VIDEO - Lionel Messi ontvangt eerste rode kaart sinds augustus 2005

Zaterdag, 6 juli 2019 om

Lionel Messi heeft zaterdagavond in de troostfinale van de Copa América voor het eerst sinds 17 augustus 2005 een rode kaart ontvangen. De Argentijnse superster van Barcelona werd in de wedstrijd tegen Chili in de eerste helft geprovoceerd door Gary Medel, waarna beide spelers met een directe rode kaart van het veld werden gestuurd. Het betekende voor Messi pas zijn tweede rode kaart in zijn loopbaan.


Poll

Vond jij het een rode kaart voor Lionel Messi?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

104 reacties (laatste reactie door falonso)

En zo antwoord de bond dus na de uitspraken van messi. Versterkt Messi’s standpunt alleen maar meer.

6 juli 2019 om 22:02

Deed amper iets, Medel verdiende overigens ook geen rode kaart

6 juli 2019 om 22:07

Wel een naar duwtje geeft hij die Medel mee. Was wel heel onnodig, Medel deed daar toch niks verkeerd? Ik denk overigens niet dat je hier een complot achter moet zoeken. Denk jij oprecht dat dit vooropgezet is?

6 juli 2019 om 22:12

Denk jij oprecht dat het niet zo is dan? Hier geef je in geen enkele wedstrijd, op geen enkel niveau rood voor. Messi is daarnaast niet iemand die behalve die ene andere wedstrijd bij Argentinie een rode kaart heeft gepakt. Hij zegt 1x iets over de bond, en de scheidsrechters en hij krijgt net de wedstrijd erna een gratis rode kaart.

6 juli 2019 om 22:16

Ik ben altijd erg voorzichtig met het in twijfel trekken van iemand integriteit. Er moeten voor mij concrete bewijzen zijn, speculeren doe ik liever niet als het daar op aan komt.

Hahahaha rood voor een opstootje. Wat een flutabritage dat toernooi.

6 juli 2019 om 22:24

Ik heb niets met protesterende spelers, naar dit slaat alles. Messi deed niets verkeerds. Dit was niet eens een overtreding van Messi en die Medel had ik geel gegeven voor agressief gedrag erna. Wat een aanfluiting!

6 juli 2019 om 22:29

Haha, nee alleen Medel deed wat inderdaad.

6 juli 2019 om 22:36

Hahahaha ik lig in een deuk, 2 spelers van 1m60 die stoer opspringen tegen elkaar. Het ziet er niet uit.

6 juli 2019 om 22:39

Daar ben ik het zeker mee eens, was eerder lachwekkend!

6 juli 2019 om 22:47

Iemand anoniem op een internetforum uitlachen is anders ook heel stoer hoor. Gary Medel is niet de grootste maar wel een pitbull. Ik ben 1m89 maar zou liever tegen hem drinken dan vechten. Floyd Mayweather is amper 2 cm groter by the way, zou je hem ook uitlachen?

6 juli 2019 om 22:51

@Bon Jovi: kom, kom, kom. Je mag toch lachen om de situatie? Dan hoef je toch niet per se mensen uit te lachen? Niet zulke lange tenen hebben man.

6 juli 2019 om 22:54

Ik zou geen problemen willen met Gary Medel want dat is een pitbull.

6 juli 2019 om 22:54

Ik reageerde niet op jou maar op James. Ben het er mee eens dat dergelijk opgefokt haantjesgedrag nogal idioot en ridicuul is. De manier waarop James het echter verwoordt... internetheld.

6 juli 2019 om 22:58

Ik vind het grappig, of mag dat niet? Sjongejonge mensen zijn snel prikkelbaar voor niks.

7 juli 2019 om 08:33

Haha sorry ik had een rotavond. Ik overdreef. Groetjes en fijne dag.

Ik wil niet de "conspiracy theorist" uithangen maar dit kan toch alleen maar te maken hebben met die uitspraken van afgelopen week over de scheidsrechters en hun beslissingen? Brazilie heeft een voordeel gaf hij laatst aan en het zou me niks verbazen als dit een opgezet iets is.

6 juli 2019 om 22:11

Ik denk dat je iets teveel achter de kaart zoekt nu. De scheids ziet de onnodige duw in de rug, het uitdagen en het agressieve gedrag van Medel. Hij zal zoiets hebben van: ga beide maar douchen van jullie niet normaal kunnen doen. Denk niet dat hij bewust Messi zocht.

6 juli 2019 om 22:17

Hij ziet een lichte overtreding van een speler en een totaal gefrustreerde agressieve reactie van de ander, dus allebei maar rood? Die logica kan ik echt niet volgen. 😂

6 juli 2019 om 22:18

Een duwtje in de rug... rood, yeah right!! Ik dacht eerst nog, hij geeft Medel misschien een schopje, herhaling vanaf de achterlijn is dat te zien, daar lijkt Medel ook op te reageren. Maar die was niet eens raak, of een schampje, meer niet. Hier wordt Messi gewoon gezocht!! Corrupt zooitje daar!!

6 juli 2019 om 22:22

Natrappen, of het nu raak of mis is, is altijd rood.

6 juli 2019 om 22:27

Ik heb nogmaals gekeken en er zit gewoon kracht achter de duw. Het is dat Medel zich breed maakt ander schiet hij op snelheid toch gewoon door. Kijk even terug hoe Messi hem duwt. Als Messi dat laat is er niks aan de hand. Medel moet als aanvoerder zeker minder heftig reageren.

7 juli 2019 om 01:17

@aadmaat

Messi en Medel zijn allebei aanvoerder. Medel reageert niet eens zo op de duw, hij reageert omdat Messi zich eerst groot voor hem maakt als hij de confrontatie zoekt na zijn eigen overtreding. Gewoon rare actie van Messi als je het mij vraagt, maar rood is wel tikkeltje overdreven.

7 juli 2019 om 00:09

Terechte rode kaarten. Messi maakte een slaande beweging en schopte na. Die speler reageerde met een mislukte kopstoot.

Hahaha hij had zeker geen geel bij zich.

Waar krijgt ie nou rood voor,voordat duwtje of die 'kopstoot?

In eerste instatie geeft messi n duwtje waardoor medel zo reageert. dus ja messi provoceert medel. dus dan is het of allebei rood of allebei geen kaart.

6 juli 2019 om 22:08

Ben je nu serieus? Duwtje vs kopstoot

6 juli 2019 om 22:13

Nou echt een kopstoot zie ik niet, maar dat duwtje op snelheid is gewoon vervelend en beste gemeen toch?

6 juli 2019 om 22:18

Dus geel, zoals de regels voorschrijven. Rood is het in geen enkel spelregelboekje

6 juli 2019 om 22:50

Ik had geel voor beide prima gevonden.

7 juli 2019 om 01:23

@jdg84

Messi zoekt gewoon de confrontatie na zijn eigen overtreding, hij had ook gewoon sorry kunnen zeggen en wedden dat het dan heel anders was afgelopen. Daarom reageert Medel zo fel. Vergelijkbare rode kaart als Nacho kreeg tegen Ajax in de CL. In feite zijn het twee overtredingen. Eerst de overtreding, en daarna de (totaal onzinnige) confrontatie aangaan. Dat Medel rood krijgt is veel bizarder dan die rood van Messi.

6 juli 2019 om 22:21

@remco haha wauw, je bent niet serieus toch hoop ik? Als dit voor één van de twee al rood was, was het wel voor Medel (die ook wel bekend staat als een agressieve speler). Compleet lachwekkend dit en ik snap wel dat mensen hier wat meer achter gaan zoeken, terwijl ik totaal niet van die conspiracy dingen ben.

6 juli 2019 om 22:22

Kom op gast Messi geeft een duwtje ,verdient geel daarvoor maar trekt zich verder terug. Medel is degene die dan verder gaat en kopstoten uitdeeld. Messi Geel - Medel Rood

6 juli 2019 om 22:56

Moet je de beelden is zien vanuit de kant waar Messi en Medel heen rennen. Van uit publiek gefilmd, zie je duidelijk dat Medel zichzelf eerst tegen Messi afzet en daarna het duwtje volgt.. no big deal. Beide geel en weer door had prima gekund.

Mwoah geen rood echter wel vol frustratie zeg en de aanstichter van het hele gesodemieter. Kinderachtig, en vooral heel dom. Kunnen we dan nu ook stoppen met doen alsof deze vent een heilige is?

6 juli 2019 om 22:09

Niemand zegt dat hij een heilige is? Maar als een ander zoiets doet is het omdat die persoon ‘passie’ heeft en ‘leeft voor het voetbal’.. wat maakt dit dan anders? Omdat het Messi is?

6 juli 2019 om 22:19

Je kunt ook geen smoesje verzinnen en gewoon toegeven dat dit niet verstandig is van Messi Isco24.

6 juli 2019 om 22:27

Genoeg mensen die doen alsof messi een heilige is hoor. Of zijn jullie al die mensen vergeten die altijd beginnen over hoe zij Ronaldo een enorme kwal vinden en dan de vergelijking trekken met messi die dan de lieve onschuldige kleine jongen is die zo geniet van het voetballen en na elke duw of trap weer opstaat alsof er niets is gebeurd. Hoe dan ook, messi verdiende hier geen rood te krijgen. Allebei geel en verder spelen.

6 juli 2019 om 22:13

Niemand is heilig ook Messie niet hoor en dat beweerd toch ook niemand , wel de beste voetballer van de wereld dat dan weer wel maar dat wist je zeker al.

6 juli 2019 om 22:34

Gezien de reacties die je vaak leest wel degelijk. O wee als hij zich ook waagt aan dingen die elke voetballer wel eens heeft. Schattige laatste zin trouwens, dat zal mij echt een rotzorg zijn haha

7 juli 2019 om 01:33

@JK-Ajax

Hoort er gewoon bij. Messi komt altijd zeer netjes en nederig over, logisch dat de reactie groot is als hij zich eens laat gaan. Dat hele ideale schoonzoon gebeuren heeft hij bewust of onbewust over zichzelf uitgeroepen door hoe hij zich profileert. Zo vinden mensen Zlatan en Ronaldo arrogant, en zo heeft iedereen wat.

6 juli 2019 om 22:18

Wie beweert dat hij heilig is? Niemand voor zover ik weet. Mensen noemen Messi en Ronaldo gekscherend wel eens aliens omdat ze zo ver boven de rest uitsteken maar het blijven bovenal ook gewoon mensen van vlees en bloed. En die raken ook wel eens geïrriteerd. Dit duwtje had hij achterwege moeten laten, maar ik zie weinig verkeerds.

Een rode kaart bij zijn eerste interland en hoogstwaarschijnlijk een rode kaart bij z’n laatste interland.

6 juli 2019 om 22:14

Volgend jaar Copa America in Argentinie. Men ziet potentie in dit team, waarom zou het nou weer zijn laatste interland zijn?

6 juli 2019 om 22:18

Het zal niet zijn laatste interland zijn, maar verwacht wel dat hij aan zal kondigen dat hij stop.

6 juli 2019 om 22:19

Messi stopt zogenaamd na ieder toernooi

Ach, Messi had wel vaker rood moeten krijgen in het verleden, maar toen durfden de scheidsrechters die niet te geven. Je kan ook geel geven, maar ze bleven maar doorgaan, vind niet dat je de scheidsrechter hier echt de schuld van moet geven, eerder de twee spelers.

6 juli 2019 om 22:22

Het is natuurlijk net hoe je het bekijkt. Het is allemaal niet verschrikkelijk wat er gebeurt, maar het zijn wel twee volwassen mannen die niet gewoon van elkaar af kunnen blijven. Wij hebben in voetbal zo geaccepteerd dat spelers zich misdragen. Eigenlijk is het van beide geen normale reactie toch?

6 juli 2019 om 22:20

Wat een logica El fenomeno. Jij vult een verkeerde antwoord in op je toets, maar krijgt een onvoldoende voor een andere toets. Ook niet echt realistisch he?

6 juli 2019 om 22:38

Zelf gebruik je een aparte logica. Ik zeg alleen dat Messi al vaak genoeg erg goed is weggekomen.

6 juli 2019 om 22:23

Ze bleven maar doorgaan? Er gaat maar 1 iemand door, Messi doet niets en laat z'n handen in de lucht voor de scheids om te laten zien dat hij niets doet.

Dat Leo rood krijgt is een schande, als je VAR hebt kijk erna, dit slaat nergens op. Waarschijnlijk is dit gewoon een bericht naar Messi wegens zijn uitspraken eerder.

7 juli 2019 om 01:38

@perspectief

Het is Messi die zelf de confrontatie zoekt na zijn eigen overtreding. Of denk je dat toen hij zo voor Medel bleef staan hij zijn excuses aan het aanbieden was? Dat deze welgemeende excuses de rede zijn dat Medel zich zo laat gaan? Laat me niet lachen, Messi zei gewoon iets in de trant van wat moet je nou. En zijn goedrecht eigenlijk na de trap in de buik die hij ooit van Medel heeft gekregen. Medel bood toen overigens wel gewoon zijn excuses aan aan Messi.

Gewoon een domme actie van Messi, meer kan ik er niet over zeggen.

6 juli 2019 om 22:25

Helemaal mee eens, vreemd ook dat je maar zo weinig duimpjes krijgt. Kan me een van de laatste wedstrijden in de competitie herinneren, in een wedstrijd tegen een van de kleinere clubs en het ook niet zo makkelijk liep. Hij schopte toen overduidelijk na en ook dat werd natuurlijk weer gebagatelliseerd, want hij moet zoveel overtredingen per wedstrijd slikken, dan mag je volgens de media best een keer van je afbijten door na te schoppen. Ging zelfs zover dat ze het nog bijna ontkenden ook, want de arbitrage had ook niets gezien...

6 juli 2019 om 23:09

Ik snap je argument. Heel herkenbaar. Vorige week was een medeleerling van me brutaal. Daar werd niks aan gedaan. Maar toen werd hij deze week gepest werd door een medeleerling hebben ze m maar eruit gestuurd.

Ongelooflijke rode kaarten

Opgefokte mannetjes. Rood is natuurlijk overdreven, misschien geel voor die chileen.

Die Chileen tikte Messi met de schouder en die kleine tikt terug ook met de schouder, wordt gezien als slaan en daar staat gewoon rood op dus zeer terecht allebei.

6 juli 2019 om 22:16

Vidal heeft Dybala een bewuste klap in de gezicht gegeven, niet eens tijdens een duel. Hij kreeg een gele kaart

6 juli 2019 om 22:31

@VoetbalPassie: Hahahahahaha, jij maakt mijn avond met je humor! Dit was hooguit geel voor Medel, meer niet. Scheids is een aanfluiting. Ik ben echt voor rechtvaardig fluiten, maar als je hier rood voor geeft, wordt het een contactloze sport en verander je het hele spelletje.

6 juli 2019 om 22:33

Gast doe eens normaal. Dit is niet eens geel voor Messi, dat weet je zelf ook wel. Laat je niet zo leiden door je Messi-haat/Ronaldo-liefde/wat het ook is, want dit is echt een belachelijke opmerking

Beide spelers zoeken elkaar op hier, Medel gaat dan op het einde nog eventjes door, maar Messi deinst in het begin ook niet terug. Beide geel leek me meer dan genoeg om dit op te lossen, ik vind rood zwaar gestraft aangezien er geen concrete zaken te zien zijn zoals een kopstoot of een slaande beweging.

Als aanvoerders is dit overigens vrij beschamend, je moet deze confrontatie nooit gaan opzoeken.

Belachelijke rode kaart voor beiden, schei uit zeg, geel is op zijn plek en daar houdt het op. Dit soort opstootjes gebeuren vaker en is altijd geel, scheids onderneemt eerst niet eens actie op het te stoppen, belachelijk

Het enige dat ik kan bedenken als ik die beelden zo zie, is dat Messi rood krijgt voor natrappen. Volgens mij doet hij verder echt niets, zeker als je kijkt hoe die idioot van een Medel tekeergaat. Dat soort achterlijke figuren hoort niet op een voetbalveld thuis. Ik vind het zelfs overigens geen natrappen, maar dat is echt het enige wat II kan bedenken.

6 juli 2019 om 22:20

Natrappen? Welke wedstrijd kijk jij?

6 juli 2019 om 22:25

Naduwen en natrappen is bijna hetzelfde, moet die maar geen herrie schoppen.

8 juli 2019 om 16:34

@aruba
Lezen is moeilijk hè. Ik zeg nog dat ik het zelf geen natrappen vind...

Heerlijk, al die complottheorieën hier. Met het beweren dat de scheidsrechter puur een rode kaart trekt omdat Messi kritiek had op de scheids, laten de Messi-fans zich wel van hun slechtste kant zien...

6 juli 2019 om 22:21

Oh wat voor reden kan jij dan geven voor deze rode kaart

6 juli 2019 om 22:27

Waarom kreeg die Chileen dan ook rood? Om het geloofwaardig te laten lijken zeker ?

Beide geel, einde verhaal. Voor een beetje chest bumping geef je geen rood.

Mensen doen weer alsof Messi een heilige is... Hij is duidelijk de aanstichter je ziet toch dat hij nog een smerige duwtje geeft, en daarna maar onschuldig spelen zoals altijd.

Dat hier serieus mensen de rode kaart nog gaan verdedigen is echt niet te bevatten voor mij.. rood voor dit is toch gewoon belachelijk??

Messi is een irritant mannetje en mag wel eens vaker kaarten krijgen, Maar dit is geen rode kaart

Hilarisch dit. Medel krijgt een lichte duw van Messi en indien je een wedstrijd totaal niet aanvoelt kan je daar geel voor geven.

Messi lokt het wat uit maar blifjt sportief staan. Medel verdient in feite donkerrood, zijn geen lichte duwtjes meer, als iemand zo tegen mij gaat beuken, verkoop ik hem een klap op zijn hoofd.

6 juli 2019 om 22:58

Als je deze arbitrage ziet ga je bijna weer verlangen naar Nijhuis en Kuipers haha. Het kan dus nog slechter....

6 juli 2019 om 23:03

Vind het ook had dit zelfs niet verwacht van medel

Poeh Argentinië wordt wel hard genaaid dit toernooi.

Vindt dit echt niet kunnen en had het van medel eiglk ook niet verwacht oké hij is een,kan agressief spelen maar dit weer ook niet 🤷🏻‍♀️

Eerlijk is eerlijk: die refs in de Africa Cup en in de Copa America zijn gewoon gepromoveerde kappers. Die zien het verschil niet tussen een aangeschoten handsbal en een gekko op een scooter. Gelukkig kunnen we in Europa op wat beters rekenen, hoewel dat ook niet altijd een gegeven is.

Messi blijft staan als een echte vent, ook al blijft Medel hem duwen. Hij probeert stoer te kijken naar Medel na die duw maar is eigenlijk bang. Kan die straatvechter van een Medel niet aan en die is zo dom om hem aan te vallen. Instant rood.

Wat die ref doet kan toch niet? Hij heeft het niet eens gezien, enkel vanop een afstand, kan de situatie totaal niet inschatten en trekt meteen 2x rood?

35-jarige ref uit Paraguay.. Had tot voor dit toernooi begon nog niet eens een Wikipediapagina in zijn eigen moedertaal Spaans... Wij spelen de Champions League halve finale toch ook niet met een Est of Luxemburger. De beste man kan het tempo niet aan. De fout ligt hierbij ook bij de organisatie, stel gewoon een neutrale Spanjaard aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

3692 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 7 8 1 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren