Wayne Rooney lovend over Nederlandse trainers: ‘‘By far’ mijn beste coach ooit’

Zondag, 30 juni 2019 om

Wayne Rooney speelt inmiddels alweer enige tijd in de Verenigde Staten bij DC United, maar de aanvaller was jarenlang een van de grote blikvangers in de Engelse Premier League. In dienst van Manchester United steeg hij tot grote hoogten en kreeg hij in zijn latere jaren te maken met Louis van Gaal. Na zijn vertrek van Old Trafford werkte hij bij Everton bovendien een jaar onder Ronald Koeman en Rooney koestert nog altijd warme herinneringen aan de twee Nederlandse oefenmeesters.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat we Wayne Rooney in de toekomst terug zullen zien als trainer in de Premier League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door toppertje ouwe)

Is dit gewoon niet onjuist vertaald? In de zin van dat van Gaal de beste trainer(coach) was, maar Ferguson de beste manager? Ik bedoel Ferguson stond nooit op het veld liet dat over aan de veldtrainers/tactische coaches en was meer een ultieme general manager dan een trainer. Toch lijkt het mij dat hij by far de beste ooit was?

Ik bedoel van gaal is een echte vakman en heeft zeker in het begin van zijn carriere geweldige dingen gedaan. Echter was het bij Bayern(bayern speelde toen Jupp kwam met dezelfde selectie magisch) en United niet veel soeps. Met NL elftal was het super leuk maar het was een combi van zeer verdedigend voetbal, robben/rvp en zeer veel geluk (mexico) dat we zover kwamen.

Ik bedoel begrijp mij niet verkeerd. Ik probeer de prestaties van Louise niet te bagatelliseren, maar als Rooney zegt beste ooit denk ik dat er in de vertaling iets mis is gegaan.

30 juni 2019 om 12:15

Dit is de letterlijk tekst in het Engels, dus volgens mij klopt het wel dat hij Van Gaal op #1 zet:

"wayne Rooney has claimed Louis van Gaal is 'by far the best coach I have worked with' during his illustrious career, picking the Dutchman over Sir Alex Ferguson, Jose Mourinho and Fabio Capello among others."

30 juni 2019 om 12:18

Omdat jij het niet vindt, zou de tekst verkeerd vertaald zijn? Vreemde denkwijze!

30 juni 2019 om 12:39

Nou ja ik vraag het. Maar het antwoord van Lilywhitenl is duidelijk. Vond het gewoon inderdaad niet super aannemelijk. Okee duidelijk LvG tha best en Rooney spoort niet

30 juni 2019 om 13:38

'Rooney spoort niet'. Ok daar is op verschillende fronten wat over te zeggen maar je doet net alsof jij het in je Utd-carrière anders hebt ervaren. Volgens mij snijdt Rooney hout met zijn uitspraak en onderbouwing

30 juni 2019 om 13:43

Duude zie het knipoogje...

30 juni 2019 om 12:43

Ferguson de beste ooit noemen, terwijl jezelf al aangeeft dat die nooit op het veld stond en eigenlijk alleen maar een beetje aan het managen was. Dan kan je toch niet serieus menen dat hij beter is dan Louis? Ik vertrouw een team zonder technische staf eerder aan Louis toe, dan aan Ferguson, aangezien Ferguson dus gewoon geen training kan geven en tactisch er ook vrij weinig van kan, want daar heeft die zijn mannetjes voor nodig. Ik weet niet of het echt zo is hoor, hoe hij functioneert, maar zoals jij het beschrijft is die zonder hulp gewoon nergens.

30 juni 2019 om 13:47

Gast waar heb je het over man. Ferguson zonder hulp nergens? Je weet dat deze vent in 25 jaar de grootste club ter wereld heeft gebouwd? Geloof mij Ferguson beheerst alle facetten van het trainerschap. Echter koos hij ervoor om na 10 jaar de 'kleinere' dingen over te laten aan specialisten.

Sterker nog Ferguson had als regel dat hij om de 3 jaar 1 key member van zijn staf te wisselen voor iemand met nieuwe ideeen om sleur en achteruitgang tegen te gaan. Nou sorry maar dat vind ik toch veel beter dan onze Louise die blijft vasthouden aan dezelfde inzichten als toen in de jaren 90, terwijl het spel ieder 5 jaar drastisch veranderd.

30 juni 2019 om 12:45

Nee, was in het originele (engelse) artikel/interview ook zo. Inderdaad opmerkelijk dat hij SAF niet noemt.

30 juni 2019 om 13:22

Het is duidelijk dat dit puur over jouw eigen mening gaat. Ik begrijp je ook niet verkeerd, want bagatelliseren van de prestaties van vGaal is namelijk precies wat je doet... En Rooney zegt ook nergens dat vGaal de beste trainer allertijden is, maar enkel de beste waar hij mee heeft gewerkt. Dat is zijn persoonlijke mening. Dat jij niet kan verkroppen dat hij Ferguson niet noemt zegt vooral iets over jou. Bovendien zal een vergelijking met Ferguson altijd lastig zijn. Zijn prestaties zijn natuurlijk subliem, maar het was allemaal bij één club.

Wat betreft je kritiek op Louis: Bij Bayern heeft Heynckes goed gebruik gemaakt van het fundament dat door vGaal is gelegd. Ten aanzien van United kun je inmiddels wel stellen dat het probleem dieper gaat dan de coach. Met Oranje was gewoon een wereldprestatie. Dat geluk tegen Mexico viel best mee, dat was niet onwijs onverdiend ofzo. En dat hij naar de mogelijkheden van de ploeg speelde lijkt mij niet meer dan logisch.

30 juni 2019 om 14:14

Wat een redenatie. Blijkbaar ben je geen Van Gaal fan. Die man is 1 van onze Nederlands toptrainers allertijden. Heel gek hoor dat een oud speler cq fenomeen als Rooney dit dan zegt. Fergusson heeft een zooitje achtergelaten waar ze tot de dag van vandaag nog mee opgescheept zitten.

30 juni 2019 om 14:35

Welk zooitje heb je het over? Er is volgens mij niemand bij United over die ook speelde onder Ferguson, Woodward is verantwoordelijk voor deze middelmatige selectie.

30 juni 2019 om 15:05

@joey91, dat was het hele probleem. Ferguson selecteerde niet door en liet een ernstig verouderde selectie na. Ter illustratie: Als je in die tijden Manchester United koos met Fifa gingen alle peilers binnen je selectie het eerste seizoen al, of het seizoen erop met pensioen. Dat Woodward er daarna een puinhoop van heeft gemaakt klopt ook. Het een sluit het ander niet uit.

30 juni 2019 om 15:11

Jones. Smalling . Youngh, zijn er nog. En allen hebben veel te veel kansen gehad.

30 juni 2019 om 15:08

Jup heeft expliciet ook de credits aan lvg gegegeven na de cl overwinning.

Bayern speelt nagenoeg nog steeds met de spel opvatting die lvg dr in heeft geslepen.

Utd wou ook een andere spelopvatting hebben en koos daarom voor lvg. Het spelers materiaal bij utd was/ is dermate slecht dat lvg koos om balbezit te recyclen om zo zijn spelers tacktisch te onderwijzen in de tegenstanders uit positie te laten lopen, om dan toe te toeslaan in team verband enniet te leunen op individuele klasse.

Lvg heeft youngh en Valencia in twee seizoenen omgeturnd van twee waardeloze aanvallers naar wereld klasse backs. ( Valencia werd aanvoerder en youngh werd international als back)
Matta werd een hangende buiten speler van formaat i.p.v. een 10 die de dynamiek niet meer aankon. Fellaini kreeg zelfs een rol van lvg. Dit zijn allemaal spelers die lvg gratis dr bij kreeg en t mee moest doen.

Rooney had hij juist meteen weg moeten doen ,want mede omdat lvg halstarig aan m vast bleef houden, zelfs als 8 op t middenveld geprobeerd, is utd en lvg niet een gelukkig huwelijk gebleken.

Maar lvg bleef herhalen dat t 3 jaar zou duren . En daarom is hij ,imo, zo verbolgen over zijn ontslag. En ik denk dat als hij die 3 jr had gekregen utd verder zou zijn dan nu. Want ze zijn nu nog verder van huis dan toen lvg ontslagen werd.

Ik had erg graag willen zien wat Van Gaal had kunnen presteren als hij langer de tijd kreeg bij Man Utd. Ja, het voetbal was niet altijd even goed, maar dat is er in de jaren erna ook niet beter op geworden. Ik ben erg benieuwd waar Man Utd nu zou zijn als Van Gaal alles naar zijn hand had mogen zetten.

30 juni 2019 om 12:49

Ja, alhoewel ik denk dat zijn manier van voetballen misschien ook niet echt paste bij MU. En de spelers en staf daar waren toentertijd niet echt van plan om die stijl voor Van Gaal te veranderen.

30 juni 2019 om 14:16

Een stuk beter, maar ze kozen voor korte termijn gewin en nu zitten ze met de gebakken peren.

Wat mis ik spelers zoals Rooney. Wat een klasbak was hij een klein decennia geleden. Nostalgische gevoelens zullen helaas altijd de overhand nemen.

M.i. is Van Gaal toch echt gewoon de Cruijff onder Nederlandse trainers. Zijn palmares liegt er niet om en bovendien krijgt hij toch lof van diverse oud-spelers!

30 juni 2019 om 12:52

De mens kijkt meestal niet verder dan wat hij op zijn tv ziet, de reden waatom mensen denken dat hij maf is en niet weet waarover hij praat. Maar ik deel jouw mening in geheel, LvG is de beste coach van Nederland.

30 juni 2019 om 15:14

Beste weet ik niet maar wel de leukste in zijn tv optredens als coach.

30 juni 2019 om 13:14

Cruijff was de Cruijff onder de Nederlandse trainers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

469 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren