Excelsior versterkt zich met voormalige Spartaan: ‘Dat ligt wellicht gevoelig’

Dinsdag, 25 juni 2019 om

Thomas Verhaar vervolgt zijn loopbaan bij Excelsior, zo meldt de Rotterdamse club dinsdag via de officiële kanalen. De 31-jarige vleugelaanvaller speelde het afgelopen halfjaar voor Ajax Cape Town, de satellietclub van Ajax in Zuid-Afrika. Zijn nieuwe verbintenis in het Van Donge & De Roo Stadion loopt tot medio 2021. Verhaar mag zich opmaken voor de Keuken Kampioen Divisie, want voor Excelsior kwam na vijf seizoenen een einde aan het verblijf in de Eredivisie.

“Voor sommige mensen zal mijn overstap naar Excelsior wellicht gevoelig liggen, maar ik heb dat zelf totaal niet”, verwijst Verhaar op de website van zijn nieuwe werkgever naar zijn verleden bij Sparta Rotterdam. “Ik ben Rotterdammer en heb een tijd bij Sparta gespeeld. Ik ben echter te weinig voetbalsupporter om daar moeite mee te hebben. Ik ben meer liefhebber van voetbal en Rotterdam. De Eredivisie heeft wat mij betreft drie Rotterdamse clubs nodig, dus daar moeten wij zo snel mogelijk voor zorgen.”

Excelsior ging snel over tot actie, toen bleek dat een langer verblijf in Kaapstad niet mogelijk was. “Daarna is het snel gegaan. In Rotterdam werken vind ik prettig. Bovendien is Excelsior al jaren een stabiele en gezonde club, die al jaren bouwt aan een mooie toekomst. Sportief heeft Excelsior een kleine knauw gekregen, maar ik heb er veel vertrouwen in dat de groei van de club zich gaat doorzetten.”

Verhaar kijkt uit naar de eerste training van de voorbereiding, die voor woensdag op de agenda staat. “Er staat al een goede selectie. Voor Excelsior geldt dat er na de eerste training meestal nog wel wat bijkomt, dus ik ben benieuwd welke konijnen nog uit de hoge hoed gaan komen. Ik vind het ook leuk dat Sander Fischer, met wie ik bij Sparta heb gespeeld, terug is. Ik kijk ernaar uit om morgen aan het seizoen te beginnen.”

De routinier speelde in het verleden ook in de jeugdopleiding van Willem II en bij amateurclub VOC. In het seizoen 2013/14 volgde in de Verenigde Staten een avontuur bij Houston Dutch Lions, waarna hij bij Sparta tekende. Met die club veroverde de buitenspeler in 2016 het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. Verhaar kwam uiteindelijk tot 41 doelpunten en 42 assists in 129 wedstrijden namens De Kasteelheren.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.


Poll

Een goede aanwinst voor Excelsior?


Gerelateerd

6 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Spijtig om hem straks terug te zien op Kralingen. Onder iedere andere trainer had hij een onbetwiste basisspeler geweest bij ons...

25 juni 2019 om 15:38

Het is inderdaad spijtig, maar hij zou zeker niet in de basis moeten beginnen bij ons. Los daar van een goede gast

Als het contracteren van een speler van het kaliber Verhaar door Excelsior al gevoelig zou liggen op het Kasteel dan zijn er al honderden "gevoelige" transfers geweest. Ga maar eens zoeken in 50 jaar betaald voetbalhistorie in Rotterdam. Je vindt ze bij bosjes tegelijk die zowel Excelsior als Sparta dienden.

25 juni 2019 om 15:46

Idd zelfs deze periode zijn er transfers tussen de clubs geweest. Al vind ik het van Mattheij nog wel jammer. Toch een vaste waarden geweest voor een hoop seizoenen

Excelsior is goed bezig tot nu toe. Hadden we afgelopen winter eens moeten doen! Hopelijk dat we een prima seizoen draaien met een nacompetitie plek aan het einde. Anders het jaar daarop gaan voor het kampioenschap

De Spartanen hebben veelal moeite met Feyenoord en Excelsior. Slaat natuurlijk helaas nergens op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Actuele wedstrijden

2 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Maandag 22 juli
Aron Winter is in beeld als assistent van John van 't Schip bij Griekenland, als laatstgenoemde daar wordt aangesteld als bondscoach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren