Feyenoord noemt straf KNVB ‘buitenproportioneel’ en gaat in beroep

Dinsdag, 25 juni 2019 om

Feyenoord is het niet eens met het vonnis van de tuchtcommissie van de KNVB en gaat in beroep tegen de straf waarbij een beker- of competitiewedstrijd zonder publiek in de vakken R, S en T moet worden afgewerkt. Dat maken de Rotterdammers dinsdag bekend op de clubwebsite. Feyenoord noemt de straf ‘buitenproportioneel’ en laat de zaak voorkomen bij de Commissie van Beroep.

Supporters met een seizoenkaart in de betreffende vakken mogen de wedstrijd bovendien niet bezoeken. Feyenoord heeft deze straf opgelegd gekregen vanwege het afsteken van vuurwerk door supporters tijdens de bekerwedstrijd tegen Ajax op woensdag 27 februari. Behalve de lege vakken heeft de club ook een geldboete van 15.000 euro opgelegd gekregen. Deze straf van de tuchtcommissie is conform de eis die de aanklager betaald voetbal van de KNVB had neergelegd.

“Feyenoord laat deze zaak nu voorkomen bij de Commissie van Beroep. Dit onder meer omdat de club de straf buitenproportioneel acht en het onjuist vindt dat door het sluiten van hele vakken ook supporters worden gestraft die niets met het vuurwerk te maken hebben gehad”, schrijft Feyenoord op de website. “Wanneer de zaak door de Commissie van Beroep wordt behandeld, is nog onbekend. Daarmee is ook onduidelijk om welke wedstrijd in het nieuwe seizoen het gaat, als de straf uiteindelijk onverhoopt gehandhaafd blijft.”Gerelateerd

81 reacties (laatste reactie door sirius)

Volkomen terecht dat ze in beroep gaan bij deze aller aller aller aller eerste overtreding mbt vuurwerk! Go Feyenoord...

25 juni 2019 om 14:31

Je doet sarcastisch, maar ik vind het echt zwaar terecht. Altijd maar dat brave gedoe, kotsmisselijk wordt je ervan. Wat is er nou helemaal voor probleem met wat fakkels? Hoe vaak gebeurd er nou echt een ongeluk? Met Ajax-Parma was ik in het olympisch stadion. Legendarisch. In de nacht van tevoren werden de honderdduizendklappers daar - en in de meer - al binnengesmokkeld en zelfs tijdens de wedstrijd afgestoken. Er werd geprobeerd dat zo te timen dat de laatste grote knal samenviel met het eindsignaal. En honderden fakkels. Prachtig vond ik het als klein jochie. En nu vind een hele generatie het prima dat de overheid ons weer iets heeft verboden, maar waarom weet eigenlijk niemand. Kijk als het gebruikt wordt om anderen te verwonden moet je die mensen aanpakken. Maar als het gewoon sfeerverhogend is, laat die mensen lekker vrij zijn en een fakkeltje afsteken man. Kapotgeregeld dit land en allemaal makke schapen die klaar staan met hun vingertje want? Want “het mag niet”.

25 juni 2019 om 14:42

Helemaal mee eens. Het meest schrijnende nog vind ik onze 'eigen bobo' Michael van Praag (ooit op z'n Twitter geweest?). De beste man is compleet voor het verbannen van vuurwerk, maar heeft eigenlijk geen idee waarom. In discussie gaan doet hij niet, want stel voor dat hij een slippertje maakt.. Voor hem is een sterretje hetzelfde als een handgranaat. En zodoende is elke vorm van pyro/vuurwerk is levensgevaarlijk.

Tuurlijk; knalvuurwerk, etc. Weg ermee. Maar fakkels? Kom aan..

25 juni 2019 om 14:42

Eens dat het mooi kan zijn, die fakkels enzo. Echter hebben we ook vaak genoeg gezien dat die dingen wel degelijk gebruikt werden om mensen te verwonden. Ik noem even het tweeluik tussen Ajax en Standard in de Europa league van 2016. Neem aan dat die wedstrijden ook op je netvlies gegrift staan? Of iets recenter de wedstrijd tegen AEK daar in Griekenland. Je hoort zelden dat er iemand gewond door is geraakt, dat ben ik met je eens. Er hoeft echter maar 1 doorgesnoven idioot bij te zitten die dat ding bewust tegen je harses gooit en je hebt een groot probleem. Begrijp me niet verkeerd, van mij hoeft het niet zo nodig verboden te worden hoor. Maar zo onschuldig als jij het stelt is het absoluut niet altijd.

25 juni 2019 om 15:13

EXACT! In zo’n maatschappij leven we, waar het gros accepteert dat de hele wereld wordt ingericht op een onnoemelijk klein risico dat er een doorgesnoven idioot tussenloopt. Weet je wat het probleem is oxxis? Je kunt alles kapotorganiseren en doodmaken met regeltjes, en zodra iets misgaat er een nieuw wetje op loslaten. Maar daarmee is die idioot niet opeens verdwenen. Het ironisch is juist (mijn overtuiging) dag dit ziekelijke gedrag van de overheid in de hand werkt dat mensen niet meer nadenken en zelf geen verantwoordelijkheid nemen. Voor alles is toch al een regel, een onbenul met een kladblok die je noteert - én een straf die je krijgt als je je er niet aan houdt. Het verkeer is een mooi voorbeeld. Hoe meer regels, hoe slechter de chauffeurs, iedereen is in slaap gesuft omdat alles toch al georganiseerd is, naar o wee als er eens iets onverwachts gebeurd. Ik heb een tijdje in Beiroet gewoond waar zo’n beetje nul verkeersregels zijn. Het is een chaos maar het werkt en er gebeuren niet meer ongelukken dan bij ons, omdat de mensen veel beter opletten. Ik hou gewoon niet van alle onnodige inmeninging van de overheid bij werkelijk fukkin alles wat we doen. Vuurwerk is inderdaad niet helemaal onschuldig nee, so what? Blijf zelf ook nadenken of iets nou echt zo ernstig is svp.

25 juni 2019 om 15:25

Eigenlijk is het allermooiste voorbeeld, precies dit voorbeeld zelf. Fakkels zijn verboden, en toch steken mensen het graag af. Heel begrijpelijk dat de KNVB er een slaatje uit wil slaan met boetes hoor, maar als iedereen zo graag predikt over veiligheid en bla bla bla. Is het dan in de wetenschap dat mensen het, na vele jaren verbod, toch wel binnensmokkelen en afsteken, niet veel slimmer om mensen van informatie te voorzien. Zodat als je buurman ondeugend is en een fakkeltje afsteekt, je beseft dat het heet is en wat spettert, zodat je een stapje opzij kunt doen. Vergelijk het met een flitspaal. Het idee zou zijn verkeersveiligheid toch? In Frankrijk zetten ze dat ding op een plek waar het in het belang van de verkeersveiligheid is, en kondigen ze hem aan, zodat je zorgt dat je niet te hard rijdt. Bovendien is tot de eerste 20km/u te hard een schappelijke boete en neemt dat toe bij onverantwoord gedrag. Dan snap ik de opzet en het doel. Hier, springt een verstopte malloot op een totaal onlogische plek uit de bush om je met een lasergun te verrassen op 5km/u te hard, dat neigt toch meer naar geld als drijfveer. Dus wat is het doel? Wil je veiligheid in het stadion? Dat krijg je niet met zware straffen voor fakkeltjes.

25 juni 2019 om 15:45

Mijn sarcasme is gericht tegen het beroep, ik vind het namelijk een volstrekt belachelijke actie dat deze notoire misdragingen club in beroep gaat!

25 juni 2019 om 16:11

Dat is nog veel kwalijker, dan zeg je eigenlijk: omdat feyenoordsupporters zich in het verleden hebben misdragen moet de club maar blind elke sanctie accepteren? Mijn kritiek is juist dat mensen zelf niet meer nadenken over hoe erg iets nou eigenlijk helemaal is. Ik vind lege vakken + deze boete niet in verhouding en het beroep lijkt me zeer terecht. Dat staat los van eerdere misdragingen.

25 juni 2019 om 16:21

Ik vind het echt een voorbeeld waarom we voetbal en hun hooligans nooit onder controle krijgen. Er is iets verboden en toch gebeurt het dan krijg je een milde straf en gaan we in beroep en vaak krijgen we een nog mildere straf. Dat is precies de reden waarom men valt denkt schijt aan wat wel en niet mag en de straf valt wel mee. Ik heb het niet alleen over vuurwerk maar over alles wat er gebeurt in het stadion wat niet mag. Straffen hoeven wat mij betreft niet eens ik verhouding te staan maar mogen buitenproportioneel hoog zijn mbt wetten bewust overtreden. Eerst maar weer eens wat rust en positiviteit in de stadions voor we denken aan sfeer acties die veel risico met zich meebrengen.

25 juni 2019 om 16:28

Bahbah, Klinkt echt als een aanhanger van een politiestaat. Rust en orde op basis van wetten en controle.. Kun je ook nog onderscheid maken tussen wat siervuurwerk en hooliganisme? Noem je dit een milde straf voor wat bengaalse fakkeltjes? Jij bent dus echt van de regels zijn regels, en die nemen we klakkeloos aan omdat... het regels zij en regels zijn er vast niet voor niks. De gevolgen zie je, er gebeuren heus niet minder ongelukken in ons land, ondanks dat voor elk nieuw probleem een nieuwe regel wordt ingevoerd. Persoonlijk geloof ik meer in persoonlijke vrijheid en verantwoordelijkheid. De overheid moet de poten van veel meer zaken aftrekken, dat is goed voor het gezonde verstand.

25 juni 2019 om 16:35

Manodedios ik ben niet van een politiestaat. Ik ben klaar met het aantal incidenten in voetbal stadions. Ben klaar met het gedrag van een bepaalde soort lui in voetbal stadions die denken schijt te hebben aan regels. Ik zou eens willen dat we niet gaan nuanceren maar eens wat harder op treden tegen die groep die het verpest voor velen. Ja regels zijn er om je aan te houden en slanke daar schijt aan hebt ben je een risico. Dat staat los van het argument om meer regels te creeeren. Eerst maar eens minder regels daar waar het gied gaat en regels hanteren daar waar het structureel fout gaat. Slappe gedoe en het maar nuanceren van het schijt hebben.

25 juni 2019 om 17:31

Manodedios

"persoonlijk geloof ik meer in persoonlijke vrijheid en verantwoordelijkheid. De overheid moet de poten van veel meer zaken aftrekken, dat is goed voor het gezonde verstand."

Uit jouw betoog haal ik dat het dus maar beter is dat de overheid ons behoed vor mensen zoals jij. Want dat gelul over dat gezonde verstand in combinatie met doorgesnoven en compleet bezopen eikeltjes daar ben ik inmiddels kots- en kotsmisselijk van! Sorry hoor, maar je hele aanklacht hier tegen de 'politiestaat' is even zielig als dat het verwerpelijk is. Politiestaat...???? Man waar is jouw verstand? Weleens in het buitenland geweest, ergens buiten Europa? En dan gaan roepen dat we hier, waar we vrijer zijn dan waar ook in de wereld, werkelijk in alle opzichten, 'in een politiestaat leven'?? Volledig krankjorem en écht een karakatuur van Nederland.

Bottom line is vrij eenvoudig. Die zichzelf supporters noemende eikeltjes weten dat ze geen vuurwerk mogen afsteken. En, nog veel belangrijker, ze wéten ook dat als ze daar schijt aan hebben en zelf wel eventjes willen bepalen wat zij zelf doen, dat zij daarmee de club duperen omdat ze ook wel weten dat de club 100% zeker gestraft wordt. Maar nee hoor, wat doen die eikeltjes, gewoon lekker toch vuurwerk afsteken. Sorry hoor, maar als je dan een betoog gaat houden over dat het hier Noord Korea is omdat mensen zich niet wensen te houden aan duidelijke regels, dan sla je niet alleen een plank volledig mis, je geeft ook exact aan wat er mis is in Nederland. Waar exact die mensen roepen dat buitenlanders hier de boel verpesten, de baantjes inpikken en alle vrouwen, terwijl dat dezelfden zijn die zich aan geen enkele wet houden, crimineel zijn en nog nooit een bijdrage hebben geleverd aan de maatschappij!

Niks ervan. Deze straf is terecht, proportioneel (want niet de eerste keer) en ik zou de beroepscommissie na deze schandalige actie van het Feyenoord bestuur (straf had uiteraard aanvaard moeten worden en de schade verhaald op de afstekers van het vuurwerk) willen adviseren om in beroep de straf te verzwaren naar een wedstrijd met een volledig leeg stadion. Eens zien of het daarna ophoudt..

'persoonlijke vrijheid', ....... kom op joh, wat een bullshit! Welke persoonlijke vrijheid in een stadion met 50.000 man???

25 juni 2019 om 17:43

Kinderen met autisme doven blinden mensen die bang zijn voor vuurwerk ik doe maar een gok

25 juni 2019 om 15:34

Ook bij Groningen een verbod op een vak en een boete. De kleine groep verpest het voor de grote groep zoals altijd in dit land.

Maar 15000 euro. En in augustus is toch de helft van de seizoenkaart houders nog op vakantie. Accepteren die straf. Netten ophangen en volle bak camera's op die vakken zodat de volgende keer de 'tyfo's' zelf de boete kunnen betalen. Het moet toch een keer ophouden! Je kan niet elke keer klagen naar de Knvb, hand in eigen boezem en beleid voeren in eigen huis.

25 juni 2019 om 14:18

Hoezo accepteren ? Wat is er gebeurd na de wedstrijd ajax o19 tegen feyenoord o19 ? Welke sancties zijn er genomen tegen ajax ? Geen een ! En dan nu een beetje lopen roepen dat feyenoord dit maar moet accepteren ? Schandalig gewoon

25 juni 2019 om 14:23

Ze hebben een boete ontvangen van 2.500 euro.

25 juni 2019 om 14:24

Wat is er gebeurd tijdens en na de wedstrijd op Varkenoord? Welke sancties zijn er genomen tegen Feyenoord? Geen een!

25 juni 2019 om 14:25

En welke vakken moesten er leegblijven ? Geen 1.

25 juni 2019 om 14:25

Wat er bij O19 gebeurd is staat wel geheel los van wat hier gebeurd is. Maar Feyenoord neemt het in deze dan ook voor de supporters die hier niets mee te maken hebben, maar goed.. Dat houd je altijd.

On: Ik ben groot vuurwerkliefhebber (fakkels, geen knalvuurwerk) in stadions om het sfeerverhogend te maken. Maar helaas wil de Uefa dit compleet uitbannen en zodoende de Knvb dus ook. Als boetes niet helpen, moeten dit soort maatregelen helaas getroffen worden. Het is alleen ontzettend jammer dat er niet in oplossingen gedacht wordt door de Uefa. Brondby heeft bijvoorbeeld met de fans fakkels ontwikkeld die niet branden, die naar mijn weten overigens nog niet toegestaan zijn (zero tolerance, he)

25 juni 2019 om 14:26

@Supernico31, want daar zijn ook familieleden aangevallen ofso? Er is helemaal niks noemenswaardigs gebeurd op Varkenoord.

25 juni 2019 om 14:29

Ben toen op varkenoord geweest, ben het volledig met je eens dat ze daarvoor gestraft moeten worden. Maar de opmerking gewoon accepteren terwijl er bij de gebeurtenis op de toekomst ( die imo vele malen erger was dan op varkenoord) zo'n lage straf uitkwam gaat er bij mij niet in.

25 juni 2019 om 14:42

Alleen wat spreekwoorden en vuurwerk wat amper het veld opkwam.... oef wat erg !

25 juni 2019 om 15:13

Kun je niet met elkaar vergelijken. De jeugd valt namelijk onder het amateurvoetbal en niet onder de proftak

25 juni 2019 om 23:44

Oh ja. En het gooien van een steen richting de spelersbus vol jonge jongens vergeet je even te vermelden...

25 juni 2019 om 14:50

Accepteren? Wordt bij elke wedstrijd in de eredivisie fakkels bijna afgestoken.. maar lees altijd alleen dat feyenoord gestraft wordt!

25 juni 2019 om 15:15

Dat is onjuist, op basis van precedenten zou je zelfs kunnen zeggen dat Feyenoord nog goed weg komt. NAC heeft ooit een wedstrijd alle vakken moeten sluiten nadat er massaal vuurwerk is afgestoken.

25 juni 2019 om 20:36

Groningen is voor exact hetzelfde gestraft toch? Leeg vak en 15k boete? Vanochtend artikel op VZ...

Ik vermoed dat de heer van Benthem de potloden alweer aan het slijpen is.
Feyenoord moet zelf harder optreden tegen sukkeltjes die vuurwerk mee naar binnen nemen maar een beetje hulp van het OM kan geen kwaad. Feyenoord kan deze personen hoogstens een stadionverbod opleggen maar boetes en celstraffen kan alleen via justitie.
Vuurwerk hoort niet in een stadion thuis dat lijkt mij duidelijk. Beter fouilleren en zwaardere straffen via justitie is het enige wat helpt.

25 juni 2019 om 14:17

Stadionverbod voor 10 jaar. Kijken hoe lang ze dan nog met vuurwerk ed aan komen zetten

25 juni 2019 om 14:22

Of vol in de media uitspreken dat het een zeer terechte straf is en dat dat schuim maar moet stoppen met kaartjes kopen en de wedstrijden verzieken alsmede het imago van Feyenoord! Dan ben je echt constructief met je club tegen zinloos geweld in woord en gebaar bezig!

25 juni 2019 om 14:28

Wedstrijden worden natuurlijk allesbehalve verziekt door fakkels. Draagt alleen maar bij aan de sfeer.

25 juni 2019 om 16:23

Ja aan een grimmige sfeer bij supporters die denken boven de wet te staan. Straffen en hard ook. Softe gedoe in Nederland en gebeurt er iets is iedereen verbolgen.

25 juni 2019 om 17:32

Was meer dan fakkels alleen! De haat en de spreekkoren tot racistisch aan toe.. de sfeer was beklemmend!

26 juni 2019 om 07:43

@ramondore,
Dat kan jij zo hebben ervaren maar daar gaat het hele artikel niet over........

27 juni 2019 om 15:16

Het gaat erover dat Feyenoord in beroep gaat tegen een straf en naar aanleiding van het gedrag van zn suporters in die wedstrijd zouden ze als statement iedere straf moeten accepteren.

25 juni 2019 om 15:15

Feyenoord kan deze personen volgens mij zelf geen stadionverbod geven. Volgens mij kan alleen de knvb dit. Ze kunnen ze uiteraard wel bij de knvb aangeven, zodat ze vervolgens een stadionverbod krijgen.

25 juni 2019 om 17:34

Musi26

Clubs kunnen, uiteraard, wel degelijk een stadion verbod geven. Zo raar zijn als dat niet zou kunnen. Clubs bepalen, uiteraard, zelf wie er binne hun stadion mag komen en wie niet.

Alleen kan een club dan weer geen landelijke stadionverbod opleggen. Dat kan dan alleen de Knvb.

Terechte boete. En geen fc utrecht ontsnap clausule hier. Als feyenoord dit niet wil; laat clubs dan eens keihard de schuldigen aanpakken ipv steeds laten wegkomen. Neem je als club niet je verantwoordelijkheid, dan maar een heel vak eruit. Zelfde geldt dus voor elke andere club in nederland.

25 juni 2019 om 14:38

Waar heb je het nou over man, de schuldigen keihard aanpakken??? Je praat alsof het een verkrachtingszaak betreft. Terechte boete, je veranrwoordelijkheid nemen, dan maar een vak eruit ... Zware woorden voor het afsteken van wat siervuurwerk vindt je zelf ook niet. Los van dat het verboden is, los van dat het nou eenmaal een opgelegd regeltje is, probeer ook zelf eens na te denken en leg jij mij zelf nou eens uit waarom je persoonlijk zo vurig bent voor het keihard aanpakken van een club waar mensen een fakkeltje afsteken. Vertel?

25 juni 2019 om 14:57

Ben het met je eens maar wat niemand beseft is dat die fakkels als ze in brand staan 1000 graden zijn en dan hoeft er maar iets mis te gaan en de ramp is dan niet meer te overzien. Je kan als supporter dan wel zeggen maar er is tot nu toe nog niets verschrikkelijks gebeurd maar van dat standpunt mag je niet uitgaan want eens zal het de 1e keer zijn.

25 juni 2019 om 15:19

Fakkels zien er op afstand en op tv leuk uit, maar als je er vlak naast staat, dan is het minder prettig. Uiteraard zou je kunnen zeggen dat de meeste personen die in hetzelfde vak zitten er geen probleem mee hebben. Echter gaat het om veiligheid. Nee er heeft zover als ik weet nog nooit een incident plaatsgevonden en dit wil men ook zo houden. Vandaar dat de knvb hard optreedt.

25 juni 2019 om 16:56

Vaak genoeg met brandgaten in m'n kleding thuisgekomen. Dat spul is prachtig, maar laat het door de club organiseren en fouilleer wat beter. Dan is er ook geen probleem meer.

25 juni 2019 om 17:36

Gaat niet om die fakkels gaat om de spreekkoren racistisch haat dragend en beledigend zelfs nouri werd er bij betrokken het niveau dat deze mensen lieten zien was hemel tergend! En dat hoef je niet tegen te spreken zat er zelf en ben halverwege weg gegaan ongelofelijk wat hier gebeurde zonder dat er iemand optrad! En het erge is het gebeurt omgekeerd bij ons ook vandaar dat ik ondertussen een hekel aan de klassieker heb mensen worden varkens bij Feyenoord en bij ons(Ajax)

25 juni 2019 om 17:39

manodedios

Uit jouw woorden maak ik op dat we dus kennelijk eerst moeten wachten tot er iets ernstigs gebeurd met vuurwerk (iemand die in de fik vliegt, of gedrang met zwaar gewonden omdat er brand uitbreekt, of iets ernstigers) en dat we dus daarna pas, naar goed Nederlands gebruik, allemaal heel hard 'foei' moeten roepen en daarna om koppen die moeten rollen, dat dit niet voorkomen is. Want pas als het kalf is vedronken mag van jou de put gedempt worden.

Onzin! Daarbij houd ik je nog het volgende voor. In sommige gevallen taan clubs wel degelijk gewoon het afsteken van vuurwerk als sfeeractie toe. Prima. Dan is brandweer aanwezig, worden voorzorgsmaatregelen genomen en kan de veiligheid gegarandeerd worden. Niets mis mee. Ben ik vóór!

Maar daar hebben we het niet over. Dit gaat over mensen die schijt hebben aan de club, schijt hebben aan duidelijke regels en die donders goed weten dat ze iets doen wat niet alleen niet mag maar dat bovendien gaat leiden tot sancties tegen de club. Dat zijn dus gevaarlijke mensen, die je gewoon moet weren uit je stadion! Dat zijn geen supporters. Dat zijn idioten. En jouw betoog om deze mensen te beschermen is echt buitengewoon treurig om te lezen, vooral al met je relaas over 'persoonlijke vrijheden'. Ga anders lekker in een land wonen waar geen staat is of zo, ijn Somalië of in Kenia of zo.kun je daar lekker je persoonlijke vrijheden uitleven samen met andere mensen die opzettelijk hun club benadelen en maar niet snappen dat zij hun club schade toebrengen en niet de Knvb die terecht dit gedrag bestraft.

Zeer terechte straf en heel raar dat Feyenoord geen stelling neemt tegen dit tuig! Ik was daar genodigd in de skyboxen en ben in de rust weggegaan tot op het bot beledigd door de spreekkoren en de haat die van de tribunes afklapte!! De zwarte piet voor het niet toestaan van uit suporters bij de klassieker is na recent incident bij een jeugdwedstrijd terecht bij Ajax neergelegd maar door zo te reageren en zelfs in beroep te gaan is het Feyenoord bestuur geen haar beter en nemen ook zij het op voor het schuim van onze samenleving werkelijk om van te walgen!

25 juni 2019 om 14:21

Ajax is hier geloof ik niet eens voor gestraft.

25 juni 2019 om 14:23

Ze hebben een boete van 2.500 gekregen.

25 juni 2019 om 14:24

Wauw... gwn wisselgeld dus eigenlijk....

25 juni 2019 om 14:28

Eens. Ik heb nog niets gelezen over stadionverboden etc. Ik heb het idee dat er intern bij Ajax veel te weinig wordt opgetreden tegen de harde kern. Begint echt uit de hand te lopen. Overal waar ze verschijnen in Europe zijn tal van incidenten.

25 juni 2019 om 14:30

Ja en met name van der sar. Wat een slappeling is dat zeg

25 juni 2019 om 14:31

Wat dacht je van het vuurwerk in de bekerfinale. Heb ik ook nog niks van gehoord.

25 juni 2019 om 14:33

Bedoel je afgelopen jaar ? Ajax willem 2 ? Of bedoel je feyenoord az ? Waar het de az supporters waren

25 juni 2019 om 15:21

De knvb kan moeilijk een straf uitdelen waarover ze niet gaan. De jeugd valt namelijk onder de amateurtak (vandaar de vrij lage boete) en europees valt onder de uefa.

25 juni 2019 om 17:51

En FC Twente moest daarentegen in (bijna) een leeg stadion voetballen. Wat maakt het allemaal uit? Er zijn gewoon regels en als die niet nageleefd worden, word je als club gewoon gestraft. Iedereen moet er dan altijd weer een andere club bijhalen, maar betrek het eerst eens op jezelf en/of jouw club.

25 juni 2019 om 18:35

Ik ga dit niet op mijzelf betrekken. Ik doe zeker niet mee aan dat soort walgelijke dingen. En ik haal een andere club erbij aangezien het lijkt alsof alleen feyenoord bij dit soort dingen (streng) wordt gestraft. Terwijl een club zoals ajax milder wordt bestraft voor iets wat veel erger is.

26 juni 2019 om 15:52

Vallen die voorbeelden onder dezelfde voorwaarden, takken en zijn de gevallen uberhaupt vergelijkbaar? Ik weet in deze niet waar je op doelt als je zegt dat Ajax veel milder is bestraft voor een ander vergrijp, maar je geeft zelf al aan dat de gevallen dus niet te vergelijken zijn.

Dus je krijgt 15.000 euro boete plus een paar lege vakken bij het afsteken van vuurwerk en je krijgt 2500 euro boete bij het aanvallen van ouders van jeugdspelers. Los van dat ik vuurwerkboetes niet per se slecht vind denk ik dat we wel even moeten gaan nadenken over proportionaliteit in deze.

25 juni 2019 om 14:32

Dat dus ! Echt meten met 2 maten

25 juni 2019 om 14:43

Tja dat met twee maten snap ik ook wel want het zijn twee verschillende dingen. Maar ben het er zeker mee eens dat het tuig bij o19 nog een heel stuk zwaarder gestraft mogen worden helemaal in vergelijking met een beetje vuurwerk.

25 juni 2019 om 14:52

Er was sprake van een dreigende sfeer maar er is geen klap uitgedeeld. Die gasten moeten sowieso een stadionverbod krijgen. Eigenlijk die gasten bij Feuenoord ook gewoon die vuurwerk afstaken. Moet toch wel te achterhalen zijn

25 juni 2019 om 15:23

Zwart wit gezien is er niemand aangevallen. Er heeft juridisch gezien een woordenwisseling plaatsgevonden. Doordat de jeugd onder het amateurvoetbal valt is de boete vrij laag, maar ook weer vrij hoog gezien er juridisch gezien alleen een woordenwisseling heeft plaatsgevonden. Voor de duidelijk; ik keur dit gedrag absoluut niet goed!

25 juni 2019 om 16:10

Nee er is niemand aangevallen. En Tupac leeft nog. Wat is dat nou weer voor onzin? Sec genomen is het vanwege een paar stewards dat het niet tot een fysieke confrontatie is uitgelopen, anders was het einde zoek. Maar goed, het gaat hier om Ajax en dan zijn er weer een paar als de kippen bij om het allemaal te bagatelliseren. Walgelijk die selectiviteit.

25 juni 2019 om 16:18

Opmerkelijk dat je het hebt over selectief zijn, terwijl Feyenoord in beroep gaat terwijl in die wedstrijd de meest walgelijke dingen zijn geroepen. Tadic moest in een massagraf liggen en Nouri, ach, dat is bekend. Yep. Inderdaad heel selectief en Feyenoord geeft het juiste voorbeeld hiermee. Na de bekerwedstrijd heb ik dingen gelezen als: ik hoop dat hun vliegtuig naar Spanje neerstort en ze allemaal dood gaan. Alleen maar vanwege een wedstrijd. Maar het is dus goed dat Tadic zo wordt behandeld in het stadion?

25 juni 2019 om 16:50

Als je even het gedeelte post waarin ik zeg dat het goed is dat Tadic in een massagraf hoort te gaan, wat is dit voor walgelijke suggestie en totaal onder de gordel. Als ik moderator was zou ik het wel weten met zo'n laag bij de gronde karaktermoord. Als je even aanwijst in welke passage ik dat soort idioot gedrag goedkeur dan praten we verder. Echt, wat weerzinwekkend.

25 juni 2019 om 20:57

Het is wel een feit dat deze spreekkoren tijdens de wedstrijd, waar zij nu een vuurwerkboete voor krijgen, duidelijk hoorbaar waren. Je noemt het inderdaad niet in je reactie, maar gaat er wel aan voorbij...

Vroeger was er op tv zo reclame: 'hé wat ben je aan het doen?!! Ga boeven vangen!'.

De Knvb doet aan schijnveiligheid. Wanneer het uitkomt laten doen alsof je streng optreedt, maar wanneer het commerciële aspect komt wordt 'sfeer uit R, S en T gebruikt in promotiefilmpjes van Fox. De Knvb is zelf dus verantwoordelijk voor aanzetten van dergelijk gedrag.

25 juni 2019 om 17:48

Dat is natuurlijk gewoon onzin. FOX word niet beheerd door de Knvb en heeft wat dat betreft niets te maken met de Knvb. Het is gewoon een commerciele partij die betreft dat soort filmpjes de mooiste beelden achter elkaar zet.

Het is gewoon heel simpel: Clubs weten dat er streng op word getreden tegen vuurwerk en er zijn tal van voorbeelden waarin clubs gestraft werden door de Knvb. Als clubs eens wat harder optreden tegen mensen die zich niet aan de regels houden, komen dit soort schorsingen al een stuk minder vaak voor.

26 juni 2019 om 11:12

Tuurlijk is het geen onzin, het is onzin dat jij het onzin vindt. Ongelooflijk!

Er is hier sprake van een gedeelde verantwoordelijkheid door een ketenbinding. FOX koopt rechten voor het (live)-uitzenden van Eredivisie materiaal en de Knvb is uiteindelijk de hoogste organisatie.

Wat snap je niet in de tegenstrijdigheid dat een partner van jou beelden als verheerlijking en promotiemateriaal gebruikt die jij aan de andere kant bestraft? Puur uit commercieel gewin nog wel.

26 juni 2019 om 15:50

Zoals ik al zei: Clubs weten dat er streng word opgetreden tegen het gebruik van vuurwerk en kennen de straffen.

Verder is het voor jou ongelooflijk, maar feitelijk kun je mijn betoog niet ontkrachten. Verder kom je gewoon subjectief met voorbeelden die wellicht niet van toepassing zijn.

Van verheerlijking is geen sprake en inderdaad is het waarschijnlijk promotiemateriaal. Echter weten supporters heel goed dat vuurwerk verboden is in een stadion. Dat je de schuld vervolgens bij de Knvb en bij FOX legt, is nogal lachwekkend.

Ik vraag mij altijd weer af wat die beveiligers dan allemaal staan te doen. Worden die gasten niet gefoulleerd ? Worden de risicovakken niet vooraf gecheckt op vooraf binnen gesmokkeld vuurwerk ? Hoe ver kijken de verantwoordelijken, waaronder natuurlijk bestuursleden, weg als er weer eens vuurwerk wordt afgestoken ? Om vervolgens de vermoorde onschuld te spelen ......
Het enige dat ik buitenproportioneel vind is de schade die onschuldigen oplopen omdat sukkels zo nodig met (illegaal) vuurwerk willen spelen.

Normaliteit is het in Nederland en ook bij Feyenoord geen probleem dat de goeden onder de kwade moeten leiden, maar nu opeens wel. Altijd leuk die dubbele moraal in het Nederlandse voetbal.

"dit onder meer omdat de club de straf buitenproportioneel acht en het onjuist vindt dat door het sluiten van hele vakken ook supporters worden gestraft die niets met het vuurwerk te maken hebben gehad”

Tja, is dit niet altijd het geval? Een klein groepje herrieschoppers verknalt het voor de rest. Andere clubs zijn ook op die manier gestraft, dus dat zal voor Feyenoord dezelfde gevolgen hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
Bayern München is al tot een persoonlijk akkoord gekomen met Marc Roca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren