PSV maakt miljoenenkomst van Bruma wereldkundig

Vrijdag, 28 juni 2019 om

PSV heeft zich definitief verzekerd van de komst van Armindo Tué Na Bangna, kortweg Bruma, zo communiceert de Eindhovense club vrijdagmiddag via de officiële kanalen. De van RB Leipzig afkomstige vleugelaanvaller kwam zonder problemen door de medische keuring en tekende daarna een vijfjarig contract in het Philips Stadion. Het transferbedrag van de 24-jarige Portugees kan naar verluidt inclusief bonussen oplopen tot vijftien miljoen euro.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat PSV veel plezier gaat beleven aan Bruma?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

125 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Met deze uitgave is PSV wel genoodzaakt om Bergwijn of Lozano te verkopen.

28 juni 2019 om 12:22

Wist niet dat de financieel directeur van PSV ook op Voetbalzone zat.

28 juni 2019 om 12:25

Is toch logisch of niet?

28 juni 2019 om 12:30

Misschien niet genoodzaakt, maar je gaat geen 15 miljoen uitgeven voor een linksbuiten als er niemand vertrekt daar. Volgens mij de beste positie van lozano, bergwijn, malen en gakpo. Dan kan je er wel vanuit gaan dat er wel 1 vertrekt.

28 juni 2019 om 12:31

Ik snap je opmerking, maar het is wel logisch. Je gaat deze speler toch niet op de bank zetten? Dan had je dat geld beter kunnen investeren in centrale verdedigers. 1 van de twee moet sowieso weg en met deze aankoop is al geanticipeerd met een verkoop van 1 van deze 2 spelers.

28 juni 2019 om 12:38

Voetbalzone zit vol met technisch directeuren, zaakwaarnemers en “goede vrienden” van spelers. Ben ik ook altijd toch wel door verrast

28 juni 2019 om 12:42

@zytto34

of Luuk De Jong gaat weg en Bergwijn komt in de spits te staan. van Malen en Lammers weet je niet of ze het structureel al gaan laten zien

28 juni 2019 om 12:45

Nee ik denk dat Viergever in de spits komt te spelen zen Bergwijn de opvolger word van Angelino. Lozano gaat weg dus komt Bruma op rechts en Bergwijn op links.

28 juni 2019 om 12:48

@avds_85

Viergever in de spits? dat gaat nog wat worden

28 juni 2019 om 12:48

Is niet logisch. Angelino is weg en levert 12miljoen op. Daarmee kan je Bruma’s transfersom al zo goed als betalen. Dus is niet genoodzaakt.

28 juni 2019 om 12:53

De jaarrekening is gewoon publiekelijk beschikbaar. Dus je hoeft geen financieel directeur daar te zijn om de financiële positie globaal in te schatten.

28 juni 2019 om 12:54

@nouryalmis

is Angelino al definitief terug naar City?

28 juni 2019 om 13:09

"is Angelino al definitief terug naar City?"

Formeel nog niet, maar volgens het Eindhovens Dagblad gaat het zeker door. Hij in Eindhoven ook nog niet op de training geweest.

28 juni 2019 om 13:13

"de jaarrekening is gewoon publiekelijk beschikbaar. Dus je hoeft geen financieel directeur daar te zijn om de financiële positie globaal in te schatten."

Nou, leg iedereen hier alles eens even haarfijn uit. Ik hang in je lippen.

28 juni 2019 om 13:46

@swieten

De jaarrrekening? Die van het seizoen 2017/2018 bedoel je? We leven in 2019. Daarnaast staan daar nog een hele hoop recente zaken niet in.

Je weet donders goed dat je nou iemand probeert te verdedigen die helemaal niet in financiele jaarverslagen heeft gekeken en maar wat roept.

Daarnaast hoef je geen jaarrekening te hebben gezien om te weten dat PSV afgelopen seizoen 40 mil heeft verdiend met de CL, Angelino gaat verkopen voor 12 mil en waarschijnlijk een zelfde bedrag gaat toucheren voor de Jong dus je zet je zelf op deze manier alleen maar voor schut.

28 juni 2019 om 14:02

Alsof psv de 40M kan gebruiken voor nieuwe spelers...ik snap je punt, maar jouw reactie is net zo kort door de bocht als die van hem. Daar komt bij dat zijn opmerking ansich helemaal niet zo vreemd is. Als is het dan mss niet vanuit financieel oogpunt, je gaat geen speler van 15M aantrekken als je verdediging nog niet op orde is.

28 juni 2019 om 14:15

@woezel

Leg mij dan maar is uit waar dat geld wel een gaat. Je hebt er blijkbaar zo veel verstand van dat je dat haarfijn kan uitleggen.

Daarnaast weet jij helemaal niet waar PSV mee bezig is qua verdedigende versterkingen. Ze hadden een bod van 13 mil gedaan op die CV van Torino en zijn achter de schermen vast en zeker bezig met nog meer versterkingen gezien het vertrek van Swaab en Obispo.

Transfertrajecten kosten nou eenmaal tijd en de een loopt sneller dan de ander. Bruma is al rond maar dat betekend niet dat PSV niet bezig is om meer spelers aan te trekken.

Wat had PSv kan moeten doen, Bruma in de wachtkamer moeten zetten totdat de CVs binnen waren? Heb je nou zelf niet door hoe dom je over komt?

28 juni 2019 om 18:29

Ik ben niet de FD van Psv, maar ik wel het best uitleggen. Het is echt heel eenvoudig; uitgaven dienen gedekt te zijn door de begroting. En de begroting dient weer (enigzins)kloppend te zijn, d.w.z. dat de omzet groot genoeg dient te zijn. Inkomsten uit het verleden kunnen wat betreft de FFP niet gebruikt worden voor afschrijvingen van de transfersom en salarisbetalingen in de toekomst.

Nu is deze aankoop boekhoudtechnisch een interessante, want PSV doet deze aankoop vermoedelijk met opzet voor 1 juli, omdat PSV dan de CL inkomsten van dit seizoen kan aanwenden voor 1/5e deel van de transfersom. Voor de duidelijkheid: een transfersom komt op de balans en wordt afgescheven over de duur van het initiele contract.

Om terug te komen op je reactie; het is onwaarschijnlijk dat PSV de lasten kan blijven dragen voor Bergwijn, Lozano en Bruma. Het is niet zo' n hele gekke reactie, want het salarisbudget van PSV kan het zeer waarschijnlijk niet aan.

Ik vind deze aankoop om een andere reden ook zeer interessant. Dit voormalig supertalent is overal mislukt, maar zijn prijskaartje is nog vrij pittig. Mocht Bruna alsnog zijn belofte inlossen, heeft Psv de jackpot.

28 juni 2019 om 12:23

Ja dit zal natuurlijk ook een gevalletje opvolger-aankondigen-voordat-vertrek-is-aangekondi... zijn. Lijkt me wel een goede opvolger voor Lozano trouwens.

28 juni 2019 om 12:24

Hoezo genoodzaakt? Als de juiste bedrag op tafel gelegd wordt zeker maar zie geen noodzaak. Psv doet dit gewoon goed door wellicht in te spelen hierop, zeker met aankomend CL voorrondes duels moeten ze snel handelen. Knap gedaan van Psv.

28 juni 2019 om 12:24

Een van die twee kan ook in de spits zodra luuk de jong weggaat.

28 juni 2019 om 12:24

Want? PSV zit niet in geldnood. Als dat daadwerkelijk zo was hadden ze Bruma nog niet gehaald.

Mensen doen net alsof PSV geen geld heeft, de financieel zware tijden zijn in Eindhoven al lang voor voorbij. De leningen van doen er tijd zijn grotendeels al terugbetaald en er is weer flink wat geld verdiend in de CL dat totaal los staat van eventuele verkopen.

28 juni 2019 om 12:45

@panerai

" Mensen doen net alsof PSV geen geld heeft, de financieel zware tijden zijn in Eindhoven al lang voor voorbij. De leningen van doen er tijd zijn grotendeels al terugbetaald en er is weer flink wat geld verdiend in de Cl."

Dat doen mensen helemaal niet, is gewoon een kwestie van logisch nadenken. Deze speler kost niet alleen een transferbedrag, maar verdient ook een salaris. Als je als club spelers koopt die je niet nodig hebt, heb je binnen de kortste keren een uitpuilende selectie en schieten de salariskosten omhoog. En dat kan PSV zich niet permitteren met een kostendekkende begroting. Niet alleen bij Psv, maar ook bij Ajax vormt de transfersom meestal niet het grootste probleem, maar de vaste lasten en afschrijvingen. Die moet je ook gewoon betalen als je geen CL haalt en/of lucratieve uitgaande transfers doet.

28 juni 2019 om 12:52

Je beseft dat de transfersom de afschrijving is, he?

28 juni 2019 om 13:10

@seceptivus.

Hoezo zou PSV hem niet nodig hebben dan?

De Jong gaat waarschijnlijk weg en het is ook nog niet uitgesloten dat Bergwijn en of Lozano vertrekken. Stel er zou niemand vertrekken dan nog heeft PSV plek voor al deze mensen want aanvallend was het vorig jaar niet goed genoeg en ook op de 10 positie mag meer kwaliteit staan.

PSV is gewoon een topclub en kan relatief dure spelers de bank zetten of verhuren als dat moet kijk maar naar Romero en Guti.

Mensen moeten eens accepteren dat PSV ook gewoon geld heeft en top aankopen dan doen, ze zijn bij lange na niet zo rijk als Ajax laten we dat even voorstellen maar mensen doen net alsof PSV geen financiã£â«le middelen heeft om spelers te halen zonder te verkopen en dat is al meerdere malen aantoonbaar onzin gebleken.

28 juni 2019 om 13:15

Als geld geen probleem zou zijn hadden ze nu wel al een fatsoenlijke verdediger aangetrokken natuurlijk. Lijkt me duidelijk dat Lozano óf Bergwijn binnenkort vertrekt. Zou ook een dikke middelvinger naar de aanstormende jeugd zijn als dit niet zo zou zijn. Met Malen, Gakpo, Lammers en Ihattaren in ieder geval voldoende talent voorin. Hopelijk voor PSV wordt er nu eindelijk eens flink in de verdediging geinvesteerd.

28 juni 2019 om 13:15

Laat ze lekker zeiken joh. Het is meer dat ze hopen dat PSV niet ook aardige speler aan kan trekken. Dat heb ik in die hele discussie met Promes al wel gelezen wat opeens de beste speler van Nederland schijnt te zijn en vorig jaar nog totaal werd afgezeken.

PSV heeft speler met grote waarde in hun selectie, alleen wil niet iedereen daar aan. Alsof een transfer van 15 miljoen niet mogelijk is haha.

28 juni 2019 om 13:18

@origineel

Dan heb je het bod op Lyanco Vojnovic (centrale verdediger a 13 mil van Torino gemist denk ik.

PSV is achter de schermen hard bezig om nieuwe spelers aan te trekken, ook in de verdediging.

Voor het geval je het niet wist zijn er bij een transfer meerdere partijen waar je een overeenstemming mee moet bereiken, als een club of speler niet wil moet je naar alternatieven gaan kijken en onderhandeling processen kunnen nou een maal lang duren.

Liever wat langer wachten en kwaliteit binnen halen dan overhaast spelers gaan kopen en te veel betalen, dat heeft niks met financiã«le middelen te maken maar met gezond beleid.

Daarnaast slaat je opmerking over het vertrekken van Bergwijn en Lozano in relatie met middelvinger naar de jeugd echt kant nog wal. Dus als niemand zich meld voor deze 2 dan is het PSV zijn schuld? Aparte manier van logica.

28 juni 2019 om 13:41

Heeft Bruma zichzelf naar PSV geforceerd dan? Lijkt me heel logisch dat PSV verantwoordelijk is voor de selectie die er komend seizoen staat. Overigens verwacht ik gewoon dat minimaal 1 van de 2 zal vertrekken dus dan is deze transfer prima.

"voor het geval je het niet wist zijn er bij een transfer meerdere partijen waar je een overeenstemming mee moet bereiken, als een club of speler niet wil moet je naar alternatieven gaan kijken en onderhandeling processen kunnen nou een maal lang duren."

De verdediging is al jarenlang het zorgenkindje waar amper geld aan besteed wordt. Dus die denigrerende onzin kan je wel achterwege laten. Ze hadden al héél lang rond kunnen zijn met minimaal 1 echte aanwinst achterin, er is immers geld in overvloed lees ik overal.

Liever wat langer wachten gaat je straks gewoon de CL kosten als je niet oppast als PSV zijnde. Kijken hoe gezond je het beleid dan nog vindt.

28 juni 2019 om 13:53

@origineel

Grappig dat je mijn eerste zin totaal negeert en over randzaken verder praat. Ik heb genoeg gezien.

28 juni 2019 om 14:33

"de verdediging is al jarenlang het zorgenkindje waar amper geld aan besteed wordt. Dus die denigrerende onzin kan je wel achterwege laten."

Zegt een Ajacied, die vóór het grote talent de Ligt gewoon met Viergever, van der Hoorn en Veltman in de verdediging stonden. Hou op man.

28 juni 2019 om 16:47

Wat ben je toch ook een klein kind Nolimit. Overal Ajax maar weer bij betrekken en vooral doen alsof alle Ajacieden je iets misdaan hebben. Mag ik vanwege een Ajax logo alleen op Ajax gerelateerde topics reageren ofzo? Bij iedere scheet word Ajax erbij gehaald of gereageerd alsof mensen water zien branden.

Het is toch al een jaar duidelijk dat er deze zomer flinke versterking in de verdediging moet komen? Dus dan is het toch geen vreemde constatering dat PSV wellicht al een aankoop voltooid had kunnen hebben zo vlak voor de voorrondes CL. In dat opzicht is het vreemd dat ze de transfer van Bruma al voltooid hebben terwijl er veel meer noodzaak is aan wat goede verdedigers.

Als je over Ajax wilt zaniken zijn daar voldoende andere topics voor.

28 juni 2019 om 21:29

@origineel

Je blijft er bij dat het vreemd is he. Je snapt er helemaal niks van het transferwereldje blijkbaar. Je doet net alsof het even naar de bakker gaan is een een brood kopen.

28 juni 2019 om 12:24

Dat zou wel meevallen, PSV heeft net als Ajax de nodige miljoenen binnengeharkt via de CL. Het is ook niet zo dat eerdere aankopen zwaar op de kostenpost drukken. Hoewel Robinn de Ruiter tientallen miljoenen heeft gekost

28 juni 2019 om 12:34

"met deze uitgave is PSV wel genoodzaakt om Bergwijn of Lozano te verkopen."

Natuurlijk niet. Vorig seizoen 40 miljoen aan CL-inkomsten en Angelino gaat voor 12 miljoen naar Manchester City.

28 juni 2019 om 12:36

Waarom? Bergwijn kan ook in de spits spelen. Als dit zo gaat gebeuren dan heb straks de snelste voorhoede van de Eredivisie.

28 juni 2019 om 13:03

Kun je dus lekker counteren.... of ja lekker.... Vindt dit wel een flink bedrag voor een 24 jarige. Natuurlijk Ajax betaald ook hoge bedragen maar die hebben meer geld en het is voor een jongere of al gearriveerde speler. Deze zit er tussen in....ben erg benieuwd.

28 juni 2019 om 13:12

Zou lekker zijn als we tegen Basel met Bergwijn, Lozano en Bruma kunnen spelen. Dat zou ik wel eens willen zien.

28 juni 2019 om 13:27

En dan te bedenken dat je nog Malen op de bank hebt, qua snelheid zal het volgend jaar wel goed zitten voorin

28 juni 2019 om 13:51

Je hebt n aanspeelpunt nodig , diversiteit.

28 juni 2019 om 13:22

Le Papillon; PSV heeft ook Champions league gespeeld he, dus er zijn miljoenen beschikbaar. Neemt niet weg dat het een onnodige aankoop is als er niemand vertrekt.

28 juni 2019 om 14:24

Vertrek van Bergwijn lijkt me een zekerheidje. Van Lozano weet ik het nog niet. Als Napoli uiteindelijk toch niet toehapt zou ik van de clubs die Lozano ambieert alleen Atletico Madrid bij een verkoop van Griezmann een optie vinden. Daarbuiten zie ik eigenlijk geen clubs die 40+ miljoen voor Lozano kunnen, willen of zullen betalen.

29 juni 2019 om 00:22

Dat zegt in mijn optiek wel iets over Lozano. Kennelijk is Europa niet zo overtuigd, net als jij aan je reactie te lezen?

29 juni 2019 om 00:41

Lozano is belangrijk, maar niet cruciaal zoals De Jong is of Depay was. Zijn tweede seizoenshelft is geen reclame geweest. Zonder eraan te twijfelen dat hi in potentie Europese top is, is het begrijpelijk dat pakweg Barcelona en Bayern Munchen niet overtuigd zijn inderdaad. Een extra seizoen in Eindhoven zou hem meer windeiren leggen. Wordt topscorer, wees een seizoen lang constant en beslissend. Daarna ligt de wereld aan je voeten. Hij zou schitterend in het plaatje passen nog steeds.

Unnerstal
Dumfries
Álvarez
Lyanco
Lito?
Rosario
Gutierrez
Malen
Bruma
Lozano
Lammers

Welkom! Dan zal één van deze dagen Lozano wel vertrekken.

28 juni 2019 om 15:31

Maar is er iets concreets dan? Een tijdje terug zag ik enkel wat geruchten over Napoli, maar daar hoor ik nu ook niets meer van.

Hopelijk kan hij zijn potentie waarmaken. Heeft laatste jaren niet denderend gepresteerd en is ook al 24. Zijn laatste kans om toch nog de Europese (sub)top te bereiken.

28 juni 2019 om 13:05

Idd. Flink bedrag voor een speler van 24. Ajax betaald dat voor echt jonge spelers met veel potentie of voor spelers die zich al bewezen hebben. Deze zit er qua leeftijd tussen in.

28 juni 2019 om 15:38

Dat wil nou niet zeggen dat Ajax niet systematisch elk jaar een paar miskopen doet. 12 miljoen voor Bruma is logischer dan 8.25 voor Bandé of 5.5 voor Kristensen.

29 juni 2019 om 00:24

Kristensen terecht, slechte Ajax onwaardige speler. Bandé is te makkelijk, die is het hele seizoen bijna geblesseerd geweest.

Prima gehandeld, eerste grote aankoop binnen. Nu nog de verdediging, dat is toch wel een zorgenkindje op het moment.

Nou geen bijster sterke statistieken toch?

28 juni 2019 om 12:24

Zeker niet, maar hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Promes laatste seizoen. Vaak zie je dat dit soort aanvallers opleven in een competitie als de Eredivisie ivm de weerstand.

28 juni 2019 om 12:29

Ik zie veel vergelijkingen met Promes sinds Bruma naar PSV gaat maar die vergelijking is ten eerste niet relevant en ten tweede niet echt logisch. Promes speelde namelijk in een 3-5-2 als verkapte rechtsback. Dan zijn je statistieken in aanvallend opzicht vanzelfsprekend niet denderend. In Rusland schoot ie ze namelijk wel vanuit alle hoeken binnen.

Denk overigens dat Bruma een prima speler is maar wel een hoog risico. Kan net zo goed zijn dat hij ook in de Eredivisie nog steeds niet uit de verf komt.

28 juni 2019 om 12:36

Volgens mij stond Bruma altijd bekend als een groot talent, alleen is het op één seizoen na (galatasaray, 30 wedstrijden, 11 goals) er nooit echt uitgekomen. Nou is hier bij heel veel spelers sprake van, die uiteindelijk in de Eredivisie alsnog prima presteerden. Dus ik heb er wel vertrouwen in dat hij het goed gaat doen.

Zou dit soort spelers ook graag bij Ajax zien, spelers met snelheid en diepgang. Want hier ontbreekt het bij Ajax nog wel eens aan.

28 juni 2019 om 12:41

Bruma is imo een slechte (paniek) aankoop. Deze jongen kwam met veel bombarie binnen bij Galatasaray in een (toendertijd) erg sterk team met Sneijder,drogba Melo etc en wist een basisplek te bemachtigen. Dribbelde in zijn eentje 3 spelers van Real voorbij en we dachten wow we hebben goud in handen. Maarrrr toen hij 2 jaar later verkocht werd vor 15 miljoen waren alle Gala supporters super blij hahaha.

Bruma is pijlsnel, en heeft een uitstekende dribbel. Echter is het altijd met de oogkleppen naar beneden voetballen. Kan niet eens normaal pasen of een voorzet geven. Verder is het ook niet een speler waarvan je zegt die snapt het spelletje. Verder kan hij ook gewoon niet schieten. Echt bizar. Gewoon te weinig kracht of zo.

Ik dacht misschien kan hij zich in Duitsland bij een opleiding club zichzelf ontwikkelen, maar duidelijk dat Leipzig het ook niet ziet zitten anders verkoop je Bruma niet voor hetzelfde bedrag als dat je hebt gekocht.

Promes heeft een beetje dezelfde sterke en zwakke kanten, maar kan tenminste wel schieten/scoren. Bruma is natuurlijk jong en er kan van alles nog gebeuren maar ik vind dat je voor 15 miljoen een topper haalt en dat is echt niet het geval.

28 juni 2019 om 13:01

De meeste Gala-fans in mijn omgeving zijn juist erg positief over hem, en ook op internet lees ik positieve verhalen van supporters die hem graag terug hadden willen zien komen etc. Met snelheid en een goede dribbel kom je als buitenspeler in ieder geval al een heel eind. Een gebrekkige spelintelligentie is in Nederland ook niet zo'n probleem, zie Bergwijn en Memphis. Alleen aan het rendement moet dus flinkt gewerkt worden

28 juni 2019 om 12:26

Tja, Promes ook niet maar we weten wel wat hij kan. Bruma staat/stond al jaren bekend als een zeer groot talent. Al met al denk ik dat dit voor de Eredivisie gewoon een top aankoop is.

28 juni 2019 om 12:31

Kijk de statistieken van Lozano en Neres toen ze hierheen kwamen. Vooral Lozano heeft die statistieken echt zwaar omhoog weten te brengen.

Welkom!! Wij zijn niet bang, want Bruma is erbij.

28 juni 2019 om 13:04

Het is inderdaad wel waar dat zijn statistieken en prestaties van de laatste jaren, op 1 sterk Gala seizoen na, juist weinig hoop op goede prestaties brengt. Het werd altijd als groot talent gezien, maar dat is er tot dusver niet uitgekomen. Lijkt me dus inderdaad best wel een gok voor dit bedrag van Psv.

28 juni 2019 om 14:10

@Panerai Toch jammer dat je nergens normaal op kunt reageren en continu de aanval zoekt. Moet iedereen maar positief zijn over deze aankoop omdat jij dat vindt? Of omdat hij nu bij PSV speelt? En Giel heeft gewoon gelijk met het punt dat 1. Je vergelijking met Promes niet opgaat 2. Waarom Ajax erbij halen?? Dat is een rol die je niet past... zonde. Probeer eens objectief de discussie aan te gaan en laat mensen in hun waarde.

Mooie aanwinst voor PSV! Goed om te zien dat ze mee geen in het aantrekken van op het oog aansprekende transfers.

Voor de eredivisie sowieso een aanwinst en versterking. Hopelijk door zelfvertrouwen te tanken in de competitie, kan hij eindelijk zijn potentieel waarmaken op Europees niveau.

Mooi! Welkom Bruma. De tijd zal leren wat hij toevoegd aan dit Psv. Hij kan een uitstekende vervanger voor Lozano en/of Bergwijn worden, indien die vertrekken.

Ben heel erg benieuwd naar Bruma! Schijnt toch een groot talent te zijn en ik hoop dat PSV deze ruwe diamant nog weet te slijpen. Ik denk dat Bruma zelf ook wel weet dat dit een van zijn laatste kansen is om zich te bewijzen en in de schijnwerper te spelen van grotere clubs. Verder ben ik ook blij dat PSV de portemonnee durft open te trekken. Nu Ajax zit op een zak met geld moeten ze wel investeren om hier in de toekomst nog tegen op te kunnen boksen. Nu nog een 1 of 2 verdedigers van een beetje kaliber. Spits is wel gedekt met malen en Sam. Hopelijk blijft Steven ook nog een seizoen en dan zie ik het nog niet eens zo negatief in!

Was bij Galatasaray, na zijn verhuurperiode, echt een hele goede speler. Heeft veel snelheid en een goede dribbel. In zijn laatste jaar wist hij dat ook om te zetten in rendement in een super matig elftal, GS was dat seizoen echt om te janken. In de eredivisie zal hij zeker weten slagen.

Een goede aankoop van PSV. Bruma is speler met een geweldige actie en veel snelheid. Wel heeft hij een lage rendement maar het zal mij niet verbazen dat hij in de zwakke eredivisie veel doelpunten gaat maken.

Toptransfer dit, als hij zijn niveau van zijn laatste jaar haalt bij Gala haalt bij Psv is hij ver uit de beste buitenspeler van NL. Top transfer.

28 juni 2019 om 13:05

Haha nou nou, dat gaat wel erg ver met spelers als Neres, Promes, wellicht Bergwijn die er nog rondlopen.

28 juni 2019 om 13:20

Veruit. Als Tadic zijn niveau van afgelopen seizoen aantikt dan gaat dat lastig worden. Ben benieuwd hoe Bruma het gaat doen!

Top 3 is lekker bezig. Promes naar Ajax, Bruma naar Psv en Marsman naar Feyenoord..

Hoop voor Feyenoord dat met het geld van Vilhena er ook een mooie naam binnenkomt anders word het net als vorig seizoen een strijd tussen Ajax en Psv en Feyenoord blijft achter

28 juni 2019 om 12:51Voor ons is het vooral belangrijk dat er achterin wat kwaliteit toegevoegd wordt en hoop dat het geld met name daarvoor gebruikt wordt. En verder hoef je ons niet direct te rekenen tot Ajax en PSV lijkt me. Gewoon (overtuigend) 3e worden, alles geven om proberen groepsfase Europa League te halen, proberen de beker te winnen en meer minuten voor de grotere talenten.

En alles wat daarbij komt, is mooi meegenomen.

28 juni 2019 om 14:09

Heb het vermoeden dat Feyenoord een prima seizoen gaat draaien. Tuurlijk met Berghuis, anders word het lastig! Het middenveld en de aanval is zo slecht niet. Lekker Tapia en Ayoub ook speelminuten geven. Verder Kokcu basis. Hoop idd wel nog op een extra goede verdediger.

28 juni 2019 om 13:23

Stop toch eens met Feyenoord te vergelijken met Ajax en PSV. Feyenoord is echt in geen enkele staat te concurreren met die twee teams.

28 juni 2019 om 14:06

ik vergelijk niets, ik heb het over de top 3 in Nederland en dat zijn ajax, psv en feyenoord gewoon. Vind het jammer dat we op deze manier een eredivisie gaan krijgen zoals jaren geleden in Schotland het geval was met alleen Celtic en de Rangers, de rest deed er niet toe.

28 juni 2019 om 13:51

Marsman wordt een 3de keeper. Promes en Bruma moeten het eerst nog maar laten zien.

De vervanger van Bergwijn is binnen. Nu kan Ajax toeslaan voor Bergwijn. Ik ben benieuwd wat die Bruma kan. Vond Lesteinne ooit ook zo goed bij PSV of Bakkali. Daarna nooit meer wat van gehoord.

28 juni 2019 om 13:20

Hahahaha. Ook gewoon over door blijven gaan. Dat je Bergwijn zelf ook überhaupt wilt voor ~40 miljoen begrijp ik niet.

28 juni 2019 om 13:56

Snap inderdaad ook niet waarom zoveel Ajacieden hem graag zien komen voor een hoog bedrag. De enige reden die ik zelf kan bedenken is om een statement te maken, maar om daarvoor nou zoveel geld aan een concurrent te geven.

Hoop dat die nr 5 krijgt. Kan ik mn PSV shirtje van 5 jaar geleden weer afstoffen en aantrekken !

Iemand enig idee welke spelers PSV nog meer wilt halen? Het lijkt me toch dat ze nodig opzoek moeten naar defensieve versterkingen?

28 juni 2019 om 12:46

Lyanco, Alvarez en Lato zijn namen die gevallen zijn de afgelopen maand.

28 juni 2019 om 12:55

Welke zijn realistisch om binnen te halen? Lyanco moet tussen de 10-15 miljoen kosten, Lato zou Valencia ook niet voor een habbekrats verlaten. En Alvarez is die speler van Club América?

28 juni 2019 om 13:02

Ik schat de kans dat een van hen komst eigenlijk nog vrij klein. Omdat PSV redelijk concreet te zijn voor Lyanco, schat ik de kans op zijn komst misschien nog wel het grootst. Al zie ik hem ook niet komen. Edson Alvares is inderdaad speler van Club America. Die club schijnt ook wel bereidt te zijn om hem te laten vertrekken, maar ook voor hem liggen meer kapers op de kust.

28 juni 2019 om 14:00

Van Drongelen ook, Lyanco scheen niet haalbaar.

Mooie aankoop van Psv, gefeliciteerd! Gedurfde investering, laatste jaren ietsje minder maar toch een zeer talentvolle speler, hoop dat hij het waar gaat maken.
Ben wel benieuwd welke uitgaande transfers bij PSV nog gaan komen, ze hebben de laatste jaren behoorlijk geïnvesteerd bij Psv. Vorig jaar een negatieve transferbalans, jaar daarvoor was prima met het vertrek van Propper en :locadia en dit jaar dus behoorlijk negatief door deze aankoop.

Ik verwacht nog wel verkopen bij PSV (lozano of Bergwijn) en Angelino

Zeer slimme aankoop en handig gedaan door de top van Psv om met een privejet richting Portugal te vliegen. Hadden ze dat niet gedaan was Bruma vandaag van Porto geweest.

Met de ingredienten Hollandsche nuchterheid en brabtantse discipline zal deze jongen hopelijk uitgroeien tot de wereldtop.

Als het meezit kan Psv deze investering verviervoudigen binnen 1 of 2 jaar. Want potentie zit er zeker in bij Bruma.

Hele mooie aankoop van PSV, was toch altijd een supertalent en is pas 24, ik denk dat PSV hem volgend seizoen voor 50 weg kan doen! Slim gehandeld in Eindhoven!!!

Heel blij mee. Hopelijk vertrekt Lozano en blijft Bergwijn.

Hoop voor PSV dat hij uit de verf komt in tegenstelling tot bij zijn vorige twee clubs. Voor Ajax hoop ik van niet

Bij Galatasaray was hij in zijn laatste jaar verreweg de uitblinker. Ja, soms was hij een blind paard, en soms was hij inconsistent, maar over het algemeen was hij een prima speler voor de Turkse lig. Door zijn spel verdiende hij ook een transfer naar Leipzig. En met zijn 24 jaar kan hij je nog altijd geld bezorgen.

Typisch zo'n speler die in de eredivisie weer helemaal opbloeit. Denk een prima aankoop van PSV.

Bij een van de betere clubs in Duitsland in 2 seizoenen 5 keer scoren en 3 assists geven.
3 miljoen per doelpunt

Vooruit, niet 2 gehele seizoen, maar "slechts" in 42 wedstrijden.het zal mij benieuwen....

28 juni 2019 om 15:06

Milik's statistieken in Duitsland waren ook niet denderend voordat hij de overstap maakte naar Ajax en kijk waar hij nu staat. Alles kan veranderen, Bruma is nog jong. Ik vind het iig een topaankop. Hopen dat hij het waarmaakt + Hij is ook nog Portugees international.

Geweldig nieuws! PSV moet ook wel, daarnaast is het lucratief voor se commercie in Portugal en komen er ooit meer talenten naar de BrainPort Area. In de Duitse media wordt een bedrag van €10 miljoen euro genoemd excl. bonussen. Nu Nog Lozano verkopen (50), Bergwijn (40), de Jong (12) en Pereiro (10) dat zijn €112 miljoen euro! Pieters, van Drongelen, Alvares halen voor de defence en als nestor Robben. GK: Unnerstall LA: Pieters CV: van Drongelen CV: Alvares RA: Dumfries CM: Guti CM: Affelay CAM: Ihataren LAM: Bruma SP: Lammers RAM: Robben. Panchetta: Zoet, Viergever, Hendrix, Thomas, Sadilek, Mauro; Gakpo, Achbouhlal, Malen, Rosario.

28 juni 2019 om 14:15

Marshmallow je klinkt als de undercover psv pr medewerker. Van Lozano kan je een fors deel overmaken naar Mexico. De andere bedragen vind ik wel realistisch. Met 1 Portugese speler (die een andere status heeft dan Lozano die een soort Mexicaanse Ronaldo is) ben je niet gelijk koning kassa in Portugal. Portugal is ook niet het land wat veel talent aan kan leveren voor de brainport. Dan zou China, India of Turkije veel interessanter zijn. Ben er blij mee dat een dergelijke speler naar de eredivisie komt, maar jij bent mij iets te euforisch.

28 juni 2019 om 14:37

Vwb je eerste alinea: wie weet Vwb deel 2: we moeten de euforie temperen, 1 zwaluw maakt geen zomer. Vwb deel 3: Guus Hiddink is nog altijd een PSV man en heeft wereldwijd connecties. Visser en hij tippen PSV nog altijd spelers.

Goede aankoop van PSV als je het mij vraagt. Relatief jonge speler met veel ervaring in diverse competities. Bovendien denk ik dat Bruma in de speelwijze van PSV heel goed kan renderen. Een uitgaande transfer van Lozano of Bergwijn zal dan nu minder pijn doen. De pijlen moeten nu op de defensie gericht worden. Ik hoop met het oog op mogelijk halen van CL dan PSV met betere opties dan Pieters komt.

Goed nieuws, ik lees toch weer iets andere bedragen dan eerst (lijkt in dit geval dat ED te laag heeft ingestoken met hun eerdere bericht. Mooie speler voor de eredivisie En om een klein speldeprikje uit te delen aan enkele psv supporters. Dit was ongeveer het 8e bericht over Bruma. Dus gelukkig is voetbalzone geen ajax showtime

Kijk, deze speler kost € 15 mil met vergelijkbare stats als Bergwijn. Nu wordt een transferbedrag van 20 mil voor Bergwijn ook weer geloofwaardiger voor de mensen die denken dat hij 40 mil op gaat leveren.

28 juni 2019 om 15:37

20 miljoen voor bergwijn ja. En 20 miljoen voor v d Beek wordt ook een stuk geloofwaardiger. Een reservespeler van Nederlands elftal die zelfs Maarten de Roon er niet uit kan spelen..

28 juni 2019 om 16:01

Van de Beek heeft niet De Roon voor zich maar Wijnaldum. Dat zijn qua rol dezelfde spelers. Of wil je met 2 diepe middenvelders spelen? Koeman niet, alleen als de nood aan de man komt.

28 juni 2019 om 15:41

Vergelijkbare stats? De stats komen niet eens bij elkaar in de buurt.

28 juni 2019 om 16:02

Wat heeft Bergwijn internationaal meer laten zien dan wat z'n meerwaarde van 25 mil rechtvaardigd tov Bruma?

28 juni 2019 om 16:10

Je beantwoordt niet eens mijn vraag omdat je al weet dat je woorden onzin zijn.
Ik zal het voor je opsommen.

Bergwijn scoort veel en heeft veel assists. Dit seizoen 14 goals, 12 assists. Dat is gewoon heel veel voor een vleugelspeler. Daarnaast is hij nog maar 21 met veel potentie, aangezien het geen one-trick pony is die alles op snelheid doet. Hij heeft ook spelinzicht en intelligentie.

Bruma, daarentegen is een ander verhaal. Zijn potentie is in eerste instantie al veel minder, is inmiddels al 24 en in oktober 25. Daarnaast zijn, zijn statistieken dusdanig minder. In de laatste twee seizoenen 5 goals en 3 assists. Het is inderdaad in de Bundesliga, maar dat is niet heel bijzonder. Bruma heeft een seizoen heel sterk gespeeld en toen ook 11x gescoort. Dat was bij Gala, maar daarna heeft hij het vaak laten afweten. Dat maakt het verschil in prijs.

Bergwijn kan potentieel de wereldtop halen en is een veel scorende flankspeler. Bruma gaat de wereldtop niet halen en is flankspeler die niet veel scoort.

M.b.t. Internationaal. Aangezien Bergwijn alleen in Nederland heeft gespeeld kun je alleen de Europese wedstrijden meenemen. Daarin heeft Bruma een tijd terug prima gespeeld (o.a. tegen Real Madrid). Bergwijn nagenoeg niet op een paar prima duels bij Oranje.

Dat is nog iets wat Bergwijn veel waard maakt - inmiddels vast lid van de selectie van Oranje. Zoveel redenen om op te noemen.

Blij dat PSV deze speler heeft kunnen halen. Lijkt toch alsof de top van de Erdevisie, Ajax en PSV, een beetje in de lift zit wat betreft mogelijkheden voor inkomende transfers. Misschien dat PSV ook een beetje meegetrokken wordt door Ajax wat dat betreft, ze moeten wel investeren als ze bij willen blijven. Goed voor het Nederlands voetbal, in Europees verband dan, in nationaal verband is er nu wel erg duidelijk een top 2 die er bovenuit steekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.PSV74
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

15 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 20 augustus
De onlangs aangetrokken Luka Jovic verlaat Real Madrid wellicht alweer op korte termijn. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren