‘PSV haakt af voor dure opties en komt mogelijk uit bij bekend doelwit’

Maandag, 1 juli 2019 om 23:16Yanick Vos • Laatste update: 23:40

PSV is afgehaakt in de strijd om de handtekening van Lyanco Vojnovic, zo laat zijn zaakwaarnemer weten aan het Eindhovens Dagblad. De Braziliaans jeugdinternational van Torino blijkt te duur voor de Eindhovenaren. Edson Álvarez zal komend seizoen eveneens niet het shirt van PSV dragen. Ook hij blijkt financieel niet haalbaar en lijkt hard op weg naar Ajax.

Technisch manager John de Jong is op zoek naar een nieuwe centrumverdediger nu Daniel Schwaab PSV met een aflopend contract heeft verlaten. Lyanco kwam in beeld, maar hij blijkt niet haalbaar. De verdediger van Torino heeft met een sterke verhuurperiode bij Bologna de interesse gewekt van diverse clubs uit zowel Italië als andere Europese clubs, waaronder PSV. “Die was er wel, maar nu niet meer”, aldus zaakwaarnemer Fernando Moraes over de interesse vanuit Eindhoven tegenover het regionale dagblad.

Edson Álvarez stond al langere tijd op de radar van PSV. De Jong wilde voor hem echter minder verder gaan dan voor Lyanco. Hij blijkt echter ook een dure optie en volgens diverse media heeft hij zijn keuze al gemaakt. Naar verwachting maakt hij voor vijftien miljoen euro de overstap van Club América naar Ajax, waar hij gezien wordt als de opvolger voor Matthijs de Ligt.

Het Eindhovens Dagblad sluit niet uit dat PSV zijn pijlen nu richt op Diego Reyes. De 26-jarige Mexicaanse verdediger staat nog tot medio 2020 onder contract bij Fenerbahçe, maar mag vertrekken uit Istanbul. De mandekker staat al jarenlang op de scoutingslijst bij PSV. De Eindhovenaren waagden in vorige transferperiodes ook al pogingen, maar door hoge salariseisen kwam het destijds niet tot een deal. Volgens zijn zaakwaarnemer Mathias Bunge speelt er vooralsnog niets concreets rond zijn cliënt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door gerardv)

Als we maar een verdediger aantrekken toch Is Dos Santos van HSV ook nog een optie op de LB? En van Drongelen hoe zit het daarmee?

1 juli 2019 om 23:26

Die is vandaag verkocht aan Zenit volgens mij. van Drongelen is leuk voor de toekomst maar ik twijfel of hij momenteel beter is dan Viergever.

1 juli 2019 om 23:40

Van Drongelen is LCV en PSV lijkt in eerste instantie vooral opzoek naar een Rcv. Met Viergever heb je op LCV al iemand staan, tenzij ze van plan zijn Viergever als linksback te gebruiken komend seizoen. Maar goed, wie weet dat ze Van Drongelen ook halen.

Ik dacht dat die Gloster ook in beeld was als linksback (maar dan waarschijnlijk in plaats van Behich). Misschien dat het verhaal Erik Pieters dan toch serieus gaat worden.

1 juli 2019 om 23:56

Dat zou ik eerlijk gezegd toch wel heel erg vinden. Pieters is gewoon een matige back. Verdedigend is hij nog wel aardig en hij heeft ook wel wat bewezen want eerlijk gezegd is het natuurlijk wel knap als je zoveel wedstrijden een basisspeler bent geweest in de premier league. Maar aanvallend komt hij echt tekort voor een club als PSV naar mijn mening.

2 juli 2019 om 00:07

Maar ja, welk alternatief heeft PSV dan voor ogen op de korte termijn? Ze zitten drie weken van de eerste confrontatie met FC Bazel af en op dit moment zijn er 3 basiskrachten van afgelopen seizoen vertrokken plus nog enkele spelers die tot de breedte van de selectie behoren. De spelers die ervoor terug zijn gekomen zijn allemaal spelers op andere posities, waar juist nog geen spelers zijn vertrokken.

Als je 2 spelers op linksback verliest, 2 centrale verdedigers en 2 spitsen en je hebt voor die posities nog niks binnen gehaald dan denk ik dat je op sommige posities wat minder creatief kunt zijn.

Trouwens, een aanvallende linksback is als je met Lammers of Malen gaat spelen misschien wel wat minder van belang dan voorheen. Luuk de Jong had de aanvoer vanaf de flank heel erg nodig, dat zal voor Lammers en/of Malen wat minder gelden. Door een wat defensievere back zou Van Bommel misschien wel geneigd zijn eindelijk zijn geliefde blok met controleurs op te breken en juist te kiezen voor wat meer voetbal op het middenveld.

2 juli 2019 om 00:23

Die linksbacks doen wel wat meer dan alleen voorzetten geven. Ik begrijp natuurlijk wel wat je bedoelt en Pieters is natuurlijk sowieso een prima wissel maar ga dan ten minste voor iemand waarvan je verwacht dat hij op korte termijn basisspeler kan worden. Die Lato of die Miranda waar eerder geruchten over waren lijken me dan interessanter. Maar een linksback is natuurlijk wel van groot belang omdat die er gewoon niet meer zijn.

2 juli 2019 om 00:29

Van wat ik hier en daar gehoord hebt is het idee van PSV om Gloster voor het tweede te halen en rustig te laten wennen, Pieters zal dan transfervrij als tweede linksback gehaald worden en er zijn twee buitenlandse linksbacks op de radar als vervanger van Angelino waaronder Lato van Valencia

2 juli 2019 om 00:55

@memphisdepay

Natuurlijk doen ze dat, maar ik wil ermee zeggen dat je een ander type spel kan spelen met Lammers en Malen waarbij de rol van aanvoer vanaf de vleugels (waarbij backs altijd een cruciale rol in hebben) minder gaat worden en meer komt te liggen bij het middenveld (met 2 aanvallende middenvelders in plaats van 2 controleurs)

Ik begreep uit de berichtgeving van gisteren dat Lato op weg naar Nice zou zijn. Miranda heb ik anderhalve maand geleden eens in combinatie met de naam van Ajax en PSV horen vallen, maar of dit ook werkelijk serieus is weet ik niet. Maar als je Pieters als back-up al een prima zet vind, dan lijkt het halen van hem misschien een eerste veilige stap gezien de tijdsdruk.

2 juli 2019 om 07:57

Maar nu je dus geen Luuk de Jong meer hebt en je dus wellicht een ander spel gaat spelen, is het dan nog zo erg van belang dat je een back hebt die aanvallend sterk is?

Als we nu een wat creatiever middenveld hebben, dan zou een goed verdedigende back toch ook gewoon de bal naar dat middenveld kunnen spelen en van daaruit de aanval inzetten? Dan blijft die verdedigende back lekker achter bij een aanval, en dan heb je dus maar 1 in plaats van 2 verdedigende middenvelders nodig om toch voldoende verdediging te hebben... weet niet of het zo werkt, maar ik denk dat er voldoende creatieve oplossingen zijn

reyes is een ervaren topverdediger voor psv. gelijk halen

1 juli 2019 om 23:25

Die zit bij elke club op de bank lol.

1 juli 2019 om 23:33

Ik heb zelden zo een slechte verdediger gezien. Kon zelfs bij het belabberde Fener geen basisplaats krijgen.

1 juli 2019 om 23:45

Dat zegt niets. In de Turkse competitie worden andere dingen van een verdediger gevraagd dan in de Nederlandse. Marcelo is daar misschien wel het beste voorbeeld van. Ik denk dat Reyes erg goed bij PSV zou passen en hoop dat hij deze kant op komt

2 juli 2019 om 01:59

Het lukte hem anders ook niet in Portugal en Spanje. Behalve zijn nationaliteit zie ik geen reden om positief over deze speler te zijn.

2 juli 2019 om 08:52

In Portugal moest hij concurreren met spelers als Maicon, Felipe en Marcano. Verdedigers van dat kaliber tref je niet bij PSV. BMI kwam er in Porto ook weinig aan te pas. Verder was Reyes bij Sociedad en Espanyol gewoon basisspeler. Net als hij meestal is bij het Mexicaans elftal. Er zijn genoeg redenen om positief te zijn Zytto.

2 juli 2019 om 07:51

Haha als je dat al een topverdediger vind... lol.

Jeffrey Bruma terug halen heeft wat ervaring opgedaan in Duitsland maar is vrijwel overal te licht bevonden maar een topverdediger in de eredivisie.

1 juli 2019 om 23:45

Nee, Bruma heeft een lange slepende blessure gehad en is juist daardoor niet meer uit de verf gekomen, deed het daarvoor bij Wolfsburg namelijk prima. Niet aan beginnen, dat wordt echt niet meer zoals het was.

Is Jeffrey Bruna geen optie voor PSV? Het is een oude bekende en voor weinig op te halen bij Wolfsburg. Volgens Transfermarkt ligt zijn waarde rond de 2.5 miljoen.
Anders van der Hoorn mogelijk een optie? Heeft ondertussen toch al aardig wat ervaring opgedaan in Engeland en ik vind hem niet onderdoen voor Swaab

1 juli 2019 om 23:41

Van der hoorn waarom niet gelijk arjan swinkels

1 juli 2019 om 23:45

Ondanks dat klaar met hem was bij Ajax, is hij stukken verbeterd bij Swansea. Heb een paar wedstrijden meegekregen en hij is ondertussen niet meer als vroeger. Heeft dit seizoen dan al 45 wedstrijden gespeeld

2 juli 2019 om 08:15

En al aanvoerder gespeeld. Zeer gewaardeerde kracht bij Swansea en zou absoluut beter bij PSV passen dan bij Ajax. Net als een Dumfries bijvoorbeeld, maar ook een Kristensen (zelfde type als Dumfries). Bij PSV worden gewoon wat andere dingen verwacht. Van der Hoorn zou boot psv absoluut een mooie versterkiny zijn, net als Van Drongelen. De vergelijking met Swinkels is grappig bedoeld maar slaat eigenlijk compleet nergens op, haha.

1 juli 2019 om 23:44

Met hem er bij heb je twee Bruma’s! Dan hoef je nooit meer bang te zijn;-))).

Was wel een beetje te verwachten, zo ongebruikelijk is het niet wanneer PSV doelbewust op zoek gaat naar spelers in een wat duurdere categorie. Een speler uit de Serie A halen waar Torino geen afscheid van wilt nemen en een Mexicaans international waar ze 15 miljoen voor vragen. En nu moeten ze waarschijnlijk doorschakelen naar de volgende optie. Die Reyes heeft ook al meer dan 50 duels voor het Mexicaanse elftal gespeeld en zal bij Fener ongetwijfeld een vorstelijk salaris krijgen. En misschien moet je dan wel door naar numemr 4 of nummer 5 op de lijst, ik ga ervan uit dat John de Jong wel rekening heeft gehouden met het scenario dat je moet doorschakelen.

Dit is een nieuwsbericht over het feit dat PSV zich richt op een oude bekende, waar in het artikel alleen wordt opgenoemd dat er een aantal kandidaten zijn afgevallen. Plus dat de laatste zin is dat er niks rond Reyes speelt.
Kortom, wat is nu het nieuws?

2 juli 2019 om 01:58

Dit is een artikel over dat PSV misschien wellicht eventueel wel geïnteresseerd is om spelers te kopen. Welke doet er niet zo toe, maar goed voor de clicks blijkt het wel te zijn

Is Wesley Hoedt niet een speler voor PSV? Had hem ook graag bij Ajax gezien als opvolger van de Ligt maar hij is natuurlijk ook linksbenig net als de rest van de sterke verdedigers. Maar misschien zal het dus wel iets voor PSV kunnen zijn aangezien Southampton volgens mij van hem af wil

2 juli 2019 om 00:09

Veel te duur joh voor Psv. heeft natuurlijk ook een top salaris bij Southampton. Ik zie liever Bruma en Reyes komen.

Ik snap er niks meer van bij PSV hoor. Mag een verdediger niet net zoveel kosten als een aanvaller ofzo? Had je Bruma niet gehaald had PSV toch echt wel met een bod van 15 miljoen op de proppen kunnen komen. Er schijnt interesse te zijn in Berghuis die ook gewoon tussen de 15-20 miljoen moet kosten. Is het een prijs-kwaliteitskwestie dan kan ik het nog begrijpen. Alleen als dit een speler is waarvan PSV vind dat hij ze sterker maakt mag daar toch gewoon voor betaald worden.

2 juli 2019 om 00:32

Als PSV wél Berghuis haalt zometeen voor 15/20 miljoen maar Lyanco en Edson Alvarez laten liggen of zelfs naar Ajax laten gaan dan kan ik ze echt wel schieten... Zelfs als Bergwijn én Lozano verkocht worden zit je met Bruma, Malen, Gakpo, Aboukhlal en Mauro en zelfs nu nog Pereiro op de vleugels echt dikke prima... Malen verdient een basisplaats en Gakpo heeft vorig seizoen ontzettend hard op de deur geklopt.

2 juli 2019 om 00:37

@Giodinho, ik begrijp dat ook niet. Wat heb je aan een goede aanval als de verdediging niet goed is? Er komt geld binnen via De Jong en Angelino, dus geld zou het probleem niet moeten zijn. Ik ben blij dat PSV een makkelijke loting heeft met Basel. Die wedstrijd winnen ze wel.

2 juli 2019 om 02:56

Met de selectie die psv momenteel heeft zie ik ze niet winnen van Basel. De verdediging was al zeer matig, en is nu alleen nog maar slechter geworden. Over drie weken speel je al tegen Basel maar een fatsoenlijke verdedigende linie kun je niet eens opstellen.

2 juli 2019 om 03:43

Wat bazel je nou... nee dat is flauw

Ik zou me ook echt zorgen maken als PSV supporter..

Lijkt regelrecht op een valse start at te stevenen zo...

2 juli 2019 om 10:30

@atleticofc, natuurlijk winnen ze wel. Ik ben Ajax-supporter, maar wil dat alle Nederlandse clubs het goed doen in Europa. En Basel is echt niet meer zo goed als jaren geleden. Maar het wordt echt tijd dat er een nieuwe verdediger komt. Voor de volgende ronde moet de verdediging immers wel ingespeeld zijn.

Edit: de verdediging was zeker niet matig. Viergever en Schwaab waren/zijn degelijke verdedigers Angelino was heel goed en Dumfries was de eerste helft van het seizoen ook goed.

2 juli 2019 om 07:23

Die 25 miljoen van Luuk de Jong en Angeliño kunnen toch deels geherinvesteerd worden zou je zeggen. Als PSV slim is halen ze Bruma sws terug. Dat is een bekende, Nederlands, en voor iig de eredivisie een absolute aanwinst. Straks staan ze écht met lege handen.

2 juli 2019 om 08:46

Is dat van Angelino al rond? Ik heb er niks meer over gelezen de laatste tijd. Wanneer hij ook vertrekt moet PSV wel snel zorgen dat ze verdedigende versterkingen halen, en het lijkt me dat de komst van Berghuis niet de prioriteit is zolang je nog beschikt over Lozano en Bergwijn.

Hoe ziet de verdediging er op dit moment uit van Psv? Alleen Dumfries en Viergever zijn nog over van de basis van afgelopen jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper190
O. BoscagliVerdediger193
Y. VertessenAanvaller186
E. ZahaviAanvaller134
V. MüllerKeeper00
Y. MvogoKeeper10
A. van LareKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 24 januari
Manchester City is dicht bij de komst van Julián Álvarez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren