Trump slaat terug: ‘Eerst winnen voordat je grote woorden gebruikt!’

Woensdag, 26 juni 2019 om 16:53Robin Bruggeman • Laatste update: 17:54

Megan Rapinoe was maandag van grote waarde voor de Verenigde Staten tegen Spanje in de met 1-2 gewonnen achtste finale van het WK Vrouwen in Frankrijk. De middenveldster annex aanvalster verzorgde namelijk de gehele productie van Team USA, een van de favorieten voor de wereldtitel. In de dagen na de zege gaat het echter voornamelijk over haar protest tijdens het volkslied, als signaal tegen het presidentschap van Donald Trump. Laatstgenoemde komt via Twitter met een reactie op de protesten van Rapinoe.

De uitgesproken buitenspeelster zei onlangs tegenover Eight by Eight dat ze weinig voelt voor de gang richting het Witte Huis, mocht binnenkort de wereldtitel in de wacht worden gesleept in Frankrijk. “Psssh. Ik ga niet naar het f*cking Witte Huis. Nee, ik ga niet naar het Witte Huis. Ik denk niet dat we uitgenodigd zullen worden”, zei de 33-jarige speelster van Seattle Reign FC in niet mis te verstane bewoordingen.

Trump vindt die uitspraak opmerkelijk en laat dat woensdagmiddag ook weten aan zijn miljoenen volgers op Twitter. “Ik ben een groot fan van het Amerikaanse team en van vrouwenvoetbal in het bijzonder. Maar Megan moet eerst maar eens iets zien te winnen voordat ze grote woorden gebruikt! Klaar het klusje daar! We hebben nog geen uitnodiging verstuurd naar het elftal, maar gaan dat zeker doen. Of ze nou winnen of niet. Megan moet ons land, het Witte Huis en onze vlag niet in diskrediet brengen. Zeker als je weet dat er zoveel voor haar en haar team is gedaan. Wees trots op de vlag die je draagt. De Verenigde Staten doen het juist geweldig!”

Rapinoe weigert haar hand op het hart te laten rusten en zingt ook niet mee tijdens het volkslied. De routinier staat niet alleen in haar protesten. NBA-kampioen Golden State Warriors weigerde vorig jaar ook om het Witte Huis te bezoeken. Superbowl-winnaar Philadelphia Eagles volgde dit voorbeeld en ging ook niet in op de uitnodiging van Trump. Rapinoe verklaarde zich in het verleden meermaals solidair met American Football-speler Colin Kaepernick, die tijdens het volkslied knielde als protest tegen het buitensporige politiegeweld in zijn land. Ze blijft tijdens het WK wel staan, maar daar blijft het verder ook bij.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Het blijft een groot kind. Daarnaast is het daar bijna strafbaar om enige vorm van kritiek op je land te leveren. Het Amerikaanse exceptionalisme zit diepgeworteld in de samenleving, een bijzonder misplaatst gevoel dat de VS het beste land op de wereld is.

26 juni 2019 om 17:24

Ja echter komt het wel van 2 kanten. En alleen Trump word hier op aangesproken. Ze maken er iets politieks van. Terwijl dat niet hoeft.

26 juni 2019 om 17:25

Negatieve aandacht is ook aandacht, dus uiteraard reageert trump hierop

26 juni 2019 om 17:43

Dus kritiek mag slechts van 1 kant komen? Politiek heeft in theorie werkelijk niets met sport te maken, maar helaas zijn mensen niet slim genoeg of kunnen niet logisch genoeg nadenken om te beseffen dat je die werelden gescheiden moet houden. Wat dat betreft zijn zowel Trump als deze Rapinoe nogal naief.

26 juni 2019 om 18:00

@ Sirius

In theorie zou het gescheiden moeten zijn, maar in werkelijkheid zijn politieke kwesties altijd en overal al onderdeel geweest van de sport, entertainment etc etc.

26 juni 2019 om 18:01

"dus kritiek mag slechts van 1 kant komen?"

Nee, maar voor de president van de Verenigde Staten gelden normaal gesproken wel andere normen dan voor een voetbalster. Een staatshoofd moet boven dit soort kinderachtige ruzietjes staan.

26 juni 2019 om 18:14

Beiden hebben een voorbeeldfunctie en beiden dienen bepaalde zaken gescheiden te kunnen houden, vooral sport en politiek in dit geval. Ik denk dat beiden hun aandacht beter op hun primaire taken met betrekking tot dit onderwerp kunnen houden; Rapinoe op voetbal en Trump op het besturen van het land.

26 juni 2019 om 18:25

Politiek heeft niets met sport te maken? In welke wereld leef je?

26 juni 2019 om 18:30

Ik zeg niet dat het niet vaak voortkomt. Ik geef min of meer aan dat het in essentie niets met elkaar te maken heeft. Verder gebruik ik hier ergens ook duidelijk aan dat het in theorie niets met elkaar te maken heeft. Mensen maken nou eenmaal fouten en politiek mengen met sport is een grote fout.

26 juni 2019 om 18:50

Ik hoopte dat je de woorden in theorie verkeerd gebruikte, dus daarom dat ik het maar weg liet.
Je begrijpt toch wel dat sport evenementen waar het gebruik van landelijke vlakken, volkslieden etc alles met politiek te maken heeft en dit historisch ook de bedoeling was? Omgekeerd geldt hetzelfde: of denk je dat we per toeval een ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben?

Of het mengen van politiek en sport nou goed of fout is en wat mensen er van vinden, zijn juist deze twee fracties sinds de Romeinen met elkaar gemengd.

26 juni 2019 om 19:03

Mensen zeggen vaak dat je het ambt van president moet respecteren. Dat zegt men, omdat er bij dat ambt een bepaald soort waardigheid hoort. Te pas en te onpas mensen uitschelden op Twitter, past echt totaal niet bij het ambt van president van de Verenigde Staten. Maar goed, dat valt natuurlijk in het niet bij het feit dat Trump een verkrachter, aanrander en pathologisch leugenaar is. Dus vreemd kijkt niemand er van op denk ik.

Wel met em eens dat Rapinoe eerst moet winnen voordat ze hierover begint.

26 juni 2019 om 19:43

@migi
Eerste deel van je verhaal snijd echt wel hout, tweede deel vind ik bizar, verkrachting en aanranding is helemaal geen feit Dat je geen fan bent van hem is prima maar beschuldigingen verdraaien naar feiten omdat je jouw mening graag als feit ziet is fouter dan fout.

26 juni 2019 om 19:53

Aanranding geen feit? Trump zegt zelf "i just grab them by the pussy". Als dat geen aanranding is, wat dan wel?

26 juni 2019 om 19:57

'grabbing by the balls' wordt ook veel gebruikt, en het is gewoon een normaal spreekwoord. Ik heb nog nooit iemand daarover zien vallen.

Verder in het nederlands, als jij zegt dat jij een stier bij de horens zal vatten wanneer je heel erg aan de slag wilt gaan op werk, ga jij dan ook letterlijk een stier opzoeken in een weide en die bij de horens vatten?

26 juni 2019 om 19:59

Migi

Lachwekkend dat je trump een verkrachter en aanrander noemt. Ik zou bijna hopen dat je op een dag onterecht wordt beschuldigt van verkrachting, om te kijken of je dan nog steeds achter de mening staat dat je bij een beschuldiging direct schuldig bent.

26 juni 2019 om 20:03

@lucasandersen
Je kent het verschil tussen zeggen en doen hoop ik. Als jij zegt ik kan die vent wel schieten ben je dan een moordenaar?

26 juni 2019 om 17:53

Ik vind het grote onzin, als jesse klaver aan de macht komt heb ik nog wel t respect om t volkslied mee te zingen.. Zijn genoeg mogelijkheden om je ongenoegen kenbaar te maken.

26 juni 2019 om 18:04

Alleen heeft het protest niets met Trump te maken maar met vermeend racistisch geweld van de Amerikaanse politie.

Vind het verder wel onzinnig om dat tijdens een internationaal toernooi te doen. Zouden de Chinezen eens moeten proberen, die verdwijnen dan van de aardbodem.

26 juni 2019 om 18:28

@Xyzz: Ik vind het vergelijken met hoe 2e rangs landen het doen zo slecht. Dat zij schandalig met mensen om gaan betekend niet dat wij dat ook moeten doen of dat wij onze acties daarmee moeten vergelijken.

26 juni 2019 om 18:33

Echter hebben we het hier niet over "wij", maar over Amerikanen. Als hij de vergelijking met Chinezen niet mag maken, mogen wij dat ook niet met Amerikanen, waaronder Trump en deze Rapinoe.

26 juni 2019 om 18:53

@sirius: Ik vind dat je ook niet de amerikaanse aanpak met die van de chinese mag vergelijken. Het argument dat zij niet mag protesteren omdat ze dat in china niet kunnen doen is zwak en maakt de discussie dood. Dat mensen in andere landen iets niet kunnen/mogen is geen reden om iets niet te doen in een land waar het wel mag.

26 juni 2019 om 19:00

Ik zeg ook niet dat het niet mag. Alleen dat ik het onzinnig vind om een nationaal probleem aan de kaak te stellen op een internationaal toernooi. En de enige reden dat ik de Chinezen aanhaal is om aan te geven dat het niet vanzelfsprekend is dat je überhaupt al zo'n statement kan maken.

26 juni 2019 om 19:59

@lacazette: wat zijn "2e rangs landen" en wie geeft die kwalificatie af?

26 juni 2019 om 20:10

@lacazette

Daarin heb je inderdaad gelijk. Ik begreep jouw standpunt niet helemaal correct. Ik las er waarschijnlijk iets te snel overheen.

Ik moet mijn woorden terug nemen blijkbaar is trump wel van plan om het dames team uit te nodigen bij een wk winst.

Megan Rapinoe is geselecteerd voor het nationale elftal van haar vaderland. Als ze een verschrikkelijke hekel heeft aan dat vaderland, weigert ze toch voor de USA uit te komen? En emigreert ze b.v. naar Haiti. En neemt ze gelijktijdig afstand van haar US-nationaliteit. Dan heb ik respect voor haar.

26 juni 2019 om 17:39

Zij heeft geen hekel aan haar vaderland, maar heeft moeite met de positie van Donald Trump. Staat gewoon in de tekst

26 juni 2019 om 17:47

Lastig he logica. Megan houdt van haar vaderland. Heeft slechts kritiek op het huidige beleid van de regering van haar land. Megan verafschuwt Trump, niet haar land. Vrij logisch om tot je door te laten dringen. Volgens jou mogen onderdanen van een land slechts slaafs ja knikken en geen kritiek leveren?

26 juni 2019 om 18:07

dus omdat je Trump niet mag... toon je volledige disrespect naar je vlag en volkslied? Meteen uit het elftal kegelen.

26 juni 2019 om 18:15

Het volkslied was er ver voor Trump en zal er ook ver na Trump nog zijn. Dan kan ze Trump verafschuwen, maar ze hoeft niet voor Trump te voetballen. Enkel voor haar vaderland. Dat is pas echt logica...

26 juni 2019 om 19:20

Perfect moment voor een protest. Super logica. Nee ze gaat even protesteren wanneer niemand oplet, lekker logisch. Een volkslied is niet heilig, rot toch op met die overdreven patriottisme.

26 juni 2019 om 20:15

Een volkslied is niet heilig, maar dat zegt toch ook niemand? Jij beticht echter iemand van het delen van argumenten met een gebrek aan logica, terwijl je zelf met een argument aan komt waar de logica ook ver te zoeken is. Dat jij het een perfect moment voor een protest vind, maakt het feitelijk niet correct.

Heb je een dergelijk protest namelijk ooit effect zien hebben op een dergelijk podium in een sport? Het zorgt in eigenlijk alle gevallen alleen voor wat onrust, controverse en discussies die vaak niet eens meer over het aangesneden onderwerp gaan.

Ik bedoel: Deze hele "drama" bewijst m'n gelijk. Het begon over haar statement en iedereen heeft het nu over Rapinoe vs. Trump. Het onderwerp is inmiddels allang verschoven naar iets veel minder belangrijks.

27 juni 2019 om 02:21

Ja. Zie hier het effect: er is aandacht en een discussie gaande.

26 juni 2019 om 17:47

@palko:

Of zoals ze in Amerika wel eens zeggen: "love it or leave it"? Wat een bullshit, man. In een democratie mag je (godzijdank) toch gewoon kritiek hebben op wat er gaande is in je land? Ooit gehoord van vrijheid van meningsuiting?

Als je oprecht begaan bent met het welzijn van je land, dan is het juist je plicht om kritisch te zijn op de mensen die het besturen en niet alles te slikken voor zoete koek.

26 juni 2019 om 17:52

@ palko

Zet jezelf niet zo voor schut, ik vind het altijd wel apart dat zoveel patriotten de mond vol hebben over "america the great, freedom of speech etc", maar die zogenaamde idealen meteen het raam uitvliegen zodra een Amerikaan het thuis land bekritiseerd. Immers onder de noemer "my country is always right", is kritiek hebben op het doorgaans compleet doorgeslagen patriotisme een taboo van de hoogste orde. Waar jij het op baseert dat zij de VS haat is mij een raadsel.

Hoe je het ook went of keert, hij zegt hier niet veel verkeerd. Je kunt tussen neus en lippen niet vooruitblikken op een trip naar het Witte Huis als je nog wat hordes te overbruggen hebt, zelfs niet als favoriet.

Verder vind ik het nogal hypocriet om niet deel te willen nemen aan het volkslied uit protest voor zaken die er weinig mee te maken hebben, om vervolgens wel de aanvoerdersband en het shirt van de nationale ploeg te willen dragen. Dat geeft haar statement nou niet bepaald kracht mee.

Protesteer gewoon op de platformen die daarvoor bedoeld en geschikt zijn. Met haar kritiek is op zich niets mis, maar het hoort gewoon niet op een sportevenement en het zorgt over het algemeen alleen voor onrust (zoals nu) en discussies die niets met voetbal of het WK te maken hebben.

26 juni 2019 om 17:54

@ Sirius

Welke platformen zijn daar dan voor ?

26 juni 2019 om 18:00

Platformen die dat soort onderwerpen aansnijden en wat dat betreft benieuwd zijn naar dit soort meningen. Neem bijvoorbeeld (politieke) programma's, talkshows en noem het allemaal maar op. Het gaat daar in Amerika altijd maar over politiek en Trump, dus zo lastig kan het niet vinden een geschikt platform te vinden. Echter is dit sport en dat heeft of hoort niets met politiek te maken te hebben.

26 juni 2019 om 18:25

@ Sirius

Persoonlijk vind ik de Amerikaanse talk shows alles behalve geschikte platformen; in principe zijn allemaal politiek. Alleen als hetgeen binnen bepaalde lijntjes valt word je toegestaan een statement te maken (geld voor zowel linkse als rechtse mensen). Als iemand tegenwoordig echt aandacht wilt hebben voor een bepaalde zaak kun je eigenlijk niets anders doen je statement proberen te maken bij een evenement waarvan je 100 procent weet dat mensen het zullen zien.

En zeker in de States waar het mede door verschillende lobby organisaties het heel moeilijk is om je als burger zijnde te organiseren wanneer je maatschappelijke kwesties op de (politieke) agenda wilt zetten. Je zou eens moeten weten hoe vaak lobby organisaties bijvoorbeeld dreigen met het stoppen van het financieren van universiteiten als zij bepaalde maatschappelijk discussie avonden faciliteren door bijvoorbeeld een ruimte beschikbaar te stellen. Of gemeentes op dezelfde manier onder druk zetten zodat ze geen demonstratie vergunning afgeven, uiteraard geldt dit niet voor de proffesionele protest bewegingen zoals die van "third Wave Feminism" waar groot geld achter zit.

Wat dat betreft snap ik heel goed dat Amerikanen dit soort gelegen aangrijpen als zij een statement willen maken.

26 juni 2019 om 17:57

‘Protesteer gewoon op de platformen die daarvoor bedoeld en geschikt zijn.’ Een platform als deze is zeer geschikt (het is namelijk goed zichtbaar). En wanneer is iets ‘bedoeld’ als politiek platform? Je doet net alsof je het leven in allerlei hokjes moet indelen die geen onderlinge verbinding (mogen) hebben.

‘...nogal hypocriet om niet deel te willen nemen aan het volkslied uit protest...om vervolgens wel de aanvoerdersband en het shirt van de nationale ploeg te willen dragen. Dat geeft haar statement nou niet bepaald kracht mee.’ Geeft het juist wel kracht mee. Juist als aanvoerder van een vertegenwoordigend elftal. Dat kan je ook gerust voorbeeldgedrag noemen. (En, in het verlengde daarvan, moeten sporters die überhaupt niet meezingen met een volkslied nooit opgeroepen worden? Want blijkbaar is dat dan een vereiste als je graag voor je land wil uitkomen.)

Dat ze voorbarig is met haar uitspraak aangaande een bezoek aan het Witte Huis is een tweede.

26 juni 2019 om 18:08

Ten eerste leg je me woorden in de mond en ten tweede kom je met punten zetten waar ik helemaal geen mening over heb. Ik vind een politiek statement tijdens een volkslied niet gepast en al helemaal niet als je vervolgens doodleuk in een shirt met de nationale vlag erop gaat lopen voetballen voor een veld vol camera's. Dan ben je in mijn ogen hypocriet bezig. Ik heb nergens gezegd dat sporters verplicht zijn om mee te zingen met het volkslied.

Nee, jij vind het geschikt vanwege de exposure. Echter is dit platform er niet voor om politieke statements te maken en dat is simpelweg mijn mening. Daar hoef je het niet mee eens te zijn. Ik vind namelijk het onderwerp van haar protesten wel degelijk belangrijk. Ik ben echter van mening dat het niet thuishoort op een sportevenement.

Dat Donnie nog zoveel tijd over heeft om te regeren op een voetbalster. Waar haalt hij al die tijd vandaan tussen alle flase flag attacks door?

26 juni 2019 om 17:55

Trump schijnt elke dag om 6.00 uur op te staan, maar doorgaans pas rond 11.00 te beginnen met officiele werkzaamheden. Daarnaast heeft hij sinds zijn aanstelling al bijna 200 dagen vakantie gevierd in zijn eigen golfclubs, dus dan heb je best wat tijd om op Twitter te zitten.

26 juni 2019 om 18:10

Hebben zijn voorgangers vergelijkbare schema's en hebben zijn voorgangers meer of minder uren gemaakt tijdens hun presidentschap in het aantal dagen dat Trump er nu zit?

27 juni 2019 om 08:24

Bush maakte doorgaans werkdagen van zo'n 11 uur, Obama van ruim 9 uur. Trump werkt meestal een uurtje of 7 en dat is inclusief een paar uurtjes "executive time" (= tijd waarin de president zich in z'n eentje terugtrekt in zijn privévertrek).

26 juni 2019 om 18:16

False flag attacks. Meestal een indicatie dat we met een conspiracy gekkie te maken hebben. Welke false flags bedoel je precies?

26 juni 2019 om 19:24

''conspiracy gekkie'' een beetje gezond verstand en kritisch zijn tegen de elite is tegenwoordig het zijn van een gekkie. Je bent goed ingepalmd.

Jij gelooft zeker nog steeds niet de NSA mensen aftapt zonder rechtsgronden. Snowden was zeker ook een gekkie zonder bewijs. Alle destabiliseringsacties van de VS door de jaren heen zijn zeker nooit gebeurd. Het is natuurlijk alleen Rusland die zich bemoeit met verkiezingen in andere landen, een VS heeft nooit natuurlijk een dictator ergens geïnstalleerd. Ja hoor, conspiracy gekkie omdat Trump natuurlijk een super betrouwbare bron is in die hele Iran kwestie op het moment. Even met je spy drone door Iraans luchtruim vliegen. Wat Irak had natuurlijk ook Wmd's, ja hoor dat was geen hele false flag operatie. conspiracygekkieiei

Blijkbaar heeft Trump weinig zorgen als president als hij zich met dit soort zaken bezighoudt, het blijft een apart figuur of je hem nou wel mag of niet.

Triest dit vrouwtje. Dit is niet het podium om je wel of niet gefundeerde kritiek op Trump te uiten. En ook al heb je problemen met je president dit geeft je nog geen reden om disrespect te tonen naar je vlag en je volkslied. Ik zou dr meteen uit het elftal t*fen als het aan mij lag.

26 juni 2019 om 18:18

Überhaupt vind ik het frappant dat beroemdheden zoals sporters, acteurs en muzikanten denken iets zinnigs te kunnen zeggen over politiek of beleid.

26 juni 2019 om 20:03

Vergeet de forumdeelnemers op Voetbalzone niet...

Wie zou er wel iets zinnigs kunnen zeggen over politiek of beleid? Of over voetbal of wat dan ook. Er worden hier best wel zinnige dingen gezegd en vlgs mij is niemand hier profvoetballer...

26 juni 2019 om 19:32

Zij heeft geen problemen met Trump joh, omdat ze niet eens is met zijn beleid wil ze niet naar het witte huis als ze uitgenodigd worden en meneer Trump is meteen op zn pik getrapt en ging daarop als een klein kind reageren.

26 juni 2019 om 19:41

Je weet dat het feit dat ze niet meezingt met het volkslied niets met Trump te maken heeft? Dat ze hem niet mag is een tweede.

Prima reactie van Trump lijkt me. Niet teveel op de zaken vooruit lopen.

@vz:
"als signaal tegen het presidentschap van Donald Trump"
Volgens mij zijn deze protestacties van sporters gericht tegen racisme en politiegeweld, niet tegen het presidentschap van Trump.

Ik kan dergelijke acties niet waarderen van sporters. Ze zijn nogal kinderachtig en disrespectvol naar je landgenoten. Trump, wat je er ook van vindt, is democratisch gekozen. Dat het haar keuze niet is prima, maar ga niet zo zielig lopen doen. Alsof Republikeinse sporters dit ooit hebben gedaan met een democratische president! Gaat met het volkslied ook niet om je president, maar om je land. Ze maakt Trump nu juist groter door haar zielige actie. Trump’s reactie is trouwens terecht en helemaal niet zo hard. Valt me zelfs mee van hem.

Zoveel mensen met kritiek op Trump, maar kunnen nog geen drie aspecten noemen waarom ze hem haten. Dan heb ik het niet over zijn persoonlijkheid, maar over zijn standpunten en beslissingen. Veruit zijn meeste haters geloven de ultra linkse media en praten elkaar na.

26 juni 2019 om 23:45

Ik kan er wel een aantal noemen.

Het verlagen van belastingen voor de grootste bedrijven en de allerrijksten, incompetente vriendjes en familie benoemen op belangrijke posities, en het willen wegwerken van Obamacare waardoor miljoenen Amerikanen opeens zonder zorgverzekering komen te zitten. Daarnaast is het een grote chaos aan de grens (zijn paradepaardje qua beleid). Zijn verkiezing is gebaseerd op een bereidheid om te luisteren naar het volk, maar doet dat allerminst.

27 juni 2019 om 08:45

"veruit zijn meeste haters geloven de ultra linkse media en praten elkaar na."

Ah ja, het favoriete stokpaardje van de rechtse medemens. Zodra iemand een mening heeft die ze niet aanstaat, dan hoor je al snel "ach, jullie zijn gehersenspoeld door de linkse media".

Ik weet niet eens waar ik moet beginnen als ik op moet sommen waarom ik Trump niet mag. Al bijna 11.000 aantoonbare leugens sinds zijn aantreden volgens de fact checkers van The Washington Post. Die hele soap rond de grensmuur en de daarop volgende government shutdown toen hij z'n zin niet meer. Zijn opmerking over de "very fine people" in Charlottesville. Het feit dat hij een president is die meer waarde hecht aan het woord van Putin of Kim Jong-Un dan aan concrete informatie van zijn eigen veiligheidsdiensten. Het af willen schaffen van Obamacare. Zijn kinderachtige manier van communiceren, vol met denigrerende persoonlijke aanvallen op iedereen die geen fan van hem is. Het laten creperen van de bevolking van Puerto Rico, terwijl dat gewoon onderdeel van de VS is. De lijst is eindeloos.

Trump is een markant persoon die soms controversiële uitspraken doet. Maar zoveel verkeerd doet hij als president niet als je het mij vraagt. Integendeel. En nee ik ben niet dom en zelfs hoog opgeleid.

27 juni 2019 om 08:46

Alsof je intelligentie of opleidingsniveau iets zegt over je kennis van een specifiek onderwerp...

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Verenigde Staten


0 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. BixbyKeeper
C. MurphyKeeper
A. CookVerdediger
A. DahlkemperVerdediger
I. DorseyVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Verenigde Staten.

USA
0 fans
Aanvaller, 36 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren