‘Frenkie de Jong weigerde iconisch rugnummer bij Barcelona om twee redenen’

Maandag, 8 juli 2019 om

Barcelona heeft Frenkie de Jong rugnummer veertien aangeboden, maar daar heeft de aankoop van maximaal 86 miljoen euro vriendelijk voor bedankt, weet Mundo Deportivo. De middenvelder heeft het iconische rugnummer geweigerd omdat hij vergelijkingen met Johan Cruijff uit de weg wil gaan en niet zit te wachten op extra druk. Net als bij Ajax gaat de Oranje-international spelen met rugnummer 21.

Rugnummer veertien werd bij Barcelona het afgelopen seizoen gedragen door Malcolm en de club vroeg aan De Jong of hij het zag zitten om het nummer van de buitenspeler over te nemen. De ex-Ajacied was vereerd met het voorstel, maar weigerde. Hij heeft gekozen voor rugnummer 21, dat hij ook al droeg bij Ajax en in Oranje tijdens de Nations League. “Ik voel me fijn bij dat nummer”, werd De Jong vorige week geciteerd door Voetbal International. “Ik zou heel makkelijk met een ander nummer kunnen spelen, hoor, daar niet van, alleen is het wel leuk dat het ook een bepaalde herkenbaarheid geeft voor de mensen.”

Zijn rugnummer heeft ook een bijzondere betekenis. “Ik heb mijn hele familie meegenomen naar mijn presentatie in Barcelona, behalve mijn opa Hans de Jong, mijn vaders vader. Hij is overleden en was op de 21ste jarig. Onbewust is het ook een soort eerbetoon. Hij was een enorme voetbalfan. Ik vind het erg dat hij dit niet kon meemaken en des te blijer ben ik dat de rest van mijn familie er wél bij is geweest”, aldus De Jong, die eerder al een voorstel van Nike weigerde om met Frenkie achterop zijn shirt te spelen.


Poll

Snap jij de keuze van Frenkie de Jong om rugnummer veertien te weigeren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door bustaramz)

Ohhhh wat een nuchtere jongen is het toch!!!!!!

8 juli 2019 om 08:50

En altijd vrolijk hè. Altijd lachen. Zouden wij overigens ook doen met zo’n salaris 😉 Zou weleens willen wat meer willen weten over het ‘eventueel oplopen dmv bonussen’ van transfersommen, dat is toch heel gebruikelijk geworden. Vermoed dat het te maken heeft met speeltijd en behaalde prestaties. Zo betalen die clubs premies bij het bereiken van een landstitel of Europees succes aan spelers en krijgen daar zelf dan weer geld voor van de bond. Maar zou het fijne er weleens van willen weten. In het geval van De Jong ga ik ervanuit dat hij een basisplek gaat veroveren.

8 juli 2019 om 09:25

Ja, deze jongen heeft wel een bepaalde gunfactor! Ik hoop dat ie gaat shinen daar! Voetballer waar we als NL heel veel plezier aan kunnen gaan hebben!

8 juli 2019 om 17:18

Altijd al een nuchtere jongen gevonden. Je ziet dat hij gewoon ontzettend veel plezier heeft in wat hij doet. Ik denk dat er maar bar weinig mensen zijn die hem niet het allerbeste gunnen.

Ik hoop dan ook van harte dat hij onmisbaar wordt bij Barcelona!

9 juli 2019 om 18:46

In principe denk je dan waarom is niet iedereen zo. Zo het leven misschien 'n stuk makkelijker maken. Aan de andere kant is het ook leuk dat, dat stukje karakter bij iedereen verschillend is.

#FdJ21 nuchtere jongen. Heel veel succes bij barca en hoop je ooit nog bij ons te mogen zien spelen.

8 juli 2019 om 08:37

Slimme keuze ..

Heel verstandig weer van de jong. Dit nummer neemt zoveel extra druk met zich mee als hij het zou gaan dragen. Al doet druk niet zo veel met hem.

Waardeer deze jongen echt. Zijn mentaliteit zal er naar mijn mening ervoor zorgen dat hij het ook zal redden, buiten zijn kwaliteiten om. Deze jongen verdiend gewoon respect.

Prima ventje, lekker bij zichzelf blijven.
Volgens mij vindt z'n vriendinnetje die aandacht ook wel bijzonder leuk of niet?

8 juli 2019 om 10:29

Denk dat zijn vriendin best een nuchter meisje is hoor. Zijn ook al langere tijd samen dus zal best wel snor zitten tussen die twee.

8 juli 2019 om 11:47

Van wat ik begrepen heb, was ze weg bij hem toen ie bij RKC/Willem II zat... Maar later terug kwam toen ie weer bij Ajax zat...

8 juli 2019 om 12:35

Dat hoeft toch geen verband te houden? Dit is zo makkelijk maar wat weten wij er nou van?

8 juli 2019 om 15:16

"van wat ik begrepen heb", laten we het daar ook bij houden. We hoeven haar niet als profiteur of golddigger neer te zetten. Het zit goed tussen die, houden zo. Wij hebben het recht niet om er iets over te zeggen.

Ik weet dat we 16 miljoen bondscoaches in het land hebben, maar laten we hier discussie blijven voeren over voetbal zelf, niet over relaties van jonge spelers en wat wij er wel/niet over (mogen) vinden.

8 juli 2019 om 11:31

Mag zich inderdaad wel iets meer op de achtergrond houden. Filmt nog net niet Frenkie’s scheten op vakantie.. Dat siert juist de vrouwen van Messi, Ronaldo etc..

8 juli 2019 om 15:19

Dat is jouw mening, een ander vind het misschien wel leuk om die 2 te volgen. Daarbij komt dat er ook wel een aantal jaar tussen die 2 zit. Ze doen geen vlieg kwaad, waar maak je je druk om. Je hoeft het niet te kijken he..

Bovendien is het Voetbalzone die dit plaatst. Moet zijn vriendin maar minder social media gebruiken omdat Voetbalzone haar foto's hier nog even laat zien?

Van mij hoeft dat topic met wat de spelers en partners doen ook allemaal niet. Ik vind het wel leuk om af en toe te zien hoor, maar het hoort hier niet thuis, vind ik.

8 juli 2019 om 16:27

Wat ik ervan vind is ook totaal niet belangrijk. Het is nu geen kinderspeeltuin meer, maar het allerhoogste niveau voor het oog van de hele wereld, waarbij de beste voetballer aller tijden je collega is en de verantwoordelijkheid bij Oranje ook terecht toe gaat nemen. Dat vraagt professionaliteit en volledige focus. Geen kinderachtige vriendinnetjes die je de hele dag filmen voor hun rare vlog en je als merk willen gebruiken voor hun kledinglijn.

Nogmaals, als zij dat willen! Helemaal prima. Maar dat het alleen maar afleidend kan werken lijkt me duidelijk.

8 juli 2019 om 11:31

Wordt daar ook wel moe van.
Overal waar Frenkie is zie je haar ook weer.
Niet verkeerd om te zien, maar het gaat om Frenkie en niet altijd over haar.
Moet ze zorgen dat ze met haar kleding lijn in de picture komt te staan i.p.v. alles via haar vriendje te doen.

8 juli 2019 om 13:17

Vind het echt lekker makkelijk om te oordelen vanaf de buitenkant. Misschien vindt hij het wel chill als ze overal bij is, weet jij veel. Leidt een beetje de continue aandacht van hem af.

Als vrouwen niets doen zijn het gold diggers, als vrouwen aanwezig zijn moeten ze hun plek kennen.

8 juli 2019 om 16:28

Overal waar frenkie is neemt hij haar mee. Daarnaast is het toch echt debiel dat je je partner niet zou helpen haar bedrijf een boost te geven als je zon grote achterban hebt? Echt belachelijke opmerkingen hier. Het is zijn vriendin niet zijn achter achter achter nichtje. Wees blij dat ze zelf ondernemer is en niet alleen op frenkies geld teert. Man man man.

Cruijff speelde bij Barca met rugnummer 9 maar dat ter zijde. Malcolm is toch nog niet weg? Dat dat zo aangeboden wordt...

8 juli 2019 om 10:28

@glory

"cruijff speelde bij Barca met rugnummer 9 maar dat ter zijde. Malcolm is toch nog niet weg? Dat dat zo aangeboden wordt..."

Cruijff heeft ook bij Ajax met nummer 9 gespeeld. Het nummer 14 ging hij pas later dragen. Het nummer 14 is onlosmakelijk aan de voetballer Johan Cruijff verbonden zoals het nummer 7 aan Ronaldo. Dat hij bij Barca niet met dat nummer heeft gespeeld, doet daar niets aan af. De voetballer Johan Cruijff is tenslotte dezelfde als die bij Ajax heeft gespeeld.

wat een heerlijk ventje toch met zijn appelwangetjes. altijd bescheiden en altijd zo normaal gebleven. genieten geblazen!

8 juli 2019 om 09:48

Was me nog niet opgevallen dat hij ook appelwangetjes heeft, nu wel! Anyhooo, hij is idd bescheiden (of normaal, hoe je het ook noemt), maar weet het te combineren met gezonde dosis zelfvertrouwen. Hij probeert altijd z'n eigen ding te doen en oogt nooit onder de indruk van de tegenstander. En hij heeft tegen een paar grote ploegen gespeeld afgelopen jaar.

8 juli 2019 om 10:43

@Japie_

Gezien je comment (heerlijk ventje, appelwangetjes) is het onlosmakelijk dat je er wel naar uitkijkt om een date met hem te hebben?

On: Zeer verstandig van Frenkie. Die druk hoeft helemaal niet. Als hij binnen nu en een paar jaar echter zijn stempel heeft gedrukt bij de Catalaanse grootmacht dan mag hij, indien het nummer beschikbaar is, dit nummer wel dragen als hij het goed vindt. Prachtige voetballer, zei ik trouwens al twee jaar terug en zeker na z'n masterclass tegen Frankrijk. Vernederde heel het middenveld inclusief Kanté. Gaat het zeker veel verder schoppen dan De Ligt, daar ben ik heilig van overtuigd.

8 juli 2019 om 10:54

@veroordeeld

ik vind het gewoon een heerlijk nuchter ventje. hij lacht altijd in interviews en het spelplezier druipt er vanaf. op het veld is hij zo blij als een kind dat voor het eerst naar de Efteling gaat en geld speelt voor Frenkie geen enkele rol want hij wil alleen maar lekker voetballen. topgozertje en altijd lekker zo gewoon gebleven!

8 juli 2019 om 12:52

@Japie, dat gevoel heb ik ook als ik naar hem kijk. Hij straalt zoveel plezier uit als hij een bal heeft. Toen hij tijdens zijn vakantie met een paar jongens voetbalde, had hij ook zo'n stralende lach op zijn gezicht. Ik gun hem echt het beste. Hij is gewoon een liefhebber pur sang.

Ik dacht dat nr 14 niet meer gedragen zou worden?

8 juli 2019 om 09:38

Alleen bij ajax volgens mij.

8 juli 2019 om 09:40

Cruijf speelde met Barca nr 9. Bij Ajax word het niet meet gebruikt

8 juli 2019 om 10:18

cruyff droeg bij barca uberhaupt niet nr. 14

Begin toch aardige contrasten te zien met onze andere "nuchtere" wonderboy de Ligt. Zojuist ook het filmpje van Mikky Kiemeney gezien rondom de transfer en presentatie van de Jong bij Barca. Dit hele proces is een jongensboek en je ziet Frenkie er intens van genieten. Ook de manier waarop Barca hem onthaald lijkt er op alsof ze een speler als Cruyff hebben binnen gehaald.

Dit zijn allemaal dingen die de Ligt nu totaal niet zal ervaren door de gang van zaken. Die jongen kan overal tekenen. Dan zit zijn droomclub er vast wel tussen. En mocht dit Juve toevallig zijn dan vind ik nog steeds dat hij met Raiola en zijn "onderste uit de kan"-beleid voor de verkeerde weg heeft gekozen. De voorbereiding gaat bijna beginnen dus als de transfer rond is kan hij meteen aan de bak. Wellicht zelfs pas later aanhaken. Dat is binnenkomen met een achterstand en een imago wat een deuk heeft opgelopen in mijn optiek.

Iets waar Frenkie dan weer het onderste uit de kan haalt.. Genieten van de overstap naar een mooie club en een mooie stad en scherp beginnen aan de voorbereiding.

8 juli 2019 om 09:49

Ik weet niet zo zeer of de ligt echt het onderste uit de kan wil halen. Volgens mij heeft niemand gewoon nog het juiste bod op tafel gelegd bij Ajax. Dat vind ik dan toch een ander verhaal. Wel ben ik met je eens dat het veel lekkerder is lijkt me om een half jaar toe te leven dat je naar je droomclub gaat, de taal al een beetje kan leren en rustig kan instellen op je verhuizing.

8 juli 2019 om 10:05

Ik ga daarbij inderdaad uit van de verhalen in de media. Deze zullen niet allemaal juist zijn uiteraard maar waar rook is is vuur. En waar Raiola is al helemaal.

“Er zijn afspraken gemaakt met Matthijs en het is aan Ajax hoe de club daarmee omgaat”, zegt Raiola. De belangenbehartiger wil niet bevestigen hoe hoog het eerste bod van Juventus is. De Ligt wil op zijn beurt niet dat de kwestie alleen maar verliezers kent en zal zich dus gewoon bij Ajax melden als een akkoord uitblijft. “een arbitragezaak is voor ons uitgesloten. Die heb ik Matthijs ook afgeraden, want die past niet bij zijn stijl en levenswijze.”

Dit staat in een ander artikel dus hierbij ga ik er van uit dat Raiola dit ook daadwerkelijk gezegd heeft. Vooral de zin over de arbitrage krijg ik een zure nasmaak van. Dat hij dit tóch even moet benoemen zegt genoeg.

8 juli 2019 om 12:54

Wat mij meteen opviel is dat Raiola claimt dat hij het De Ligt heeft afgeraden. Daarmee suggereert hij dat die het wel zou willen, terwijl ik me dat juist afvraag.

8 juli 2019 om 13:10

Vraag me ook af of De Ligt werkelijk degene is die het uitmaakt of hij 20 of 30 miljoen per jaar gaat verdienen. Het is gewoon het voor- en het nadeel van Raiola. Die regelt de beste deal voor je (en dus voor zichzelf), maar is wel bepalend voor waar je uiteindelijk heengaat.

Zou mooi zijn geweest mocht frenkie voor nummer 34 hebben gekozen 😳😪

8 juli 2019 om 11:34

Kan niet. In La Liga mogen eerste elftal spelers alleen tussen nummer 1 en 25 ingeschreven worden.

8 juli 2019 om 12:24

Ahaa, weer wat bijgeleerd 👍💪

Veel beslissingen van Frenkie laten toch wel zien dat het een volwassen en nuchtere jongen betreft. Zijn keuze voor Barcelona, zijn keuze om met zijn eigen nummer 21 te spelen en zijn keuze om met De Jong achter op het shirt te spelen. De eerste en de laatste punten kon hij in financieel opzicht veel profijt van hebben. PSG zal bijvoorbeeld veel meer salaris hebben geboden en ook Nike zal met een geldsom op tafel zijn gekomen om met Frenkie i.p.v. de Jong achter op het shirt. Veel spelers hadden naar mijn mening een andere keuze gemaakt. Dit laat in mijn ogen zien dat Frenkie op dit gebied echt volwassen en nuchtere indruk op mij maakt.

Verder ben ik zeer benieuwd hoe Frenkie het zal gaan doen bij Barcelona. Vooraf denk je dat Barcelona en de speelstijl van Frenkie naadloos op elkaar aansluiten, maar met mislukkeling Valverde weet je het nooit. Ergens hoop ik dat Valverde in het begin zwaar faalt zodat hij er in oktober/november uitvliegt. Maar dat zal wel niet. Ik kan het seizoen van Barcelona nu al invullen:

Messi die Barcelona keer op keer in La Liga gaat redden. De groepsfase overleven ze wel omdat ze de grootmachten in de KO fase pas tegen komen. In de La Liga eindigen ze wel op plek 1 of plek 2, Messi red het hachje van Valverde en Barcelona lijkt op rails. Totdat de KO fase van de CL aanbreekt. Het is Mei en Barca vliegt er door een falende coach weer eens uit. Weer een seizoen verkloot mede dankzij het bestuur. Afgelopen 2 seizoen ging het net zo. Waarom staan spelers als Alba, Pique, Messi en Busquets niet op? Valverde ademt alles behalve de Barca filisofie uit.

Valverde mag blijkbaar 3x op een rij falen voordat hij de laan uit wordt gewerkt. Pff..

Frankie wordt een beetje te nuchter, standaard antwoorden geven, vaak voorspelbare antwoorden, geeft wel een eigen mening, maar wel een mening waarbij iedereen tevreden wordt gesteld.

Spaanse journalist: Hoe is het straks om met Messi te spelen?
Frenkie: Messi is een hele goede speler, maar er zijn meerdere spelers in de team die ook goed zijn..etc, etc,.

Wat betreft de naam 'frenkie' op de rugnaam. Dat had hij wel moeten doen, het voetbal bestaat tegenwoordig uit commercie en merchandising. En vooral omdat hij een van de duurste topaankoop is in Europa. Hij mag zichzelf best promoten, dat heeft hij verdiend.

Het voetbal en het leven erom heen in Barcelona zal veel hectischer zijn dan in Amsterdam. Hij is bescheiden en ik ben er ook wel van overtuigd dat hij het zal redden. Maar te nuchter hoeft ook weer niet. Kom op hij is een topspeler.

8 juli 2019 om 19:15

Ik vind "frenkie" op zijn rug totaal niet bij hem passen. Als je al leest dat hij 21 voor zijn overleden opa als rugnummer heeft dan kan ik me voorstellen dat hij een familieman is die ook beseft dat het voor zijn pa en de rest van de familie erg mooi is dat "f. de Jong" bij barca rondloopt.

Nu wordt die vergeleken met Pirlo

Ben benieuwd welk nummer Alena dan heeft gekregen. Hoop niet dat ze hem nu hebben beledigd want vind het een geweldige speler, altijd vooruit voetballend en kind van de club. Zie graag Arthur, Frenkie en Alena op het middenveld volgend jaar.

Er is maar één nummer 14, voor altijd, Johan Cruyff! Klasse Frenkie, alleen daarom al.

Vanuit Nederland zou dit extra druk geven, maar vanuit barcelona niet. Zover als ik weet heeft johan bij barca nooit met nummer 14 gespeeld.

Heerlijke gozer deze jongeman. Als Neymar ook nog terugkomt ... pfff. Dat moet voor die jongen genieten worden. Ik wil hem bijna smeken om die steekpasses te gaan geven. Ik bedoel die inzicht heeft hij sowieso al. Hij moet het alleen vaker doen. Dat moet makkelijk kunnen met het gevoel wat hij heeft in zijn voeten voor de bal. Ik kan echt niet wachten tot het nieuwe seizoen begint. Behalve dat je je eigen club op de voet volgt, zijn er ook bepaalde transfers van spelers waar je benieuwd naar bent hoe die het gaan doen. En Frenkie is een die spelers in mijn ogen. Dat hij van mijn club Ajax komt en gaat naar mijn favoriete club in het buitenland is nog meer genieten toch?!

Het siert hem. Klasse !!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4894 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Sevilla00
20.Barcelona0-1
Voor de complete stand: LaLiga

145 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 1 0 0 0
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Frenkie de Jong meteen aangepakt: ‘Ik wist dat hij hard zou spelen’

Frenkie de Jong maakte vrijdagavond tegen Athletic Club zijn officiële debuut voor Barcelona, maar zal met weinig plezier terugdenken aan die wedstrijd. De Catalaanse grootmacht maakte een matige indruk tegen de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 17 augustus
Kingsley Coman wordt nadrukkelijk in de gaten gehouden vanuit Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren