ADO komt met statement na onaangekondigde actie DENK-politici

Donderdag, 27 juni 2019 om

ADO Den Haag is er niet blij mee dat DENK woensdag een filmpje heeft opgenomen in het Cars Jeans Stadion. Tweede Kamerleden Farid Azarkan en Tunahan Kuzu waren aanwezig bij een maatschappelijk evenement rondom vijftig jaar emigratie, waarbij politici en oud-spelers van ADO een wedstrijd tegen elkaar speelden. Het filmpje, geplaatst op het Twitter-account van de politieke partij, deed nogal wat stof opwaaien.

De beleidsbepalers in Den Haag komen een dag later met een verklaring, mede door de vele negatieve reacties die er op de social media zijn. Veel ADO-supporters vinden het niet kunnen dat Azarkan en Kuzu het shirt van hun club dragen. “We krijgen veel vragen over een filmpje dat gisteravond is opgenomen in ons stadion. Dat gebeurde bij een groot maatschappelijk evenement, waarbij oud-spelers en politici in het kader van vijftig jaar emigratie onder meer in ADO Den Haag-shirts tegen elkaar voetbalden.”

“We keuren het af dat de opnames zonder onze toestemming en met een associatie naar onze club gemaakt zijn. We betreuren de situatie en benadrukken dat onze club te allen tijde politiek neutraal zal zijn en blijven”, zo luidt het statement van de clubleiding van ADO aangaande de aanwezigheid van de DENK-politici in het onderkomen van de Haagse Eredivisionist.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door araman)

Ik snap het niet. Waar wordt nou precies ophef over gemaakt bij dit filmpje en waar moet afstand van worden genomen? Ik snap dat veel mensen Denk een wanstaltige partij vinden, ik ook, maar in dit filmpje gaat volgens mij niet zoveel mis?

27 juni 2019 om 13:32

Ado wil niet geassocieerd worden met een politieke partij denk () ik zo. Niet met Denk en niet met welke andere politieke partij...
Volgens mij wil geen enkele club dat politici tegen hun club gaan lopen aan schuren...
Ik begrijp Ado wel.....

27 juni 2019 om 13:41

Maar als je niet met Denk, of uberhaupt met politiek, geassocieerd wil worden, moet je dan niet gewoon zelf voorkomen dat er een maatschappelijk evenement met politici georganiseerd wordt?

27 juni 2019 om 13:46

Ik denk dat je daaraan toe kunt voegen - buiten dat een club liever neutraal blijft - dat (wilde gok hoor) het gros van de ADO supporters alles behalve een DENK-aanhanger is. 🤷‍♂️

27 juni 2019 om 13:53

Ik denk dat je dan als club zijnde neutraal kan blijven door, hmm wilde gok hoor, niet een maatschappelijk evenement met politici te organiseren 🤷‍♂️

27 juni 2019 om 14:31

Wat mij betreft een storm in een glas water, maar ook erg selectief. Een paar jaar geleden ontving de premier een ADO shirt (met spelfout) van de Chinese eigenaar. De toenmalig directeur van ADO heeft met geen woord over politieke neutraalheid gerept en kon erom lachen.
Los daarvan is er met dit filmpje ook niets mis. Ik zie het ook niet terug op hun eigen FB-account of website, behalve wat replys op berichten van anderen, (tenzij ik het over het hoofd heb gezien) dus ze hebben ado nou ook niet direct 'misbruikt' voor promo-doeleinden. Ze gaan volgens mij inhoudelijk leuk in op het evenement

27 juni 2019 om 13:34

Het gaat niet om de inhoud van het filmpje, maar om de aankleding ervan. In het filmpje zie je Kuzu en Azarkan met ADO-shirtjes rondlopen, waardoor de suggestie gewerkt wordt dat ADO ofwel met Denk samenwerkt, ofwel pro-Denk is.

27 juni 2019 om 13:35

Met het filmpje is misschien niets mis , maar ADO wil natuurlijk niet geassocieerd worden met 2 van die gevaarlijke engnekken en daar hebben ze volkomen gelijk in .

27 juni 2019 om 13:46

Tsja, dan moet ADO ze ook niet uitnodigen.

27 juni 2019 om 13:47

Überhaupt moet een voetbalclub gewoon neutraal zijn politiek gezien. Er zullen binnen ADO of de supporters misschien wel DENK-aanhanger zijn, maar ook zeker PVV-ers bijvoorbeeld. Dat is de reden dat ze beter neutraal kunnen blijven.

27 juni 2019 om 16:43

ADO vindt het vervelend dat er door deze 2 politieke uitspraken worden gedaan in een ADO shirt

Niet dat ik nou echt sympathie heb voor Denk, maar ik vraag me wel af of hier ook ophef over zou zijn geweest als het "gewoon" politici van het CDA of de VVD waren geweest.

27 juni 2019 om 13:42

Minder, ik zou er ook niet aan moeten denken als Wilders of Baudet zich in mijn clubkleuren zou hijsen.

27 juni 2019 om 13:44

Er hijsen zoveel mensen zich in dezelfde clubkleuren die totaal andere denkbeelden en idealen hebben dan jij.

28 juni 2019 om 10:09

Klopt maar daar hoef je je niet mee te identificeren. Nu hoef je je dat ook niet met politici, maar gevoelsmatig ligt dat toch anders.

27 juni 2019 om 13:42

Exact. Rutte met grote glimlach in een Ado shirt, met dezelfde teksten, en niemand was hierover gevallen.

27 juni 2019 om 13:48

Alsnog is het, het goed recht van ADO om zich hiervan te distantiëren. Denk is nou eenmaal niet bijster populair en kan je imago schaden.

27 juni 2019 om 13:48

Ook dat zou ik als voetbalclub nooit doen. Als voetbalclub moet je, naar mijn mening, ver weg blijven van politiek (welke partij dan ook). Een individu kan wel als supporter, maar een evenement is gewoon niet handig.

27 juni 2019 om 13:57

4ever4ajax. Ja daar kan ik met je mee gaan. Daarom is het wel raar dat Ado zich er nu van distantieert. Ze hebben zelf een evenement met politici in huis gehaald. Als die politici vervolgens enthousiast dat evenement delen dan distantiëren ze zich ineens ervan. Niet erg handig volgens mij

27 juni 2019 om 16:49

De uitspraken moeten dan wel over het evenement gaan en niet over politieke afspraken die weet ik hoeveel jaar geleden zijn gemaakt

27 juni 2019 om 14:20

Ik heb Rutte ook in meerdere stadions gezien op de televisie. Er is ook nooit ophef hierover geweest. Zelfs de Koning zat bij een aantal wedstrijden op de tribune.

27 juni 2019 om 14:46

Bij Cda'ers en Vvd'ers was er geen ophef geweest denk ik, maar voordat hier mensen weer racisme verweten wordt; ook als Wilders dit shirt aangetrokken had waren de rapen gaar geweest.

Terecht ook, vind het persoonlijk allemaal enge mensen.

27 juni 2019 om 16:51

Het lijkt mij dat het wel om de politieke uitspraken gaat. Rutte in dat ADO shirt stond alleen een beetje stom te lachen zoals ie altijd alles weglacht. Hij deed in het ADO shirt geen politieke uitspraken

Ik heb dat filmpje nu eens twee keer bekeken en snap werkelijk niet waarom hier ophef over ontstaat.

27 juni 2019 om 13:49

Dat zal gaan vanwege het feit dat ADO niet met deze verschrikkelijke mensen geassocieerd wil worden. Op zich heel begrijpelijk van Ado, maar begrijp niet dat ze dan hun goedkeuring voor dit evenement hebben gegeven.

27 juni 2019 om 16:13

Als ADO niet met Denk en zijn leden geassocieerd wilt worden, dan moet ADO ze ook niet uitnodigen voor dit evenement. Daarnaast hoop ik dat ADO dit doet omdat zij gebruikt willen worden voor politieke doeleinden en niet specifiek omdat zij Denk misschien geen leuke partij vinden.

27 juni 2019 om 16:53

Als er geen politieke afspraken door denk waren opgerakeld was er waarschijnlijk niets op aan te merken.

ADO-supporters, en daarom ook de club, wil niet geassocieerd worden met die draken van Denk, logisch dat ze dus nu met een statement naar buiten komen voor hun eigen imago. Verder lijkt het me allemaal niet zo erg dat ze dit doen. Ze beginnen wel een naam te krijgen bij Denk, grijpen elke kans aan om een beetje media-aandacht te krijgen, en zijn daarin niet altijd even fatsoenlijk. In dit geval Ado kunnen zeggen dat ze het ADO shirt gebruiken ter promotie van hun partij, en dat is natuurlijk ook wel zo.

De Chinese eigenaar gaf in 2015 nog een ADO Den Haag shirt aan premier ''rutten'' in China tijdens zijn bezoek aan dat land. Rutten ja.. Ze hadden zijn naam nog verkeerd geschreven ook..

27 juni 2019 om 16:16

Het is inderdaad redelijk apart, maar we snappen allemaal wel waarom er nu wel afstand genomen wordt. Kuzu en Azarkan zijn nou eenmaal geen populaire politici en helemaal niet onder het ADO publiek.

Ach, ik zie dit allemaal als een storm in een glas water. Kuzu en Azarkan zeggen niks raars in het filmpje. ADO zijn reactie is ook niet heel gek aangezien voetbalclubs en politiiek gescheiden moet blijven.

Heel bijzonder dit. Je organiseert een evement en nodigt daar mensen voor uit. Diezelfde mensen plaatsen een kort filmpje op social media waarin ze vertellen hoe de sfeer is en wat de reden is van het evenement. En dit mag dan weer niet? Vooral die hele ophef die wordt gemaakt is volkomen belachelijk. Alsof ze daar hun partijprogramma staan voor te lezen ofso.

Denk is een bedreiging voor de democratie zoals we deze kennen (mijn mening) Ik begrijp heel goed dat ADO hier op geen enkele wijze mee geassocieerd wil worden.

27 juni 2019 om 14:51

Vind ik ook Rochus, echter is de tegenhanger Wilders dat ook. Deze partijen denken alleen in hokjes, kleur, afkomst en gaan voorbij aan gemeenschappelijk belang. Ideeen zijn gebaseerd op angst of slachtoffertje spelen. Ironisch dat juist deze engnekken zoveel op elkaar lijken.

Bezopen dat deze 2 partijen toch nog zoveel stemmen ophalen als je het mij vraagt.

27 juni 2019 om 15:00

Elke partij denkt in hokjes. De ene is daar extremer in dan de ander, maar het is naief om te denken dat er partijen zijn die dat niet doen. Zonder onderscheid is er geen verdeeldheid en het huidige kabinet heeft eigenlijk niets te maken met zowel Denk als de Pvv. Maar goed, dat is mijn bescheiden mening.

27 juni 2019 om 15:19

Sirius

Ik weet niet of je me nu naief probeert te noemen, maar als je mijn bericht leest staat er ook '...denken alleen(!) in hokjes,..' .
Iedereen denkt in hokjes, deze partijen kunnen niet anders.

Welke rol ze wel/niet in een kabinet spelen maakt me niet uit, ik vind het rukpartijen, mijn bescheiden mening.

27 juni 2019 om 15:20

Valt totaal niet met elkaar te vergelijken. De PVV is meer een one-issue partij, die zich maar op één groep richt en daar is bij Denk geen sprake van. En waar Wilders zelfs door de rechter schuldig is bevonden aan aanzetten tot discriminatie en groepsbelediging, zijn dit soort dingen bij Denk ook niet aan de orde.

27 juni 2019 om 15:28

marocberkane

Ik zie Denk ook als een one-issue partij, nl. die van slachtoffer spelen.
Die zijn bezig met alles behalve dit land, vooral Turkije als het even uitkomt, en hebben zich meermalen onbeschoft gedragen in de kamer. Wilders heeft veel grovere dingen gedaan, dat is zeker waar, dat maakt deze lieden echter niet minder onschuldig voor mij. Ook gewoon een kinderachtige sneue partij die kamerleden met dezelfde achtergrond graag de grond intrapt met filmpjes omdat ze niet bij hun partij zitten, o.a. Heel erg sneu allemaal, die zitten er niet voor jou en mij. Groot respect heb ik voor mevr. Arib die ze regelmatig de monden snoert als voorzitster.

Het maakt overigens ook niet uit wie erger is; Wilders en deze zgn. politici zijn wat mij betreft een grote pot nat en mogen wat mij betreft alle 3 met pek en veren de politiek uit.

Maar ik begrijp dat jij Denk een doodnormale partij vind?

27 juni 2019 om 15:49

Ik vind Denk inderdaad een doodnormale partij. Ook als je het partijprogramma bekijkt zijn er niet echt gekke dingen te zien (i.t.t. het A4'tje van de Pvv). Natuurlijk richten ze zich in de praktijk vooral op het bestrijden van discriminatie, maar ik zie niet in waarom dat een probleem zou zijn.

En nu je het toch over Arib hebt die ze de monden zou snoeren, dat zou natuurlijk helemaal niet de rol van een Kamervoorzitter moeten zijn.

27 juni 2019 om 16:39

Als Denk een mede kamerlid een terrorist noemt is het zeker wel de taak van de Kamervoorzitter om in te grijpen.

27 juni 2019 om 16:44

marocberkane

Ah, een partijprogramma maakt het verschil voor jou.

Dus jij vindt intimiderende filmpjes maken van allochtone kamerleden om hen in diskrediet te brengen en zelfs verrader te noemen een normaal verschijnsel voor een partij?

Of vind je het normaal dat die gehaktbal van een Ozturk andere kamerleden beschuldigd lid te zijn van terroristische organisaties?

Of vind je het normaal dat je als politicus in Jeruzalem met de Palestijnse vlag gaat lopen als provocatie? Op zo'n politiek beladen plek?

Of vind je het normaal dat ze Wilders, ongeacht wat hij roept, vergelijken met een tumor in het hoofd?

En als klap op de vuurpijl vind je het normaal om als partij de Armeense genocide te ontkennen? En dan wederom allochtone kamerleden met naam en toenaam te noemen zodat die bedreigd worden toen ze die genocide erkenden?

Overigens is het juist de taak van Arib om debatten in goede banen te leiden en als dat betekent dat de monden gesnoerd moet worden van die 2 lijpo's zodra ze beginnen te beledigen dan hoort dat zeker en is dat zeker haar rol als voorzitter.

Als jij dit een 'normale' en bovenal fatsoenlijke partij vindt dan vind ik dat op zijn zachtst gezegd bijzonder.

27 juni 2019 om 17:01

@twenteov Jij moet de politiek in. Perfect verwoord. Je hoeft het als partijen helemaal niet met elkaar eens te zijn, maar je kan in ieder geval fatsoenlijk tegen elkaar praten en debatteren. Hoe die Denk mannen, maar ook Wilders en zijn kameraden tegen elkaar praten is precies de afspiegeling van de maatschappij op dit moment. Vaak totaal respectloos tegen elkaar

27 juni 2019 om 17:32

@twenteov, hoe ze hun ruzies met andere kamerleden uitvechten kan mij vrij weinig interesseren. Zolang ze elkaar beledigen en niet hele bevolkingsgroepen in de samenleving vind ik het prima. En de benaming voor Wilders vind ik vrij treffend.

Je derde punt begrijp ik niet helemaal. Waarom zouden ze niet met de Palestijnse vlag mogen lopen?

Over dat gedoe met die Armeense genocide heb ik te weinig kennis om daar iets zinnigs over te zeggen, maar wat zij daarvan vinden lijkt me niet per se relevant voor hun werk in de Kamer.

En natuurlijk moet Arib de orde in een debat proberen te handhaven, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ze dat selectief doet, en het op zo een manier probeert te doen om in de smaak te vallen bij bepaalde groepen.

27 juni 2019 om 18:43

Marocberkane wauw, iemand een tumor noemen vind je treffend. De rest v je post lees ik geeneens meer, gatverdamme

27 juni 2019 om 19:36

Haha, ik zou het zelf nooit zeggen, maar gezien het aan Wilders gericht is, die zelf het beledigen tot kunst heeft verheven, kan ik me er moeilijk druk om maken. Vind het inderdaad een treffende vergelijking, vooral als je de uitleg van Ozturk erbij hoort.

27 juni 2019 om 15:01

Welke democratie? Het is een mooi woord, maar in de praktijk in de huidige politieke cultuur niet uitvoerbaar.

Ik heb niks met politiek, volg het ook totaal niet meer, maar wat is hier precies mis mee? Sorry hoor, maar wie gaat er nou denken dat ADO en Denk samenwerken o.i.d. op basis van deze beelden? Dat is wel heel vergezocht. Dus politici mogen in hun dagelijkse leven dan ook geen voetbalshirt dragen? Ik heb niks met Wilders, maar het zal me echt een worst wezen als hij een shirt van Feyenoord zou dragen. Vind dit maar een storm in een glas water.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

ADO Den Haag

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.FC Emmen7-8
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Zondag 13 oktober
Manchester United overweegt in januari een bod uit te brengen op AC Milan-spits Krzysztof Piatek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren