Marokko blijft foutloos door goal Boussoufa vlak na wissel Ziyech

Maandag, 1 juli 2019 om 20:11Yanick Vos

Marokko heeft de groepsfase van de Afrika Cup zonder puntverlies afgesloten. Na eerdere overwinningen op Namibië en Ivoorkust, waren de Leeuwen van de Atlas maandagavond met 0-1 te sterk voor Zuid-Afrika. Met Noussair Mazraoui, Karim El Ahmadi, Nordin Amrabat en Hakim Ziyech begonnen bekende gezichten aan de aftrap, terwijl Lars Veldwijk op de Zuid-Afrikaanse bank zat. De spits van Sparta Rottterdam kon met zijn invalbeurt een nederlaag niet voorkomen.

Marokko, dat al zeker was van een plek in de achtste finales, had de controle over de wedstrijd in de eerste 45 minuten. De ploeg van bondscoach Hervé Renard was bij vlagen dreigend, maar niet meer dan dat. Doordat de eindpass vaak slordig was, kwam Marokko moeizaam tot kansen. Youssef En Nesyri leek al vroeg in de wedstrijd op weg naar de 0-1 namens Marokko, maar hij werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Zuid-Afrika kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar wist niet tot grote kansen te komen.

In het tweede bedrijf was Achraf Hakimi dicht bij de openingstreffer. Zijn afstandschot ging maar net naast het doel van keeper Ronwen Williams. Marokko leek genoegen te nemen met een gelijkspel, want ook met zeven punten zou het eindigen als groepswinnaar. Toch zou Zuid-Afrika nog ten onder gaan. Vlak voor tijd werd Ziyech naar de kant gehaald. De Ajacied moest het veld via de kortste route verlaten en stapte lichtelijk geïrriteerd over de achterlijn. Op weg naar de dug-out zag hij hoe een indraaiende vrije trap uiteindelijk voor de voeten van Mbark Boussoufa kwam. De aanvallende middenvelder bedacht zich geen moment en schoot de bal in het dak van het doel.

Marokko eindigt als groepswinnaar, met drie punten meer dan nummer twee Ivoorkust. De Ivorianen waren maandagavond met 4-1 te sterk voor Namibië door doelpunten van Max Gradel, Serey Dié, Wilfried Zaha en Maxwell Cornet. Waar Namibië is uitgeschakeld, moet Zuid-Afrika afwachten of het met drie punten bij de beste vier nummers drie hoort.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door r0mario de sou)

9 punten in een poule met Ivoorkust en Zuid Afrika. Er zijn weleens lastigere tijden geweest voor Marokko. Wat een luxe.

Benieuwd tegen wie ze vrijdag in de 1/8e finale moeten. Misschien wel Tunesië.

1 juli 2019 om 20:24

Het geluk is wel aan de zijde van Marokko.

1 juli 2019 om 20:27

Nou als dat het geval was had Marokko heel vroeg in de wedstrijd op 1-0 gestaan. Onterecht afgefloten buitenspel situatie. Dus het is niet een en al geluk. Marokko was ook gewoon beter dan Zuid Afrika. Al waren ze verre van sprankelend vanavond. Vrijdag tegen Ivoorkust speelde Marokko trouwens wel echt hoogstaand! 1e wedstrijd in de poule hebben ze uiteraard geluk met die eigen goal. Maar hè, mag ook weleens! Belangrijkste is dat deze spelers strijden voor elke meter en de organisatie staat als een huis. Zie deze ploeg nog ver komen.

1 juli 2019 om 20:29

meeste kansen gehad in de 3 wedstrijden.

1 juli 2019 om 21:20

Ababou zou dit elftal van vandaag mietjes hebben genoemd, is o zo logisc vanwege het passieve spel dat werd gespeeld op het veld waar Lee hwak ooit een spier gaf. Dat terzijde was Boussoufa de belangrijkste en underrated speler van het marokkaanse elftal. Abdennour tunsi

1 juli 2019 om 22:06

Ik bedoel meer dat het normaal tegenzit, zoals bij het WK. Deze Afrika cup zit het soms mee, zoals de eigen goal tegen Namibië.

1 juli 2019 om 20:25

Ik denk zelf dat ze tegen guinae spelen

1 juli 2019 om 22:43

Nee als het goed is spelen ze tegen Ganea. Zij zijn derde in poule B met 4 punten. Zij zullen hoogstwaarschijnlijk door mogen. Zo niet dan kijken ze naar de 3e van Poule E waar tunesie speelt.

Het is niet meer dan 3 punten want de wedstrijd op zich was niet zo leuk, Marokko is natuurlijk sterker maar de aanval is gewoon matig en de komende wedstrijden moeten ze scherper zijn.

1 juli 2019 om 20:29

Je vindt een aanval Amrabat-En Nesyri-Ziyech matig??

1 juli 2019 om 20:31

Rendement mag zeker wel omhoog ja.

1 juli 2019 om 20:33

Rendement mag zeker omhoog maar ‘matig’ past niet echt bij zo een aanval.

1 juli 2019 om 20:45

Aanval van Marokko is zeker wel matig. Het middenveld bestaat uit 3 controlerende/verdedigend ingestelde spelers, dus daar vloeit al weinig aanvallends uit. Dan heb je nog Amrabat die de helft van de tijd de bal niet eens kan aannemen. Alleen Ziyech vind ik een topper maar die haalt zijn rendement ook niet met dit soort spelers om zich heen. Nesyri vind ik een goede spits t.o.v Boutaib, maar die moet ook heel wat balletjes krijgen voordat hij scoort. Gelukkig staan ze verdedigend wel sterk dit toernooi, al zijn ze nog niet echt getest.

1 juli 2019 om 21:10

Ja matig want ze scoren niet.

1 juli 2019 om 21:23

@linley, Je draait het een beetje om. Amrabat is misschien wel de belangrijkste speler van Marokko. Hij is echt bij elke aanval betrokken en gaat altijd voorop in de strijd. En-Nesyri is altijd aanspeelbaar en veel in het spel betrokken. Scorend vermogen moet bij hem inderdaad wel wat omhoog. Ziyech is toch wel (helaas) de zwakste schakel in de aanval. Wellicht speelt vermoeidheid een rol, maar hij weet niet echt indruk te maken. Jammer want bij de kwalificatiewedstrijden liet hij het wel zien.

1 juli 2019 om 20:31

Ook voor het eerst in 20 jaar dat Marokko zich had geplaatst voor het WK. De afgelopen jaren onder Renard zijn goede jaren. Er is een stevige basis gelegd waar Marokko nog jaren op kan voortborduren. En een keer winnen van Zuid Afrika werd ook wel tijd.

1 juli 2019 om 20:50

Heeft niet zo zeer met Renard te maken vind ik. Marokko heeft gewoon voor het eerst sinds 2004 weer een prima lichting. Deze huidige selectie, met nog een aantal namen die niet opgeroepen zijn, horen gewoon bij de beste van Afrika. Dan ben je wat mij betreft verplicht om te kwalificeren voor het WK. Met een andere coach hadden ze het wellicht nog zo goed gedaan. Sterker nog, iemand anders had ze misschien wel beter laten voetballen. Renard vind ik tactisch altijd heel zwak en hij durft geen moeilijke beslissing te nemen. (sommige spelers hebben hun tijd gehad)

1 juli 2019 om 20:57

Ze hebben inderdaad een heel goede lichting. Met jongens van begin 20 zoals Hakimi, Mazraoui, Bennasser, En Nesyri, Harit en Idrissi. Jongens als Bounou, Ziyech en Boufal (midden 20) gaan ook nog jaren mee.

Maar invloed van deze coach om er echt een strijdende ploeg van te maken, mag ook niet onderschat worden.

1 juli 2019 om 21:13

Welke basis bedoel je? 4 a 5 spelers spelen hun laatste Afrika cup, Renard staat juist bekend met negeren van de jeugd en verder gaan met 30ers.

1 juli 2019 om 21:29

Hij geeft vertrouwen aan een bepaalde kern en die heeft hij ook deze Africa weer meegenomen. Maar van die kern gaan er na dit toernooi 3 a 4 stoppen. Jongens Bounou, Mazraoui, Saiss, Hakimi, Ait Bennasser, Harit, Belhanda, Boufal, En Nesyri, Idrissi en Ziyech zijn er normaal gesproken allemaal bij tijdens het WK over 3 jaar. Als Ayoub dit jaar basisspeler wordt bij Feyenoord zal deze ook gauw de plek van El Ahmadi gaan overnemen. Zat potentie heeft Marokko. Voor het Marokkaans elftal ook goed als Labyad een stap zet naar een club als AZ

2 juli 2019 om 00:00

Beide zijn uit 1990. Oftewel ze zijn nu 29. Het WK is over 3 jaar.... 29 + 3 = volgens jou 34 als het WK in Qatar start.

Enough Said...

9/9 is mooi om te zien, sportief gezien is dit wel een klein feestje waard. Geen doelpunten tegen en drie keer gewonnen op een rij, dat mag vanavond wel gevierd worden.

Maar...de aanval. Ze spelen aanvallend, maar de kansen worden keer op keer de nek omgewrongen. Het moet klinischer, no mercy tonen en knallen die bal! Naar mijn mening moet Belhanda of Ziyech op de bank. Want met Boussoufa, Ziyech, Belhanda en ook Amrabat heb je net iets te veel spelers die aan de bal willen. Zet Ziyech desnoods voorin met En-nesyri als schaduwspits ofzo. Ze lopen soms met drie naar de bal te vragen. En persoonlijk vind ik de zwakste schakel de linksback, en dan wil ik niet Hakimi viseren want die doet zijn best. Maar dat is een rechtsback en die komt te vaak naar binnen, dan roep je problemen op je af.

Al bij al, ze hebben een sterk elftal en denk wel dat ze ver kunnen komen mits ze zo solide blijven spelen.

Marokko heeft leuke spelers technisch heel vaardig, maar ze kunnen niet lang een wedstrijd domineren en bepalen, de afgelopen 3 wedstrijden is het meer geluk dan wijsheid, kan enorm genieten van ziyach, maar helaas een teleurstellende toernooi tot nu toe van hem...

1 juli 2019 om 20:42

Heb je vrijdag Marokko-Ivoorkust gekeken? Dat was gewoon klasse gevoetbald van Marokko. Had tegen een goede tegenstander ook 2 of 3-0 kunnen zijn. Bij vlagen hele mooie aanvallen gezien. En jouw mening over vooral technisch vaardige spelers is achterhaald. Dat was vroeger zo. Nu is het een vechtmachine die voor elke grasspriet vecht. En ondertussen hebben ze ook een paar jongens zoals Ziyech en Boufal die iets extra’s brengen.

1 juli 2019 om 22:31

Dat afrika in 1 adem wordt genoemd met vechtvoebal is pas achterhaald, dus jouw mening kan de prullebak in..kijk naar algerije,senegal en met alle respect Madagascar die spelen echt verzorgd voetbal en dat zie ik marokko weinig doen in een wedstrijd...

1 juli 2019 om 20:51

Dan ben je niet echt eerlijk moet ik zeggen. Meer geluk is als je weinig domineert en toch weet te winnen. Marokko speelt goed, heeft balbezit en altijd meer kansen gehad. Dan win je drie keer op rij verdiend.

Dit Marokko komt kwaliteit tekort om de Afrika cup te winnen. Twee keer in blessuretijd een overwinning gestolen.

1 juli 2019 om 21:25

Het is een kwaliteit om laat alsnog te kunnen scoren

1 juli 2019 om 21:31

Allesbehalve gestolen. Als er een ploeg recht had op de 3 punten was het Marokko. Eerste helft onterecht buitenspel gegeven. Tweede helft schiet Hakimi nog tegen de onderkant lat, en En-Nesyri mist nog een enorme kans. Het zegt genoeg dat Zuid-Afrika geen enkel schot op doel had en in totaal maar 2 doelpogingen.

Tegen Namibie inderdaad ook een late goal, maar ook toen was Marokko veel en veel beter dan de tegenstander en ontbrak het alleen aan het afmaken van de kansen. Statistieken bevestigen dit ook. 17 doelpogingen van Marokko tegenover 3 van Namibie. 67% balbezit en Namibie had wederom geen enkel schot op doel.

1 juli 2019 om 22:40

Marokko speelt matig, laat je niet gek maken door statistieken en we hebben ook een coach die gewoon niet durft te wisselen en als die het doet zit er geen logica in, eerlijk is eerlijk....

1 juli 2019 om 23:06

Ik zeg ook niet dat ze de sterren van de hemel spelen, maar 3 wedstrijden, 9 punten, 0 tegendoelpunten is gewoon een prima begin (understatement). Bij vlagen echt wel leuk voetbal laten zien.

Kwartfinale is binnen handbereik, aangezien we de nummer 3 van een andere poule tegengekomen. En daarna is alles mogelijk.

En die statistieken was meer om aan te tonen dat er totaal geen sprake is van 'gestolen' overwinningen, ondanks de late goals. Marokko maakte in beide wedstrijden meer aanspraak op de overwinning.

1 juli 2019 om 22:14

Algerije gaat de cup winnen. Het enige team dat nog een beetje presteerd met een heel goed team

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 33
397 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. FakhirUnknown
M. AmsifKeeper
A. ZnitiKeeper
B. BanounVerdediger
S. BouftiniVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

324 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Chelsea 8 1 2 0
2020/2021 Chelsea 23 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
Laatste voetbalnieuws

Hakim Ziyech: ‘Hij is altijd oprecht geweest en dat waardeer ik meer'

Hakim Ziyech begint ‘steeds meer te genieten’ bij Chelsea. De 28-jarige aanvallende middenvelder annex buitenspeler zegt in gesprek met Ziggo Sport dat hij zich daardoor steeds meer kan laten zien bij...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Amadou Haidara moet de eerste versterking van Ralf Rangnick bij Manchester United worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren