‘PEC Zwolle rekent op komst AZ-middenvelder en klopt aan bij Ajax’

Zondag, 30 juni 2019 om 23:55Yanick Vos • Laatste update: 00:06

In de zoektocht naar versterkingen op verschillende linies klopt PEC Zwolle aan bij AZ, Ajax en FC Den Bosch. Volgens de Stentor is Ilias Bel Hassani hard op weg naar Zwolle, waar hij wordt gezien als vervanger van Younes Namli. Trainer John Stegeman hoopt verder de beschikking te krijgen over Den Bosch-verdediger Sam Kersten, terwijl Ajacied Dennis Johnsen in beeld is om op huurbasis over te komen, zo meldt Voetbal International zondagavond.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door miccoli)

Zijn allemaal versterkingen. Laat maar komen!

Ajax verhuurt volgens mij geen spelers aan clubs die geen grasveld kunnen 'betalen' (wat een goede zaak is), dus PEC heeft in deze denk ik dikke pech.

1 juli 2019 om 00:28

Wel als die nooit in Ajax 1 gaat spelen toch? Lijkt mij.

1 juli 2019 om 00:29

Geldt dit alleen voor clubs die het niet kunnen 'betalen'? Of gewoon voor alle clubs die op kunstgras voetballen? In het eerste geval heeft PEC geen pech, aangezien ze binnenkort gaan overstappen op grasveld en ze het dus wel kunnen betalen

1 juli 2019 om 07:50

Wat is binnenkort??? Want wat hij zegt klopt. Ajax verhuurt geen spelers aan clubs die op kunstgras spelen. Volgens mij doet PSV dit inmiddels ook niet meer. Dus PEC zou Johnson moeten willen kopen.

1 juli 2019 om 09:03

Daarom zet ik het ook een quotes. Elke club kan het betalen, maar zetten de prioriteiten ergens anders. Ja over 3 a 4 jaar en dan nog moet ik het nog maar zien.

1 juli 2019 om 00:49

Haha echt weer zo'n typische arrogante Amsterdamse reactie met je ''betalen'' en ''dikke pech'' en je zat er helemaal naast zoals boven al aangegeven.

1 juli 2019 om 01:11

Ik denk dat weinig mensen zijn reactie als arrogant interpeteren.

1 juli 2019 om 02:08

Nee hoor . Het moet maar eens afgelopen zijn met die clubs die gaan gras kunnen “betalen”. Dat vinden ze niet alleen in Amsterdam , maar bijna overal. Overigens goed om te horen dat Zwolle weer naar gras gaat!

1 juli 2019 om 09:12

Waarom nou weer dat typische arrogante Amsterdamse? Ik heb niks met Ajax en zal er ook nooit wat mee krijgen, maar ik heb nog een stuk minder met BVO's die op kunstgras spelen. Elke BVO kan het betalen, maar leggen de prioriteiten ergens anders. Een NAC heeft daar bijvoorbeeld schijt aan en speelt gewoon op gras, daar heb ik meer respect voor dan bijvoorbeeld een Emmen die met een kleine begroting zich kan handhaven in de eredivisie. Of zo'n club als PEC die zich tot een stabiele eredivisie club heeft weten te manifesteren, door dat plastic troep.

1 juli 2019 om 01:40

Queensy Menig wel.

1 juli 2019 om 07:49

Die werd dan ook nog verhuurd voordat Overmars zei dat hij geen spelers meer zal verhuren aan clubs die op kunstgras voetballen. De laatste verhuurperiode van Menig toen hij bij Ajax onder contract stond was het seizoen 2016/2017. Overmars zei in oktober 2017 dat hij geen spelers meer zal verhuren aan kunstgras clubs en tot nu toe is dat ook niet meer gebeurd (als ik het goed heb).

1 juli 2019 om 06:30

Wat was ook alweer het grote probleem met kunstgras in combinatie met voetbal? En dan de onderbouwde argumenten, maar niet de emotionele. Ik kan me die niet voor de geest halen.

1 juli 2019 om 08:02

Er zijn verschillende onderzoeken geweest naar kunstgras. Zo heeft de Knvb een onderzoek laten doen naar de relatie tussen kunstgras en verschillende soorten k***s. Gelukkig is uit dit onderzoek gebleken dat er geen relatie is tussen kunstgras en k***.

Het UMC heeft ook een onderzoek uitgevoerd en heeft gekeken naar het aantal blessures op echt gras en kunstgras. Ook hier blijkt dat er geen uitsluitend bewijs is dat kunstgras tot meer blessures leidt. Wat wel opvallend was is dat er op kunstgras meer enkel blessures werden waargenomen en op echt gras meer knie- en hamstringblessures.

Dus qua veiligheid en blessures is er totaal geen noodzaak om kunstgras af te schaffen, daar heb je gelijk in.

Toch zou ik het afschaffen omdat het heel wat voetballers niet aanstaat. Het voetbalt toch anders op kunstgrasvelden en dat moet ook meegenomen in deze beslissing (dat is iets wat de spelers en trainers zeggen). Hoeveel voetballers hebben we de afgelopen jaren hun afkeur jegens nepgras horen uiten?

Om maar een paar recente spelers en coaches op te noemen: Huntelaar, Anco Jansen, Steven Gerrard, Jorgensen, Ten Hag, Schone, etc. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Dit zijn de mensen die er het meest mee te maken hebben en die hebben er schijnbaar problemen mee die niet puur op emoties zijn gebaseerd. Moeten wij dat negeren omdat er geen goede wetenschappelijk verklaring voor is?

1 juli 2019 om 09:07

Als jij het verschil tussen kunstgras en normaal gras niet kan zien, dan weet ik het ook niet meer hoor. De bal maakt gewoon andere bewegingen en capriolen uit op een kunstgrasveld. Stuitert anders, rolt sneller of juist langzamer (als het kunstgrasveld droog is). Dus niet alleen maar emotionele waarde, maar je speelt op zo'n veld gewoon een ander spel. Het is daarom (vind ik) ook competitie vervalsing, aangezien de thuisclub ook op dat kunstgrasveld traint.

1 juli 2019 om 09:55

@kleinegene...heb je t tegen mij? Waar zeg ik geen verschil tussen beide soorten te kunnen zien? Ik vraag om niet emotionele argumenten en die heb ik nog niet gezien. T was voor veel clubs ooit een financiële afweging om kunstgras te leggen. Een financieel argument. De tegenbeweging gooit het op onnatuurlijk spel, competitie vervalsing en zelfs werden de slechte prestaties van oranje en Nederlandse clubs in Europa er aan gekoppeld. Ik stel dus gewoon een vraag.

1 juli 2019 om 09:56

@miccoli. Ik negeer niks. Ik stelde een vraag en die heb jij toch netjes beantwoord.

1 juli 2019 om 11:09

vragen naar het verschil tussen kunstgras en gras is een beetje hetzelfde als vragen naar het verschil tussen gravel en gras bij tennis . Het speelt gewoon totaal anders en moet daarom zsm verboden worden in de eredivisie

1 juli 2019 om 11:59

Wat maakt het aangeven dat het spel degelijk anders is op kunstgras tot een emotioneel argument? Dit is een functioneel argument en geen emotioneel argument. Of jij moet kunnen uitleggen dat het een emotioneel argument is?

1 juli 2019 om 14:55

Dat een bal anders stuitert en daardoor het spel anders wordt is dus een functioneel probleem en daardoor het argument om het door gras te vervangen?

Zou voor alle partijen beter zijn. Bel hassani heeft helaas niets laten zien en liep er altijd bij als een zoutzak. Vond hem ook een man van grote praatjes en weinig daden. Zijn uitspraken over de club hebben hem ook niet goed gedaan en ik zie liever Reijnders als backup voor Til. Als Bel hassani zijn vorm terugvindt van Heracles kan hij een goede aankoop zijn voor pec, maar ik moet het maar zien of dat lukt.

Ik weet niet of het bij de Bel Hassani nou een instellingsding is of omdat hij gewoon minder goed is dan hij denkt. In zijn verhuur periode bij Groningen deed hij heel behoorlijk maar blijft toch een twijfelgeval . Johnsson is we een hele leuke voetballer ...als Het “loopt” bij hem tenminste . Kersten is een goede aankoop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-20
18.PEC Zwolle9-21
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KastaneerAanvaller190
S. TedićAanvaller160
J. WestermanAanvaller00
J. KestingKeeper00
K. LamprouKeeper190
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

Nederland
5 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Zondag 16 januari
Internazionale heeft zijn pijlen gericht op Morten Thorsby. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren