FC Twente verdient tonnen aan Ajax-transfer en hoopt op vertrek Ziyech

Vrijdag, 28 juni 2019 om

FC Twente heeft moeite om de selectie voor volgend seizoen rond te krijgen. Het spelersbudget is momenteel 1,2 miljoen euro lager dan vorig seizoen, toen de Tukkers in de Keuken Kampioen Divisie speelden. Via de oprichting van een spelersfonds hoopt de promovendus bij sponsoren minimaal anderhalf miljoen euro op te halen om te investeren in nieuwe spelers.

Zoals het er nu voorstaat werkt Twente met een spelersbudget van 4,8 miljoen euro. “Vorig jaar, in de Keuken Kampioen Divisie, was dat uiteindelijk ruim zes miljoen. Van de 4,8 miljoen voor komend seizoen is al 4,3 miljoen ingevuld door spelers met doorlopende contracten, de contractverlenging van doelman Drommel en de drie nieuwe spelers die we tot nu toe hebben aangetrokken”, legt algemeen directeur Paul van der Kraan uit in TC Tubantia. “Onze technisch directeur Ted van Leeuwen heeft nog maar krap een half miljoen te besteden, dat is te weinig om nog vijf of zes transfervrije spelers van te kunnen aantrekken die Eredivisiewaardig zijn.”

Niet voor het eerst doet Twente een beroep op de sponsoren. Het waren onlangs nog de geldschieters die veertien miljoen euro op tafel legden, waarvan vijf miljoen via een gift, om een faillissement af te wenden. Van der Kraan krijgt de vraag of Twente deze situatie niet had kunnen aan zien komen. “Nog niet zo lang geleden waren we nog volop bezig met de schuldsaneringsoperatie, waarvan onzeker was of die überhaupt zou lukken en wisten we ook nog niet of we zouden promoveren. Ik had toen niet durven dromen dat we nu bezig zouden zijn met de invulling van een selectie van een Eredivisie-club.”

Twente kampt met hoge aflossingsverplichtingen en daardoor kan de club minder geld uitgeven op de spelersmarkt. “Normaal is dat 45 procent van de begroting naar de spelersgroep gaat, bij ons is dat slechts 23 procent”, legt Van der Kraan uit. “We hebben een elftal nodig, dat sterk genoeg is om niet in de problemen te komen. Bij degradatie zijn we weer terug bij af.”

Via doorverkooppercentages van spelers die in het verleden bij Twente mag de club nog inkomsten verwachten. “Maar dan moet je maar hopen dat die spelers ook echt verkocht worden door de clubs waar ze nu spelen. Dan heb ik het over Marko Arnautovic, die misschien naar Italië gaat. Of Hakim Ziyech, die wellicht bij Ajax vertrekt en Nacer Chadli. Als het klopt dat onze oud-speler Quincy Promes voor 15,7 miljoen euro door Sevilla aan Ajax is verkocht, levert ons dat een kleine drie ton op.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

116 reacties (laatste reactie door fcexclusief)

Tjah de salarissen liggen te hoog bij Twente, ze schrijven rode cijfers dus moeten snel presteren.

28 juni 2019 om 13:46

Dat zijn dan ook de salarissen van de spelers die er al een aantal seizoenen spelen. Dat is ook de reden waarom de club die contracten af laat lopen, maar zolang die spelers blijven zul je die salarissen gewoon door moeten betalen. Een jongen als Van Der Lely bijvoorbeeld raak je niet zomaar kwijt.

Een spelersbudget van 6 miljoen is toch ontzettend veel voor een promovendus? Een club als Emmen doet het met veel minder volgens mij.

28 juni 2019 om 09:28

Als hij schrijft dat het ongeveer 45% van de begroting moet zijn en bij Twente 23% is, dan mis je dus ongeveer 4,8mln (ze hebben nu 4,8mln) Dat is wel serieus veel natuurlijk

Er zijn inderdaad clubs met een kleinere spelersbegroting, sterker nog dat zijn er ontzettend veel! Er zijn clubs met een begroting van rond de 10mln, die hebben dus ongeveer 4 a 5 mln spelersbudget als ze de 45% halen, dat is wel weinig maar dus vergelijkbaar met Twente.

Kortom: Twente heeft best wel een probleem en is degradatiekandidaat

28 juni 2019 om 10:19

Ik begrijp dat het in verhouding met de begroting een laag bedrag is, maar het blijft gewoon hetzelfde bedrag ook al is het een kleiner percentage van de begroting.

Als er zoveel clubs zijn die net zoveel (of minder!) te besteden hebben voor de selectie, zie ik niet in waarom Twente dan zogenaamd een probleem heeft door een tekort aan budget. Ze moeten simpelweg naar goedkopere spelers zoeken.

28 juni 2019 om 10:45

Uiteindelijk gaat het niet om het percentage maar om het werkelijk bedrag. 6 miljoen is en blijft 6 miljoen.

28 juni 2019 om 11:59

Klopt alleen als je dan gaat vergelijken zijn er 5 teams met een kleine begroting als je in 2018/2019 kijkt:

- Fortuna 6mln
- Emmen 6mln
- de Graafschap 8mln
- Excelsior 7mln
- VVV Venlo 7mln

Als die 45% aan spelersbudget hebben is dat 2,7mln tot 3,6mln.

Willem 2 met 11mln begroting zou bij een percentage van 45% op ongeveer 4,95mln zitten.

Dan wordt Twente dus club 13 of 14 qua spelersbudget in de eredivisie. Dat is best laag voor een club met zo'n grote achterban.

Rkc,fortuna, VVV en Emmen zit met een kleinere spelersbegroting.
Willem 2 en Sparta zullen gelijk of iets hoger zitten dan FC Twente.

Conclusie: er zijn dus niet zoveel clubs (maar 4) die minder te besteden hebben, er zijn er 2 die net zoveel of iets meer te besteden hebben. Dat maakt het voor een club als Twente met een hoog verwachtingspatroon en een mega achterban natuurlijk wel lastig.

28 juni 2019 om 12:58

Mag dan zo zijn, ze hebben er ook voordeel mee. Hun potentieel is nl ook veel hoger. Dat zorgt er voor dat spelers wellicht ook sneller geneigd zijn om voor Twente te kiezen.

28 juni 2019 om 09:29

Je kan Twente toch niet echt met Emmen vergelijken natuurlijk.

Emmen is in feite een club van KDD formaat, dan wel onderkant Eredivisie op zijn best.

Twente is qua formaat normaal gesproken gewoon een subtopper Eredivisie en kan je dus niet echt vergelijken in mijn optiek. Al zitten ze natuurlijk door eigen toedoen in dit schuitje.

28 juni 2019 om 09:56

@ Sammerens

Zodra je niet meer geld te besteden hebt dan een Emmen hoor je ook niet hoger op de ranglijst dan Emmen en ben je niets meer dan Emmen. Twente is nu bij iedereen weer om geld aan het bedelen voor dure spelers ipv gewoon eens te werken met wat ze hebben. Grootheidswaanzin viert nog steeds hoogtij daar...

28 juni 2019 om 10:14

Nouja Twente heeft een groot stadion en de naam van vroeger (daarvan kan je zeggen dat het een subtopper is) , maar ze hebben niet (veel)meer te besteden dan Emmen. Met geld kan je kwaliteit halen. Op dit moment kan Emmen evenveel kwaliteit binnen hengelen dan Twente als je naar de centjes gaat kijken dus hieruit kan je wel opmaken dat ze het erg lastig kunnen gaan krijgen. Voor Twente te hopen dat ze erg creatief zullen zijn en een paar goedkope parels uit de hoge hoed kunnen toveren (die ze volgend jaar of later ook nog een mooi transferbedrag opleverd)

28 juni 2019 om 10:24

Kleine correctie, Twente WAS financieel qua formaat groter dan Emmen.
Fc Twente IS in de basis groter en dat is de enige reden dat ze nog bestaan, want dat is het argument om mogelijk miljoenen gemeenschaps geld weg te gooien. Laten we hopen dat het niet gebeurt overigens, voor alle partijen.

28 juni 2019 om 10:34

D-Bergkamp

Ah, het woord grootheidswaanzin is weer gevallen. Levert je veel duimpjes op, lekker!

Dus als je aangeeft dat het budget voor komend seizoen krap is, door aflossingskosten (en o.a. stadion in eigen beheer), dan leid je aan grootheidswaanzin? Twente probeert op iedere mogelijke manier geld te verzamelen om een Eredivisiewaardig elftal neer te zetten, want bij een volgende degradatie staan we weer op 0. Verder is er enorm in de jeugdopleiding gesneden en o.a. ook in de scouting. Er moet dus creatief gehandeld worden.
Daar staat toch geen woord Chinees tussen? Of vond je het gewoon even lekker om de populistische term grootheidswaanzin neer te kwakken?

28 juni 2019 om 10:39

@nolimit,

"het probleem is dat we niets hebben."

Jullie hebben toch 5 miljoen spelersbudget. Dat kan je toch moeilijk niks noemen. Ik begrijp uit de tekst dat hiervan al ruim 4 miljoen wordt opgeslokt door doorlopende contracten etc. Dit is toch bizar veel voor een club uit de Kkd?! (vorig seizoen), dit komt op mij wel degelijk over als grootheidswaanzin. als je daadwerkelijk saneert hadden ze gewoon lekker moeten werken met een spelersbudget van 2 miljoen vorig jaar, net als de andere KKD clubs.

Ik begrijp best dat ze gedwongen zijn te gokken op een goede selectie,omdat spelen in de eredivisie hun redding is, maar doe niet alsof ze nu niks hebben want dat is gewoon niet waar.

28 juni 2019 om 10:53

@AZ95 van 45% te besteden van het totale inkomen naar 23%. Nee dat is echt peanuts. Dat doet er niets aan af van wat er gemiddeld in de KKD te besteden valt. En je geeft zelf al aan dat je het begrijpt waarom Twente graag een eredivisie waardige selectie bij elkaar wil hebben. Ik vind alleen dat Ted stront in de ogen heeft gehad. Eerst beweren dat je 12 spelers aan de selectie wil toevoegen en na drie spelers te hebben binnen gehengeld er achter komen dat de bodem van de zak met geld in zicht is. Daar ben ik wel kwaad om.

28 juni 2019 om 11:02

@tukr1965,

Wat heeft het percentage er nou eigenlijk mee te maken? Wat heb je liever 10% van 10 miljoen of 50% van 2 miljoen? Komt beide op hetzelfde neer. Ze hebben gewoon 5 miljoen te besteden. Daarmee moet je toch prima in staat zijn om een goede, eredivisie waardige, selectie samen te stellen?

28 juni 2019 om 11:20

Jij vind het bizar dat een KKD club met een begroting al boven de 4 miljoen ligt maar Twente is ook niet de gemiddelde KKD club. Dan is het niet meer dan logisch dat Twente meer te besteden heeft als pak m beet Den Bosch of GAE. Dat is geen grootheidswaanzin maar gebruik maken van de middelen die je hebt. En ja Twente heeft ongeveer +/- 5 miljoen te bestenden dit jaar maar daar is ook al een groot deel van opgeslokt door nog doorlopende contracten zoals je in de tekst kan lezen. Twente heeft dus eigenlijk ongeveer 1 miljoen te besteden. En je kan ook niet stellen dat Twente niet flink in de begroting heeft gesneden om het hoofd boven water te houden. Ik heb al aangegeven kwaad te zijn op Ted dat hij deze situatie niet zag aankomen maar ik heb nog steeds vertrouwen in zijn kwaliteiten als technisch directeur. Ted kennede tovert hij voor een prikkie een paar leuke spelers uit de hoge hoed. Ben benieuwd.

28 juni 2019 om 11:47

@D-Bergkamp Dus als we jouw argument volgen had Ajax niks te zoeken in de halve finale CL? Ze hebben immers veel minder geld te besteden als de andere deelnemers... Of werkt had dan niet zo? Of terwijl, kulargument van niks!

28 juni 2019 om 15:00

D-Bergkamp

Nu verzin je gewoon argumenten om weer te kunnen zeggen dat grootheidswaanzin nog steeds hoogtij viert. Lekker makkelijk, maar zo zit de situatie natuurlijk totaal niet in elkaar.

Ten eerste moet(!!!) de club in de Eredivisie blijven om te overleven en als je dan (net zoals bij elke club gebeurt) hulp kunt krijgen door middel van sponsoren en andere geldschieters, moet je dat ook gewoon doen. Dat is niet bedelen, maar roeien met de riemen die je hebt.

Je kunt moeilijk Jong Twente het veld opsturen, degraderen en binnen een jaar failliet zijn. Dat is namelijk wel min of meer de situatie.

Verder bewijzen clubs jaar in jaar uit dat het te besteden geld lang niet altijd gelijkstaat aan de stand op de ranglijst. Dat is dus ook gewoon een zeer slecht argument. Overigens ga ik geen voorspelling doen over de ranglijst of FC Twente, maar qua grootte en draagvlak is het ook gewoon een grote club. Sportief en financieel is het natuurlijk een heel ander verhaal.

28 juni 2019 om 09:31

Emmen heeft zeker minder. Maar voert geen wanbeleid. Emmen heeft ook in de rats gezeten een aantal jaar terug, geld van de gemeente enz moeten lenen. Maar zijn bijna weer volledig schulden vrij. Mag Twente een voorbeeld aan nemen.

28 juni 2019 om 10:39

Diehalvemalle

Vind je dit wanbeleid van mijn club dan?
Het wanbeleid is jaren geleden geweest en het huidige bestuur worstelt daar nog dagelijks mee. Dat de huidige bewindslieden de selectie zoveel mogelijk proberen te versterken en hiervoor de sponsoren aanspreken (bijv.) vind ik niet meer dan normaal. Vergeet niet dat een volgende degradatie alsnog een doodsteek kan zijn.

28 juni 2019 om 14:01

Mag Twente een voorbeeld aan nemen?
Je weet dat Twente in de afgelopen 5 jaar zo'n 50 miljoen (!) euro heeft afgelost? En ja, een deel heeft de gemeente kwijtgescholden. Maar daarin had de gemeente en Twente geen keus eigenlijk.
Voor de rest heeft Twente door verkopen en gigantische saneringen al een heel groot deel afgelost.

28 juni 2019 om 15:03

Elke club die in de rats heeft gezeten of zit heeft wanbeleid gevoerd of voert wanbeleid. Jouw argument is dus volledig subjectief. Geen enkele club komt per ongeluk in de schulden. Emmen heeft zich hersteld en FC Twente zet momenteel alle zeilen bij om te herstellen. Dat zijn de feiten...

Ik vind dit toch wel gek vinden, alhoewel ik moet stellen dat meer clubs het doen. Het budget is wat je hebt en wat je er mee moet doen, en sponsoren zijn ook geen geldschieters lijkt me. Twente zou beter moeten weten na afgelopen jaren

Misschien een samenwerkingsverband aangaan met een Engelse topclub? Als je een paar jaar de talenten gratis kan huren en het budget besteed aan echte versterkingen, zou je er weer bovenop kunnen komen. Het is een korte termijn oplossing, maar zou goed kunnen.

28 juni 2019 om 09:40

An sich vind ik dat geen gek idee. Echter hebben de Engelse topclubs vaak liever dat hun toptalenten in de Premier League of Championship ervaring opdoen. Dan kom je vaak met de soort van B keus te zitten en dat is zoals we al wel gemerkt is dat vaak niet echt een toevoeging.

Daarnaast hebben enkele Engelse topclubs al een relatie met Nederlandse clubs.

Manchester United zal talenten als Chong, Gomes, Garner, Greenwood niet uit gaan lenen naar de Eredivisie bijvoorbeeld. Dan kom je wellicht in de categorie Barlow, Millen Baars, Burkart en dat zijn normaliter geen spelers die je in de Eredivisie gaan houden.

28 juni 2019 om 09:45

Vitesse heeft wel een paar goede spelers kunnen huren met Traore, Atsu, Kennedy, Mount, Solanke, Brown, etc. Het kan dus wel, maar je moet niet zo maar iedereen aannemen.

28 juni 2019 om 14:04

Ja als je van te voren weet wie er een toevoeging als huurspeler zou zijn. Blijft toch altijd lastig zoiets. Daarbij had/heeft Vitesse de luxe dat ze een keuze hebben om iemand wel of niet te huren. Dat is bij Twente wel anders.

28 juni 2019 om 15:05

@dumbell

Vitesse is echter een subtopper in de Eredivisie, zowel sportief, financieel als qua draagvlak en grootte. FC Twente is dat momenteel verre van en heeft eigenlijk alleen het draagvlak, de achterban en het stadion. Dat soort talenten worden dus waarschijnlijk niet naar FC Twente gestuurd.

28 juni 2019 om 10:21

We hebben gezien wat dat Nac heeft opgeleverd..

28 juni 2019 om 10:51

De spelers die Nac gehuurd had (fernandes, Ilic en Palmer-Brown) waren volgens mij niet de slechtste spelers. Ze kunnen het niet alleen. En in het verleden heeft Twente dat toch al gedaan? Ik kan mij herinneren dat ze Celina en Unal gehuurd hadden.

FC Twente heeft het echt gigantisch verpest bij mij en ik denk dat ik niet de enige ben. Twente moet heel hard werken om haar imago die ze voor deze schandalen hadden weer terug op te bouwen. De komende vijf jaar zal nog wel overleven worden voor FC Twente nog een degradatie zou wel eens dodelijk kunnen zijn. Het "geluk" van Twente is wel dat ze op de ranglijst van tv rechten nog redelijk hoog staan met een plek 11 wat neer komt op 2.385.000 miljoen. En degradatie kandidaten zoals een Rkc, Emmen, Sparta, Go Ahead, VVV vele malen minder krijgen. Dat kan misschien wel eens de reddings boei zijn voor Twente en ook met de doorverkooppercentages van oud spelers, want de huidige selectie heeft echt totaal geen waarde.

Aan de twente supporters, is een Cerny, de Wit of andere talenten van Ajax, psv of feyenoord te huren geen optie?

28 juni 2019 om 11:28

Er zijn in het verleden meer clubs geweest die er een serieus potje van hebben gemaakt. De meeste hier weten niet eens welke clubs dit zijn. Het heeft even tijd nodig maar uiteindelijk zal het imago worden opgepoetst.

Dan zal er toch echt iets beters moeten komen dan Sevilla. Voor Ziyech was dat vorig jaar al geen stap hogerop en dat zal dit jaar nog minder zijn... of we hebben zijn diepgewortelde wens om samen met Luuk de Jong te spelen gemist...

28 juni 2019 om 13:32

Ook Ziyech zal zien dat het niet meer zo mooi gaat worden bij Ajax als afgelopen jaar met een vertrekkende De Jong, Van der Beek en De Ligt. Dan is Sevilla toch aantrekkelijker, waar je wekelijks in een prachtcompetitie speelt.

28 juni 2019 om 13:51

Ajax heeft tot nu toe amper aan kwaliteit ingeboet. Vd Beek en De Ligt zijn nog niet weg en eigenlijk denk ik alleen dat die laatste nog weggaat. Promes en Marin zijn er bij gekomen. Naar Sevilla is een sportieve stap omlaag.

28 juni 2019 om 14:19

We gaan het zien hoe het gaat uitpakken. Ik ben eerlijk gezegd bang dat de aderlating zo groot is,dat het moeilijk zal worden om de poule fase CL door te komen. Maar ik laat mij uiteraard (wederom) positief verassen.

28 juni 2019 om 14:58

Ziyech mag heel blij zijn met Sevilla want een betere club zal voor hem niet komen. Hij is alweer 26 jaar oud en heeft buiten het seizoen 2018/2019 nauwelijks iets laten zien op het hoogste podium.

28 juni 2019 om 15:31

Hij zit al bij een betere club..

Tja als er geen geld is voor versterkingen dan moet je het maar doen met de spelers die je momenteel in huis hebt? Je krijgt enorm veel geld van alle trouwe supporters en sponsors. Als je dan je begroting niet rond kan krijgen leef je dus nog steeds op te grote voet. Saneren in kantoorpersoneel, of proberen grootverdieners van de hand te doen. Dan maar proberen een jaar te overleven met jeugdspelers. Dit klinkt bijna alsof Twente nog steeds niks geleerd heeft van het verleden, iets wat ik me niet voor kan stellen.

28 juni 2019 om 10:18

De één zegt juist dat Twente nog jarenlang op de blaren moet zitten en jij had schijnbaar juist de verwachting dat Twente alweer winstgevend had moeten zijn?
Letterlijk alles wat je aangeeft gebeurd al jaren. Het probleem staat overigens gewoon in de tekst beschreven en dat zijn de hoge aflossingsverplichtingen.

28 juni 2019 om 10:46

Ja en nee. Men spreek bij Twente toch ook de ambitie uit om nog een 6tal eredivisiewaardige spelers te halen? Nou dat is in Twente haar positie niet mogelijk, dus zal je het met jeugdspelers moeten oplossen. Dan moet je ook niet opnieuw aankloppen bij sponsors en vrienden van. Zeker niet als je ze al zoveel dankbaar bent. Nederigheid is op zijn plaats lijkt me.

28 juni 2019 om 10:55

Het boeit niet wat op dit moment op z'n plaats is... Het bestuur van FC Twente heeft de taak dat FC Twente blijft voortbestaan. De opdracht is simpelweg niet te degraderen. Dan kun je het wel nederig vinden om alleen met jeugdspelers aan te treden maar dan kun je er net zo goed niet aan beginnen.

En daarnaast, die 6 tal die wordt genoemd zal huur zijn en geen koop. Dat heeft Ted deze week al vaker aangegeven.

28 juni 2019 om 10:56

Spelers als Schenk meer betalen dan Sparta heeft er natuurlijk niks mee te maken!? Het komt op mij over als Twente niks geleerd heeft. Maar dat kan natuurlijk aan mij liggen. Het is makkelijk om van buitenaf te reageren.

28 juni 2019 om 11:01

Schenk kreeg hier niet meer betaald dan bij Sparta. Wat ben je nou aan het doen? Zoeken? Schenk heeft hier notabene zelf wat over gezegd.

"het is makkelijk om van buitenaf te reageren."
Zeg dat wel ja, helemaal als je er niets over weet.

28 juni 2019 om 11:14

Dumbell

Schenk heeft zelf alles ontkracht in een later interview en heeft zelfs de mails van Sparta geopenbaard aan de Tubantia journalist.

Maar een halve stok om mee te slaan, is ook een stok inderdaad. De tering zeg.

28 juni 2019 om 11:16

Je gaat wel helemaal los he vandaag. Ga zo door!

Heeft Schenk niet gezegd dat hij meer betaald kreeg bij Twente dan bij Sparta? Als jij zegt van niet, ben je misschien helemaal niet zo op de hoogte van alles dan je denkt. Het verschil was misschien niet zo groot als Sparta zei, maar er was een verschil.

28 juni 2019 om 11:20

Je hebt meer reacties geplaatst in een topic over FC Twente dan ik en dan ga ik los haha. Goed bezig.

Nee dat heeft Schenk inderdaad niet gezegd. Maar goed, volgens jou wel dus kom anders even met info hierover. Want wat je nu doet is gewoon lukraak wat lullen.

28 juni 2019 om 11:31

Ik denk dat als je de reacties gaat tellen jij toch iets meer geplaatst hebt. Ik heb ze niet geteld hoor. Maar de ondertoon van jouw berichten komt toch iets opgefokter over, dat bedoel ik met los gaan

"het verschil is zelfs nagenoeg te verwaarlozen en dat kan ik je zo laten zien."

28 juni 2019 om 11:31

@dumbell kun je mij de tekst sturen waarin Schenk bevestigd bij Twente meer te vedienen als bij Sparta?

28 juni 2019 om 11:36

Dus je komt hier stellig dingen beweren om vervolgens terug te vallen op "het verschil is zelfs nagenoeg te verwaarlozen en dat kan ik je zo laten zien."?

Vind je dat nou niet zielig? Dit is precies wat er de helft van de tijd gebeurd. Iedereen roept van alles met allerlei voorbeelden en hebben geen flauw idee of het klopt waar ze het over hebben.

28 juni 2019 om 11:39

Om dan maar het hele stukje te plaatsen:

Het verhaal dat ik bij Twente het dubbele zou gaan verdienen van het salaris bij Sparta, is daar zo’n voorbeeld van. Het slaat nergens op. Het verschil is zelfs nagenoeg te verwaarlozen en dat kan ik je zo laten zien."

„als het zo extreem veel meer zou zijn, waarom bood Sparta me op een gegeven moment dan aan het verschil nagenoeg te compenseren? Sterker nog, bepaalde randvoorwaarden bij Sparta waren zelfs beter dan bij Twente. Maar ik wilde naar Twente

28 juni 2019 om 11:45

Ik baseer mij op de feiten en niet op aannames. Als iemand zegt dat hij op plek A meer verdient dan op plek B dan is dat een feit. Als hij vervolgens zegt het is nagenoeg verwaarloosbaar, is dat een mening. Wat voor de een verwaarloosbaar is, kan voor de ander veel geld zijn.

Voor de rest kan ik mij alleen maar amuseren om jouw reacties.

28 juni 2019 om 11:52

"ik baseer mij op de feiten en niet op aannames. Als iemand zegt dat hij op plek A meer verdient dan op plek B dan is dat een feit.""

Volledig mee eens, alleen is dat niet gebeurd. Goed bezig !

Wat fijn dat je wat aan m'n reacties hebt. Zo ben ik ook wat sneller door m'n tijd heen op het werk.

28 juni 2019 om 12:18

Je bent er maar druk mee Dumbell, wauw.

Voer 'schenk Sparta' in in Google en je ziet het hele verhaal in het eerste zoekresultaat van De Stentor met de titel 'ik laat me niet onder druk zetten..' en je kunt het hele verhaal lezen.

28 juni 2019 om 14:42

@twenteov Valt wel mee hoor, het lukt prima tussen het werk door

Ik had het stukje gelezen, maar ik heb ook nooit gezegd dat Schenk voor het koos. Ik heb alleen gezegd dat Twente meer betaalde dan Sparta.

Hebben alle clubs het geld al ontvangen wat Twente aan hen moest betalen nadat zij de boel beflikkerd hebben? Zo niet dan stel ik voor dat het geld wat Twente zou krijgen daarvoor gebruikt gaat worden.

28 juni 2019 om 11:33

Hoe kun je als o.a. ajax en groningen met droge ogen dat geld in ontvangst nemen terwijl je zelf ook geen schoon verleden hebt. Hypocriet zooitje is het!

28 juni 2019 om 11:55

FC Twente moest helemaal niets betalen maar kwam dat bij hen zelf weg. Ik stel simpelweg voor helemaal niemand iets te geven.

28 juni 2019 om 13:57

Dat gaat idd aankomend jaar in, dus je bent nogal voorbarig. Dit (en ander opschorting van betaling) zijn ook de redenen waarom er minder over is voor spelers.

Dit is toch ziek? Normaal gesproken zien clubs het geld dat ze krijgen van doorverkooppercentages als een leuk extratje maar Twente rekent er gewoon op en wilt op basis daarvan beslissingen maken.

28 juni 2019 om 11:34

Een doorverkoop percentage werkt toch alleen voor de eerstvolgende transfer? De namen die genoemd worden hebben al 2 a 3 transfers erop zitten sinds ze bij Twente weg zijn.

Weet iemand hier meer over?

28 juni 2019 om 15:00

Er is ook zoiets als een opleidingsvergoeding he.

28 juni 2019 om 11:43

Ze geven toch enkel aan dat het, naast meer geld vragen, de enige mogelijkheid is om nog een aantal eredivisie waardige spelers te huren? En tuurlijk neem je beslissingen afhankelijk van of geld wel of niet binnenkomt, lijkt me juist heel verstandig. Ziek zou het zijn als ze spelers contracteerden voorafgaand aan de inkomsten.

28 juni 2019 om 11:49

Ze rekenen er niet op, maar ze hebben het nodig. Ik kan mij niet voorstellen dat ze dit op hun begroting hebben staan. Neemt niet weg dat ze het goed kunnen gebruiken om spelers aan te trekken.

28 juni 2019 om 15:14

Waar lees jij dat FC Twente er gewoon op rekent? Geloof mij dat elke club in de gaten houdt hoe het met de spelers vergaat waarover ze een eventuele doorverkooppercentage hebben bedongen. Hij benoemt enkel dat die spelers er nog zijn en dat daar eventueel inkomsten uit voortvloeien.

Beste Tukkers, Ik lees al jullie geprikkelde posts. En wat zijn jullie snel op de teentjes getrapt. Jullie fc heeft het er zelf naar gemaakt en de supporters ook. Hoevaak Ik niet heb gelezen in Joop we trust en we zijn Feyenoord al voorbij enz. En nu klagen dat iedereen de (schein)Heilige fc uitkotst. Ruggengraat hebben de meeste dus niet en hoogmoed komt voor de val ook niet bekend mee? Nou de val hebben jullie gemaakt en nu de terechte kritiek slikken als een man.

28 juni 2019 om 12:16

Ik zie anders heel weinig kritiek wat terecht is. Meeste kritiek is lukraak onzin dus snap de tukkers deels ook wel....

28 juni 2019 om 12:36

Beste Marknr1

Bedankt voor je bericht!
Onze fc heeft het er zelf naar gemaakt, klopt.

Onze supporters valt echter niets te verwijten, of je moet de supporters die ooit geschreeuwd hebben Feyenoord voorbij te zijn aanzien voor de gehele supportersschare. Het klopt dat er zat onder ons naast de schoenen gingen lopen in de 'gouden tijden', dat heb ik zelf ook geconstateerd maar ik kan je verzekeren dat de hoogmoed onder de 30.000 in de treinen en in het stadion zelf destijds nagenoeg niet aanwezig was, en dat hoogmoed juist niet gewaardeerd werd onder medesupporters (in mijn omgeving tenminste).
Overigens gold voor mij ook 'in Joop we trust', is dat een misdaad van mij als ik niet in de keuken kan kijken? Joop heeft ons goed bij de benen gehad. Hoe heeft dat precies met ruggengraat te maken?

De val zitten we nog wel een tijd in, klopt. De terechte kritiek hebben we allang moeten slikken en de degradatie hakte er ook behoorlijk in. Maar allemaal uiteindelijk terecht, klopt.
Dat we alles maar moeten slikken is echter een 2e, dat houdt een keer op. En geloof me; jij bepaalt nergens voor mij wat ik wel of niet moet slikken. Wat jij in het weekend doet moet je zelf weten.

28 juni 2019 om 12:42

Haha je kan van de Twente supporters veel zeggen maar niet dat ze geen ruggegraad hebben. Ondanks alle ellende zitten er na de top 3 nog altijd de meeste supporters zowel uit en thuis. Heb je de stadions van Groningen en Heerenveen gezien afgelopen seizoen toen het even iets minder ging?

28 juni 2019 om 15:18

Ga je ook nog iets inhoudelijks schrijven over dit topic? Jouw betoog heeft er namelijk niets mee te maken. Verder onthoud ik me van commentaar, ondanks dat alles heel makkelijk te ontkrachten is.

Tja.. ook dit is onderdeel van op de blaren zitten. Gelukkig zijn de aflossingen en schulden onder controle en kunnen we ons druk maken om spelersbudgetten ipv continuïteit. Dat is voor een Tukker toch al erg fijn! Noabers, supporters, gemeente, allen helpen af te rekenen met het verleden. Trots op deze regio!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Actuele wedstrijden

261 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 12 5 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ajax handelt zeer ongewoon inzake bonussen Overmars en Van der Sar’

De beloningsmethoden van Ajax voor zijn directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar roepen vraagtekens op bij de Vereniging van Effectenbezitters. De VEB noemt de manier waarop Ajax de directieleden...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 13 november
Paris Saint-Germain ziet Antoine Griezmann als een interessante kandidaat om Kylian Mbappé in de toekomst op te volgen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren