Van de Beek op voorpagina Marca: Ajacied alternatief voor Pogba

Woensdag, 26 juni 2019 om

Donny van de Beek schittert woensdag op de voorpagina van Marca. De grootste sportkrant van Spanje meldt dinsdagavond dat de 22-jarige middenvelder van Ajax namelijk hoog op het verlanglijstje van Real Madrid staat. De Koninklijke zien in Van de Beek naar verluidt het perfecte alternatief voor Paul Pogba.

Van de Beek is volgens Marca precies het type speler waar Real Madrid-trainer Zinedine Zidane naar op zoek is. De middenvelder maakte het afgelopen seizoen indruk in de Champions League, met name met zijn bewegelijkheid en scorend vermogen. Ook de fysieke gesteldheid van Van de Beek spreekt aan in Madrid: de Ajacied speelde de afgelopen voetbaljaargang in alle competities 57 wedstrijden en was maar zelden geblesseerd.

Toch blijft de komst van Pogba voorlopig de hoogste prioriteit hebben voor Real Madrid. De Franse middenvelder kondigde onlangs aan Manchester United deze zomer te willen verlaten, maar vooralsnog is het onzeker of hij financieel haalbaar is voor Real Madrid. Manchester United verlangt naar verluidt ongeveer 160 miljoen euro voor de diensten van Pogba en Real Madrid veronderstelt dat Van de Beek voor een zachtere prijs in te lijven is.

Real Madrid zou Van de Beek op ongeveer zestig miljoen euro taxeren. De international van het Nederlands elftal heeft nog een contract tot de zomer van 2022, waardoor Ajax de hoofdprijs kan vragen voor zijn middenvelder. Voor Christian Eriksen is er volgens Marca geen plek bij Real Madrid: Zidane ziet het niet zitten in de Deense spelmaker van Tottenham Hotspur.

Transferprofiel - Donny van de Beek
Meer video's


Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door livinglegend)

Zou zo lekker zijn als de transfer deadline voorbij is... hoop en denk dat dit een broodje aap verhaal is en Donny doet er het beste aan nog een jaartje bij ons te vlammen!

26 juni 2019 om 00:22

Afgezien van het feit dat dit het volgende broodje aap verhaal is rondom deze jongen, het wordt nu wel erg genant, is het denk ik beter voor Donny als hij vertrekt. Ajax is in kwaliteit aan het doorpakken en dan kan Donny beter in het buitenland (club als Standard of Monchengladbach) op de bank zitten dan in Amsterdam. Want de kans wordt met de week groter dat Donny een bankzitter gaat worden bij Ajax.

26 juni 2019 om 00:35

Och och zeg dan gewoon dat je m niet mag. Of dat je er totaal geen verstand van hebt natuurlijk

26 juni 2019 om 00:36

@skutjesilen: Ik zou lekker gaan varen met je bootje, want als je werkelijk denkt dat Donny bankzitter gaat worden dan heb je helemaal niets te zoeken op een voetbalforum

26 juni 2019 om 00:49

Ik vind Donny oprecht een hele aardige en leuke jongen (zo komt hij in ieder geval op mij over). ik heb het over zn voetbalkwaliteiten en met name het feit dat hij al een heel seizoen door VZ met allemaal fake nieuws omhoog gepraat wordt. Heel vreemd allemaal. Ik schat hem gewoon op zijn echte waarde in en zeg al maanden dat er werkelijk geen enkele serieuze club in het buitenland geinteresseerd zal zijn in deze jongen op een nummer 10 positie. Ik ben niet gek. En ook bij Ajax weten ze echt wel dat de nummer 10 positie veel beter ingevuld kan worden door een creatievere speler die wel een man kan passeren, een beslissende pass kan geven, dynamisch is en snelheid heeft. Gewoon een echte Ajax nummer 10, type Bergkamp, Wesje of Raffie. Kijk eens naar het EK onder 21 dan zie je zo 10 spelers op die positie die stukken beter zijn dan onze Donny. Hetzelfde geldt voor de Gold Cup en de Africa Cup.

26 juni 2019 om 01:11

Van de Beek ziet het spelletje. Zidane ziet het spelletje. Dat is lang niet iedereen gegund.

26 juni 2019 om 01:14

Ik zie hem niet als bankzitter hoor bij Ajax. Wie zou hem dan laten banken volgens jou? Maar als ik Donny was zou ik wel naar een andere club gaan ergens net onder de top. Bij Real is de druk gigantisch.

26 juni 2019 om 01:53

Allemaal voetballers die heel veel dingen kunnen, dus ook zichzelf het moeilijk maken. Donny is juist een speler die heel simpel voetbalt, en dat is juist een speciale eigenschap in het voetbal. Kijk naar Isco, een topspeler, maar loopt zichzelf elke wedstrijd wel een paar keer klem. Asensio, die 3x van afstand heeft gescoord, en daarna nooit meer. Doe mij maar een speler als Donny. Aannemen, klaarleggen en passen of kaatsen of slim diep gaan. Donny is juist de speler die het meest indruk op mij heeft gemaakt bij Ajax, samen met Daley Blind. Krijgen bakken met kritiek, maar presteren gewoon uitstekend.

26 juni 2019 om 02:10

Wel raar dat jij dan 1 van de weinige bent die het niet in hem ziet zitten.
Hij was samen met Blind de verassing van het seizoen.
Hij is te goed voor Ajax maar ben wel bang dat ie te kort komt voor Real. Daar kan je geen slechte wedstrijd spelen.

26 juni 2019 om 02:51

Het beste wat ik lees is dat eriksen niet als aternatief gezien wordt. Toen een tijdje terug het bericht verscheen dat ze pogba of eriksen wilden dacht ik dat ze in Madrid helemaal de weg kwijt zijn. Hoe kun je interesse hebben in zulle verschillende types. Pogba en VD Beek liggen in elk geval dichterbij elkaar. Daarmee krijg ik het idee dat er toch een plan achter zit.

26 juni 2019 om 05:44

In het systeem van Ten Hag is vdBeek de ideale nummer 10. De vleugelspelers, backs en 2 middenvelders zorgen voor de pass,steekbal of voorzet. En Donny moet dan gewoon met een loopactie zorgen dat hij in de 16 is. 1 van de weinige spelers die een bal niet in z’n voeten wil. Bergkamp, Sneijder en Vd Vaart vullen die rol anders in want die willen de bal in de voeten. Aan 7 spelers die de bal in de voeten willen en de beslissende pass willen geven heb je niets.

26 juni 2019 om 09:49

@skutjesilen: maar beste jongen, Van de Beek heeft niet als nummer 10 bij Ajax gespeeld maar als een 8. Hij kan wel op 10, maar rendeert in mijn optiek veel beter als een 8: zijn inzicht, loop- en scorend vermogen maken dat hij een moderne dynamische middenvelder is. Overigens denk ik dat Donny beter tot zijn recht zou komen in de Engelse of Duitse competitie, maar dat is mijn mening. Wat jij nu in feite zegt is dat Ronaldo een waardeloze nummer 6 is en hij daarom niet bij een topclub kan spelen, maar net als Donny, haal je Ronaldo niet als nummer 6 maar voor zijn natuurlijke positie (als linksbuiten)

Zou erg jammer zijn. Gaat hij een jaar banken en misschien komt hij in vergetenheid dat zijn genoeg voorbeelden bij Real Madrid van. Gewoon een ''nee'' verkopen en volgend jaar een mooie transfer gunnen. Lijkt mij voor Donny ook gewoon het beste. 80 miljoen en geen cent minder vragen dat zal wel afschrikken.

26 juni 2019 om 01:43

Het ligt er maar net aan wat voor speler Real denk nodig te hebben. Als ze , zou als jij hetzegt , een verfijnde speler nodig hebben,waarom zouden ze dan niet voor Erkissen gaan?
Van de Beek is een speler die diepgang heeft en een bepaalde drive geeft. Wel vreemd dat ze hem als back up zien van Pogba

ik vind Van De Beek een goede speler maar Real Madrid vind ik te hoog gegrepen. daar mist hij de verfijndheid voor

26 juni 2019 om 00:26

Hij is pas 22 en heeft zich het afgelopen jaar belachelijk sterk ontwikkeld. Denk dat hij iedereen wel heeft verbaasd, misschien zou hij ons ook bij RM verbazen.

26 juni 2019 om 00:34

Ja dat zou kunnen, maar dan moet hij wel de kans krijgen in de basis. Ik vraag me dan ook af of hij direct gezien zal worden als basisspeler bij Real, dat kan ik me eigenlijk niet voorstellen. De concurrentie daar is moordend en Van de Beek is denk ik niet goed genoeg om de concurrentiestrijd van ze te winnen.

Ik snap dat Ajax een kwalitatief zo sterk mogelijk selectie wil hebben, maar een miljoen of 50 voor Van de Beek zal je nooit meer vangen... Daarentegen heeft Ajax eigenlijk niet echt de beschikking over goede middenvelders indien Van de Beek vertrekt. Alleen Marin is dan nog basis waardig, ervan uitgaande dat Ziiyech zal vertrekken. Schöne is denk ik onderhand echt te oud (vooral europees gezien), dus ik zou Van de Beek dan alleen laten gaan als Ajax er een topmiddenvelder voor kan terughalen.

26 juni 2019 om 00:36

Wat maakt dat uit of je dat ooit nog vangt. T gaat er om wat we op t veld presteren. Laat de centjes maar aan Overmars over. T is niet de bedoeling dat we zo veel mogelijk verdienen maar dat we zo veel mogelijk winnen

26 juni 2019 om 00:37

Ik geloof best dat Van de Beek ons zou kunnen verbazen, maar waarom wil Real Ceballos verkopen en vervolgens Van de Beek halen? Daar word je niet sterker van. Bovendien is Ceballos een Spanjaard, wat toch prettig is bij Real

26 juni 2019 om 00:41

Dat is maar de vraag Antonie. De transferbedragen blijven groeien, dus het zou best kunnen dat hij over twee jaar 70 miljoen oplevert als hij een goede rol heeft in Oranje. Daarbij heeft Ajax het geld niet echt nodig, en Van de Beek hebben ze vermoedelijk wel nodig. Zoals je al zegt, zo veel goede middenvelders zijn er niet. Marin is een goede speler, maar je moet nog maar zien hoe dat uitpakt. Schone begint op leeftijd te raken, maar is nog wel een veilige optie. Ik zou Koopmeiners niet zo'n slecht idee vinden. Of Blind doorschuiven en kijken of je Vertonghen kunt polsen

26 juni 2019 om 00:44

Even ter verduidelijking: Ik wil vd Beek echt niet weg hebben en nog een jaartje Ajax zou hem ook niet slecht doen.

Verder denk ik dat vd Beek een speler is met selectieve kwaliteiten. Je moet een team om hem heen hebben waarin hij kan renderen, anders zie ik hem zo verguizen. Dat betekent dus ook dat je een trainer hebt die daadwerkelijk ziet en weet hoe je zijn kwaliteiten moet benutten. Sinds Zidane naar mijn idee de gelegenheid heeft gekregen zelf alles te vormen, kan het zo zijn dat hij het wel ziet. Aan de andere kant: van Pogba naar vd Beek is twee verschillende werelden.

Als vd Beek weg zou gaan ben ik trouwens wel echt benieuwd wie ze er voor terug zouden halen. Eerste waar ik aan denk is dat misschien Tadic op 10 zal worden gezet en er een extra aanvaller zou worden gehaald. Als ze echter Tadic in de aanval laten, kan ik echt niemand benoemen die er direct zou staan. Misschien een gok wagen met Kang van Valencia?

26 juni 2019 om 08:39

Volledig eens met je commentaar Japie, heeft zonder twijfel een goed seizoen gedraaid, echter lijkt het mij niet realistisch dat hij bij een topploeg gaat redden, niettemin zou ik in zijn geval zeker de uitdaging aangaan met de bijkomende verdiensten die hierbij gepaard zijn plus ervaring. Wellicht dat hij alle niet gelovend de mond kan snoeren. Gevalletje Klaassen in de maak vrees ik voor hem. Ideaal lijkt mij als hij blijft en zich door ontwikkelt en wellicht dan een stap naar boven kan maken om zodoende sportief niet te verzuipen

real is verkeerd bezig ze verkopen liorente en willen ceballos verkopen dat zou de toekomst van het spanje middenveld kunnen zijn. en dan gaan ze wel voor van de beek leuke speler maar niet voor het niveau Real

26 juni 2019 om 01:03

Ceballos gaan ze echt niet verkopen, modric kan het tempo niet belopen, kovacic heeft 1 jaar verspild

Misschien zie ik het verkeerd, maar waarom heeft Real Madrid nog een middenvelder nodig. Ze hebben volgens mij nog Modric, Kroos, Casemiro, Ceballos, Isco, Valverde, James, Kovacic en dan ook nog Asensio die daar kan spelen. Al deze spelers zijn beter dan Donny van de Beek dus ik begrijp deze link allesbehalve.

26 juni 2019 om 00:14

Modric is op leeftijd ceballos, james en kovacic mogen weg en asensio is geen middenvelder dus dan hou je er niet zoveel over hoor.

26 juni 2019 om 00:20

Je snapt de essentie niet helemaal. Zowel James, Kovacic als Ceballos hebben meer kwaliteit dan Van de Beek. Waarom dan Ceballos of Kovacic dan weg doen om een mindere van de Beek te kopen?

26 juni 2019 om 00:24

Ze hebben andere kwaliteiten dan van de Beek. Kovacic vind ik zelf bijzonder matig.

26 juni 2019 om 00:37

James zn kwaliteiten laat hij zelden zien tegenwoordig. Wat heeft n topploeg daar aan

26 juni 2019 om 01:00

Ja Andre Gomes heeft ook andere kwaliteiten dan Messi maar is toch wel van een beduidend mindere kwaliteit.

26 juni 2019 om 01:06

Kovacic werd verkeerd gebruikt bij Chelsea. Als box to box is hij goed, dribbelt vaak langs 4 man alsof ze er niet staan.

26 juni 2019 om 01:08

En doet er vervolgens helemaal niets mee.

26 juni 2019 om 03:37

Vd beek is een zeer complete cm. Aanvallend gezien Complter dan pogba. Pogba laat wel eens een mannetje Lopen of gaat niet achter de bal aan als dr een verkeerde pas wordt gegeven. Donny blijft gaan. Functioneele techniek met inzicht en scorned vermogen maken hem een complete middenvelder voor de aanvallende posities

Als 8 is denk Ik Donny t meest op zn plek in de toekomst. Dan kan hij zn loopvermogen en drive t beste etaleeren. Kan hij ‘ laat’ in de 16 komen en gevaarlijk zijn in de combinatie of afdrukken. Meehelpen in de opbouw, en optijd zijn in de eigeln 16, Donny is our man.
Donny is idd heel erg met wijnaldum te vergelijken met zijn loopvermogen en multi inzetbaarheid.

Ook als 6 kan Donny uit de voeten. Opbouwen ,kaatsen ,slim tussen de linnies lopen. Simple spelen en de oplossing zoeken. Hij verving schone zeer geod 2 jaar geleden . Wat een echte 6 kan , kan Donny ook.

Je kan natuurlijk zeggen dat een Andrer op de 6,8,10 t beter kan maar er zijn er echt weinig die t zo goed alles kunnen invullen. Bovendien speelt bijna geen 1 ploeg meer met die classieke middenvelders. Juist spellers zoals Donny gaan de trend worden denk Ik. Spelers die alle facetten beheeren vh middenveld gekoppelt met loopvermogen, intelligentie en scorned vermogen.

26 juni 2019 om 00:19

Dat middenveld is toe aan wat nieuwe impulsen. Veel van die spelers zijn al behoorlijk lang bij elkaar en verzadigd. Van de Beek inderdaad nog niet van hetzelfde niveau als de meeste, maar heeft wel andere kwaliteiten die zij niet hebben: diepgang en scorend vermogen. Dat heeft Madrid de afgelopen jaren wel gemist. Het werd nog verbloemd door Ronaldo, maar dit seizoen kwam het pijnlijk aan het licht.

26 juni 2019 om 00:22

Ik hoor dat, maar heeft van de Beek nou echt scorend vermogen? Ik zie hem vaak genoeg falen wanneer hij grote kansen krijgt. Ik vind bijvoorbeeld middenvelders als van Ginkel en Klaassen die kwaliteit meer hebben dan van de Beek. En wat je zegt over nieuwe impulsen dat begrijp ik, maar geef dan Ceballos en Valverde een kans. Die hebben ze al in huis. Dat zelfde vond ik ook over Llorente, maar die hebben ze al weggedaan.

26 juni 2019 om 00:25

Ja van de Beek heeft echt scorend vermogen, dat vertaalt zich naar de goals die hij maakt bij Ajax voor een middenvelder die geen penalties neemt. Hoe gek dat mag klinken.

26 juni 2019 om 00:40

@gio dan kun je ook zeggen dat Ronaldo geen scorend vermogen heeft. Die schiet soms wel 15x per wedstrijd op goal en maakt er "maar" 1 of 2. Vd beek mist idd wel eens n grote kans Maar hij zorgt steeds weer dat hij in scoringspositie komt. Daardoor scoort hij veel voor n middenvelder

26 juni 2019 om 01:07

Dat is toch niet hetzelfde. We hebben het over een bewezen doelpuntenmaker tegenover een talentvolle middenvelder. Als iemand 15x in een duel een grote kans krijgt en er 13 om zeep helpt dan ga ik zeker twijfelen aan het scorend vermogen. Van de Beek heeft in mijn optiek ook gewoon geen cijfers waarbij ik zeg ja dat is een bewezen doelpuntenmaker die Real Madrid op het middenveld nodig heeft. Dan zou ik bijvoorbeeld eerder voor Bruno Fernandes van Sporting gaan die er gewoon 30 inschiet in een seizoen.

26 juni 2019 om 02:01

@giodinho7

Van de beek, Xavi, Arthur en frenkie de jong.... Allemaal middenvelders, mag jij degene aanwijzen met het meest scoringsvermogen. Natuurlijk kom je dan uit bij Donny van de beek. Dit is iets wat Real totaal mist, ja iedereen dacht dat Asensio wel wat zou scoren. valt behoorlijk vies tegen.

26 juni 2019 om 02:29

Jullie kijken alleen naar namen, maar Donny is tegenwoordig gewoon speler van wereldniveau hoor. Het is pijnlijk, maar de wereld verandert nou eenmaal. Loopvermogen, discipline en vooral vechtlust zijn de belangrijkste elementen in het voetbal. Kan je niet knokken dan lig je eruit. Donny is daarin nog beter dan Frenkie. Frenkie heeft die mooie techniek, maar Donny heeft die dodelijke schot en enorme loopvermogen waarmee hij zoveel gaten dichtloopt. Bij Barcelona denk ik dat Frenkie niet zo makkelijk voetbalt zonder een type Donny. Donny van de Beek is een type Seedorf. Eentje die niet opvalt, maar toch erg ondergeschikt maakt aan het team. Beetje een Van Bommeltje die altijd ver kan komen in toernooien. Omdat ze niet leunen op talent, maar op voetbalintelligentie. Real Madrid heeft geen een middenvelder die ze naar de CL beker gaat schieten. Zelfs met Hazard kom je er niet. Daarvoor heb je een sterke verdediger en middenvelder nodig van deze tijd. Haal aub geen grote naam, maar een speler die weet hoe je wedstrijden kan winnen in de CL.

Wil graag dat hij blijft, maar voor 60-70 miljoen zoals de krantenkop aangeeft, moet je 'm gewoon verkopen.

26 juni 2019 om 00:54

Waarom? Ajax heeft genoeg geld. Beter een goede speler houden, eentje die weet hoe Ajax speelt en er ook perfect in past, dan veel geld, een andere speler kopen, die ook inwerken en hopen dat hij net zo goed zal spelen.

Ik kan me niet voorstellen dat Real serieus Van Den Beek wil halen, die komt (nog) flink wat te kort voor Madrid.

Overmars moet NU bellen en zeggen dat ze vd Beek voor 50 mio ook mogen hebben. Zwaar overschatte vortballer, leuk voor subtop.

26 juni 2019 om 01:02

Gelukkig gebruikt Overmars zijn eigen verstand en luistert hij niet naar jou. Van de Beek moet gewoon nog een jaartje bij Ajax blijven.

Riight James naar Napoli en van Beek overnemen. Toch wel paar klasse minder. Geloof er echt helemaal niks van. Wordt met de dag gekker hiero.

26 juni 2019 om 00:39

Van Beek is inderdaad een niet al te beste speler. Ik bedoel, als je uit de basis wordt gehouden door Jan Scharie en Botteghin...

Ik snap het beleid van Real echt niet. Pogba, Eriksen, vd Beek. Alledrie totaal verschillende stijlen. Ik neem aan dat Zidane toch een bepaalde speelwijze in gedachten heeft? Waarom niet iemand zoeken die daar in past. Nu lijkt het wel kopen om het kopen. We hebben een middenvelder nodig maar het maakt niet uit wie of wat

Goed seizoen bij Ajax, maar 1 zwaluw maakt altijd nog geen zomer. Real is in mijn ogen te hoog gegrepen. Ga dan naar een club als Valencia.

Heb het hier al tig keer gezegd. Absoluut niet klaar voor Madrid. En zijn scorend vermogen is nu net het probleem: hij heeft afgelopen seizoen gewoon teveel kansen gemist in de CL

Ik zie deze jongen net als Klaassen. Bijna dezelfde kwaliteiten. Veel loop vermogen, diepgaand bewegelijk enzovoorts Maar verder niet echt een kwaliteit waar de top clubs willen. De jong en De Ligt hebben dat bijvoorbeeld. Hoe kan Real van Pogba en Eriksen naar vd Beek gaan?? die twee hebben meer kwaliteiten dan vd Beek. Deze jongen is niet eens zeker van een basisplaats bij Ajax en bij Oranje sws ook niet. geloof niet gewoon niet .. hij blijft 100% in A'dam

Heeft uitgeblonken in een jaar waarin alles lukt bij Ajax. Als je nu 60 miljoen kan vangen als Ajax zijnde meteen doen. Scenario a la Dolberg ligt op de loer. Zeker zonder de beweeglijkheid van De Jong en waarschijnlijk Ziyech om hem heen komend seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

69 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 0 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 24 juli
Real Madrid lijkt Lucas Silva te gaan slijten in Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren