Transfer Jasper Cillessen nadert rap met foto van medische keuring

Dinsdag, 25 juni 2019 om

Jasper Cillessen ondergaat momenteel een medische keuring bij Valencia. De doelman van Barcelona gaat verkassen naar los Che, mede omdat hij bij Barcelona niet aan spelen toekomt vanwege de aanwezigheid van Marc-André ter Stegen. Cadena COPE deelt dinsdag een foto waarop te zien zou zijn dat Cillessen momenteel in een kliniek te zien zou zijn. Ook Sport en El Desmarque maken melding van de laatste ontwikkelingen.

De overstap van Cillessen naar de nummer vier van het afgelopen LaLiga-seizoen is geen verrassing. Al weken doen de verhalen de ronde dat de Oranje-international zijn loopbaan vervolgt bij Valencia, terwijl Neto de omgekeerde weg gaat bewandelen. Mogelijk worden beide transfers pas na 1 juli bekendgemaakt vanwege boekhoudkundige redenen, terwijl enkele Spaanse media nu melden dat de deals deze week al wereldkundig kunnen worden gemaakt.

Valencia zal wellicht eerst Neto voor circa dertig miljoen euro gaan verkopen om zo te voldoen aan de regels inzake Financial Fair Play van het seizoen 2018/19. Cillessen zal voor hetzelfde bedrag overgenomen worden van Barcelona. Diverse Spaanse media maakten al melding van een 'acuerdo total' en met de foto van Cillessen bij Valencia lijkt de deal zo goed als rond.

Cillessen arriveerde maandagavond in Valencia en ondergaat dinsdagmiddag de medische keuring bij de Spaanse topclub. De dertigjarige doelman liet eerder al weten dat hij graag in een grote competitie actief wilde blijven. Diverse topclubs uit Portugal, met name Benfica, hadden ook belangstelling voor Cillessen, maar de keeper lijkt dus te kiezen voor een binnenlandse transfer.

Transferprofiel - Jasper Cillessen
Meer video's

Poll

Een goede vervolgstap van Jasper Cillessen?


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door porque)

Mooie club voor Jasper! Ook niet slecht voor het Nederlands elftal als hij gewoon weer wekelijks gaat keepen.

25 juni 2019 om 12:47

Dan hoop ik wel dat de berichtgeving klopt en dat Neto de andere kant opgaat, Want Neto vindt ik toch nog wel een klasse beter. Als Neto blijft zal cilissen 2e keeper blijven

25 juni 2019 om 12:50

@psv-dor-Liv. Lijkt me niet dat een clubs als Valencia naar verluidt 30 miljoen gaat neertellen voor een 2e keeper.

25 juni 2019 om 12:50

Neto is echt achterlijk als hij als tweede doelman wilt acteren. Volgens mij willen sommige spelers graag Madrid of barca op hun cv puur om te kunnen zeggen; kijk k heb de top gehaald. Ieder zijn ding, ma geweldige stap van Jasper!

25 juni 2019 om 12:52

Zou wel raar zijn, Neto ging weg bij Juve, om aan spelen toe te komen. Bij Valencia gebeurd dat dan en ontwikkelt hij zich sterk, om vervolgens weer tweede keeper te worden.

25 juni 2019 om 13:24

Wie legt mij uit waarom Net voor 30 de omgekeerde weg zou bewandelen als Neto beter is ( en jonger ) dan Cillessen dan gaat Valencia er toch op achteruit....???

25 juni 2019 om 14:02

Ach ach wat een onzin weer " Neto is veel beter dan Cillessen" .
Ja ja daarom zijn de transfersommen ook gelijk.
En is hij al jaren bij elke trainer eerste keus bij Oranje.
Ik begrijp het niet maar de haters van Cillessen zijn er eigenlijk altijd in ruime mate geweest. Terwijl het toch echt een prima keeper is. Misschien is het zn koorknapen uitstraling ofzo? Want aan zn kwaliteiten ligt het echt niet.
Ik hoop ook dat ie in de komende jaren bij Valencia aan de wereld bewijst wat ik al vind; dat ie een puntenpakker is. En in mijn ogen niet eens zo heel veel minder dan ter Stegen. wat ik weer geen geweldenaar vind.

25 juni 2019 om 14:56

Come on Clarkkent2, (bijna) iedereen kan zien wat de zwakke punten zijn van Cillissen, ongeacht clubvoorkeur of wat dan ook. Ik vind het eerder van zwakte getuigen dat bepaalde mensen met bepaalde clubvoorkeuren klaarblijkelijk niet zo bedreven zijn in het omgaan met (terechte) kritiek op 'eigen' spelers

25 juni 2019 om 15:24

wat zijn ze dan, die overduidelijke minpunten? Ik zie ze namelijk niet.
Ik vind echt allround en een puntenpakker.
Gaan we nou weer over die penalties beginnen? *)% vd keeprs is geen penalty pakker. En vd Sar zn hele carriere tot zn 35e ook niet.
Dus das onzin. Ben benieuwd welke zwakke punten jij ziet.
Tis ook geen club dingetje. Tis (net als bij Veltman) echt en persoonlijk dingetje. Mensen van Ajax fans tot ver erbuiten die m gewoon niet moeten. Ik begrijp dat niet.

25 juni 2019 om 16:10

Den klasse beter ook weer.. Alle tropische verassingen zijn, op een enkele uitzondering na misschien, altijd beter dan NL spelers op dit forum. Triest. Neto een klasse beter, lachwekkend. Jasper was 2e-keeper dus stond minder in de picture maar hoe vaak hebben mensen Neto zien spelen.. Altijd hetzelfde liedje hier..

25 juni 2019 om 16:42

Ik zal inderdaad maar niet over de penalty's beginnen. Dat mag niet van Cillissen en jij hebt er kennelijk ook een probleem mee. Maar wat te denken van zijn vermogen om goed positie te kiezen en te anticiperen op onverwachte situaties? En die houdbare bal laatst was ook geen incident he, dat weet jij ook... Begrijp me niet verkeerd, als ik er langer over nadenk kom ik ook tot de conclusie dat Cillissen misschien wel de beste optie is voor NL, maar puur omdat er niks beters rondloopt. Qua keepers heeft NL echt een probleem.

25 juni 2019 om 17:04

Dat hij 1e keus is, wil niet zeggen dat het een topkeeper is. Het is een redelijke keeper die af en toe punten pakt maar die ook cruciale fouten maakt.
Als hij echt voor de basis is gehaald bij Valencia heeft hij een topdeal gemaakt.

25 juni 2019 om 17:24

@clarkkent2

waarom is iemand meteen een hater als hij Cillessen een matige keeper vind? we hebben het toch niet over De Gea of Oblak ofzo?

ik vind zijn minpunten dat hij niet heel lang is voor een keeper, dat hij geen uitstraling heeft, dat hij vaak onzeker is op afstandsschoten en hoge ballen, dat hij nooit een penalty stopt en dat hij vaak een matige voortzetting heeft

Cillessen vind ik een degelijke, nuttige keeper die kwaliteiten heeft maar ook veel mankementen heeft. een topkeeper zie ik er iig niet in

25 juni 2019 om 17:31

Dus eigenlijk vind je dat hij er niks van kan?

25 juni 2019 om 12:48

Prachtige club! Inderdaad een mooie stap. Heeft toch een geweldige ervaring meegemaakt bij Barca, en kan nu zijn kwaliteiten weer wekelijks (hopelijk) laten zien. Is hem ook wel gegund hoor, heeft het naar zijn mogelijkheden gewoon echt goed gedaan bij Barca en heeft nooit lopen zeuren.

25 juni 2019 om 12:54

Welke kwaliteiten? Vond hem de laatste paar keren bij Niederland niet sterk.. Had hem graag naar Bundesliga zien komen. Type doelman voor Hannover of Schalke!

25 juni 2019 om 13:49

Cillessen gaat niet in de 2e Bundesliga keepen.

25 juni 2019 om 12:48

Mooie club en een heerlijke stad om te wonen (heb er een tijd gewoond).

Verder denk ik dat het andersom ook voor Valencia een mooie aankoop is, daar gaan ze nog wel even van kunnen genieten!

25 juni 2019 om 12:51

Jasper is bij gebrek aan beter de nummer 1, maar NL verdient een echt goede doelman

Prachtige club voor Cillessen, ook prima wonen in Valencia.
Verder een goede deal voor Barcelona, ik schat Neto namelijk hoger in dan Cillessen.

25 juni 2019 om 14:21

Het is perfect wonen in Valencia. De stad is groenrijk, prachtig centrum, modern en ook heel schoon!

Goede overstap lijkt me. Zelfde competitie, mooie club die om prijzen mee kan spelen en je gaat de bank af. Win-Win, ook voor Oranje :-)

Mooie club, wordt tijd dat ie wekelijks gaat spelen. Ben benieuwd of ie daadwerkelijk beter is geworden door "dagelijks trainen met Messi en consorten".

Prachtige club en stad. Succes Jappie!

Geen doorverkoop percentage voor Ajax dus. Vervelend. Mooie club in de sinaasappel stad

Barca doet hier uitstekende zaken!

Hehe hoop dat hij slaagt daar.

Mooie stap voor hem. Als Neto vertrekt kan hij mooi die plaats innemen. Iemand een idee hoe het zit met Nec. Krijgen zij nog een bepaald bedrag voor deze overstap van 30 miljoen?

25 juni 2019 om 14:04

Wat ik begreep is dat NEC 1.3 miljoen krijgt als opleidingsvergoeding. Dat kunnen ze goed gebruiken.

Ik vraag mij af of Ajax deze ruil niet juridisch in het contract inzake de overgang van Cillessen van Ajax naar Barca heeft dichtgetimmerd. Dit is namelijk wel een heel gemakkelijke manier om onder het doorverkoop percentage uit te komen. Bovendien lijkt dit mij een iets te listige truc als je bedenkt dat Barca zo veel over schijnt te hebben voor de Ligt. Dan lijkt het mij niet dat je tegelijkertijd probeert diezelfde club (ajax) voor slechts enkele miljoenen te foppen.
En als het dan over de kwaliteiten van Neto en Cillessen gaat, we hoeven niet te doen alsof de ene zo veel beter of slechter is dan de ander als beide clubs met al hun professionals in de gelederen menen dat deze ruil met gesloten beurzen kan geschieden.

25 juni 2019 om 13:34

Ben je zo gefrustreerd dat Ajax 1 à 2 miljoen zal mislopen?

25 juni 2019 om 16:16

Hij stelt een vraag, wat is daar gefrustreerd aan? Jammerlijke poging tot iets negatiefs van je.. En al zou hij willen dat Ajax een percentage pakt, wat dan? Slim van Barcelona om er zo onderuit te komen maar tegelijkertijd ook best wel zielig. Of mag daar niks van gevonden worden. Persoonlijk boeit het me niet, ben blij dat Jasper weer ergens eerste keeper zal zijn. Uitstekende aankoop voor Valencia.

Prachtige club, prachtig stadion en lopen een paar heerlijke voetballers rond. Mooi!

Goede aankoop, nu centrum aanpakken en spits erbij
Zaza is eindelijk weg - Batshuayi al eerder gedumpt - Gameiro voldoet niet in mijn ogen (en zeker niet voor dat salaris)

Valencia is een prachtige club met een heel rijk verleden, dus een mooie club voor Cillissen. De club waar ook Guus Hiddink, Ronald Koeman, Patrick Kluivert, Hedwiges Maduro, Johnny Rep en Faas Wilkes gespeeld hebben.

@ Gb_k Waar heb jij gelezen dat ik pro Ajax ben ? Of contra ? Ik stel gewoon een vraag. Het interesseert mij geen reet of Ajax 100 miljoen of 200 miljoen op de bank heeft. Je vraag is daarom volkomen misplaatst.

Lijkt mij precies zijn plafond: de Europese subtop. Dat is natuurlijk geen schande. Heb hem alleen nooit echt een eerste keeper gevonden voor een Europese absolute topclub. Gewoon een degelijke keeper, maar geen uitzonderlijke.

25 juni 2019 om 16:18

Haal Messi weg en Barca is ook geen absolute topclub. Zijn ze dat met Messi eigenlijk wel? Vind ze nogal tegenvallen de laatste jaren. Nee, ben geen Madrista If wat dan ook. Gewoon een objectieve observatie.

25 juni 2019 om 23:23

En wat heeft dat met Cillesen te maken? Messi speelt er toch nou gewoon nog? Dus zijn ze een topploeg.

Mooie club voor Cilessen. Denk dat Barcelona te hoog gegrepen was.

25 juni 2019 om 15:38

Niet te hoog gegrepen maar had een betere voor zich. Cillissen hoefde niet weg maar wilde weg om meer speeltijd te krijgen.

Valencia is al jaren "" net onder de Spaanse top," zoals ook Sevilla. En zoals in Duitsland bijvoorbeeld Leverkusen. Prima om voor te spelen als international. En voor Clilessen zeker beter dan tweede keus in Barcelona. en verder is het net zoals DRL 80 eerder stelde. Ik vraag mij gewoon af of Barca door deze ruil inderdaad geen bedrag aan doorverkoop hoeft af te staan. Het grappige is zelfs dat ik daarbij niet aan de belangen van Ajax dacht, want voor die club is het peanuts, maar aan die van Nec.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Valencia

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga

284 fans
Keeper, 30 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 3 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Ajax 2 0 0 0
2015/2016 Ajax 33 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Cillessen: ‘Toen ik bij Barcelona begon, was hij nog niet zo goed’

Jasper Cillessen maakte onlangs voor 35 miljoen euro de overstap van Barcelona naar Valencia en debuteerde zaterdag in de vriendschappelijke wedstrijd tegen AS Monaco (1-0 nederlaag) met een korte invalbeurt voor...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Barcelona wil Jean-Clair Todibo bij een andere club speeltijd laten opdoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren