David Neres keert over drie weken terug: ‘Mijn toekomst is bij Ajax’

Maandag, 8 juli 2019 om

David Neres staat naar verluidt in de belangstelling van verschillende Europese topclubs, maar de Braziliaans international lijkt vooralsnog niet bezig met een vertrek bij Ajax. Na het winnen van de Copa América laat de buitenspeler weten dat hij over een aantal weken terugkeert naar Amsterdam. “Mijn toekomst is bij Ajax”, aldus Neres.

Neres kwam zondagavond niet in actie namens de nationale ploeg van Brazilië, maar mag desondanks de Copa América bijschijven op zijn erelijst. Met een blikje bier in zijn hand stond hij de pers te woord. “Een biertje mag als je iets te vieren hebt. Ik moet op 28 juli terug zijn bij Ajax. Ik weet nog niet of ik op vakantie ga”, wordt de aanvaller geciteerd door het Algemeen Dagblad.

“Het is geweldig om deze prijs te pakken met het nationale team. Het is een droom voor mij en alle andere spelers. Nu gaan we het vieren. Het feestje in de kleedkamer was goed. We hebben gedanst. En daarna was het tijd om mijn familie te zien”, aldus Neres, die veel geleerd heeft de afgelopen weken. “Voor mij was het een goede ervaring om erbij te zijn en met ervaren spelers te spelen. Ik voel me nu ook ouder, meer ervaren. Dat is goed voor mijn groei.”

De Ajax-selectie is al enige tijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen en acht internationals sluiten maandag aan. Net als Neres sluiten Rasmus Kristensen, Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, André Onana en Nicolás Tagliafico vanwege hun deelname aan de Afrikca Cup en Copa América later aan. Vanaf 21 juli zullen zij gefaseerd aansluiten bij de selectie van trainer Erik ten Hag.Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

Dat is natuurlijk altijd goed voor Ajax, nu hopen dat Ziyech blijft. Dan zie ik eigenlijk alleen de Ligt nog gaan en Beek als Madrid 50 miljoen bied

8 juli 2019 om 10:49

Hmm die interlands pakken goed uit voor Ajax. Ziyech en Neres die niet echt lekker spelen maar natuurlijk gewoon zeer goede voetballers zijn. Niemand kijkt nu naar ze om dus beter voor Ajax. De Ligt kan sws vertrekken die speelt niet meer met 100% voor Ajax denk als hij blijft.

8 juli 2019 om 10:54

Beide hebben een lang seizoen gehad. Ziyech en Tagliafico hebben sowieso bizar veel wedstrijden gehad en eigenlijk 2 seizoenen vol achter elkaar doorgespeeld.
Neres voor het eerst ook zo veel wedstrijden in het seizoen dus het is niet vreemd dat de spelers een beetje op waren.

8 juli 2019 om 11:05

@kingdomajax Ik denk dat je je wat teveel hebt laten beïnvloeden door alle loze en neppe berichtgeving rondom De Ligt. Als hij blijft - indien clubs simpelweg te weinig blijven bieden - zal hij gewoon volledig gefocust zijn op Ajax hoor.

8 juli 2019 om 11:42

Tagliafico moet volgend seizoen weer door want dan is er nog een copa.

8 juli 2019 om 11:55

Want jij hebt de gave om in de kop van de Ligt te kijken. Het kan net zo goed anders lopen en zal hij ongemotiveerd en vooral geconcentreerd spelen.

8 juli 2019 om 12:17

@kingdomajax

" Hmm die interlands pakken goed uit voor Ajax. Ziyech en Neres die niet echt lekker spelen maar natuurlijk gewoon zeer goede voetballers zijn. Niemand kijkt nu naar ze om dus beter voor Ajax. De Ligt kan sws vertrekken die speelt niet meer met 100 voor Ajax denk als hij blijft. "

Lijkt me beiden niet van toepassing. Neres heeft zich al in de CL campagne in de kijker gespeeld en het lijkt me heel sterk dat geinteresseerde clubs afhaken vanwege een mindere wedstrijd in zijn nationale team. Voor De Ligt geldt dat er volgend jaar een EK is en die zal zijn deelname daaraan niet in gevaar willen brengen. Bovendien bestaat de mogelijkheid dat Ajax komend seizoen weer CL speelt en dat zal hij ook niet aan zich voorbij willen laten gaan. Ik denk overigens dat Juventus uiteindelijk net als Barca eieren voor haar geld zal kiezen en gewoon over de brug komt.

8 juli 2019 om 12:20

Gerard precies! Men lijkt dat juist te voorkomen.

8 juli 2019 om 10:54

Met Brazilianen zal ik hier niet zo zeker van, als bijvoorbeeld PSG komt in de laatste week en die bieden hem 5 miljoen per jaar vertrekt hij alsnog. Zijn toch vaak broodvoetballers. Als zowel Ziyech en Neres blijven heeft Ajax wel een luxe probleem voorin zeg. Tadic, Promes, Ziyech, Neres, Dolberg, Huntelaar en Bandé. Ongekend voor een Eredivisie club.

8 juli 2019 om 10:56

Lijkt me dat Ajax naar de spelers een duidelijke deadline voor transfer heeft gecommuniceerd en als het seizoen eenmaal bezig is er niemand vertrekt tenzij er ver wordt overboden op het bedrag wat Ajax vraagt.

8 juli 2019 om 11:06

Ziyech gaat dan naar het middenveld verplaatst worden.

8 juli 2019 om 11:28

Je kunt nooit zeker zijn in deze markt, misschien wil Ajax wel aan iets meewerken omdat ze het denken te kunnen opvangen. Daarnaast @ redactie: in het artikel lijkt het nu alsof Kristensen heeft deelgenomen aan de Africa cup of Copa.

8 juli 2019 om 12:41

Zyiech blijft sowieso rechtsvoor als die blijft

8 juli 2019 om 10:55

Denk dat Madrid wel minimaal 70 moet bieden deze zomer als ze vd Beek willen. Niet perse omdat hij nou zoveel waard is, maar puur omdat Ajax en vd Beek nog 1 jaar samen door willen. Dan kan je als Ajax zijnde vragen wat je wil. Geld genoeg, selectie moet intact worden gehouden!

8 juli 2019 om 11:47

Ik zie buiten de Ligt helemaal niemand vertrekken. Ziyech is de enige met een duidelijke vertrekwens, maar zijn standaard is nogal hoog. Zo ziet hij Sevilla niet als positieverbetering, dan ligt de lat direct wel erg hoog,

Mochten er geen mutaties komen en EtH weet de puzzel op het middenveld op te lossen, voorzie ik weer een uitstekend seizoen. Hoe goed moeten we afwachten, want FdJ is buitencategorie en daarom onvervangbaar.

8 juli 2019 om 11:55

Zou mooi zijn, maar verwacht toch dat Ziyech zal vertrekken. Afrika Cup was niet best, maar CL seizoen speelde die natuurlijk meesterlijk.

Tot zover de 'verwachte' leegloop bij Ajax. Zo'n beetje 70-80% van het elftal blijft overeind en zelfs verzien van extra kwaliteiten, met Marin, Martinez en Promes.

8 juli 2019 om 11:16

Er zal echt nog wel wat gaan gebeuren hoor. De transfermarkt is nog een lange tijd open. Daarnaast is dit helemaal niet wenselijk voor Ajax je kan er dadelijk maar 11 opstellen en tot dusver lijkt alleen de Ligt nog te vertrekken. Eigenlijk moet je hoe gek het ook klinkt een van deze 3 namen ook nog zien te slijten: Ziyech, Neres, Tadic anders wordt het voorin veel te druk.

8 juli 2019 om 11:31

Want? Zet Donny op de plek van Frenkie. Marin op de plek van Schone en dan in de aanval Neres, Ziyech, Tadic, Promes.

8 juli 2019 om 11:39

Dat zou kunnen werken in de eredivisie natuurlijk. Maar Europees lijkt mij dat een beetje teveel van het goede. van de Beek is een goede speler natuurlijk maar ik vraag me af of hij op de positie van de Jong wel zo goed tot zijn recht komt, hij is verdedigend een klasse minder dan de Jong natuurlijk. Ook verpruts je zijn kwaliteiten op die positie omdat hij juist in de 16 moet komen. Daarnaast zie ik Schone ook niet zo snel verdwijnen uit de basiself, dat wordt eigenlijk ieder seizoen wel verwacht maar tot dusver is het nooit gebeurt.

8 juli 2019 om 11:41

Slaat nergens op om twee aanvallende, scorende middenvelders als controleurs op te stellen. Ik hoop toch op een vertrek van Ziyech, waanzinnig goede speler maar heeft dit seizoen denk ik ook echt alles gegeven om nu een transfer te maken. Denk niet dat hij dit elk seizoen gaat laten zien. Bovendien inderdaad met Promes al een vervanger in huis. Er mogen aanvallers uit (Neres ook bij een goed bod) en er moeten controleurs bij

8 juli 2019 om 11:53

Donny is misschien verdedigend minder dan Frenkie. Maar Marin is verdedigend weer sterker dan Schone. Dus daar win je weer wat. Ik denk dat dit best wel uit balanceert.

Inderdaad zie ik Schone ook nog wel zichzelf weer in de basis knokken. Dat doet hij ieder jaar weer. Maar zo erg lijkt het me niet. Je kunt makkelijk rouleren. Je kan ook blind op 6 zetten en dan Martinez op zijn plek.

Je hebt met de selectie juist heel erg veel mogelijke variaties. Vorig seizoen miste we toch wat diepte in het team. Dat zag je toen Neres er even uit was met een blessure.

8 juli 2019 om 13:34

Ten eerste zie ik Ziyech gewoon vertrekken. Hij maakt er geen geheim van een stap hoger te willen als er een mooie club voorbij komt. Die club gaat vast nog wel komen deze zomer.

Verder is Van De Beek geen nummer 6 en hij heeft daar ook helemaal niet de kwaliteiten voor. Met Promes heeft Ajax waarschijnlijk al geanticipeerd op het aankomende vertrek van een speler.

8 juli 2019 om 13:53

@memphis
Dan ga je in de Europese wedstrijden met Eiting, Schone of Mazraoui naast Marin spelen en staat Donny weer op 10. Dan kan je rouleren met Promes, Neres en Ziyech voor die twee flankposities. Als er al niet een van die drie geblesseerd is, dan zal je een keer een keus moeten maken voor de twee die op dat moment het beste in vorm zijn of het meest geschikt zijn gezien de tegenstander. Dat lijkt me allemaal geen ramp eerlijk gezegd. Vorig seizoen hebben Donny en Neres ook genoeg gebankt, ze zitten er nog steeds en het was een geweldig seizoen.

8 juli 2019 om 15:33

Je schuift Daley een linie naar voren zet onze nieuwe Argentijn naast de ligt vervangt shone voor Marin

8 juli 2019 om 13:20

Transferzomer duurt nog even he.

8 juli 2019 om 13:30

Dit soort woorden moet je met een korreltje zout nemen tot het sluiten van de transfermarkt. Als er een topclub concreet wordt, is die jongen waarschijnlijk 'gewoon' weg. Voor elke club is het spannend tot de markt weer gesloten is.

Ajax zal echt nog minstens 2 sterspelers moeten verkopen. Als nu bijna iedereen blijft vertrekt volgend jaar echt iedereen tegelijk, met Onana en Tagliafico erbij. Heel leuk als je spelers kunt behouden maar je moet gebruik maken van het momentum om nu nieuwe toppers aan te trekken en je huidige te laten gaan.

8 juli 2019 om 10:56

Ligt eraan hoor. Ja, Onana en Nico (en David en Donny) zullen na dit jaar vertrekken (als ze zo blijven spelen natuurlijk), maar ik denk echt dat we misschien wel jongens als Ziyech langer kunnen houden. Eiting kan hopelijk z'n plekje veroveren op de 6 en met Tadic en Blind heb je al jongens die langer zullen blijven.

8 juli 2019 om 10:56

De Ligt is al 1 ga ik van uit. Volgens mij zijn de enige kanshebbers op een vertrek nog Ziyech, Neres of Van de Beek. Zie het eerlijk gezegd niet zo snel gebeuren, ondanks dat Neres zegt dat hij blijft.

8 juli 2019 om 10:58

Hoezo 2 sterspelers laten vertrekken als dat niet hoeft? aan het geld ligt het niet in ieder geval
Dit seizoen word belangrijker dan ooit eigenlijk.

1e plaats geeft nu recht op CL, dus inkomsten die je nodig hebt om door te bouwen. en neem je direct pas echt afstand van vele clubs in Nl

.

8 juli 2019 om 11:19

Omdat je toch wel echt liever dit seizoen 3 nieuwe spelers inpast en volgend jaar ook drie dan dat je er binnen 2 jaar ineens 6 of meer verliest en helemaal opnieuw moet beginnen bouwen.

8 juli 2019 om 11:34

Je kan toch ook al een vervanger op de achtergrond enigszins klaarstomen. Zoals nu in geval met Tagliafico wordt gedaan. Dan heb je nog enigszins soepeler overgang ook volgens mij dan dat de vervanger er per se direct moet staan.

8 juli 2019 om 11:41

@noldries: Als je teveel sterspelers op de bank hebt zitten dan daalt hun marktwaarde. Dat is het probleem. En bovendien een bredere selectie betekent ook meer salariskosten.

Wat mij betreft mag de selectie van Ajax nog wel een beetje breder worden dan dat het afgelopen seizoen was. Maar ergens is er wel een maximum en daarna wordt het onrendabel, al helemaal als er sportieve tegenvallers zijn, bijvoorbeeld als ze al in de groepsfase van de Champions League uitgeschakeld worden in het nieuwe seizoen.

8 juli 2019 om 11:54

Marktwaarde daalt misschien klein beetje, echter ben ik wel van mening dat Ajax nu in de positie zit om verder te bouwen waar we gebleven waren, en kunnen doorstoten naar de suptop van Europa. Ajax heeft nu het geld om spelers te halen om er te blijven. Als Ajax weer overwintert in de CL is de marktwaarde weer een voordeel.

8 juli 2019 om 11:56

Ajax moet nu vooral doorpakken om qua prestaties bij de subtop aan te sluiten, dat kun je beter doen met zoveel mogelijk ingespeelde jongens. Volgend jaar zul je sowieso wel weer opnieuw moeten bouwen, of je jongens nou nu verkoopt of volgend jaar.

8 juli 2019 om 13:38

Omdat je de spelers ook tevreden moet houden en Ajax blijft een springplank, geen eindstation voor de getalenteerde spelers. Je kunt er niet vanuit gaan dat je de sterspelers behoud.

Verder word dit seizoen helemaal niet belangrijker dan ooit. Ze zijn nota bene rijker dan ooit geworden in een periode waarin ze geen minuut Champions League voetbal hebben gespeeld. Je gaat natuurlijk niet elk jaar 100 miljoen euro of iets wat daar in de buurt komt aan de Champions League verdienen.

8 juli 2019 om 13:55

@djdritt

Ajax hoeft zich over de marktwaarde van de selectie niet zoveel zorgen te maken. Zo'n succesvol seizoen als afgelopen jaar is uiteindelijk financieel ook gewoon beter dan het verkopen van een of twee spelers. Ik zie echt geen problemen als alleen de Ligt nog weggaat. Mocht het in de Champions League nou echt heel erg tegenvallen en er zijn spelers heel erg ontevreden, dan kan je altijd nog iemand in de winterstop verkopen he.

8 juli 2019 om 10:58

Klinkt misschien raar maar als een club 50 miljoen biedt voor Neres zou ik het ook meteen accepteren. Hij heeft nu een goed seizoen gedraaid en ik snap dat veel fans hem volgend jaar ook nog willen zien, maar soms is het idd slim om gebruik te maken van het momentum en nu de zakken te vullen. Voor hetzelfde geld draait Neres volgend seizoen een matig seizoen dan is hij opeens de helft waard. Tuurlijk zullen veel fans zeggen “we hebben het geld niet nodig” maar in deze sport is nooit genoeg geld.

8 juli 2019 om 12:04

@jorwij voor het zelfde geld wordt hij topscoorder in de competitie en in de CL en is hij 100 miljoen waard.

8 juli 2019 om 13:40

@nederland79

En voor hetzelfde geld raakt hij dit seizoen geen pepernoot, raakt langdurig geblesseerd of verliest z'n basisplaats en is volgend jaar ineens nog de helft waard. Allemaal giswerk waar je niets voor koopt.

8 juli 2019 om 11:12

@ajaxaddict

Ja en, laat iedereen maar lekker tegelijk vertrekken. Voor het merendeel zijn al vervangers aangetrokken, die kunnen nu rustig op de achtergrond wennen aan het elftal en er langzaam in het elftal groeien.

Met een beetje mazzel hoef je geen nieuwe toppers aan te trekken, maar staan er nieuwe toppers klaar. Zo is het heel interessant om te zien hoe Traore, maar ook een Gravenberch en een Dest zich verder ontwikkelen komend seizoen. Met een beetje mazzel levert het direct 2 spelers op die klaar zijn voor Ajax 1. Met alle geluk van de wereld zelfs 3.

In de tussentijd zijn Promes, Martinez Schuurs, Pirie, Bande, Marin allemaal een jaar verder. Weten wij veel waar die dan staan (magallan hou ik er bewust buiten, verwacht er niet al te veel van, zijn begin laat echt te wensen over en krijg het gevoel dat Ajax hem gewoon afgeschreven heeft).

Heb liever dat Ajax 50 miljoen minder pakt op transfers, maar wel weer een seizoen afsluiten als kampioen met een leuke europese campagne (of het nu CL of EL is, maakt minder uit). Dit is het maak of breek jaar voor Ajax. Europees moet er weer gepresteerd worden, dan maak je een serieus begin met de naam Ajax neerzetten. 3 keer in 4 jaar goede europese prestaties neerzetten, maakt dat ene jaar dat niets lukte een incident. Maakt het ook een stuk makkelijk om toppers te halen. Geld is namelijk niet alles (wel heel veel).

8 juli 2019 om 11:32

Waarom zou je van het 'momentum' gebruik moeten maken om spelers te verkopen als je het geld al hebt om de vervangers nu al aan te kunnen trekken en in relatieve rust klaar te stomen? Voor Tagliafico is de vervanger er bijv. al.

8 juli 2019 om 11:55

Maakt toch niks uit? Als je nu nieuwe toppers haalt zoals jij zegt, dan zijn die volgend jaar ook wel weer weg net zo als deze toppers.

8 juli 2019 om 12:11

wat een onzin...ajax moet een zo goed mogelijk elftal hebben staan op t veld, waarbij je natuurlijk rekening houdt met de financieën voor de toekomst.

Als De Ligt vertrekt, weet je zeker dat je geen speler haalt die t zelfde niveau aan kan.
Als je voor Neres iemand kunt vinden van 20 miljoen, die snel op t zelfde niveau kan komen, dan kun je hem nu idd mooi verkopen voor 50 miljoen.

Stel dat je nu die spelers verkoopt, wat volgens jou nodig is en je wordt komend seizoen geen kampioen...
De kampioen plaatst zich rechtstreeks voor de poulefase van de CL, dat levert bakken geld op en je kunt makkelijker spelers aantrekken omdat je de CL in gaat.
Tja..leuk...dan krijg je nu 50 voor Neres, maar uiteindelijk kost het je veel meer omdat je de CL mist.

We hebben net 5 jaar gehad, met veel geld op de bank en geen prestaties op t veld.
Afgelopen jaar heeft toch weer duidelijk gemaakt dat het kapitaal op het veld moet staan.

8 juli 2019 om 12:51

Ik denk dat Ajax er rekening mee houdt dat dit seizoen spelers als Martinez, Marin, Eiting, Traoré definitief doorbreken. Dan hebben ze de vervangers al in huis en hoeven ze misschien alleen een nieuwe keeper te halen aangezien ik niet denk dat Scherpen het na 1 seizoen al aan kan.

8 juli 2019 om 14:41

Klopt dat volgend jaar wel er heel veel vertrekken maar daarom zijn nu al spelers als martinez aangetrokken

Super nieuws mocht dit waar zijn. Indien je Ziyech en Neres nog een jaar kan houden zou geweldig zijn.
Heerlijk team kan Ajax aankomend seizoen weer hebben.

Onana
Mazraoui
Schuurs
Blind
Tagliafico
Marin
Ziyech
/d Beek
Promes
Tadic
Neres
8 juli 2019 om 11:11

Ziyech houden zal niet zo moeilijk zijn gezien de hoeveelheid belangstelling die er voor hem is.

8 juli 2019 om 11:26

Fantastisch toch! Heerlijke speler. Moet wel bij een team passen, typische speler. Maar wanneer ie past zoals bij Ajax, heerlijke speler!

Nu je poot nog stijfhouden inzake de Ligt. Alleen bij bedragen richting de 90 miljoen laten vertrekken. Waarom? Zijn inmiddels al wat verder in het seizoen, voorbereiding begint vandaag, clubs hebben al tijd gehad hem over te nemen. Daarnaast natuurlijk golden boy, jonger dan frenkie, de Southampton van Dijk kostte destijds ook een vergelijkbaar bedrag, bedrag van J. Felix nu etc. Voor een lager bedrag vriendelijk bedanken voor de belangstelling.

Als ie toch vertrekt dan Alvarez binnen hengelen, kan ie concurreren voor rcv positie met Schuurs en je bent als Ajax zijnde alweer klaar en kan alsnog een redelijk team opstellen. Je kan redelijk rouleren met Ziyech/promes/neres/vd Beek/tadic etc.
Hoe het er nu voor staat, kan je nog een redelijk team op de been brengen.

Onana
Mazraoui
de Ligt
Blind
Tagliafico
vd Beek
Ziyech
Marin
Neres
Tadic
Promes
8 juli 2019 om 11:34

Zolang Hakim clubs als Sevilla blijft afzeggen blijft hij inderdaad bij ajax.maar bij clubs van een hoger niveau heeft hij niks te zoeken.goede voetballer maar komt voor de echte top gewoon tekort.voor de vleugels is hij te traag en op 10 lijdt hij veel ste veel balverlies geen enkele echte topclub zal hem voor de basis halen.

8 juli 2019 om 13:42

Wie zegt dat er geen belangstelling is? De transfermarkt is pas net een week open en hij sluit vandaag pas aan bij Ajax. De belangstelling zal dus nu pas beginnen te komen. Het is nogal naief om te denken dat er geen club is die op Ziyech zit te wachten na het afgelopen seizoen. Daar doet een mindere Afrika Cup niet heel veel aan af.

8 juli 2019 om 13:58

@sirius

Je moet toch toegeven dat het opvallend is dat je helemaal geen geruchten leest rond Ziyech, behalve dan dat hij zegt dat hij Ajax niet gaat verlaten voor een club van het niveau Sevilla, en dat Erik ten Hag gewoon zegt dat er een kans is dat hij weggaat maar dat er ook een 'grote kans' is dat hij blijft.

8 juli 2019 om 11:59

Mooie opstelling op 2 plekken na. Een middenveld met Donny, ziyech en Marin is totaal in onbalans. 3 aanvallend ingestelde spelers, waarbij Marin (in België althans) zelden meeverdedigt.
Voor de tegenbalans zal daar altijd een spelers moet komen die als daadwerkelijke controleur het spel verdeeld. Blind zou dat bijvoorbeeld fantastisch kunnen.

Daarnaast denk ik dat Schuurs helaas nog niet goed genoeg is voor Ajax 1. Daar zal alvarez komen te staan zoals het er nu naar uit ziet.

8 juli 2019 om 12:41

Ik betwijfel of dat echt nodig is. Heb Donny ook goede wedstrijden zien spelen als controleur, Ziyech verdedigd tegenwoordig ook mee, pakt genoeg ballen af, Marin mag daarin nog stappen maken bij Ajax, maar is wel een fel mannetje. Onder bosz speelden we met Klaassen, Ziyech en schone. Onder ten hag, frenkie, schone en Vd beek, in beide opstellingen weinig tot geen echte controleurs, maar wel het beste voetbal en resultaten(finale Europa League, halve finale cl) itt PSV met meerdere controleurs. Voetbal speel je met een team, stem je alles goed af moet je met dit middenveld ook kunnen werken zeker als je dit vergelijkt met het middenveld vorig jaar of onder bosz, ook geen echte controleurs want frenkie of schone zijn dat ook niet, stonden wel op die positie dat wel maar losten het altijd als team op, frenkie weg dan schone terug etc.

8 juli 2019 om 14:03

@frits

Eens over Schuurs en Alvarez.

Wat het middenveld betreft: vorig jaar hebben we in de tweede seizoenshelft in de Eredivisie ook af en toe met Donny en Frenkie op de twee zes posities, dat ging prima.
Marin is ook gehaald als controleur. Je kan als het nodig is ook kiezen voor Eiting, Schone of Mazraoui naast Marin. Dan moet Promes, Donny of Neres banken. Maar je zal al een aantal wedstrijden hebben waarin een van die drie niet fit is, dus er blijven dan een handvol Europese wedstrijden over waarin een van die jongens bankt, net als vorig jaar eigenlijk. Ik zie daar geen probleem.

Wow, hoop dat dit ook zo blijft en dat Ziyech ook blijft (liefst met een contract voor het leven tegen een heel mooi salaris). Zou echt fantastisch zijn als alleen Frenkie en De Ligt weggaan!

8 juli 2019 om 11:25

Gemakshalve vergeten dat Sinkgraven ook is verkocht?
Of doel je alleen op de basis krachten van dit seizoen?

8 juli 2019 om 11:46

Sorry, bedoel inderdaad basiskrachten.

Neres is een geweldige voetballer, maar gezien de aankopen tot nu toe het is belangrijker van Van de Beek en Ziyech blijven.

8 juli 2019 om 12:24

Ben ik niet met je eens. We merkten het meteen toen Neres niet speelde tegen Tottenham. We misten diepte op de zijkant.

8 juli 2019 om 13:07

Die heb je nu met Promes nog steeds in je selectie.

8 juli 2019 om 13:46

@Kyle Eens, Ten Hag gaf ook aan dat hij een speler met snelheid op de flanken er bij wilde, die heb je nu met Promes maar dat is dus al zonder dat iemand vertrekt. Hopelijk kan Bandé in dat opzicht ook iets gaan toevoegen.

Het is pas 8 juli, het kan natuurlijk nog alle kanten op, maar dit is echt goed nieuws voor Ajax.

Na het kampioenschap dacht je spelers als Frenkie (was al bekend), de Ligt, Ziyech, Neres, van de Beek, en Onana te verliezen. Maar tot nu toe is alleen Frenkie vertrokken. Zelf verwacht ik dat er nog 1 of 2 spelers zullen vertrekken, maar waar iedereen dacht dat het een leegloop zou gaan worden, valt het nu enigzins nog mee. Nogmaals het is vroeg, maar dit is best positief voor Ajax.

Aan de andere kant, een seizoen als vorig seizoen zie ik niet zo snel meer gebeuren. Nu kan je nog flink cashen op je spelers. Na een matig/mindere seizoen zal de marktwaarde van de spelers ook omlaag gaan. Daartegenover staat weer dat mocht je de groep bij elkaar kunnen houden, dat je weer een mooi seizoen tegemoet kan gaan. Lastige keuzes.

8 juli 2019 om 14:04

Van de namen die je opnoemt is het ook zeker dat Onana blijft trouwens, en lijkt het nu ook vrij zeker dat Neres blijft. Ziyech mag weg, en voor Donny kan er natuurlijk ook nog een grote club concreet worden. Ik hoop dat Ziyech blijft, en dat Donny een opwaardering krijgt net als met Nico en Onana.

Goed nieuws natuurlijk. Vooral met de diepgang die Neres biedt. Als de situatie verder zo blijft, met alleen De Ligt die nog vertrekt, dan staat er toch wel een erg lekker elftal. En moet, indien ze zich plaatsen via de voorronde, overwinteren in de Champions league toch weer een goede mogelijkheid zijn. Enige wat Ajax dit jaar wel moet doen is, is talenten (a la Dest, Lang, Schuurs en ook Unuvar) laten doorgroeien dit seizoen en spelers aantrekken die volgend seizoen op hetzelfde niveau verder kunnen gaan.
Anyway, ik zie het positief in! Ik hoop ook dat psv goede aankopen kan blijven doen en dat uiteindelijk de hele competitie goed kan doorgroeien.

En iedereen gaat zonder morren op de bank zitten. Lijkt mij sterk. Er zullen echt spelers verkocht (moeten) worden.

8 juli 2019 om 13:42

Onana — Mazraoui - Alvarez - Blind - Tagliafico — Marin - Donny — Ziyech - Promes - Neres — Tadic

Zo staan bijna alle basisspelers van vorig jaar er nog in, dit kan prima in de Erdevisie. Voor de CL wil je dan misschien meer een echte controleur naast Marin, dus Eiting of Schone, of Mazraoui met Veltman dan rechtsback.

Bank: Varela, Veltman, Schuurs, Magallan, Pierie, Martinez, Eiting, Schone, Ekkelenkamp, Gravenberch, De Wit, Lang, Labyad, Bandé, Jensen, Huntelaar, Dolberg, Traoré, Danilo.
Wie van die bankspelers zie jij een ongelooflijke stennis schoppen? Vorig jaar hebben Neres en Donny ook vaak gebankt, als er succes is hoeft dat geen ramp te zijn, en Ten Hag heeft sowieso meer status nu dan vorig jaar, dus zijn beslissingen worden eerder geaccepteerd.

8 juli 2019 om 13:59

19 bankspelers? Dat wordt verbouwen...

8 juli 2019 om 14:09

Haha, ze hoeven er niet allemaal tegelijk op te zitten he... een aantal daarvan zullen ook nog hun wedstrijden in Jong spelen. Ajax had trouwens vorig seizoen gewoon 12 spelers op de bank he, alleen Europees is het aantal beperkter.

Na een moeilijke start (heimwee) is hij gelukkig geworden bij Ajax.

Ik verwacht sowieso al dat Neres aankomend seizoen nog bij Ajax zal spelen.

Persoonlijk ben ik altijd al een fan van Neres geweest en in het seizoen 17-18 was Neres al prima bezig, waarna hij het afgelopen seizoen zijn basisplek in de eerste seizoenshelft kwijtraakte. De afgelopen maanden heeft Neres zich goed herpakt en goede wedstrijden gespeeld tegen o.a Psv, Real Madrid en Juventus en heeft hij inmiddels zijn debuut voor het Braziliaans elftal gemaakt en meerdere interlands gespeeld.

Voor Neres is het denk ik sowieso beter om nog bij Ajax te blijven. Ik heb nog niet het idee dat hij uitgeleerd is bij Ajax en dat hij nog veel meer rek in zich heeft om zich door te ontwikkelen.

Ik ben wel benieuwd naar Ajax aankomend seizoen. De Jong is al vertrokken en ondanks al het gedoe rondom de Ligt verwacht ik wel dat hij naar Juventus zal vertrekken. Rondom Ziyech vind ik het opvallend stil eigenlijk en het zou echt schitterend zijn als hij wederom nog minimaal éã©n seizoen bij Ajax blijft, maar toch houd ik er rekening mee dat Ziyech alsnog zal vertrekken deze transferperiode.

Mocht Ziyech toch blijven, dan zou ik Ziyech terugzetten op het middenveld en dan in de aanval met Neres, Tadic en Promes spelen. Als Ziyech toch vertrekt, dan zou ik een poging wagen op Christopher Nkunku van Paris Saint Germain over te nemen en ja, ik weet dat hij best wel een groot talent is en waarschijnlijk bij meerdere clubs terecht kan, maar bij Paris Saint Germain zal het lastig worden om een basisplaats te veroveren en daarbij heeft Nkunku nog maar een contract tot de zomer van 2020 (1-jaar dus) en volgens transfermarkt wordt zijn waarde op zo'n 12 miljoen geschat.

Onana
Mazraoui
Álvarez
Blind
Tagliafico
van de Beek
Marin
Nkunku
Neres
Tadic
Promes

Tot nu toe hebben we niks te klagen, als Alvarez komt voor de Ligt en er gaat niks meer weg ben ik meer dan tevreden. In de breedte zijn we er sowieso veel sterker op geworden met Marin, Martinez en Promes, de terugkeer van Eiting en hopelijk ook Bandé (?), en een aantal spelers uit jong die zich in de voorbereiding goed laten zien, zoals Schuurs, Dest, Lang, Jensen en Traoré. Er lijkt verder weinig te gebeuren rond Ziyech en Donny op dit moment, dus ik hou goede hoop dat zij blijven, net als Neres.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax78
4.AZ66
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

54 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 3 1 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0
2016/2017 Jong Ajax 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Quincy Promes ‘pislink’: eerste basisplaats loopt uit op deceptie

Het optreden van Quincy Promes tegen VVV-Venlo is beperkt gebleven tot veertig minuten. De aanvaller van Ajax stond voor het eerst dit seizoen in de basis bij Ajax, maar kon uiteindelijk...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 18 augustus
Bayern München denkt nog steeds aan de komst van Mario Mandzukic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren