Ajax wint met ruime cijfers van Anderlecht en debuterende Vlap

Zaterdag, 6 juli 2019 om

Ajax heeft zaterdagmiddag achter gesloten deuren met 5-2 gewonnen van Anderlecht. De Amsterdammers gingen de rust van het oefenduel op De Toekomst in met een 2-1 voorsprong en liepen in de tweede helft verder uit. Aan Belgische kant mocht Michel Vlap, eerder deze week voor acht miljoen euro overgenomen van sc Heerenveen, zijn debuut maken van speler/trainer Vincent Kompany.

Erik ten Hag koos ervoor om de eerste helft met een jong elftal te beginnen en het team, dat met Joël Veltman en Lisandro Magallán wel een ervaren verdedigend blok had, moest in de openingsfase een aantal goede mogelijkheden voor Anderlecht toestaan. Een schot van Vlap werd echter gestuit door Varela, terwijl de doelman goed wegkwam toen Adrien Trebel de bal vanaf de rand van de zestien op de lat knalde. Na fraai voorbereidend werk van Vlap, die Trebel met zijn buitenkant alleen voor Varela zette, kreeg Anderlecht bovendien nog een goede kans, maar de middenvelder stuurde zijn poging over het doel van de Amsterdammers.

Ajax kreeg naarmate de eerste helft vorderde echter meer grip op het duel dat leidde ook tot twee snelle goals. Lassina Traoré kapte met 25 minuten op de klok Kompany uit, waarna hij teruglegde en Dani de Wit binnen kon tikken. Twee minuten later was het opnieuw raak voor de middenvelder toen een door Kompany geblokt schot voor zijn voeten viel en hij binnen mocht schieten. Door toedoen van Sidney Sam kwamen de Belgen voor de rust nog terug tot 2-1, maar na de onderbreking liep Ajax al snel verder uit.

Met onder meer Klaas-Jan Huntelaar en Victor Jensen als nieuwkomers binnen de lijnen was het Pierie die drie minuten na de hervatting van de wedstrijd zijn eerste goal namens Ajax tegen de touwen kopte. Anderlecht kreeg daarna nauwelijks tijd om te herstellen, want via eerst Jensen en daarna Huntelaar liep de thuisploeg in het kwartier na rust uit tot een 5-1 voorsprong. Kara Mbodji deed uit een corner nog wel wat terug, waardoor de eindstand uiteindelijk op 5-2 kwam te staan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

89 reacties (laatste reactie door janta)

Een mooie overwinning dat leuk is voor de statistieken maar je moet daar niet al te veel conclusies bij trekken, het zijn oefenpotjes.

6 juli 2019 om 15:55

Nou je kan wel conclusies trekken dat Pierie en Magallan er echt niks van kunnen hoor. Die kunnen gewoon niet verdedigen en hebben een zeer trage handelingssnelheid.
Bruno Varela ben ik ook niet kapot van. De meeste ballen heeft hij niet klemvast. Een type Vermeer.
Lang vond ik aardig spelen.

6 juli 2019 om 16:23

Bij die goal waar Pierie bij betrokken was stond hij ook gewoon met zijn lichaam de verkeerde kant op gedraait. Het zou mij daarom ook niks verbazen als Pierie dit seizoen bij jong aansluit.

6 juli 2019 om 16:37

Die 2-1 was behoorlijk knullig verdedigd van Pierie, hoewel Varela die ook best wel had mogen hebben.

Los daarvan, Pierie heeft de leeftijd dat hij nog in de KKD mag spelen en Tagliafico speelt hij er toch niet uit. Die zal inderdaad wel bij Jong Ajax aansluiten.

6 juli 2019 om 16:53

@DominigqueThiem

Pierie vond ik anders een prima wedstrijd spelen, was veel betrokken in de opbouw en verdedigend liet hij soms een steekje vallen. Die zeer trage handelingsnelheid die jij hem toeschrijft, die zag ik niet. Bij de tegengoal stond hij verkeerd gedraaid, maar hij is is nog jong genoeg om te leren.

Magallàn oogt inderdaad wat log en onbeholpen, voelt zich duidelijk ook nog niet op zijn gemak in het Ajax-systeem. Wat ook niet zo vreemd is. Hij speelde sinds zijn komst nauwelijks. Of hij het niveau van het positiespel van Ajax nog onder de knie gaat krijgen is nog vaag.

Varela is een prima tweede doelman naar mijn idee. Hij heeft ook nog te weinig gespeeld om een goed beeld van te krijgen. Vandaag was hij redelijk en deed hij zijn ding. Er in ieder geval een zeker overkomende keeper op doel, dat scheelt alweer.

6 juli 2019 om 17:06

Dominiquethiem

"nou je kan wel conclusies trekken dat Pierie en Magallan er echt niks van kunnen hoor. Die kunnen gewoon niet verdedigen en hebben een zeer trage handelingssnelheid."

Dat kan je zeker, maar aangezien het om een oefenwedstrijd gaat van een team dat na amper twee weken training natuurlijk nog lang niet is ingespeeld en over de basisconditie beschikt om een objectief oordeel over de prestaties te kunnen geven, heb je het dan over niets anders dan een voorbarige conclusie. Neres kon er in begin volgens velen ook helemaal niets van en mag zich nu goddelijke kanarie noemen. Misschien een idee om een jongen als Pirie gewoon even de kans te geven om zich aan het hogere niveau aan te passen ipv hem meteen bij zijn enkels af te zagen? Dat kan later altijd nog.

6 juli 2019 om 20:53

Scepticus38 , hier ben ik het dan wel weer 100% mee eens. Je moet gewoon in gedachten houden dat 98% van de reageerders hier op VZ dagelijks Fifa ofzo spelen. Het is dan normaal om na 1 dag voetballers af te schrijven. Pierie is 18, kom op mensen! Magalan na een zwaar seizoen bij Ajax neergestreken, misschien kan hij het niveau niet aan , maar geef hem tijd. Deze man heeft de finale van de Copa gespeelt, dan kun je echt wel iets. We mopperen allemaal op Johan Derksen maar het gros van de mensen op VZ doet exact hetzelfde. Afbranden. Denk toch dat dit te maken heeft met een thuissituatie die niet helemaal naar tevredenheid verloopt.

7 juli 2019 om 03:04

Zó! Dat zijn een heleboel aannames... We spelen allemaal dagelijks Fifa, dus het is normaal om spelers na 1 match af te schrijven? Snap m niet helemaal. Magalla heeft de Copa finale gespeeld, waarin ie volgens mij niet heel lekker speelde, dus dan zou ie zeker wel wat moeten kunnen? Tuurlijk kan ie wel verdedigen, maar niet op het niveau Jaxie... We mopperen allemaal op Derksen? Valt mee hoor, vind het altijd wel geinig en de man heeft maar 40 jaar in de industrie gewerkt. En dan je verhaal afsluiten met een psycho analyse, best knap allemaal.

7 juli 2019 om 10:08

nouja, me dunkt dat ie genoeg bijgedragen heeft aan een team dat het tot de finale heeft geschopt. Tadic was ook wat ongelukkig de 2e wedstrijd tegen de Spurs, maar dat wil toch ook niet zeggen dat hij er niks van kan?

misschien is het wat overdreven gezegd, maar de cultuur van alles afbranden is wel iets wat je tegenwoordig snel ziet. Op tv met derksen en co maar vooral op forums als deze. Wat Magallan betreft wil ik het nog wel zien. Dat het geen De Ligt of Van Dijk is lijkt me duidelijk, maar ook spelers zoals een Moisander, Veltman en Heitinga die allemaal niet echt geweldig waren hebben het gered bij Ajax in het centrum en zijn zeker van waarde geweest.

8 juli 2019 om 00:57

Onzin ze zijn nog volop in training.

6 juli 2019 om 15:56

Ok dank je, dan hebben we het er niet meer over. Topic kan gesloten worden :-)

6 juli 2019 om 16:20

Precies Janta. Wij willen als fan elke pot winnen, maar voor Ten Hag zijn nu andere dingen belangrijker. Het resultaat wat vanmiddag positief en voor de rest moeten we echt niet hechten aan deze overwinning. De internationals zijn er ook niet bij.

6 juli 2019 om 20:36

Ik kan maar 1 conclusie trekken bij deze wedstrijd en die is, er komt weer een mooie lichting talentvolle spelers aan met Lang, Eiting, Traoré en de Wit.

6 juli 2019 om 16:22

Vorig jaar werden bijna alle oefenpotjes verloren en het werd uiteindelijk een prachtig jaar. Zou dit een voorbode zijn op een minder seizoen? 😂.

6 juli 2019 om 16:24

Als je zo bijgelovig bent zou ik het maar aan een waarzegster vragen.

Geruchten van de komst van Moise Kean naar Ajax schijnt toch wel een kern van waarheid in te zitten hoorde ik op ziggo sport. Moise Kean moet in de deal worden betrokken met Mathijs De Ligt. Als Ajax en Juventus dit weekend geen akkoord kunnen bereiken moet De Ligt zich maandag gewoon melden op De Toekomst.

6 juli 2019 om 16:16

Gaat niet gebeuren want Ajax heeft Traoré, Dolberg en Huntelaar als stormram.

6 juli 2019 om 16:19

Dolberg wordt waarschijnlijk verkocht. Traore nog spits van Jong Ajax. Huntelaar reservespits. Met Moise Kean als eerste spits zou Ajax er flink op vooruit gaan wat betreft de spitspositie. Moise Kean is de nieuwe Drogba. Echt een beest. Gaat zeker topscorer van de eredivisie worden als hij naar Ajax gaat.

6 juli 2019 om 16:24

Als je de kans hebt om een talent als Kean aan te trekken moet je dat altijd doen.

6 juli 2019 om 16:25

Dolberg 4 keer verkopen? Dan levert hij alsnog 50 miljoen op!

6 juli 2019 om 16:27

Inderdaad, geen moment over twijfelen als het om Moise Kean gaat. Een Europese topspits in wording.

6 juli 2019 om 16:30

Brobbey gaat de spits van Jong Ajax worden, is doorgeschoven naar Jong Ajax. Met Tadic, Dolberg, Huntelaar en Traoré al genoeg opties in de spits, in Jong Ajax zullen Danilo en Brobbey (+ Traoré nog geregeld hopelijk) eerste opties zijn.

6 juli 2019 om 17:15

@dominiquethiem

"dolberg wordt waarschijnlijk verkocht. "

Als er iets duidelijk is, is het dat Dolberg helemaal niet wordt verkocht, dat heeft Overmars namelijk letterlijk uitgesproken. Jij wilt Dolberg verkopen, alleen ga jij er niet over. En dat Kean komt, is uiterst onwaarschijnlijk omdat Juve een prijskaartje van 25 miljoen om zijn nek heeft gehangen en Ajax dat natuurlijk nooit gaat betalen voor een speler die de club niet nodig heeft. En omdat Raiola zijn zaakwaarnemer is en het niet voor de hand ligt dat Ajax bereid is om het ongetwijfeld forse salaris dat hij voor zijn client zal eisen en de commissie die hij voor zichzelf in gedachten heeft, te voldoen. Volgens Tuttosport is Juve eventueel bereid om Kean voor een lager bedrag van de hand te doen, maar dan eist de club een terugkoopoptie en daar gaat Ajax natuurlijk al helemaal niet aan voldoen omdat je het dan over een veredelde huurconstructie hebt. En Ajax gaat natuurlijk al helemaal niet een vaste waarde als Dolberg onder de prijs verkopen bij een dergelijke constructie. Dolberg heeft het afgelopen jaar vooral door blessureleed ondermaats gepresteerd, waardoor zijn transferwaarde ongetwijfeld sterk is gedevalueerd. Het is dus allesbehalve een goed moment om hem te verkopen omdat daar gezien zijn nog drie jaar doorlopende contract geen enkele noodzaak voor is en verkoop daardoor zou neerkomen op regelrechte kapitaalvernietiging. Je zal dus even door de zure appel heen moeten bijten en accepteren dat Dolberg volgend jaar gewoon in het roodwit zal spelen. En van Kean is dat niet heel waarschijnlijk, Overmars zal waarschijnlijk gewoon harde valuta van Juventus voor De Ligt willen zien. En gelijk heeft hij!

6 juli 2019 om 20:59

Moise Kean zit bij een topclub, speelt regelmatig. Tuurlijk gaat hij naar Ajax. Wordt wakker jongen en kom achter je fifa weg.

7 juli 2019 om 11:44

Precies wat je zegt, in wording en ik maak er van, misschien in wording. Bij deze constructie worden alle onzekerheden op het bordje van Ajax gelegd en worden alleen Raiola en Juve er beter van. Gelukkig heeft Ajax Marc in dienst genomen die dat allemaal kan doorzien en ik denk ook dat hij dit voorstel resoluut van tafel veegt.

6 juli 2019 om 16:27

Sierd vertelde de kijker gewoon over de geruchten die hier op VZ staan.

6 juli 2019 om 16:28

Dan zou ik Dolberg verhuren, aan Heerenveen of Vitesse ofzo. Jaartje 30 wedstrijden Eredivisie spelen. Zou wel lekker zijn, Moise Kean er bij.

6 juli 2019 om 16:49

Wat moet Heerenveen of Vitesse met een Dolberg, en dan ook nog voor een jaartje? Heerenveen heeft net een nieuwe spits gehuurd die in mijn ogen een stuk verder is

6 juli 2019 om 17:13

Je doelt daarmee op Jens Odgaard? Ik zou niet weten hoe hij in welke vorm dan ook verder zou zijn dan Dolberg. Zijn allebei Denen en Dolberg zit al een langere tijd standaard in de Deense ploeg. Odgaard heeft wel bij Inter gezeten maar heeft erg weinig ervaring in het profvoetbal in vergelijking met Dolberg.

Elke Eredivisie club zou zeer blij zijn mochten zij Dolberg een jaar kunnen huren, maar ik zie het niet gebeuren. Blijft gewoon of wordt verkocht mocht er een echt goed bod komen.

6 juli 2019 om 17:20

Bedoel inderdaad Odgaard, en ja hij heeft wellicht minder ervaring maar vind hem beter dan Dolberg. Dolberg heeft ook maar 1 jaartje wat laten zien, en zelfs in dat jaar was ik niet erg onder de indruk van hem. Naar mijn mening is Dolberg (momenteel) een doorsnee eredivisie spits, niet meer en niet minder. Al Is hij natuurlijk nog wel vrij jong en kan hij natuurlijk altijd nog verder groeien.

6 juli 2019 om 19:46

Let maar op. Dolberg schiet er dit jaar minimaal 30 in voor ajax 1.

6 juli 2019 om 16:28

Dan zou ik Dolberg verhuren, aan Heerenveen of Vitesse ofzo. Jaartje 30 wedstrijden Eredivisie spelen. Zou wel lekker zijn, Moise Kean er bij.

Wat een wereld van verschil als je kijkt naar rust aan de bal tussen Schuurs en Magalan. Ik zou Schuurs veel eerder opstellen. Traore heeft ook potentie sterke spits als aanspeelpunt met een goede controle aan de bal.

6 juli 2019 om 16:27

Lang, Dest en Ekkelenkamp zie ik ook potentie in. En Eiting zie ik komend seizoen al in de basis doorbreken. De Wit is goed om er bij te houden als stormram en extra middenvelder met zijn kracht en fanatisme.

6 juli 2019 om 16:27

Als het aan mij ligt krijgt Schuurs gewoon de kans dit seizoen. Is natuurlijk geen de Ligt, maar een prima CV en gezien zijn leeftijd kan hij alleen maar beter worden.

Wel leuk dat je met een b-elftal Anderlecht zo makkelijk op zij zet! Komen weer genoeg leuke talentjes aan.

6 juli 2019 om 15:57

Anderlecht speelde ook met een paar beloften en een tester

6 juli 2019 om 15:58

Anderlecht was ook niet op volle oorlogssterkte, al zijn Vlap en Kompany natuurlijk normaal gesproken wel basisspelers.

6 juli 2019 om 16:15

Er loopt in elk geval genoeg talent rond bij Ajax om, ook met een redelijk bijeen geraapt elftal, toch nog leuk voetbal te laten zien. Ik vond het echt een vermakelijk potje. Nou nog hopen dat de verdediging wat beter ingespeeld raakt, want die tegengoals (en andere kansen) waren niet best, maar ja, het is dan ook nog vroeg in de voorbereiding.

Schuurs, Eiting, Lang, Traoré, Jensen en ook wel Varela vond ik er positief uitspringen, waar het wederom weer duidelijk is geworden dat Magallan tekort komt. Danilo deed vrijwel alles verkeerd, vooral in de tweede helft.

Wat speelde Dest goed! Vonden jullie hem ook zo goed spelen?

7 juli 2019 om 14:26

Klopt. Heeft volgens mij ook behoorlijke snelheid. En speelde met vertrouwen terwijl ik totnutoe zijn naam niet vaak hoor als aanstormend.

Ajax heeft echt lekkere voetballers in zn b selectie zeg!! Ik heb gewoon van sommige momenten echt genoten! Dit team van vandaag zou al meedoen om de derde plaats in de eredivisie echt heerlijk!

6 juli 2019 om 16:18

Dat van die derde plaats is natuurlijk wel erg enthousiast van je. Dit is de fase in het seizoen waarin de talenten zichzelf diep in het rood werken in een poging om zich te bewijzen tegenover de trainer van het eerste, maar dat wil niet zeggen dat ze het voor elkaar kunnen krijgen om een heel jaar zo te spelen. Onderaan de streep is een groot deel van dit elftal gewoon KKD-materiaal met groeipotentie. Als je ze als elftal in de Eredisie zou laten meedraaien worden ze misschien 14e omdat ze hier en daar hun potjes wel weten te winnen, maar laten we het allemaal wel in perspectief blijven zien

Die Schuurs is wel gegroeid hoor. Zelfverzekerd aan de bal is hij. Vind verder die Victor Jensen ook een mooie speler. Beetje ongemakkelijk verder om Kompany id tweede helft te zien (en horen) coachen. Dat team is echt verre van voorbereid op het komende seizoen..

6 juli 2019 om 16:21

Hij was ook van alles in 3 verschillende talen aan het roepen, dat schiet ook niet op natuurlijk

Uitstekende Noa Lang gezien, direct betrokken bij 4 goals. Toch zie ik hem liever als middenvelder , maar mooi om te zien dat hij dit ook goed in kan vullen.

6 juli 2019 om 16:18

Lang was de beste aan Ajax kant. Goede actie, goed schot/voorzet en sterk in de kleine ruimte. Doet me soms denken aan een jonge Ziyech. Verwacht veel van hem komend seizoen.

Verdiende overwinning voor Ajax. Anderlecht duidelijk nog zoekende en gaven de bal veel te makkelijk weg overigens werden er ook veel te veel lange ballen getrapt ipv te proberen combineren. Toch ook speciaal om Kompany weer in een paars shirt te zien. Altijd leuk tegen de Amsterdammers te spelen! Veel succes volgend seizoen!

6 juli 2019 om 16:17

Hopelijk kan Kompany wat voor frisse lucht zorgen bij Anderlecht waar het afgelopen jaar toch een puinhoop was. Uiteraard ook veel succes met jullie prachtige paarswitte shirts altijd!

6 juli 2019 om 16:53

Bedankt, idd duizend maal beter dan dat afschuwelijke zalmroze van vorig jaar

6 juli 2019 om 16:29

Kan je wat meer vertellen over die Jeremy Doku op rechtsbuiten? Dat zag er wel dreigend uit. Is dat een talent die een grote toekomst wordt voorspeld of is het een beetje de Pius Ikedia van Anderlecht, een doodloper die niet verder komt dan wat dreiging?

6 juli 2019 om 16:51

Doku wordt zeker een grote toekomst voorspelt. Is nu denk ik 17 of nog 16 en maakte vorig seizoen zijn debuut waarin hij mooie dingen liet zien maar viel daarna een beetje weg en kwam minder aan spelen toe. Het scheelde ook niet veel of Liverpool was hem komen weghalen maar de nieuwe voorzitter heeft toen een 7-tal talenten een contract gegeven en daar zat Doku bij. Hij deed het vandaag ook wel goed al hoorde ik Kompany veel 'jer' of ''jeremy' roepen. Ik zie hem volgend jaar wel genoeg spelen want hij kan echt voor diepgang zorgenen 1 op 1 een speler uitschakelen. Iets wat we toch een beetje misten.

Ben toch wel benieuwd hoe Kompany het als Speler/coach gaat doen. Gaat hij de ploeg eventueel ook tegen zichzelf in bescherming nemen als hij dramatisch speelt?

Heb alleen de eerste helft kunnen zien, maar het voetbal was in die helft toch beduidend beter dan in de wedstrijd tegen Aalborg. Magallán was deze keer ook niet zo dramatisch als de vorige keer.

Sierd vermaakte zich wel met Doku op rechtsbuiten. Dat liet ook wel leuke dingen zien. Gravenberch liet ook goede dingen in de opbouw zien, die bevalt me wat beter dan Eiting. Noa Lang liet zich ook goed zien. Er zitten een paar leuke spelers in dit veredelde Jong Ajax.

6 juli 2019 om 16:24

Gravenberch heeft niet gespeeld haha

6 juli 2019 om 16:34

Wie was die donkere nummer 6 in de tweede helft dan? Is dat een Timber? Die vond ik namelijk sterk en rustig in de opbouw.

6 juli 2019 om 16:40

Dat was Quinten Timber, is jaartje ouder dan Gravenberch. Meer defensief wat feller, Gravenberch meer een stylist en technisch sterker.

6 juli 2019 om 16:35

Je bedoeld Quinten Timber ipv Gravenberch neem ik aan.

6 juli 2019 om 17:11

Juist Eiting zorgde ervoor dat Ajax enkele erg mooie aanvallen tot stand bracht. Quinten Timber is een mooi talent, zeker een ruwe diamant. Net als z'n broertje.

Ajax heeft de zaken echt goed op orde, zeker als Alvarez voor de Ligt kan worden gehaald en er van Hakim, Donny en Neres max 1 vertrekt. Van dit elftal kunnen Dest, Schuurs, Eiting, Ekkelenkamp, de Wit, Lang en Traoré komend seizoen allemaal bij de selectie er bij en af en toe minuten maken in Eredivisie en beker. Ik zie Eiting zelfs wel basis halen.

6 juli 2019 om 16:39

Tov van velen ben ik nog steeds niet overtuigd van Eiting. Voetballend is hij goed, kiest goed positie, is goed in de passing en kan goed tempo blijven spelen. Maar vind hem nog altijd te langzaam lopen en fysiek te kort komen voor de positie waar hij speelt. Ik hoop dat hij mij postief kan verrassen komend seizoen.

6 juli 2019 om 17:11

Kijk even hoe Pirlo bij Juve speelde. Ik vind dat wel een mooi voorbeeld voor hoe Eiting zijn positie in kan vullen.

6 juli 2019 om 17:51

@sjonnyvdbeek

"kijk even hoe Pirlo bij Juve speelde. Ik vind dat wel een mooi voorbeeld voor hoe Eiting zijn positie in kan vullen. "

Eiting heeft alles wat nodig is om een uitstekende middenvelder te worden. Wat hij nog mist, kan hij nog aanleren. Hij is nog maar net 21 en heeft pas 22 wedstrijden op het hoogste niveau in zijn benen. Dat moet je in je beoordeling meenemen als je een objectief oordeel over hem wilt vellen. Het heeft ook geen zin om hem langs dezelfde meetlat te leggen als Frenkie de Jong omdat dat een talent van de buitencategorie is en Eiting niet. Spelers van de buitencategorie zijn echter niet te behouden voor een club als Ajax, dus zo erg is dat helemaal niet. Ik ben trouwens ook heel erg gecharmeerd geraakt van Victor Jensen. Daar heeft Ajax 3,5 miljoen voor op tafel gelegd als 16 jarig jochie. Het is goed te zien waarom, daar gaat de club nog heel veel plezier aan beleven. Ajax heeft vorig jaar zijn contract met 5 jaar verlengd waardoor hij nu tot 2023 onder contract ligt. Dat heeft de club goed gedaan, we gaan ongetwijfeld veel van hem horen.

6 juli 2019 om 20:41

Victor Jensen kan leuk voetballen maar haakt altijd af zodra het een echte wedstrijd word. Dan is hij overal net te laat en gaat zijn kop omlaag.

Wat ik me nu af vraag stel Kompany pakt rood.. zijn ze dan ook de coach kwijt die wedstrijd?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Ajax78
5.AZ76
Voor de complete stand: Eredivisie

166 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 2 0 1 0
2018/2019 Ajax 9 1 3 0
2017/2018 Ajax 30 1 7 1
2016/2017 Ajax 30 0 7 1
2015/2016 Ajax 34 2 4 0
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen ziet Ajax ‘wanprestatie’ leveren: ‘Ze stralen niks uit’

Voor Valentijn Driessen komt het 0-0 gelijkspel van Ajax dinsdagavond tegen APOEL Nicosia in de play-offs van de Champions League niet als een verrassing. De chef sport van De Telegraaf is...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Manchester United gaat zich mogelijk opnieuw met veel geld bij Leicester City melden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren