Negentienjarige Mo Nitcheu dag na wedstrijd tegen VVV verongelukt

Zaterdag, 6 juli 2019 om 17:35Robin Bruggeman • Laatste update: 20:01

Mo Nitcheu is zaterdagochtend om het leven gekomen als gevolg van een auto-ongeluk. De negentienjarige aanvaller van Sint-Truiden was betrokken bij een ongeval waarbij de auto, waarin hijzelf, vier andere mannen en een vrouw zaten, in de gevel van een café in het Belgische Kortessem belandde. Geen van de inzittenden heeft het ongeluk overleefd.

De in Kameroen geboren Nitcheu kreeg zijn opleiding bij Diepenbeek, Sporting Hasselt, MVV Maastricht, Westerlo, Wellen en Sint-Truiden, waar hij in mei vorig jaar zijn eerste profcontract ondertekende. De aanvaller leek dit seizen voor een volgende stap in zijn loopbaan te staan en maakte vrijdag als invaller nog een goede indruk tijdens het in 3-3 geëindigde oefenduel met VVV-Venlo.

“Met diepe droefenis nemen wij afscheid van een van onze beloftevolle spelers, Mo Nitcheu. Vanuit de STVV-familie wensen we de familie en vrienden van Mo heel veel sterkte toe met dit grote verlies”, schrijft Sint-Truiden in een korte reactie. Ook VVV leeft mee met de nabestaanden: “Vreselijk nieuws vanuit onze tegenstander van gisteren. Heel veel sterkte aan iedereen die hem liefhad.”

Onder de vijf dodelijke slachtoffers is ook een andere ex-jeugdspeler van MVV te betreuren: Gerrit Bos. Ook Bos gold als een talent. Hij speelde bij MVV in meerdere jeugdelftallen en vertrok vervolgens naar België, waar hij een tijdje deel uitmaakte van de jeugdopleiding bij Racing Genk.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door scouserper)

Verschrikkelijk zo jong, veel sterkte aan nabestaanden

Verschrikkelijk. Rust in vrede.

Waar ik niet zo goed tegen kan is de manier hoe media dit beschrijven. Alsof het alleen verschrikkelijk is dat die ene bekende persoon om het leven kwam, en die anderen er minder toe doen. En wat maakt het uit dat het een dag na VVV is?

Op meerdere nieuwspagina's zie ik titels als: 'drama in Belgie: voetballer Sint Truiden komt om bij cafe-ongeluk'.

Ja, en 4 anderen. Net als bij het Sala ongeluk. Mocht die piloot compleet onschuldig zijn, dan is dat net zo triest. Maar je moest in de nieuwsberichten oprecht zoeken of niet ook de piloot om het leven was gekomen. Sorry, ik kan daar niet zo goed tegen.

6 juli 2019 om 18:34

Het is een VOETBAL site, tuurlijk gaat het over de voetballer.

6 juli 2019 om 18:38

En ja ik zal dit onderbouwen. Lees het nieuwsartikel hierover in de Limburger, ook in Transport online staat een nieuwsbericht. Hierin staat niet groot in de titel dat er een voetballer is overleden. Het gaat over dat er 4 mannen en 1 vrouw zijn verongelukt. Waar ik slecht tegen kan is dat er zoveel onzin de wereld word gebracht door mensen zoals jouw.

6 juli 2019 om 18:51

Wauw. Dus omdat jij dat in de Limburger leest, heb ik het niet 10x op een andere manier voorbij zien komen? Dat het een voetbalsite is snap ik heus wel, en in dezen valt het wel mee hier op VZ.

Het gaat me echt niet alleen om dit trieste bericht hoor, en ook niet zozeer over specifiek dit geval hier op VZ. Het is slechts één van de vele voorbeelden, net als dat van Sala, waar ook nagenoeg alle aandacht uitging naar de voetballer. Ik bedoel er verder niet heel veel mee, maar vind het vaak weinig respectvol overkomen richting de overige slachtoffers. Afijn, je bent blijkbaar boos of iets dergelijks, dan valt er weinig te praten.

6 juli 2019 om 19:10

Hij heeft gewoon gelijk hoor. Ook bij Sala werd alleen maar in het begin over Sala gesproken. Zelfs het journaal begon de zin met Sala

6 juli 2019 om 19:14

@stsgrunn welke onzin? Ik zie dat niet in het bericht van Sjonny hoor!! Tis maar net wat je er zelf van wilt maken.

6 juli 2019 om 19:15

De enige andere site met zon titel is voetbalprimeur, maar goed...

6 juli 2019 om 19:17

O ja en soccernews en sportnieuws. Overigens op rtl nieuws staat niks over een voetballer...

6 juli 2019 om 19:20

Nou, misschien is het in dezen dan een verkeerd voorbeeld en heb jij gelijk. Het ging me vooral om al die andere voorbeelden ook (naast deze, dacht ik dus). Het gebeurt overigens niet alleen met voetballers maar in het algemeen met bekendere personen. Enerzijds enigszins logisch, anderzijds nogal respectloos.

6 juli 2019 om 19:14

Het is logisch als er een bekende tussen de slachtoffers zit dat men vooral aandacht aan hem of haar geeft. Het is een persoon die misschien veel fans of volgers heeft en zij willen weten wat er is gebeurd enz, met alle respect maar bij een onbekende valt er minder te rapporteren dan de feiten.

6 juli 2019 om 22:00

Precies dit.

Mo Nitcheu en Gerrit Bos beide jeugdspelers van MVV . Vraag me af waarom alleen Mo Nitcheu genoemd word .

6 juli 2019 om 19:32

Ik ken Gerrit persoonlijk zelfs en nog iemand die overleden is ken ik ook nog helaas

verdomme hoor net dat het 2 kennissen van me zijn die beide met mijn broer gevoetbald hebben. Eentje was een voormalig talent van genk en speelde in Engeland

Ze waren onderweg van Discotheek Versuz in Hasselt naar Maastricht.
Helaas komen dit soort ongelukken met jonge mensen die gestapt hebben en veel te hard rijden erg vaak voor in Belgie.
5 jonge mensen veel te vroeg uit het leven weggerukt.
R.i.p.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sint-Truiden

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. Van DesselMiddenvelder50
A. KoitaAanvaller50
R. ReitzMiddenvelder40
D. SchmidtKeeper70
N. BalongoAanvaller41
Jonathan BuatuVerdediger40
L. CacaceVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Sint-Truiden.

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren