‘We wilden hem al eerder naar PSV halen, maar hij maakte toen andere keuze’

Vrijdag, 28 juni 2019 om

PSV verzekerde zich vrijdag van de komst van Armindo Tué Na Bangna en heeft daarmee zijn eerste grote aankoop voor het nieuwe seizoen binnen. Met de transfer van de aanvaller van RB Leipzig is naar verluidt maximaal vijftien miljoen euro gemoeid en technisch manager John de Jong is blij dat het uiteindelijk toch gelukt is om de 24-jarge dribbelaar te strikken.

Bruma werd jaren geleden namelijk ook genoemd in het Philips Stadion, maar koos toen voor andere opties. De Jong legt echter uit dat een onderdeel van de technische strategie van PSV is om spelers die eerder onhaalbaar bleken te blijven volgen: “Dit doen we omdat er later in een carrière altijd een tweede kans kan komen.”

“Natuurlijk maak je telkens een nieuwe afweging, maar de interesse in een speler is altijd dermate breed onderbouwd, dat het eigenlijk niet meer dan logisch is dat de belangstelling niet verdwijnt zodra een eerste poging niet lukt”, vertelt hij op de officiële website van zijn club. “Bruma is een speler uit deze categorie. We kennen hem al jaren heel goed en hebben eerder al geprobeerd hem aan te trekken. Destijds maakte hij een andere keuze. Prima, dat mag.”

“Nu kiest hij vol overtuiging en met concrete doelstellingen voor PSV. Het past nu voor beide kanten en daar ben ik heel blij mee.” De Portugees zelf is eveneens blij met zijn nieuwe avontuur bij de Eindhovenaren, die hij nog kent als de werkgever van twee illustere voorgangers: “PSV wilde me al langer hebben en die interesse heeft me altijd gestreeld, omdat Rómario en Ronaldo hier gespeeld hebben. Van hen beiden heb ik heel veel beelden bekeken. Het voelt goed om nu hier te zijn. Ik hoop hier de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten en via deze weg weer bij de nationale ploeg in beeld te komen.”


Poll

Denk jij dat Bruma een goede aankoop zal zijn voor PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Ik ben heel benieuwd. Hoor zowel erg positieve als negatieve verhalen over deze jongen. Met zijn 24 jaar is hij nog niet op zijn top dus ik kijk erg uit naar zijn ontwikkeling bij Psv. Verwacht dat hij wel voor enig vuurwerk zal zorgen.

Met de aanstaande verkoop van Luuk de Jong en Angelino kan PSV deze transfersom makkelijk ophoesten. Hopelijk komt Napoli nog voor Lozano. Met dat geld kan PSV nog een centrale verdediger, linksback, creatieve middenvelder en Robben halen en de selectie staat.

28 juni 2019 om 13:20

Ik snap echt niet waarom PSV Robben zo graag wil hebben. Hoe goed hij ook is, er is zo'n enorme kans dat hij nog niet eens het halve seizoen kan spelen. Dat risico kan PSV toch niet nemen?

28 juni 2019 om 13:22

Hangt ervan af hoeveel het moet gaan kosten natuurlijk.

28 juni 2019 om 13:24

Die kans is aanwezig inderdaad maar Robben is wel een hele grote persoonlijkheid die iedereen nationaal en internationaal kent en daarnaast is het een oud speler van PSV. Hij heeft naar mijn idee nog genoeg kwaliteiten om in de Eredivisie nog belangrijk te zijn.

28 juni 2019 om 13:26

Omdat PSV graag stappen wil maken. Robben zal niet altijd inzetbaar zijn maar op de momenten dat hij er staat heb je wereldklasse in huis. Van Bommel kent hem goed alsmede de club zelf dus waarom niet.

Overigens denk ik dat Robben gewoon gaat stoppen maar dat terzijde.

28 juni 2019 om 13:35

En buiten de gegeven reacties is hij natuurlijk wel iemand die in de kleedkamer, hoe cliché ook, veel kan toevoegen.
Die jongens, Gakpo, Malen, Lammers, etc. kunnen allemaal zoveel leren van hem. Daarnaast lijkt mij Robben ook iemand die de jonge jongens op scherp kan zetten voor de 'kleinere' wedstrijden.

28 juni 2019 om 13:48

"ik snap echt niet waarom PSV Robben zo graag wil hebben."

Een transfervrije speler van Bayern München, waarom zou je daar nee tegen zeggen?

En bovendien, PSV heeft met Malen en Gakpo twee talentvolle aanvallers voor op de vleugels die nog een hoop van Robben kunnen leren. En omdat Robben een afbouwende speler is die niet vaak de negentig minuten volmaakt, kun je die twee dan regelmatig een riante invalbeurt geven.

28 juni 2019 om 14:13

Malen is volgens mij een spits die ook op de vleugels kan. Verder wordt hier de impact van zo'n Robben nogal onderschat heb ik het idee. Geweldige selectiespeler die niet alleen in de ED belangrijk kan zijn maar nog steeds hoog Champions League niveau bezit. Als hij in de poulefase de winnende scoort voor net die drie punten die je nodig hebt voor een tweede of zelfs eerste plek heb je je geld al terugverdiend.

28 juni 2019 om 14:19

Snap je dat echt niet? Al is Robben het halve seizoen geblesseerd, zelfs dan moet je hem erbij nemen.

28 juni 2019 om 13:20

Op basis van de YouTube beelden lijkt hij heel balvaardig en atletisch, alleen niet erg doelgericht.

28 juni 2019 om 13:24

Voor 15 miljoen mag je inderdaad wel wat verwachten. Aankopen als Romero en Guti waar relatief veel voor betaald is hebben het (ook) niet kunnen waarmaken. PSV handelt hier gewoon goed, dit soort spelers zijn het maximaal haalbare voor de eredivisie.

28 juni 2019 om 13:40

Robben zou toch aan het einde van deze maand naar buiten brengen wat zijn keuze is?

Toen leek hij voor 6/7 miljoen te komen. Ware het niet dat hij toen aan de lopende band begon te scoren en onhaalbaar werd. Jammer. Ik ben ondanks zijn forse transfersom blij met zijn komst.

28 juni 2019 om 14:17

Volgens mij werden er destijds bedragen genoemd van ongeveer 10 miljoen. Prima aankoop voor nu inderdaad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.PSV74
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

15 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 augustus
Franck Ribéry heeft, ook na het afwijzen van PSV, over belangstelling weinig te klagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren