Ted van Leeuwen baalt: ‘Wat valt er te creëren als er geen geld is?’

Maandag, 1 juli 2019 om 08:20Chris Meijer

FC Twente maakt over een maand zijn rentree in de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen PSV. Voor die tijd moet er bij de Tukkers nog het nodige werk verzet worden, daar er momenteel gewerkt wordt met een selectie van hooguit zeventien spelers. Ted van Leeuwen geeft in gesprek met TC Tubantia te kennen dat hij baalt van de huidige situatie bij de promovendus.

De kampioen van de Keuken Kampioen Divisie werkte afgelopen zaterdag zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding af. In het met 3-0 gewonnen duel met de Tubbergse selectie moest trainer Gonzalo García García improviseren met zijn voorste linie. Tom Boere was de enige beschikbare aanvaller uit de eerste selectie, daar er geen risico werd genomen met Aitor Cantalapiedra en Jari Oosterwijk. Om die reden speelde García García met middenvelder Jesse Bosch en Ryan Trotman, die geen deel uitmaakt van de eerste selectie, in de aanval.

Naast drie buitenspelers en een spits heeft Twente volgens TC Tubantia op korte termijn twee linksbacks bovenaan het prioriteitenlijstje staan. Daarnaast stelt het regionale dagblad dat de bezetting op het middenveld een stuk beter kan, waardoor er komende maand nog zes tot zeven spelers moeten arriveren. Twente versterkte zich tot dusver transfervrij met Paul Verhaegh (VfL Wolfsburg), Lindon Selahi (Standard Luik) en José Pleguezuelo (Arsenal).

“We moeten roeien met de riemen die we hebben, maar we hebben niet eens riemen. Ik word er een beetje flauw van dat ik telkens hoor dat FC Twente een technisch directeur heeft die creatief is. Wat valt er te creëren als er geen geld is?”, reageert Van Leeuwen op de situatie. Er wordt momenteel gewerkt om met behulp van geldschieters een spelersfonds te creëren. Er zit echter, ondanks dat Twente ook geld overhoudt aan de transfers van Quincy Promes en Luuk de Jong, nog geen schot in de zaak. “Of ik me zorgen maak? Ik zelf niet, maar als ik FC Twente was, zou ik me wel zorgen maken.”


Poll

Denk jij dat FC Twente zich komend seizoen zal handhaven in de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door janssen)

Tja. Dit is wel de harde realiteit. Er is gewoonweg geen geld. Alles wat er binnenkomt is keihard nodig om af te lossen en om andere gaten te dichten. Onverantwoorde risico’s nemen is al eens eerder gedaan dus dat Is ook geen optie.....

1 juli 2019 om 11:17

Ik dacht gelezen te hebben dat ze spelersbudget van 4,8 miljoen hebben. Volgens mij zijn er heel veel clubs die een veel lager spelers budget hebben. Ja, ze moeten nog veel aflossen, maar qua spelers budget zijn er (zover ik weet) nog steeds heel veel clubs die niet groter zijn.

1 juli 2019 om 12:36

Als Boere / Oosterwijk / van der Lely / Holsscher al bijna samen 2 miljoen aan salarissen opvreten. Blijft er weinig over. Denk trouwens dat Twente van Leeuwen meer geld heeft beloofd. Van der Kraan gaf na kampioenschap aan 5.7 of 5.8 en nog geen half jaar later is het plots een miljoen minder?

1 juli 2019 om 18:15

Als dat werkelijk zo is, dan is dit wanbeleid en grootheidswaanzin van Twente en kunnnen zich alleen maar zichzelf kwalijk nemen.

Tsja meneer van Leeuwen, dat er geen geld is was al bekend toen u daar een contract tekende. Ondertussen is er van alle kanten hulp gekomen om de financiele situatie van de club te verbeteren en zo te lezen probeert men nog meer hulp te regelen met enkele geldschieters. Hoeveel hulp heb je nodig? Ik vind het sowieso erg bijzonder dat je in de KKD een groter spelersbudget had, dan dat je dit seizoen na de promotie hebt.

1 juli 2019 om 09:02

Moet zeggen dat ik ook niet echt medelijden kan hebben. Kan ook natuurlijk zijn om de verwachtingen wat te temperen. Emmen, Rkc, Sparta en andere laagvliegers hebben ook kleine budgetten. Roeien met de riemen die je hebt!

1 juli 2019 om 12:40

Maar geen contracten waar voor spelers vh kaliber van der Lely Ca 4 ton aan salaris moet worden betaald. Contracten die door van Halst zijn geaccodeerd die nu zwaar op je spelersbegroting drukt. Eigen schuld dikke bult uiteraard.

1 juli 2019 om 09:14

'ik vind het sowieso erg bijzonder dat je in de KKD een groter spelersbudget had, dan dat je dit seizoen na de promotie hebt.'

An sich kan ik daar wel in komen. In je eerste seizoen na degradatie zit je sowieso nog aan een hoop dure krachten vast. Die kan je niet zomaar uitzwaaien of een forse salarisverlaging opdringen indien dit niet in het contract staat.

Dat betekent dus dat je je spelersbudget gaandeweg af moet bouwen. Het is ook goed mogelijk dat er met aflossingsafspraken rekening is gehouden met dit feit. Dat zou betekenen dat ze vorig seizoen onder coulantie een wat lager bedrag af zouden hebben mogen lossen, en aankomen seizoen meer moeten aflossen wat ten koste van het spelersbudget zou gaan.

1 juli 2019 om 09:41

Voor sommige betalingen is opschorting aangevraagd zolang er KKD werd gespeeld. Door de promotie zijn deze betalingsverplichtingen weer in gang gezet, zodat er meer geld gaat naar het aflossen (en bijv. deal met de eredivisieclubs) en minder naar het team.

1 juli 2019 om 09:47

Nou kijk, dat past dus precies in de mogelijke situatieschets die ik gaf. Vind het persoonlijk wel logisch dat het zo loopt.

Dat je dan nu een enorme uitdaging hebt is inherent aan de situatie. Dat wordt creatief huren en hopen op een home run met dat beetje geld dat je nog bij elkaar weet te schrapen voor eigen transfer(s).

1 juli 2019 om 18:17

Het spelersbudget is nog steeds 4,8 miljoen. Er zijn genoeg ploegen die minder hebben. Maar als je dit op een hele slordige manier uitheeft (wat ik lees 4ton voor van der Lely) dan ligt het niet aan de aflossingen maar aan technisch wanbeleid.

1 juli 2019 om 09:37

Tja.. je hebt gewoon te maken met meerdere stappen. Door de degradatie zijn we weer 2 stappen teruggebeukt. Eerst moest continuiteit gewaarborgd worden, en dat is redelijk in orde nu. Er kan aan de vaste kosten voldaan worden en de verwachting is dat volgend jaar zwarte cijfers gepresenteerd kunnen worden (excl. transfers). Voor continuiteit is echter wel weer handhaving nodig. Met de huidige spelers lukt dat zeker niet. Er wordt nu door de noabers een spelersfonds opgericht. Dit fonds is bijna rond, dus meneer Van Leeuwen is nogal voorbarig met z'n tranen in de krant.

1 juli 2019 om 14:05

Jansen Joenite

Ik hoop dat je gelijk hebt wat betreft het fonds en ik het verkeerd begrijp, maar gaat dit beklag van Van Leeuwen niet juist over het vullen van datzelfde fonds met 1,5 miljoen? Met een 'lege kas' in een fonds kan ook niet veel gedaan worden. Of zie ik het verkeerd?

Vind Ted (ik mag Ted zeggen) trouwens een gouden vent en misschien wel onze beste aanwinst in deze barre tijden, maar ik ben wel een beetje klaar met dit soort geklaag, al dan niet terecht.

1 juli 2019 om 15:39

We gaan het zien Twenteov. Ik ga er vanuit dat eind deze week het fonds rond is.

Naar verluidt springt gemeente Enschede wel bij. Geintje boys, moet kunnen, tot de volgende derby!

1 juli 2019 om 09:05

Twente heeft in ieder geval wel geld voor een echt grasveld. Sorry dat was een geintje van geen Twente supporter

1 juli 2019 om 10:05

Had em dan tenminste verwacht van een FCT supporter. Hahah moet allemaal kunnen. Bovendien heeft FCT dat geld helemaal niet, maar de gemeente die aan het kwijtschelden is. En laat nu gemeente Enschede het geld ook eigenlijk niet hebben, ze willen alleen niet nog dieper het schip ingaan. Kortom, welk geld heeft FCT?

1 juli 2019 om 10:35

De situatie was: Of Enschede staat garant voor om en nabij 15 miljoen of ze verliezen gegarandeerd 40 miljoen.

Het is kiezen voor de minste erge kwaad.

Die is de verwachtingen aardig aan het temperen zeg. Het wordt dus een benauwd jaar voor de supporters van Twente. Ik dacht eerlijk gezegd dat Twente zich makkelijk zou handhaven door de transfers van deze Ted van Leeuwen, maar nu ik dit zo lees heb ik wel mijn twijfels.

Jammeren als technisch directeur van FC Twente? De club die omhoog is gehouden door de gemeente Enschede (meerdere malen)? Het is nu aan hem en aan Twente om inderdaad wel creatief te zijn zonder gekke financiële constructies waar je later juist weer last van kan hebben. Ga met de pet rond bij de supporters en/of bedrijven. Daar moet het geld nu vandaan komen. Kom op meneer Van Leeuwen! Geen tijd voor jammeren, maar gaan met die banaan!

1 juli 2019 om 09:07

Ah, de reactie waarvan je wist dat deze komen zou. Ga met de pet rond. Daar heeft natuurlijk niemand bij Twente nog aan gedacht. Is natuurlijk ook nog niet gebeurd (wessels).

1 juli 2019 om 09:10

"Ga met de pet rond bij de supporters en/of bedrijven. Daar moet het geld nu vandaan komen." .... je weet dat dit al ruimschoots gedaan is? Belangeloos, in tegenstelling tot de inleg van de gemeente (die op termijn meer dan het volledige bedrag weer terug gaat krijgen).

1 juli 2019 om 09:32

Waarschijnlijk is dat bij de meeste mensen hier niet bekendst aangezien VZ wel 2x bericht dat het geld op is, maar niet dat het spelersfonds bijna rond is. Wat mogen we blij zijn met zoveel fantastische bedrijven in onze regio met een groot Twente hart. Zeer veel credits voor hen.

1 juli 2019 om 09:34

Op termijn meer dan het volledige bedrag weer terug gaat krijgen? Dat kan je toch niet met zekerheid zeggen? Twente staat er volgens mij financieel nog steeds niet goed voor. Degradeer je volgend jaar weer, dan wordt het financieel gezien (denk ik dan) nog een stuk zwaarder. Mocht Twente uiteindelijk failliet gaan, dan kan de gemeente toch gewoon fluiten naar hun centen?

1 juli 2019 om 09:38

@92643 en @jansen Joenite: Waarom is hij dan nu zo aan het jammeren in de pers? Ik reageer alleen maar op bovenstaand artikel. Dat is de technisch directeur van de club zelf die wordt gequote.

1 juli 2019 om 09:43

Dat is voor mij ook de grote vraag 4ever4ajax (zie ook mijn post hieronder). Dit zet alleen maar kwaad bloed ook bij de goedwillenden. Qua creativiteit is Ted soms een zegen, maar qua communicatie naar de pers een ware pain in the ass.

1 juli 2019 om 17:02

Verslaggever vraagt: "wanneer zien we wat creatiefs uit die hoge hoed van je?" Van Leeuwen antwoordt...

3 buitenspelers, een spits en twee backs en het middenveld moet “een stuk beter”, dus dat is hetzelfde als, we hebben twee of drie middenvelders van niveau nodig. Zonder geld dus 8 spelers halen, je zou bijna zeggen dat gaat niet, maarja, het is twente.

Volgens mij heeft Ted van Leeuwen niet zoveel te klagen over het spelersbudget, als je ziet dat FC Twente (ondanks de grote schuldenlast) nog een spelersbudget van 4,8 miljoen heeft, wat gelijk is aan het budget wat Heracles vorig jaar had. En slechts 7 ton lager is dan dat van FC Groningen. Dan moet je toch een eredivsie waardige selectie kunnen maken. Nu begrijp ik wel dat een spelersbudget iets anders is als een transferbudget, maar met dat geld moet je toch een paar leuke transfervrije spelers een salaris kunnen bieden dat concurrerend is.

Zeker als je bedenkt dat clubs als Fortuna, Emmen, Rkc, VVV een spelersbudget hebben wat nog een flink stuk lager is.

Dit huilie huilie van Ted van Leeuwen is volgens mij dan ook alleen maar bedoeld om de sponsoren nog een beetje extra geld afhandig te maken, om zo nog wat extra geld aan spelers uit te kunnen geven, alsof die sponsoren al niet genoeg geinvesteerd hebben om Twente in leven te houden.

1 juli 2019 om 12:43

Als je wisselspelers Boere / Oosterwijk / van der Lely / Holsscher al bijna 2 miljoen opeten aan salaris? Daar kan van Leeuwen toch niets aan doen? Twente heeft van leeuwen een miljoen meer beloofd, dat gebeurt dus niet. Ik snap de frustratie van Ted wel.

Wat denk ik ook niet helpt is dat Nederlandse clubs alleen op de Europese markt kunnen kijken door die verschrikkelijke regel dat niet-EU-spelers boven de 4 ton moeten verdienen, altijd dat gezeik over kunstgras maar dit is de echte reden dat het zo slecht gaat met de Eredivisie.

Ted, hou je toch eens in joh. Je weet dondersgoed dat het spelersfonds vrijwel rond is en dat je dan aan de slag mag. Dit constante gebedel werkt alleen maar averechts. Daarnaast: waarom eerst 3 relatief dure contracten tekenen (drommel, Verheagh, Pleguezuelo) om vervolgens te zeggen dat het geld op is?

Hoe denk je dat we het in Emmen doen dan?
Daar hebben we ook geen cent.
Maar daar doen we het met jeugd en transfervrije jongens....

Wat dacht je van:
Yanic Wildschut
Serrarens
J. Verhoek
Aalberg
Emnes
van der Werff
Bruins
van Rhijn
Bakker
Nelson
George

Kortom: Zat haalbaar voor zowel basis als breedte

1 juli 2019 om 11:55

Ted heeft echter geen oog voor wat in Nederland rondloopt of eigen jeugd. Soms heb ik zelfs het idee dat hij zelf een graantje meepikt wanneer hij sommige spelers kan onderbrengen.

1 juli 2019 om 14:56

Van Leeuwen heeft al eens aangegeven, dat dit soort spelers niet mogelijk zijn, want te hoge salariseisen (voor FC Twente) of anderzijds te hoge eisen stellen (bijv. een driejarig contract wat Twente kan of wil bieden).

Ted voert de druk op, hij is geen malle pietje he? Is puur politiek dit, hij meent er geen snars van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper170
T. EbuehiVerdediger170
Julio PleguezueloVerdediger171
DaniloAanvaller1711
J. BoschMiddenvelder161
G. RoemeratoeMiddenvelder160
V. ČernýAanvaller166
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

5 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 januari
Fenerbahçe wil een poging wagen om Eden Hazard te huren van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren