‘Erik Pieters gaat niet naar PSV en maakt promotie naar de Premier League’

Zondag, 7 juli 2019 om

Erik Pieters gaat zijn loopbaan vervolgen bij Burnley, weet The Telegraph te melden. De verdediger van Stoke City werd de voorbije weken in verband gebracht met een terugkeer naar PSV, maar volgens de Engelse krant blijft de linksback in Engeland actief. Burnley zou de routinier binnenkort gaan verwelkomen, zo klinkt het.

Pieters heeft geen toekomst meer bij Stoke City. De club uit de Championship heeft aan de verdediger duidelijk gemaakt dat men openstaat voor een transfer. Burnley, dat uitkomt in de Premier League, zou belangstelling hebben in Pieters en de Nederlander al zo goed als binnen hebben. Met de deal zou Burnley onder meer PSV en het Franse Amiens aftroeven.

Amiens had Pieters het afgelopen halfjaar reeds gehuurd en wil Pieters graag definitief overnemen. Volgens Voetbal International denkt PSV ook nog aan de routinier en zou de club de ex-werkgever gepolst hebben. Mogelijk kijken de Eindhovenaren inmiddels verder, ook omdat men Toni Lato onlangs in de armen sloot. De linksback wordt komend seizoen gehuurd van Valencia.

Eerder meldde onder meer het Eindhovens Dagblad al dat er binnen PSV positief wordt gedacht over Pieters. 'Een eventuele terugkeer van Pieters kan binnen PSV op sympathie rekenen, omdat hij de nodige ervaring meebrengt. Hij zou een degelijke back-up kunnen zijn en bij goede prestaties misschien wel meer', aldus de lokale krant over Pieters, die inmiddels al geen deel meer uitmaakt van de selectie van Stoke City.


Poll

Verwacht jij dat Erik Pieters deze zomer tekent bij Burnley?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door degelderlander)

Een gemiste kans. Nu maar afwachten of er wat kwaliteit/ervaring bijkomt. Voor hem prima toch

7 juli 2019 om 20:51

Als PSV dit echt wilde dan hebben ze erg slecht gehandeld. Veel te traag. Ik neem daarom maar aan dat PSV andere plannen heeft

7 juli 2019 om 21:00

Ik mag het hopen. Maar vooralsnog ga ik uit van een slecht beleid. Ik laat me graag positief verrassen

7 juli 2019 om 22:03

Je kunt niet Pieters en Lato halen en 1 op de bank zetten. Daar zijn ze beide te goed voor als we de verhalen over lato mogen geloven.

Is Van Aanholt geen optie voor PSV? Lekker aanvallend ingestelde back, ervaren en genoeg kwaliteiten voor de Eredivisie.

7 juli 2019 om 20:08

Die zit goed op zijn plek daaro. Verdient lekker en speelt in de Premier League als een (vooral) vaste klant

7 juli 2019 om 20:12

Heeft nog een contract tot 2021 dus zal daar niet zomaar weggaan. En waarom zou je de basis van de Premier Leaugue verlaten om uit tegen Emmen te gaan voetballen. Ook zal hij veel salaris moeten inleveren.

7 juli 2019 om 20:16

Die wilt ook niet naar Nederland meer ivm kunstgras. Ajax had geïnformeerd en toen zei hij dat. Toen heeft Ajax maar tagliafaco gekocht. Gelukkig.

7 juli 2019 om 20:31

Wou hij niet kijken of hij geen stap omhoog kon maken deze zomer? Speelde afgelopen jaar een prima seizoen dus sluit niet uit dat bijvoorbeeld een Tottenham zich voor hem gaat melden als Rose vertrekt. Daarbij verdient hij ruim 3 miljoen euro, ik denk niet dat PSV zo'n salaris wil gaan betalen voor een back. Ook denk ik dat hij toch wel minimaal een miljoen of 15 moet kosten.

erg jammer. dit had een belangrijke spil kunnen zijn van het raamwerk dat het nieuwe PSV moet vormen

7 juli 2019 om 20:17

Pieters is de laatste jaren in engeland een glasharde verdediger geworden

7 juli 2019 om 20:52

Raamwerk...😁

8 juli 2019 om 02:11

Ik vind dat hij in zijn laatste fase bij PSV toch wel zijn eigen glazen heeft ingegooid hoor. Lijkt me beter dat hij in Engeland blijft...

Geef hem groot gelijk. Als je nog een jaartje Premier League voetbal kan meepikken is dat een zeer interessante optie. Scheelt weer een hoop gezeur van de Johan Derksens van deze wereld met dat je niks toevoegt aan Psv.

PSV heeft helemaal geen linksback nodig, 2 centrale verdedigers en een goede controleur is wat we nodig hebben.

7 juli 2019 om 21:31

Een controleur!!? Met Hendrix, Rosario, Sadilek en voor de toekomst Rigo hebben we niet al genoeg?

7 juli 2019 om 22:32

Ik bedoel natuurlijk een controleur die goed kan voetballen en in de opbouw wat toevoegt. Daarvan hebben we er helemaal niet genoeg, daarvan hebben we niemand.

7 juli 2019 om 22:06

Ophouden met je controleurs ik krijg daar nachtmerries van. Creativiteit zijn we nodig op het middenveld om aansluiting te krijgen met de aanval. Controleurs in overvloed

Is Manolev geen optie...

past wel bij hem burnley speelt net als stoke antivoetbal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Burnley

Stand
Actuele wedstrijden

21 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 15 november
Zlatan Ibrahimovic heeft zijn zinnen gezet op een hereniging met AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren