Sneijder: ‘Ik zou zijn transfer naar Real knapper vinden dan alle andere deals’

Donderdag, 27 juni 2019 om

Wesley Sneijder is blij voor Donny van de Beek, nu een transfer naar Real Madrid lonkt voor de middenvelder van Ajax. In 2007 vertrok Sneijder zelf van Ajax naar Real Madrid en hij kwam in twee seizoenen tot 52 optredens voor de grootmacht. In gesprek met De Telegraaf zegt de recordinternational van Oranje dat hij de mogelijke transfer 'prachtig' vindt voor Van de Beek.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat Donny van de Beek naar Real Madrid gaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door guayre)

Denk dat dit gewoon bij het spel hoort dat Madrid speelt om pogba te kopen en hiermee united op scherp zet om tot onderhandelen over te gaan! Als dit zo is vind ik het niet zo koninklijk van real maar dit zijn wel krachten die gebruikt worden! Vervelende is dat de rest van Europa ook meteen wakker is en zich zal melden zodra Madrid afhaakt op deze manier blijft straks niks over van dit team...

27 juni 2019 om 23:47

Waarom zou United zich hier druk om maken? Omdat Real zegt: als jullie niet met ons onderhandelen over Pogba, dan stappen wij over op een andere speler en hoeven jullie alsnog niet je beste speler aan ons te verkopen. Dit zou wat mij betreft alleen Van de Beek op scherp moeten zetten. Hij is blijkbaar niet de eerste keuze en bij een club als Real is dat toch niet lekker binnenkomen.

Van der Vaart en Sneijder speelde ook bij Real en deden het goed maar mochten beiden toch snel vertrekken. omdat ze grotere namen wilde kopen en dan zouden ze nu voor van de Beek gaan die minimaal 4 niveaus minder is dan Sneijder en van der vaart toen.

27 juni 2019 om 23:43

4 niveaus wat? 4 niveaus op n schaal van 1 tot 5 of 4 niveaus op n schaal van 1 tot 100? Wat n onzin. En vd vaart kon misschien wat meer met n bal maar die had duidelijk minder karakter. Plus dat dat al weer 10 jaar geleden is. In die 10 jaar hebben er genoeg spelers bij real gezeten die slechter zijn dan donny

27 juni 2019 om 23:58

ja in 10 jaar zijn er vast 1 of 2 spelers gekocht die minder waren dan van de beek maar daarom speelde ze maar kort voor Real. en welke 4 niveaus? daarmee bedoel ik het niveau van de wereldtop waar Van der Vaart en Sneijder bij hoorde en waar van de beek staat hij is gewoon een speler voor Schalke Sevilla Everton

27 juni 2019 om 23:49

Spelers zijn totaal niet met elkaar te vergelijken. Mooi dat zij 4 niveaus beter zijn (volgens jou), maar met deze 2 geweldenaren is Ajax niet in de halve finale van de champions league geraakt. Dus die 4 niveaus valt ook wel weer mee. Maar vroeger was alles beter zullen we maar zeggen.

28 juni 2019 om 00:05

Porto won ook ooit de CL onder Mourinho maar daar zat bijna geen echte wereldtopper bij die beter waren dan bijvoorbeeld Del Piero Raul Nedved Maldini soms heb je het geluk dat je als club ver komt maar dat betekent nog niet dat het allemaal wereldtoppers zijn. als we gewoon eerlijk naar de kwaliteiten van, van de beek kijken dan mag hij de veters van Sneijder Van der vaart Isco James Ceballos niet strikken hij is een soort Davy klaassen maar dan net iets beter dus perfect voor clubs als Sevilla Everton Schalke.

28 juni 2019 om 00:11

nee geen halve finale Cl maar wel 1x een wk finale en 1x een wk halve finale.
zij hoorde bij the big 4 Robben Van Persie Van der Vaart en Sneijder

28 juni 2019 om 07:08

Wie zegt dat wij dat met Donny niet gaan lukken? Je haalt er nu weer heel iets anders bij. Het ging over de jonge versies van die twee bij Ajax (die volgens jou 4 klasse beter zijn) en Donny nu bij Ajax. Niet over het Nederlands elftal toen allebei de spelers op de toppen van hun kunnen waren. En nog een mooie voor jou. Tijdens het WK 2010 was Van Der Vaart geen onomstreden basisspeler en het WK 2014 was die er geen eens bij.

28 juni 2019 om 00:12

@ Ronaldogoat7, wat mij betreft heb jij gelijk. Mensen vergeten snel, maar Van der Vaart en Sneijder waren toptalenten in de categorie Frenkie de Jong en De Ligt van nu, die allebei een zeer hoge (maar in beide gevallen te korte) piek hebben gekend. Hoe dan ook, in die categorie zou ik Van de Beek niet scharen. Ik moet bijvoorbeeld nog zien waarin hij zich van Davy Klaassen onderscheidt. Mensen nemen dat "4 klasse" wat te letterlijk, maar ze waren inderdaad veel beter.

28 juni 2019 om 07:49

Van der Vaart is misschien wel de beste speler die ik in een Ajax shirt heb zien spelen, wat een geweldenaar was dat. De ene mooie goal na de andere, supertechnisch en een gouden linkerbeen. Jammer van zijn blessures en zijn vroege aftakelen, als gevolg van zijn slechte mentaliteit. Sneijder eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal, maar wel een heel ander type speler. Tweebenig, schitterende trap, geweldige steekpass. Het blijft eeuwig zonde dat deze jongens maar een paar jaar in de absolute top hebben meegedraaid en eigenlijk beiden op hun 30e al klaar waren. Sneijder heeft dan nog een succesje gehad door met Oranje de halve finale te halen, maar na zijn transfer naar Galatasaray was het wel gedaan met de absolute topper Sneijder.

Van de Beek heeft eigen geen specifieke exceptionele kwaliteiten, kan een goal maken, maar dat kunnen Klaassen, van Ginkel en Guus Til ook. Verder redelijk in de combinatie maar zodra de ruimtes klein worden, zie je dat van de Beek technisch niet van het niveau Ziyech/tadic/neres is. Het is wel een uiterst nuttige speler, maar of hij het bij Real redt betwijfel ik. Sneijder en van der Vaart redden het ook niet, en alhoewel van de Beek mentaal denk ik wel iets beter is, denk ik niet dat dat voldoende is om te slagen bij de Koninklijke.

28 juni 2019 om 13:34

Dat was een andere tijd, appels met peren. Spelers werden destijds niet op hun prestaties gewaardeerd, er moesten en zouden galacticos komen. Beetje voorbarig om hem op voorhand al af te serveren.

Ik zou het volstrekt belachelijk vinden dat Real interesse heeft in van de Beek wanneer je jongens als James en Ceballos onder contract hebt staan. James heeft indien hij vertrouwen krijgt een veel hoger rendement dan van de Beek en is daarnaast ook een geweldige spelmaker, maar Zidane mag hem niet. Hetzelfde geldt voor Ceballos, die onder Zidane geen fatsoenlijke kans krijgt puur uit persoonlijk ongenoegen. Van de Beek wordt indien de interesse serieus is echt alleen maar op basis van de CL wedstrijden gehaald, want in Oranje heeft hij het niet laten zien en 9 goals in de Eredivisie is geen geweldig rendement.

28 juni 2019 om 00:17

James is een compleet ander type voetballer dan Van de Beek. Ook was met hem vaak het probleem dat hij niet meeverdedigde. Een middenvelder als Van de Beek moet je ook niet beoordelen om zijn goals, maar ook zijn spel, passes, loopacties, gecreerde kansen. Kom op man, dit is wel heel erg kort door de bocht.

28 juni 2019 om 00:35

Sorry dat ik niet meega in de Nederlandse hype om van de Beek, maar hij speelde afgelopen seizoen toch als aanvallende middenvelder? Dan wordt je gewoon beoordeeld op assists en doelpunten en die cijfers zijn bij hem gewoon helemaal niet bijzonder. Heb je James zijn assists en gecreëerde kansen gezien deze Copa America, die zal Donny je echt niet geven hoor? Buiten zijn loopvermogen en eventueel mentaliteit is van de Beek in niets beter dan James, dus James voor 50 miljoen verkopen en van de Beek voor 60 halen is pure kapitaal vernietiging.

28 juni 2019 om 02:38

9 goals en 10 assists in de ED zijn toch prima cijfers? Zekers als je bedenkt dat hij niet alle speelde, ben het overigens wel met je eens. Stel je draait het om James of Donny bij Ajax? Ik zou het wel weten

Al die meningen van die spelers...Als Real 60 Miljoen betaald moet Ajax het gewoon aannemen en doorschakelen. Of topic: kan aan mij liggen, maar Vd vaart komt wel erg vaak in het nieuws de laatste tijd. Hoe is zijn carrière nou eigenlijk geweest? Tottenham/Hamburg was zijn top en bij Nederlands elftal nooit een onbetwiste basisspeler geweest. Bescheidenheid siert de mens

28 juni 2019 om 02:39

Raffi is relatief gezien toch best bescheiden, komt altijd sympathiek over.. het is geen Robin van Persie maar prima vent denk ik

Donny wordt in Nederland onderschat en niet zo een beetje ook. Ik woon in het buitenland en steevast werd Donny daar als de belangrijkste man van het Ajax succes gezien. Daarbij was hij de gehele opleiding een top talent. Elk goed team kan een Donny gebruiken met zijn diepgang en loopvermogen en onderschat zijn technische bagage niet. Voor de positie waarop hij speelt nu al wereldtop. Zo gek is dit dus niet. Alhoewel ik liever zie dat Donny nog een jaartje blijft. Moet ik wel zeggen volgend jaar zal er echt een ware uittocht komen. Met Nico en Obama voorop die nu instemde met een jaartje te blijven maar volgend jaar een transfer willen. En misschien Dusan en Daley ook?? Veel belangrijk werk voor Marc de komende twee jaar en hopen dat de top talenten uit de jeugd aan kunnen halen. Want met Gravenberg en Univar en Brodbeast komt er wel weer wat moois aan.

60 miljoen voor Donny? Als Real fan vind ik dit dus onbegrijpelijk. Je hebt Ceballos en James onder contract staan die ik toch hoger inschat dan Donny. Voor 30 miljoen zou ik de transfer nog enigzins kunnen begrijpen, want hij is een goede speler. Ik denk alleen dat Real net te hoog gegrepen is en 60 miljoen is echt compleet krankzinnig. Nu zie ik James wel vertrekken en voor Ceballos zijn er ook aanbiedingen, maar ik mag toch hopen dat maar 1 van die 2 Madrid definitief verlaat. Ceballos is ontzettend getalenteerd en heeft echt zeer goede dingen laten zien. Kapitaalvernietiging ten top mocht dit allemaal waar zijn.

Ik snap heel goed dat Ajax hoog in de boom gaat zitten voor Donny. Is een jonge jongen uit eigen jeugd met een zeer goede mentaliteit, neusje voor de goal, een prima functionele techniek en een flinke dosis werklust. Was steevast één van de betere spelers in de KO fase van de CL afgelopen seizoen. Bovendien zijn 9 goals en 10 assist prima cijfers als middenvelder. Die wegen in het buitenland zeker mee. Zeker tijdens de leegloop, verkoop je zo'n speler niet voor een appel en een ei.

Nu heeft Donny minder opvallende unieke pluspunten dan Frenkie en De Ligt die wat meer in het oog springen. Maar waar ik Frenkie de uniekere speler vind, zie ik in Donny een meer multifunctionele speler die ongeveer overal wel mee kan. Frenkie komt maar bij een aantal clubs (bv Barca, City, Ajax) écht uit de verf, Donny bij meer.

Real is als club natuurlijk zo groot dat ik ook een beetje verbaasd ben om te horen dat Donny daarmee in verband wordt gebracht. Maar de Donny van afgelopen seizoen zou vorig jaar (één van) de beste speler(s) van Real zijn geweest. Of dat ook betekent dat hij van waarde kan zijn/blijven in het Real van volgend seizoen dat flink heeft geïnvesteerd, moet de tijd uitwijzen. Maar het is niet zo'n gekke transfer.

Waar ik me trouwens aan erger is dat mensen hem steeds als een "iets betere versie van Klaassen" zien. Beide zijn blond, komen uit de Ajax jeugd en zijn middenvelders met een neusje voor de goal. Maar het zijn verder toch best wel verschillende spelers. Ze teveel vergelijken doet hen allebei geen recht. Niet aan de eigenheid van Donny, noch aan die van Davy.

Bovendien wordt dan steevast gesuggereerd dat Klaassen geflopt is. Zijn carrière is natuurlijk niet gelopen zoals vooraf gedacht toen hij bij Ajax weg ging, maar dat lag niet in de eerste plaats aan hem. Hij leek de perfecte keuze te maken met Everton dat naarstig op zoek was naar middenvelders met scorend vermogen. Dat die daarna nog eens oud jeugdproduct en Engels topscorer aller tijden Wayne Rooney en bovendien het clubrecord braken om Gylfi Sigurdsson erbij te halen, kon hij toen niet weten. Is nu één van de grote mannen bij Werder Bremen. Dat is natuurlijk nog wel andere koek dan Real Madrid, maar gefaald vind ik hem niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4427
5.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

70 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 17 7 2 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0

In de wandelgangen

Zondag 26 januari
Arsenal en Everton hopen allebei James Rodríguez deze maand nog over te kunnen nemen van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren