‘Het was een fout, Messi en ik hadden allebei geel moeten krijgen’

Zondag, 7 juli 2019 om

Lionel Messi incasseerde zaterdagavond de tweede rode kaart uit zijn carrière tijdens de troostfinale van de Copa América tegen Chili. De sterspeler van Argentinië was betrokken bij een opstootje met Gary Medel, waarna arbiter Mario Díaz de Vivar het duo rood gaf. Messi liet na afloop van de wedstrijd duidelijk zijn onvrede over deze beslissing blijken en ook Medel is niet blij met het ingrijpen van de scheidsrechter.

“Ik ben het niet eens met alle beslissingen die genomen zijn. Het is voetbal en het zou eigenlijk op het veld achter moeten blijven, maar de scheidsrechter heeft het enorm slecht aangepakt. Het had voor ons allebei een gele kaart moeten zijn en daarmee zou de kous af zijn geweest. De scheidsrechter heeft een fout gemaakt door ons allebei weg te sturen”, liet Medel na de wedstrijd optekenen door verslaggevers.

“Ik dacht ook dat het geel zou worden, we gaven elkaar een paar duwen en dat was het. Het was geel, het was een moment in het heetst van de strijd. De scheidsrechter heeft het enorm slecht aangepakt”, was Medel duidelijk. Wat de Chileen betreft was dit niet de eerste keer deze Copa América dat de arbitrage verkeerd zat: “Ik denk dat Argentinië benadeeld werd tegen Brazilië (in de halve finale, red.).”

“Brazilië had uitgeschakeld moeten worden, dat was niet correct. Ik voel bewondering voor de Argentijnse ploeg, zij hebben altijd prijzen gewonnen. We hebben allebei een geweldig team.” Messi liet uit frustratie de medaille-uitreiking na afloop van de wedstrijd aan zich voorbijgaan en die beslissing kon op begrip rekenen bij Medel: “Ik weet niet wat er door zijn hoofd gaat, maar het is zijn goed recht en het is logisch dat hij boos is na de wedstrijd tegen Brazilië.”


Poll

Ben jij het eens met Gary Medel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door clutch)

Fouten maken is menselijk, hoe lullig het ook is.

7 juli 2019 om 11:34

En daarvoor is dan ook de VAR in leven geroepen. Helaas wordt die op dit toernooi vrijwel niet geraadpleegt, eeuwig zonde. Die menselijke fouten hadden gecorrigeerd moeten worden, maar dit is nagelaten.

7 juli 2019 om 11:38

Tja, ook dat zijn fouten van mensen om de var niet te raadplegen.

7 juli 2019 om 11:46

Dat staat als een paal boven water, maar desalniettemin zijn deze fouten zeer onnodig en van een dergelijk kaliber dat er vragen gesteld worden omtrend de betrouwbaarheid van de wedstrijdleiding.

7 juli 2019 om 12:40

In dit artikel is Medel aan het woord, hij vindt het onterecht dat de wedstrijdleiding twee keer rood trok en hij vindt dat dat twee keer geel had moeten zijn. Messi is hier niet eens aan het woord, dus als je er dan toch andere wedstrijden bij wilt halen, waarom dan niet degenen waar Medel aan meedeed? De reacties op dit artikel neigen nogal af te dwalen van het onderwerp, de subjectiviteit spat er vanaf.

7 juli 2019 om 13:01

Volgens jou kan Messi niets fout doen gezien je reacties hier, over subjectiviteit gesproken. Messi die nu ineens begint over corruptie maar daar jarenlang bij Barcelona niet over begon is gewoon hypocriet.

7 juli 2019 om 13:08

Ik herhaal mijzelf: Messi was irritant bezig door Medel een duw in de rug te geven, terwijl de bal buiten zijn bereik was. Medel reageert als door een slang gebeten en geeft Messi een (lichte) kopstoot.

Zowel de actie van Messi als de reactie van Medel was zeer onprofessioneel en onnodig. Hoe u uit mijn reacties opmaakt dat Messi niets fout kan doen is mij zeer de vraag.

Het punt dat ik nu al meerdere keren probeer te maken, is dat er flink van het onderwerp wordt afgeweken en dat het oprakelen van wedstrijden van X jaar terug niets te maken heeft met het niet goed functioneren van deze arbiters.

7 juli 2019 om 13:12

Hmmm El Fenomeno je hebt het steeds maar over Barcelona en beschamende wedstrijden, in die jaren won barca geen cl, wie hem wel won was Real en hoe slecht was daar wel niet de arbitrage , nee de Uefa en de Fifa hebben geen invloed , nou droom lekker verder de hele Copa America is 1 grote farce.en Messi hft wel degelijk recht van spreken ook naar aanleiding van de rode kaart ,geen duw geen slaande beweging alleen de Chileen was druk en dit had de VAR ook kunnen zien.

7 juli 2019 om 13:14

Je kan wel de professor gaan uithangen maar jij bepaalt niet waar iemand het over mag hebben. Verder was het Messi die naar Medel toe liep en de eerste beuk uitdeelde. Hij had ook weg kunnen lopen nadat die hem al in de rug geduwd had.

7 juli 2019 om 13:18

Ik zou graag zien dat er hier op basis van argumenten gediscussieerd zou worden. In plaats daarvan worden mij woorden in de mond gelegd en wordt er op de man gespeeld, in plaats van inhoudelijk te reageren, of worden er zaken bijgehaald die niets met het onderwerp te maken hebben. Dit is jammer en ik zie geen heil in verdere discussie, een fijne zondag toegewenst.

7 juli 2019 om 13:31

Grote_onthaler, er valt inderdaad niet te discussiëren met onredelijke mensen. Respect dat je het toch hebt geprobeerd.

@El Fenomenoen @arsenal890, wellicht een keer even opzoeken wat drogredenen zijn zodat jullie ze in de toekomst kunnen ontwijken.

7 juli 2019 om 14:11

Grote_Onthaler: Ik heb nu driemaal de slowmotion bekeken, waarbij ik met name op de kopstoot lette, maar die is nooit gegeven. Tevens zie je het tikkie op de achilles/kuit van Medel over het hoofd, ook al is het super licht, dus dat zegt mij dat je al niet objectief bent; zeker niet als je in de slowmotion duidelijk ziet dat Messi zijn schouder in de borst van Medel plant om ‘stoer te doen’, dus ik vraag me af of jij wel in staat bent om met feiten te komen, want bij beelden draait het om feiten en niet om meningen/argumenten. Er is duidelijk te zien wat er gebeurde, maar een kopstoot is er nooit geweest. Ik had verwacht dat mensen het goed zouden praten, maar er zijn dus zelfs nog mensen die hier Medel de schuld willen geven ook..

7 juli 2019 om 14:23

Prima, wij interpreteren de beelden dus op een verschillende manier. Voor mij is het duidelijk dat Messi de veroorzaker is maar Medel zich kinderlijk eenvoudig op de kast laat jagen. Net zoals we soms spreken van een "slaande beweging" zie ik ook duidelijk een "kopstotende beweging" van Medel als reactie op Messi. Ik geef Medel zeker niet de schuld, aangezien de situatie niet was voorgevallen zonder het vervelende gedrag van Messi. Maar ik vind wel dat Messi slechts geel had moeten krijgen en Medel rood verdiende voor zijn reactie.

7 juli 2019 om 11:47

Een schande dat ze de VAR niet geraadpleegd hebben. Een schande dat de VAR niet zelf ingegrepen heeft misschien...?

Zal allemaal wel. Argentinie heeft gewonnen. Messi zal wel weer stoppen. Next.

Neen beste meneer Medel, Messi had een gele kaart moeten krijgen en u een rode. Een kopstoot, daar staat immers maar een straf op: een bloedrode kaart.

7 juli 2019 om 12:17

@Grote_Onthaler: wat een overdreven samenvatting van wat er echt gebeurde. Duwtje van Messi was minimaal, was niet eens geel. En Medel botste alleen een paar keer tegen Messi op die bleef staan ipv neerging als een zwaan. Kopstoot heeft hij nooit gegeven, check de beelden maar. Geel voor Medel was logisch geweest, meer niet. Scheids en VAR waren stekeblind.

7 juli 2019 om 12:54

Ik heb nogmaals de beelden bestudeerd. Er staat hier op Voetbalzone een video van de situatie. Kijkt u alstublieft eens naar de beelden rond 3:40 van deze video. Hier ziet u Medel een beweging met het hoofd richting Messi maken. Dit is in geen geval een harde stoot, maar is wel een duw met het hoofd, dus een "kopstotende beweging". Ook dit wordt in de meeste gevallen met rood bestraft door de scheidsrechter.

7 juli 2019 om 14:32

Een kopstoot..... Maar man toch , naar welke wedstrijd heb jij gekeken ? Wat een overtrokken reactie zeg, niet normaal meer.....

7 juli 2019 om 14:39

Om uw vraag te beantwoorden: ik heb naar geen enkele wedstrijd gekeken, althans niet de afgelopen 24 uur. Ik heb wel uitgebreid naar de beelden gekeken van dit voorval, en blijf erbij dat Medel een "kopstotende beweging" maakt, die in de regel net als een kopstoot bestraft wordt met rood. Als u de beelden anders interpreteert is dat uw goed recht.

7 juli 2019 om 11:38

Een korte samenvatting van de samenloop der omstandigheden: Messi was irritant bezig door Medel een duw in de rug te geven, terwijl de bal buiten zijn bereik was. Medel reageert als door een slang gebeten en geeft Messi een (lichte) kopstoot. Vervolgens springen beide heren wat met de borsten tegen elkaar aan, arriveert de leidsman en die geeft beide heren direct een rode kaart. De VAR wordt niet geraadpleegt en zodoende wordt deze menselijke fout niet gecorrigeerd.

7 juli 2019 om 12:11

De VAR kan een kaart niet ongedaan maken toch? Net zoals de VAR een buitenspel niet ongedaan kan maken van zodra de grensrechter deze vlagt.

7 juli 2019 om 12:33

Oh jazeker kan de var een kaart wel van rood naar geel omzetten, of andersom.

7 juli 2019 om 12:45

Ik heb wat onderzoek gedaan, de VAR kan niet ingrijpen in het geval er een tweede gele kaart wordt gegeven. De VAR kan een onterechte directe rode kaart wel corrigeren.

Een voorbeeld is de wedstrijd tussen Eintracht Frankfurt en Bayern Munchen. In deze wedstrijd kreeg een speler van Eintracht Frankfurt een rode kaart, maar na ingrijpen van de VAR en het daaropvolgende bestuderen van de beelden door de arbiter, werd de rode kaart tenietgedaan.

Het mooie is dat alle spelers elkaar lopen te duwen na de rode kaart. Zou niemand meer over blijven op het veld als de scheids ze het zelfde zou behandelen als messi en medel

Dit begint wel een beetje uit de hand te lopen. Nu ontstaat het beeld dat Argentinië een fantastisch toernooi heeft gespeeld en enkel door fouten van de arbitrage de uitschakeling trof. Dit klopt natuurlijk totaal niet. Het valt niet te ontkennen dat er wat fouten zijn gemaakt in die wedstrijd, maar Brazilië was ook simpelweg een stuk beter. Het was ook sinds tijden dat Argentinië weer eens een redelijk pot speelde. Dus uitspraken dat Brazilië uitgeschakeld had moeten worden raken kant noch wal.

Ik ben het er verder wel mee eens dat dit hele incident tussen Medel en Messi had moeten worden afgedaan met een gele kaart. Twee keer rood is een beetje teveel van het goede.

7 juli 2019 om 11:42

Brazilië een stuk beter?? Eerlijk zeggen... je hebt de wedstrijd niet gekeken he?

7 juli 2019 om 11:47

Ik heb de wedstrijd wél gezien en jazeker, ik vond Brazilië beter dan Argentinië. Overigens ben ik lang niet de enige die er zo over dacht, dus zo vreemd is die mening niet.

7 juli 2019 om 11:52

Oké dan hebben wij een andere kijk op het spelletje, dat kan.

7 juli 2019 om 11:54

Wel een van de weinigen denk ik dan hoor. Alle statistieken waren in Argentijns voordeel en zij hadden ook het betere veldspel. Brazilië heeft over het hele toernooi gezien (een stuk) beter gespeeld dan Argentinië, maar ik kan me haast niet voorstellen dat je Brazilië in het onderlinge duel sterker vond. Kun je uitleggen wat je precies 'simpelweg een stuk beter' vond in dat duel? Ik zie het echt niet namelijk..

7 juli 2019 om 12:53

Waarom vond je Brazilie beter? Kun je dat onderbouwen? Argentinie had meer strijdlust. De beste kansen waren voor hen. Ook het veldspel van Argentinie was veel beter. De arbitrage is doorslaggevend geweest in deze wedstrijd. Dit kun je niet ontkennen of je begrijpt het spelletje niet? Het was ook ongelofelijk doorzichtig dat je er naar mijn mening niet omheen kunt.

7 juli 2019 om 13:02

Zeg gewoon dat je niet hebt gekeken Dejan. Dan klink je tenminste geloofwaardig. Brazilië beter? Alle statistieken spreken duidelijk in het voordeel van Argentinië. Brazilië werd aan alle kanten geholpen. Er werd juist best vaak gebruik gemaakt van de VAR dit toernooi, maar juist deze wedstrijd totaal niet, waarbij er 2 duidelijke penalty momenten waren. Kraam niet zoveel onzin uit omdat je geen fan bent van Messi.

7 juli 2019 om 14:40

@1899vv

Argentinie was beter maar je kan ipv de schuld te geven ook je voet wat beter tegen de bal aanzetten en je doelkansen gewoon beter afronden.

neemt verder niet weg dat de scheidsrechter idd erg slecht floot maar Argentinie mag ook wel een beetje naar zichzelf kijken in dit geval ipv allerlei indianenverhalen over vermeende corruptie erbij te halen

7 juli 2019 om 11:44

Ik snap oprecht niet dat velen hier twee gele kaarten in zien, het is toch overduidelijk dat volgens de regels Messi geel en Medel rood moet krijgen in deze situatie. Zie mijn reacties hierboven en bekijk het bewijsmateriaal nog eens.

De kwestie is ook niet of Argentinie een goed of een slecht toernooi speelt, de kwestie is dat er drie bepalende momenten zijn geweest waarop de VAR niet wordt geraadpleegt. Dat is waar de mensen zich zo druk om maken.

7 juli 2019 om 11:51

Nee, totaal niet. Argentinië speelde een zwak toernooi maar in de halve finale tegen Brazilië waren zij simpelweg de betere ploeg. Als je beweert dat Brazilië 'simpelweg een stuk beter was' heb je de wedstrijd niet gekeken. Brazilië heeft overall een sterkere indruk gemaakt, maar in de halve finale was dit niet het geval. Tot mijns verbazing was toen juist Argentinië de best voetballende ploeg, en zij waren ook nog eens de dupe van enkele scheidsrechterlijke dwalingen.

7 juli 2019 om 12:12

Ik ben geneigd om te zeggen dat jij de wedstrijd brazil argentinie niet hebt gekeken als jij hier komt zeggen dat brazilie beter was. Argentinie was gevaarlijker en had meer kansen waar ze pech hadden met de afronding. En mogelijk een penalty niet gegeven want er werd wel degelijk een overtreding gemaakt.

7 juli 2019 om 12:50

Welke wedstrijd heb jij gegeken? Argentinie was echt veel beter. Hadden de betere kansen en ook het veldspel van de Argentijnen was beter. De scheids heeft Argentinie in deze wedstrijd echt benadeeld. Waarom is de Var er eigenlijk? Ik ben het met je eens dat Argentinie geen geweldige groepsfase heeft gespeeld, maar tegen Brazilie verdienden ze zeker de overwinning. Niet Brazilie, maar de arbitrage heeft van ze gewonnen. Belachelijke keuzes werder er gemaakt. Ik begrijp de reactie van Messi dan ook volledig. Hoe kun je als team hier van winnen dan?

Nou meneer Medel, meerdere kopstoten geprobeerd, dan is slechts 1 kleur de juiste. Rode kaart voor Medel was meer dan terecht, agressieve mafkees.

Messi deed iets wat je kan uitleggen als een slaande beweging. Daarna provoceren verbaal en confrontatie in stand houden. Zelfs met VAR zou dit te billijken zijn dat de scheids rood geeft. Medel laat zich provoceren en is fysiek wel behoorlijk agressief. Zou eerder afkunnen met geel dan Messi. Hij houdt zijn handen nog thuis.

7 juli 2019 om 11:49

Ik heb oprecht geen emotionele binding met eender van de betrokken partijen, maar van een slaande beweging is geen sprake hier. Een irritante, onnodige, vervelende duw in de rug, dat dan weer wel. Maar een rode kaart is hier zeker niet te billijken, in ieder geval niet voor Messi.

7 juli 2019 om 11:52

Hahaha. Een duw is dus een slaande beweging. Hou op hoor.

7 juli 2019 om 12:22

Wow, hopelijk wordt jij nooit scheidsrechter of var! Messi gaf een duw in de rug nadat medel hem blokte, niets meer en niets minder. Daarna liep medel 4x tegen messi aan, die niets terug deed. Door welke bril jij hebt gekeken is me niet duidelijk, maar wellicht heb je nieuwe glazen nodig.

7 juli 2019 om 12:59

Je weet het mooi te verdraaien @Heista. Tenenkrommend en lachwekkend.

Buiten alles om Argentinie heeft zeer zeer zeer matig gespeeld t hele toernooi en Messi heeft weer niets gedaan . Wandelkaart ,meneer denkt t zo af te kunnen doen. Hij was dramatisch slecht . Neymar en Ronaldo krijgen iedere wedstrijd provocaties over zich en daar hoor je niemand over.

7 juli 2019 om 12:44

Je reactie slaat nergens op. Want messi krijgt evenveel provocaties op het veld.
En hoe bedoel je daar hoor je niemand over? Want ik weet zeker dat er veel zijn die er wat over zeggen.
Onder andere ik ben een van in dit forum die aangeeft dat neymar vaak heel erg hard wordt aangepakt en geprovoceerd op het veld.

7 juli 2019 om 14:13

Dat is het hele punt niet. Tegen Brazilië was die goed bezig, de moeilijkste en grootste wedstrijd. En juist in die wedstrijd werden ze benadeeld door merkwaardige beslissingen waardoor het voor leken als jij weer overkomt alsof die weer heel de wedstrijd heeft gewandeld. Simpel mannetje.

Er was er maar 1 die rood had moeten krijgen met dat achterlijke gedrag, maar dat was niet Messi.

7 juli 2019 om 12:47

Messi duwde hem eerst, beide hadden idd geel moeten krijgen.

De eeuwige voetbal realiteit tussen Argentinië en Brazilië. De frustratie bij Messi om weer geen grote prijs met Argentinië.Messi had gehoopt om eindelijk eens een prijs met Argentinië te pakken ,het liefst in Brazilië.en weer niet gelukt. Tijdens het WK van 2014 dacht hij er dichtbij te zijn. Voor de finale in Maracana was hij ook de grote gang maker met het zingen van Brazilië ga je schamen , Argentinië komt de Beker in jullie huis pakken. Zojn uitspraken richting de Zuid-Amerikaanse voetbal bond en Brazilië is het gevolg van zijn en Argentinië's frustraties. Messi vergeet ook even dat door dezelfde scheidsrechters Argentinië geholpen isom zich voor het WK van 2018 te kwalificeren.

Wellicht kan deze scheidsrechter voor een revolutie zorgen dat dit altijd rood moet worden. Het zal leuk zijn indien dat zal gebeuren. Bij bijna alle sporten ga je eruit als je dit doet en het wordt tijd dat dit ook in het voetbal gaat gebeuren.

7 juli 2019 om 12:49

Hebt u de beelden gezien? Tijdens het opstoten zijn er meer dan tien spelers die duwen en trekken, dus u had voor een ieder van hen een rode kaart willen zien? En op grond van welke regels?

7 juli 2019 om 13:02

Ik zeg daarom ook een revolutie, aanpassing straks van de regels. Geen gezeur tegen de scheidsrechters en je blijft van elkaar af. Net als met basketbal. Dit zal veel meer zuivere speeltijd opleveren, minder ergernis en voor een hoger tempo in de wedstrijd zorgen.

7 juli 2019 om 13:14

Prima, daar sta ik volledig achter. Mijn punt in deze kwestie is echter dat de wedstrijdleiding de regelgeving die nu van kracht is niet nakomt. Pas als er duidelijke regels van kracht zijn op basis van welke hier rood voor moet worden gegeven, dan en slechts dan zal ik deze beslissing van de arbiter kunnen accepteren.

7 juli 2019 om 13:47

Duwen bestraffen met rood? Het is geen damesvoetbal waar je bij het duwen de borsten aanraakt.

Snap zoizo niet waarom die zo overdreven reageerde. Ik dacht messi heeft hem uitgescholden ofzo.

7 juli 2019 om 12:46

Messi duwde hem weg, moeilijk te zien van achter maar het was ook vanuit andere hoeken gefilmd.

7 juli 2019 om 13:03

Hij zei na die eerste duw wel iets tegen Medel nog, misschien dat de scheidsrechter dat heeft gehoord nog?

Ik vond het eerst onterecht voor Messi, maar vanuit andere hoeken zag je eerst dat hij duwde en daar reageerde Medel op. Desalniettemin verdiende ze beide geel.

7 juli 2019 om 13:18

Daar reageerde Medel totaal over the top op. Leek wel een losgeslagen stier.

7 juli 2019 om 15:03

Ik denk dat er ook wel wat leuke dingen zijn geroepen door beide heren.

Iedereen heeft natuurlijk een andere kijk op de situatie tussen Medel en Messi en op het gehele verloop van de Copa. Maar we kunnen ook proberen te genieten van alle facetten die bij het Zuid Amerikaanse voetbal horen. Dit is namelijk altijd zo geweest. Persoonlijk vind ik dat onvoorspelbare en snel ontvlambare van de Copa juist leuker dan het ‘saaie’ EK, ook al is dat eerlijker.

Wie herinnert zich Chelsea vs Barcelona 2009 toen één van de grootste diefstallen ooit gebeurde? Toen Barça daarna de CL won ging Messi zijn medaille wel gaan halen lol.

Goh, als zelfs de tegenstanders het gaan zeggen en nota bene zelfs de speler waarmee Messi aan stok had... Ik houd een vieze nasmaak over aan deze Copa.

Slaan en terug slaan ( in dit geval met de schouders) is gewoon rood en dus allebei terecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chili

FIFA ranking: 17
21 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Peru261
6.Chili26-1
7.Paraguay24-6
8.Ecuador20-3
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
G. AriasKeeper
C. BravoKeeper
G. CollaoKeeper
M. AlbornozVerdediger
M. IslaVerdediger
G. MaripánVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Chili.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Chili.

9 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 augustus
Juventus onderzoekt de mogelijkheden om Paul Pogba terug te halen van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren