Overmars glundert na komst Promes: ‘Iedereen moet zijn plekje verdienen’

Dinsdag, 25 juni 2019 om

Quincy Promes rondde maandag zijn terugkeer bij Ajax af. De 27-jarige aanvaller komt voor maximaal 17,2 miljoen euro over van Sevilla en heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract in de Johan Cruijff ArenA. Directeur spelerszaken Marc Overmars is blij met de komst van de Oranje-international en verwacht dat Promes veel gaat scoren voor zijn nieuwe club.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Dit is toch echt een gewledig bedrag voor Promes. Had zelf verwacht dat hij tussen de 20-25 miljoen zou kosten. Echt geweldig gedaan van Overmars. Man wat mogen wij Ajax supporters toch in onze handen knijpen met zo'n TD.

25 juni 2019 om 10:15

Dat is zeker waar. Overmars is een toponderhandelaar en zijn gewicht aan goud waard voor zijn verdiensten bij Ajax het laatste decennium. Goed dat Marc bij Ajax werkt en vooral de huidige periode als een langere termijn project ziet, samen met o.a. Van der Sar en Ten Hag.

Overmars is als onderhandelaar te vergelijken met Mino Raiola, die als zaakwaarnemer aan de andere kant van het spectrum zit, maar veel uit eigen geldelijk belang doet.

Overmars doet het in Ajax z’n belang en daar mogen we ons als Ajacieden inderdaad voor in de handen wrijven. Hopelijk een lange periode nog.

25 juni 2019 om 11:18

Het is inderdaad geweldig werk. Dit bedrag voor deze speler in deze markt is echt fenomenaal. Op het juiste moment ingestapt, de lijn aangetrokken en binnengehaald. Promes, 27 jaar, Oranje international, 2x beste speler Rusland, topscorer in Rusland, speler van Sevilla (33 wedstrijden) waarvoor zij 20 miljoen betaalde vorig jaar. Echt perfect gedaan. Voor eredivisie begrippen natuurlijk een wereldtopper, maar Europees kan hij ook aardig mee. Ben heel blij! Zie mijn favoriete opstelling

Neres Tadic Promes
Donny Marin Ziyech
Tagliafico Blind Magallan Mazzraiou
Onana

Potentiele wissels: Dolberg, Huntelaar, Labyad, Bande, Traore, Eiting, Ekkelenkamp, Schone, Martinez, Pierie, Schuurs, Veltman, Varela.

Dus mocht of Neres of Ziyech vertrekken nog genoeg goede opties. Ik denk overigens dat Marc Netto ze niet allebij zal laten vertrekken wat denken jullie? Tenzij ze beide 50+ miljoen op kunnen leveren natuurlijk...

25 juni 2019 om 12:25

Ik zou alleen promes en neres van kant laten wisselen. en een vervanger van Magallan zou ik toejuichen

25 juni 2019 om 12:48

Donny, Marin en Ziyech samen op het middenveld kan misschien in de ED tegen de mindere goden, maar tegen een Feyenoord, AZ, of PSV is dat allemaal niet te doen.

25 juni 2019 om 13:53

Alderweireld is op te halen voor +/- 25 miljoen. Dan heb je de komende 4 á 5 jaar een top CV. Ik zou het risico met Mangalan niet nemen met het oog op CL kwalificatie.

25 juni 2019 om 16:02

Kun je me vertellen waar die richtprijs vandaan komt?
Want dan lijkt het me echt wel een heel interessante optie.

25 juni 2019 om 16:19

Er zijn berichten inderdaad, dat het contract van Alderweireld dat tot 2020 loopt een release bevat van 25 miljoen, Britse ponden weliswaar. Dus hij is inderdaad op te pikken, maar ik vrees niet door Ajax. Die kan naar clubs en competities, voor een vergoeding waar Ajax niet in mee zal kunnen. Maar het zou een droomscenario zijn en twijfel niet dat Overmars hem gepolst heeft en als er maar enige mogelijkheid is hij er ver voor zou gaan. Maar ik schat de kans 1%, overigens net als met Tadic vorig jaar.

25 juni 2019 om 10:17

@ Ajax/barca2014

Het fijne aan Overmars is dat 90 procent van de dingen die uit zijn mond komen ook gewoon logisch en normaal klinken. Geen rare poes pas of vreemde theorien. Je hoeft het niet perse met zijn standpunten eens te zijn, dat is ieders goed recht. Alleen zal je niet kunnen ontkennen dat er altijd een goede logica achter zit.

25 juni 2019 om 10:57

Echter was men anders te praten over hem tijdens het Frank de Boer tijdperk. Toen heeft hij de titel Marc Netto gekregen, maar dankzij die bezuinigingen is dit mogelijk. Ik ben altijd al fan geweest van hem als TD. Iemand met een goede langetermijnvisie. Hoop dat hij nog jaren blijft.

25 juni 2019 om 11:08

De naam Marc Netto komt vanuit de jaren 90 toen hij al zijn geld oppotte en weinig uitgaf. De naam werd tijdens het Frank de Boer tijdperk weer gebruikt.

25 juni 2019 om 11:13

Thanks voor info haha. Leuk om te weten dat het daar vandaan komt. Jong geleerd oud gedaan.

25 juni 2019 om 11:44

Marc Overmars heeft in de jaren 90 juist veel geld gestopt in ontroerend goed. En voor de crisis is hij zo verstandig geweest nog deze te verkopen. Met Marc zijn portemonnee zit het wel goed, hoeven we ons niet druk om te maken.

25 juni 2019 om 12:23

Idd Castanza, Overmars was juist een echte inversteerder. Die bijnaam komt bij mijn weten toch echt voort uit het niet veel besteden als TD van Ajax. Nooit problemen mee gehad, geweldige TD.

25 juni 2019 om 12:59

@drl, nee die naam komt niet van zijn ajaxperiode, maar inderdaad uit de jaren 90. Hij werd bij willem 2 al marc netto genoemd aangezien hij altijd vroeg of een bedrag netto was en aangezien hij op de centen lette (investeerde wel inderdaad). Van Geel heeft dat in ieder geval in een artikel in de VI aangegeven.

25 juni 2019 om 13:00

Een volgend VZ stuk met verdieping... Marc Overmars de investeerder. Zou een interessant stuk zijn!

25 juni 2019 om 13:04

in de tijd van de boer kreeg hij gewoon geen geld van het bestuur om.degelijke aankopen te doen en daarom was het zo pover

25 juni 2019 om 13:32

Ondanks dat de Raad van Commissarissen in de tijd van de Boer grote transfers en investeringen terugfloot, wist Overmars toch die jaren steeds weer kampioenswaardige selecties te formeren, dat opzich is ook al een compliment waard.

De concurrentie op de flanken is helemaal niet zo groot als hier geschetst wordt. Lang hoort thuis op het middenveld; Cerny heeft zich de afgelopen vier seizoenen niet in de basis kunnen spelen en mag afgeschreven worden; Bande is een jaar geblesseerd geweest en het is nog maar afwachten hoe hij terugkeert - al heb ik in hem wel vertrouwen (ajax heeft er niet voor niets een behoorlijk bedrag voor neergelegd); Ziyech gaat daarnaast zo goed als zeker Ajax verlaten. Verder speelt Tadic vaak in de spits. Al met al zullen de zijkanten bezet worden door Neres en Promes, met Tadic en Bande achter de hand. Prima opties, maar niet zo groot als soms wordt geschetst.

25 juni 2019 om 10:43

Heb zelf ook wel vertrouwen in bande, maar om dan als argument te geven dat ze een flink bedrag voor hem neer hebben gelegd slaat eigenlijk nergens op. Voor Sulejmani werd het transferrecord gebroken, wat is daar dan van terechtgekomen?

25 juni 2019 om 11:13

Er is mijns inziens wel een verband tussen het transferbedrag en de kans van slagen. Normaal gesproken heeft iemand die een hoge transfersom heeft gekost aangetoond over veel talent te beschikken of zichzelf al over langere termijn bewezen. Hoe meer je betaalt, hoe groter de kans op slagen.

25 juni 2019 om 11:30

Dat is wel een hele kromme beredenering, een hoge transfersom zegt niets over de kans van slagen. Sterker nog, een hoog prijskaartje kan de druk soms juist ook verhogen en een negatieve invloed hebben op de prestaties van een speler. Neemt niet weg dat tot nu toe de 10miljoen+ aankopen geslaagd vind. De aankopen daar net onder zijn vreemd genoeg niet helemaal door gekomen afgelopen jaar, Bande, Labyad, Magallan.

25 juni 2019 om 11:43

Vind je echt dat de transfersom helemaal niets zegt? Kan me voorstellen dat je er iets anders tegen aankijkt, maar hier lijkt toch enige nuance te ontbreken. Overigens is het logisch dat Bande het afgelopen jaar niet door is gebroken, gezien zijn zware blessure die hem aan de kant hield. Magallan had De Ligt voor zich, dus het is niet vreemd dat hij nog weinig kansen heeft gekregen. Labyad is de enige waarvan ik durf te zeggen dat het een miskoop is. Hij zat goed bij Utrecht en zou AZ of Feyenoord ook aankunnen, maar voor Ajax is hij (zelfs voor de breedte) niet goed genoeg.

25 juni 2019 om 12:25

Precies ^^AjaxAFC., Labayad mogen en moeten ze verkopen. Zonde van dat salaris. Zie loever een jeugdspeler minuten maken dan hij. Gravenberch bijvoorbeeld.

Fantastisch gedaan door Overmars inderdaad. Misschien dat de Wober deal ook nog goede contacten er aan over heeft gehouden. Ook Van der Sar maakt een hele positieve indruk al heeft dit waarschijnlijk ook te maken omdat Ajax top gepresteerd heeft. Heerlijk zo’n selectie die al voor dat het seizoen begint al op oorlogssterkte is. Is de voorgaande 10 jaar weleens anders geweest. Nu alleen Bergwijn of die speler van Brugge erbij en we zijn er weer klaar voor!

25 juni 2019 om 10:58

Hoop zelf nog op een kwaliteitsinjectie voor de plek die de Ligt achter laat. Maar inderdaad zeker tevreden hoe het nu gaat! Is wel eens anders geweest.

25 juni 2019 om 11:35

Volgens de roddelpers van De Telegraaf komt er nog een centrale verdediger bij wanneer De Ligt vertrekt. Het zal wel een transfer moeten zijn uit het rijtje Tadic, Blind, Promes etc anders kunnen we het beter laten. De selectie is breed genoeg nu (Na de komst van Bergwijn, Diatta of een andere buitenspeler), een aankoop moet een absolute meerwaarde zijn en anders zie ik liever een jeugdspeler de kans krijgen. Of een talent zoals Schuurs of Pieri.

25 juni 2019 om 12:46

Ik zie dan nog een oud speler terug komen. Denk wel dat je dan onderhand genoeg “stabiliteit” hebt.

Ik verwacht veel van Promes, bij Twente speelde hij al goed, in Rusland super gedaan. Ik verwacht dat hij het bij Ajax ook gaat waarmaken. Verwacht met het oog op oranje het ook goed is voor Promes. Als hij het goed doet in Ajax stelt hij ook een plek in oranje veilig.

wat een TD! Overmars kwam bij Ajax terecht in een tijd dat het daar financieel en sportief niet best ging en kijk hoe Ajax er nu voor staat. deze man verdiend echt een standbeeld daar in Amsterdam

25 juni 2019 om 11:31

Precies. En ook nog verlengen wanneer er interesse is van grotere clubs met een beter budget. Wanneer hij uiteindelijk besluit om te vertrekken zullen er weinig Ajacieden zijn die hem die stap niet gunnen. Wat een held.

25 juni 2019 om 11:58

Dat is gewoon een onderhandelings positie creëeren, doet hij goed natuurlijk!

25 juni 2019 om 12:10

@Japie, klopt wat je schrijft. Het is amper te geloven maar 9 jaar geleden had Ajax een grote schuld. Volgens mij iets van 23 miljoen. En kijk naar de huidige situatie. Van Geel is trouwens ook een uitstekende TD in slechte tijden. Hij weet hoe hij moet bezuinigen. Maar hij is gewoon niet goed genoeg als er geld is.

Off topic: hoe bevalt jullie nieuwe TD je tot nu toe?

25 juni 2019 om 16:57

@kyle66

ik durf het niet te zeggen. hij heeft nog niet veel gedaan maar als ik dan weer namen als Fer en Narsingh voorbij hoor komen dan springen de tranen me al in de ogen en niet van geluk

Het valt wel mee met die drukte voorin nu. Ziyech gaat natuurlijk nog weg, Cerny ook. Tadic zal vooral in de spits spelen, tenzij Dolberg ineens weer geniaal gaat spelen.
Dus dan heb je Tadic in de spits, daarachter Promes - v/d Beek - Neres.
Op de bank Bandé en Lang voor de flanken, Huntelaar en Dolberg voor de spits, en eventueel kan Tadic op links als je met Dolberg of Huntelaar in de spits wil spelen in de competitie, in dat geval moet wel Promes, Neres of v/d Beek banken, maar dat zou je ook per wedstrijd kunnen afwisselen. Dat is gewoon een prima bezetting en een beetje rouleren is normaal in het topvoetbal. Vorig jaar kwamen we in de halve finale CL een goede vleugelspeler tekort, en moest een compleet waardeloze Dolberg opdraven omdat Tadic op links moest.
Als ze Bergwijn ook nog ophalen, dan wordt het wel heel druk voorin. Maar goed, misschien dat Neres dan nog verkocht wordt? Ben benieuwd...

25 juni 2019 om 12:29

Promes is de vervanger voor Donny vd Beek. Die gaat schijnbaar vertrekken. Maar ook als iedereen blijft is Promes een geweldige aankoop.

25 juni 2019 om 13:22

Wil je ff zeggen hoe je er bij komt dat Donny weg zou gaan? Ik heb dat al meer gehoord, hier en daar, maar niet in het nieuws dacht ik. En Ajax had al heel lang belangstelling voor Promes hoor, heeft maanden geleden al contact met hem gehad. Het leek mij logischer dat hij gehaald is als toekomstig vervanger van Ziyech.
In any case, Promes is multi-inzetbaar voorin, kan op de flanken maar ook op 10 en zelfs als valse spits, dus het is sowieso een uitstekende aankoop om mogelijke uitgaande transfers op te vangen.

25 juni 2019 om 13:39

Is ook niet meer dan een gerucht tot dusver dat Donny zal vertrekken. En ook al zou hij vertrekken, hoezo zou Promes dan zijn vervanger zijn. Twee compleet andere spelers op verschillende posities. Nee, dit lijkt me gewoon de 'vervanger' van Ziyech op rechtsbuiten.

Toch wel leuk om een speler als Promes weer in de eredivisie te zien. Het is natuurlijk makkelijker handelen met geld op de bank, maar Overmars is wel heel lekker bezig. Ajax kan ook gewoon een gokje wagen en spelers halen die niemand anders in de eredivisie kan halen. Maakt de eredivisie toch allemaal weer een stukje leuker. Alleen hoop ik niet dat Ajax een soort Bayern gaat worden in Nederland

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
E. ÁlvarezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

297 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Vraagprijzen van 110 en 87 miljoen leiden Engelse dubbelslag bij Ajax in’

Ajax werkte afgelopen zaterdag tegen RKC Waalwijk zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen af en is vooralsnog weinig spelers kwijtgeraakt. André Onana en Nicolás Tagliafico spraken weliswaar...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 14 augustus
AC Milan gaat Ricardo Rodriguez voor minimaal drie miljoen euro verkopen aan Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren