Argentinië wint troostfinale ondanks rood Lionel Messi

Zaterdag, 6 juli 2019 om

Argentinië heeft zaterdag de derde plaats op het toernooi om de Copa América opgeëist. Het team van bondscoach Lionel Scaloni zegevierde in de Arena Corinthians met 2-1 over Chili, de kampioen van 2015 en 2016. Doelpunten van Sergio Aguëro en Paulo Dybala voor rust gaven de doorslag in een duel dat vooral zal worden herinnerd vanwege een stevig akkefietje tussen Lionel Messi en Gary Medel. Beiden ontvingen een rode kaart.

In een bijzonder enerverende eerste helft legde Argentinië, met Nicolás Tagliafico in de eerste elf, de basis voor de overwinning in Sao Paulo. Na twaalf minuten spelen nam de ploeg van Scaloni de leiding. Messi werd ter hoogte van de middenlijn ten val gebracht en nam de toegekende vrije trap razendsnel. De defensie van Chili verkeek zich op diens pass en de doorgebroken Aguëro, die zich niet door Gabriel Arias liet afstoppen en de bal tegen de touwen werkte: 1-0. Tot overmaat van ramp voor Chili moest Alexis Sánchez luttele minuten later geblesseerd afhaken.

Tien minuten na de 1-0 verdubbelde Argentinië de voordelige marge: Dybala nam een goede pass van Giovani Lo Celso perfect mee en wipte het leer heerlijk over Arias heen. Acht minuten voor rust kwamen beide teams met tien man te staan. Messi en Medel waren de hoofdrolspelers in een akkefietje waarbij laatstgenoemde ogenschijnlijk de meeste moeite had om met zijn schouders en borst van zijn tegenstander af te blijven. De dienstdoende arbiter deelde beide spelers echter een rode kaart uit, tot verbazing van Messi en zijn ploeggenoten.

De VAR bekeek het incident, maar greep niet in. Messi kreeg slechts één keer eerder rood. Opmerkelijk genoeg was dat tijdens zijn eerste A-interland, toen de sterspeler van la selección albiceleste in een oefenduel met Hongarije een minuut na zijn invalbeurt werd weggestuurd. Na het verloren halvefinaleduel met Brazilië (2-0) liet Messi al weten behoorlijk klaar te zijn met de scheidsrechters op het toernooi.

Argentinië kreeg vlak na de rust een goede kans op de 3-0, maar Arias stond op enkele meters van zijn doel pogingen van Lo Celso en Dybala in de weg. Een cruciaal moment, daar Chili na een uur spelen de achterstand verkleinde. Ofschoon de charge van Lo Celso op het linkerbeen van Charles Aranguiz buiten het strafschopgebied was, wees de arbitrage op aanraden van de VAR naar de stip. Arturo Vidal benutte het buitenkansje door het midden: 2-1. Een comeback van Chili bleef echter uit. Argentinië kreeg via Aguëro kansen om het duel in het slot te gooien, maar uiteindelijk gaven de twee doelpunten voor rust de doorslag.


Poll

De rode kaart voor Lionel Messi was terecht


Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door bf1994)
6 juli 2019 om 23:02

Heb jij liever geen VAR? Ik ben zelf wel blij met het systeem er zijn nog verbeterpunten, maar ik vind het nu al veel eerlijker met de VAR.

6 juli 2019 om 23:03

Hij wilt een eerlijke var anders doe het gewoon zonder var

6 juli 2019 om 23:04

Ik wil ook een eerlijke var, maar moet zeggen dat ik al content ben. Jij niet?

6 juli 2019 om 23:05

Ik heb liever een var die niet soms wel en som niet ingrijpt

6 juli 2019 om 23:06

Wat is uiteindelijk eerlijk? Ik moet toegeven dat ik dit moment en de wedstrijd van Marokko niet heb gezien, maar het zal altijd iets subjectiefs blijven. Objectiviteit zal je nooit krijgen.

6 juli 2019 om 23:07

Wat is het nut van de VAR als er geen gebruik van wordt gemaakt?

6 juli 2019 om 23:08

Dat snap ik heel goed. Dat lijkt mij ook logisch, maar als je de knoop door zou moeten hakken: zou je de VAR dan afschaffen of aanhouden?

6 juli 2019 om 23:10

JamesRodriquez, op het moment dat de VAR niet wordt gebruikt dan heeft het geen nut. In dat geval zal de scheidsrechter de beslissingen nemen zonder videoassistentie.

6 juli 2019 om 23:19

Dat zegt hij niet. Het moet wel eerlijker gebruikt worden en al helemaal in dit soort situaties. Rode kaarten, penalties altijd VAR bekijken

6 juli 2019 om 23:21

Dat zie ik, maar hierboven wordt er gesteld dat de VAR bullshit is. Vandaar mijn vraag aan hem.

6 juli 2019 om 23:10

Messi had gelijk met zn uitspraken. Dat de VAR hier niet ingrijpt is gewoon niet uit te leggen...

6 juli 2019 om 23:30

Ik had ook zeker de beelden bekeken, maar om nou heel de VAR af te doen als bullshit...

Ik snap niet hoe dat soort opstootjes rood kunnen zijn en al helemaal niet in Zuid Amerika waar veel meer fysiek spel toegestaan is. Je zag in alle herhalingen dat Messi niks terug deed. Kijk dit is op zijn minst geel voor uitlokken, maar dit is toch geen rood waardig voor Messi? De tegenstander deelt kopstootje uit.

Ach ja, derde plaats en volgend jaar in eigen huis wellicht zijn deze jongere spelers gretiger en beter op elkaar ingespeeld. Ik gun Messi wel een internationale titel ondanks dat hij daar minder goed presteert dan bij Barcelona.

6 juli 2019 om 23:10

Messi heeft toch een internationale titel? Hij heeft met Argentinië tich al een keer de copa gewonnen of heb ik het niet juist?

6 juli 2019 om 23:11

0x heeft ie gewonnen

6 juli 2019 om 23:12

Nee, nooit. Wel 2 keer de finale verloren op penalties. Hij heeft wel de Olympische spelen met Argentinië gewonnen.

6 juli 2019 om 23:20

Nee messi heeft 3x een copa finale verloren met argentinie

7 juli 2019 om 00:14

Copa niet zoals de rest zegt, maar wel Olympische spelen goud gewonnen en dacht dat het WK was voor onder de 19 of 21?

6 juli 2019 om 23:11

Waarom zou hij? Hij kan 'm volgend jaar in eigen huis winnen. Dan heeft hij eindelijk ook een prijsje met zijn land gewonnen. Dan kunnen de Messi lovers ook eindelijk eens zeggen dat hij iets met Argentinie heeft gewonnen, ookal is het een goedkoop prijsje.

6 juli 2019 om 23:15

Hoezo een goedkoop prijsje? Copa staat gelijk aan het EK dus heeft Ronaldo dan ook een goedkoop prijsje gewonnen dan?

6 juli 2019 om 23:16

Ik weet niet waarom hij zou moeten stoppen, maar ik had er de vorige keren ook niet per se begrip voor. De laatste keer dat hij zijn afscheid aankondigde stond de Copa in Argentinië toch ook al vast? Verder is het voor mij gewoon een echte prijs, landen als Colombia, Chili en Brazilië zijn gewoon goed toch?

6 juli 2019 om 23:28

Gelijk aan EK? Ga toch fietsen. Dit copa prijsje staat natuurlijk ver van het evenement van het EK. Qua kijkcijfers loopt Copa sowieso al achter en dan heb ik t niet eens over de belachelijke opzet van de Copa. Waar teams als Haiti en Japan(zuid-amerika?) gewoon kunnen meedoen. En dat het de copa de laatste tijd elk jaar georganiseerd wordt. Kom alsjeblieft niet het feit beïnvloeden dat Copa ver van het EK staat want dat is gewoon zo.

6 juli 2019 om 23:31

Als je had gezegd dat de Copa gelijk aan de Nations league stond was je bericht zuiverder geweest.

6 juli 2019 om 23:35

Waarom reageer je zo intens op een forum. Als je het niet eens bent met een ander dan kan je toch ook gewoon netjes reageren?

6 juli 2019 om 23:36

Je naam zegt al genoeg. Ik denk dat als ronaldo uit brazilie kwam en messi voor spanje speelde, dat je de copa dan veel meer waard zou vinden

6 juli 2019 om 23:46

Troy010

Dat is moeilijk te geloven gezien de frequentie van dit toernooi. De prestige is er wel vanaf voor mij. Het EK is toch een evenement dat 1 keer per 4 jaar voorkomt.

7 juli 2019 om 00:32

Hahaha. En het EK heeft nu geen belachelijke opzet, waar nu zelfs de nummers 3 in de poules door kunnen gaan naar de volgende ronde? En lees je eens in waarom er voor de Copa landen uit worden genodigd van andere continenten.

7 juli 2019 om 00:36

SuperNico

Daar heb je een sterk punt ja. Ware het niet voor de (gunstigere) nieuwe format, was Ronaldo nooit Europees kampioen geworden.

Misschien is het EK ook wel een goedkoop prijsje geworden. Dat zal de toekomst wel uitwijzen denk ik.

7 juli 2019 om 00:50

Copa is gewoon een prestigieus toernooi. Kwaliteit van het voetbal is hoog. De wedstrijden zijn aantrekkelijker dan veel wedstrijden op het EK waar toch veel al behoudend wordt gevoetbald. Er wordt gesproken over de opzet met o.a. gastlanden, maar dat is begrijpelijk. In de conmebol heb je maar 10 landen itt de UEFA met 55 landen. Nu begrijp je misschien ook waarom je voor EK kwalificatiewedstrijden moet spelen en voor de COPA niet. Vraag jezelf af; hoe zou jij de Copa dan organiseren?

7 juli 2019 om 01:03

Heeft niks met mijn online-naam te maken of dat ik meer een Ronaldo fan ben dan een Messi fan. Maar het is gewoon een feit dat de Copa niet gelijk staat aan het EK. We kunnen ook niet zeggen dat de Gold cup gelijk staat aan het EK of aan de Copa. Het is gewoon veel moeilijker om het EK te winnen dan de Copa.

7 juli 2019 om 01:05

Daarom zeg ik het toch ook. Het gouden randje is er toch af als ineens een Aziatisch land meedoet met een zuid Amerikaans toernooi ongeacht de reden. Ik reageer alleen op Troy die zegt dat de Copa gelijk staat aan het EK.

7 juli 2019 om 01:32

Zoals Israël?

7 juli 2019 om 01:39

Nou ik vind het wel mee vallen. Kijk eens voor de grap welke landen mee doen. Brazilie, chili, uruguay, argentinie en Colombia. Dat zijn allemaal stuk voor stuk landen die op de afgelopen wk’s hebben geïmponeerd. Op ek’s spelen er ook landen als wales, schotland en roemenie soms mee, dus ik denk dat het niveau van beide toernooien aardig met elkaar te vergelijken is. Het enige “mindere” aan de copa is dat het sinds 2015 al 3 keer is gedaan en er volgend jaar nog een copa komt. Maar haalt het prestige njet omlaag. Het feit dat een land als argentinie al meer dan 20 jaar de copa niet heeft gewonnen en brazilie ook al sinds 2007 niet meer geeft toch wel aan hoe hoog het niveau is in zuid-amerika

6 juli 2019 om 23:10

Huh. Hoezo zijn er twee copas achter elkaar?

7 juli 2019 om 01:26

Omdat de fifa en conmebol hebben bepaald dat de Copa vanaf 2020 gelijk moet lopen met het EK. On: rode kaart sloeg nergens op in mijn ogen maar los daarvan mis ik Uruguay in de finale en niet Argentinie.

7 juli 2019 om 00:23

Is er elk jaar een Copa? Soja dan had Messi tot wel 1 moeten winnen.

7 juli 2019 om 00:39

Cambuurlwden

Nee dat niet. Maar in de laatste 4 jaar (2015 tot nu) toch al 3x voorgekomen. In 2020 nog 1. Daarna weer vanaf '24.

7 juli 2019 om 01:08

Okee dankjewel. Ja dan is het 1 keer niet door gegaan vanwege het WK in 2018 denk ik

Tja weet nog steeds niet waar dit Argentinie staat. 2 wedstrijden extreem slecht en 2 wedstrijden redelijk. Messi zat er geen moment in dit toernooi maargoed, zat niemand echt aan de kant van Argentinie. Daarnaast echt een schande wat ze daar doen met Dybala. Zo'n speler die keer op keer de wedstrijd een beetje veranderd op de bank zetten kan gewoon niet. Moet altijd spelen.

6 juli 2019 om 23:36

Dit was messi’s slechtste toernooit tot nu toe (samen met 2011 misschien). Maarja hij stond vandaag toch maar weer aan de basis van de 1-0

7 juli 2019 om 02:12

Probleem is dat iedereen van hem verwacht dat hij doorslaggevender is dan dat. Dat is helaas voor Messi en Argentinië niet het geval.

7 juli 2019 om 02:32

Klopt maarja het is niet echt realistisch om te verwachten dat hij er iedere wedstrijd twee scoort. Vooral met de aanvoer die hij bij argentinie krijgt. Tel daar bij op dat banega en pastore niet zijn opgeroepen en dat een lo celso niet meedeed tegen brazilie. Dan speel je als messi zijnde dus met een middenveld achter je waar 0 creativiteit achter zit. Ik zou ten alle tijden hem op 10 zetten bij argentinie en voorin proberen met aguero di maria en dybala te spelen. Icardi gaat helaas nooit opgeroepen meer worden denk ik. Lautaro martinez kan nog rouleren met die drie spitsen. En als messi erachter speelt en ze van assists kan voorzien dan zie ik argentinie al veek beter spelen de volgende copa

Zeg je eerlijk. VAR kan goed zijn, maar het word gewoon te veel misbruikt. Of je de VAR altijd of nooit. Argentinië is hierdoor gewoon genaaid tegen Brazilië. En tegen die bondscoach van Argentinië, dybala start een keer en laat het meteen zien. Denk echt dat Argentinië dit toernooi had kunnen winnen. Ze leken de groeien tijdens het toernooi.

6 juli 2019 om 23:22

Misschien moet er een nieuwe regel komen dat ze penalties en rode kaarten/ tweede geel altijd VAR moeten kijken. Argentinie is inderdaad bestolen tegen brazilie en het had makkelijk met de VAR gezien kunnen worden alleen is het heel gek dat toen de VAR niet werkte ofzo

6 juli 2019 om 23:29

Of gewoon zorgen dat je als team mag aangeven wanneer er gekeken moet worden naar een situatie. Doet hockey al jaren werk prefect. Zat je er naast dan mag je de rest van de wedstrijd het niet meer aanvragen, had je gelijk dan behoudt je de mogelijkheid. Heb je geen partijdigheid meer en voorkomt gezeur bij elke keuze

6 juli 2019 om 23:53

Ik snap die beredenering. Maar stel er gebeuren nou 4 situaties in een wesstrijd die fout gezien worden door de scheids. Moet je genoegen mee nemen dat je dan die andere 2 keer genaaid bent terwijl er een perfect systeem
Voor is?

De VAR moet vaker gebruikt worden. Dat is het enige manier om het spel eerlijker te laten verlopen.

En dan bedoel ik niet dat ze bij elke tackle moeten kijken of het rood is ofzo.

10 tegen 10 in een troostfinale. Messi krijgt rood omdat hij gelijk heeft, dybala krijgt een klap in gezicht en paredes krijgt omdat hij alleen de bal te ver zetten voor een vrije trap. Welkom bij de copa america.

6 juli 2019 om 23:33

Net als de Africa Cup wordt de Copa America geleid door amateurs. Er zou beter een team aan toprefs bestaan die alle grote toernooien fluiten.

7 juli 2019 om 02:14

Ik vind zelfs de zogenaamde "toprefs" nog bijzonder vaak door de mand vallen. Het is en blijft natuurlijk ook een relatief lastig vak waar je ogen te kort komt (De VAR zou dat op moeten lossen - maar dat is ook niet feilloos)

Even af van dit momentje. Gaat er nog een trainer komen voor argentinie die een team kan smeden? Want tegen braziie zag ik zeker wel veel potentie in dit team.
Hun absolute sterren beginnen oud te raken dus het is echt nu of nooit.
En ik heb het niet over een team om messi heen al die onzin. Maar een echt team. Die messi rendeert toch wel ongeacht zijn positie.

Dat dybala op de bank zit is ronduit schandalig

7 juli 2019 om 02:18

"die Messi rendeert wel"

Dat is nou juist het probleem - Messi rendeert niet altijd bij Argentinië i.t.t. Barcelona.
Dybala speelt op een soortgelijke positie als Messi, dat maakt het voor hem lastig. Ik denk dat het voor Argentinië en de teambuilding beter is zodra Messi is gestopt, ondanks zijn kwaliteiten.

Ik krijg een beetje hetzelfde gevoel met Robben toen hij bijna gestopt was. Alles ging naar hem toe, maar hij kon het niet altijd opbrengen. Het werd vervolgens een trieste bende en alles ging mis. Het is simpelweg lastig om een hecht team te maken als je een absolute vedette hebt, want hij staat vaak boven de rest. Als je vedette dan een geboren leider is, dan is het anders.

7 juli 2019 om 02:37

Ik denk dat het belangrijk is dat er iig een coach komt met een duidelijke visie en eentje die streng durft te zijn tegen messi. Of hij speelt als rechtsbuiten, maar dan moet ie niet terug zakken op het middenveld. Of hij speelt als 10 of als spits en blijft in dat geval steeds op die positie. Dat zwerven over het veld werkt aardig bij barcelona, maar bij argentinie merk je dat hij veel meer afstanden moet afleggen. Ik zou hem op 10 zetten, maar mocht messi als rechtsbuiten spelen, dan moet de coach zorgen dat ie niet steeds terug zakt zodat er voorin nog dreiging blijft. Het enige probleem is dat als messi niet terugzakt, hij amper ballen krijgt door een gebrek aan kwaliteit op het middenveld bij argentinie. Aan de coach de taak om op het middenveld meer creativiteit op te stellen zodat messi minder terug hoeft te zakken en meer met aanvallen kan bezig blijven. Maarja argentinie en coaches is tot nu toe een slecht huwelijk gebleven.

7 juli 2019 om 02:43

Ja, maar dat is niet de praktijk. Het is utopisch om te denken dat dit gaat lukken zolang Messi bij Argentinië zit. Want blijkbaar is hij zelf ook niet bereid om in een keurslijf te spelen, want ik denk toch dat hij wel een vorm van instructies meekrijgt.

Na zoveel coaches denk ik dat het ook veel met Messi te maken heeft. Sampaoli was bij zijn club een hele goede coach bijvoorbeeld.

7 juli 2019 om 03:05

Klopt. Of dat in de praktijk ook zou werken is maar de vraag. Maarja hij komt nu zo vaak in posities terecht dat ie de meest prachtige ballen geeft aan aguero of aan een andere spits en dat die vervolgens op een eiland staan en de aanval mislukt. Daarom zou ik hem op 10 proberen te zetten. Dan kan hij toch met pases blijven strooien en af en toe de 16 meter in duiken. Waarom sampaoli door de mand viel bij argentinie blijft me sowieso een raadsel. Wat ook apart was, was dat hij telkens spelers als meza en salvio opstelde

7 juli 2019 om 15:58

Arsenallz
Ik zie jou alleen maar anti-messi spraak verspuwen hier.
Denk jij nou werkelijk dat er ook maar een coach is die messi uit zijn team wilt houden als messi wilt spelen?

DOE AUB reealistisch en kom niet hier met dit soort onzin.
Je doet erg je best om het wiel opnieuw uit te vinden.

"geboren leider" en al die onzin argument ben ik helemaal beu op dit forum, gebasseerd op onderbuik gevoelens en weet ik veel wat.
Jullie doen alsof elke vedette tegelijkertijd ook een puyol moet zjin.

gelukkig ben jij geen voetbaltrainer op het hoogste niveau
"het is beter als messi stopt" doe normaal man

7 juli 2019 om 16:19

@pepguuardiola14
ik ben het met je eens. Messi zou in principe niet mogen zakken naar het middenveld.
Alleen als ik argentinië zie spelen is het meer een zaak van dat hij genoodzaakt is om terug te zakken omdat er anders dan geen aanval opgezet wordt.

En dat is allemaal de schuld van de coach.
Er zit totaal geen visie in het spel, geen idee. HEt is gewoon "ja jongens doe maar wat".

En werkelijk niemand in argentinië haalt zijn niveau. Misschien de goalkeeper ja maar die heeft weinig met het spel te maken.
Mensen hier doen alsof alleen messi zijn niveau niet haalt.
Maar het hele team speelt slecht en dat is puur de schuld van de trainers

7 juli 2019 om 18:12

Bf1994 Ik ben het helemaal eens met je. Je ziet dat ook ronaldo steeds meer rendeert bij portugal door hem zo min mogelijk met het spel te laten bemoeien en maar één taak te geven. Vlak bij de 16 staan en erin duiken om doelpunten te maken. Argentinie (en barca ook eigelijk) zouden een keus moeten maken waar ze hem willen plaatsen. Op 10 lijkt me het meest logisch omdat ze juist een gebrek aan creativiteit hebben daar. Aanvallers hebben ze genoeg. Ik denk dat als ze gewoon een aantal interlands op rij drie topaanvallers voorin zetten dat zij vanzelf gaan renderen. Al helemaal met alle paasjes die ze van messi zouden krijgen

Daar is ie dan. De eerste rode kaart voor Messi in zijn carriere, en wat voor 1 joh. Haha, wat een compleet belachelijke rode kaart zeg. Holy moly, serieus? Check ff hoe die Medel als een tijger los gaat. Messi deed echt helemaal niks. Misschien een lichte gele kaart, maar rood? Damn. Die van Medel, dat is pas donkerrood. Kortsluiting van hier tot tokyo. Ach, Argentinie herstelt zich dan nog enigzins met een derde plaats. Jammer dat ze niet aan de andere kant van het schema stonden, anders had je een finale Brazilie - Argentinie.

6 juli 2019 om 23:14

In zijn debuut voor argentinie kreeg die ook rood

6 juli 2019 om 23:24

Ohja. 2005 tegen Hongarije in een vriendschappelijke wedstrijd. Dat wist ik geen eens joh haha. Ff snel op google gecheckt. 14 jaar geen rode kaart gehad, tot 6 Juli 2019.

6 juli 2019 om 23:49

Als iemand mij een duw geeft richting de boarding terwijl de bal al uit is zou ik hem ook een flinke henkst geven. Maar omdat het Messi is moet Medel het maar pikken?

7 juli 2019 om 00:15

Haha man man. Hoevaak heb ik wel niet gezien dat spelers een lichte duwtje geeft aan de tegenstander als de bal uit gaat? Ongeacht wie het is. Helemaal als men achter staan. Alsjeblieft zeg. Nee, hoe Medel daarna tekeert gaat als een flinke idioot. Lekker voor de jeugd ook joh. Temprament, oke. Maar niet op deze manier.

Terechte rode kaart en het bevestigt maar weer dat Messi eigenlijk is geworden tot een gefrustreerd mannetje. Over de top? Dat nog lang niet, maar hij kan blijkbaar niet echt omgaan met de kritiek (vooral uit eigen land) en dat laat hij zien met dit soort acties. Het zit hem diep van binnen wel dwars. Ook thuis tegen Liverpool verdiende hij rode kaart na een elleboog. Dit soort acties heeft Messi niet nodig en het past niet bij zijn statuur.

Inhoudelijk over de rode kaart; de speler van Chili was op volle snelheid, en Messi geeft hem een duw in de rug terwijl de bal al uit is. Duidelijk een actie uit frustratie en daar kan je rood voor geven.

Het valt mij op dat er nogal een aantal mensen erg boos en gepikeerd lijken te reageren op de rode kaart voor Messi. Een kaart zonder overigens al te veel gevolgen want het toernooi zit er natuurlijk inmiddels voor Argentinië al op.

Het incident laat duidelijk zien dat beide heren, aanvoerders ook nog, met de borstkassen tegen elkaar clashen, iets dat je overigens wel vaker ziet om een ander de intimideren, maar dit was allemaal wel erg overtrokken. Ik vind dat je dit met geel had kunnen afdoen voor beide spelers, zand er over en doorspelen.

Als de arbitrage vervolgens beslist om toch rood uit te delen aan beide heren, na het bekijken van de beelden van de Var, dan zullen ze wel een aanleiding hebben gehad om dit te doen. Ik vind het dan ook onzinnig om hier allemaal complottheorieën op los te laten.

6 juli 2019 om 23:29

Voor iemand die zijn naam in het groen heeft, heb je er behoorlijk weinig verstand van.

"het heeft toch geen gevolgen"... moet dat een argument zijn? Of hoe zie ik het?

"als de ref het zegt, zal het wel juist zijn" ... serieus?

Ik zal hier zelf wel punten voor in mindering krijgen, maar kan jij niet even een doosje voetbalverstand kopen?

7 juli 2019 om 00:06

@Dejan: Messi deed juist helemaal niets. Ik had Medel hooguit geel gegeven voor zijn reactie erna, was gewoon erg opgefokt gedrag, maar meer ook niet (lees dat mensen zagen dat Medel een kopstoot gaf, wat niet waar is). Scheids heeft zich (samen met de VAR) compleet voor lul gezet met deze actie. Zeker als je ziet wat er verder in de wedstrijd “gemist” is qua overtredingen.

7 juli 2019 om 07:35

Die aanleiding hadden ze inderdaad. Dat was het commentaar van Messi.... Het is te triest voor woorden dat dergelijke zaken nog voorkomen, maar zul je waarschijnlijk nooit uit kunnen bannen.

Een halve duw in de rug en dan als een man de klappen incasseren van een op hol geslagen stier, i.p.v. op de grond te gaan rollen, levert dus rood op.

Zelden heb ik zo'n slechte arbitrage gezien en dat met Var.
Heb overigens enkel de eerste helft gezien, de tweede vond ik mijn tijd niet waard.

Die eerste goal van Aguero is echt een klucht.
Er wordt onterecht een fout gefloten voor een tackle op Messi (eigenlijk vol op de bal, maar bracht terwijl Leo ten val), waarop de scheids zelfs geel durft te trekken. Vervolgens neemt Messi snel de vrije trap waarop Aguero kan scoren, maar de bal lag zelfs niet stil bij het nemen van de vrije trap, dit had de VAR toch echt moeten zien.

Nu heeft de kleine Argentijn twee rode kaarten ontvangen in zijn carrière, zijn eerste was nog meer een lachertje en in zijn eerste 44 seconden als speler van Argentinië dan nog.

Zou het te maken hebben met zijn kritiek tegen de arbitrage en het zogenaamde complot om Brazilië de Copa te schenken? Wie weet...

7 juli 2019 om 02:30

Je verdraait het wel lekker natuurlijk. Een halve duw - Het was een door zwaai met de arm. Klappen incasseren? Medel heeft zijn armen niet gebruikt. (desondanks nooit rood)

En complot? Nee. Anders was Brazilië wel wat meer geholpen. Het zit soms gewoon tegen, soms zit het mee. Als de arbitrage kritiek krijgt gaan ze niet ineens willekeurige dingen doen. Ik zou zeggen, doe je aluminiumfolie hoedje af.

Dit is met stip, maar dan ook echt met stip de slechtste scheidsrechter die ik ooit heb gezien. Wat een enorme grap.
Gaat nog geen eens bij het scherm kijken na die rode kaarten, dat was natuurlijk nooit rood. Niet eens een situatie 'waarin je hem kan geven'. Nee, gewoon nooit rood. Hierna was de wedstrijd wat mij betreft verpest.
Je zou denken dat deze dienstklopper dit hierna wel recht zou zetten en de wedstrijd goed uit zou fluiten. Niets bleek minder waar, hij ging vrolijk verder met z'n tierelantijntjes. Geel voor een bal die niet goed neergelegd werd, onbestraft laten van de raarste charges. Vreselijk.

Gelukkig won Argentinie, want na zo erg benadeeld te zijn had ik het zeer onterecht gevonden als Chili er met de troostprijs vandoor ging.

Wat een belachelijke rode kaart zeg. Weinig tot niets aan de hand. Licht duwtje. Is irritant, maar Medel reageert als een op hol geslagen stier (en zelfs zijn rode kaart vond ik er geen). Messi heeft in al die jaren (jaar of 15 inmiddels?) imo maar 1 of 2 rode kaarten verdiend. En dat is niks voor zo’n lange periode. Ik doel op de kopstoot tegen Yanga-Mbiwa en de bal in het RM-publiek schieten. De twee rode kaarten die hij wel heeft gehad, waren er beiden geen. Afijn, streept elkaar weg wellicht. Gelukkig ging de wedstrijd nergens om.

Ik vind het maar een aparte situatie. Messi is zichtbaar wat gefrustreerd en haalt lichtelijk door met zijn arm op Medel. Netjes? Nee. Maar dit gebeurt zo vaak per wedstrijd. Daar geef je gewoon geel voor. Medel gaat vervolgens te ver door. Ben wel benieuwd naar de "lip lezers" Misschien dat de woordjes wat te maken hebben met de woede van Medel. Desondanks moet Medel gewoon normaal doen en neigt zijn kaart meer naar rood dan van Messi. Desondanks had je dit met 2x geel af moeten doen.

De uitspraken nadien van Messi zijn wel heel triest. Corruptie? Beide landen kregen rood.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 8
123 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië1210
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
F. ArmaniKeeper
N. TagliaficoVerdediger
L. BalerdiVerdediger
W. KannemannVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

3735 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 9 4 3 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman reageert: ‘Van mij mag hij dan elke week langskomen’

Ronald Koeman was woensdagavond na de onbedreigde overwinning bij Ferencváros (0-3) dik tevreden. Voor Barcelona was het de vijfde groepszege op rij in het hoofdtoernooi van de Champions League en over...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren