Tottenham geeft na 517 dagen weer miljoenen uit op transfermarkt

Dinsdag, 2 juli 2019 om

Tottenham Hotspur heeft voor het eerst sinds achttien maanden weer een speler aangetrokken. Jack Clarke komt over van Leeds United en dat kost de Engelse topclub naar verluidt iets meer dan elf miljoen euro. De achttienjarige buitenspeler heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2023, maar zal komend seizoen niet voor the Spurs spelen. De buitenspeler wordt direct weer verhuurd aan Leeds.

Clarke werd opgeleid door Leeds United en beleefde afgelopen seizoen onder manager Marcelo Bielsa zijn grote doorbaak in de Championship. In 25 wedstrijden was hij goed voor 2 doelpunten en bereikte hij met Leeds de play-offs voor promotie naar de Premier League. In de halve finale bleek Derby County over twee duels te sterk. “Ik ben blij met mijn overstap naar Tottenham en op korte termijn ga ik er alles aan doen om te promoveren met Leeds”, aldus Clarke op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever.

Voor het eerst sinds 517 dagen trekt Tottenham weer een speler aan. Clarke is de eerste aankoop sinds Lucas Moura eind januari 2018 voor bijna dertig miljoen euro werd overgenomen van Paris Saint-Germain. Dat Tottenham in de zomerse transferperiode van vorig jaar geen spelers aantrok kwam de clubleiding op veel kritiek te staan vanuit de achterban. Desondanks bereikte de ploeg van manager Mauricio Pochettino de finale van de Champions League, waarin Liverpool te sterk bleek.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door fieb)

Eigenlijk bizar dat ze dan boven United eindigen, als je ziet wat die uitgeven.. knap beleid, maar ik snap dat de achterban denkt aan een gebrek aan ambitie.

2 juli 2019 om 11:42

Ach ze komen ook verder in de Champions league dan alle andere grote rijke ploegen die ook een beter beleid dan United hebben en geld uitgeven.

2 juli 2019 om 11:47

Je kan het ook andersom bekijken. Een elftal of trainer tijd geven om een team te vormen brengt ook succes in plaats van gelijk de portemonnee te trekken als het even niet draait.

2 juli 2019 om 12:50

Ben ik zeker een voorstander van! Heb ook nergens gezegd dat ik het beleid van United goed vind, integendeel zelfs. Ik hoop dat Solskjaer wel de tijd krijgt. Ik vind het ook knap van Tottenham. Mijn reactie was bedoeld op het feit dat United als enige club genoemd werd, terwijl ze het beter doen dan veel andere grote clubs.

2 juli 2019 om 14:41

Was ook geen aanval op iets wat je zegt in relatie tot United. Meer in verlengde van de visie en context van het verhaal

2 juli 2019 om 11:46

De bouw aan het stadion zal hier wellicht een rol in spelen. Het is daarom bewonderenswaardig dat Tottenham zo continu presteert de laatste jaren. Als Tottenham slim blijft investeren zullen ze hun plek bovenin vasthouden. Waar ze eerst Arsenal jarenlang als meerdere moesten erkennen, zijn ze hun inmiddels voorbij gestreefd doordat Arsenal teveel in middelmatige spelers of in pechgevallen heeft geïnvesteerd. Over United niet te spreken, die zijn volledig de weg kwijt geraakt na Ferguson en hebben hun eigen cultuur de nek omgedraaid met onder andere van Gaal en Mourinho die niks met de club hadden.

2 juli 2019 om 11:49

Ik denk dat de achterban ook wel enigszins begrijpt dat de bouw van het nieuwe stadion enorm veel geld heeft gekost. Geloof mij maar dat Tottenham de komende jaren ook gewoon weer veel gaat uitgeven op de transfermarkt mocht hier de mogelijkheid voor zijn. Afgelopen jaar moet meer gezien worden als tussenjaar, mede door de bouw van het stadion. Het is daarom ook bijzonder knap dat ze de finale van de CL hebben gehaald en 4de zijn geworden in de competitie

2 juli 2019 om 11:52

Makkelijk om weer United meteen te pakken als voorbeeld terwijl de andere teams die ook onder Spurs eindigden meer uitgaven.

2 juli 2019 om 12:00

Is inderdaad makkelijk omdat de miljarden die in de ploeg zijn gepompt United weinig om te juichen heeft gebracht.

2 juli 2019 om 12:10

Heb je volkomen gelijk in, maar er zijn nogmaals genoeg andere teams die ook geinvesteerd hebben die hun tot nu toe datgene heeft gebracht waar iedereen er van hoopte, maar om steeds in herhaling te vallen..

Men moet ook niet vergeten dat de Spurs het niet deed omdat ze geen enkele speler er bij hoefden ofzo, alle financiële aandacht ging naar hun nieuwe stadion en die is nu af, United daarin tegen hoeft niet te klagen als het aan een budget komt.

2 juli 2019 om 12:14

Kom op man het is momenteel toch het ‘lachertje’ in Engeland.

2 juli 2019 om 12:22

Is zeker bizar maar geld is alleen belangrijk als je er iets slims meedoet. Vond zeker dat we 1 of 2 gerichte aankopen konden doen vorige zomer maar er is uiteindelijk heel goed gepresteerd met wat we hadden. Maar nu willen de fans zien dat Pochettino zijn transfers krijgt, alles staat er om de laatste grote stap te zetten. On: zat eraan te komen volgde die Clarke al een beetje, talentvolle jongen en Engels natuurlijk. Zijn potentie is groot en zie graag jonge spelers de kans krijgen, vooral onder Pochettino.

Bielsa schijnt Pochettino al in een heel vroeg stadium getipt hebben over deze jongen. Die twee kennen elkaar al een eeuwigheid, schijnbaar zien ze veel potentie in deze Clarke.

De volgende aankoop schijnt minder dan 517 dagen te duren, volgens Franse media zou Ndombele vandaag medisch gekeurd worden door Spurs.

2 juli 2019 om 11:44

En na Ndombele gaan hoogstwaarschijnlijk ook de broers Sessegnon en Lo Celso naar Spurs komen

2 juli 2019 om 11:48

Dat zijn prima investeringen lijkt het wel ook met het oog op de toekomst! Ik ben geen Spurs supporter maar vind het mooi om te zien hoe zij hun beleid voeren.

2 juli 2019 om 11:59

Lo Celso alleen als Eriksen vertrekt denk ik?

2 juli 2019 om 11:58

Bielsa heeft Poch ooit naar Newells old boys gehaald, dat is wel een prachtig verhaal. Hij reed naar de andere kant van het land, klopte om 1 uur 's nachts op de deur en vroeg aan de ouders van Poch of hij hun toen 13 jaar oude zoon mocht zien. Hij heeft toen de ouders van Pochettino overgehaald om hun zoon 200km ver weg te sturen naar de club en hij vroeg aan pochettino of hij zn benen mocht zien waarover hij zei "dat zijn de benen van een fantastische voetballer".

Die Bielsa is zo gek als een deur maar ze zijn nog altijd vrienden.

2 juli 2019 om 13:46

Hahaha mooi verhaal, dat kende ik nog niet.

Maar stel er komt om 1 uur 's nachts iemand aanbellen die de benen van je 13-jarige zoontje wil bekijken, dan denk ik toch aan iets anders.

Zo zie je eigenlijk maar wat voor fenomenaal jaar Tottenham vorig seizoen gehad heeft. Met Ndombele erbij ipv Dembele zou ik nog een fatsoenlijk rechtsback kopen. Wat is die Trippier toch om te huilen.

2 juli 2019 om 11:48

Helemaal mee eens. Hopelijk hengelen ze snel een nieuwe rechtsback binnen, want dat is toch wel een zwak puntje. Wie hoop je dat ze binnen halen?

2 juli 2019 om 11:55

Hakimi, Youcef Atal of Sidibe lijken me goede opties. De linksback positie mag ook wel vervangen worden. Rose vond ik ook dramatisch afgelopen seizoen.

2 juli 2019 om 11:56

Voor de rechtsback gaan er nog niet zoveel namen rond. Voor Trippier zouden er wel meerdere clubs in de markt zijn, denk dat ze pas echt in actie komen zodra hij verkocht is.

Eén van de namen die wel geregeld genoemd wordt is Max Aarons van Norwich. Groot talent, maar of ze die gok aan durven is dan de vraag.

2 juli 2019 om 12:32

Ze hebben toch nog gewoon aurier voor de rechtsvack positie? Ik zou eerder een andere linksback halen, want die rose is echt een koekebakker.

2 juli 2019 om 13:51

Alle backs van spurs zijn slecht tot matig. Dus dat is het probleem

4 juli 2019 om 11:03

Hakimi zou idd een goede optie zijn, maar ik weet niet of hij wel weg wilt bij Dortmund.

Daarnaast is een nieuwe linksback ook gewenst. Tagliafico zou een goede optie zijn, maar laat hem nog maar even bij Ajax zitten

2 juli 2019 om 11:51

In CL zeker, maar verder valt het best mee naar mijn mening. Tuurlijk hebben ze CL weer gehaald door middel van de top 4 maar gezien dat ze weer geen prijs hebben gehaald is het toch niet helemaal goed lijkt mij? Ik ben geen spurs fan en ik weet ook niet eerlijk gezegd wat de spurs fans vonden van dit seizoen.

2 juli 2019 om 11:56

Tsja ik denk niet dat er een club op de wereld is die liever een nationale beker wint dan de champions league finale haalt. Verder hebben ze ook gewoon de doelstelling voor de competitie gehaald (top4).

Ik denk dat ze wel tevreden zijn.

2 juli 2019 om 12:04

Tevreden zullen ze wel zijn de spurs supporters, maar ze zullen ook realistisch zijn en weten dat het heel lastig is om City en Liverpool te verslaan in de titelrace. Maar niks is onmogelijk kijk leicester.

2 juli 2019 om 12:05

Ik bedoel eerder een prijs voor het moreel. Als je zolang geen prijs wint is het wel goed voor het zelfvertrouwen lijkt mij. En zeg nou zelf je kan toch naast de CL toch wel een beker winnen?

2 juli 2019 om 12:13

fenomenaal? top 3-6 waren allemaal dramatisch het afgelopen seizoen. Spurs hebben een goede eerste seizoenshelft gehad. De tweede helft , met name de laatste wedstrijden, was gewoon slecht.

2 juli 2019 om 16:27

Als je zonder Kane en Ali bijna alles wint na de winterstop dan doe je het inderdaad fenomenaal. Het niveau was dan niet goed, maar je wint wel. Voetballend gezien is er nog een hoop werk aan de winkel, maar wat wil je zonder enige aankoop en je twee beste spelers geblesseerd...

4 juli 2019 om 16:55

Bijna alles wint? ze hebben een reuze voorsprong weggeven na de winsterstop. Het is dat de andere teams niet konden profiteren van het puntverlies.
Beste spelers Son en Erikson waren niet geblesseerd.

2 juli 2019 om 13:52

Ze hebben Aurier toch nog?

2 juli 2019 om 16:32

Ben ik ook niet zo kapot van. Rent veel en is wel actief, maar geeft geen enkele fatsoenlijke voorzet.

2 juli 2019 om 13:55

Dembele is al een hele tijd weg he... Daarbij is Trippier juist een uitstekende back met een fantastische voorzet en trap. Trippier scoort altijd wel een voldoende. Vraag me af hoe vaak jij volledige wedstrijden naar Tottenham kijkt...

2 juli 2019 om 14:21

Volledig mee eens. Echter was Trippier in 2e seizoenshelft dit seizoen wel erg dramatisch. Het zou kunnen komen door het zware WK die hij heeft gehad vorig jaar en daarom is uitgeput in 2e seizoenshelft. Het zal me dan ook niks verbazen als Trippier aanstaand seizoen weer de oude Trippier wordt.

2 juli 2019 om 16:28

Tottenham is mijn clubje en die kijk ik iedere week. Trippier is echt matig. Verdedigend zelfs wel slecht te noemen. Zijn traptechniek is goed, maar dat heeft hij in de tweede seizoenshelft wel echt verborgen weten te houden. Ik vraag me serieus af of jij wel eens een wedstrijd kijkt...

Mooi dat de portemonnee weer eens getrokken gaat worden bij Spurs. Merkte dit jaar aan t eind van dr competitie dat de selectie te smal is. Bovendien is t altijd goed om nieuwe impulsen aan je selectie toe te voegen (ook al blijft deze jongen nog even bij Leeds, maar ervan uitgaande dat Ndombele komt). Hopelijk komt er nog een spits of winter en een creatieve middenvelder a la Lo Celso

2 juli 2019 om 12:01

Lo Celso zal alleen komen als Eriksen wordt verkocht.

2 juli 2019 om 14:12

Dat zal denk ik ook het geval zijn, al is het de laatste tijd een beetje stil rondom Eriksen. Imo moet er op het moment ook vooral gefocust worden op nieuwe krachten voorin (stand-in van Kane en/of Son en een rechtsback.

Een team bouwen kost meer tijd dan een team kopen, maar levert op de lange termijn een hoger rendement op

Ik mis in het artikel een beetje waarom ze geen spelers meer kochten? Weet iemand dat?

2 juli 2019 om 12:50

Het leeuwendeel aan kapitaal is besteed aan de verbouwing van White Hart Lane.

2 juli 2019 om 13:47

Is dat niet een heel nieuw stadion geworden?

2 juli 2019 om 13:58

Ja op de locatie van White Hart Lane.

2 juli 2019 om 13:59

Het 'originele' White Hart Lane is volledig tegen de vlakte gegaan. De nieuwbouw overlapt deels dezelfde kadastrale plek met dezelfde postcode.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Actuele wedstrijden

167 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 augustus
Bayern München betaalt niet 20, maar 8,5 miljoen euro om Philippe Coutinho te huren van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren