‘Hypocriete’ Lionel Messi gefileerd: ‘Hij bespeelde de scheidsrechter toen zelf’

Maandag, 8 juli 2019 om

Brazilië wist zondag beslag te leggen op de Copa América door in de finale Peru met 3-1 te verslaan. Het toernooi werd gekenmerkt door dubieuze beslissingen van de scheidsrechters én de woede van onder meer de Argentijnen op het functioneren van de arbitrage. Thiago Silva kan echter weinig met de keiharde woorden van onder anderen Lionel Messi.

Nadat Messi tijdens de gewonnen troostfinale tegen Chili (2-1) met rood van het veld werd gestuurd, hield de sterspeler zich niet meer in. Zo besloot de Argentijn onder meer om de bronzen medaille niet in ontvangst te nemen. “Ik weigerde, omdat ik geen onderdeel wil zijn van de corruptie en dit gebrek aan respect", zei Messi tegenover TyC Sports.

"We hadden meer verdiend dan dit, maar ze wilden ons niet in de finale hebben. De corruptie en de scheidsrechters hebben de mensen niet de kans gegeven om te genieten. Het voetbal is geruïneerd. De waarheid moet gezegd worden”, aldus Messi. Tite, bondscoach van Brazilië, sprak al schande van de woorden van de Argentijn en ook Silva is verbolgen over het taalgebruik van de 'hypocriete' Messi.

“Ik heb het aangehoord. Degene die verliest, zoekt naar excuses. Maar kijk maar naar de vijf steren op onze borst en durf maar te zeggen dat we het gestolen hebben. Respecteer onze historie. Bij verlies gaan voetballers antwoorden zoeken en anderen beschuldigen”, aldus de ervaren verdediger, die wijst naar de befaamde uitschakeling van Paris Saint-Germain in de Champions League in 2017.

“In die wedstrijd verloren we met 6-1 van Barcelona, terwijl hij de scheidsrechter bespeelde. Dat is, naar mijn mening, belachelijk. Maar toen hebben we geen statement naar buiten gebracht dat de scheidsrechter floot voor Barcelona. Je moet dan respect tonen. We hebben nu niet voor niets vijf sterren. Geen eentje was gestolen. Alles is bepaald op het veld”, besluit de veteraan, geciteerd door Goal.


Poll

Begrijp jij de frustraties bij Lionel Messi?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Daar zaten inderdaad ook een aantal “dubieuze” beslissingen tussen. Wat dat betreft heeft hij wel degelijk een punt. Daar hoorde je toentertijd Barca-spelers niet over, dus als het tegenzit moet je ook niet volledig losgaan.

8 juli 2019 om 15:56

Toen was er geen VAR dus totaal niet te vergelijken

8 juli 2019 om 16:16

Corruptie heeft niets met de VAR te maken.

8 juli 2019 om 17:44

Totaal wel. In beide gevallen werd een partij duidelijk gematst door het arbitrale team. Je had geen VAR nodig om eerlijk te fluiten bij Barca-PSG hoor. Dat zag een blinde nog.

Helemaal mee eens zeg. Zij hebben dat ook niet gedaan na minstens net zo erg misschien wel ergere prestatie van de scheids. Dus zij (Argentijnen) moeten dat dus ook niet doen en dan vooral Messi.

Silva doet net of de VAR er toen al was, + het feit dat hij net doet alsof Barcelona 4 goals cadeau heeft gekregen van de scheids. Als de VAR er was geweest zou Psg wellicht door zijn gegaan, maar hij mag ook zelf kritisch zijn en geen 4-0 voorsprong weggeven, in het geval van Argentinië was het wel heel dubieus dat de VAR niet eens werd geraadpleegt, maargoed ik zal wel weer bevooroordeeld zijn vanwege mijn username, wat ook opvalt is dat men wedstrijden aanhaalt voor de VAR dan mag niemand klagen vind ik want iedereen is wel eens bevoordeeld

8 juli 2019 om 14:47

Zo heel erg had Argentinie anders ook niet de scheids mee vind ik tegen Brazilie. Alleen de rode kaart van Messi was natuurlijk zwaar belachelijk. Maar dat was in een wedstrijd wat er totaal niet meer toedeed. Men vergeet dat Brazilie op de laatste Copa met onterecht hands is uitgeschakeld door Peru. Net zoals Argentinie zijn laatste wereldtitel heeft te danken aan een handsbal. Argentinie heeft zoals gewoonlijk weer gefaald. Sinds 1993 hangt die ploeg als los aan elkaar.

8 juli 2019 om 15:30

Maar als Brazilië in de vorige editie is benadeeld is het toch juist voer voor een complottheorie? Welk punt wil je dan maken? Dat het terecht is dat er regels mogelijk worden geschonden om Brazilië een voordeeltje te geven? Dat soort gedachten maken de sport kapot, naast corruptie en het gestoorde financiële systeem.

En daarnaast moet voetbal toch een eerlijke sport zijn, waarin foutieve beslissingen uit het verleden niet worden weggestreept in huidige wedstrijden? Ik snap al dat vergelijk niet.

8 juli 2019 om 15:34

Dat voetbal een sport is waarbij je soms benadeeld kan worden en soms geluk aan je zijde hebt. Vergelijken is ook zinloos. Maar wat Messi suggeert is nergens op gebaseerd en is een hoop frustratie nadat meneer zelf de grote verwachtingen wederom niet heeft waar weten te maken.

Iedereen praat over voordelen van Brazilie. Maar welke voordelen? 3 afgekeurde doelpunten, 1 penalty tegen en 1 rode kaart. Zelf 2 penalty's meegekregen.

Argentinie 1 penalty meegekregen, 0 tegen, 1 rode kaart geincasseerd en ook 1 rode kaart voor de tegenpartij.

Argentinie had misschien nog een penalty verdiend in de slotfase tegen Brazilie. Op dat moment stonden ze al 2-0 achter. En ook over dat moment kan gediscusseerd worden.

8 juli 2019 om 15:54

Snap alleen niet dat je zegt: Men vergeet dat Brazilie op de laatste Copa met onterecht hands is uitgeschakeld door Peru.

In een topic dat gaat over een huilebalk (in deze) die verwijt dat ze zijn benadeeld en geen penalty hebben gekregen. Klinkt mij een beetje als 'niet zeuren want wij Brazilië hebben ook de scheids tegen gehad'.

Vergelijken tussen penalties en kaarten dat zal nooit werken omdat de scheidsrechters nog vaak genoeg een eigen invulling geven of een andere maatstaf. De VAR zou ieder geval bepaalde punten moeten afvangen, in dat opzicht kan Messi gelijk hebben.

Enige constatering die mij lijkt is dat Messi zich gedraagt als een klein kind die zijn zin niet krijgt en vooral niet tegen zijn verlies kan. Hij denkt het elftal te kunnen leiden maar slaagt hier niet in.

8 juli 2019 om 15:58

Messi heeft gewoon gelijk. De scheids is tot 2 maal toe door de var gecontacteerd dat het misschien een penalty was. En beide keren wilde de scheids niet komen kijken.

8 juli 2019 om 14:48

Dat heeft er niks mee te maken feit is dat die 2 penaltys van barcelona nergens op sloegen en dat psg een penalty moest krijgen.

8 juli 2019 om 14:58

Clubvoetbal erbij betrekken is totaal overbodig in deze discussie. Messi zegt dat er corruptie aan de hand is en dat Brazilie voorgetrokken wordt.

Hoe verklaar jij 3 afgekeurde doelpunten tegen Venezuela of de rode kaart van Jesus? Zelfs het penalty moment van Peru werd keurig gecorrigeerd door de Var, waardoor Peru die penalty kreeg. Vond alleen de penalty die Brazilie zelf kreeg te makkelijk, maar dit was nagenoeg in blessuretijd en zal niet meer van invloed zijn geweest op het resultaat.

Men doet net of Brazilie volledig de scheids mee had. Dat is complete nonsens. In de wedstrijd tegen Argentinie zijn er ook geen grote fouten gemaakt wat doorslaggevend is gebleken.

Misschien had Argentinie eens wat beter moeten gaan voetballen. Met Messi, Di Maria, Dybala en Aguero hoor je elke ploeg kapot te spelen dat is toch wel andere koek dan Everton, Neres of Richardlison.

Paredes centraal naast Lo Celso. Defensie dan ietwat minder. Maar men doet net of Argentinie een B ploeg heeft. Peru heeft beter voetbal laten zien en dat met Renatio Tapia op het middenveld en een gerouteneerde spits.

Overigens is Brazilie nog niet zo lang geleden tegen Peru zwaar terecht uitgeschakeld met een hands moment. En raad is welke Argentijn in 1986 de bijnaam hand van god kreeg? Of wat te denken van het WK van 78, de echte Nederlandse kenner weet wat ik bedoel.

8 juli 2019 om 14:59

Messi heeft verloren en moet niet janken. Niemand in de geschiedenis van het voetbal heeft ooit zo gereageerd zoals Messi nu. Dit zijn serieuze beschuldigingen! En sommige hebben echt dubieus verloren of zelfs dubieus wedstrijden gewonnen.

8 juli 2019 om 14:59

Hij heeft het over het bespelen van de tegenstander wat Messi toen blijkbaar volgens hem deed. Dat noemt hij hypocriet t.o.v. Messi's reactie nu. Hij heeft het dus helemaal niet over de arbitrage van toen.

8 juli 2019 om 14:59

Bespelen van de arbitrage*

8 juli 2019 om 15:01

@ 19messi33

Zoals Thiago Silva inderdaad kritisch mag zijn op zijn PSG dat een 4-0 voorsprong weg geeft. Zo mag Lionel Messi ook kritisch zijn op zijn eigen ploeg die op 45 minuten tegen Brazilië na het gehele toernooi niets heeft laten zien. ook mag Lionel Messi kritisch zijn op zichzelf. Argentinié heeft geen seconde verdient om uberhaupt in de halve finales te staan na de uitermate beroerde groepsfase. Laat staan dat ze meer verdienden.

Messi heeft geklaagd over de velden, de organisatie, de scheidsrechter, de scheidsrechter en nogmaals de scheidsrechter. Je hoort nergens dat hij niet met Dybala wilt spelen maar met de wisselvallige Di Maria. Je hoort nergens dat Icardi gewoon had mee gemoeten.

8 juli 2019 om 15:20

Inderdaad. Je krijgt het idee dat Messi helemaal niets verkeerds mag zeggen en dat hem bekritiseren een of andere misdaad is. Messi heeft heel weinig recht van spreken dit toernooi en heeft samen met zijn team gewoon niks laten zien. Ondertussen wel aan de lopende band huilen. Lekker makkelijk.

8 juli 2019 om 15:11

@19Messi33, Ook zonder VAR hoor je als arbitrage zulke fouten niet te maken. Het was een van de meest belachelijke optredens van de afgelopen jaren. Als je daadwerkelijk tegen corruptie bent, dan had Messi na die wedstrijd zich daarover kunnen uitspreken. En in de onlangs gespeelde wedstrijd tegen Liverpool waren verschillende Barca spelers, inclusief Messi zelf bezig met een theater van jewelste. Nu is hij een keer benadeeld en gaat hij te keer, dan ben je een hele grote hypocriet.

8 juli 2019 om 15:26

Dat doet er helemaal niet toe. Dit is gewoon selectieve verontwaardiging, want als ze de scheidsrechter mee hebben hoor je ze niet. Nu hebben ze 'm tegen en meneer begint direct over corruptie en valse scheidsrechters. Steek de hand dan gewoon in eigen boezem en beoordeel het eigen functioneren in plaats dat van een ander. Er is namelijk meer dan genoeg ruimte voor verbetering bij de Argentijnse ploeg.

8 juli 2019 om 15:47

@19messi33

dan mogen Messi en Argentinie ook kritisch op zichzelf zijn dat ze zoveel kansen niet hebben benut tegen Brazilie en dat ze twee goals weg geven. misschien was je anders ook gewoon een ronde verder

8 juli 2019 om 16:27

Dat zijn ze ook geweest japie alleen kies jij ervoor om te doen alsof ze dat niet zijn. Messi heeft letterlijk zelf gezegd dat hij slecht speelt. Toch kies jij ervoor om dat te negeren en te zeggen dat ze niet kritisch Zijn op zichzelf

8 juli 2019 om 16:36

@bf1994

waarom begin je dan over corruptie als je zogenaamd je hand in eigen boezem steekt voor je slechte spel?

8 juli 2019 om 17:23

@japie_krekel

het kan allebei.
Ik weet uit eerdere comments van jou dat details enzo weinig uitmaken.
In andere woorden je doet niks anders dan scorebord journalistiek.

Maar ongeacht zoals in jou kleine wereld. Kan het allebei

8 juli 2019 om 17:35

@bf1994

die details gelden vaak opeens als het om Messi gaat. als het om een Neymar of Pogba bv gaat hoor ik nooit wat gezegd worden over die zogenaamde details

8 juli 2019 om 22:42

Waarom betrek je ineens de mening van reaguurders over Pogba en Neymar in je reactie?

9 juli 2019 om 09:42

@stommylee

die betrek ik erbij om aan te geven dat er veel met twee maten gemeten word omdat mensen situaties beoordelen op het "ik mag je gehalte" en niet op de feiten

Dat is niet hoe hypocrisie werkt... Het zou hypocriet zijn als hij andere spelers bekritiseerd voor het bespelen van de scheidsrechter. Aangezien hij dat niet doet (hij heeft kritiek op de scheidsrechter), is het niet hypocriet.

8 juli 2019 om 15:20

Natuurlijk is het hypocriet. Het bespelen van de scheidsrechter is hem meermaals gelukt en dus pakt een beslissing in zijn voordeel uit. Dan hoor je hem niet over corruptie en valse scheidsrechters. Nu pakt het een keer in z'n nadeel uit en meneer begint direct te zeuren over corruptie jegens Argentinie.

8 juli 2019 om 15:40

Ik zeg niet dat ik het sympathiek vind. Het is alleen niet hypocriet. Hij heeft immers nooit beweerd dat andere spelers de scheidsrechter niet mogen bespelen, of dat de spelers van Brazilië iets misdaan hebben in die zin. Hij beklaagt zich over een scheidsrechter.

Het zou in dit geval hypocriet zijn als hij in het verleden heeft gezegd dat Thiago Silva niet zo moet zeuren, of iets dergelijks. Maar daar staat mij niets van bij.

8 juli 2019 om 17:33

De hypocrisie zit hem in het juichen als je door een dubieuze meevaller wint en zeiken als je door een dubieuze tegenvaller verliest.

8 juli 2019 om 16:28

Vooral de uitspraak over het niet aannemen van zijn medaille omdat hij geen onderdeel wil uitmaken van corruptie is hypocriet. Levert hij dan ook even 2 CL medailles in? Want kan me ook nog wel wat wedstrijden herrinneren tegen Chelsea, PSG en Arsenal die een stuk erger waren dan de wedstrijden van Argentinië. Maar daar heb ik meneer Messi nog nooit over gehoord. Vind het een fantastische speler en misschien wel de beste ooit maar hij is gewoon een slechte verliezer en alles behalve een leider. Zodra het tegenzit gaat die klagen of stopt hij er zelfs helemaal mee. Op dat gebied komt die niet eens in de buurt van Ronaldo..

Als er één speler recht van spreken heeft en die volledig gelijk heeft is het Silva inderdaad wel. Terecht dat Lionel Messi de kritiek om zijn oren krijgt. De statements en het verongelijkte niet willen ophalen van een medaille toont een slechte verliezer en de echte persoonlijkheid van Lionel.

8 juli 2019 om 14:54

Als topsporter mag je van mij best een slechte verliezer zijn. De ongefundeerde statements, die net zo goed bij Barcelona enkele jaren terug hadden gepast, zijn daarnaast kinderachtig. Hij onderschat daar volgens mij zijn invloed, of hij misbruikt het om twijfel en haat te zaaien jegens de bond.

8 juli 2019 om 14:57

Het is toch een scheve vergelijking? Wedstrijden van voor de VAR vergelijken met wedstrijden met de VAR. Als de VAR er toen was geweest, had PSG door gegaan, maar die was er toen niet. Komt nog bij dat Messi hier de scheids niet bespeeld he? Hij uit er kritiek op, er is nu een VAR, maar die wordt niet gebruikt. Elke voetballer, ook Silva, bespeeld de scheids, of een ander voorbeeld te noemen, een Neymar... met zn duikelingen. Dat is ook de scheids bespelen. Dus ook daar wordt een onterechte vergelijking als je het mij vraagt. Of denk jij, dat als ze een overtreding tegen krijgen en ze staan allemaal om de scheids te mekkeren, dat ze de scheids complimenten geven? Nee, dat is ook de scheids bespelen, zodat hij een volgende keer wel in je voordeel fluit, of een soortgelijke actie in jouw voordeel fluit. Thiago speelt hier gewoon een vroom mannetje, maar zal in het veld de scheids net zo bespelen als elke andere voetballer dat doet.

8 juli 2019 om 15:08

Noem mij eens een moment waarin de VAR of de scheids anders had moeten beslissen waardoor Argentinie door was gegaan tegen Brazilie?

8 juli 2019 om 15:28

Ik weet het niet, heb het niet gezien. Maar volgens de berichtgeving vlak voor de 2-0 van Brazilie. Of het daadwerkelijk zo is, laat ik in het midden, heb het niet gezien. Maar om een vergelijking te trekken naar een moment zonder VAR, slaat in mijn ogen nergens op, aangezien een scheids er toen "alleen" voor stond. Als er een ogenschijnlijk penalty moment was, had de VAR het moeten checken. Dat is blijkbaar niet gebeurd en daar ging volgens mij de kritiek ook over. Dat is toch iets anders als waar Silva naar verwijst?

8 juli 2019 om 15:40

Dat was na de 2-0 , rond minuut 85. Arthur die een klein beukje gaf op Otamendi. Zon corner moment waarbij spelers weer aan elkaar zitten en lopen te duwen. Dan zal je bij elke corner een penalty kunnen geven tegenwoordig.

8 juli 2019 om 16:07

Heb even de samenvatting gekeken, want ik hoorde dat er vlak voor de 2-0 ook een moment was en ik moet zeggen, daar lijkt Argentinie wel een punt te hebben, lijkt he? Daar gaat Aguero toch over het been van Alves? Ik zeg niet dat het persé een penalty moet zijn, maar daar mag een VAR toch wel naar kijken? De bal is in het spel gebleven tot aan de 2-0, maar toen had de VAR dat moment nog moeten checken en evt die goal af moeten keuren en daar een penalty kunnen geven. Mijn punt is nog wel steeds: Maar om een vergelijking te trekken naar een moment zonder VAR, slaat in mijn ogen nergens op, aangezien een scheids er toen "alleen" voor stond. Als er een ogenschijnlijk penalty moment was, had de VAR het moeten checken. Dat is blijkbaar niet gebeurd en daar ging volgens mij de kritiek ook over. Dat is toch iets anders als waar Silva naar verwijst? Of vind jij van niet?

8 juli 2019 om 15:14

Wat een ongelofelijke naïeve mensen lopen er hier rond in de comments. Vergelijken van wedstrijden waar de VAR niet eens bestond met wedstrijden waar VAR wel bestaat is toch scheef?! Kan je niet met elkaar vergelijken. Het feit is dat er nu wel VAR is en toch werd die niet gebruikt bij enkele discutabele situaties.

8 juli 2019 om 15:33

Daar gaat het toch helemaal niet om? Waar het om gaat is dat iedereen de scheidsrechter wel eens mee en tegen heeft. Als Messi ze mee heeft hoor je hem niet en nu heeft hij 'm tegen en begint hij over corruptie. Dan ben je in mijn ogen hypocriet bezig als voetballer.

8 juli 2019 om 15:54

Wel of geen VAR maakt in deze helemaal niet uit. Iedereen heeft het bizarre arbitrale optreden kunnen zien tegen PSG , dus ook Messi. Hij had na die wedstrijd natuurlijk gewoon kunnen reageren in media over het optreden van de arbitrage. Als hij voordeel heeft dankzij arbitrale blunders dan hoor je hem niet, sterker nog hij doet er zelf alles aan om de arbitrage te beïnvloeden.

Typische woorden van iemand die gewonnen heeft. En misschien is Thiago Silva sportief genoeg om bij dubieuze beslissing de hand in eigen boezem te steken, maar genoeg Brazilianen die wel openlijk hun beklag doen. Brazilië heeft een geweldig team maar iedereen ziet wel een beetje dat deze trofee ze is aan komen waaien. Net zoals het WK 2014 in eigen land. De openingswedstrijd mocht ook absoluut niet verloren worden en dat was ook wel erg duidelijk met al die rare arbitrale beslissingen.

8 juli 2019 om 14:44

@ Daveajax4

Het zijn ook typisch woorden van iemand die vanaf begin af aan excuses zoekt voor het falen van het team in de vorm van Messi. In de groepsfase werkelijk waar niets laten zien en tegen Qatar van geluk spreken dat je door gaat. Tijdens de groepsfase al klagen over de velden en de kwaliteit er van. Vervolgens tegen Brazilië er uit gecounterd worden en klagen over de scheidsrechter. En nu wederom klagen over de scheidsrechter.

Messi heeft zichzelf enorm laten kennen als erg slechte verliezer.

8 juli 2019 om 15:17

Het melden van slechte velden is onzin? Klopt toch gewoon dat die waardeloos waren. Hij gebruikt dat niet als hoofdreden voor mindere resultaten, zei alleen dat het zeker mee speelt en dat doet t ook. Wederom klagen over de scheids, waar hij alle recht toe had aangezien hij eraf gestuurd wordt na de meest idiote rode kaart ooit. Tegen Brazil waren 1/2 situaties waar Argentinië een penalty had kunnen/moeten krijgen, en ondanks t feit dat er VAR is werd dit niet eens gebruikt. Die situaties zijn precies waar de VAR voor is. Dus daar mag je best over klagen.

8 juli 2019 om 15:30

In Zuid Amerika zijn de voetbal velden altijd slechter vergeleken met Europa. Brazilie zelf heeft er ook last van. Die hebben toch vrij veel technische spelers in de ploeg. Alleen in de slotfase had Argentinie misschien een penalty kunnen krijgen. Dat is een verschil van intepetatie. Stond geloof ik al 2-0 op het scorebord.

8 juli 2019 om 16:43

@nouryalmis

ik heb James Rodriguez ook een paar keer zien spelen deze Copa maar die leek niet echt last te hebben van de slechte grasvelden. het was iig niet terug te zien in zijn prestaties

8 juli 2019 om 14:47

Dit is echt onzin ben je de 3 afgekeurde goals tegen venezuela vergeten?

8 juli 2019 om 14:47

@Davey. Vergeet ook niet dat de urine monsters van Braziliaans elftal een maand voor spelen weg waren. Deze hoefde vervolgens niet opnieuw afgenomen te worden meen ik mij te herinneren. Silva doet dezelfde uitspraak als Ramos na de liverpool finale of wat andere ook doen... heel politiek correct winnaars praat. Half schouders ophalend. Maar de Brazilianen zijn de eerste die verontwaardigd reageren (En tegenwoordig met name Neymar)

Ik snap wat thiago silva zegt.
Alleen snap ik niet wat die 5 sterren op zijn borst met messi's reactie te maken hebben. Messi uit kritiek op dit toernooi en niet op de 5 wereldkampioenschappen die brazilië heeft gewonnen waar thiago silva nooit onderdeel van is geweest

En zo is het , wil je een statement maken tegen dubieuze beslissingen dan hoor je zelf daar het goede voorbeeld in te nemen. Onlangs hebben we verschillende Barca spelers , inclusief Messi met het grootste theater over het veld zien rollenbollen tegen Liverpool. En na de wedstrijden tegen PSG en Chelsea die vele malen dubieuzer verliepen hoorde je niks. Argentijnen zijn sowiezo hierin moeilijk serieus te nemen na het meest corrupte toernooi ooit, het WK78

Het is lastig voor Messi, bij zijn club altijd de scheidsrechters in het voordeel hebben. Tjah dan is dit een wereld van verschil. Als je een keer een matige scheids heeft die beide kanten matig fluit en dan over ieder klein dingetje gaat klagen ben je vrij hypocriet. Messi stop lekker bij Argentinië ze zijn beter af zonder jou, hypocriete speler die verwacht alles mee te krijgen zoals hij gewend is helaas.

Toch een beetje zielig hoor voor Messi, als hij in die finale had gestaan en de winnende scoorde had je hem nooit gehoord, de druk op zn schouders om de 2de God te worden in zn land na Maradona is zo groot dat hij het nu duidelijk helemaal kwijt is en gaat van alles lopen roepen. Treurig voor zo n legende.

8 juli 2019 om 15:21

ey joh,
laten we nou niet doen alsof maradona een super eerlijke sportieve speler was.
Was het niet voor die handsbal van hem had hij misschien ook nooit de WK gewonnen.

Silva heeft helemaal gelijk en bij de halve finale van de cl in 2009 tegen Chelsea hoorde je ook niks van messi.

Dit begint toch wel zielig te worden. De hoeveelheid wedstrijden waarin Messi de scheidsrechter bespeelt en dan telkens vol blijven houden dat de arbitrage iets tegen Argentinie zou hebben. Het mes snijdt aan twee kanten, maar daar wil Messi natuurlijk niet aan. Fouten maken is menselijk. Soms pakt het in het voordeel uit, soms in het nadeel.

8 juli 2019 om 15:22

Fouten? Er zijn nauwelijks fouten gemaakt. Enige fout was de rode kaart in de troostfinale. Maar goed of je nou 3e of 4e wordt daar huilt niemand over. In de wedstrijd tegen Brazilie wordt er gesuggereerd dat Brazilie volledig de scheids mee heeft. Er werd af en toe hard gevoetbald. Maar wat verwacht Messi dan? Dat Casemiro en co gaat kijken hoe Messi 5 man voorbij dribbelt? Hij had vaak genoeg knullig balverlies. De voetballers van nu worden al veel meer beschermd dan vroeger. Als je ziet hoe zon Neymar constant zit te janken , dan wordt je daar kotsmisselijk van. Ik heb Ronaldo nooit horen klagen eind jaren 90 toen die stevig werd aangepakt op de Copa's.

8 juli 2019 om 15:29

Ik heb de wedstrijden niet gezien, dus daar kan ik niet over oordelen. Ik heb het dan ook met name over de reactie van Messi.

Silva heeft alles gezegd een slechte verliezer zoekt altijd naar excuses. Ik kan de frustratie van Messi begrijpen als verliezen. Maar zijn uitspraken gaan me geen tikkeltje te ver maar heel ver. In de voetbal wereld is hij onverdedigbaar zelfs niet bij analisten. Want iedereen gaat zeggen kom dan met bewijzen want dit is echt maw zeggen dat de copa door Brazelie is gekocht. Wie heeft Messi verdedigd behalve zijn fans? Niemand is naar buiten gekomen om zijn uitspraken omdat ze weten dat het fout is. En in beroep gaat zijn kaart denk ik niet weg zeker na zijn attitude. Messi of niet die man is op zijn plaats gezet geen enkel individu is groter dan voetbal!

als Messi met Argentinie net zo fanatiek en gedreven voetbalde als dat deze uitspraken over corruptie uit zijn mond kwamen hadden ze nu al een keer een groot toernooi gewonnen misschien. spreken met je voeten heet zoiets

8 juli 2019 om 16:30

Je kan argentinie niet verwijten dat ze niet fanatiek zijn. Ze spelen lelijk en hard het spel ziet er niet uit maar ze zijn wel altijd fanatiek.

Ook zie ik jou telkens beweren dat ze niet kritisch op hun zelf zijn terwijl
Messi toch echt letterlijk heeft gezegd dat hij slecht speelt dit toernooi.
Maar omdat jij naar stokken zoekt om messi mee te slaan zie jij zulke uitspraken over het hoofd.

8 juli 2019 om 16:35

@bf1994

dat komt omdat als je echt je hand in eigen boezem steekt over je slechte spel dit toernooi, je dan niet gaat beginnen over corruptie maar naar jezelf kijkt

8 juli 2019 om 17:24

Het kan allebei.
Maar jij zal dat niet begrijpen.

het is gewoon een feit dat messi heeft gezegd. Ik speel slecht.

Toch kies je ervooor om het te negeren en focus je volledig op de andere 50% van zijn vehraal

8 juli 2019 om 17:38

@bf1994

hij begon eerst over slechte grasmatten en daarna weer over corruptie. hij heeft altijd wel een excuus waarom hij en Argentinie niet presteren. dan vind ik dat je als speler teveel naar excuses op zoek bent

8 juli 2019 om 22:46

WK onder 21 gewonnen, olympische spelen gewonnen, 3 finales bereikt en alle individuele statistieken verbroken. Overdrijf niet Japie. Je doet net alsof je pas als speler slaagt als je een WK wint.

Heeel sterk Thiago Silva! Er is geen twijfel dat Messi de beste ter wereld is, alleen heb je daar een team voor nodig... maar zelfreflectie heeft Messi niet... dit is totaal respectloos naar Brazilië toe, alsof het ze aangereikt wordt... Messi moet zich eens bedenken waarom het elke keer niet lukt met Argentinië i.p.v. scheidsrechters en federaties betichten van corruptie!

Ik ga Barcelona vs Chelsea nooit meer vergeten, dat was de GROOTSTE schande die ik ooit heb gezien in de champions league. Maar goed daar hoor je onze ideale schoonzoon niet, alleen maar janken als het tegenzit.

8 juli 2019 om 16:32

Maar waarom kreeg abidal die wedstrijd dan rood omdat een speler van chelsea over zijn eigen benen struikelde? Die scheidsrechter was schandalig slecht. Maar corrupt?? Dat weet ik niet

8 juli 2019 om 18:41

@Sharafdin Persoonlijk vond ik de wedstrijd tegen PSG nog erger, Barcelona krijgt twee onzinnige strafschoppen kado en PSG wordt een 100 procent strafschop onthouden plus werkelijk iedere beslissing was tegen PSG. Als je op zo'n wijze wordt benadeeld kun je nooit winnen, het had Messi kunnen sieren als hij daar een objectieve mening over had maar toen was het oorverdovend stil.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

363 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 18 september
Liverpool lette dinsdagavond nadrukkelijk op de verrichtingen van Fabián Ruiz in zijn onderlinge duel met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren