‘PSV komt in zoektocht uit bij ervaren voormalig FC Utrecht-keeper’

Maandag, 24 juni 2019 om

Robbin Ruiter staat in de belangstelling van PSV, zo meldt het Eindhovens Dagblad maandagavond. De doelman, die benaderd is door Sparta Rotterdam, is na zijn vertrek bij Sunderland transfervrij en wordt in Eindhoven gezien als stand-in van Jeroen Zoet.

PSV ziet eigenlijk Lars Unnerstall, die dit seizoen terugkeert van zijn huurperiode bij VVV-Venlo, als tweede keeper. De Duitse goalie heeft echter een knieblessure en is voorlopig nog uitgeschakeld. PSV wil daarom met het oog op het treffen met FC Basel in de voorronde van de Champions League op korte termijn een extra doelman aan de selectie toevoegen.

Ruiter was ook in beeld bij promovendus Sparta Rotterdam, zo bevestigt Henk van Stee aan het Algemeen Dagblad. "Robbin voldeed aan het profiel van de keeper die we zochten”, stelt de technisch manager. "Om die reden zijn we met elkaar het gesprek aangegaan. Robbin was enthousiast over Sparta."

De 32-jarige Ruiter zag de overstap naar Het Kasteel uiteindelijk toch niet zitten. "Helaas voor ons heeft zich in de tussentijd ook een andere club voor hem gemeld. Die club is voor hem sportief en financieel interessanter", doelt Van Stee op PSV. Sparta richt zich nu naar verluidt op Michael Verrips van KV Mechelen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door f-18/tacp)

Met unnerstall, zoet en room is dat iniedergeval een positie waar PSV zich niet al te druk hoeft te maken.

24 juni 2019 om 22:11

Room is weg

24 juni 2019 om 22:12

Transfervrij vertrokken

25 juni 2019 om 09:30

Voetbalfreak; Thanks! Heb genoten van je reactie. Heerlijk dubbelzinnig. Hoewel ik Room wel een leuke doelman vind voor teams als AZ, Vitesse. Beetje die categorie

24 juni 2019 om 22:12

Room gaat weg

24 juni 2019 om 22:12

Room zijn contract loopt af en zoals in het artikel vermeld staat heeft unnerstall een knieblessure.

Koopmans en Jurjus kunnen dus weg bij PSV zo te zien.

24 juni 2019 om 22:25

Had ergens gelezen dat de graafschap jurjus weer wilt huren. Is ook beter voor hem. Koopmans vond ik wel erg talentvol die ik graag als 2de of 3de keeper zie.

24 juni 2019 om 22:27

Sparta mag Jurjus wel overnemen. Ben totaal niet onder de indruk van hem.

24 juni 2019 om 22:30

Zou wel fijn zijn om die 5 ton terug te verdienen idd

25 juni 2019 om 11:03

Ik ben het met TrebleX eens. Staat een beetje stil in zijn ontwiklelingen en heeft die onzekerheden die Zoet ook in zijn beginjaren had.

Prima goalie, hoewel ik eerder dacht aan Vorm toen ik de titel zag. Hoop dat Zoet vertrekt deze zomer; Unnerstal lijkt me een betere doelman.

25 juni 2019 om 09:32

Ik ben ook wel een fan van Unnerstal, gaat PSV een hoop plezier van beleven. Mocht je geïnteresseerd zijn; ruilen tegen Lamprou? Haha

Aub, psv doe dit niet... zorg nou dat jij je belangrijke posities op orde brengt... vrees dat het een kansloze CL kwalificatie wordt

24 juni 2019 om 22:29

Volgens mij is van Osch geblesseerd en ook Unnerstall dus. Daarnaast zou deze jongen bij een eventueel vertrek van Zoet ook 2de doelman kunnen worden. Die is hard nodig als Zoet weggaat want de jeugdkeepers van PSV zijn niet heel bijzonder. Ik vind het wel vrij lafjes moet ik eerlijk bekennen maar dit heeft weinig te maken met het wel of niet op orde brengen van de selectie.

25 juni 2019 om 10:59

@ memphisdepay

Wie of wat is laf dan in deze situatie ?

Ja laten we met het oog op de wedstrijd tegen Basel even een matige keeper halen die het afgelopen seizoen 14 minuten heeft gespeeld lol. Kun je nog beter Gomes terughalen

25 juni 2019 om 11:03

@ Davilla7

Ik weet niet of en waar hij vandaag de dag speelt, maar dat lijkt mij een dure optie om als tweede keeper te hebben. Aangezien PSV elk dubbeltje hard kan gebruiken voor transfers lijkt het mij onlogisch om Gomes terug te halen.

25 juni 2019 om 11:05

Want dat geld en salaris dat je neertelt is een goed idee voor een derde keeper? Dat geld kun je natuurlijk niet nuttiger besteden? Je hebt al Zoet, Unnerstall en dan dus ook Ruiter. Dan heb je gewoon een absurt keepersgilde. Waarom zou je met het oog op de wedstrijd tegen Basel druk gaan maken om je derde keeper?

Hier wachtte ik op, knallend transfer nieuws bij PSV want over een maandje moeten ze al aan de bak.

Aub, psv doe dit niet... zorg nou dat jij je belangrijke posities op orde brengt... vrees dat het een kansloze CL kwalificatie wordt

24 juni 2019 om 22:25

Deze transfer zal erg weinig invloed hebben op de andere transfers lijkt me.

24 juni 2019 om 22:28

Klopt, beetje apart gezeur. Riciotto wil zonder een reservekeeper die minstens Eredivisie-niveau gespeeld heeft beginnen aan de CL-voorbereiding.

Ik zie in Unnerstall een 1e keeper en geen 3e keeper. Wat een onzin transfers allemaal zeg! Dit wordt niks zo

24 juni 2019 om 22:29

In Unnerstall zien ze blijkbaar momenteel een geblesseerde keeper. Als Unnerstall weer fit is voor eind augustus kan je Ruiter (of Unnerstall) evt weer verhuren.

Wat moeten we hier dan weer mee? Mag toch hopen dat ze wat beters kunnen vinden.

24 juni 2019 om 22:24

Voor 2e keeper toch prima? Wie had je dan verwacht? Cillessen?

24 juni 2019 om 22:26

Kun je beter gomes halen. De ruiter mist alles om 2de keeper te zijn. Daarnaast zou ik Koopmans doorschuiven, die heeft veel talent.

24 juni 2019 om 22:27

Gomes wil volgens mij priester worden..

25 juni 2019 om 11:09

@ Cuco10

Vanuit sentimenteel oogpunt snap ik dat wel,maar is hij niet te duur om als tweede keeper te fungeren. Het geld wat je daarmee bespaart kun je weer toevoegen aan de transfersom/salaris voor een veldspeler.

John de Jong begint wel een potje van te maken. Zoek in hemelsnaam een verdediger. Ik zie Unnerstall het liefst 1e keeper nodig. Zoet vind ik een statische keeper die niet kan duiken of een bal uit de lucht plukken. Ook de spelhervattingen is een drama bij Zoet. Hij wacht totdat iedereen het doelgebied uit is en kijk 100 keer om zich heen en speelt de bal dan naar een verdediger ipv snel naar voren te trappen naar de snelle jongens.

24 juni 2019 om 22:38

Waarom begint hij er een potje van te maken? John de Jong weet natuurlijk allang welke verdedigers hij allemaal wil maar dat is niet van het ene moment op het andere moment even snel geregeld. Die man is overduidelijk bezig met toekomstaankopen zoals van de Berg, selectie opvulling zoals deze Ruiter die 2e keeper zou kunnen worden als Zoet verkocht wordt en hij is ook bezig met spelers als Bruma en Lyanco. Stel je voor dat Zoet geblesseerd raakt of dat hij verkocht wordt en je verliest die voorronde door een niet ervaren keeper zoals Koopmans. Dan hebben dezelfde mensen die nu kritiek hebben, ook weer kritiek. Wacht nou maar gewoon 2 weken rustig af en kom dan pas met een oordeel.

24 juni 2019 om 23:29

Als we de berichtgeving mogen geloven, heeft hij de strijd om Sepp en Bruma verloren. Dus moet hij doorschakelen naar andere kandidaten. Hoop voor jullie niet dat doorschakelen betekend spelers als Berghuis en Jeffrey Bruma...

25 juni 2019 om 07:45

Ach, je moet je niet teveel door de media laten beïnvloeden. PSV werkt echt wel aan versterking alleen zal dat veel stiller gaan dan bij Ajax. Dat is altijd al zo geweest. En zeker nu Ajax een goed seizoen heeft gehaald duikt alle media massaal op die club en lijkt het net of de rest het aan het afleggen is. De tijd zal het zeggen. Ik heb er nog wel een goed gevoel op.

Is dit nou het niveau dat PSV nastreeft?

24 juni 2019 om 23:25

Het is een tweede keeper he, die moet stabiel zijn en er ineens kunnen staan. Ik heb wel gekkere tweede keepers gezien afgelopen jaren, denk aan Lamprou, Eduardo, Delle etc.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

38 fans
Keeper, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Real Madrid moet op korte termijn tweehonderd miljoen euro aan uitgaande transfers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren