Sinkgraven: ‘Onder Bosz hoef ik niet alleen te verdedigen, mag ook aanvallen’

Maandag, 24 juni 2019 om

Daley Sinkgraven is blij dat Peter Bosz hem naar Bayer Leverkusen heeft gehaald. De verdediger annex middenvelder, die Ajax voor iets minder dan vijf miljoen euro verlaat, werd door Bosz in zijn tijd in Amsterdam omgeturnd tot linksback en moet zich ook in Duitsland richten op die positie. "Voor die plek ben ik nu ook naar Leverkusen gehaald", laat de 23-jarige vleugelverdediger weten tegenover Soccer Vision, het makelaarskantoor waarbij zijn zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink is aangesloten.

Dat Bosz nu de oefenmeester van Leverkusen is, speelde voor Sinkgraven een belangrijke factor in zijn keuze voor zijn nieuwe club. "Ik heb een uitstekende klik met Bosz en heb bij Ajax heel fijn met hem samengewerkt, dus ja: ik ben heel blij dat onze paden elkaar weer kruisen'', vertelt de Nederlander. "Het was Bosz die bij Ajax een linksback in me zag en me op die positie heeft neergezet. Voor die plek ben ik nu ook naar Leverkusen gehaald, al weten ze natuurlijk ook wel dat ik eveneens op het middenveld uit de voeten kan als de nood aan de man is."

Sinkgraven stond in zijn tijd bij sc Heerenveen te boek als aanvallende middenvelder en dwong op die positie een transfer af naar Ajax. Inmiddels heeft hij zich geschikt in zijn rol als linksback. "Het prettige is dat ik onder Bosz niet alleen aan verdedigen hoef te denken, maar ook zeker aan aanvallen toe kom", zegt de geboren Assenaar. "Dat vind ik heel fijn. Hij staat voor aanvallend voetbal en wil altijd druk naar voren zetten. Dat is precies op mijn lijf geschreven."

Sinkgraven is benieuwd naar de Duitse competitie. "De Bundesliga staat bekend om het feit dat het er behoorlijk fysiek aan toe gaat, dus op voorhand zou je misschien denken dat ik daar niet helemaal voor gemaakt ben'', blikt de verdediger met een glimlach vooruit. "Gelukkig weet ik vanuit het verleden dat ik me goed kan onderscheiden met mijn voetbalintelligentie en mijn techniek. Dat zijn wapens waar je fysieke tegenstand prima mee kan ondervangen. Sinds de jeugd ben ik altijd vrij klein en ielig geweest, dus het is niet zo dat ik ineens in een totaal andere wereld kom. Of ik vermijd het of ik ga het aan. Dat is altijd zo geweest, zo ben ik het gewend."


Poll

Daley Sinkgraven is een goede aanwinst voor Bayer Leverkusen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door elphenomeno)

Ik begreep dat Bayer ook nog interesse had in Theo Hernandez. Naast Daley hebben ze ook nog Wendell.

Ajax had hem beter moeten behouden, meer dan prima speler voor ED.

24 juni 2019 om 19:44

Ja, en gezien de ambitie van Ajax is de Eredivisie ook voorlopig het enige waar men zich in Amsterdam op richt.. Sorry hoor, maar Ajax doet nu een poging om structureel een Europese subtopper te worden en daarvoor komt Sinkgraven op elke positie iets tekort. Nu gaan we een poging wagen met Martinez als back-up en potentiële basisspeler.

24 juni 2019 om 23:01

Dat, en het was voor Ajax niet logisch geweest hem op basis van afgelopen jaren verlenging te geven. Voor iedereen perfect moment om verder te kijken. Gun het die jongen ook gewoon harstikke

Denk niet dat de LB van Ajax minder aan aanvallen toekomt dan de LB van Leverkussen. Vraag me af of hij fysiek in staat is om de hele linkerkant te bestrijken, iets wat ik nog niet vaak van hem gezien heb (hij speeld vaak meer als een verkapte middenvelder). Daarnaast, ondanks dat Leverkussen net als ajax meer de bal dan de tegenstander heeft, zullen de tegenstanders relatief zwaarder zijn, dus vraag me af of hij daar dan wel een basisplaats weet af te dwingen. Denk dat het voor Bosz een goedkope multifunctionele speler gaat worden.

'Ik hoef niet alleen aan verdedigen te denken, maar kom ook zeker aan aanvallen toe.' Want Tagliafico en Mazraoui moesten afgelopen seizoen elke keer achterin blijven hangen? Bij Ajax waren de backs in aanvallend opzicht juist ontzettend belangrijk, dat zie je ook terug in de goals die Tagliafico en Mazraoui hebben gemaakt in de Champions League. Vind het toch vrij apart wat Sinkgraven hier zegt.

24 juni 2019 om 20:38

Denk eens niet zo zwart wit. Omdat hij onder Bosz naast verdedigen ook aan aanvallen toekomt was dit bij Ajax niet het geval? Zegt hij iets in die trend? Nee, hij geeft aan wat hij gewend is van coach Peter Bosz, die het erg in hem ziet zitten en hem op deze positie uiteindelijk heeft geplaatst.

Men,

24 juni 2019 om 20:39

Hij zegt ook nergens dat hij bij Ajax alleen moest verdedigen. Hij geeft alleen aan dat hij onder Bosz niet alleen aan verdedigen hoeft te denken maar ook aan aanvallen. Dat betekent dus niet dat het bij Ajax perse anders is.

Bayer zal wel in een 4-2-3-1 gaan spelen denk ik: Hradecky: Weiser - Tah - S. Bender - Wendell: Aranguiz - Demirbay: Paulinho/Bellarabi - Havertz - Bailey: Alario/Volland Waarvan Volland ook nog op beide flanken kan spelen. Hoe denk jij hierover El Phenomeno? Kan altijd erg van je realistische reacties genieten.

24 juni 2019 om 21:54

Ja ben ik het wel aardig mee eens, al zal me niks verbazen dat Diaby de concurrentiestrijd van Bellarabi of Paulinho wint. Wie weet gaat Bosz Bellarabi wel rechtsback zetten, want Weiser is ook niet altijd een zekerheidje en L. Bender is bijna altijd geblesseerd.

De komst van Odegaard is helaas nog niet oficcieel gemaakt. Wil je echt bovenin meedoen met de grote 3 ( Bayern, Dortmund en Leipzig ) dan mag er nog wel wat bij. Want ik verwacht ook veel van het Gladbach van Rose en ook Wolfsburg is weer aan het bouwen. CL voetbal halen wordt nog zwaar genoeg.

24 juni 2019 om 22:07

Diaby helemaal vergeten nog ja, net nieuwe aankoop idd. Wat vindt jij van Sven Bender? Kunnen ze dan niet beter zo’n Niklas Stark oppikken bij Hertha? Ben zelf niet een enorme fan van hem op CV, in z’n CVM tijd naar Gündogan vond ik het een topper bij BVB. Gladbach ben ik ook erg benieuwd naar, schijnen wel bezig te zijn met Embolo. Nou dat zou ik dus niet doen, die zit alleen maar in de lappenmand. Wolfsburg zie ik eerlijk gezegd voor plek 6-8 meedoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayer Leverkusen

Stand
Actuele wedstrijden

65 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren