Lionel Messi op zijn nummer gezet: ‘Hij moet meer respect tonen’

Maandag, 8 juli 2019 om

Lionel Messi kreeg afgelopen weekend tijdens de troostfinale van de Copa América een rode kaart tegen Chili, weigerde na afloop zijn bronzen medaille op te halen en haalde in de media hard uit naar de arbitrage. De Argentijn leverde na de uitschakeling in de halve finale tegen Brazilië ook al felle kritiek op de scheidsrechter. De Braziliaanse bondscoach Tite vindt dat Messi meer respect moet tonen en het moet accepteren wanneer hij verliest met zijn ploeg.

Argentinië won de troostfinale met 2-1, maar Messi was na afloop niet te genieten. Hij baalde stevig van de rode kaart die hij kreeg na een opstootje met Gary Medel. "Ik weigerde omdat ik geen onderdeel wil zijn van de corruptie en dit gebrek aan respect", zei Messi tegen TyC Sports. "We hadden meer verdiend dan dit, maar ze wilden ons niet in de finale hebben. De corruptie en de scheidsrechters hebben de mensen niet de kans gegeven om te genieten. Het voetbal is geruïneerd. De waarheid moet gezegd worden."

“Degene die ik als buitengewoon en buitenaards heb behandeld, moet meer respect tonen en het accepteren wanneer hij verslagen is”, aldus Tite over Messi na de 3-1 overwining op Peru in de finale van de Copa América. “Wij zijn in verschillende wedstrijden ook benadeeld door de arbitrage, maar wij zijn de hele wedstrijd tegen Argentinië eerlijk blijven spelen.”

Tite heeft overigens wel begrip voor de woede van Messi. “Er rust natuurlijk een geweldige druk op zijn schouders vanwege zijn reputatie”, aldus de keuzeheer, die het niet terecht vindt dat Messi van het veld werd gestuurd tegen Chili. “Hij is op een oneerlijke manier van het veld gestuurd. Het was Medel. Messi had maximaal met geel bestraft moeten worden.”


Poll

Ben jij het eens met Tite?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Te makkelijk scoren, om na het winnen van de Copa iets te zeggen over het gedrag van Lionel Messi. Dat kan iedereen. Als Tite met zijn Brazilie de finale had verloren had hij 100% iets anders gezegd...

8 juli 2019 om 11:40

Dan heeft hij nog niet minder gelijk.
Argentinië moet bij zichzelf te raden gaan waarom ze met al die sterren 0 rendement halen.
Messi moet niet alleen naar de scheids kijken maar ook in de spiegel en naar zijn team.
Ik sluit me 100% aan bij de woorden van Tite hier. Onterecht rood, terecht er uit gevlogen tegen Brazilie, Brazilie zag ook 3 goals in 1 duel afgekeurd worden maar Messi bezwijkt onder de druk en geeft alleen de scheids de schuld. Een zwaktebod van een grootse voetballer.

8 juli 2019 om 13:06

Dat hebben ze toch ook gedaan? Messi zei toch ook dat hij slecht speelde in de groepsfase.........

Dat is makkelijk praten als een groot deel van de foutieve beslissingen in je voordeel uitpakken. Er is gewoon heel erg veel fout gegaan dit toernooi, niet alleen bij wedstrijden van Argentinie. Het is aan de Fifa om hier maatregelen te treffen, aangezien de Conmebol zich hier niets van aan lijkt te trekken.

8 juli 2019 om 11:04

Daarnaast heeft de Conmebol de schijn sowieso wel tegen. Bij de Copa in Chile bijvoorbeeld, leek het er ook op dat het thuisland ten koste van alles moest winnen want alle beslissingen vielen in hun voordeel uit. En waar het bijna overal ter wereld eerlijker wordt dankzij de Var, lijkt dat in Zuid-Amerika niets te veranderen. En dan lijkt het gewoon doelbewust ipv simpelweg foute beslissingen.

8 juli 2019 om 11:44

Wat een onzin. Brazilie zag 3 goals afgekeurd worden en speelde daardoor gelijk.
Argentinie moet eens wat aan strategie gaan doen, want zo lang niks winnen met goede spelers in het team is ronduit beschamend. Zeker als een land als Nederland met een gemiddeld team het WK finale haalde en Portugal met middelmatig team (+1 wereldtopper) Europees kampioen wordt.
Een groot speler als Messi doet zichzelf hier zwaar tekort.

8 juli 2019 om 12:18

Nederland een gemiddeld team dat de wk finale haalde?

Jij hebt echt een IQ van een plank.

Even voor de info, toen speelde van persie, robben, Sneijder, van der vaart, Kuyt, van Bommel, van Bronckhorst allemaal bij een topclub. Een van de beste lichtingen die we ooit hebben gehad.

OT: ookal heeft Brazilië 3 goals afgekeurd gekregen door de VAR (wat terecht is gebleken) betekent niet gelijk dat de VAR goed zn werk heeft gedaan in het resterend toernooi.

Maar zo te zien ben je ook niet al te pienter aangezien je 2 idiote vergelijkingen maakt met Nederland en Portugal. 😂

8 juli 2019 om 13:07

Nederland een gemiddeld team. Wauw ben je serieus?

8 juli 2019 om 13:14

Ik neem er geen word van terug. Martins indy, de vrij in de verdediging met...pieters en janmaat als backs (?). vd vaart al lang over de hill. Een van de beste lichtingen? Heb jij de 90's over geslagen ofzo?

8 juli 2019 om 13:54

Het team waar jij het over hebt met De Vrij en Martins Indi was 2014. Dat team werd 3e. Het was geen absoluut topteam, maar middelmatig toch ook niet.

8 juli 2019 om 14:08

Ik heb mezelf effe gecheckt maar erbij waren: Lens, martins indi, Vlaar, Janmaat en nog een paar niet-toppers. Wat we middelmatig noemen is de vraag, slecht was het heus niet, maar niemand had verwacht dat dit team tot de finale zou reiken. Maar als goed collectief en een coach met visie deden ze het. Daar kunnen ze in Argentinie nog veel van leren.

8 juli 2019 om 14:11

@bf1994: Duidelijk dat je nog niet veel gezien hebt. In de 90's tot 2002 hadden we aaneensluiten veel betere generaties. Over de 70's maar niet te spreken. Of je bent heel laat geboren en hebt geen historisch besef...of je snapt er niks van. Alleen jij weet het antwoord.

Voor Nederlandse begrippen was dit een middelmatig team...tenzij je Martins Indi, Vlaar, Janmaat en Lens wel echte toppers vindt.

8 juli 2019 om 16:52

En dan vergeet je nog een stuk of wat toppers e.g. Mathijsen

Ah, een winnaar die weinig slechts te duchten heeft gehad van de arbitrage, op gisteren na. Jesus z'n rode kaart was op z'n minst twijfelachtig, maar in de verste verte niet zo lachwekkend als die van Messi. Daarnaast kregen ze een erg gemakkelijke strafschop, dus Tite heeft hier wel wat makkelijk praten. Messi stond volledig in z'n rechts en dat zeg ik terwijl ik niks met hem, Argentinië of Barcelona heb. Maar goed, zo zal corruptie altijd ontkend blijven worden, zelfs als het er een keer zo dik bovenop ligt.

8 juli 2019 om 11:38

Die twijfelachtige tweede gele van Jesus had zomaar beslissend kunnen zijn voor het verdere verloop van de finale dus dat onderschrijft het punt van Messi alleen maar toch?

Messi had helemaal gelijk dat er belachelijke beslissingen gemaakt werden. Alleen als je er vervolgens aan koppelt dat dit komt door corruptie dan maak je jezelf juist belachelijk. Als het je tegen zit en je roept zulke dingen dan moet je dat ook doen als het je mee zit maar dat doet (heel gek) natuurlijk nooit iemand.

8 juli 2019 om 11:44

Erg gemakkelijke strafschop? Naar welke wedstrijd heb jij dan zitten kijken? Ik heb alleen een 100 procent terechte penalty gezien voor Brazilië.

8 juli 2019 om 14:01

Naar dezelfde als jij. Het was wat wild, maar meer schouder tegen schouder ga je niet krijgen hoor. En dat is 'gewoon' geoorloofd. Dat hij wat wankel stond, maakt het niet meteen een overtreding.

@comokum, dat zou ik normaliter ook zeggen maar iedereen hier weet denk ik wel dat het gehele voetbal staat op veel corrupte zaken. En al helemaal in dat soort gebieden, waar corruptie overal te vinden is in iedere (top)laag. Dan is zo'n uitspraak wel een keer goed. Of moeten we altijd alles maar blijven ontkennen?

Sorry hoor en ben absoluut niet Messi geil maar Tite moet niet zeuren. Messi heeft in punt in de wedstrijd tegen Brazilië want het is net of ze niet tegen Brazilië durven in te gaan, neem gisteren bv tegen Peru het is gewoon vet een penalty en toch gaat de scheids de beelden terug kijken

Vind het jammer dat niemand er wat over zegt omdat het messi is. Maar komop zn actie tegen medel kon levensgevaarlijk zijn, medel is op snelheid en dan is elke minimale tik genoeg om je uit balans te halen. Hij kon zo heel lelijk tegen de borden aan botsen, vandaar dat hij ook zo tekeer ging

8 juli 2019 om 09:18

De actie van Messi is uiterst vervelend en smerig, maar niet rood waardig. Je ziet dit zo vaak voorbij komen. Overigens kan ik mij geen een moment herinneren waar een speler zijn leven verloor na een aanvaring met de boarding, dus de term levensgevaarlijk is hier niet echt op zijn plek.

De actie van Messi is dus heel vervelend, maar daar gaat dit artikel niet over. Dit artikel gaat over het feit dat Messi de bond beschuldigt van corruptie en dat de Braziliaanse bondscoach het daar niet mee eens is. Jammer dat in elk artikel over het slechte handelen van arbiters er ongerelateerde zaken bij worden gesleept onder het mom "iedereen vind Messi geweldig, maar dat is hij niet".

de verontwaardiging over de rode kaart was volledig terecht van Messi maar als je zelf altijd om kaarten zeurt voor de tegenstander bij de scheids dan komt het een keer bij je terug en dan word je zelf ook een keer genaaid door de tegenstander. hopelijk leert Messi hiervan en stopt hij zelf vanaf nu eindelijk ook eens met die matennaaierij

8 juli 2019 om 10:22

Dus als je de hele tijd tikjes en schoppen krijgt die geen geel opleveren mag je zelf ook een keer een schop onbestraft uitdelen ? Zal een mooie regel zijn die helaas niet opgaat.

8 juli 2019 om 10:25

Japie ... wat vreemd om jou in een topic over Messi aan te treffen met negatieve kritiek.

Messi moet zowat de enige topspeler zijn die altijd op zijn benen blijft staan als hij aangetrapt wordt. Hij gaat zo goed als nooit liggen, tenzij het volgens de zwaartekracht niet anders kan. Met Medel hetzelfde. Hij blijft gewoon staan. Ik had wel eens willen zien wat Suarez, Ronaldo, Neymar ... in dat geval zouden doen. Die rolden het hele plein drie keer rond.

Matennaaier is dus wel heel ver gezocht.

8 juli 2019 om 10:31

@flamezzz

neemt niet weg dat als je niet om kaarten gaat zitten janken bij de scheids. als je een beetje vent bent dan doe je dat soort dingen niet.

de scheids bepaald waar de grens ligt en als Messi denkt dat hij het allemaal beter kan beoordelen moet hij zelf scheidsrechter gaan worden. dan kan hij lekker elke week met kaarten strooien

8 juli 2019 om 10:33

Kijk dan de wedstrijd tegen Liverpool maar is terug. Hij komt in het rijtje wat jij opnoemt met betrekking tot het rollen.

8 juli 2019 om 10:37

@arsenal890

mee eens. hij ging toen een paar keer totaal onnodig naar de grond om zijn tegenstander een kaart aan te naaien. nu zit hij zelf een keer aan de andere kant van het spectrum en dan is er volgens Messi meteen sprake van corruptie. dat zegt veel over zijn karakter

8 juli 2019 om 10:37

Ben ik het niet helemaal mee eens. Ik vind het woord 'matennaaierij' ook helemaal niet op z'n plaats. Niemand van de tegenstander is normaliter je maat. Ook de term collega heb ik nooit echt begrepen. Een caissière van de appie is toch ook geen collega van de caissière van de jumbo? Maar goed, om erop terug te komen. Ik vind dat als je constant tikken te verwerken krijgt (en dat krijgt Messi) en er vervolgens geen kaart voor getrokken wordt (wat ook vaak gebeurt) dat het ergens wel begrijpelijk is dat Messi dan om een kaart vraagt. Het is niet mijn stijl, maar ik kan er wel inkomen. Overigens zeurt Messi niet vaak om kaarten, dat valt best wel mee.

8 juli 2019 om 10:45

@moraat

ik vind het zielig gedrag om om kaarten te vragen en je moet als speler dan begrijpen dat het ook tegen je gaat werken. als je constant om kaarten loopt te janken bij de scheids dan moet je het ook niet raar vinden als tegenstanders op een gegeven moment kaartwaardige overtredingen op je gaan maken. dan weet de tegenstander iig zeker dat als hij een kaart krijgt dat het een terechte kaart is

scheidsrechters moeten spelers die om kaarten vragen eigenlijk zelf gelijk een gele of rode kaart geven. "oh je wil dat ik een kaart trek? nou hier heb je er een". dan zou dit trieste gedrag snel genoeg uit het voetbal verdwijnen

8 juli 2019 om 11:03

Je hebt helemaal gelijk. Het hoort niet om op kaarten te vragen! Anderzijds als je ziet naar de hoeveelheid onbestrafte trappen die toppers krijgen, alles wordt gedaan om ze af te stoppen. Dan kan ik het wel begrijpen. Je hebt het over subjectiviteit terwijl je zelf op elk artikel over Messi negatief bent, dus die is inderdaad ver te zoeken. Ik vind het alleen maar mooi dat hij dat gezegd heeft. Als het bij de FIFA al zo is kan je nagaan dat corruptie en Zuid-Amerika goed samen gaan. Neemt niet weg dat hij geen pepernoot heeft geraakt dit toernooi, maar dan ook geen een . Dit allemaal laat zien dat, dat buitenaardse gepraat ook onzin is en dat hij ook gewoon een mens van vlees en bloed is.

8 juli 2019 om 11:19

@fcvoetbal23

vond je het ook zo mooi dan toen Neymar het zei nadat PSG werd genaaid door de scheids tegen United en Neymar kreeg een schorsing voor dezefde soort uitlatingen die Messi nu ook doet?

ik reageer op het moment. als er wat positiefs valt te melden zoals de goals van Messi tegen Liverpool ben ik superpositief over zijn sportieve prestaties. presteert hij slecht of gedraagt hij zich niet netjes ben ik idd negatief

8 juli 2019 om 10:59

Goed dat je weer een stok hebt gevonden om mee te slaan. Ja hij vraagt om kaarten maar altijd? Messi werd en wordt alom geprezen om feit dat hij niet makkelijk valt. Als je op een gegeven moment je tegenstanders of maten zoals jij het noemt zich hierop gaan instellen door met kleine tikjes je uit de wedstrijd te halen, dan kan ik mij voorstellen dat je er snel klaar mee bent. Als je dan reageert, dan ben je opeens matennaaier. Waarom worden worden constante overtredingen, irriteren en uitschelden met als doel je uit de wedstrijd halen (letterlijk of figuurlijk) niet als matennaaien gezien?

8 juli 2019 om 11:24

Krekel, jij praat zoveel onzin, puur om op de man te spelen. Kun je niet gewoon reageren op berichten van wat je wel hebt gezien en kan beoordelen. Enkel Messi bashen weten we nu wel van je. Messi heeft zijn mening en gevoel geuit over de arbitrage en de bond, iets wat ik volledig kan begrijpen als je zag hoe dat verliep. Overigens heeft corruptie zich altijd wel afgespeeld rondom dat soort landen, dus sta er niet van te kijken. Het ging hem dan ook voornamelijk om de tweede goal, die direct viel na een duidelijk incident aan de andere kant. Daarna nog de rode kaart wat absurd was. Misschien wil je zien dat hij er elke keer 3 inschiet, maar we leven niet in sprookjes. Andere momenten kunnen ook erg bepalend zijn voor de wedstrijd, dat is waar hij nu op hamert. Heb je zelf ooit gevoetbald? Dan moet je dat weten. Ik betwijfel het..

8 juli 2019 om 12:58

Ach ja krekel vindt alleen kaarten vragen matennaaierij.
Maar een speler een wedstrijd lang naschoppen zonder een kaart voor te krijgen is OKE in zijn boek.

Voor we het weten vindt hij dat messis kapsel ook niet kan en is het matennaierij voor de kale voetballers

8 juli 2019 om 14:42

@bf1994

naschoppen gaat te ver maar een overtreding maken tijdens een spelsituatie dat kan gebeuren in de sport aangezien voetbal ook een contactsport is. zover ik weet is voetbal geen mekkersport dus om kaarten vragen vind ik niet in het voetbal thuis horen. daar is een scheidsrechter voor aangesteld die er een hele opleiding voor heeft gevolgd.

Messi moet gewoon bij zijn leest blijven en lekker voetballen ipv zich constant bezig te houden met de beslissingen van de arbiter over wat wel of niet een kaart is. de scheidsrechter gaat toch ook niet aan Messi zijn hoofd lopen zeiken als hij een kans mist voor de goal bijvoorbeeld en dan zeggen dat dat heel anders had gemoeten? ken je plek gewoon als speler

8 juli 2019 om 16:55

Ik zou jou reactie wel eens willen zien als je keer op keer te hard wordt aangepakt. Iedereen die geel heeft wordt hierna voorzichtiger, scheelt je weer een potentiële doodschop. Ik zou ook gaan zeuren om geel.

Ben het volledig met Tite eens wat betreft de straf die Messi heeft gekregen, rood was niet terecht, echter moet Messi lekker zijn mond houden wetende dat hij toch nooit een prijs gaat pakken met Argentinië. Corrupt of niet, maar meneer Messi heeft al heel wat prijzen mogen winnen door de corruptie dus het streept elkaar mooi weg allemaal fijne maandag

8 juli 2019 om 09:41

Nou nou nou het was ook weer niet zo dat je de rode kaart niet kon geven. Messi trapt m eerst al na (wat vroeger volgensmij altijd rood was, maar de laatste tijd valt het me steeds vaker op dat het geel is) en daarna draait hij keihard zijn schouder in Medel zijn gezicht, om vervolgens onschuldig te spelen. Het kan afgedaan worden met geel, maar als er rood wordt gegeven weetje als Messi zijnde, die alles al heeft meegemaakt dat je de scheidsrechter te veel ruimte hebt gegeven om zo een beslissing te maken

Ik kan me dit wel goed voorstellen. Ik vind het ook tegenvallend dat zo'n grote speler zich op een dergelijke manier uitspreekt over zogenaamde corruptie. Dat is nooit goed gevallen tot op heden, ik kan me Drogba herinneren tegen Barça wat hem een schorsing opleverde, Neymar idem dit jaar nog na de uitschakeling tegen United.

En ook nu bij Messi heb ik een sterk gevoel dat het vooral veel frustratie was over het eigen falen, en dan niet de zelfreflectie hebben daar verantwoordelijkheid voor te nemen. Want hoe je het ook wil bekijken, Argentinië was weer enorm matig deze Copa. Kan je de schuld wel in de schoenen gaan schuiven van anderen, maar dat is een zwaktebod, Argentinië heeft het hele toernooi geen goede wedstrijd gespeeld.

Ik vind het ook nog schrikbarender dat zoveel mensen dit dan direct voor de waarheid aannemen, enkel omdat het Messi is die dit zegt. Ik had het wel eens willen zien met Neymar en Brazilië, dan waren de reacties toch een stuk anders geweest denk ik. Wat dat betreft vind ik die tendens om Messi altijd maar, welke situatie dan ook, door dik en dun te verdedigen een beetje hysterisch. Buitenaardse voetballer natuurlijk, maar ook gewoon een mens van vlees en bloed.

8 juli 2019 om 09:47

@dejan

helemaal mee eens. de objectiviteit is vaak ver te zoeken als het aankomt op bepaalde voetballers. twee spelers kunnen exact hetzelfde doen waar het de een word kwalijk genomen en de andere niet. Messi is een van die spelers die zogenaamd nooit iets fout kan doen en die soms tot in de ongeloofwaardigheid toe word beschermd door zijn fans

8 juli 2019 om 11:40

Zelf ben je natuurlijk ook verre van de meest objectieve persoon hier op vz, en dat als moderator.. Want wat wil je nu zeggen, dat het tegenvallend is dat Messi zich op dergelijke manier uitspreekt, maar tegelijk ook dat hij "ook gewoon een mens van vlees en bloed" is? Weet je het zelf niet, of heb je stiekem gewoon een afgunst voor Messi en al zijn fans? Je zal het wel niet toegeven, maar het begint wel heel opzichtig te worden.

Jij doet namelijk precies hetzelfde als al die mensen die alles direct voor de waarheid aannemen. Messi heeft zelf de hand in eigen boezem gestopt en heel oprecht toegegeven dat Argentinië zeer ondermaats heeft gespeeld in de groepsfase. Maar dat geldt dan weer niet als zelfreflectie en verantwoordelijkheid opnemen, of past het gewoon niet in jouw agenda?
En het is inderdaad fel overdreven wat hij zei na de wedstrijd tegen Brazilië en Chili, maar tegelijk moet je ook heel blind zijn om te ontkennen dat het niveau van de scheidsrechters om van te huilen was op dit toernooi. De brug naar corruptie was dan net iets te ver, maar dat zijn emoties die hoog oplopen en op zo'n moment lijkt me dat best wel normaal. Je zegt het zelf, het is ook gewoon een mens van vlees en bloed, of niet soms?

8 juli 2019 om 14:38

@levski1

Neymar is ook een mens van vlees en bloed maar werd wel door iedereen op dit forum bekritiseerd toen hij zich liet gaan over de arbitrage nadat PSG was genaaid tegen United. waarom zou ik dan hetzelfde niet mogen zeggen over Messi?

Heel makkelijk als alle beslissingen zijn gemaakt om Brazilie aan de titel te helpen. Het is een grote schande wat er heeft plaats gevonden dit toernooi. Alles was erop gericht om Brazilie kampioen te maken. Natuurlijk hebben de spelers het ook zelf gedaan, maar de manier waarop Brazilie is geholpen is om te kotsen.

8 juli 2019 om 09:48

@redondono5

heel makkelijk ook om alleen naar de scheids te wijzen als je als team de ene na de andere grote doelkans verprutst

8 juli 2019 om 11:38

Kansen worden nou eenmaal gemist. Kansen die je hoort te krijgen, maar ontnomen worden door de scheids kan gewoon niet. Zeker niet nu we de VAR hebben.

8 juli 2019 om 10:15

Dit is natuurlijk volstrekte onzin en dat zul je vast zelf ook goed weten. Ondanks dat het toernooi over het algemeen niet hoogstaand was, heeft Brazilië simpelweg verdiend de titel gepakt.

"de corruptie en de scheidsrechters hebben de mensen niet de kans gegeven om te genieten. Het voetbal is geruïneerd. De waarheid moet gezegd worden."

Messi na de Remontada tegen Psg.

Oh nee wacht, zolang het in zijn voordeel is hoor je hem niet.

Ben geen fan van Messi, al vind ik hem de beste voetballer maar laten we wel wezen. Voetbal is een sport waar alle emoties alle kanten op teren. Dat Messi zich zo uitlaat vind ik alleen maar mooi. Dat mogen meerdere mensen doen. Trouwens hij moet helemaal niks, als hij zich benadeeld voelt, dan mag hij daar wat van zeggen. Als je docent je een lager cijfer zou geven, terwijl je vind dat jij een hoger cijfer moet hebben, en daardoor niet over kan gaan. Dan ga je daar ook werk van maken. Als hij dan niet luistert dan reageer je boos. Ik vind dit alleen maar mooi. Laat de emoties maar lekker gaan.

8 juli 2019 om 10:33

@arnavut1

jij kan dat alleen maar mooi vinden maar toen het Neymar was die dit soort teksten over de arbitrage eruit gooide werd hij er wel voor geschorst. als er dan enige vorm van consistentie is qua regels moet dan voor Messi nu hetzelfde gelden

8 juli 2019 om 10:43

Als hij een schorsing hiervoor krijgt, dat is dat zo. Daar zou ik me niet aan storen. Zeker, omdat dit ook vaker is gebeurd na dit soort uitlatingen.

Jammer van de rode kaart, maar Messi die zeurt over kaarten en arbitrage vind ik een beetje grappig gezien de halve prijzenkast die hij met barca heeft gewonnen ook mede mogelijk ia gemaakt door de arbitrage

Als winnaar en consequent bevoordeelde partij is het makkelijk praten. Overal is de arbitrage erop vooruit gegaan door de VAR maar in Zuid-Amerika blijft de arbitrage door en door corrupt en heeft Messi gewoon een terecht punt dat Brazilië consequent bevoordeeld wordt door de arbitrage.
Gewoon voet bij stuk houden en niet meer om de Coppa Corupta gaan ballen in Zuid Amerika. Wk kan hij nog een poging wagen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
196 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Brazilië.

3691 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 7 8 1 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
Laatste voetbalnieuws

Europa wacht op ‘Napoleon’: de man die Guardiola en Messi al overtuigde

Een filmpje waarop te zien is hoe een uitzinnige Marcelo Gallardo door de catacomben van La Bombonera stormt, ging afgelopen maand het internet over. “Si! Si Si!”, schreeuwt de 43-jarige oefenmeester,...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 13 november
Josep Guardiola dringt erop aan dat Manchester City een bod van vijftig miljoen euro neerlegt bij Real Madrid voor Isco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren