‘Ik kreeg maar geen kans, dan ga je dingen laten lopen op de training’

Zondag, 30 juni 2019 om

Yassin Ayoub trok een jaar geleden met hoge verwachtingen naar Feyenoord, maar de middenvelder kwam in zijn eerste seizoen in Rotterdam minder vaak in actie dan hij zelf had gewild. De van FC Utrecht overgekomen Ayoub slaagde er onder trainer Giovanni van Bronckhorst nooit in om een basisplaats te veroveren en speelde uiteindelijk zestien wedstrijden in de Eredivisie. In het aankomende seizoen hoopt hij hier verandering in te kunnen brengen.

“Ik denk dat de kans aanwezig is dat ik veel ga spelen. Maar het ligt aan mezelf. Ik moet ervoor zorgen dat ik iedere training weer laat zien dat ik van meerwaarde ben. Dan hoop ik dat de trainer mij die kans gaat gunnen”, blikt hij vooruit in gesprek met Voetbal International. Ayoub zag concurrenten als Tonny Vilhena en Jordy Clasie al vertrekken uit De Kuip, terwijl er met Jaap Stam bovendien een nieuwe trainer binnen is gekomen.

Ayoub merkte in het afgelopen seizoen dat Van Bronckhorst al een paar jaar voor een min of meer vaststaand elftal koos en daar maar weinig van afweek. Voor een nieuwkomer was het daarom moeilijk om een plekje bij de eerste elf te veroveren: “Ik heb momenten gehad waarop ik minimaal een kans verdiende, heel goed inviel en beslissend was. Maar je kijkt ook naar jezelf en wat je zelf hebt gebracht.”

“Als ik eerlijk ben dan werd het op bepaalde momenten heel moeilijk voor mij, omdat ik steeds maar niet die kans kreeg. Dan ga je dingen laten lopen op de training. Dat moet je natuurlijk nooit doen. Het was gewoon stom.” Ayoub heeft wel het idee veel van deze momenten te hebben geleerd, nadat hij bij FC Utrecht jarenlang alles speelde en beslissend was: “Ik had echt het gevoel dat ik dat hier ook kon zijn, alleen het mocht niet zo zijn. Daardoor heb ik op sommige momenten steken laten vallen op de training. Dat verwijt ik mezelf en ga ik nooit meer doen.”


Poll

Vind jij dat Yassin Ayoub volgend seizoen in de basis hoort te staan bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door ruudos)

Nu kan hij toch mooi vilhena opvolgen?

30 juni 2019 om 14:35

Het moet wel raar lopen als einde van het seizoen zelfs Geertruida zelfs meer minuten heeft dan ayoub.

30 juni 2019 om 14:38

Ik hoop het voor Geertruida

Dat gaat 'ie nooit meer doen tot het moment dat hij waarschijnlijk weer het gevoel krijgt geen eerlijke kans te krijgen. Nu is het makkelijk die knop omzetten: veel concurrenten weg, nieuwe trainer, nieuw seizoen. Tuurlijk heeft hij nu het gevoel weer al zijn inzet te tonen.

30 juni 2019 om 14:38

Eerlijkheid duurt het langst... Gelijk heeft hij deels.aan zijn zijde, Gio zat ook vastgeroest aan zijn oude spelers. Anders had hij al wel eerder jeugd kansen gegeven of spelers die gehaald waren voor posities. Spelers worden gehaald voor de bank te verwarmen terwijl gehuurde spelers die niks brengen voorkeur genieten. Je knakt dan af en toe wel imo. Maar hij kan hopelijk dit seizoen laten zien waarom hij gehaald is met Clasie en Tonny die weg zijn gegaan.

30 juni 2019 om 14:49

Zeg ook niet dat het wellicht niet gek is dat hij is geknakt, maar zeg meer dat hij niet kan zeggen dat hij dit nooit meer gaat krijgen. Het hoofd is een raar iets, grote kans als hij weer in eenzelfde situatie komt dat hij weer knakt.

30 juni 2019 om 14:57

Dit ben ik volkomen met je eens. Mentaliteit is alles en de toekomst zal dit uit moeten wijden of hij dit heeft.

30 juni 2019 om 15:54

Dus mensen kunnen niks leren van hun fouten en worden nooit volwassen?

Beetje rare reactie. Hij legt de fout bij zichzelf , ook al kreeg hij geen kansen. Dus kan je ook concluderen , dat deze jongen geleerd heeft en er beter van is geworden. Glas half vol of half leeg... het is maar hoe je het wilt zien.

30 juni 2019 om 16:13

Heeft hij in jouw ogen dus GEEN of WEL mentaliteit? Want mentaliteit is niet een half seizoen minder doen op de training. Maar ook niet 2 jaar alles raak schieten. Dus help mij even: wanneer heeft Ayoub mentaliteit, in jouw ogen?

30 juni 2019 om 16:26

Zoals hij de 'fout' bij zichzelf heeft gelegd is gewoon, hoe je het wend of keert mentaliteit. Dus op sommige 'tijden' is dit dus wat hij laakt. Genoeg geholpen?

Precies het verschil van de instelling van een topper en een subtopper. Ayoub is dus een subtopper, daar ga je geen kampioen mee worden.

30 juni 2019 om 14:43

Nouja, het feit dat hij deze zelfreflectie aan de dag brengt is wel positief. Er zijn jongens die naar alles wijzen behalve zichzelf, zelfs ver na dit soort momenten. Of zelfs na hun carrière nog.

30 juni 2019 om 14:49

Ik vindt het bijzonder dat jij weet wat de instelling is van spelers van ajax of psv. Puur dat nu dan toevallig een speler van Fey eerlijk is over het feit dat hij steken heeft laten vallen op de training, betekend niet dat hij de enige speler is die dat heeft. Wie weet lopen er wel 5 rond met deze instelling bij ajax of psv die het niet naar buiten willen brengen of daar de kans niet voor hebben gekregen.

30 juni 2019 om 15:15

Wat hebben Ajax en PSV nou weer met dit artikel te maken?? Zucht

30 juni 2019 om 15:58

Zucht.. als je het niet begrijpt is het een beetje jammer. Iemand geeft aan wat het verschil is (in zijn ogen) tussen een topper ( Ajax /psv ) en een subtopper...

Zucht...

30 juni 2019 om 16:03

Goh toch nog iemand die het begrijpt. Bedankt Stua

30 juni 2019 om 15:56

Je kan prima met Ayoub kampioen worden alleen ik je niet snel door Ayoub kampioen worden.

30 juni 2019 om 16:00

@Kamikaze hahahaa moet altijd lachen om die makkelijke theoretische inkoppers. Je zegt eigenlijk helemaal niets, maar probeert met populaire praatjes een punt te maken.

30 juni 2019 om 20:36

@SRKurd, net als jezelf bedoel je? Je zegt namelijk ook eigenlijk niks. @iscorma, ik heb het nergens over spelers van Ajax en PSV. Ik beweer ook nergens dat dat wel allemaal toppers zijn. Ik zeg dat ik vind dat Ayoub geen topper is en dat z’n instelling in het afgelopen jaar tijdens de training dit dus bewees.

En toch vond ik hem de momenten die hij kreeg vorig seizoen behoorlijk wisselvallig. Dieptepunt de bekerwedstrijd die hij speelde. Als je dan ook situaties op de training laat lopen, maak je het Gio niet moeilijk. Dit klinkt niet echt als een over mijn lijk mentaliteit

30 juni 2019 om 14:43

Deels met je eens omdat hij idd met sommige inval beurten beroert presenteerde. Maar.daarbij wel zeggend dat er wel meer vaker gewoon slecht speelde, die stonden de wedstrijd erna ook gewoon weer op het veld om weer hetzelfde te vertonen...

30 juni 2019 om 14:48

De minpunten van Gio zijn bekend. Wat mij nog meer irriteerde was dat jeugd gewoon geen kans kreeg. Nu ben je in februari uitgevoetbald; dan kan je toch Kokcu, AEB, Arzakan etc wat meer speeltijd gunnen?

30 juni 2019 om 15:05

Zeker. Of dat je 3e of 4e word kan/kon mij ook weinig schelen. Altijd maar weer hetzelde laken een pak en de toekomstige spelers (er lopen wel een stuk of 6 pareltjes) niet eens laten ruiken op Kökcü na. (Die ook te weinig tijd kreeg imo) hopelijk gaan we meer van onze jeugd zien onder Stam.

30 juni 2019 om 15:16

Helemaal mee eens. Voorin ook. Leuk zo een van persie slot charme offensief, maar aangezien je inderdaad vanaf feb nergens meer om speelde had je ook Vente een wedstrijd of 10 kunnen laten spelen . Dan had je een goed beeld kunnen hebben of hij de eredivisie nu echt aan kan of niet. Ook het niet zou een antwoord zijn geweest , dan had je hem nu kunnen verhuren of verkopen

Orkun en Yassin hun kans om te grijpen. Ik hoop dat ze dat allebei doen. Vilhena en Clasie zullen dan niet gemist worden en hebben we de komende 2 jaar een goed middenveld.

Wat een onzin. Clasie was zijn directe concurrent. Die was ook nieuw en heeft wel een plekje in het elftal weten te veroveren, zonder echt goed te spelen. Dit terwijl Clasie nog nooit onder de hoofdtrainer van Bronckhorst gespeeld had. Op mij komt het vooral over als gebrek aan mentaliteit.

30 juni 2019 om 14:47

En dat is toch gek, want zo goed is clasie niet.

30 juni 2019 om 14:51

Clasie was een kind van de club, Clasie koste een miljoen huur, Clasie heeft 6 à 7 goeie potten gespeeld....

30 juni 2019 om 17:36

@fr_jc, 6 a 7 potten klopt wel, maar jammer genoeg tegen de laagvliegers; Zwolle, groningen en emmen waren noemenswaardig voor de winterstop, daarna de graafschap, emmen, heerenveen en nac.

2 juli 2019 om 16:57

Clasie heeft daar werkelijk amper iets voor hoeven doen, die werd direct, zonder enig speelritme, in de basis gezet.

Heeft een speler eens zelfkritiek is het weer niet goed. Het siert Ayoub juist dat hij een deel van de schuld ook bij zichzelf zoekt, is toch een redelijk zeldzame eigenschap in de.voetbalwereld. Ik hoop de dat hij zich in het elftal weet te spelen want deze speler kan echt belangrijk zijn voor Feyenoord.

30 juni 2019 om 15:02

Je kan als speler niet meer 'a' zeggen of mensen springen er op als vliegen met hun morele bs. Het is uiteindelijk ook maar een simpele mens met ups and downs in het leven, maar stel je voor dat je dat ook echt gaat uiten in een interview...

30 juni 2019 om 15:19

Helemaal mee eens. Niets menselijks is een topsporter vreemd. Liever dat een speler ook eerlijk kijkt naar zichzelf of hij er 100% alles aan gedaan heeft dan alleen maar wijst naar de trainer of andere externe factoren

30 juni 2019 om 15:46

Mensen zijn soms zo oppervlakkig. Sporten, geld, genieten. Dat is wat ze denken. Naast dat allemaal is het thuiskomen en het leven aangaan, dag in dag uit. Families, vrienden, situaties, ruzies (hopelijk niet al te veel), betalingen, presteren op het veld, omgaan met kritiek, etc.

Het is soms echt met het hoofd schudden als je sommige reacties leest.

Jammer dat Ayoub vorig jaar zo weinig kans kreeg. Ook dat hij de kansen die hij kreeg niet heeft laten zien wat hij kan. Ik ben nog steeds van mening dat het een Feyenoord waardige speler is. Ik hoop oprecht dat hij de kans zal krijgen en die ook gaat pakken. Anders moet hij eieren voor zijn geld kiezen en weggaan.

ik snap niet eens dat hij gehaald is door Feyenoord. hij was transfervrij maar daar is imo alles mee gezegd. een leuke, bruikbare speler voor een club als FC Utrecht maar geen speler die Feyenoord naar een hoger niveau tilt

30 juni 2019 om 15:23

Voor de breedte geen verkeerde speler , maar dan vind ik dat je ook eerlijk moet zeggen dat dat in eerste instantie de reden is dat je hem haalt en dat hij zich in de basis zal moeten knokken . Dat is natuurlijk niet zo leuk om te horen en wellicht was hij dan niet gekomen , maar dat is beter dan valse verwachtingen scheppen en zo een ontevreden speler in de selectie hebben . Zelf denk ik dat Tapia beter is dus tenzij ze Tapia voor een leuk bedrag kunnen verkopen zou ik dan eerder ayoub verkopen / verhuren .

30 juni 2019 om 15:23

Ja eens. Ik vind het een nuttige speler maar beslist geen basis materiaal. Door de minuten die ik heb gezien van hem in het Feyenoord shirt, vond ik het meer dan terecht dat hij wisselspeler was. Ik laat mij graag verrassen door hem dit seizoen maar ook ik zie het somber in..

Deed niet onder voor wat er vorig jaar in de basis stond. Dat Clasie speelde was ook buitengewoon lachwekkend. Je kan veel over Ayoub zeggen maar het is gewoon een prima speler met een uitstekend karakter. Ook een echte liefhebber die zoveel mogelijk wil spelen ipv zoveel mogelijk geld wil binnenharken. In de winter wilde hij al weg omdat hij niet speelde. Toen gaven ze aan dat hij het goed doet en nog kansen krijgt. Dan moet dit echt zijn seizoen worden.

Yassin Ayoub heeft het afgelopen seizoen nimmer een eerlijke kans gekregen bij Feyenoord. Met een eerlijke kans bedoel ik b.v. vijf keer een basisplaats krijgen bij de club van Zuid. Als je, zoals Ayoub, geen kans krijgt kun je die ook niet grijpen. Menig ander club zou zijn handen dichtknijpen bij zo'n creatieve voetballer als Ayoub.

30 juni 2019 om 16:08

@palko

ik heb hem heel vaak zien spelen bij FC Utrecht en toen dacht ik niet meteen van dit is een speler die Feyenoord naar een hoger niveau gaat tillen

30 juni 2019 om 23:07

Misschien niet, maar clasie deed dat ook niet en was huurling. Op basis daarvan had ayoub alleen al de voorkeur mogen krijgen

30 juni 2019 om 23:34

@ijsmuts

ja dat kan ik niet met je oneens zijn maar Clasie zal wel speeltijd gegarandeerd zijn. die had echt niet een derde jaar op de bank willen zitten en als je zo een speler een miljoen aan salaris betaald voor zo een huurperiode zegt dat ook wel wat.

ze zullen bij Feyenoord wel hebben gedacht dat hij van meerwaarde zou zijn en hem bepaalde toezeggingen hebben gedaan waardoor hij niet gepasseerd kon worden

Haha nee dan ga je dingen extra doen.. rare instelling.. alsof het een normaal gevolg en keuze is wat hij heeft gedaan🙃 toppers bewijzen het tegendeel en dan doel ik niet perse op de beste ook op spelers als Schone!! Qua mentaliteit miss wel het beste voorbeeld.

Anderen gaan juist extra goed hun best doen de training. Dit typeert zijn mentaliteit.

Spelers laten het pas lopen als ze merken wanneer medespelers die verzaken. Vervolgens toch opgesteld worden. Als je Ambrabat heb waarom dan Clasie huren. Etc

Ayoub doet net of het enigzins logisch is dat je de kantjes er vanaf loop op de training als je weinig minuten maak, met zo'n instelling ga je het echt niet redden bij welke club dan ook, of Ayoub moet lekker op save met alle respect bij Dordrecht of Telstar mee willen gaan hobbelen in het vervolg van zijn carrière..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie

38 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Feyenoord 1 0 0 0
2018/2019 Feyenoord 16 2 1 0
2017/2018 FC Utrecht 34 6 6 1
2016/2017 FC Utrecht 36 5 4 0
2015/2016 FC Utrecht 24 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Als je bij Ajax komt, wordt er gevraagd dat je elk moment top bent’

Met Zakaria Labyad, Yassin Ayoub, Sofyan Amrabat, Bart Ramselaar en Jens Toornstra leverde FC Utrecht de afgelopen jaren verschillende spelers af aan de Nederlandse topclubs. Tot dusver heeft alleen Toornstra weten...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren