Posities van Sam Lammers en Bart Ramselaar vallen op in oefenduel PSV

Woensdag, 3 juli 2019 om

PSV is met een gelijkspel begonnen aan zijn oefencampagne. In het Stade Saint-Marc in het Zwitserse Bagnes kwamen de Eindhovenaren tegen FC Sion niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Trainer Mark van Bommel begon met een sterke basiself en wisselde in de rust volop. Jeroen Zoet begon de wedstrijd als aanvoerder bij PSV en lijkt zodoende de voornaamste kandidaat om het aanvoerderschap over te nemen van de naar Sevilla vertrokken Luuk de Jong.

Van Bommel opteerde tegen FC Sion, dat het afgelopen seizoen als achtste eindigde op het hoogste niveau in Zwitserland, voor een vrij aanvallende basiself. Sam Lammers startte op het middenveld in een offensieve rol, in de rug gesteund door Jorrit Hendrix en Pablo Rosario. Voorin kreeg Donyell Malen de kans in de punt; Cody Gakpo en Steven Bergwijn begonnen aan de zijkanten. Verder viel op linksbackpositie de basisplek voor de twintigjarige Steven Theunissen op: hij maakte zijn officieuze debuut voor PSV. Zomeraanwinsten Bruma en Ibrahim Afellay ontbraken nog bij de Eindhovenaren.

Het begin van PSV mocht er wezen. De ploeg van Van Bommel was de bovenliggende partij in de openingsfase en kreeg enkele goede mogelijkheden om de score te openen. De grootste kans was na ruim een kwartier voetballen voor Gakpo, maar zijn inzette belandde na een combinatie met Lammers op de lat. Sion moest het initiatief aanvankelijk aan PSV laten, maar kreeg in het laatste kwartier voor rust ook zijn momenten. Pajtim Kasami was de gevaarlijkste man aan de kant van de Zwitsers, maar Zoet redde tweemaal adequaat.

PSV begon met elf nieuwe namen aan de tweede helft. Robbin Ruiter maakte zijn eerste minuten in het doel en verder bracht Van Bommel ook spelers als Mohammed Ihattaren, Zakaria Aboukhlal en Joël Piroe binnen de lijnen. De vele wisselingen kwamen het spel van PSV niet ten goede, waardoor de wedstrijd zonder doelpunten eindigde. Van Bommel voerde twintig minuten voor tijd nog wel een zeer opvallende wissel toe: centrumverdediger Maxime Soulas werd afgelost door Bart Ramselaar, die op de rechtsbackpositie de plaats van Jordan Teze overnam.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door stravven)

Een sterke basis 11? Serieus? Met Hendrix en Rosario? Hahaha, laat me niet lachen. Ik vrees het ergste. Dus dat van Bommel niets heeft geleerd en doorgaat op de oude voet. Hoe lang houden we dát vol......

3 juli 2019 om 20:59

Inderdaad, het is maar wat je een sterke opstellling noemt. Hoewel ik Rosario trouwens best een aardige speler vind. Je mag toch hopen dat PSV zich nog flink gaat versterken, met name achterin en op het middenveld. Voorin hebben ze best wel wat talent met Malen en Lammers.

3 juli 2019 om 21:03

Als je puur kijkt naar het aantal speelminuten wat deze twee gemaakt hebben vorig jaar behoren zij zeker tot de sterkste van PSV. Dat ze er in de meeste wedstrijden niks van bakte is een ander verhaal, maar er zijn op dit moment nou eenmaal weinig andere opties

3 juli 2019 om 21:10

Ik snap echt niet hoe je Rosario een aardige speler kan vinden? Dan baseer je je mening volledig op de eerste paar potjes van afgelopen seizoen, want al sinds oktober behoort Rosario iedere week tot de slechtste spelers op het veld.

3 juli 2019 om 21:21

En toch valt dat heel erg mee. Voor een artikel heb ik statistieken van controlerende middenvelders bekeken. Daar kwam uit dat Rosario bijzonder sterk is als controlerende middenvelder. Zijn passnauwkeurigheid is ook prima, alleen het is geen opbouwer als Frenkie de Jong. Dat is het hele probleem van PSV. Zet je een goede controleur neer naast Rosario, dan kan hij, in ieder geval volgens de statistieken, uitgroeien tot de beste 6 van Nederland en dus Oranje. Maar ja, Hendrickx is geen opbouwer.

3 juli 2019 om 21:26

Davila zo vervelend altijd dit soort opmerkingen, Rosario is een jong talent met specifieke kwaliteiten. Die gasten hebben bijna allemaal dipjes, en daarnaast was het volgens mij zijn eerste seizoen? Iedere Psv-er begint weer op 0, gun die jongen gewoon een eerlijke kans want ik denk wel dat hij belangrijk kan zijn voor jullie in de toekomst.

3 juli 2019 om 21:32

Sulejmanii hoezo vervelend? Ik kijk iedere wedstrijd van PSV en geef gewoon mijn mening. Ik heb juist de indruk dat mensen zoals jij slechts sporaridisch een wedstrijdje van PSV meepikken, want anders zou je ook tot het inzicht moeten komen dat Rosario er weinig van kan. Speelt altijd achteruit, lage handelingssnelheid en 90% van de tijd sjokt hij maar een beetje lamlendig over het veld. Die conclusie trek ik niet op basis van een paar wedstrijden maar op basis van een heel seizoen.

3 juli 2019 om 21:33

@martijnr12
In de statistieken staat dan weer niet hoe vaak hij zijn man laat lopen. Hoe hij maar wat over het veld sjokt. Hoe slecht hij aanspeelbaar is omdat hij de hele wedstrijd verstoppertje speelt. Statistieken zeggen mij helemaal niks. Het is en blijft een speler onwaardig voor PSV. Wel grappig dat de ajacieden onder ons deze spelers maar wat graag nog een kans zouden geven bij de grote concurrent. Vraag me af hoevaak jullie Rosario "aan het werk" hebben gezien.

3 juli 2019 om 22:18

Dikke onzin, tweede helft van het seizoen januari februari ging het opeens veel minder wat niet te verklaren was/is. Populistisch gelul wat je nu typt.

3 juli 2019 om 22:45

Davilla7, ik ben het totaal niet met je eens. Ik kijk ook iedere wedstrijd en Rosario probeert als een van de weinige de oplossing vooruit te zoeken. Alleen zijn daar vaak geen aanspeelmogelijkheden. Hij heeft een uitstekende pass en een goed overzicht. Zeker wel basiswaardig voor PSV.

4 juli 2019 om 00:02

@SneekPSV ik heb Rosario vaak zat aan het werk gezien. En in de eerste seizoenshelft vond ik hem ijzersterk. In de tweede seizoenshelft leek hij enorm vermoeid, maar Van Bommel weigerde hem ernaast te zetten. Desondanks denk ik echt dat PSV goed kan draaien als Rosario de verdedigende middenvelder is naast een opbouwende controleur. Ik zou die jongen inderdaad nog een kans geven, niet omdat ik hem niet volg of omdat ik graag wil dat PSV faalt, maar omdat ik hem een groot talent vind.

3 juli 2019 om 21:00

Heeft Van Bommel het afgelopen niet terug gekeken dat het met Hendrikx en Rosario niet kan? Wat een drama deze 2 spelers .

3 juli 2019 om 21:01

Waren gewoon allebei heel het seizoen basisspeler natuurlijk en Van Bommel kennende zal zeker 1 van de 2 (denk Rosario) volgend jaar weer gewoon basisklant zijn. Jij doet net alsof het O19 jongens zijn ofzo. Dit zijn toch gewoon de relatief sterke namen (van diegene die momenteel beschikbaar zijn).

3 juli 2019 om 21:05

Ik denk dat zowel Rosario als Hendrix gewoon basis staan komend seizoen. Van Bommel ziet het gewoon niet in Guti zitten, anders had hij hem echt wel meer speeltijd gegeven afgelopen seizoen. Voor PSV wel te hopen dat hij met een echte ‘10’ gaat spelen. Dat Angelino en De Jong zijn vertrokken betekent wel dat je qua aanval een heel ander PSV gaat zien. Ben benieuwd wat Van Bommel neer gaat zeggen.

3 juli 2019 om 22:40

Het probleem is dat je, als je zowel Rosario als Hendrickx opstelt, gewoon heel weinig voetbal op je middenveld hebt. Vergelijk dat met Ajax, waar je op die posities Schone en De Jong had afgelopen seizoen, daar zit vele malen meer voetbal in. En ja, verdedigend sterk staan is belangrijk, maar ik vind het nogal onnodig voor PSV om tegen pakweg Willem II met twee controleurs te spelen. Tegen de topteams begrijp ik het, maar om dat nou iedere week te doen? Er zit zoveel meer potentie in het team dan dat.

3 juli 2019 om 21:02

Met de huidige selectie kun je dit gewoon een sterke basis 11 noemen ja. Hendrix komt zwaar te kort natuurlijk maar als er niets beters is moet je hem wel opstellen. Rosario is gewoon een prima speler overigens.

Het lijkt erop dat Zoet dan toch nóg een jaar gaat blijven..

3 juli 2019 om 21:05

Je moet Zoet gewoon aangeven dat hij tweede keus wordt. Zul je zien dat ie zo weg is. Op deze manier zit je straks met Unnerstall én Zoet. Eerstgenoemde heeft mijn duidelijke voorkeur.

3 juli 2019 om 21:55

Tijd om zoet te vervangen, mag echt hopen dat unnerstall de 1e wordt

3 juli 2019 om 22:43

Unnerstall is ook geblesseerd dus ja uiteraard stond deze wedstrijd zoet onder de lat

3 juli 2019 om 23:41

Klopt helemaal, maar die band zal hij niet voor niets om zijn arm hebben 😝

Wat een ongeloofelijk slechte tweede helft, kon het echt niet constant blijven kijken. Eerste helft wel goede kansen gezien van PSV. Over het algemeen was Sion in de eerste helft wel dreigender, maar toch grootste kans voor PSV. Die tweede helft had gewoon niet gespeeld hoeven worden, beide teams deden echt helemaal niets

3 juli 2019 om 21:03

lozano bruma guti perreiro affelay noem maar op er nog niet bij. na 1 wedstrijd kan je nog niks zeggen

4 juli 2019 om 07:24

Snap het wel, en ga er wel vanuit dat het beter wordt, maar toch was het zeker de 2e helft echt slaapverwekkend 😅

Was alsof je naar een pot handbal keek, wat een verschrikkelijk. Hopend dat Van Bommel iets geleerd had van het debakel van 2e seizoenshelft maar nee hoor, lekker weer met Rosario en Hendrix als blok tegen in godsnaam FC Sion. Lammers ook gelijk een heerlijk gevoel gegeven door hem op 10 te zetten zoals Luuk er de laatste tijd speelde. Absoluut belachelijk en zo geef je zo’n jonge als Lammers ook geen fijne binnenkomer. Zet hem gewoon waar die thuis hoort. Daarnaast nog 2 nieuwe centrale verdedigers erbij halen, liefst een snelle sterke en een opbouwend goede. Linksback ook maar 2 erbij maar dat spreekt voor zich. Middenveld kwam weer helemaal niks van ook, alleen maar balletjes breed en terug. Dus een dynamische jongen alla van Ginkel met scorend vermogen moet er ook nog bij en van Hendrix en Rosario moet je zsm af. Denk dat het huidige psv het matigste team is wat ik ooit heb gezien als fan.

3 juli 2019 om 23:47

Ik begin steeds meer te twijfelen aan de trainers capaciteiten van Van Bommel. Die verzint vaak te slechtse opstellingen zonder enig voetballend vermogen.

3 juli 2019 om 23:53

Welke keus had hij vandaag precies? Lammers, Malen, Bergwijn en Gakpo is aardig wat voetbal.

4 juli 2019 om 08:58

Veel diepgang inderdaad, en dan speel je met een middenveld zonder iemand die een fatsoenlijke diepte pass kan geven. Lammers of Piroe gewoon in de punt zetten. Malen, Bergwijn of Gakpo als flanken gebruiken en zorgen dat je een type Ihattaren of Pereiro gewoon op 10 zet. Dan spelen met enkel Rosario of Hendrix en een voetballende man zoals Guti of Thomas ernaast. In dit geval zijn die beide niet fit dus had ik nog eerder Ramselaar of Afellay ernaast gezet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder192
C. GakpoAanvaller194
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller133
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 21 januari
Olympique Lyon heeft net als onder meer Chelsea ook winterse interesse in Robin Gosens. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren