Matthijs de Ligt maakt familietransfer naar Eintracht Frankfurt bekend

Woensdag, 3 juli 2019 om

Jip Molenaar maakt de overstap van FC Volendam naar Eintracht Frankfurt. Ofschoon de clubs nog geen officiële mededelingen hebben gedaan, maakt zowel de aanvaller als zijn schoonbroer Matthijs de Ligt de transfer woensdagmiddag via Instagram bekend. De achttienjarige Molenaar is de zoon van voormalig profvoetballer Keje Molenaar.

Molenaar speelde afgelopen seizoen voornamelijk voor de Onder-19 van FC Volendam en genoot al langere tijd belangstelling van Eintracht Frankfurt. Van een debuut in het eerste van de Noord-Hollanders lijkt het dus niet te gaan komen. De verwachting is dat de clubs vandaag of morgen de overstap van de aanvaller bekend zullen maken.

“Heel blij om mijn transfer naar Eintracht Frankfurt te bevestigen. Ik wil mijn teamgenoten en trainers bedanken voor de afgelopen acht jaar FC Volendam”, stelt Molenaar. “Ik kijk uit naar dit nieuwe avontuur.” De Ligt, beduidend populairder op het sociale medium, deelt de afbeelding van zijn schoonbroer. De verwachting is dat ook hij spoedig in het buitenland gaat spelen, waarschijnlijk bij Juventus.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Gullit: 'Hopelijk maken Matthijs de Ligt en Jasper Cillessen verstandige keuzes'
Meer video's


Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door kaassie)

Ik heb hardop zitten lachen. Eindelijk transfernieuws van de Ligt.


Dat Molenaar Jr. de Eredivisie overslaat is wel jammer, maar Frankfurt is een mooie club dus kan het goed begrijpen.

Geen idee hoeveel talent deze knul heeft, maar als Frankfurt hem wilt, was het niks voor Feyenoord dan?

3 juli 2019 om 16:07

Iedereen met voetbalschoenen wordt aan Feyenoord gelinkt, lijkt het wel om -als Feyenoord wel interesse toont- te roepen dat een (in dit geval kkd voetballer) niks toevoegt. Het wordt wat vermoeiend. Wat mij betreft is het signaal dat Stam vandaag af gaf het juiste. Alleen spelers met een (veronderstelde) toegevoegde waarde zijn nog welkom; bovendien is in de regel niet elke ex-Feyenoord speler meteen welkom.

3 juli 2019 om 16:18

Gelijk heb je, men zou geleerd moeten hebben van Makaay, De Cler en al dat soort oudgedienden. Beter versterken met spelers, waarvan je het idee hebt die je gelijk echt beter maken.

3 juli 2019 om 16:24

Het gaat om balans, dus een oudgediende is niet per definitie fout. Mocht Feyenoord nu echt inzetten op de jeugd, mag er in elke linie wel wat ervaring staan. Dat heb je in de huidige selectie naar mijn idee voldoende met Jorgensen, Berghuis, Toornstra, Botteghin, Vermeer. De rest aanvullen met jeugd of mooie talenten en er staat al een aardig team geraamte.

3 juli 2019 om 17:00

Vind het ook wel een vreemde suggestie. Het gaat hier bovendien nog om een jeugdspeler en aan aanvallende talenten hebben wij momenteel echt geen gebrek. En qua jeugdspelers houdt Feyenoord echt wel haar ogen open. Ben wel benieuwd wat Eintracht in hem ziet.

3 juli 2019 om 18:10

Nu staat Feyenoord ook niet echt lekker in de verf. Maar je hebt gelijk, de enige en enkele reden dat ik dit zeg is ‘als Frankfurt, moet Feyenoord ook kunnen’.

Dat is kortzichtig, zonder kennis en heeft weinig waarde.
Neemt niet weg dat deze ‘optie’ niet te vergelijken is met de Fer’s, Narsingh’s, Nuytinck’s laat staan Makaay, de Cler etc

Mooie transfer voor die jongen. Wellicht hebben de scouts van Frankfurt op de markt in Volendam een goed verhaal gehoord over die jongen. Als die jongen Frankfurt waardig is dan zou een AZ bijvoorbeeld toch allang hem hebben overgenomen van Volendam. Ook opvallend dat hij nog geen jeugdinterlands heeft gespeeld(als ik goed zoek)

Je weet het maar nooit Volendam is ook goed in de jeugd en als die echt wilt dan kan die er komen. Hij maakt naar mijn weten meer kans op Frankfurt 1 dan de stiefzoon van Ali Dursun bij Barca 1.

Deze transfer zal wel heel snel gegaan zijn. Jip speelde namelijk vorige maand nog mee met FC Volendam u19 op een voorbereidingstoernooi voor het seizoen 19/20 in Uitgeest, wat laat zien dat Volendam toen dus nog niks afwist van de interesse in Jip. Hier zullen dan wel scouts van Frankfurt aanwezig zijn geweest die hem verder gezien hebben en gelijk over zijn gegaan tot actie. Viel mij als spits eerlijk gezegd helemaal niet op en was in de competitie nou ook niet echt heel denderend.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

FC Volendam

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 24 juli
Real Madrid lijkt Lucas Silva te gaan slijten in Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren