Transfersoap tussen FC Emmen en FC Groningen nadert hoogtepunt

Dinsdag, 2 juli 2019 om

FC Emmen weigert vooralsnog om Glenn Bijl naar FC Groningen te laten vertrekken. De verdediger wil zelf graag een transfer maken, maar in de optiek van zaakwaarnemer Eslik Mesut verzetten de Emmenaren zich onrechtmatig tegen een overstap. Maandagavond werd in Zeist zelfs de hulp van de arbitragecommissie ingeroepen, zo meldt RTV Drenthe.

Mesut stelt dat FC Emmen zich niet aan het contract houdt: Bijl mag voor een gelimiteerde som van 335.000 euro vertrekken, ondanks een verbintenis tot medio 2022. De Drentse club stelt op haar beurt dat deze limiet niet geldt voor FC Groningen omdat de clausule alleen is voor Nederlandse clubs met een begroting van minder dan twintig miljoen euro.

FC Groningen heeft naar eigen zeggen een begroting van negentien miljoen, maar kwam in deze zaak niet met hardere bewijzen van die begroting. Mesut vindt hoe dan ook dat Bijl zich ook sportief kan verbeteren. De commissie gaf beide partijen tot woensdag 12.00 uur de tijd om er alsnog uit te komen. Zo niet, dan volgt uiterlijk vrijdag een uitspraak.

De bijna 24-jarige Bijl doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen en kwam uiteindelijk tot twee duels in de hoofdmacht. Hij maakte in 2017 de overstap naar FC Emmen, waarmee hij naar de Eredivisie promoveerde. Hij maakte vervolgens het eerste doelpunt ooit van de Emmenaren op het allerhoogste niveau.


Poll

Denk jij dat Glenn Bijl naar FC Groningen zal gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door morgan)

Waarom zoveel moeite doen voor zo’n beperkte speler?

Begrijp er ook maar weining van. Ze hebben nog geen speler aangetrokken waarvan je zegt, goh, daarvoor ga ik naar het stadion. Wat dat betreft verandert er weer weinig. Dit zijn gewoon eenvoudige waterdragertjes. Zit hier totaal niet op te wachten. Net als op die andere van Emmen. Wat nu ook weer is aangetrokken heeft weer een hoog draaf, 'juiste' mentaliteit, kracht etc gehalte. Maar verder. Haal toch es wat technisch vernuft in huis. Wel weer duidelijk dat dit rechter rijtje voetnbal wordt.

In tegenstelling tot veel zwartkijkende medesuppporters hoop ik wel dat Bijl gewoon komt. Heeft echt een prima seizoen gedraaid en kan zowel op de back als op het middenveld uit de voeten. Daarnaast een jongen uit de regio, de perfecte 12e man. Tot nu toe gewoon prima bezig op de transfermarkt. Met Gudmundson en Schreck 2 creatieve buitenlandse talenten, Matusiwa als motor en met Lundqvist een spotgoedkope gok. Als je Memi en Doan weet vast te houden, en nog een ervaren speler weet te halen staat er een beter team dan afgelopen seizoen!

Vreemde claussule, begroting onder de 20 miljoen??? Deze speler is dus puur handel voor Emmen, hoop dat Emmen dit verliest en hij alsnog zijn verdiende transfer kan maken.

2 juli 2019 om 09:13

Niks puur handel, heel slim bedacht. Hij is een basisspeler bij Emmen, een lagere stap doet die niet gauw, dus kun je het permitteren tot 20mil begroting.. want alles wat er boven zit is ook echt klassen beter

2 juli 2019 om 09:27

Uiteindelijk niet zo slim... arbitragezaak stress en spelers gaan wel 2 keer nadenken voordat ze bij Emmen tekenen als ze dit lezen.

2 juli 2019 om 11:00

Ach hou toch op man.... Suárez en Bruno Silva dan? Gebeurt bij elke club!

3 juli 2019 om 00:57

De laatste was geloof ik Bas Dost in 2008. Zovaak gebeurd het dus ook weer niet

Echt ontzettend jammer dat dit er allemaal achter weg moet komen. FC Groningen heeft Emmen de helft van de selectie "cadeau" gedaan en dan moet Emmen zo ontzettend moeilijk gaan doen? Niet Fair naar FC Groningen maar zeker niet naar Bijl.

2 juli 2019 om 10:55

Onzin! Zoete broodjes worden niet gebakken. De spelers gingen transfervrij omdat hun contract beëindigd was, of werd om salaris te besparen. Doordat binnen Emmen veel regio mensen zitten met ervaring binnen Groningen harken wij hun binnen. Maar contract is gewoon contract... Indien Groningen gelijk heeft komt hij voor 3 ton Indien emmen gelijk heeft kost hij een paar cent meer

Jongens als Bijl zijn bij Groningen weg gegaan omdat ze weinig kans kregen door mede eigen falen. Glenn ging geregeld flink stappen en kwam half lorre aan op de training.. na een aantal keren was het klaar bij de club. Emmen bood een uitweg. Hij heeft zich super ontwikkeld en is 1 van de dragende spelers van Emmen. Transfer is hem zeker gegund (liever niet, maar gun het hem wel) Nu is het gewoon een contract dingetje tussen Clubs en zaakwaarnemer... Glenn zelf is gewoon weer lekker aan het werk bij Emmen. Conclusie ... deze beste jongen verlaat ons straks via de voordeur en gaat naar Grunn... Emmen krijgt min. 3 ton en misschien nog wat extra, of wat clausules ...

Kan me nog een zekere vd Laan herinneren. Kondr ook niets van bij fc. Naar cambuur, zelfde kaliber als Emmen. Deed t een seizoen leuk. Werd vervolgens voor veel te veel geld gehaald. Nou we weten allemaal hoe dat afliep....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Actuele wedstrijden

1 fan
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 FC Emmen 3 1 0 0
2018/2019 FC Emmen 32 2 8 1
2017/2018 FC Emmen 31 2 8 1
2016/2017 FC Groningen 2 0 1 0
2016/2017 FC Groningen 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Fel FC Emmen maakt indruk en pakt eerste punten van seizoen

FC Emmen heeft de eerste punten in de Eredivisie binnen. Na de nederlagen tegen FC Groningen (0-1) en Ajax (5-0) was de ploeg van Dick Lukkien zaterdagavond voor eigen publiek met...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 21 augustus
Real Madrid gaat zich melden bij Sporting Portugal met een serieus bod op Bruno Fernandes. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren