‘Van Bronckhorst toont interesse en concurreert met Ranieri om functie’

Dinsdag, 25 juni 2019 om 10:59Yanick Vos • Laatste update: 11:15

Giovanni van Bronckhorst gaat komend seizoen mogelijk aan de slag als manager in de Premier League. Sky Sports linkt de ex-trainer van Feyenoord namelijk aan Newcastle United. Net als Claudio Ranieri zou Van Bronckhorst in beeld zijn om Rafael Benitez op te volgen bij the Magpies. Eerder werden José Mourinho, Steve Bruce, David Moyes en Arsène Wenger al in verband gebracht met een dienstverband op St. James' Park.

Ranieri lijkt echter topkandidaat te zijn om het vertrek van Benitez op te vangen. Laatstgenoemde heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen. De Spaanse trainer staat naar verluidt voor een lucratieve overstap naar een club uit China. Ranieri zit zonder club nadat hij aan het einde van het afgelopen seizoen vertrek bij AS Roma. Daar was hij werkzaam op interim-basis na het ontslag van Eusebio Di Francesco. Ranieri is geen onbekende in de Premier League. Hij stond eerder al aan het roer bij Chelsea, Leicester City en Fulham.

Volgens Sky Sports heeft Van Bronckhorst zijn interesse kenbaar gemaakt in de functie als manager van Newcastle United. De oud-international van het Nederlands elftal heeft Feyenoord verlaten, de club waar hij sinds 2015 werkzaam was als hoofdtrainer. In het seizoen 2016/17 wonnen de Rotterdammers onder zijn leiding voor het eerst sinds achttien jaar weer het kampioenschap. Eerder deze maand werd Van Bronckhorst nog gelinkt aan Al Jazira, maar tot een deal kwam het niet.


Poll

Denk jij dat Giovanni van Bronckhorst een geschikte manager is voor Newcastle United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Ik zou het wel geweldig vinden als Ranieri ons gelijk weer eens kampioen maakt😂. Maar zonder dollen, Gio staat denk ik geen kans tegenover alle kandidaten die er zijn. Denk dat het voor Gio zelf nog te vroeg is om in de helse Premier League te stappen, zeker nu Cashley nog aan het roer is. Het is dat Rangers als voorzien is van Gerrard...

25 juni 2019 om 11:42

Met het materiaal dat Gio tot zijn beschikking had, daarmee heeft hij een topprestatie geleverd met een titel en de beker maar meer zat er niet in. Ik ben van mening dat iedereen die twijfels over Gio uitspreekt hem aan het onderschatten is en hij zou zomaar een verassing kunnen zijn in de P.l.. Ik gun het deze gentleman wel.

25 juni 2019 om 12:07

En wellicht is Gio wel een goede resultaat trainer...tenminste ik neem aan dat Newcastle voor lijfsbehoud speelt. Al zal hij de verdediging dan wel beter moeten neerzetten als dat het bij Feyenoord stond.

25 juni 2019 om 12:17

Het kampioensjaar stond de verdediging erg goed bij Feyenoord. Jammer dat er daarna zoveel blessures waren. Een beetje gek Gio in dat rijtje trainers te zien, allemaal gelouterde trainers met veel ervaring en dan Gio die alleen nog maar bij Feyenoord heeft gezeten.
Ik zou hem de stap wel gunnen en ben ook erg benieuwd hoe hij het zal doen. Misschien verrast hij wel en doet hij het beter dan Cocu en de Boer.

25 juni 2019 om 12:41

Tegen Trencin zat er echt wel meer in. Dat was echt een enorme blamage.

25 juni 2019 om 13:55

Dit vind ik zo'n uitgekauwd cliché, dat Gio er 'alles uitgehaald heeft'. Tot het kampioensjaar zeker, dat was gewoon absoluut vakwerk hoe hij daar het team week in week uit tot het uiterste liet gaan. Maar de laatste twee seizoenen to be fair waren gewoon ontzettend mager, qua veldspel, qua ontwikkeling van spelers, qua attractiviteit en qua resultaat. Met een selectie die minder is dan Ajax en Psv, maar aanzienlijk beter dan de rest van de Eredivisie mag je echt wel wat constantere resultaten verwachten.

Zou een mooie club zijn voor Gio. De PL moet sowieso weer vers bloed krijgen qua trainers. Namen als Allerdyce, Pardew en ook Ranieri zijn trainers die altijd een club krijgen in de Premier League.

Wat een onzin benitez wilde echt wel blijven alleen de voorzitter/eigenaar wilt graag strijden tegen degradatie met een gelimiteerde budget. Totaal geen ambitie en de supporters vullen zijn zakken al jarenlang. De club is een cashcow van hem geworden.

Met alle respect want persoonlijk vind ik Gio een gouden kerel, maar ik zie in hem geen internationale toptrainer. Ja hij heeft z'n naam en faam mee, maar het is geen inspirator, geen trainer die met z'n vuist op de tafel slaat en zn inzicht is mijns inziens te beperkt om het vol te houden in de top. Overigens is het wel een mooie vacature. Newcastle is echt een sleeping giant waar heel wat moois van gemaakt kan worden, al zit Cashley er nog en die vernield zo'n beetje z'n eigen club

25 juni 2019 om 11:24

Heb dit persoonlijk ook. Gio heeft nu mooie jaren gehad bij ‘zijn cluppie’, maar uiteindelijk is hij echt nog niet klaar voor een klus als dit. Simpel gezegd gewoon nog te licht. En als hij wel echt oren heeft naar zo’n (grotere) klus, zou ik Newcastle toch overslaan. Benitez heeft wonderen verricht en zolang die Ashley er zit wordt het echt niks.

25 juni 2019 om 11:26

''geen inspirator, geen trainer die met z'n vuist op de tafel slaat en zn inzicht is mijns inziens te beperkt om het vol te houden in de top''

Ik hoor dit vaker. En Gio komt ook in de media over als een correcte jongen, maar ben jij er bij geweest in de kleedkamer de afgelopen jaren? Ik heb ook wel eens berichten gehoord dat Gio best de boel op scherp kan zetten in de kleedkamer. Ook vind ik niet altijd dat dit aspecten zijn die een topcoach altijd moet bezitten om succesvol te zijn. Wenger en Hiddink staan ook bekend als rustige coaches in de media toch? Overigens vind ik ook dat Gio nog wel een tussenstap kan gebruiken voordat hij begint aan het echte grote werk in de premier league. Helemaal als je die namen ziet waar Gio mee moet concurreren, lijkt het mij een moeilijke opgave.

25 juni 2019 om 12:07

Met alle respect, maar ik verwacht ook niet dat de Internationale toptrainers in de rij staan voor Newcastle. Verder weet ik niet hoe je aan al je inzichten over Gio komt. In zijn eerste paar jaar heeft hij van Feyenoord een vechtmachine gemaakt die met een mindere selectie dan de concurrentie kampioen is geworden. Dat de chemie daarna minder was kan gebeuren. Hij is inderdaad (nog) geen internationale toptrainer, maar hij kan zich nog prima in die richting ontwikkelen. Ik vind het in ieder geval vreemd om hem nu al af te schrijven. Zeker aangezien zijn prestaties bij Feyenoord gewoon prima waren.

Newcastle zou een geweldige club voor hem zijn. Inderdaad een sleeping giant en bovendien een volksclub net als Feyenoord.

Prachtige club, Newcastle, maar het is echt een wespennest.
Probleem is daar, dat zolang de huidige eigenaar (mike Ashley) de club niet verkocht krijgt er voor de rest ook geen geld meer wordt geinvesteerd.
Benitez heeft drie seizoenen lang gehamerd op:
- een moderne infrastructuur ** niet gekregen**
- een beter transfer budget ** niet gekregen**
- Bepaalde, betaalbare spelers ** niet gekregen**
- meer zeggenschap in het transfer dealings ""niet gekregen"

Vervolgens moest hij gisteren via de pers horen dat zijn contract niet verlengd werd, na maandenlange onderhandelingen.
Mocht Gio een serieuze kandidaat zijn, wat ik betwijfel, dan gaat hij onder zeer moeilijke omstandigheden werken, zeker aangezien Benitez uitstekend gepresteerd heeft bij Newcastle. 3 jaar lang de ploeg van degradatie weten te behoeden terwijl de beste spelers verkocht moesten worden

25 juni 2019 om 12:41

Ik denk ook dat Gio er verstandig aan doet ergens anders aan de slag te gaan waar hij meer tijd krijgt. Je ziet het aan FdB, Cocu, een aantal slechte keuzes en je beland op een zijspoor.

het is Gio gegund. hij heeft het bij Feyenoord geweldig gedaan en afgelopen jaar vond ik zelfs zijn beste jaar. natuurlijk was er het EL echec maar als je met zo een armoedige selectie overtuigend derde word lever je gewoon een wereldprestatie imo

25 juni 2019 om 11:44

Japie, gewoon ff zonder dollen he? Je kan toch moeilijk serieus blijven roeptoeteren dat afgelopen jaar Gio's beste jaar was? Zou je dat ajb eens willen onderbouwen? En dan graag ook eens rekening houden met de selectie die hij de seizoenen ervoor tot zn beschikking had in je betoog. Want je ‘argument’ armoede is aan inflatie onderhevig zonder onderbouwing.

25 juni 2019 om 12:05

@ijsmuts

ik kan dat zeker onderbouwen. ik vind de selectie die hij afgelopen seizoen tot zijn beschikking had dramatisch slecht voor een club als Feyenoord en op RvP en Berghuis na echt rampzalig, daarom vind ik het knap dat Feyenoord een team als AZ die naar mijn mening iig zeker niet onderdoen qua niveau uiteindelijk toch makkelijk achter zich heeft weten te houden

armoede is voor mij een selectie hebben staan die de middelmaat niet ontstijgt en niet de creativiteit en het voetballende vermogen hebben in je elftal om tegenstanders voetballend kapot te spelen. dat vind ik bij Feyenoord het geval. alles moest komen van een maar half fitte RvP op zijn retour en momentvoetballer Bergwijn. de rest hobbelde een beetje mee maar voegden qua niveau letterlijk niks toe aan Feyenoord. hadden ze pakweg bij een FC Utrecht gespeeld waren ze ook niet opgevallen

25 juni 2019 om 13:07

Ik ben het met je eens dat Gio het super heeft gedaan de afgelopen jaren, maar nu haal je de selectie wel heel erg onderuit.
In de selectie zitten wel gewoon spelers die zijn gekocht/gecontracteerd op de momenten dat ze uitblonken bij een Utrecht of AZ. Een groot deel van de selectie is nog van het kampioensjaar.

25 juni 2019 om 13:08

Hoe had het eruit gezien als Gio de hele tweede seizoenshelft met Ayoub en Kokcu op het middenveld had gespeeld? Om zo meer creativiteit in de ploeg te krijgen? We zullen het allemaal nooit te weten komen, omdat Gio dit soort dingen NOOIT een kans heeft gegeven. Altijd vasthouden aan dezelfde spelers. Geen durf, slecht wisselbeleid, dat neem ik Gio heel erg -dit seizoen nog meer dan de vorige- kwalijk

25 juni 2019 om 13:18

@japie:
Je weet dat de selectie ten opzichte van het seizoen ervoor alleen de wissel el ahmadi/clasie heeft ondergaan he?
Los daarvan, je wist tot voor kort al niet meer wie Amrabat was, maar om nu Berghuis en Bergwijn door elkaar te halen als Feyenoordfan is natuurlijk vloeken in de kerk 😊

Gek genoeg vielen Haps (az), stjuste (heerenveen), Botteghin (groningen) Toornstra (utrecht), Ayoub (utrecht) en Larsson (heerenveen) wel op bij hun clubs… alleen is het niveau dat ze haalden vorig jaar wederom lager dan dat ze normaal gesproken kunnen behalen.

Kokcu kan dit team van de nodige creativiteit voorzien maar werd structureel genegeerd. Gio heeft het eventjes geprobeerd met vpersie maar gaf toch de voorkeur aan een loper zoals Toornstra. Kortom; het is een bewuste keuze van de coach geweest. Safety first bij Gio, ook gezien de gehanteerde tactiek. Die mede door gebrek aan lef totaal verkeerd uitpakte tegen de kleine teams in deze competitie.

De 3e plek op zich is prima, daarin wil ik meegaan… maar wanneer je als coach op geen enkele wijze je stempel weet te drukken op het team, de tactiek, spelers niet beter weet te maken door ze optimaal te laten renderen en niet in staat bent het beeld van de wedstrijd te doen kantelen door tactisch ingrijpen… dan heb je je niet positief onderscheiden.

25 juni 2019 om 11:57

Hij had een mindere selectie dan Ajax en PSV, maar een stuk beter dan de overige 15 clubs. Derde worden is dan het minimale. Als je daarbij kijkt naar het vertoonde spel, zijn tactiek (???) en zijn wissels kan je imo niet beweren dat hij het goed heeft gedaan...

25 juni 2019 om 12:08

@woezel

ja maar heb je de selectie gezien? hij had nul creativiteit op het middenveld, een supertraag centrum en geen enkele diepgang op de vleugels. dan is het mij een raadsel hoe je hier goed aanvallend voetbal mee wil kunnen spelen. dat lijkt mij niet mogelijk, maar we gaan het zien als Stam er straks zit, of die dat wel voor elkaar krijgt. zelf geloof ik daar niet in iig

25 juni 2019 om 13:12

Ergens wel bijzonder dat fans het wisselbeleid van zo'n beetje elke trainer afkraken. Ten Hag, van Bommel, Bronkhorst allemaal wisselen ze blijkbaar slecht. Zullen die trainers het niet snappen of overzien wij de fans niet de gehele situatie en kunnen daardoor minder goed beoordelen wat het beste is. Ik geef dan toch het vertrouwen aan de trainers die dagelijks met de selectie werken en een grote staf hebben die ook dagelijks met de groep werken en extra inzichten geeft aan de trainer.

25 juni 2019 om 13:20

Met Larsson, RvP/Nico, Berghuis en Kokcu voorin kan je al combinerend teams kapot spelen. Laat ze wisselen van posities ofzo, diepgang is niet altijd nodig om teams kapot te spelen (al ben ik het met je eens dat we diepgang missen). Super traag centrum had heel erg meegevallen als st Juste centraal had gespeeld ipv rechtsback, Geertruida de kans kreeg ipv van Beek. Creativiteit op het middenveld had al een stuk gescheeld als Kokcu standaard op 10 had gestaan en Vilhena niet altijd verzekerd was van een basisplaats. Ik geloof echt dat we afgelopen seizoen veel beter hadden kunnen voetballen.

"Laatstgenoemde heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen."

Wat een eenzijdige berichtgeving. Vertel er dan ook bij dat Newcastle niet verder wilde gaan dan een eenjarig contract en totaal geen afspraken wilde maken over een transferbudget. Eigenlijk heeft Ashley Benitez weggejaagd.

On-topic: Niet aan beginnen zolang Mike Ashley er zit.

Geweldige club maar ook een ongelofelijke slangenkuil. Ik vrees voor een "frank de Boer"tje.

gewaagde zet zal dit worden. Aan de andere kant heeft Gio bij Feyenoord ook erg goed gepresteerd met een selectie waarin weinig geinvesteerd kon worden. Newcastle lijkt door zijn eigenaar ook weinig te kunnen investeren...

ben benieuwd!

25 juni 2019 om 12:28

Met Newcastle zal er ook niet om mooi voetbal of dikkere uitslagen geschreeuwd worden, maar alsnog zie ik in Gio niet een man die Newcastle erbovenop helpt. Voor zover er überhaupt iemand is die dat kan. Newcastle is mijns inziens zo'n club waar je niet in moet stappen, tenzij je reputatie zo goed is dat ie wel een deuk op kan lopen.

Prachtige stap zou dit zijn naar een prachtige club maar eigenlijk is het niet de beste stap om te maken. Benitez presteerde boven verwachting zonder bijzonder materiaal dus het zal lastig worden om hem op te volgen. Benitez was ook nog eens onwijs geliefd. Degraderen en je staat er in heel Europa meteen heel slecht op. Ik zou nog even wachten op een stabielere club als ik Gio was.

Ik zou het mooi vinden om Gio in Engeland aan het werk te zien echter lijkt dit me een gevaarlijke job waar de kans op falen gigantisch is. Benitez heeft met matig materiaal een wereldprestatie geleverd en is een absolute held in Newcastle. Zeker met Ashley als eigenaar valt er weinig te halen en denk ik dat het ten opzichte van vorig jaar alleen maar minder kan gaan

Ik denk niet dat ze Van Bronckhorst daadwerkelijk als serieuze optie zien. Ranieri heeft in ieder geval veel meer ervaring in de PL en heeft ook al bewezen dat hij het daar uitstekend kan doen. Van Bronckhorst zal dan toch een grote gok voor ze zijn. Ik verwacht ook niet dat hij daar momenteel al klaar voor is. Ik denk dat het beter is als hij zich eerst ergens in de subtop of top van een kleinere competitie bewijst.

Aub geen Steve Bruce, dan kan je net zo goed meteen degraderen..... daar schiet je helemaal niks mee op........ Mourinho vind Newcastle te min, ik zou zeggen Ranieri, dat zou een goede combi kunnen zijn

Het hangt natuurlijk allemaal af of Ashley wilt investeren in transfers, spelers komen veel sneller als er een grote naam zoals Wenger of Ranieri aan het roer staat...... Ashley kennende zal het niet zo snel gebeuren. Rafa is niet voor niets weg gegaan natuurlijk...... Ik ga ervan uit dat het geen grote naam word

Zeker in de beginfase van een loopbaan als oefenmeester lijkt het mij zaak dat je een club kiest waar perspectief voor je is. We hebben de keuzes van Cocu en de Boer gezien. Dat er weinig creatief vermogen in de selectie van Feyenoord is waar te nemen mag Gio overigens ook best mede worden aangerekend. Hij heeft die selectie immers zelf met van Geel samengesteld.
Misschien een beetje rare en heel oude vergelijking, maar hij is wat mij betreft vergelijkbaar.
In 1968 won Jan Janssen de Tour de France door op de slotdag een tijdrit te winnen. Herman van Springel verloor de Tour daarmee.elke Belg die dat bewust meemaakte beweert nu nog dat van Springel is geflikt. Hij kreeg de tussentijden van Janssen niet door.
Wat was de realiteit: Van Springel en zijn begeleiders kozen er voor de tijden van Ferdinand Bracke en Roger Pingeon in de gaten te houden omdat zij die het meest vreesden. Janssen was in hun ogen een "mindere tijdrijder". Van Springel werd dus niet geflikt, hij flikte zichzelf.
Gio kan om diezelfde reden ook niet weglopen voor zijn totale optreden als trainer/coach van Feyenoord.het beste dat de tandem van Geel/gio presteerde was het terug halen van Kuyt en van Persie. En eigenlijk vind ik dat zowel hun kracht als hun zwakte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newcastle United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Burnley 33-17
18.Fulham26-18
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
JoelintonAanvaller252
C. WilsonAanvaller2210
B. DawsonUnknown
PacoUnknown
K. DarlowKeeper250
A. CarrollAanvaller161
D. GayleAanvaller131
Voor de complete selectie: Clubpagina Newcastle United.

134 fans
Coach, 46 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren