Ajax komt niet verder dan gelijkspel tegen Deense middenmoter

Zaterdag, 29 juni 2019 om 13:53Chris Meijer • Laatste update: 14:27

Ajax is in zijn tweede oefenduel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Aalborg BK. De Deense club kwam in de eerste helft via Tom van Weert op voorsprong en kreeg enkele levensgrote kansen om de score uit te breiden. In het begin van de tweede helft kwam Ajax via Danilo Pereira op gelijke hoogte en dat bleek uiteindelijk de eindstand. Eerder deze week waren de Amsterdammers met 2-11 te sterk voor Quick'20.

Tegen Aalborg BK, afgelopen seizoen de nummer zeven de Deense Superligaen, begon Ajax-trainer Erik ten Hag met onder meer Bruno Varela, Lisandro Magallán, Kik Pierie en Lisandro Martínez in de defensie. Bij Ajax waren de internationals nog niet van de partij. Het elftal van de Deense club herbergde ook de nodige bekende namen, met Lucas Andersen (ex-Ajax en -Willem II), Kasper Kusk (ex-FC Twente) en Van Weert (ex-FC Den Bosch, -Excelsior en -FC Groningen). Ajax kende een sterke start en kreeg al snel kansen via Victor Jensen, Václav Cerny en Klaas-Jan Huntelaar.

Gaandeweg de eerste helft verloor Ajax echter de controle, wat na zeventien minuten resulteerde in een treffer voor Aalborg. Kusk kwam vrij binnen het strafschopgebied en zag zijn poging in eerste instantie nog gekeerd worden door Bruno Varela, maar Van Weert was er als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te werken. Via Andersen en Kusk kreeg Aalborg grote kansen om de score nog voor rust uit te bouwen, maar de beste mogelijkheid was voor Van Weert.

De Nederlandse spits mocht aanleggen vanaf elf meter, nadat Magallán Andersen had gevloerd. Van Weert vuurde echter over, waardoor de schade voor Ajax in de eerste helft beperkt bleef. De Amsterdammers kwamen in de tweede helft beter uit de kleedkamer en kwamen redelijk snel op gelijke hoogte. Danilo liet eerst nog een levensgrote kans liggen, maar maakte dat kort daarna goed met de gelijkmaker. Via Dani de Wit en Kusk waren er in het restant nog kansen om de score te veranderen, maar de 1-1 stand bleef op het scorebord.


Poll

Terechte uitslag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door holland8)

leuke wedstrijd om naar te kijken. 2e helft was beter. martinez, dest en schuurs vielen mij positief op. magallan negatief. zo is het maar een oefenpotje zonder echte basisspelers, maar zie je toch al wat. benieuwd naar de oefensstrijden in oostenrijk als de ploeg weer compleet is!

29 juni 2019 om 13:57

Scherpen had het vizier ook niet op scherp man man man, passt een bal zo in de voeten van een tegenstander.

29 juni 2019 om 14:07

Naast dat vond ik hem wel prima keepen. Omdat Timber vaak te laat inschoof bij de opbouw had hij het ook niet makkelijk.

29 juni 2019 om 14:14

Mee eens en ik vond persoonlijk Danilo ook nog wel ok. Hij scoorde en was daarbij erg beweeglijk, actief en gevaarlijk voor de goal

Wat een vreemde titel. Alsof het iets negatiefs is. Prima wedstrijd om je talenten aan het werk te zien. En dan 1-1 spelen als je je hele elftal na rust omgooit tegen een tegenstander die over een ruime week al aan hun competitie begint, is gewoon goed. Jensen viel mij in het begin echt positief op.

29 juni 2019 om 14:19

Wat is er zo raar aan? Dit is gewoon een hele normale titel.

29 juni 2019 om 14:31

Met rust hoor je gewoon met 4-0 achter te staan tegen een middenmoter uit Denemarken. Ajax begon leuk maar zoals ze de kansen voor rust weg gaven sloeg helemaal nergens op. En dat met een verdediging die behoorlijk wat gekost heeft.

29 juni 2019 om 14:41

Wat had jouw titel geweest? Wervelend Ajax komt net tekort tegen Deens dynamiet? Is toch gewoon een doodgewone titel.

Edit: 1 woordje weggehaald. M.v.g., Mexicanooo.

Ja maar jongens, die Magallan kan echt totaal niet toch.

29 juni 2019 om 14:57

Wat een verschrikking man! Fysiek lijkt hij misschien nog wat maar verder heeft hij echt geen kwaliteiten. Zelfs verdedigen waar hij goed in zou moeten zijn heeft hij geen kaas van gegeten. Grote miskoop jammer genoeg.

29 juni 2019 om 15:27

Sja vroeger hadden wij genoeg van dat soort spelers bij Ajax in de basis, maar De Ligt heeft de lat zo enorm hoog gezet dat Maglian gewoon te slecht lijkt nu. Ik zou eerder voor Perr Schuurs gaan die is iets beter en bovendien ook Nederlands. Maglian kan je wel laten banken, die moet zeker geen laatste man zijn. Met hem kom je niet eens verder in de CL.

29 juni 2019 om 15:56

Tsja dan hadden ze toch beter Wöber gehouden als dit het is inderdaad teleurstellend

Hoe is die magallan gescout? Het lijkt mij sterk dat er echt fysiek iemand aanwezig geweest om hem te scouten, want dit kan gewoon echt niet. Verdedigend slecht en voetballend nog een stukje erger. Sommige spelers kan je na een paar wedstrijden al afserveren, en hij is er 1 van. Wat een dramatische speler is dit zeg. Je kan hem nog 2 jaar de tijd geven om te wennen, maar je kan beter in die 2 jaar iemand anders halen en laten wennen.

29 juni 2019 om 14:15

Helemaal mee eens en ik snap ook niet waarom Layad er nog is. Het is een man die ten Hag heeft meegenomen, maar Utrecht was echt de top van wat hij kan. Laat hem voor een schappelijk prijs terug naar Utrecht gaan.

29 juni 2019 om 14:33

Geen idee. Overmars is nog een jaar met de transfer bezig geweest ook en in die tussentijd heb ik hem bekeken op internet en de Copa America finale en toen zag ik meteen dat hij niet de kwaliteiten heeft die een moderne centrumverdediger nodig heeft, al helemaal niet bij Ajax waar het meeste op de helft van de tegenstander gebeurt, waardoor een CB een goede passing en positionering nodig heeft. Zijn toegedichte kracht, de een tegen een duels, waar hij zo sterk in zou zijn, zie je ook niet terug. Het is wat mij betreft echt onbegrijpelijk dat hij gescout is. Ik herhaal mezelf overigens, want ik heb dit een paar keer gepost voordat de transfer rond was, maar helaas heeft Mark mijn posts niet gelezen :D

Het zal vast met zelfvertrouwen te maken hebben, wellicht zou hij bij een elftal met gesloten defensie in bv Italie of Engeland prima uit de voeten zou kunnen, maar bij Ajax krijgt hij nooit de tijd om zich te ontwikkelen tot wat nodig is want hij mag niet meer meespelen bij Jong in de Kkd.

Aan Pierie en Schuurs twijfel ik ook of ze goed genoeg blijken te zijn voor Ajax 1, maar die hebben wel degelijk kwaliteiten, Pierie is bv sterk in de passing, en zij zijn nog zo jong dat ze kunnen worden bijgetraind. Komt bij. zij hebben niet de hoofdprijs gekost.

29 juni 2019 om 14:42

Dit was puur een aankoop als resultaat van een dikke bankrekening. Cruijff had Ajax hierover nog gewaarschuwd. Als je spelers in de eerste elftal hebt die nog moeten wennen aan het spel dan moeten dan jeugd spelers zijn. Dit soort jongens moet je gewoon in je jeugd hebben. Bijvoorbeeld een Jasper ter Heide of een Sven Botman zijn ook geen goede verdedigers, maar slechter dan deze jongen zijn zeker niet.

*ik zeg niet dat ter Heide of Botman naar de eerste moeten.

29 juni 2019 om 15:54

@kleinergeneraa7

ik snap het ook niet. hij heeft totaal geen uitstraling, niet echt lengte en fysiek is hij ook niet supersterk. wat voor kwaliteiten blijven er dan over waardoor je denkt die gozer moeten we voor veel geld halen?

29 juni 2019 om 18:43

Magellan is waarschijnlijk net als de andere Latijnse spelers door Lemic aangedragen. De ene keer is dit een voltreffer, maar vaak ook een mispeer. Met je hoofd scouting wist je dat je een Lemic pion binnenhaalde, dus is gewoon in gecalculeerd. No worries!

29 juni 2019 om 22:44

@steef71. Precies. Zoiets is het. Gewoon om de contacten goed te houden gekocht.

Traore (!), Noa Lang, Martinez, Dest zijn toppers in wording. Danilo en mogelijk Jensen, Johnson, Kuhn kunnen gaan aansluiten. De rest is wel bagger zeg. Ekkelenkamp, Magallan, De Wit wat een ontiegelijke knudde spelers. Echt zo snel mogelijk weg ermee.

29 juni 2019 om 14:11

Dani de Wit is een prima speler. Vreseliji goed ingevallen afgelopen seizoen. Onder andere tegen Bayern en meerdere CL wedstrijden. Ook in de competitie naar behoren gedaan

29 juni 2019 om 14:42

Vreselijk goed? Wat een grap. Hij kwam in het veld om blind te jagen. Dat deed hij toen prima. Verder niet. Als dat al vreselijk goed is? Misschien een leuke speler voor een team als Utrecht.

29 juni 2019 om 16:12

De Wit is echt een prima speler. Hij is een speler die je in je elftal vaak nodig hebt. Fysiek sterk, loop vermogen is echt heel goed en qua passing sterk. Valt minder op omdat hij niet zo technisch is.

29 juni 2019 om 20:46

Dani de Wit is toch niet van het niveau wat Ajax in het eerste zou moeten willen?
Ja hij heeft veel inzet en energie, maar daar veel meer is het niet. Ik denk zelfs dat hij te kort komt voor de subtop in Nederland.

29 juni 2019 om 14:16

De Wit heeft er inderdaad een aan al verdienstelijke invalbeurten opzitten vorig seizoen. Om hem nu af te kraken op basis van dit oefenpotje zo vroeg in het seizoen is wat overdreven lijkt mij..

29 juni 2019 om 14:17

Mensen die nu iets roepen over de kwaliteit van spelers, na een paar dagen trainen en conditie opdoen in de voorbereiding kun je natuurlijk niet serieus nemen. Ekkelenkamp is superjong, speelde CL en dan kun je er helemaal niets van.....?

29 juni 2019 om 14:42

Speelde CL is natuurlijk geen argument. Iedereen dacht: Wat doet Erik nu?!

29 juni 2019 om 14:28

Je vergeet Schuurs.

30 juni 2019 om 01:55

Ja mee eens. Doet het ook heel aardig.

Edit: 1 woordje aangepast zodat het begrijpelijker wordt. Groetjes, Mexicanooo.

29 juni 2019 om 16:03

Wat mij betreft is het nu ook klaar voo Cerny komt een lantaarnpaal niet eens voorbij. Overigens heeft die Anderson ook zijn ajax-niveau meegenomen naar denemarken die is er niet echt beter op geworden

Dest beste bij Ajax vandaag. Ook Jensen, Lang, Traoré, Martinez en Schuurs naar behoren. Enkele spelers ver beneden benodigde niveau jammer genoeg.

29 juni 2019 om 14:06

Jammer van dat momentje op het eind van Schuurs. Toch wel weer vrij gemakkelijk. Beetje nonchalant.

29 juni 2019 om 14:18

Dat had de ligt ook aan T begin. En vertonghen ook

29 juni 2019 om 14:43

Zeker waar. Zie mijn reactie hieronder ergens ook. Wellicht ben ik juist door oa De Ligt wat onrealistisch in m'n verwachtingen geworden, onbewust.

29 juni 2019 om 14:10

Vind wel dat Dest nog wat mag gaan werken aan zijn voorzetten want die waren niet al te best. Voor de rest speelde hij inderdaad een meer dan prima wedstrijd.

29 juni 2019 om 15:01

Dest ontwikkeld zich wel echt lekker he. Ik had niet verwacht dat het zo hard zou gaan bij hem. Verwacht dat hij samen met Lang in de eerste seizoenshelft al minuten gaat maken.

Van Schuurs heb ik nog steeds geen hoge verwachtingen, maar ik ga er wel van uit dat ook hij zijn minuten gaat pakken deze seizoen.

29 juni 2019 om 15:12

Kan ik me alleen maar bij aansluiten, vind Schuurs zijn strakke diagonale passes vaak sterk. Niet zo prominent aanwezig als Pierie maar alsnog heel fijn om erbij te hebben. Denk dat Traoré, Lang en Dest zekerheidjes zijn voor volgende trainingskamp eigenlijk. Althans, zouden ze bij mij zijn.

29 juni 2019 om 17:06

hij heeft inderdaad een goede cross pass, maar hij mist verder zo veel dingen die een verdediger moet hebben. Nog even een half jaar wachten en kijken hoe hij zich nog ontwikkeld. maar goed, verder zijn er ook geen alternatieven uit de jeugd die snel bij het eerste kunnen komen.

Ik ook nog benieuwd naar Eiting. Een van mijn favoriete spelers van zijn lichting. Zoveel voetbalintelligentie bij een speler in deze fase van zijn carriã¨re zie je niet vaak. Heel erg jammer dat hij niet een goede handelingssnelheid heeft. Dan had je echt een fantastische talent voor deze positie.

Traorã© was ik even vergeten, maar die zou ik ook naar de eerste halen samen met Lang en Dest. Hij heeft in ieder geval weinig te zoeken in de Kkd. Ik denk toch dat het vooral weer de jeugd spelers Ajax gaan dragen dit seizoen en niet perse de nieuwe aankopen.

Ik denk dat Dest misschien wel bij het eerste kan aansluiten als hij zich zo blijft ontwikkelen. Hij heeft een sliding a la Tete en komt op als Trabelsi. Danillo zou ik het liefst verhuurd zien. Minuten maken! Magallan begint meer en meer een vraagteken te worden...

Deze wedstrijd beangstigd mij toch wel. Wie zal er straks centraal moeten spelen naast blind? Die hebben we gewoon niet in huis aangezien magallan vandaag opnieuw teleurstelt.. Verder leuke wedstrijd gezien met een aantal opvallende talenten. Dest speelde deze keer wel goed, net als dat martinez opnieuw verdienstelijk speelde. Ook ben ik wel gecharmeerd van Jensen, ook al speelde hij vandaag niet heel goed (ook niet op zijn eigen plek).

29 juni 2019 om 14:15

Lisandro kan daar niet naast, dan heb je twee kleine verdedigers dus daar zal waarschijnlijk nog iemand bij komen want ik schat Schuurs er nog niet klaar voor en ik denk dat Pierie ook nog wat te licht is en daarnaast is ook hij niet al te groot met zijn 1.83.

De hoop was denk ik dat Magallan naast de voetballende Blind zou passen als echte sloper maar die heeft me toch een beperkte motoriek en draaicirkel van een vrachtwagen dat hij verre van een sloper is.
Het is te hopen voor Ajax dat daar nog iemand bij komt want anders ga je verdedigend wel een zwaar seizoen tegemoet.

29 juni 2019 om 14:17

Schuurs de kans geven. In ieder geval tegen de gerenommeerde tegenstanders in de oefencampagne. Als hij zich daar goed houdt, kan hij in de basis. Ik ben ook wel gecharmeerd van Jensen. Ik denk dat hij vandaag wat minder was omdat het team om hem heen enorm statisch was met weinig mogelijkheden tot combinatie.

29 juni 2019 om 21:28

Schuurs? Die kon er toch ook niets van? Heb ik wat gemist?

29 juni 2019 om 21:46

Geen idee waarom je dat idee had, maar Schuurs kan zeker wat. Hij is voetballend heel erg sterk en is afgelopen seizoen ook verdedigend gegroeid. Hij kan fysiek nog wel wat sterker worden, maar heeft verder alles in huis om tot een goede verdediger voor Ajax uit te groeien.

Maggallan heb ik 2 wedstrijden gezien en in elk van deze wedstrijden maakt hij of een overtreding die resulteert in een penal of een overtreding die eigenlijk een penal had moeten zijn. Ik heb hem eigenlijk al afgeschreven. Ik vind hem een verschrikking.

29 juni 2019 om 14:04

3 wedstrijden*

29 juni 2019 om 14:28

Valt er echt helemaal niks positiefs over deze jongen te zeggen? Een miskoop kan natuurlijk altijd, je kunt Messi halen maar als ie niet aardt in Amsterdam dan heb je gewoon lompe pech. Hij wordt makkelijk, te makkelijk langs de meetlat Tagliafico gelegd die er meteen stond.

Magellan komt natuurlijk uit een tamelijk harde competitie als ik mij niet vergis. Lijkt me lastig om dan in een technisch verzorgd elftal te spelen in een werelddeel waar slagers over het algemeen worst maken en niet op een voetbalveld staan. Bovendien weten we niet hoe hij in zijn vel steekt, of hij het naar zijn zin heeft, of hij en zijn medespelers elkaar begrijpen etc.

Na drie wedstrijden iemand hypen is wat overdreven, ook al spat het talent er vanaf. Na drie wedstrijden iemand afbranden is dus ook wat overdreven denk ik. Ook al wekt hij geen beste indruk op meerdere mensen.

29 juni 2019 om 14:41

Nee, er valt echt niks positiefs te zeggen over Magallan. Dat is het erge. Voetballend dramatisch, maar op zich zou je daar nog doorheen kunnen kijken als ie verdedigend zijn mannetje staat en niet te passeren is. Echter is ook dat gewoon heel matig.

We weten allemaal hoe Ajax wilt spelen en wat hij daarvoor te kort komt, dat is niet te leren. Hij zal nooit met ruimte in de rug kunnen spelen, want daar is ie niet snel genoeg voor en positioneel te zwak. Dat kunnen we niet veranderen. Hij is niet wendbaar. Tegen bewegelijke aanvallers heb je dan gewoon een probleem. Jij kan het te snel vinden om iemand na 3 wedstrijden af te branden, maar als er echt helemaal niks te zien is, houdt het op. Je haalt niet iemand van halverwege de twintig voor 9 miljoen om hem daarna nog alles te moeten leren. Dus een miskoop. Je had net zo goed voor 5 miljoen Sven van Beek kunnen halen, dan had je een betere speler gehad.

Gezapig potje. Voor Ajax is dit trainingskamp vaak niet heel veel meer dan de jonge jongens testen en bekijken en conditioneel wat dichterbij het eerste elftal te brengen. Noa Lang veel aan de bal maar oogte redelijk flegmatiek, vond ik. Wilde iets teveel de rol van z'n maat Hakim op zich nemen, maar op zich is dat een mooi streven natuurlijk. Schuurs ik beide wedstrijden een aantal mooie, goeie verticale passes zien geven maar dan laat hij zich op het eind toch wel weer genadeloos in de luren leggen. Dat typeert hem vooralsnog wel redelijk. De Timbers zoals altijd degelijk. Heb het idee dat je beiden op nagenoeg ieder niveau kunt neerzetten en ze doen telkens weinig verkeerd. Vooral Quinten mag zich aanvallend nog wel wat meer laten gelden, maar dat is niet zo gek voor je eerste echte trainingskamp. Kuhn is een stylist pur sang. Benieuwd hoe goed hij kan worden. Traoré spat het talent toch wel vanaf, zowel voetballend als fysiek als mentaal. Die komt er wel. Danilo twijfel ik nog over, wisselt veel mooie momenten af met soms wat slordige dingen. Dit elftal zal baat hebben bij een fitte Eiting, die vanuit achteruit linies kan overslaan met z'n passing. Maar de meeste credits van mij gaan toch uit naar Sergino Dest, waarvan ik wel verwacht dat hij zich de hele voorbereiding mag laten zien. Onvermoeibaar, voetbaltechnisch simpelweg goed, explosief en een prima voorzet in huis. Verdedigend ook prima. Echt een ruwe diamant. Vind het toch ook wel jammer dat ik Jurrien Timber nu linksback zie staan, terwijl dit ook wel een leuke kans was voor Salah-Edinne, al is dat allemaal nog wel wat pril. Jurrien Timber zou ik liever echt van achteruit zien voetballen. Heeft mijn inziens meer talent dan Botman.

29 juni 2019 om 14:05

Oh en Martinez liet zich ook wel lekker zien in een toch slechte eerste helft van Ajax' kant.

29 juni 2019 om 14:14

Voor het overgrote deel wel met je eens. Al is het een beetje lullig om dat laatste moment van Schuur eruit te pikken. Hij had ook een aantal goede defensieve acties vandaag. Dat soort foutjes horen bij het ontwikkelingsproces van jonge verdedigers.

29 juni 2019 om 14:17

Oh zeker waar hoor. Zie er zeker een goede verdediger in voor de toekomst en misschien leggen ik de lat sinds De Ligt onbewust onrealistisch hoog voor jonge spelers. Het is mooi dat hij het vandaag doet en niet na de zomer. Het was ook gewoon een goede actie van die aanvaller. Maar zo happen als laatste man vind ik wel wat onhandig. Beetje overmoedig kwam het over. Verder wel prima gevoetbald door Schuurs deze wedstrijden. Heeft een goede pass en visie.

29 juni 2019 om 14:14

Ik vind schuur ook veel meer een middenvelder dan een verdediger.

29 juni 2019 om 14:19

Dat ben ik niet helemaal met je eens, maar snap wel hoe je erop komt.

Een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft viel erg tegen, Martinez en Jensen vielen mij positief op. Martinez kan Tagliafico vrij gemakkelijk vervangen denk ik, al moet ik hem nog zien tegen betere tegenstanders. Naast de individuele fouten was het teamspel ook erg slordig en ongeïnspireerd.

Dit veranderde in de tweede helft met de komst van alle jongelingen. Veel meer dynamiek en tempo in het spel wat gelijk tot een paar kansjes leidde.
In de tweede helft waren wat mij betreft Lang, Schuurs, en Dest de blikvangers. Traore kwam weinig aan de bal maar deed er over het algemeen ook iets goed mee.

Wat mij betreft krijgt Schuurs gewoon een kans dit seizoen. Hij heeft zich na een periode waarin hij moest wennen goed ontwikkeld in de tweede seizoenshelft en bevalt mij steeds meer. Tuurlijk ga je er op achteruit als je het vergelijkt met de Ligt, maar dat ga je sowieso. De ligt is nu al een top 10 verdediger in de wereld. Ajax moet grote talenten kansen blijven geven en met Blind als ervaren kracht naast hem kan Schuurs nog meer stappen zetten.

Dest is aanvallend gezien een zeer vaardige rechtsback, misschien in potentie nog wel meer dan Mazraoui. Lang mag van mij ook veel minuten maken dit seizoen. Hij brengt veel dynamiek en een behoorlijke dosis creativiteit.

Aangezien Ajax zo ontzettend veel moeite heeft gestoken in de komst van Magallán ga ik ervan uit dat die speler nog niet heeft laten zien wat hij allemaal kan en wellicht nog altijd kampt met aanpassingsproblemen. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat Ajax op basis van de kwaliteiten die hij hier toont, zoveel moeite in de komst van die gozer heeft gestoken. Ik schrijf hem vooralsnog niet volledig af, maar het moet toch heel snel beter worden als hij nog bij Ajax wil slagen.

29 juni 2019 om 14:19

Ik hoop het, maar ik vrees dat het een beetje hetzelfde verhaal is als Kristensen. Het is gewoon een speler die niet past bij het voetbal dat Ajax graag speelt.

29 juni 2019 om 14:24

En toch heb ik hem tegen Heerenveen een puike pot zien spelen. Echt een blok beton. Jammer dat dat later niet weer terug gekomen is al kan je met die paar invalbeurten ook weinig laten zien. Eerst maar even de voorbereiding afwachten. Ze hebben meerdere transferperiodes achter hem aan gezeten dus hij moet wel iets kunnen.

29 juni 2019 om 14:27

Daar heb je gelijk in Soccerfan. Het is ook moeilijk om spelers te beoordelen in een elftal dat totaal niet op elkaar is ingespeeld. Toch vind ik dat hij als ervaren speler in ieder geval de verdedigers bij elkaar moet houden in dit soort potjes.

29 juni 2019 om 15:18

Er wordt vaak gezegd dat Dani de Wit fysiek een beest is en veel passie brengt. Maar in de 1e helft was zijn omschakeling dramatisch waardoor de verdedigers steeds tegen een overmacht stonden.
Het lijk heel wat, maar ik vind het meer schijn. Zo goed is hij niet in het druk zetten en het dichtlopen van gaten.

In de tweede helft liet het derde (!) elftal van Ajax zien hoe het moest. En haalden een 1-0 overwinning op een steeds vermoeider rakend Aalborg. Maar wat het tweede elftal in de eerste helft liet zien was op een enkeling na bagger. Martinez OK, Huntelaar is altijd wel bruikbaar, maar als je die Labyad en Cerny op de vleugels hebt lopen niksen, krijg je als spits ook geen bruikbare ballen. Middenveld De Wit, Ekkelenkamp (medeschuldig goal Aalborg) en Jensen ondermaats en over het centrum van de defensie hoeven we het helemaal niet te hebben. Liever Veltman op de plaats van Magallan, als er geen goede centrumverdediger wordt gehaald. Kijk naar het geval Dijks. Mocht op een gegeven moment ook blijven op linksback. We weten hoeveel punten dat heeft gekost - overigens ook met Veltman in het centrum. Laat dat een les zijn - vorig seizoen bijgeleerd! - om niet te besparen op kwaliteit. Dus als De Ligt vertrekt een volwaardige vervanger halen. En wie weet nu Magallan en Pierie nog niet echte schade hebben veroorzaakt, graag proberen te slijten aan nog dommere inkopers;-).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

554 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Schalke 04 0 0 0 0
2020/2021 Ajax 11 7 0 0
2019/2020 Ajax 18 9 0 0
2018/2019 Ajax 28 16 4 1
2017/2018 Ajax 28 13 4 0
Laatste voetbalnieuws

Philipp Max in meerdere opzichten blij met transfer Huntelaar naar Schalke

Philipp Max is verheugd met de transfer van Klaas-Jan Huntelaar naar Schalke 04. De verdediger van PSV komt uit een Schalke-familie, stond zelf onder contract bij Die Königsblauen en ziet door...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren