Update: ‘Jerdy Schouten maakt in komende dagen recordtransfer’

Dinsdag, 2 juli 2019 om

Jerdy Schouten is komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid te bewonderen in de Serie A. Transferspecialist Gianluca Di Marzio van Sky Italia verzekert vrijdagavond dat de 22-jarige middenvelder van Excelsior op weg is naar Bologna, dat naar verluidt twee miljoen euro betaalt voor de komst van Schouten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Zonde, was we wat voor Feyenoord geweest. Liet leuke dingen zien bij Excelsior, jammer dat hij nu al weg gaat uit Nederland. Zie veel liever Jerry Schouten dan een verdwaalde Deen.

28 juni 2019 om 23:41

Een verdwaalde Deen? Welke verdwaalde Deen speelt er bij Feyenoord op het middenveld dan?

28 juni 2019 om 23:48

Jorgensen als hij uit zijn positie loopt. Is dan letterlijk verdwaald

29 juni 2019 om 10:08

Feyenoord had z'n slag moeten slaan https://statifiedfootball.wordpress.com/2019/05/30/what-does-the-near-future-bring-for-feyenoord/

3 juli 2019 om 00:09

Fan, dit artikel is onwijs onzinnig. Ze beweren dat Feyenoord Martina moet behouden.. en Peterson en Dalmau moeten kopen

28 juni 2019 om 23:56

Ik heb echt het idee dat Feyenoord zit te slapen. Schouten voor 2 miljoen was een prima deal geweest en Maher was transfervrij op te pikken. Die heeft afgelopen seizoen sterk gespeeld bij AZ en zou echt een versterking zijn. Je had die twee dus samen voor 2 miljoen kunnen hebben en dan was je middenveld klaar geweest voor komend seizoen. Maar goed, Troost wacht liever bij de telefoon op een belletje van de zaakwaarnemers zelf.....

29 juni 2019 om 00:19

Wie zegt dat Maher naar Feyenoord had gewild? Hij is meegaan met Van der Brom, dus dat klinkt als een goede band. Over Schouten kan ik niet echt een mening geven of het een versterking was voor feyenoord, daarvoor heb ik hem te weinig zien voetballen. Momenteel is bij feyenoord (heb ik het idee) elke miljoen er 1'tje teveel. Feyenoord moet gewoon, net zoals 5 jaar geleden, weer even op de blaren zitten en vol inzetten op de jeugd. Dan eindig je als club maar weer een keer als 10e, maar er moet nu echt kapitaal worden opgebouwd, om stapje voor stapje het scoutingsapparaat weer op poten te krijgen en daarna weer investeren.

29 juni 2019 om 00:32

Feyenoord heeft genoeg middenvelders, laat ze Tapia maar eens goed gebruiken. En verder zou het mooi zijn al burger, kokcu en El bouchatoui veel minuten gaan maken

29 juni 2019 om 00:47

@economie: Tapia mag van mij nog wel 1 kans kans krijgen, maar ik zie het somber in. Hij lijkt maar niet te leren van zijn fouten. Tegen Brazilië een paar dagen terug zag ik hem alweer in de 2e minuut dom balverlies lijden op het middenveld. Kökcu en El Bouchatoui wil ik wel vaker in actie zien, maar je kan je afvragen of het handig is om meteen 2 jongens van 18-19 jaar op het middenveld te zetten. Ik denk dat je dan wordt overlopen. Burger vind ik persoonlijk niets, ik begrijp niet wat velen in hem zien. Ik heb afgelopen seizoen meerdere wedstrijden van Feyenoord o19 gezien en hij is mij nooit positief opgevallen.

29 juni 2019 om 01:16

Eindelijk weer eens iemand die dat ook ziet. Ik begrijp werkelijk waar niet waar mijn medefeyenoorders de fantasie vandaan halen dat Burger een topper in wording zou zijn. Het is inderdaad helemaal niets bijzonders. Ik vergelijk m graag met niveau lex immers met iets betere functionele techniek. Maar hij zingt zo leuk een liedje met de fans en is "jongen van de club". Dan zijn tegenwoordig bij ontzettend veel supporters helaas alle boxjes al aangevinkt. Echt zo treurig want t heeft nog invloed ook en helpt mijns inziens qua instelling de club verder naar beneden.

29 juni 2019 om 02:07

Burger twijfel ik over, daarom noem ik hem hieronder niet, maar ik zie toch wel kwaliteiten bij hem waarvan ik denk dat hij het kan redden in het betaalde voetbal. Of dat echter bij Feyenoord is .... twijfels...

29 juni 2019 om 03:57

Perry19 Spelers hebben ook wat te willen. En, naast transfersom is er ook nog zoiets als salaris. In grotere landen kan er meer betaald worden. Ajax kan daar enigszins tegenop bieden, maar we weten dat Feyenoord ver van die positie verwijderd is. Feyenoord moet al z'n kaarten op de eigen jeugd zetten.

29 juni 2019 om 06:48

Nu van Geel weg is worden de miljoenen straks wellicht weer goed besteed. Maar een fatsoenlijk scoutingapparaat zou ze al een heel eind op weg helpen.

29 juni 2019 om 14:05

@JanNijhof: Uiteraard bepalen spelers zelf waar ze naartoe gaan, maar ik vraag me af of ze bij Bologna echt meer salaris betalen dan bij Feyenoord. Op FR12 staat trouwens dat Feyenoord überhaupt nooit geïnteresseerd is geweest in Schouten, dus ze hebben het niet eens geprobeerd. Ik ben bang dat dit een gevalletje Dumfries wordt, die had je ook kunnen ophalen toen hij nog 'maar' bij Sparta speelde.

3 juli 2019 om 00:28

Ik begrijp het beiden wel.
Maher liet vorig jaar bij vlagen iets zien uit zijn eerdere periode bij AZ, maar om nou te zeggen dat hij een constant sterk seizoen heeft gedraaid gaat me iets te ver. Zijn stats. waren nou ook niet om over naar huis te schrijven, 1 goal en 4 assists (denk niet dat je feyenoord daar verder mee helpt)..., maar in de wetenschap dat die speler compleet door de mand viel bij PSV zou ik hem op basis van die paar goede wedstrijden ook niet halen.

Hetzelfde geld eigenlijk een beetje voor Schouten. Leuke speler, maar met 22 is het geen jong talent meer. De meeste spelers uit de subtop falen al bij een van de top 3 clubs, en hij komt van een degradant. Dat maakt het nog lastiger in te schatten hoe goed deze jongen al dan niet is (als hij topclub waardig is, hoe slecht moet de rest dan zijn om te degraderen). Als ze 2 miljoen over hadden gehad was het een leuk gokje geweest, maar ook niet meer dan dat, en aangezien Feyenoord geen geld heeft voor gokjes, kunnen ze beter op zoek gaan naar een speler waar ze iets meer zekerheid hebben dat hij een toegevoegde waarde voor het elftal kan worden.

Prachtige transfer voor die jongen. Bologna is een prachtige stad, lekker klimaat, lekker eten. Italiaanse clubs weten de Nederlandse markt steeds beter te vinden. Nu ook weer drie Nederlanders bij Bologna. Leuke ontwikkeling. Bologna is ook goed in aan het kopen, zij kunnen onder Mihaljovic zomaar de verrassing van het seizoen worden.

28 juni 2019 om 23:44

Ik had hem graag bij een team als FC Groningen, Utrecht of Heerenveen gezien. Ik denk dat dat een hele mooie tussen stap is voor zo'n jongen. Italië is in dat opzicht lastiger in mijn optiek , als je niet presteert kom je op de bank. En dan sta je niet snel meer in de basis. Ik vind Bologna ook een hele mooie stad, maar vind het wel een risico om van Excelsior naar Bologna (serie A) te gaan.

Heerlijk voor Bologna, Schouten en Excelsior vult hiermee mooi het degradatie-gat.Je kan best verwachten dat De Haan dit geld goed gaat besteden en volgend jaar speelt Excelsior dus om het kampioenschap.

Feyenoord loopt weer compleet te slapen. Een prima vervanger voor Clasie liep gewoon in Kralingen rond, praktisch in de achtertuin. Ook nog in een prima behapbare prijsklasse. Dit had een speler geweest die je voor een leuk bedrag weer kon verkopen. Maar dat verdienmodel lijken zo nog niet helemaal te begrijpen op Zuid.

28 juni 2019 om 23:36

Ik vind het sowieso altijd absurd dat zowel als PSV en Ajax talenten uit die regio weten te strikken...Feyenoord zou dat toch altijd voor moeten zijn. Maar goed, iets met gebrek aan perspectief dus ik kan het wel begrijpen.

28 juni 2019 om 23:39

Ja en dan kopen we hem en gebeurt hetzelfde als Amrabat en Ayoub.. mooi laten gaan want zo heel goed is deze jongen niet. Heeft wel aardige potjes gespeeld maar ook heel veel slechte.

28 juni 2019 om 23:46

Als Feyenoord hem wel had gehaald, was de term ‘bord op de schoot scouting’ weer van stal gehaald. Deze jongen heeft voor mij niets bewezen dat hij van toegevoegde waarde kan zijn behalve wat leuke wedstrijden en onevenredig positieve kritieken. Ik krijg het idee dat velen hier die analisten napraten.

29 juni 2019 om 00:10

Ik ben blij dat hij niet naar Feyenoord komt. Zelfs spelers die van middenmoters komen kunnen niet meteen meekomen (Ayoub, Amrabat, Larsson, Vejinovic, Basacikoglu etc.). Dat geldt dan zeker ook voor een speler die zelfs bij een degradant niet elke wedstrijd indruk kon maken. Daarnaast betwijfel ik of hij echt zo veel beter is dan bijv. El Bouchataoui, Burger of Wehrmann die ook nog veel jonger zijn dan Schouten. Eén leuk seizoen bij een degradant zegt echt nog helemaal niks.

29 juni 2019 om 10:06

Ayoub amrabat hadden kunnen slagen in mijn ogen. Als je een trainer hebt die in mijn ogen spelers niet beter maakt en kansen geeft tja dan blijft alles een miskoop.

29 juni 2019 om 00:59

Ze zullen wel niet opgebeld hebben naar Troost.

Feyenoord snapt er weinig van inderdaad.

3 juli 2019 om 10:11

@blindevogel: lekker populistisch geneuzel. Eerst verwijt je vgeel het bord-op-schoot-scouting-model en nu hadden ze een geinige speler van een degradant over moeten nemen.

Had deze jongen wel graag bij Feyenoord of AZ gezien, al helemaal nu AZ voor Clasie lijkt te gaan.

Leuk voor zo’n kerel hoor. Mooi land, mooie tegenstanders. Maar je gaat wel naar een clubvan niveautje Dijks/Denswil.

29 juni 2019 om 00:20

Welk niveau speelt ie nu dan?

Als feyenoord spelers uit de ED haalt zijn er klachten op de TD en het scoutingsapparaat. Vertrekt er een speler uit de ED wordt het ze verweten dat ze hem niet halen. Het is ook nooit goed. En deze speler had echt niet meer garantie gegeven op een vaste basisplaats dan Vejinovic of Ayoub. Hooguit als investering had het goed uit kunnen pakken.

29 juni 2019 om 10:01

Het is een combinatie van en van. Als je Ayoub bijv haalt en hem alleen op de bank zet voor toornsta. Bij aankomen als st juste larsson riep iedereen al dat ze niet het niveau zijn waar feye naar toe moet streven. Kopen is 1 maar een goed trainer hebben die het maximale uit je kan halen is 2. En feyenoord heeft dat afgelopen jaren niet gehad.

En Troost maar wachten bij de telefoon tot ze een droomtransfer in zijn schoot werpen. Maher en Schouten waren aanwinsten geweest voor Feyenoord. En kijk hoe dat middenveld er straks weer uitziet met good old Toornstra. Zet eens een raam open in de Kuip, maar het is net of ze allergisch zijn voor vernieuwing en een frisse wind in Rotterdam-Zuid.

29 juni 2019 om 01:06

Tja de verwachtingen zijn ook niet zo hoog met zo iemand als Troost in die functie denk ik zo.

29 juni 2019 om 01:16

Gomes1psv ben je echt serieus of troll je maar wat? Maher en Schouten aanwinsten? Ayoub en Tapia heb je zelfs en dsn wil je Maher en Schouten? En je weet zelf ook wel dat Toornstra niet op dezelfde positie speelt als Maher en Schouten.. en waarom zou je die 2 een contract aan bieden als je Burger, Kocku, Geertruida en El Bouchatoui in de jeugd hebt lopen die allemaal tegen het 1e elftal aanzitten.

29 juni 2019 om 01:23

En Schouten (van een degradant en zeker geen constante prestatie neerzette m) en Maher (mislukt bin PSV) gaan voor een frisse wind zorgen? Lekker ongenuanceerd bashen, maar ik zie ze liever het geld in de zak jouden, een echte versterking binnenhalen en de jeugd (Kokcu, AEB) een kans geven. Dat lijkt me een betere keuze dan je geld uitgeven aan dergelijke middelmaat.

29 juni 2019 om 01:27

Ik denk inderdaad ook niet dat Maher en Schouten nou de mannen zijn die het gat met Ajax en PSV dichtten, al ken ik die Schouten alleen van de samenvattingen want ik ben geen fervent Excelsior-kijker .

3 juli 2019 om 04:59

Ik denk dat Feyenoord zich niet moet richten op het dichten van het gat met Ajax en Psv, maar eerder op het behouden van het gat met AZ en Utrecht.

Met Maher zou Feyenoord niet alleen een transfervrije directe versterking hebben binnengehaald, maar tevens een concurrent (az) hebben verzwakt en hebben voorkomen dat een andere concurrent (utrecht) zich versterkte.

Schouten zou een gok zijn geweest, want ik denk niet dat hij nu al klaar is voor een basisplaats bij Feyenoord. Maar Feyenoord heeft niet veel te besteden, en voor 2,5 - 3 miljoen euro had je wel een speler binnengehaald die, mits hij slaagt, op termijn weer met winst verkocht zou kunnen worden.

Bij Excelsior gaat iedereen er al van uit dat hij weggaat, en 2 miljoen is wat mij betreft een uitstekende prijs. De club kan dat geld goed gebruiken, zeker nu de inkomsten teruglopen. De selectie is al aardig versterkt, nog een paar versterkingen erbij en ze zouden voor het kampioenschap moeten gaan spelen.

Ik vraag me echt af. Wie zijn de scouts van Feyenoord en welke vijvers vissen ze?. Je moet als Feyenoord zijnde de ultime droom zijn voor alle jonkies in rotterdam en omgeving. Dit was echt een leuk joch voor Feye geweest op lange termijn.

3 juli 2019 om 00:05

Op de lange termijn? Hij is 22, dan mag je er inmiddels toch wel is staan...
Dat is in ieder geval geen leeftijd meer waar je het over de lange termijn moet gaan hebben.

Ik begrijp langs die kant best dat Feyenoord deze jongen niet haalt, spelers uit de subtop slagen vaker niet dan wel bij de top 3, en spelers uit de teams die daar onder zitten falen nog vaker, en echt jong is deze speler niet meer.

2 miljoen is heel goed voor een gedegradeerd Excelsior. Over Feyenoord, dit gaat pas slecht eruit zien als ze nu dan weer wel een Leroy Fer halen. Als ze gewoon vele kansen geven aan de eerder genoemde jeugdspelers, dan maakt het minder uit.

Wat een mooi bedrag voor Excelsior en wat een mooie stap voor Schouten. Ipv de Keuken Kampioen Divisie lekker gaan voetballen in de Serie A. Nu ik lees dat ook Atalanta en Genua interesse hadden hoop ik stiekem dat die hun aandacht weten te verleggen tot Hendrix. Bied circa 5 miljoen en je haalt een vergelijkbare speler met veel meer ervaring in huis. Ik zie hem dit seizoen graag een stap maken en dit zijn de clubs waarbij hij prima past.

Mooie transfer voor Jerdy, het is hem gegund.
Ook lekker voor Telstar, dat bij de overgang vorig jaar van telstar naar excelsior een doorverkooppercentage van 10% heeft afgesproken. Kunnen we goed gebruiken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Actuele wedstrijden

0 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 augustus
Manchester United gaat zich mogelijk opnieuw met veel geld bij Leicester City melden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren