Woeste Messi weigert medaille: ‘Ik wil geen onderdeel zijn van de corruptie’

Zondag, 7 juli 2019 om

Argentinië legde zaterdagavond ten koste van Chili (2-1) beslag op de derde plaats op de Copa América, maar Lionel Messi weigerde na afloop een bronzen medaille op te halen. De Argentijnse superster werd in de eerste helft van de wedstrijd met een directe rode kaart van het veld gestuurd na een opstootje met Gary Medel en spuwde na afloop zijn gal tegenover diverse Argentijnse media.

Na afloop van de wedstrijd in de Arena Corinthians werd er een ceremonie georganiseerd voor de Argentijnse spelers, maar Messi weigerde het podium te betreden. "Ik weigerde omdat ik geen onderdeel wil zijn van de corruptie en dit gebrek aan respect", vertelde Messi na afloop tegenover het journaille. "We hadden meer verdiend dan dit, maar ze wilden ons niet in de finale hebben. De corruptie en de scheidsrechters hebben de mensen niet de kans gegeven om te genieten. Het voetbal is geruïneerd. De waarheid moet gezegd worden."

Argentinië moest de troostfinale spelen, omdat in de halve finale met 2-0 was verloren van aartsrivaal en gastland Brazilië. Messi haalde na afloop van die wedstrijd ook al hard uit naar de arbitrage. "De officials hebben voor veel bullshit gele kaarten uitgedeeld, maar hebben niet eens even de VAR gecheckt. Dat is ongelofelijk. Dat is de hele wedstrijd zo gegaan. Tijdens de hele wedstrijd hebben ze ook maar bij het lichtste contact in het voordeel van Brazilië gefloten. Dat soort bullshit heeft ons afgeleid van de wedstrijd. Er zijn geen excuses voor, het moet bekeken en geanalyseerd worden. Ik hoop dat de CONMEBOL (de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, red.) er iets aan gaat doen. Dat zal wel niet, want Brazilië heeft daarvoor teveel macht. We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld. Zij waren zeker niet superieur, we zaten goed in de wedstrijd", zo zei Messi toen.

Messi bezweert dat de rode kaart die hij zaterdagavond ontving tegen Chili onmogelijk los kan worden gezien van de uitlatingen die hij deed na de wedstrijd tegen Brazilië. "Ik denk dat ik met rood van het veld ben gestuurd vanwege mijn eerdere uitspraken dit toernooi." Messi voorspelt voorts dat Brazilië ook in de finale van zondagavond tegen Peru geholpen zal worden door de arbitrage. "Of Brazilië de Copa América zal winnen? Ik twijfel er niet eens aan. Helaas, maar ik denk dat Brazilië vrije doortocht heeft. Ik hoop dat de scheidsrechters en de VAR er echter niets mee te maken hebben en dat Peru een eerlijke kans krijgt om de strijd aan te gaan, want ze hebben er de ploeg voor. Maar ik zie het somber in."Gerelateerd

Meer sportnieuws

142 reacties (laatste reactie door fcdc1)

Normal gesproken zou ik dit ontzettend kinderachtig vinden, maar Argentinië is wel met zo'n beetje alles benadeeld deze Copa en kan het uit emotie enigszins nog begrijpen.

7 juli 2019 om 00:25

Ik heb de wedstrijd gezien tegen Brazilië. Me stream was niet heel goed maar wat ik heb ik eigelijk gemist waar ze zo boos over zijn.

7 juli 2019 om 00:54

twee penalty momenten die eigenlijk door de VAR bekeken moest worden.
een van die momenten was vlak voor de 2-0.

En volgens messi was de scheids in de tackles enzo ook meer richting brazilie

7 juli 2019 om 01:03

Hij laat zich flink kennen. Als er een land was wat er geen recht op had, was here Argentinie wel.

7 juli 2019 om 01:10

@BrasileiroNM Jij hebt wel makkelijk praten he? Met je Braziliaanse naam en embleem geen wonder dat je niet toegeeft dat Argentinie is genaaid, wees gewoon objectief.

7 juli 2019 om 01:24

Ik heb het ook gemist. Ze hadden wel pech, maar ik heb geen meerdere penalty momenten gezien. Hij moet zich niet zo aanstellen.

7 juli 2019 om 03:11

Precies, Argentinië en al helemaal Messi verdienen niks hier met hun met alles respect PEC Zwolle niveau.

7 juli 2019 om 07:21

Zelfs Dani Alves was het met Messi eens n.a.v. de wedstrijd tegen Brazilië..

7 juli 2019 om 07:43

Dani Alves wil naar Barcelona.

7 juli 2019 om 02:02

Waarom was hij niet zo aan het huilen toen zij Psg uitschakelde? Dat was ook pure corruptie die gegeven penaltys waren lachwekkend en toen hoorde je hem niet

7 juli 2019 om 07:58

Dus omdat hij ook wel eens aan de andere kant van de medaille heeft gestaan, mag hij nu niets zeggen en zich niet beklagen? Wat een bizarre redenering.

7 juli 2019 om 12:38

Krijgen we deze discussie weer..... De penalty's waren terecht. De twee vrije trappen waar de goals uit kwamen ook. Dat PSG niet onder druk kan voetballen in Europa is niet meteen een aanleiding voor corruptie.

7 juli 2019 om 06:49

Ik heb het helemaal niet gezien, maar ik vond het WK 2014 bij Brazilië ook onwijs verdacht, dat was de slechtste en meest vreemde halve finalist ooit volgens mij. Kan me herinneren dat ze toen ook flink 'geholpen' zijn naar mijn idee, totdat Duitsland een maat of 50 te groot was...

Edit; dit is niet tegen Brazilië. Dit gebeurt namelijk veel vaker, zoals ook bijvoorbeeld bij PSG-Barça ed...

7 juli 2019 om 08:32

@uilvanminerva

ik vind het erg goedkoop. als je gewoon je kansen tegen Brazilie wat beter had benut was je misschien ook door. Messi is ook vaak genoeg bevoordeeld door de scheids in zijn carriere en nu hij toevallig twee keer een matige scheids treft die in zijn nadeel fluit is het meteen corruptie van de Fifa. Calimerogedrag wat je niet verwacht van een speler van dit kaliber. misschien moet Messi in een Argentijns shirt maar eens een keer met zijn voeten gaan spreken ipv te wijzen naar anderen en die de schuld te geven als je een wanprestatie levert

7 juli 2019 om 08:46

Je slaat de spijker op zijn kop. Ondanks dat Messi wel degelijk goede redenen heeft om boos te zijn heeft hij zich te gedragen. Het gaat toch wat worden als iedereen die benadeeld wordt dit soort uitspraken en gedrag gaat bezigen. Aan de andere kant, we hebben hem zelf gecreëerd. Al vanaf zijn 16e word hij als een God vereerd. Is het dan vreemd dat je bij tegenslag zo reageert?

7 juli 2019 om 10:34

Je zag toch waar hij rood voor kreeg? Gaat helemaal nergens meer over dit, al helemaal niet als er var is.

7 juli 2019 om 10:34

Je zag toch waar hij rood voor kreeg? Gaat helemaal nergens meer over dit, al helemaal niet als er var is.

7 juli 2019 om 11:12

Mee eens, die kaart was idioot. Maar hoeveel idiote kaarten hebben anderen niet gehad? Gingen die ook zo los?

Tja, het niveau van de scheidsrechters was niet best dit toernooi. Maar wat laat hij zich kennen zeg. Speelt opnieuw een dramatisch toernooi met zijn land, Messi zou met zijn kwaliteiten hier helemaal niet over moeten spreken. Ik snap dat zijn emotie hoog zit, en ik vind de kaarten voor Messi en voor Medel allebei onzin. Maar Argentinië komt gewoon zwaar te kort, en Messi heeft daar ook gewoon een groot aandeel in. Ik snap de frustratie van deze wedstrijd en dat het nooit wil lukken met Argentinië, maar je hand mag gewoon in eigen boezem na opnieuw een zwakke prestatie van Argentinië.

7 juli 2019 om 00:55

Dit vind ik echt onzin, ze hebben een paar zwakke wedstrijden gespeeld, maar ondanks het verlies tegen colombia en brazilie hebben ze die wedstrijden best goed gespeeld en werden ze tegen brazilie zwaar benadeeld door de scheids. Vandaag heb ik naar de meest corrupte wedstrijd die ik ooit heb gezien gekeken. Messi heeft zeker geen goed toernooi gehad maar dit moet zeker aangekaart worden want het sloeg echt nergens op!

7 juli 2019 om 01:14

Kom op zeg. Waar was Messi tegen de wedstrijd tegen PSG (om maar een voorbeeld te nemen) waar Barcelona juist de meest belachelijke voordelen van de scheidsrechter, waar iedereen ook om corruptie schreeuwde, dat was nog vele malen erger maar mijn mening. Maar oké, dan kunnen ze ook niet een objectieve mening geven. Daarbij vond ik ze helemaal niet goed spelen. Door hard te werken hebben we heel veel kunnen verbloemen, zeker tegen Colombia. Tegen Brazilië had Argentinië eindelijk wat meer gif en wat pech in de afronding, je kunt beter zeggen dat ze niet veel minder waren. Beide ploegen vond ik niet erg sterk. Argentinië was gewoon naar mijn mening de terechte verliezer, ze hebben gewoon geen goed toernooi gespeeld.

7 juli 2019 om 01:40

Tegen Colombia speelde ze denk ik hun 1 naar slechtste wedstrijd dit toernooi, maar ze waren minimaal gelijkwaardig als je ziet wat voor een selectie Brazillie op de been kan zetten, daarnaast moet jij toch weten dat in wedstrijden zoals tegen Brazilië de kleinstr details doorslaggevend kunnen zijn. En dat zr gewoon benadeeld zijn geworden door de Scheidsrechter.

7 juli 2019 om 01:54

Als we dan op details in gaan kunnen we ook zeggen dat de bal op de lat en paal er in konden gaan...

7 juli 2019 om 19:04

Tja, het niveau van de scheidsrechters in 2009 was ook niet best, maar heeft hij die medaille geweigerd? Volgens mij niet

Heb eigenlijk weinig gezien van deze Copa. Heeft Messi hier een punt of is hij gewoon een slechte verliezer?

7 juli 2019 om 00:28

Je hebt inderdaad te weinig gezien van het tornooi. Messi zijn reactie is overdreven maar voor velen begrijpelijk.

7 juli 2019 om 00:28

Slechte verliezer, hij zegt dit uit frustratie omdat hij weer geen titel heeft met argentinie.

7 juli 2019 om 00:52

Dank voor je objectieve mening, RealMadrid_34!

7 juli 2019 om 00:58

Dat is anders echt geen rare conclusie, tuurlijk is Messi een slechte verliezer, hij is namelijk een echte winnaar. Maar je kan niet altijd winnen, dat moet Messi ook accepteren. Rood was overdreven voor de overtreding, maar de rood die beide spelers uiteindelijk ontvingen voor het opstootje was gewoon begrijpelijk. Maar dat is mijn mening.

7 juli 2019 om 07:24

Welke overtreding? En tijdens het opstootje deed Messi helemaal niets. Zelfs Medel had m.i. geen rood hoeven krijgen, zoveel gebeurde er niet, beetje haantjesgedrag, dat was alles.

7 juli 2019 om 07:34

Sorry hoor, maar voor een opstootje als dit dienen beide aanstichters geel te krijgen, geen rood, dat is je reinste onzin. Er is niet geslagen, niet getrapt, geen koptstoot, niets van dit alles. Eennpaar keer met de borst tegen elkaar aan, meer was het niet. Volgens de reglementen is het dan voor beide geel. Achterlijke bealissing als je het mij vraagt!!

7 juli 2019 om 09:03

Mee eens, beide geel voor haantjesgedrag. Niet meer, niet minder. Bizar dat je hier rood voor geeft, dit neigt wel naar corruptie want de scheids volgt de regels niet en wordt niet door de VAR gecorrigeerd? Dit kan niet! dit is echt geen foutje meer he. Dit is een bewussie.

7 juli 2019 om 00:28

Die rode kaart voor Messi vond ik belachelijk. Tegen Brazilië werden ze absoluut meerdere keren tegengewerkt

7 juli 2019 om 00:29

Van wat ik lees en hoor heeft hij een punt, maar dat maakt hem natuurlijk niet geen slechte verliezer. Hoe vaak hebben grote landen en clubs wel niet de arbitrage mee? Dan staat hij vrolijk te smilen voor de camera.

7 juli 2019 om 00:32

Twee penalty's niet gekregen tegen brazilie, vidal geen rode kaart gekregen vanwege een klap tegen dybala en messi (en medel) wel rood voor een opstootje dat gele kaart waard was. Dus opzich heeft ie een punt. Weet niet of de scheidsrechters corrupt zijn, maar ze zijn wel benadeeld iig. Jammer dat mensen die de wedstrijden wel hebben gezien doen alsof Messi nu een slechte verliezer is

7 juli 2019 om 00:46

2 penalty’s tegen Brazilië niet gekregen, overdrijven is ook een vak. En ja ik heb alle wedstrijden gezien. Ik zag Argentinië vooral zeuren en om kaarten vragen in die wedstrijd tegen Brazilië. En ja de scheidsrechter was slecht dat dan weer wel.

7 juli 2019 om 01:41

Dus wat probeer je nu te zeggen?

7 juli 2019 om 09:08

Is gewoon een heel slechte verliezer!

Als hij in 2014 ook de award voor beste speler van het wk had geweigerd had ik wat meer respect voor deze beslissing...

7 juli 2019 om 04:02

En de CL medaille had geweigerd in 2009 nadat Chelsea keihard is benadeeld door de scheids! Toen hoorde ik Messi niet toen Chelsea 3a4 penalties niet kreeg. Corrupte zooi daar!!

7 juli 2019 om 11:28

Of de wedstrijd tegen psg, daar heb ik hem ook niet gehoord

7 juli 2019 om 12:00

Die 6 - 2 ofzo ja.. waar de scheidsrechter nog net de bal niet zelf de goal in werkte. Selectieve verontwaardiging van Messi.

7 juli 2019 om 14:44

Ik denk alleen dat jullie allemaal een ding vergeten. En dat is dat dit voor het VAR tijdperk was. Waar het toen veel makkelijker was om een expres een fout te maken , zou dat nu moeten worden gecontroleerd. Zodra dat dus niet gebeurt haal je dit soort opmerkingen (als die van Messi) op je hals. Dat is niet slim van een voetbalbond

Ik denk dat het een beetje te hoog zit bij Messi nu die nog maar twee toernooien heeft om een prijs te pakken.

7 juli 2019 om 00:58

Ik vind het raar waarom is dit toernooi elk jaar? Zo is de waarde van het toernooi er voor mij wel af. Het EK en WK is om de 4 jaar dat geeft iets speciaals. Maar misschien zie ik het verkeerd of begrijp ik het niet goed.

7 juli 2019 om 01:19

Messi zal hem toch een x moeten winnen vrees ik? Even serieus ze willen vanaf volgende jaar tegelijk spelen met het ek en wellicht ook de Afrika cup. Zodat clubs hun spelers niet elke jaar moeten missen

7 juli 2019 om 01:24

Natuurlijk. Dit toernooi is zo enorm vaak. Volgend jaar is het in Argentinië, hét moment om de Copa te winnen. Al was dat ook zo in 2011...

7 juli 2019 om 09:00

Het is nu 2 keer achter elkaar omdat ze het toernooi graag in een EK jaar willen hebben.

Wordt Mourinho de nieuwe manager van Argentinië?

Jemig zeg, zeggen ze wat over Ronaldo over arrogantie en een slechte verliezer maar deze man. Wauw wat is hij dan wel niet...

7 juli 2019 om 00:28

Tja, dat is dan ook wel weer makkelijk om een vergelijking te trekken. Laten we deze discussie met Ronaldo asjeblieft achterwegen laten. Dit is de Copa, Portugal doet niet mee.

7 juli 2019 om 00:36

Het gaat hier puur om de vergelijking die gemaakt wordt over dat Ronaldo zich altijd laat kennen en Messi vervolgens de perfecte schoonzoon is, wat mij betreft een goede vergelijking!

7 juli 2019 om 00:44

Ja, dat begrijp ik heel goed hoor. Ik ben ook een fan van Ronaldo maar ik word een beetje moe van de discussie. Laten we genieten van beide spelers, deze generatie duurt niet lang meer. De kwaliteiten van deze twee fenomenen zien we denk ik niet snel meer.

7 juli 2019 om 00:44

Nee dat is het niet. Waar Ronaldo vaak woest word omdat hij verliest, gaat Messi vaak op zoek naar de oorzaak bij hem en zijn team. Natuurlijk hier niet, ze hebben geen penalty gekregen wat een 100 % penalty was tegen Brazilië, waaruit de 2 0 voortkwam. Daarnaast is de arbitrage lachwekkend, zie ook de rode kaarten weer. Het is een schande op zo een toernooi met zo een naam, en dan ben ik nog niet over de velden begonnen, waar je geen goed voetbal op kan spelen.

7 juli 2019 om 00:47

Swissneutral.....??? Je naam klopt niet

Eindelijk spreekt iemand zich uit en wel in de persoon van Lionel!! Hij heeft gelijk het is corrupt en zijn rode kaart kun je zien als vergelding voor zijn uitspraken... als die bond zichzelf nog serieus wil nemen laten ze een onafhankelijk onderzoek instellen maar ik ben bang dat ze dat niet aandurven!

7 juli 2019 om 00:38

Tja, maar ook de kaart van Medel was onzin, dus die kunnen we wel wegstrepen als ‘nadeel’ of ‘vergelding van...’ van Argentinië. Messi had de afgelopen wedstrijden zijn voeten moeten laten spreken, achteraf zielig doen over momentjes past niet bij een winnaar.

7 juli 2019 om 01:07

Tuurlijk is het weer de schuld van anderen. Hij moet Medel gewoon dat tikje na niet geven. Dan ontstaat er geen opstootje. Geweldige clubspeler, maar voor z’n land is t niet veel. Heeft ook dit weer aan zichzelf te danken.

7 juli 2019 om 08:41

@ramondore

precies. het is de corruptie van de Fifa die ervoor heeft gezorgd dat Messi en Argentinie weer eens een zaadtoernooi hebben gespeeld. volgens mij is Argentinie in de poulefase van deze Copa ook een aantal keer bevoordeeld maar daar horen we meneer Messi niet over

7 juli 2019 om 09:42

Dat zaadtoernooi valt wel mee iedere goede ploeg begint minder aan een toernooi Spanje begon zelfs met verlies van Zwitserland toen ze van Nederland wonnen in de finale. Ik begrijp de frustratie van Messi heel goed want eindelijk speelde hij een hele goede pot voor Argentinië tegen Brazilië en wordt zijn grote kans om beslissend te zijn (in dit geval vanaf de penaltystip ) weggewoven door de arbitrage die heel de wedstrijd al liep te frustreren en dan is er ook een var die niets doet ja dan ga je echt aan corruptie denken en kijk de beelden maar na corrupt is het! In het verleden is Messi ook vaak geholpen door arbitrage en dan hoor je hem niet is wel een kanttekening die je mag en kan plaatsen met als schrijnend voorbeeld barca-psg enig verschil is dat dat een 3 mans actie was van ref en assistenten en nu tegenwoordig er ook nog eens een var van 3?sceidsrechters is die corrupt meedoen.

Hier laat Messi zich wel kennen hij heeft zelf slecht gespeeld dit toernooi en gaat dat maar goedkoop de arbitrage de schuld geven van het falen van argentinie. En als brazilie zogenaamd geholpen word waarom werden er dan 3 goals afgekeurd tegen venezuela?

7 juli 2019 om 00:47

Dit is waarom ik neig om dit platform te verlaten. Zijn er überhaupt nog ongezouten meningen? Allemaal fanboys hier. Hou dan ook gewoon je mond.

7 juli 2019 om 00:49

Hoezo ben ik en fanboy dan? Ik heb gewoon alle wedstrijden gezien en weet dus waar ik over praat

7 juli 2019 om 01:05

Omdat jij net als vele anderen gelijk uit je grot komt wanneer Messi klaagt (misschien iets te overdreven). Hij laat zichzelf een keer van een andere kant zien maar jij bent er als de kippen bij om hem te zagen.

7 juli 2019 om 07:26

Rode kaart was volgens jou ook terecht?

7 juli 2019 om 08:39

@carlitostevez9

lol...toen Argentinie de finale van de Copa twee keer haalde kwam dat puur en alleen door meneer Messi. nu we terecht kritiek hebben op Messi zijn gedrag en matige prestaties ligt het aan zijn medespelers, de grasmatten en corruptie bij de Fifa. als het om Messi gaat is elke vorm van objectiviteit ver te zoeken bij zijn fans

Woww. Eindelijk toont messi ballen. Waarheid mag gezegd worden.

7 juli 2019 om 00:53

Echt he. Sta op en spreek mijn kleine magiër. Voor niks en niemand buigen.

7 juli 2019 om 08:27

@petouchi

de echte groten spreken met hun voeten en staan op op een groot toernooi. met je vinger wijzen naar anderen om je eigen wanprestatie goed te praten is in niks groots

Mensen praten nu over een slechte verliezer, maar ik ga er maar vanuit dat die de Copa niet hebben gezien. Deze Copa was werkelijk waar een schande voor het voetbal. Hoe Argentinie is benadeeld tijdens de wedstrijd tegen Brazilië zal de geschiedenis in gaan als 1 van de grootste schandes van het hedendaagse voetbal. En ook vandaag tegen Chili sloeg weer nergens op. Messi heeft hier gewoon 100% gelijk. En dat zeg ik niet omdat ik een fan van Messi ben of voor Argentinie ben want dat ben ik beide niet. Ik zeg dat als een neutrale kijker. Jammer dat corruptie nog steeds bestaat in het voetbal

7 juli 2019 om 00:48

Ik hoorde messi niet klagen toen hij met hulp van de arbitrage van psg en chelsea won.

7 juli 2019 om 00:58

Vergeet de wedstrijd chelsea - barca niet, daar is de corruptie begonnen

7 juli 2019 om 01:03

Hij heeft misschien wel een punt deze copa? Maar tegen psg wat ik ook werkelijk een schande vond hoorde we hem ook niet klagen. Soms zit het mee soms tegen

7 juli 2019 om 01:03

Hij heeft misschien wel een punt deze copa? Maar tegen psg wat ik ook werkelijk een schande vond hoorde we hem ook niet klagen. Soms zit het mee soms tegen

7 juli 2019 om 01:04

Barça heeft door behulp van scheidsrechters 2 cl titels gekregen.

7 juli 2019 om 01:22

En real heeft er 3 gekregen.. Dus wat is je punt eigenlijk?

7 juli 2019 om 12:29

Het gaat hier niet om Real, Carlos. Maar om Messi en de scheidsrechters.

7 juli 2019 om 08:07

Schande uit het voetbal? Dat was op het WK 2010 toen Duitsland en Engeland tegen elkaar speelden. Engeland scoort een loepzuivere goal wat iedereen direct in de herhaling zag over de hele wereld. Hoe de Fifa vervolgens gewoon de vraag ontweek, dat was pas erg.

Lekker huilie huilie...jij bent niet de eerste en de laatste die door de var is benadeeld. Je moet je wedstrijden winnen inplaats van te staan janken om gele kaarten, brazil heeft er gewoon twee zuiver doelpunten ingeprikt en jij niet!

7 juli 2019 om 00:48

Helaas was de 2e niet zuiver, daar ging een penalty moment van Argentinië vooraf, waar, jawel, Argentinië werd benadeeld.

Wat een triest ventje met zijn kinderachtig gedrag. Misschien moet die eens gaan nadenken waarom hij met Argentinië nog nooit iets heeft gewonnen. Op laatste wk liet hij zelf de tweede wedstrijd volledig lopen om de coach te laten ontslaan. Gebeurde gelukkig niet. Maar de pot verwijt de ketel.

7 juli 2019 om 01:47

Misschien moet jij eens gaan nadenken..... Zou je goed doen.

7 juli 2019 om 12:30

Misschien moet jij een keer inhoudelijk reageren in plaats van gepikeerd doen en andere mensen fanboy noemen (vorige reactie). Je zeurt als een idioot maar zegt zelf niks inhoudelijks. Het is toch ook kinderachtig gedrag? Of vindt jij dit volwassen van Messi? Vast. Want jij bent de grootste fanboy.

Chelsea-Barcelona Toen zei hij niks over de scheidsrechters... Dat was pas corruptie

7 juli 2019 om 00:52

Overduidelijk corruptie idd. PSG idem dito en arsenal ook. Het is grappig wat nu is het bij Messi terecht en logisch maar zou Ronaldo het gedaan hebben dan was hij arrogant enz. Morgen lees je weer "Messi stopt".

7 juli 2019 om 01:52

Wel grappig dat je niet even erbij zegt dat toen dat allemaal gebeurde er nog geen VAR was, toch wel apart om te suggereren dat ze bij die wedstrijden ook geen VAR zouden gebruiken, maargoed 99% heeft enkel de samenvattingen gezien van de Copa en roepen maar wat. Feit is dat Argentinie zich naar mate het toernooi vorderde zich heeft ontwikkeld, vooral halve finale en deze wedstrijd. Maar ook realitisch zijn dat dit team gewoon nog net wat te kort komt helaas. Scheidsrechters waren wel echt toppunt net zoals de velden, en hier mag uiteraard over geklaagd worden

7 juli 2019 om 06:31

Als je daar de VAR voor nodig zou hebben dan moest je wel blind zijn. Zeker 3 penalty’s waren er toen niet gegeven. Iedereen zag het behalve de arbitrage

Dubbel gevoel hierover

Messi kan de schuld aan de arbitrage geven, maar vaak is dat een zwaktebod omdat je zelf niet goed speelt

Hij draaide het hele toernooi niet goed, net als de Argentijnse ploeg

Dan kan frustratie omslaan in onterechte complot theorieën en waanbeelden

Bij het bewuste relletje doet de verdediger niets anders dan de bal achter de lijn te laten lopen.. Loopt niet irritant of hinderlijk in de weg maar Messi reageert duidelijk geïrriteerd

Ik kan me weinig anders voorstellen dat de verdediger niets fouts doet en Messi duidelijk geïrriteerd is

Maar ik heb de wedstrijd niet gezien, misschien heeft hij hem wel de hele wedstrijd lopen zuigen..

Maar na de 'remontada' zegt ie niks en speelt hij de kwartfinale alsof er niks gebeurt is.

hij deed wel mee met corruptie toen chelsea thuis moest tegen barca(2,3 penals chelsea niet gegeven) +fix van psg uit in camp nou, had dan je ballen getoond? zolang het maar in je straatje past, weer geen prijs met je land dooooei

7 juli 2019 om 01:00

psst niet te hard zeggen anders worden de Messi fanboys weer boos...

7 juli 2019 om 01:54

Grappig dat jullie dit vergelijken met pre Var momenten, laat wel zien dat jullie ook je punt wilt maken. Snap niet dat je zo zeurt alsof jou club nog nooit is bevoordeeld voor de VAR er was??

7 juli 2019 om 12:32

De VAR is ook geen garantie en nog steeds een menselijk oordeel. Ik hoop dat je dat snapt, maar zo lijkt het niet. Je doet nu net alsof fouten niet meer kunnen zonder VAR.

Ben het volledig eens met hem als ie zegt dat de rooie kaarten overdreven waren en dat ze 2 penalties moesten krijgen tegen Brazilië. Mja of dat gelijk corruptie is? Lijkt me niet, maar je weet het maar nooit

Argentinië is in de groepsfase ook regelmatig gematst door de arbitrage. Geen gele kaart voor Otamendi bij veroorzaken penalty en enekele minuten later krijgt hij wel geel in de wedstrijd tegen paraguay. Ik denk dat Argentinie gemiddeld niet zoveel te klagen heeft gehad.

Het is natuurlijk wel een eeuwenoud verhaal dat Brazilië altijd wordt voorgetrokken door de scheidsrechters . Elk toernooi kun je wel een paar cruciale beslissingen in hun voordeel aanwijzen. En dat mag wel eens gezegd worden. Het pijnst aan de ogen doet nog altijd die goal van Marc Wilmots die werd afgekeurd , nooit in de historie is zo een zuiver doelpunt om volstrekt onduidelijke reden afgekeurd .

7 juli 2019 om 01:07

Sinds 2002 hoeveel WK's heeft Brazilië gewonnen? Hoeveel copa's ? Als Brazilië echt wordt voorgetrokken dan hadden ze een shirt vol met sterren van al hun gewonnen bekers. Dat is echt onzin van onzin.

7 juli 2019 om 09:39

En voor het gemak vergeet je het Wk1978, dat was het meest corrupte en grootste schande die de sport heeft gekend.

Kinderachtig weer, Messi zoals altijd een zure verliezer maarja zal altijd verdedigd worden door zijn fans hahahaha.

Messi heeft zeer gevaarlijke uitspraken gedaan! Je kan als individu twijfelen aan de arbitrage. Maar sprake van corruptie, dat Brazilië machtig is en dat ze daardoor zeker de copa gaan winnen. Ik zou zeggen kom dan met bewijzen. Het kan zijn dat Messi idd een rode kaart heeft gekregen ivm zijn uitspraken na de match tegen Brazilië. Maar dit is ook een statement voor het mondiale voetbal. Als Messi zo'n uitspraken doet en daarna zo'n aangepakt word door de scheids dat is gewoon om aan te tonen dat de ref baas is op het veld en dat zijn beslissing telt en niet van een speler! Ik denk ook dat het puur om aan te tonen dat Messi moet zwijgen en zijn voeten laten spreken. Want het is verdomd niet gemakkelijk om een match te fluiten en zeker een Brazilië - Argentinië! Na de match als een ref in zijn eigen zegt zware match maar al bij al heb ik in het algemeen goed gefloten en daarna hoor jij als ref de uitspraken van Messi dan kan ik geloven dat een ref wel is kan koken. Want refs zijn collegiaal en Messi of niet zwijgen en toon maar op veld dat jij de beste bent! Een jonge scheids zei ooit voetballers zijn de meeste hypocrieten personen zonder zelfreflectie. Ze hebben open kansen tijdens een match ze missen die, zeer goede kansen tegen de lat of paal etc. Wij scheids maken we een foutieve beslissing, speler voelt zogezegd dat er teveel in zijn nadeel wordt gefloten etc zijn wij corrupt etc dus in heel dat verhaal Messi moet al zelfreflectie hebben voor zijn eigen en de ploeg en de staf ook. Want hij mag alle uitspraken van de wereld doen dit Argentinië was bager slecht en hij weet dat hij wordt aangepakt en hij de pineut wordt en uit gewoon zijn frustratie met dergelijke uitspraken.

Dat had je moeten zeggen toen jullie van psg hadden gewonnen meneer messi😉

Och en als het kwartje weer eens te makkelijk Barcelona's kant opvalt hoor je m ook niet.

Als je in de eerste helft eraf vliegt met rood en dus je team benadeelt kun je je ook afvragen of hij uberhaupt een medaille verdiend.

Verwacht dat dit wel een staartje zal krijgen. Heb de wedstrijden niet gevolgd maar aoms drijven de acheidsrechters je toch wel tot het uiterste. Zal weer zo n geval zijn geweest.

Messi is gewoon gefrustreerd omdat het steeds maar niet lukt met Argentinië

En dat ligt niet aan de arbitrage

Complot theorieën worden meestal bedacht door mensen die zelf niet helemaal vrij zijn in hun hoofd

Ik heb niets gezien van de wedstrijd tegen Brazilië. Maar vind het al raar dat veel mensen zeggen : "Maar tegen psg en Chelsea". Wat heeft dat hier mee te maken?!

7 juli 2019 om 01:46

Het heeft er mee te maken dat na de wedstrijd tegen Chelsea waar ze minstens 2 penaltie.s hadden moeten hebben messi heeft gezegd dat je de scheids soms mee bebt en soms tegen. Maar nu het in zijn nadeel is word het opeens corruptie genoemd. Dan had ie toen ook moeten zeggen dat chelsea de overwinning had verdiend als ie de moraal ridder wil uithangen.

7 juli 2019 om 01:56

Was er toen een VAR bij die wedstrijden?

7 juli 2019 om 02:08

@kyle66

Dat verandert de situatie niet. De VAR blijft een oordeel van de scheidsrechter en de Var. Soms heb je het mee, soms heb je het tegen.

7 juli 2019 om 02:13

Wat onzin met de Var moet gewoon alles eerlijk gaan dan kan je niet praten over soms mee of soms tegen,het is buiten spel of het is geen buiten spel

7 juli 2019 om 09:34

Wat was er met de wedstrijd tegen brazilie? Heb de gehele wedstrijd gezien. Brazilie heeft ze eruit gecounterd en argentinie mist alle kansen. Ik begrijp niet waarom die messi fans zeuren, hij was dramatisch dit toernooi. Koop aub een spiegel.

7 juli 2019 om 12:34

Je noemt dan ook een selectief voorbeeld want buitenspel is geen mening. Bij opstootjes als deze heb je te maken met menselijk oordelen. "Het moet gewoon eerlijk gaan". Joh, maar de ene VAR ziet het anders dan de andere. Helder lampje ben je wel.

Over de wedstrijd tegen Brazilië kan ik geen oordeel geven, niet gezien maar de manier waarop Messi rood kreeg slaat helemaal negens op en als dat de tendens was van het hele toernooi I dan kan ik zijn reactie heel goed begrijpen.

Hahaha ja natuurlijk maar toen je met Barca in de CL Psg uitschakelde was er zeker geen corruptie?

Goh. Messi die weer eens boos is omdat alles tegen hem is. Heb hem nooit horen klagen toen alles mee zat. Beetje jammer. Je mag boos zijn, maar dit is kinderachtig. Zal wel de frustratie zijn vanwege het spel bij Argentiniã«.

Het niveau van de mensen die hier reageren is soms zwakzinnig. Mensen die dit gedrag van Messi toejuichen. "uitspreken tegen het systeem en corruptie"

Onzin. Er is geen complottheorie tegen Messi en Argentiniã«. Als ze nou gewoon een keer fatsoenlijk gaan spelen.

dit gedoe vergroot de kans flink dat Ballon d'or naar Virgil gaat

Wat een zielig kind kan deze arrogante kwal ook zijn zeg, natuurlijk hebben de scheidsrechters hier en daar fouten gemaakt maar om nou ze de schuld te geven van je falen is diep en diep triest, de bond die dit organiseert moet deze zeikerd keihard straffen, natuurlijk doet het pijn om weer niks te winnen met je land maar kom op he de wereld is niet alleen Messi.

Wat een jankerd die Messi, soms zit het mee en soms zit het tegen. Dat is voetbal Lionel

Hij is een slecht verliezer en ik vind het sowieso mannetje.
Messi spreekt met zn voeten, maar in zijn positie en met zijn status zou hij toch meer een voorbeeld ambassadeur voor het voetbal moeten zijn.

Dat gejank over dat het corrupt is komt een beetje zielig over.
Calimero gedrag van Messi,

Heel zwak van hem en zou het geen tijd worden dat ie over jaar of 2 stopt. Argentinië moet hij lekker voor bedanken, want prijzen zal Messi met zn land niet meer pakken

De frustratie van een wereldspeler met gigantische druk op zijn schouders...jarenlang koning van het voetbal maar nog steeds geen Maradonna.

Messi heeft helemaal gelijk echter 1 ding weer hij zelf heeft niets maar dan ook niets gepresteerd . Messi mag / kan absoluut geen aanvoerder zijn . Hij strijdt niet

Ga huilen ga huilen hoe vaak is braca ook geholpen daar hoor je hem niet over omdat hij daar prijzen mee pakt en met arg niet ga huilen ga huilen

wat een slechte verliezer zeg. ja de scheids was slecht tegen Brazilie maar dit soort scheidsrechterlijke dwalingen zien we in alle competities terug. als Argentinie nou gewoon wat beter met hun kansen was omgesprongen tegen Brazilie waren ze misschien wel door gegaan. dit valt me erg tegen van Messi dit Calimero gedrag.

voetballers met persoonlijkheid spreken met hun voeten en halen geen excuses of allerlei complottheorien erbij. eerst was het de grasmat en nu weer de Fifa. wanneer gaat Messi erkennen dat hij met Argentinie al 2 toernooien op rij belabberd presteert?

Kimpembe werd met PSG ook flink benadeeld tegen PSG maar die had een veel nettere reactie.

Waarom heeft de VAR niet ingegrepen gister, bij de rode kaart?

7 juli 2019 om 12:35

Zal het beoordeeld hebben en is meegegaan met de visie van de scheidsrechter. Je moet niet vergeten dat de VAR ook een menselijk oordeel is van een andere scheidsrechter. Als die het er mee eens is, is het klaar.

Geen onderdeel van corruptie willen zijn. Zou hij dit ook hebben geroepen als ze er voordeel bij zouden hebben gehad?

Als Messi verliest wil hij geen international zijn. Krijgt hij rood dan is t corrupt. Als t corrupt is moet hij die gouden bal ook niet ophalen en respect naar zijn eigen team heeft hij ook niet bepaald op deze manier. Zon goede voetballer maar wat triest. Als dit Ronaldo was zou iedereen weer kotsen maar nee hoor..

Wat een kleuter is dit toch omtrent internaional zijn. Het veld is ruk, de scheidsrechters zijn slecht, ik doe niet meer mee met Argentinië , ik weiger mijn medaille. Waarom alleen wanneer het tegen zit een statement maken? Waarom met de wolven meehuilen alle jaren terwijl je aan de goede kant van de corruptie hebt gezeten? Toen pakte je wel de medailles en de bekers op met een grote glimlach.

Dit akkefietje kost Messi de Ballon d'Or!

Messi, waar was je na afloop van barca-psg? De meest schandalige wedstrijd van de afgelopen jaren. Dat was pas doorgestoken kaart en unfair. Oh wacht je was rondjes aan het rennen en aan het juichen. Onderdeel van corruptie? Man man man. Ik heb die wedstrijd tegen brazilie gezien en geloof me brazilie heeft die wedstrijd verdiend gewonnen. Ze zijn eruit gecounterd door brazilie. Messi speelt een heeeeel zwak toernooi en dan eist hij de aandacht op deze manier op, wat een respectloos gedrag jegens de tegenstanders. Ik had altijd veel meer sympathie voor messi ten opzichte van ronaldo. Maar de afgelopen maanden/jaren is ronaldo echt gegroeid en rustig geworden, messi wordt echt vervelend.

Bij dit soort uitspraken denk ik altijd aan Zagreb..... The pain is real.

7 juli 2019 om 12:36

Ik vind Zagreb heel anders. Hier is geen sprake van corruptie maar matige scheidsrechters.

Zoals ze in het hoge noorden van de Balkan altijd zeggen: Als je pis blauw is moet je naar de dokter.

Messi had ook zo moeten reageren toen barca die 6-1 fraude wedstrijd van PSG won. Als het in ze voordeel werkt hoor je niks en nu maar janken over ‘t veld, de scheidsrechters en onterechte beslissingen etc. Slechte verliezer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 10
123 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Argentinië.

3678 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 0 0 0 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0

In de wandelgangen

Zaterdag 24 augustus
Mede-eigenaar David Beckham wil Luis Suárez verleiden om Barcelona op een dag in te ruilen voor Inter Miami. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren