Pierie kan het goed vinden met collega: ‘Ik leer Spaans en hij leert Engels’

Dinsdag, 25 juni 2019 om

Kik Pierie is onder de indruk van het niveau bij Ajax. De verdediger, die voor vijf miljoen euro overkwam van sc Heerenveen, maakte dinsdagavond zijn officieuze debuut voor de Amsterdammers in de oefenwedstrijd tegen Quick '20 (2-11 winst). De mandekker heeft in korte tijd een band opgebouwd met Lisandro Martínez, die eveneens voor miljoenen naar de hoofdstad kwam.

"Wat me het meest is opgevallen tot nu toe? Het hoge niveau", vertelt Pierie na afloop van het oefenduel voor de camera's van FOX Sports. "Het niveau is natuurlijk heel anders dan bij Heerenveen. De beleving is ook heel anders. Hier gaat het om één ding en dat is winnen, dat zie je eigenlijk terug in alles."

Pierie speelde dinsdagavond 45 minuten mee tegen Quick '20. "Een mooie ervaring. Het is en blijft gewoon voetbal, daarin verschilt het niet veel. Voor mij is het natuurlijk een ontzettend goede leerschool." Pierie speelde tegen de amateurs centraal in de verdediging, maar kan ook als linksback uit de voeten. "Maar daar wordt nog niet serieus over gesproken, meer algemeen, nog niet heel diepgaand."

Pierie speelde samen met linksback Martínez, de andere miljoenenaankoop van Ajax. "Ik zit met Lisandro in een hotelkamer. Hij kan nog niet zo goed Engels, dus ik ben een beetje Spaans aan het leren, en hij Engels. Ik kan het wel goed met hem vinden." Pierie heeft komend seizoen een duidelijke missie. "Mijn doel is natuurlijk om zo snel mogelijk in het eerste elftal te komen. Deze voorbereiding moet ik gewoon zorgen dat ik er sta en mijn kans pak, dan zien we vanzelf waar het op uitkomt", besluit de jeugdinternational.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door martie_)

De sfeer ziet er weer fantastisch uit bij Ajax ondanks de nieuwe namen.
Vorig jaar was dat ook zo geweldig en dan zie je ook dat je een echt team hebt dat voor elkaar door het vuur gaat. Is natuurlijk mooi dat het team niet uit 11 spelers bestaat maar gewoon een stuk of 18.

25 juni 2019 om 22:45

Natuurlijk grote onzin wat je nu zegt! Aan het begin was de sfeer niet geweldig. Tadic kreeg het nummer van ziyech. Waar hij het niet mee eens was. Op het veld was er toen ook nog niet echt een klik tussen die 2. Uiteindelijk natuurlijk wel. Maar op het begin was het niet zo roos kleurig als je nj beweert.

25 juni 2019 om 22:59

Ik refereer naar vorig seizoen, had ik beter kunnen verwoorden inderdaad.
De Sfeer was aan het eind van het jaar super bij Ajax en dat trekt zich nu met de nieuwe spelers goed door.

25 juni 2019 om 23:18

Dat is inderdaad waar.

25 juni 2019 om 23:30

Nog steeds grote onzin wat je zegt. Het vorige seizoen waar je het over had is precies 7 weken geleden.

26 juni 2019 om 05:42

Dan heeft hij toch gelijk als hij eind vorig seizoen zegt. Al bijna 2 maanden geleden en in die periode loop je wat achterstand op. Neem daarbij nieuwe spelers, een Frenkie die weg is en er moet geschaafd worden, wat overigens zeer voorspoedig lijkt te gaan.

26 juni 2019 om 11:15

Klopt niet wat je verkondigt. Ziyech heeft nooit problemen gehad met Tadic. Vanaf dag 1 was er op het veld er de klik en wisten ze elkaar al snel te vinden. Dat het nummer werd afgepakt was een mispeer van Overmars. Die door een domme belofte aan Tadic. Ziyech baalt nog steeds van de manier hoe daar door een Overmars mee omgegaan is.

25 juni 2019 om 23:33

Kansloze redenatie is dit...op 1 goed seizoen gebaseerd haha. Alsof het nog beter gaat ipv minder straks nadat de beste spelers weg zijn. Doe gewoon normaal zou ik zeggen

Prima kerel, hoop dat die zich kan ontwikkelen bij Ajax. Sowieso aankomend seizoen verwacht ik met alle concurrentie dat die nog niet veel gaat spelen.

Heb niet kunnen kijken zit in de UK maar hoe was de wedstrijd en dan met name de nieuwe spelers Martinez en Pierie en de rest als meer mee hebben gedaan?

25 juni 2019 om 22:15

Ik hoop dat Pierie naast Spaans ook leert verdedigen. Man man man.

25 juni 2019 om 22:28

Ok was het zo matig tegen een amateur vereniging?

25 juni 2019 om 22:37

Ja helaas wel. Wel vaardig aan de bal, dat is mooi.

26 juni 2019 om 00:27

Zou hij dan niet een optie zijn voor op het middenveld eventueel? Hij is namelijk ook al niet de grootste. Lijkt me dat hij als defensieve middenvelder wel kan renderen.

26 juni 2019 om 02:17

Ik zou toch denken dat je als def. middenvelder ook vooral verdedigend je mannetje moet kunnen staan en dat kan die jongen dus niet...

25 juni 2019 om 22:29

Martinez speelde in aanvallend opzicht goed mee. Pierie had het verdedigend soms lastig en opbouwend was het ook niet spannend. Verder speelde Gravenberch en Jensen een goede wedstrijd!

25 juni 2019 om 22:39

Vond Cerny, Labyad, Klaas, de Wit ook goed spelen.

25 juni 2019 om 22:46

Lang was ook bij 4 goals betrokken, vind ik nu al een heel stuk beter dan Labyad .

Haha hij vindt in het niveau nu al hoog.. Arme jongen, dit is een veredeld jeugdelftal.. Als je dit niveau al hoog vind en je hier al van onder de indruk bent, ga je het heel erg lastig krijgen. Ook van de supporters ga je geen grote steun kunnen verwachten waarschijnlijk. De meeste waren het niet eens met zijn komst en transfersom, omdat er twijfels zijn en vandaag tegen Quick was direct al niet overtuigend..

25 juni 2019 om 22:34

Ja, de basisspelers zijn er nog niet eens bij. Als die allemaal weer aansluiten gaat hij pas het echte niveau zien, dat wordt schrikken voor hem denk ik als Tadic, Ziyech of Neres tegenover hem staan op de training. Heb deze aankoop ook nooit zo goed begrepen. Een speler kan zich uiteraard snel ontwikkelen maar hij is mij nooit opgevallen als groot talent bij Heerenveen. Iemand snel afschrijven doe ik nooit maar hij heeft nog een lange weg te gaan.

25 juni 2019 om 23:07

Hij moet toch wat zeggen en hij wil graag positief zijn. Niks mis mee in mijn ogen. En beoordeel die kerel eens gewoon na 10 wedstrijden in de ED bij Ajax. Talent heeft hij echt wel. Dit soort populistische bullshit schrijf je gewoon om te scoren bij iedereen die zijn twijfels had bij de transfer. Ik zeg niet dat ik het een geweldige aankoop vind maar potentie heeft hij imo zeker en ik vind het mooi om hem in een ajaxshirt te zien.

25 juni 2019 om 23:40

Ik zeg het, omdat ik dat vind. En dan heb ik mezelf in die reactie nog ingehouden. Ik begrijp werkelijk waar niks van zijn komst, heb in zijn Eredivisie wedstrijden voor Heerenveen geen enkel moment gedacht dat hij op termijn iets voor Ajax kon gaan betekenen en zelfs in dit oefenpotje tegen amateurs is hij zelfs in staat om één van de slechtste op het veld te zijn. Voor een paar ton kan Ajax gokjes wagen, maar als een speler 5 miljoen kost verwacht ik veel meer dan het niveau dat hij tot nu toe heeft laten zien bij Heerenveen en ook heb ik daar geen noemenswaardige ontwikkeling bij hem kunnen zien. Ajax had deze jongen gewoon lekker met rust moeten laten voorlopig. Als hij dan toch stappen blijkt te maken, konden we hem alsnog kopen.

25 juni 2019 om 23:55

As is verbrande turf en Pierie is nu Ajacied. Zijn transfersom heeft hij verder weinig mee te maken en als iedereen deze jonge jongen nu gaat bekritiseren dan wordt het een self-fulfilling prophecy en is de kans inderdaad kleiner dat hij slaagt. Dus geef hem een kans, steun hem waar mogelijk een wie weet komt het allemaal goed. En als je toch wil zeiken, dan op Overmars.

26 juni 2019 om 00:15

Ik neem aan dat hij gewoon positief over zijn nieuwe club is.

En nu nog leren verdedigen.....

Leuk voor die jongen dat hij Spaans leert , nu alleen nog even leren verdedigen. Zorgwekkend het gemak waarmee hij eruit word gelopen door amateurs, zeker op de eerste meters. Daarnaast ook als een schuimpje de duels in.... ik moet het nog zien.

Ach ach de jongen word nu al neergesabeld, typisch. Geef die jongen een eerlijke kans, met negativiteit gaat ie het echt niet beter doen..

25 juni 2019 om 23:10

Echt he. Ik schaam me soms echt voor mede ajacieden en hun simpele beredenering. We gaan het zien met deze kerel. Ik hou wel van zijn nuchtere blik op het voetbal

25 juni 2019 om 23:26

Idd...Gewoon normaal doen en hoop dat deze speler zich goed ontwikkelt ipv nu al negatief doen

Hopelijk kan hij aanhaken bij het niveau van Ajax en toch nog een stuk beter presteren dan hij bij Heerenveen heeft gedaan. Zoals al beschreven is kan Pierie echt goed voetballen. Aan de bal maakt hij vaak de juiste keuze en is erg rustig. Daarentegen staat hij wel centrale verdediger en is de eerste taak voor een verdediger om goed te kunnen verdedigen. Helaas beheerst hij dit nog niet zo goed. Ik hoop dan ook echt dat hij hier stappen in weet te maken!

er moet wel een opvolger voor De Ligt gaan komen tenzij Schuurs dat gaat worden die wel lengte heeft. zoniet heeft Ajax straks het kleinste verdedigende centrum van Europa

Pirie heeft een goede mentaliteit. Ik zie hem dit jaar nog niet in het eerste maar op termijn komt hij er wel denk ik. Ben wel benieuwd naar hem Zouden ze geen Nederlands moeten leren trouwens..... wel zo handig voor die jongen, voor het publiek/ fans en medespelers.

26 juni 2019 om 09:11

Voor zo'n Zuid-Amerikaanse speler is Engels natuurlijk veel handiger en makkelijker om te leren. Zal vast ook wel wat Nederlandse lessen erbij krijgen. Denk ook dat hoe je het ook wend of keert ze gemotiveerder zullen zijn om Engels te leren dan Nederlands, want daar hebben ze in het vervolg van hun carriere ook meer aan.

26 juni 2019 om 09:18

Gedeeltelijk eens hoewel in Frankrijk, Duitsland, Italie, Spanje het gewoon vereist is die taal te leren.het is hoogstens handig als hij hierna naar Zweden, Engeland of Gibraltar gaat. Vind . het nogal minachtend naar de achterban. Helemaal omdat ons ajax predikt dat het Nederlands wil zijn met veel eigen jeugd en NL internationals.....

26 juni 2019 om 10:58

Minachtend vind ik een groot woord. Het is ook neit voor iedereen even makkelijk om een nieuwe taal te leren. Maar het is logisch dat Engels in eerste instantie meer prioriteit heeft. Omdat dat waarschijnlijk wat sneller zal gaan. Maar volgens mij leren de meeste spelers wel Nederlands bij Ajax. Alleen voelt niet iedereen zich daar uiteindelijk prettig bij in bijvoorbeeld de media en dan is Engels makkelijker (zie een Tadic of Dolberg). En helaas denken sommige mensen dan meteen dat ze geen Nederlands willen leren.

Maar Suarez sprak uiteindelijk ook gewoon Nederlands ja.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3 fans
Verdediger, 19 jaar

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Real Madrid moet op korte termijn tweehonderd miljoen euro aan uitgaande transfers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren