Fortuna Sittard bereikt akkoord met Borussia Dortmund en haalt back

Dinsdag, 2 juli 2019 om 13:21Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:54

Felix Passlack maakt de overstap van Borussia Dortmund naar Fortuna Sittard, zo meldt de Bundesliga-club dinsdagmiddag. De 21-jarige rechtsback wordt voor een seizoen gehuurd en Fortuna heeft geen optie tot koop bedongen. Passlack was aanvoerder van diverse jeugdteams van Borussia Dortmund en speelde 21 wedstrijden in het eerste elftal.

Passlack werd jarenlang gezien als een aanstormend talent, maar blessureleed en de zware concurrentiestrijd in Dortmund remden zijn ontwikkeling. Een uitleenperiode aan TSG Hoffenheim voor twee seizoenen was ook geen onverdeeld succes. Na een eerste jaar met slechts vier duels werd het tijdelijke contract verbroken en keerde hij terug naar die Borussen.

Een verhuur aan Norwich City, in de voorbije voetbaljaargang, eindigde eveneens in een teleurstelling. In het jaar dat the Canaries promotie naar de Premier League afdwongen kwam de rechtspoot niet verder dan zes officiële duels. Fortuna haalde eerder al de talenten Patrik Raitanen en Adnan Ugur. Daarnaast werd Rasmus Karjalainen aangetrokken. Daartegenover staat het vertrek van zeventien spelers.

Technisch manager Sjoerd Ars is uitermate tevreden met de aanwinst: "Met Felix hebben wij een zeer talentvolle speler weten te binden die al de nodige ervaring heeft op het allerhoogste niveau", vertelt hij op de clubsite. "Wij zijn dan ook zeer verheugd met het feit dat hij het komende seizoen voor Fortuna Sittard uitkomt." Ook Passlack kan niet wachten. "Fortuna Sittard speelt op het hoogste niveau in Nederland en ik kijk er naar uit dat ik mijzelf op dit niveau mag gaan bewijzen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door ajax/barca2014)

Je moet het natuurlijk altijd nog zien. Maar al 21 wedstrijden in het eerst van BVB beloofd in ieder geval heel wat. Ben benieuwd!

Wat een transfer voor fortuna

2 juli 2019 om 16:13

Ken hem verder niet, maar kocht hem toevallig gisteren voor 45 miljoen op Football Manager...

Vooralsnog weinig terecht gekomen van zijn grote belofte. Is nog altijd maar 21 dus hopelijk kan hij in Sittard opbloeien.

En weer een vreemde buitenlander voor Fortuna wat een vreemdelingen legioen daar

2 juli 2019 om 13:54

Valt mee, ook al veel spelers weggedaan en gehuurd. Soms moet je wat om je team te versterken. Er zijn wel meer clubs waar veel buitenlanders spelen, het is niet zo dat ze geen Nederlanders in de basis hebben.

2 juli 2019 om 14:19

Een vreemde buitenlander nog wel,hij is best bekend hoor en Dortmund is maar een 100km hiervandaan.
En trouwens Tommy Oar dat was pas een vreemde buitenlander,die moest 6 dagen vliegen voordat hij hier was ...

2 juli 2019 om 15:29

Komt die aan met een voorbeeld van 10 jaar terug! Fortuna haalt alleen maar buitenlanders en dan nog kan het maar 100km zijn het is en blijft een buitenlandse speler. Word gewoon tijd dat er een max op komt en dat 51% van je selectie Nederlands is, komt het Nederlandse voetbal alleen maar ten goede

2 juli 2019 om 16:43

Fortuna ziet zichzelf als internationale voetbalclub en niet als een nationale.. door je scoutingnetwerk juist uit te breiden kom je tot een hoger niveau dus op dat gebied komt het de competitie ten goede. Al snap ik je punt dat het opleiden van Nederlandse spelers net zo goed voordelen heeft.

2 juli 2019 om 16:43

Je hebt makkelijk praten vanuit Utrecht,jullie kunnen 100 km rond kijken voor een Nederlandse speler dat is hier iets moeilijker. Ik denk ook dat het gewoon niet zo gemakkelijk is om betaalbare opties te vinden hier,bijna alle clubs zoeken het in het buitenland.
Die 51% regel klinkt leuk ,zou ook niks mis mee zijn ,maar is onhaalbaar wat betreft regelgeving denk ik.

2 juli 2019 om 16:58

Ja maar dat is wel de ondergang van Nederlandse talentjes. Clubs moeten dan meer zelf opleiden en kijk nou is naar jullie opleiding die stelt echt bar weinig voor en zelfs Amateurclubs als Alphense boys en Afc hebben een betere jeugdopleiding, in heel zuid Limburg is de opleiding van een extreem laag niveau. Als die 51% Regel er is dan moeten clubs ned3rlanders inpassen die zich dan kunnen ontwikkelen. Of maak een home grown regel dan kun je ook Duitse of Belgische jongens in jullie geval opleiden, en dat komt echt het Nederlandse voetbal ten goede. Deze speler is van een buitencategorie, maar die spits uit Finland en die andere fin kunnen jullie ook makkelijk scouten in de Keuken kampioen divisie of bij een andere eredivisieclub weg plukken. Want zeg nou is eerlijk jij als supporter hebt toch bijvoorbeeld veel meer met zo'n jonge als Perr schuurs die uit de eigen opleiding komt dan met een verdwaalde fin?

2 juli 2019 om 17:05

Oh dus jij ziet liever een tweede de Graafschap? Alleen maar Nederlanders maar zo matig als wat.. Fijn dat jij dat liever ziet. Ik zie liever een competitie met verschillende visies. En het niveau gaat alleen maar omhoog als je clubs met internationale netwerken en opleidingsclubs hebt.

2 juli 2019 om 17:35

Ik zeg nergens alleen maar, 51% van je selectie dat betekend van de 25 spelers maar 13! Nederlanders. Bij fortuna is op dit moment meer dan 65%! Van de selectie buitenlands en dan zijn de 3e en 4e keeper die waarschijnlijk in jong of 019 keepen nog meegerekend. Dus voor de gene die speel minuten gaan maken is misschien maar 25% Nederlands dat is toch bizar weinig?

2 juli 2019 om 14:27

Waren er maar wat meer vreemdelingenlegioenen in Nederland, was het niveau misschien wat hoger geweest, in plaats van al dat bord op schoot-scouting wat veel clubs doen.

2 juli 2019 om 14:28

Lekker kort door de bocht. Zijn wieg staat dichterbij Sittard dan een Amsterdammer zou hebben. Snel dus even je topografie bijscholen.

2 juli 2019 om 15:27

Dus het is en blijft een buitenlander toch? Al word die geboren 1 km over de grens het is en blijft een Duitser. Niks mis mee, maar als Nederlandse club zie ik het liefst zoveel mogelijk Nederlanders

2 juli 2019 om 16:27

Leuk dat jij dat het liefst ziet, maar ga je mening nou niet opdringen aan andere en deze club afkraken op dr aankopen want het zijn gwn fantastische aanwinsten. Van bijna failliet in de Jupiler League een paar jaar geleden tot waar ze nu zijn, en dat door die "buitenlanders" waarvan sommige plat Duits spreken dat meer lijkt op Limburgs dan bijv Fries

2 juli 2019 om 17:01

Vond en vind het prachtig hoe fortuna is teruggekomen, maar in Italië geld bijvoorbeeld ook een Eu regel. En in Engeland een home grown regel, vooral die laatste is denk een belangrijke voor Nederland, dan gaan we ons nog meer focussen op het opleiden en jongens krijgen de kans hier, dus dan zal je ook veel meer talent kunnen verkopen wat dan geld oplevert voor wel een echte buitenlandse versterking die je in Nederland niet kan halen bijvoorbeeld

2 juli 2019 om 18:27

Ja en de EU regel in Italië is maximaal 2 spelers buiten de EU per transferwindow. Fortuna is gwn spelers aant halen binnen de EU hoor dus ik snap je punt daar niet?

Passlack, serieus? Wow.. Groot talent, al heeft ie vorig jaar weinig gespeeld bij Norwich City. Wel kampioen geworden en had Max Aarons voor zich dus dan is het niet heel gek, maar heeft wel een jaartje stilgestaan.

2 juli 2019 om 17:25

Dat jaar daarvoor heeft hij helaas ook stilgestaan bij Hoffenheim, dat voorgaande seizoen ook maar 5 gehele Bundesliga potjes (+2 CL en Superpokal) al was hij toen nog echt jong en begrijpelijk. Hij lijkt zijn belofte, werd vergeleken met Mario Götze, nooit in te zullen lossen. Ook vanwege het feit dat hij niet meer als AMR speelt (jeugd BVB, en echt super statistieken) maar is teruggedrongen tot een back..

2 juli 2019 om 17:42

Ja dat klopt inderdaad. Bij Hoffenheim het ie het ook niet gered. Hij was altijd een vleugelaanvaller, misschien kan Fortuna hem daar ook wel gebruiken want toen was ie echt een topper in de jeugd bij BVB. De bedoeling was de opvolger te worden van Piszcek (die ook 9 van de 10 wedstrijden meer als verkapte aanvaller speelt ipv verdediger). Wel zonde, twee jaar verhuren en amper spelen. Twee slechte keuzes en je staat er ineens anders voor

2 juli 2019 om 18:04

Ja precies Wazza, en z’n maatje uit de U17/U19 ziet hij voor 65 miljoen naar Chelsea vertrekken.. Ik hoop eigenlijk dat hij weer op de rechterbuitenkant wordt gezet bij Fortuna. Van die gouden lichting heeft dus alleen (nog) Pulisic het gemaakt. Burnic weer verhuurd aan Dresden en Janni-Luca Serra speelt geloof ik in de 3. Bundesliga.

2 juli 2019 om 20:29

Pfff bizar toch? Passlack was echt een grote toekomst voorspelt. Waar uitleenbeurten aan Hoffenheim en Norwich hem beter moesten maken en hem verder moesten helpen in zijn ontwikkeling is het bij hem juist gestokt (hoewel we dat niet met zekerheid kunnen zeggen) en bij Pulisic is het juist sky high gegaan. Eerlijk gezegd zie ik het ook alleen bij Pulisic goedgaan voor Dortmund. Burnic zie ik het niet redden en Passlack verwacht ik ook niet meer aangezien hij in z'n cruciale jaren stil staat. Desondanks kan ie zich wel oprichten met speelminuten bij Fortuna en misschien dat een club als Nurnberg gewoon de gok neemt. Serra ken ik eerlijk gezegd niet Maar goed, eerst Passlack maar eens even bij Fortuna zien. Ik ben er in ieder geval blij mee en de scouting verdient lof! Het is voor ons als Feyenoorders al een tijd geleden dat wij verrast werden met een naam als Passlack (of überhaupt eentje die niet erg bekend is )

Ook heeft Fortuna reeds een gesprek gehad met Joe Ledley. Zou mooi zijn!

Wat een aankoop voor een seizoen zeg! Zeer netjes gedaan als een Fortuna Sittard zijnde!

Netjes gedaan door Fortuna! Speelde 2/3 seizoenen geleden volgens mij sporaad in de basis bij BvB en gold toendertijd als een groot talent. Ik ben benieuwd.

Haha wauw, waar komt dit ineens vandaan? Heb hem een aantal goeie wedstrijden zien spelen voor Dortmund. Mooi man.

En mensen noemde ons als degradatie kandidaat. Met zo een speler; en wellicht de komst van Parmak van Trabzonspor, het gerucht van Joe Ledley en wellicht Rodriguez. Lijkt me kwaliteit zat om in de middenmoot te eindigen. Uiteraard mogen daar nog een aantal spelers bij. Maar op de goede weg zijn we zeker. Toen ik dit gisteren hoorde kon het niet geloven. De Felix Passlack. Het toptalent van elke Football Manager naar Fortuna?! Dat kon niet. Dus wel! Ontzettend trots dat dit gelukt is!

2 juli 2019 om 15:11

Dan moeten jullie wel stoppen met al die rode kaarten te pakken 😂😂

2 juli 2019 om 17:09

Haha helemaal mee eens. Hoewel niet elke terecht was, was het ook echt vaak heel dom.

2 juli 2019 om 17:13

Het kostte jullie gewoon enorm dure punten, waardoor het op het einde van het seizoen nog onnodig spannend voor Fortuna werd. Hoe zit het met de centrale verdedigers? Want bij het wegvallen van Dammers was het achterin bijzonder zwak. Tel daar ook nog bij op dat Rodrigues van nature een middenvelder is.

2 juli 2019 om 18:07

Raitanen is gehaald. Erg benieuwd naar. Je hebt Ninaj nog. Die is kwalitatief best aardig. Maar is dus een losse flodder met domme overtredingen zoals vorig jaar. Valt af te wachten hoe dat dit jaar is. Dammers is op de weg terug en zal september/oktober aansluiten. Maar er moet nog minstens 1 of 2 kwalitatieve verdedigers bij. En eigenlijk ook nog twee backs aan beide zijde en twee vleugelspelers. (6 aankopen verwacht ik nog minstens)

2 juli 2019 om 15:32

Welke rodrigeuz? Er zijn er zoveel van namelijk 😅.... je doet toch niet op James 😏

2 juli 2019 om 17:10

De Rodriguez die vorig jaar hier speelde.

2 juli 2019 om 17:44

Rodriguez zal bij Mainz weg mogen (beter gezegd, weg moeten). Misschien dat Fortuna hem definitief kan vastleggen. Zo'n jongen zal ook zien dat er progressie geboekt wordt en dat ie aan spelen toe kan komen

Mooie (vrijblijvende) aanwinst voor Fortuna. Ik denk persoonlijk dat deze jongen makkelijk in het linkerrijtje mee kan in de Eredivisie. Knap zaken gedaan door Fortuna

2 juli 2019 om 14:56

Laat ik het zo stellen, na de top drie heeft Fortuna nu wellicht wel de beste back van de Eredivisie, mits hij die vorm weer vindt uiteraard.

2 juli 2019 om 15:30

Klaiber vergeten?

2 juli 2019 om 16:55

Nee hoor, 13 in een dozijn speler. Voor alsnog niks boeiends gepresenteerd buiten wekelijkse wedstrijden tegen NAC en Emmen. Deze back is voor Fortuna eigenlijk onhaalbaar, maar toch is hij er... Bijzonder!

2 juli 2019 om 17:03

Pfff 13 in een dozeinspeler, en je praat pure onzin want emmen was voor utrecht 2x de ondergrens. Kijk ff de play offs helemaal terug en je zal zien dat klaiber na dumfriess en Mazroui de beste rechtsback is van de eredivisie. Vraag anders even aan de linksbuiten van Vitesse of Heracles hoe die het ervaren hebben tegen hem die zitten namelijk nog steeds in zijn broekzak

2 juli 2019 om 17:58

Tja ik ga mijn mening niet plotsklaps bijstellen omdat een supporter het niet met me eens is. Klaiber is een leuk spelertje voor Utrecht hoor! Normaal ook te hoog gegrepen voor ons. Echter heeft Klaiber verre van de potentie die deze jongen heeft. Die kan zomaar over een aantal jaren in de Bundesliga top spelen! Heeft zeker iets in te halen, maar die potentie zit er echt nog wel en dat gaat er in onze eenvoudige Nederlandse competitie zeker uit komen.

2 juli 2019 om 18:10

Klaiber natuurlijk het een paar potjes leuk gedaan. Maar die valt natuurlijk niet te vergelijken met een speler met CL ervaring en een van Duitsland grootste (voormalige) talenten. Dit had ik je ook vorige week verteld. Heeft weinig te maken met het feit dat ie nu in groen green speelt. (Werp een snelle blik op Football Manager die zitten vaak accuraat)

Sow hey, die zag ik even niet aankomen zeg! Dit is echt een absolute toptransfer voor Fortuna, vraag me af hoe dit balletje is gaan rollen?! Ik neem niet aan dat zo'n speler eerder al eens van onze mooie club gehoord heeft. Rechtsback gaat dus ineens van onze zwakste positie naar misschien wel onze sterkste. En backs zijn erg belangrijk in het hedendaagse voetbal, dat hebben ze bij Fortuna gelukkig ook goed begrepen! Welkom Felix, benieuwd wat er nog zal volgen want ik lees en hoor veelbelovende geruchten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Twente38-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Lisandro SemedoAanvaller329
S. UlteeUnknown
G. CoxVerdediger315
T. TekieMiddenvelder311
Z. FlemmingAanvaller319
E. HanssonAanvaller312
M. AnghaVerdediger300
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 12 mei
Het gedegradeerde Sheffield United verlaagt de vraagprijs voor Sander Berge drastisch van 45 miljoen euro naar 14 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren