Uruguay huilt na afgekeurde goals, missers en strafschoppenreeks

Zaterdag, 29 juni 2019 om

Peru heeft zaterdag voor een stunt van jewelste gezorgd. Het team van Ricardo Gareca bereikte in Bahia ten koste van Uruguay de halve finales van het toernooi om de Copa América. Na een reguliere speeltijd waarin de ploeg van Oscar Tabárez zonder meer een doelpunt verdiende én Peru met hangen en wurgen de nul hield, zegevierde Peru in de strafschoppenreeks: 5-4. Luis Suárez en Edinson Cavani waren de grote schlemielen.

Uruguay was zonder meer de meest ongelukkige ploeg in de eerste 45 minuten. Na ruim twintig minuten schreef Cavani waarschijnlijk de misser van het toernooi op zijn naam. Suárez baande zich op links een weg door het strafschopgebied en zag hoe Roberto Gallese zijn inzet keerde. De rebound viel voor de voeten van Cavani, die het leer vanaf een meter of vijf hard en huizenhoog over het lege doel schoot.

Vier minuten later lag de bal wel in het net via Giorgian De Arrascaeta, na een van richting veranderde voorzet van Nahitan Nandéz. De arbitrage constateerde echter buitenspel van Nandéz. Peru, met Renato Tapia in de basis, bood in de eerste helft veel te weinig; Paolo Guerrero stond op een eiland en miste de inbreng van bijvoorbeeld Raúl Ruidíaz.

Peru startte goed aan de tweede helft, maar het was Uruguay dat dichter bij een openingsgoal was. Een inzet van Diego Godin ging over het doel van Gallese en na een uur spelen werkte Cavani de bal op aangeven van Suárez tegen de touwen. De arbitrage oordeelde dat er sprake was van buitenspel, hoe dan ook dubieus, en de VAR werd niet ingeroepen.

Twintig minuten voor tijd werd ook een doelpunt van Suárez wegens buitenspel ongeldig verklaard en zodoende bleef Peru met hangen en wurgen overeind. Na liefst zeven minuten extra tijd volgde meteen de strafschoppenreeks, waarin Peru aan het langste eind trok. Fernando Muslera kon niet één Peruviaanse penalty keren, waardoor de redding van Gallese op de eerste strafschop van Suárez cruciaal was. Peru speelt komende woensdag tegen Chili, dat in de kwartfinales na strafschoppen met Colombia afrekende. Een dag eerder staat de kraker tussen gastland Brazilië en Argentinië op het programma.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door hispano)

Chili heeft weer vrij spel om de 3e titel op rij te pakken.

29 juni 2019 om 23:18

Finale zullen ze zeker halen. Denk wel dat Brazilië te sterk zal zijn.

29 juni 2019 om 23:22

Ze spelen te wisselvallig, matige wedstrijden tegen Venezuela en Paraguay, en winnen ruim van Bolivia en Peru.

29 juni 2019 om 23:29

Dus dan noem je Brazilië of Argentinië vrij spel? Oke dan

29 juni 2019 om 23:34

Ja klopt, net zoals in 2015 en 2016.

29 juni 2019 om 23:40

Ja klopt, slaat nergens op natuurlijk. 2015 en 2016 hebben niks te maken met nu. Winnen in een finale van Argentinië of Brazilië is nooit een ABC'tje, maar goed. Chili kan hem best winnen hoor, maar zo zeker als jij het stelt is het niet.

30 juni 2019 om 06:52

Gelukkig leven we in 2015.. neem aan dat je het anders bedoeld, want vrij spel is wel heel vreemd om te zeggen

Suarez de gaarste spits, en dan durven mensen hem bij de beste spitsen te schetsen.

29 juni 2019 om 23:25

Is allang over zijn top heen joh, de enigste reden waarom hij nog redelijke statistieken heeft de laatste 2 seizoenen komt omdat messi hem tig keer voor de goal zet waarvan hij er meer dan de helft niks mee doet

29 juni 2019 om 23:27

Hou op man 21 goals in laliga , na messi de meeste goals, niet slecht voor iemand die over zijn top heen is

29 juni 2019 om 23:28

Jij bent een van die personen die zich blind staart op statistieken zie ik. Suarez was in meer dan de helft van de matchen nergens te vinden en heeft zoals gewoonlijk weer een zwak ucl seizoen gehad met maar 1 goal dacht ik.

29 juni 2019 om 23:30

Jij bent dus ook zo een persoon carlos

29 juni 2019 om 23:34

@tim2509 gelieve de volgende keer met argumenten te komen. Suarez kan je als je zijn goals weglaat al helemaal niet als beste spits bestempelen. Die man kan simpele 1 2tjes niet uitvoeren en zaagt continu op zijn medespelers als ze iets fout doen terwijl hij meer fout dan goed doet. Buiten zijn 1 goal in de ucl heeft hij letterlijk niks gedaan behalve duiken kaarten aannaaien en op teamspelers zeuren. Ik vond het oh zo terecht dat liverpool won na suarez zijn afschuwelijk gedrag in beide wedstrijden. Verdiep je volgende keer wat meer in de zaken alvorens je een opmerking maakt

29 juni 2019 om 23:55

Tis vrij simpel. Jij geeft aan dat mensen niet blind op statistieken moeten gaan maar vervolgens doe je precies hetzelfde door aan te geven dat hij maar 1 goal maakt in de CL

29 juni 2019 om 23:57

Ja omdat hij buiten zijn goals bijna niks toevoegt met zijn gedrag, gebaren en zijn meevoetballende kwaliteiten. Daarom zei ik ook dat hij buiten zijn slecht spel ook maar 1 goal had gemaakt in de ucl. Begrijp je het nu @cuco10?

30 juni 2019 om 00:12

waarschijnlijk is het vergeefse moeite maar toch: Naast de opmerking van cuco10 en het verwijt dat jjj Tim2509 maakt....Lees even de samenvatting terug. Let er dan gelijk even op wie er voor dat Cavani de 2 kansen miste de bal had....

30 juni 2019 om 04:18

Een spits is er toch om doelpunten te maken?

30 juni 2019 om 00:15

Over zijn top heen. Maar heeft wel een gewelsigr loopbaan gehad

Echt lullig dit. Uruguay was vele malen beter

Chili gaat bijna zeker naar de finale dus. Waarschijnlijk wordt het dan Brazilie-Chili. Als Argentinië net zo speelt als de afgelopen wedstrijden, maken ze geen schijn van kans tegen dit Brazilië.

30 juni 2019 om 10:01

Nee Brazilie schoot Paraguay aan flarden zeg... Brazilie is als team veel beter, maar je moet niet vergeten dat dit een wedstrijd op zich is. Het is net zoals Nederland-Duitsland of Ajax-Feyenoord, het kan alle kanten op.

Vamos Perú carajo!! Met hangen en wurgen maar toch zeer blij met deze overwinning!

30 juni 2019 om 10:22

Vamos!! Nu de kraker tegen Chile, dat wordt oorlog op het veld...

Toch wel verassend te noemen. Is het niet voor Feyenoord het juiste moment om op dit moment Tapia te verkopen? Het lijkt me dat hij door dit succes toch wel een miljoen of 5 kan opleveren inmiddels

30 juni 2019 om 01:13

Snel weg ermee dan!

30 juni 2019 om 01:50

Of je stelt hem eens op. Op de Plek waar hij hoort: het middenveld . Zeker niet minder dan Clasie en Toornstra

Dit gun ik Suarez met heel m'n hart😊Vind het wel jammer voor de andere spelers met name Cavani.... Anyways mooi gedaan van Peru vind het altijd mooie als de 'zwakkere' laat ik het maar zo zeggen winnen van de grote titanen. Denk dat Brazilië - Chili de finale wordt en dat Chili dankzij strafschoppen doorgaat.

Vamos! En nu tegen de aartsvijand! Druk zal gigantisch zijn. Maar Uruguay won eerder van Chili!

Dit was zo'n wedstrijd die je niet snel gaat vergeten. Voetballend niet de beste wedstrijd ooit maar man, wat een kansen. Hoe Uruguay niet door is gegaan is echt een wonder. Dat Tapia zichzelf maar niet in de basis weet te spelen bij Feyenoord is ook een wonder trouwens. Op dit niveau komt hij vaak al goed mee dus dan moet de eredivisie helemaal lukken zou je denken...

Grote fan van Suarez en dit soort dingen gun ik hem niet, maar wat zijn die zuid Amerikanen stugge teams zeg jeezz. Ze kunnen eigenlijk prima verdedigen en het is geen verrassing dat 3 van de 4 kwartfinales op penalty's beslist zijn.

Ik zie hierdoor Chili weer de finale bereiken overigens, want die Peruanen spelen potje slecht. Gingen overigens 5-0 onderuit tegen Brazilië zelfs.

Ik gok op finale Chili - Brazilië nu al, want beide Peru en Argentinië zijn de zwakste van de 4 halve finalisten.

Met Tabarez kan het gewoon niet meer. Die beschikt de afgelopen jaren over zulk geweldige selecties en continu choked hij. Alleen 2010 kun je stellen dat hij het onderste uit de kan heeft gehaald, maar, dat was het ook.

Met een andere coach kun je echt veel meer uit deze poule van spelers halen die Uruguay de afgelopen jaren heeft gehad. Daar ben ik vrij zeker van.

30 juni 2019 om 00:01

2010 was juist een stunt. Uruguay heeft een geweldige aanval, een geweldige centrale verdediging en een oké keeper. Ze hebben vandaag drie keer gescoord (drie keer een cm buitenspel) en evenzoveel kansen gehad. Gooi hier een verlenging tegenaan en ze winnen gewoon. Ik denk niet dat een andere coach het beter had kunnen doen. Je doet net alsof dit een wereldploeg is. Tegen Frankrijk verliezen op het WK is overigens geen schande.

30 juni 2019 om 00:30

Maar dat zei ik toch ook? Onderste uit de kan is equivalent aan een stunt? Daarom hadden ze dat jaar ook de Copa America gewonnen, want Lugano en Forlan waren zo belangrijk dat jaar. Overigens op het WK hadden ze best makkelijke tegenstanders: Zuid Afrika, Mexico, Zuid Korea en Ghana (met valsspelen) waren kwalitatief stukken minder.

Hoezo zou een andere coach het niet beter doen? Je gaat me niet vertellen dat je Peru een fantastische ploeg heeft? Dus sinds wanneer zeg ik dan dat Uruguay een wereldploeg heeft? Op alle vlakken hebben ze gewoon veel betere spelers.

Het middenveld vergeet je ook overigens, want met Betancur, Vecino (geblesseerd), Torreira, Nandez, Valverde en De Arrascueta, beschikken ze gewoon over een fantastisch middenveld die gewoon de potentie hebben om belangrijke spelers te worden bij de Europese (sub)top.

30 juni 2019 om 00:34

Daar doe je het middenveld wel echt mee tekort. Met Bentancur heb je een absolute wereldtopper in wording. Voor mij persoonlijk hoort hij op dit moment al bij de beste 15 middenvelder van de wereld. Echt waanzinnig onderschat. Wat een voetbalintelligentie, strijdlust, overzicht, pass en stamina. Deze man heeft alles wat een moderne middenvelder nodig heeft. Voor mij op dit moment de beste middenvelder uit Zuid-Amerika.

Verder heeft Uruguay met Torreira, Valverde, Nandez en de Arrascaeta ook vier toppers in wording. Minimaal 3 van de 4 gaan de absolute top in Europa halen, daar ben ik vrij zeker van.

Eerlijk gezegd, vind ik Uruguay wel degelijk in wereldploeg. Ik vind het de beste en sterkste ploeg uit Zuid-Amerika, ja sterker dan Brazilie op dit moment. Ik schat Frankrijk in de breedte sterker maar verder doet Uruguay in mijn optiek voor geen enkel ander land onder op dit moment.

30 juni 2019 om 00:35

Ik zeg niet dat Peru goed is, ik zeg alleen dat ze genoeg kansen hebben gecreëerd om normaal gesproken een wedstrijd te winnen. Aan de tactiek lag het dus niet, dus wat kan de coach eraan doen? Dikke pech is dit gewoon. En nee, haal die haakjes om de sub maar weg. Dit is geen wereldmiddenveld.

30 juni 2019 om 11:52

Waar zijn je argumenten? Het is pure subjectieviteit die je erin gooit? Kom dan met argumenten waarom ze niet bij de absolute top horen? Torreira zit bij Arsenal op zijn 23ste en heeft een sterk seizoen gedraaid en heel wat Serie A ervaring opgedaan. Betancur speelt bij Juventus, wat ik al onder absolute top schaar. Valverde gaat via een omweg het wel halen, want Real is nu een stap te groot, maar met zijn 20 jaar heeft hij nog een hele carriere voorzich. Nandez en De Arrascueta moet nog blijken, maar gaan wel een groter toekomst tegemoet.

Nu jij weer.

De keeper Gallese laat zich wel graag naar rechts vallen. Dat hij de bal van Suarez had was dan ook meer geluk dan wijsheid

Waarom wordt er geen verlenging gespeeld?

30 juni 2019 om 01:11

In Copa Amerika wordt dit pas vanaf halve finales gedaan. Vermoedelijk door de conditie van het weer daar te riskant? Nooit echt naar redenen gezocht moet ik bekennen.

Suarez, geen enkel medelijden met deze onaangename gast. De meest onsympathieke voetballer op aarde. Ja, karma is a bitch!

Suarez heeft zich stukgebeten op peru hahaha. Ot: had het Uruguay wel meer gegund gezien het wedstrijdbeeld

Met weer een prima spelende Tapia.
Het is toch ongelooflijk dat van Bronckhorst hem nooit het vertrouwen en een serieuze kans heeft gegeven?
Ik blijf hopen dat Stam het beter ziet dan zijn voorganger, kan ook bijna niet anders.

30 juni 2019 om 01:40

Ik hoop dat ze hem zsm verkopen. Een speler van zijn leeftijd die altijd weer dezelfde fouten maakt, gaat het nooit leren. Veel te flegmatiek en kost je wedstrijden.

30 juni 2019 om 01:54

Wel als je hem als laatste man opstelt terwijl hij middenvelder is. Ja hij legt wat risico in zijn spel maar daardoor bedient hij ook meer de aanval en hij sluit altijd aan. Clasie maakt Misschien een foutje minder maar die tikt dan ook alles breed .

30 juni 2019 om 02:02

Ook op het middenveld vind ik het onverantwoord hem op te stellen. Heeft ons te veel punten gekost. Hij ziet het gewoon niet. Ik hoop dat de nieuwe lichting jeugd betere alternatieven op het middenveld brengt.

30 juni 2019 om 02:07

Ik heb hem veel bij Willem II gezien en vond hem echt goed . Daar speelde hij ook meer als aanvallende middenvelder terwijl die Lonch achter hem stofzuigde . Dan benut je wel zijn kracht en is zijn zwakte , balverlies , minder erg

30 juni 2019 om 02:37

Misschien is dat meer zijn niveau. Ik zie een leuke voetballer, die vrij veel tijd nodig heeft en te veel risico neemt. Ik hoop oprecht dat hij het goed doet met Peru; ik heb niets tegen de man, maar niet bij Feyenoord.

Toch mooi om dit in Lima te zien tussen Peruanen. Dan gun je ze het toch meer, alhoewel het verschrikkelijk onverdiend was.

Ben altijd voor Colombia geweest maar gin het chili meer dan Brazilië dan is onze aartsrivaal net als Argentinië ook trouwens maar Brazilië meer. Blijf hw5 jammer vinden Suriname en Guyana niet mee doen. Omdat deze niet tot zuid Amerika erkend wordt.

Dit toernooi slaat alles... En de VAR... Leuke uitvinding, maar sorry het word er niet leuker op.

Uruguay scoort hier 2 keer. Oke 2 keer met 1cm buitenspel. Maar kom op. Peru 0 kansen gecreerd en anti-voetbal

En dan na 90 minuten penaltys is een doodsteek voor de welwillende teams in de Copa America...

Urugauy en Colombia hoorde in de halve finales. En dan nog te bedenken dat Brazilie ook zomaar uitgeschakeld had kunnen worden op penaltys.

Verdedigend anti voetbal en de VAR winnen. Tributo

Jeetje wat een pech voor uruguay. Mits er niks geks gebeurt zie ik chile alweer de finale bereiken. Ze lijken het dan alweer te gaan flikken. Alleen jammer dat we niet weer uruguay chili te zien krijgen. Twee vecht ploegen die beide ook aardig kunnen voetballen.

30 juni 2019 om 01:43

Oke chili was niet minder dan colombia. Maar stel je voor; Paraguay, Chili, Argentinie en Peru in halve finales :O Voetbal kan soms zo lelijk en oneerlijk zijn.

30 juni 2019 om 02:53

Naja het had nog serieus gekund ook hahaha. Het is niet zo dat brazilie paraguay ondersteboven speelden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Uruguay

FIFA ranking: 5
45 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
C. OteroKeeper
M. SilvaKeeper
R. AraújoVerdediger
M. CáceresVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Uruguay.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Uruguay.

1013 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 28 16 4 0
2018/2019 Barcelona 33 21 5 0
2017/2018 Barcelona 33 25 9 0
2016/2017 Barcelona 35 29 8 0
2015/2016 Barcelona 35 40 6 0

In de wandelgangen

Maandag 10 augustus
Eljero Elia is bezig de verhuizing vanuit Turkije naar Nederland af te ronden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren