‘PSV is mogelijk nog niet klaar en polst goede bekende voor terugkeer’

Vrijdag, 5 juli 2019 om

PSV heeft vrijdagochtend de komst van Toni Lato bevestigd. De linksback komt op huurbasis over van Valencia en geldt in Eindhoven als de opvolger van Angeliño, die naar Manchester City is verkast. Mogelijk gaan de Eindhovenaren in zee met nog een linkervleugelverdediger, aangezien Erik Pieters nog altijd op de radar staat.

Pieters heeft geen toekomst meer bij Stoke City. De club uit de Championship heeft aan de Nederlander duidelijk gemaakt dat men openstaat voor een transfer van de verdediger. Het Franse Amiens, dat Pieters het afgelopen halfjaar reeds huurde, wil Pieters graag overnemen. Volgens Voetbal International denkt PSV ook nog aan de routinier.

Volgens het weekblad heeft PSV Pieters al gepolst voor en terugkeer, 'al zijn de Eindhovenaren (nog) niet concreet', zo klinkt het. Eerder meldde onder meer het Eindhovens Dagblad al dat er binnen PSV positief wordt gedacht over de dertigjarige verdediger. 'Een eventuele terugkeer van Pieters kan binnen PSV op sympathie rekenen, omdat hij de nodige ervaring meebrengt.'

'Hij zou een degelijke back-up kunnen zijn en bij goede prestaties misschien wel meer', aldus de lokale krant. Pieters had naar verluidt ook een aanbieding op zak van Denizlispor, maar hij hoopte volgens het Franse l'Équipe vooral op een aanbieding van zijn oude werkgever PSV. Pieters maakt inmiddels geen deel meer uit van de selectie van Stoke City die is begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.


Poll

Verwacht jij dat Erik Pieters deze zomer terugkeert bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Zou een prima versterking zijn. Met hem en Lato hoef je je geen zorgen meer te maken op de linksback positie. Omdat Lato toch gehuurd is hoef je hem niet op te stellen, dus wanneer hij hypotetisch gezien een seizoen niet speelt heeft dit geen gevolgen. Daarnaast zou het de perfecte aanvoerder zijn voor PSV.

5 juli 2019 om 11:28

aanvoerder lijkt mij wat overdreven voor een speler die niet altijd speelt en spelers die nu ook al vele jaren in het eerste spelen om hem heen (zoet, Hendriks)

5 juli 2019 om 11:32

Ik denk zelf dat Zoet vertrekt (en ik zou Unnerstall verkiezen boven hem), daarnaast vraag ik me ook af hoeveel Hendrix zal spelen. Andere alternatieven zijn dan Affelay (als hij speelt) of Viergever.

5 juli 2019 om 13:03

Gebaseerd op het eerste seizoen van Van Bommel gaat hij Zoet zeer zeker niet passeren als die blijft, evenals Hendrix. Hoe zeer ik dit als supporter (ondanks mijn sympathie voor beide heren) ook betreur..

5 juli 2019 om 13:51

Unnerstall zou ik ook zeer vreemd vinden als basisspeler, alleen als Zoet wordt verkocht. Zoet is gewoon een goede keeper, Unnerstall kan hem zeker voorbij streven maar is dat nu nog niet. Als je Zoet op de bank zet is dat ook kapitaal vernietiging, waar je Unnestall nog wel een jaartje kan laten wachten.

Verder verwacht ik tegen Basel gewoon het vertrouwde blok van Rosario en Hendriks. Helemaal nu de verdediging achter nog niet rond is en tegen die tijd ook zeker niet op elkaar is ingespeeld.
Geen idee hoe het op de trainingen gaat, maar het experiment van Lammers op 10 en Malen in de spits zou ook zomaar door kunnen gaan en dan op de vleugels Bergwijn/lozano/bruma.

Ook een experiment als Ramselaar op back zou zomaar door kunnen gaan mocht Dumfries vetrekken of geblesseerd zijn, blijkbaar is dat een dingetje van de huidige trainers (bosz zinkgraven, ten Hag Mazraoui)

Ik zeg niet dat het mijn voorkeur geniet, maar het zou me niet verbazen als van Bommel zo gaat spelen.

5 juli 2019 om 11:29

Denk dat PSV met Lato en Pieters echt gaat gokken op de doorbraak van Theunissen en eventueel die van Gloster mocht die gehaald worden van Hannover deze zomer. Komend jaar met Lato en Pieters en volgend jaar neemt Gloster of Theunissen de positie van Lato over terwijl Pieters lekker reserve blijft.
Mocht dit zo zijn ben ik niet ontevreden met de gang van zaken. Al had dit allemaal veel sneller gekund naar mijn idee..

Pieters lijkt me trouwens absoluut geen potentiele aanvoerder voor Psv... zijn er wel 5 die ik eerder zou kiezen. Niet bepaald de meest intelligente en rustige jongen

5 juli 2019 om 11:29

En jij denkt dat Valencia hem een heel seizoen gezellig bij PSV op de bank laat zitten? Dan kunnen zij hem beter zelf houden. Ik denk dat Valencia hem dan tijdens de winterstop gewoon weer terug haalt. Heeft Ajax toen ook met Frenkie gedaan, aangezien die bij Willem 2 ook alleen maar op de bank zat.

5 juli 2019 om 11:33

Ik verwacht niet dat hij het hele seizoen gaat banken. De schade blijft echter beperkt in vergelijking met het scenario wanneer je Lato wel had gekocht. Dat is waar ik op doel.

5 juli 2019 om 11:34

Als lato geen pepernoot raakt en pieters is gewoon beter ga je dan lato opstellen om Valencia tevreden te houden? Nee natuurlijk niet, dan kan PSV gewoon de tweede seizoenshelft met pieters en Theunissen spelen gezien lato toch niks toe leek te voegen.

5 juli 2019 om 11:47

Ja ik reageerde meer op het geen dat je Lato niet hoeft op te stellen. Dus dat die begin van het seizoen al zou gaan banken. Dan heb je na de winterstop dus weer een probleem op links, omdat je dan geen alternatief hebt.

5 juli 2019 om 11:55

Over Lato weet ik geen zinnig woord over te zeggen want ik ken hem niet maar Pieters is gewoon een breedte aankoop die de doorstroom van eigen talent in de weg gaat staan.

5 juli 2019 om 12:18

Een breedte aankoop die de doorstroom van eigen talent in de weg staat? Er is op dit moment geen talent op de linksback die in aanmerking komt voor een plek in het eerste. Daarom heeft PSV ook interesse in die linksback van Hannover.

Zo kun je elke aankoop wel bekritiseren omdat die de doorstroom van eigen talent in de weg zou staan. Als er geen talent voorhanden is dan moet je wat anders. Heel normaal.

5 juli 2019 om 12:36

Hoe wou je Pieters ander gaan noemen een topaankoop. De man is overal uit beeld en mag transfervrij vertrekken uit de Premiership waar hij op de bank zat.

5 juli 2019 om 13:20

Dus kan prima met zijn ervaring een extra optie zijn op de LB ... dan is die positie ieder geval dubbel bezet

5 juli 2019 om 13:21

Hij zegt niet dat 'breedte aankoop' een verkeerde beschrijving is, hij wijst je erop dat het geen doorstroom van eigen talent in de weg zal staat, want momenteel is er op de linksback positie geen talent van PSV zelf dat kans maakt op een plek bij de eerste selectie. Dus Erik Pieters zou inderdaad een breedte aankoop zijn, maar niet een die ontwikkeling in de weg staat.

5 juli 2019 om 11:42

Mee eens! sterker nog, Viergever kan evt ook nog linksback, dus die positie is dan lekker gevuld.

Mocht het salaris niet te hoog zijn zou het een mooie backup zijn voor back en eventueel zelfs CV (als het maar backup is in eerste instantie) Mocht hij positief verassen kan het basis worden, zolang hij daar maar niet voor wordt gehaald.

Prima backup voor Lato. Hij zou ook centraal achterin kunnen spelen ipv Viergever.

5 juli 2019 om 11:45

Heeft ie dat ooit wel eens gedaan dan? Kan het me niet herinneren.

5 juli 2019 om 12:21

Hij heeft ooit eens in 2017 met Stoke City tegen Chelsea als CV gespeeld. Lijkt me niet zijn positie.

Dat zou mooi zijn. Gratis een prima back up met Premier League ervaring die nog niet te oud is. Daarnaast Gloster halen voor Jong PSV en die komend jaar klaarstomen om volgend seizoen de linksback positie over te nemen.

5 juli 2019 om 11:55

Is Pieters zo'n psv fan dat hij voor nop komt spelen in Eindhoven 😂 Alleen de glasverzekering is voor psv. Maar zonder gekheid prima backup maar ik ben bang dat Pieters ergens heenwil waar hij speelminuten krijgt.

5 juli 2019 om 12:01

Haha, PSV heeft ondertussen dubbel glas laten zetten dus daar komt ie niet doorheen... Ik denk dat Pieters niet heeel veel opties heeft. Amiens wilde hem volgens mij vastleggen maar PSV kan hem dan nog CL bieden en ik denk een beter salaris. En zelf wilde hij volgens mij ook graag terug. Win win.

Die kan nog wel een ruitje... uhh potje breken bij PSV. Doen!

Goed nieuws weer. En door naar de centrale verdedigers. Ik ben benieuwd waarmee ze op de proppen komen. Reyes, Bruma, toch Layun? Volgens mij wordt het wel zichtbaar dat ze sowieso willen beginnen met Viergever in de basis. Had stiekem wel op meer gehoopt.

5 juli 2019 om 11:37

Maar Viergever deed het toch prima vorig jaar. Het is allemaal niet zo spectaculair maar hij staat er altijd wel. Wordt best onderschat. Dat jullie zo weinig goals tegen kregen was niet door jullie keeper (die een best hoog percentage shots on goals/goals tegen zich had) maar omdat men veel moeite had om een schot op doel te krijgen. Dat is onder andere de verdienste van Viergever.

Doen. Lato 1ste back dit jaar, Pieters daarachter, brengt ook wat ervaring mee, daarachter Gloster voor de lange termijn.

Pieters was bij PSV altijd een goeie, degelijke back en inmiddels neemt hij o.a. vijf jaar Premier League-ervaring mee. Als hij qua salaris niet al te hoog in de boom gaat zitten, dan zie ik hem graag komen.

Zou sowieso prettig zijn als PSV weer eens wat meer opties had achterin, de club speelt nu al jaren zonder een basiswaardige back op de bank en dat is natuurlijk spelen met vuur.

Dat zou een duurbetaalde back-up zijn. Ik zie liever dat Gloster gehaald wordt als back-up zodat je volgend jaar (hopelijk) iemand hebt die het plekje van Lato over kan nemen

5 juli 2019 om 13:22

Kan toch beide?

Dit lijkt wel een beetje op Feyenoordscouting. Prijzig, weinig restwaarde en geen bijzondere kwaliteiten. Zou jammer zijn.

Zo ben je jarenlang de vaste linksback bij Stoke City, en zo mag je via de achterdeur vertrekken. Iemand hier die weet waar het bij Pieters fout is gegaan?

Is het nu echt een versterking te noemen daar ze hem bij Stoke niet eens willen behouden? Zijn dit echt de spelers die we willen halen en waar we sterker van worden?

Ik zou het wel toejuichen. Degelijke en ervaren back die gewoon een hele goede back up zou zijn voor Lato.

Dit had toch allang geregeld moeten zijn?
Pieters is makkelijk goed genoeg voor onze ED. Gauw regelen please!

Bekende. 'goede' bekende, vind ik wel meevallen. Pieters maakte op mij de indruk van een doodnormale Eredivisiespeler. Vergelijkbaar met Viergever. Als Lato komt en PSV haalt Gloster voor Jong PSV en als backup in het eerste en je hebt Viergever ook nog als optie achter de hand, hoeft Pieters wat mij betreft echt niet terug te keren. Stokes, Amiens... zijn we met Afellay, Viergever en Hendrix niet een beetje klaar met dat niveau?

Sowieso vreemd dat er geen enkel gerucht meer doorkomt over een centrale verdediger. PSV gaat lekker voor de flanken lijkt het. Las gister nog een wild gerucht over een terugkeer van Karsdorp naar de Nederlandse velden, in een PSV-shirt. Waar moet die gaan spelen dan? Als backup achter Dumfries? Geef Teze gewoon die rol man en richt je gewoon op het centrum!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

21 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren