De Boer gaf donderspeech tijdens ontluisterende nederlaag: ‘Beschamend’

Donderdag, 4 juli 2019 om

Frank de Boer baalt stevig van de 5-1 nederlaag tegen Chicago Fire. De trainer van Atlanta United zag woensdagavond hoe zijn ploeg met pijnlijke cijfers onderuit ging in Illinois, nadat de formatie in de beginfase na een vroege achterstand ook nog met tien man kwam te staan. Na afloop erkent de Nederlander dat het beter moet bij the Five Stripes.

“We deden het niet goed, in elk aspect. We waren er blijkbaar niet klaar voor. Ik leg de schuld ook bij mezelf neer, want ik moet de spelers goed voorbereiden. We moeten ons schamen tegenover onze supporters. Ze zijn hier naartoe gekomen om een goed Atlanta United te kunnen zien, maar het was beschamend, vooral de eerste helft”, aldus De Boer, geciteerd door The Atlanta Journal-Constitution.

Tijdens de rust, toen Atlanta United met 5-0 achterstond, gaf De Boer een donderspeech. “Beschamend. Je kunt nu nog alleen de eer redden en wat trots tonen. Dat hebben ze in de tweede helft ook laten zien. Toen zag je de energie die je altijd wilt zien, maar het was wel te laat”, aldus de trainer, die aan zijn spelers vertelde dat ze dit gevoel van schaamte bij zich moeten houden.

“Ik zei na de wedstrijd dat ze dit gevoel moesten blijven herinneren. Want je wilt dit gevoel niet hebben. Die schaamte. Je hebt altijd een moment in je loopbaan waarop je dit gevoel hebt. Hopelijk is het maar één keer. Het goede is dat het slechts drie punten zijn. Niet meer. Het begint allemaal met hard werken. Vanaf de allereerste seconde de volledige focus hebben.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

6 reacties (laatste reactie door joentje)

Komt als fan, maar ook als team hard aan als je in de laatste 6 wedstrijden 5x gewonnen hebt en nu 5-1 verliest van Chicago Fire die 16de staat in het klassement. Niks verloren Atlanta begon zo slecht en staan nu 6de er kan nog van alles gebeuren.

Speelt Schweinsteiger eigenliijk nog bij Chicago Fire?

4 juli 2019 om 09:04

Yep.

4 juli 2019 om 09:11

Ja als centrale verdediger

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlanta United


0 fans
Actuele wedstrijden

1245 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Schalke 04 lijkt de beste papieren te hebben om Juan Miranda op tijdelijke basis over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren