‘Quincy Promes is niet iemand die Ajax verder zal brengen’

Maandag, 24 juni 2019 om

Valentijn Driessen is kritisch op de aanstaande transfer van Quincy Promes van Sevilla naar Ajax. De chef voetbal van De Telegraaf vindt dat de aanvaller de club een 'Amsterdams gezicht' geeft, maar denkt niet dat de Oranje-international een speler is die de club verder gaat brengen. Daarnaast vindt hij dat Ajax moet oppassen dat de eigen jeugd ‘niet in het gedrang komt’ nu het veel spelers van buitenaf aantrekt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat de aankopen van Marc Overmars de eigen jeugd te veel in de weg staan?


Gerelateerd

95 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Wordt dus een topaankoop!

24 juni 2019 om 19:11

Wilde het net gaan typen. Als Valentijn zegt dat het niets wordt gaat het genieten worden komend seizoen.

24 juni 2019 om 19:20

Vaak oneens met Valentijn , vaak gewoon al uit principe maar hij heeft hier wel een beetje gelijk. Het ontbreekt Promes aan spelintelligentie , waardoor hij nog nooit een goede reeks wedstrijden achter elkaar heeft gespeeld. Het is altijd een 1 of 2 goede potjes , vaak afgewisseld met een serie van 4 of 5 mindere. Zoek Promes rode schoentjes eens op op youtube, tenenkrommend.....

24 juni 2019 om 19:34

Haha mijn god heb het opgezocht. Wat erg.. Ik hoop dat Ajax niet boven de 20 miljoen gaat betalen, Ajax heeft toch vaak als kracht spelers niet heel duur te kopen en dat ze later dan voor weer vertrekken voor best wat meer geld. Ik ben toch wat meer voor talenten.. Tadic, blind zijn absolute aanwinsten gebleken, maar ze moeten hierin ook niet doorslaan vind ik..

24 juni 2019 om 19:35

straight money blowen

24 juni 2019 om 20:08

Hoe meet jij spelintelligentie? Knap hoor als je dat kan. Weet je wat pas intelligent is? Als je spelers beoordeelt op hun voetbalkwaliteiten en niet op het feit of jij ze graag als buurjongen zou willen hebben. Dan weten we anders zeker dat Ajax nooit meer de CL zal winnen.

24 juni 2019 om 20:21

Is allemaal niet zo moeilijk hoor ,spelintelligentie zegt iets over iemand zijn beslissingsvaardigheden. Dus wat voor keuzes iemand maakt met zowel met als zonder bal , herkent hij bepaalde patronen en hoe anticipeert hij daarop. Is ook gewoon een onderdeel van zijn voetbalkwaliteiten , en daar blinkt hij niet in uit anders waren zijn prestaties veel constanter. Verder mag deze jongen best onder , boven of naast mij komen wonen.

24 juni 2019 om 22:20

Vooral dus opvallend dat jij jezelf een dusdanige voetbalintellect toedicht dat jij daar conclusies over kan trekken. Durf ik in twijfel te trekken... brrrrreh

25 juni 2019 om 07:28

Wat is daar opvallend aan ? Is toch gewoon zichtbaar voor een ieder ? Je ziet toch bij elke actie hoe iemand positie kiest , en wat het vervolg is. Dat is echt geen hogere wiskunde hoor.

24 juni 2019 om 19:42

Driesen is niet iemand die de Ajax-supporters verder brengt van goede informatie

24 juni 2019 om 19:55

Haha idd. "Promes kan je vrij voor de keeper zetten, die scoort toch nooit".

24 juni 2019 om 20:03

De verrichtingen van de man die ik tot dusverre gezien heb, waren niet bepaald opwindend nee. Wat een groot verschil met Neres

24 juni 2019 om 21:11

Waren er meer die bij het klikken op de titel al op zoek gingen naar de naam Valentijn Driessen? Wat een vervelende vent is dat, denkt dat ie de nieuwe Johan Derksen is ofzo..

Prima aanwinst en al geanticipeerd op een vertrek van 1 van de buitenspelers. Ook gaat deze jongen niet de plek innemen van Carel en of Jurgen... totaal andere posities

leuke speler voor in de eredivisie maar in de cl zal hij te kort komen.
hoeveel hebben ze eigenlijk betaald?

24 juni 2019 om 19:28

Iets minder dan 22 miljoen schijnt het om te gaan. Verder werd van Blind en Tadic ook gezegd dat ze goed waren in de Eredivisie, maar tegen de absolute top niet het verschil gingen maken. Nou, als Promes uit hetzelfde hout gesneden is hoor je mij niet klagen! Sowieso voor de Eredivisie een topspeler en zulke gasten kunnen met vertrouwen en wedstrijdritme ook in Europa puike potten spelen, daar ben ik van overtuigd.

24 juni 2019 om 20:01

Wow 22 miljoen voor zo'n middelmatige speler. Dacht dat Ajax weer naar de top wilde.
Tadic heeft zich echt wel bewezen net als Blind in de PL. Promes laat het in de echte top niet zien.

25 juni 2019 om 08:36

Tadic ook niet. Southampton is niet veel beter dan Spartak Moskou. Promes heeft het daar geweldig gedaan. Bij Sevilla ook zijn goeie wedstrijden gespeeld alleen als vleugelverdediger wordt het m niet he.

24 juni 2019 om 19:57

In de CL zal hij tekort komen? Want in de Nations League heeft hij per ongeluk tegen Duitsland, wereldkampioen Frankrijk en tegen het al vele wedstrijden ongeslagen Engeland de verdedigers het bos ingestuurd... Ach ja sommige kenners... Noem mij buitenspelers die dat hebben gedaan?

24 juni 2019 om 20:00

Zelfde zei men over tadic. Mvp werd hij met bizarre statistieken. Promes is voor veel clubs een top aankoop. Liever 20 miljoen voor promes dan met alle respect 40 voor bergwijn

24 juni 2019 om 20:07

ik liever 40 miljoen voor bergwijn die is in potentie 2 klasses beter dan promes

Hahah deze zuurpruim baalt gewoon dat hij deze scoop volledig gemist heeft. Echte scoops heeft onze Valentijn nooit, enkel hele slechte geruchten

24 juni 2019 om 19:31

Deze zuurpruim lijkt sowieso alleen nog maar negatief over Ajax te kunnen zijn. Ik begrijp ook niet dat een groot medium zo'n man op zo'n plek laat zitten.. Dit is toch geen klantenbinder..

24 juni 2019 om 19:39

Dat ligt aan wie de klanten zijn...

24 juni 2019 om 20:03

En zo is het. Ajax weet dat Driessen deze deal vooraf kapot zou schrijven omdat hij nou eenmaal niet van dit soort voetballers houdt. Hij kijkt dan niet meer naar de kwaliteiten van een speler als Promes. Driessen doet dan net of de zeer middelmatige brave borstjes Ekkelenkamp en Eiting Ajax verder gaan helpen terwijl dat op dit moment amper Eredivisie niveau is en nooit internationaal niveau gaan worden. Zo heeft hij destijds ook Neres naar de bank geschreven ten faveure van de veel minder getalenteerde Donny van de Beek. Maar Driessen beoordeelt spelers niet op kwaliteit van het voetbal maar op het feit of hij ze graag als buurjongen zou willen hebben. Foute man.

24 juni 2019 om 22:19

Dit is zijn werk, hij moet wel anti of negatief zijn over iets want anders heeft hij nergens iets over te schrijven.

Wie gaat een positief artikel lezen? ''ja het is goed dat Ajax Promes heeft gehaald''. Iedereen denkt ''no shit'', natuurlijk is dat een goede aankoop. Dat vult de kranten niet.

Vandaag de dag alles voor clicks en page views en zo doe je dat. In de VS heb je ook Stephen A Smith die over de NBA praat. Kent er gigantisch veel van en weet wat hij moet zeggen maar hij praat onzin omdat mensen dan kijken.

Na de twijfel die ik vandaag gehad over Promes is die nu toch weggenomen. Het word een geweldige aankoop. Bedankt Valentijn!

Promes die ekkelenkamp, eiting en Gravenberg in de weg loopt... Totaal andere posities.

24 juni 2019 om 19:18

Gaat ook over alle andere al gekochte spelers deze zomer, hij heeft daar gewoon een punt hoor. Ajax heeft voortaan zoveel concurrentie dat een jeugdspeler gewoon minder kansen krijgt dan bij een PSV, Feyenoord, AZ het geval zou zijn.

24 juni 2019 om 19:22

Tja. Wil je Europees weer een beetje aanhaken, of wil je vooral lief zijn voor talenten?

24 juni 2019 om 19:31

Gebruik dan ook de juiste argumenten om je punt te maken. Dat mag je toch van een journalist verwachten? Nu noemt hij spelers die in de context van de transfer promes niet passen. Btw, is het überhaupt al in kannen en kruiken. Het is akelig stil op Ajax.nl

24 juni 2019 om 19:36

Ajax wil structureel Europese subtop worden en op dat niveau gaat het niet lukken om, net als de afgelopen jaren, 3 a 4 spelers per jaar door te laten breken. Dan moeten we kijken naar de grotere talenten of spelers hebben gewoonweg langer de tijd nodig om een basisplaats te veroveren. Daar is niks mis mee. En zoals al gezegd vandaag, jeugdspelers door laten breken zit in het DNA van de club. Kijk naar de rechtsbackpositie. Er zijn twee miljoenenaankopen gedaan, maar uiteindelijk krijgt een middenvelder uit de jeugd daar een kans en vertrouwen. Bij Ajax krijgt jeugd altijd kansen en de beste speelt. Als pakhembeet Danilo zich stormachtig gaat ontwikkelen en Promes tegenvalt, eindigt Danilo als basisspeler volgend seizoen. Dat is en blijft Ajax.

24 juni 2019 om 19:42

Ajax heeft dan ook een stuk meer minuten te verdelen dan de overige eredivisieclubs.

Daarnaast zijn er al 3 spelers weg en gaan er echt nog wel meer weg

24 juni 2019 om 19:57

@goalski

"gaat ook over alle andere al gekochte spelers deze zomer, hij heeft daar gewoon een punt hoor. Ajax heeft voortaan zoveel concurrentie dat een jeugdspeler gewoon minder kansen krijgt dan bij een Psv, Feyenoord, AZ het geval zou zijn.".

Is natuurlijk grote onzin. Ajax steekt 12 miljoen per jaar in de opleiding, in NL komt niemand zelfs maar in de buurt van dat bedrag. Ter vergelijking: De totale begroting van AZ bedraagt het dubbele. Ajax gaat natuurlijk niet zoveel geld in de opleiding stoppen en de talenten vervolgens geen kansen geven. De vraag is dan ook niet of die talenten een kans krijgen, maar of ze genoeg kwaliteit hebben om die te grijpen. En voor de meestenzal het antwoord op die vraag "nee" zijn. Maar dat is altijd al zo geweest, wat dat betreft is er niets veranderd. In de tijd dat Ajax nog geen geld had voor grote aankopen, hebben spelers als Van Rhijn en Denswil het ook niet gered en dat geldt ook voor Bazoer, Tete en Riedewald. Die zijn ook na hun vertrek bij Ajax op het tweede plan beland, waaruit blijkt dat ze wel talent hadden, maar uiteindelijk toch niet goed genoeg waren voor Ajax. En dat is nooit anders geweest. Kansen krijgen talenten altijd bij Ajax, dat blijkt nu weer uit het aantal talenten dat wordt meegenomen op trainingskamp. Al heeft dat natuurlijk dat ook te maken met de afwezige internationals. Opleiden is geen doel, maar een middel en door het hogere niveau, zal het moeilijker worden om de kansen te grijpen. Maar daar is Ajax ook een topploeg voor.

24 juni 2019 om 19:27

Aan de buitenkant heb je op dit moment niet hele grote talenten lopen, daarom is deze aankoop helemaal niet gek. Kuhn is wel een aardig talent maar die is er nog niet klaar voor denk ik.

24 juni 2019 om 19:53

Ik denk eerder dat Promes zomaar op de positie van Donny van de Beek gaat spelen. Ik zie Neres en Ziyech nog niet zomaar vertrekken. Een journalist die Promes vergelijkt met Eiting, Gravenberg en Ekkelenkamp is natuurlijk zijn vak onwaardig. Nooit meer serieus nemen deze man.

24 juni 2019 om 20:05

Maar het zou toch volstrekt onlogisch zijn om Ziyech dan niet op die positie te zetten. Promes moet het hebben van zijn snelheid en zijn Actie, hij is naar mijn mening daar een beetje te blind voor.

Driessen is toch journalist? Waarom stelt hij al deze vragen niet aan Ajax zelf? Promes brengt Ajax niet verder maar hij zegt niet waarom. Wat is dit voor journalistiek? Ajax is al een tijdje bezig met het verlengen van contracten van jonge spelers en dat doen ze niet voor de grap. Bij Ajax weten ze heel goed wie de pareltjes zijn en die krijgen hun kansen wanneer gied genoeg.

24 juni 2019 om 19:18

Haha bovendien begint hij te zeveren over talenten die op een heel andere positie spelen. Het lijkt soms wel alsof hij expres de plank misslaat, hij kan toch niet echt zo matig zijn.

24 juni 2019 om 19:22

Hij heeft het natuurlijk niet alleen over Promes, maar ook Marin, Pieri etc. Ajax krijgt zo wel een hoog Twente gehalte 25% van de basisspelers een Twente verleden 😜

Als Valentijn zegt dat hij Ajax niet verder zal brengen, wordt hij waarschijnlijk de topscoorder van het seizoen. Of zal die omgekeerde werken dit keer niet gelden?

Dat werd bij Tadic ook gezegd want hij zou te te oud zijn...
Laten we maar weer hopen dat dit een 'valentijntje' wordt.
Promes moet in staat zijn om de Eredivisie kapot te spelen.

Als ik de naam Valentijn Driessen zie dan sluit ik dit topic wel af, maar nu vind ik toch wel waard om te reageren.

Promes gaat Ajax niet verder brengen? Ik zie dit erg anders, hij werd bij Sevilla verkeerd gebruikt en speelde bij Spartak de pannen van het dak af. Hij is voor Ajax zeker een meerwaarde, hier gaat Ajax veel plezier aan krijgen.

24 juni 2019 om 19:16

Inderdaad, ik ben er ook echt van overtuigd dat Promes zeker wel in staat is om Ajax verder te brengen. Ik zie hem zo weer zijn vorm van Spartak benaderen, en dan is het gewoon een van de beste spelers van de Eredivisie. Hij heeft gewoon weer wat vertrouwen en een goede coach nodig die in hem gelooft!

"Ik ga niet naar Bernabeu want ajax verliest toch van Real" Ja Valentijn Driessen kan je serieus nemen

24 juni 2019 om 19:16

Nee, want in andere jaren ging Ajax er niet kansloos af tegen Real Madrid. Zo vreemd is het nou ook weer niet dat Driessen er weinig vertrouwen in had.

24 juni 2019 om 19:19

Ach dit jaar was totaal niet te vergelijken met andere jaren. In de thuiswedstrijd kon je al zien dat Ajax kans zou maken in Bernabeu. Dus ja Ajax_fan21 heeft gewoon gelijk.

24 juni 2019 om 19:21

@ Siri, weinig vertrouwen maakt niet uit als journalist. Je behoort je neutraal op te stellen, nou heeft deze kul t nauwlijks bij t rechte eind en wss gieren ze op de redactie ook om hem ( collega's zullen wel veel geld verwedden op driessen ). Kijk op basis van een overgeslagen pot zal niemand (bijna niemand) hem beoordelen maar deze veeelprater is natuurlijk wel het lachertje van de journalistieke wereld. Een stagiair die knipt en plakt komt er nog correcter uit.

24 juni 2019 om 19:58

Ging meer om alles wat Driessen gezegd heeft.

- Ten Hag afmaken in de media
- Real Madrid
- Lucas

Vooral het eerste vind ik het meeste kwalijk. Als je zo makkelijk iemand kan verkrachten in de media dan vind ik het terecht dat de deksel op zijn kop krijgt

25 juni 2019 om 14:43

@dr.jero

Neutraal op te stellen? De media? Sorry hoor, maar nergens ter wereld is de media neutraal. Waarom zou dat bij de Telegraaf anders zijn? Nu zeg ik overigens niet dat Driessen zinnige dingen schrijft de laatste tijd want dat is feitelijk incorrect, maar telkens dat argument dat Driessen weinig vertrouwen had in de uitwedstrijd tegen Real Madrid is natuurlijk wel ergens op gebaseerd. Zelfs veel Ajax-supporters hadden er niet heel veel vertrouwen in.

Dan moet die jeugd maar laten zien dat ze beter zijn! Eindelijk pakt Ajax eens goed door met aankopen en wacht het niet af om te kijken of spelers blijven (die toch weg gaan) of talenten doorbreken (die toch middelmaat blijken). Daarnaast is Promes jaren jeugdspeler van Ajax geweest.

Valentijntje, je kan beter niks zeggen komt toch alleen maar onzin uit.

Promes zal Ajax niet verder brengen?

Ik weet zeker dat Promes gewoon een hele goede aanwinst voor Ajax zal zijn. Dit is gewoon een aankoop uit de categorie Tadic en Blind. Promes zal het denk ik ook gewoon goed gaan doen bij Ajax en als Promes zijn vorm van bij Spartak Moskou haalt, dan is hij misschien wel de beste vleugelaanvaller van de Eredivisie en misschien zelfs wel de beste speler van de Eredivisie.

Veel mensen doen ook alsof de Russische competitie qua niveau niet veel voorstelt, maar het is echt wel een competitie van een goed niveau. Met teams als Zenit Sint Petersburg, Cska Moskou, Spartak Moskou, Lokomotiv Moskou, etc. zijn gewoon hele goede teams die hier in Nederland zonder twijfel mee zouden strijden om de bovenste plaatsen in de Eredivisie.

Voor de rest zijn teams als FC Krasnodar, FC Rostov, Arsenal Tula, etc. gewoon teams die hier in Nederland ook mee zouden strijden voor plekken om zich te plaatsen voor Europees voetbal en vrijwel niemand kent deze ploegen, maar dit zijn meestal hele vervelende en stugge teams om tegen te spelen en over het algemeen beschikken dit soort teams ook over een aantal spelers uit Zuid-Amerika die best wel goed kunnen voetballen.

Promes heeft het daar 4 jaar lang gewoon goed gedaan in Rusland en is 1x verkozen tot voetballer van het jaar in Rusland, terwijl hij ook 1x topscorer van de Russische competitie is geworden.

Bij Spartak Moskou had Promes eigenlijk vooral de rol die Tadic momenteel bij Ajax heeft: Promes speelde daar vooral vanuit het midden en als een soort valse nummer 9. Ik verwacht bij Ajax dat Promes, Tadic en Neres met z'n drieã«n voor veel positiewisselingen zullen zorgen, zoals Ziyech, Tadic en Neres afgelopen seizoen deden.

En daarnaast: Promes zal spelers als Gravenberch, Eiting en Ekkelenkamp niet in de weg lopen. Eiting twijfel ik of hij het zal redden, maar Promes is een aanvaller en deze 3 spelers zijn middenvelders en in de jeugdopleiding heeft Ajax momenteel niet een zelfopgeleide speler rondlopen die Promes in de weg zal lopen: dan heb je in mijn ogen enkel Brobbey die echt als nummer 9 speelt, waar Promes eigenlijk op alle posities in de aanval kan spelen.

Spelers als Danilo en Traorã© zullen (net als Brobbey) ook wel aan hun minuten komen en dat geleidelijk opbouwen met de komst van Promes, Nunnely is naar Willem ll vertrokken en Thethani en Cerny (zal waarschijnlijk vertrekken deze transferperiode) acht ik niet goed genoeg voor Ajax 1.

Promes zal Ajax absoluut niet zwakker maken, integendeel.
Ik vind het een perfecte compensatie!

Wat een rare vent toch af en toe. Gaat hij denken dat Promes als winger in de weg staat voor middenvelders? Neem niet aan dat Ten Hag hem op het middenveld wilt posteren. Maar ja, zoals zo velen hier al benoemen. Als hij het niet goed vindt, moet dit wel een wereldaankoop zijn! 🤣

Fijn om te horen! Zou toch zuur zijn voor Ajax als die 20 miljoen weggegooid is.

Hebben ze bij de telegraaf nou nog niet door dat deze man meer onzin verkoopt dan t gemiddelde verhaal in t sprookjesbos? Ze zouden er goed aan doen om hem eens een tijd zn waffelke te laten houden want inhoudelijk zijn zn stukken altijd bizar slecht, zeer speculatief en totaal onsamenhangend. Wel leuk voor quincy en de ajax fans dat ze nu weten dat het een droomhuwlijk gaat worden.

Al die zogenaamde clubwatchers die denken dat ze alles maar kennen en weten! Ziek wordt je er van club zouden er tegen op moeten treden creëert een hoop rust rond clubs

Werd van Labyad ook gezegd en kijk eens hoeveel plezier Ajax daar al aan heeft beleefd afgelopen seizoen.

Als je eigen jeugd niet goed genoeg is moet je wel kopen, opleiden is alleen zinvol als je voor die positie ook echte jeugdtalenten binnen hebt weten te halen.

Promes op nummer 10 zou ook wel kunnen, beetje een schaduwspits. Tegen Tottenham had je een speler als Promes goed kunnen gebruiken, maar ja alleen moet Ajax niet de fout meer maken om ook een slechte verdediger voor De Ligt te halen.

Hij geeft aan dat de jeugd in het gedrang komt, maar er is geen buitenspeler in de jeugd die klaar is voor het eerste. Daarnaast vraagt hij zich af wat er met Eiting, Ekkelenkamp en Gravenberch gaat gebeuren, maar ze hebben voor het middenveld alleen Marin gekocht en Frenkie de Jong verkocht. Misschien vertrekt Donny nog en dan is het misschien aan hen. Voor Eiting wordt het tijd, hoop voor hem dat het lukt. Gravenberch en Ekkelenkamp zijn nog jong. Ze moeten wel het niveau aan kunnen en anders doorselecteren.

Kom maar op hoor Ajax! Meld je maar voor Bergwijn, verbeek het record van een binnenlandse Eredivisie transfer voor een speler die je als jeugdspeler hebt weggestuurd! Maak je directe concurrent ook nog eens stuk rijker! Dan breng ik hem zelf op de fiets weg.

Promes is een aanvaller. Ekelekamp en eiting krijgen na de transfer van de jong echt wel hun kansen. Daarnaast wordt schone een dagje ouder en weten we niet zeker of vd Beek blijft. Gravenberch is nog heel jong. Meetrainen en af en toe op de bank is al heel wat. Ajax wilt verder. Ja de jeugd is de ziel en het DNA van Ajax. Maar zonder een paar goede aankopen hebben zij niemand om zich aan op te trekken.

Ajax heeft momenteel volgens mij geen eens jeugdspelers die klaar zijn om op de posities van Promes in het eerste te spelen.

Wat een onzin, hoezo nu al roepen dat hij Ajax niet verder gaat brengen? Wat een azijnpisser is die Driessen zeg. Ik snap niet dat die man nog hoofdredacteur van de Telegraaf is. Ajax is bovendien echt niet dom om jonge talenten geen kans te geven. Als ze goed zijn, krijgen ze kansen genoeg

24 juni 2019 om 19:39

Ach deze onbenul had veel meer gehoopt het wat slechter was afgelopen met Ajax , die zat gewoon te veinzen op het ontslag van te Hag maar dat is gelukkig anders gelopen en daar baalt hij natuurlijk van deze nitwit plus dat hij de primeur natuurlijk niet had van deze transfer , echt een heel vervelend heerschap ,

Ook totale andere posities waar hij het over heeft. Weer eens stuk met weinig inhoud. Denk dat hij eerder zn eigen werk eens moet gaan overzien dan wat Ajax van plan is. Verder is Promes een speler die er gelijk staat met de nodige ervaring. Die je zeker nodig hebt in de CL wedstrijden. Op dit moment zijn er geen spelers uit eigen jeugd die op die links- of rechtsbuiten positie kunnen spelen. Dus een goede aankoop

Tuurlijk komt de eigen jeugd nu structureel op het tweede plan misschien wel het derde, dat zijn simpel weg de consequenties van veel geld uit geven aan spelers van buitenaf. Promes is een prima aankoop niet meer dan dat. Heeft mij werkelijk waar nooit kunnen overtuigen in het nederlandselftal en bij Sevilla. In Moskou weet ik niet te weinig gezien. Voor de eredivisie prima ga ik vanuit.

Jezus Valentijn, gaat promes deze middenvelder in de weg lopen? Wees toch eens niet zo’n zure ongefundeerde zeikstraal zeg. Je zal maar dagelijks met die vent moeten omgaan!

Driessen loopt weer onrust te stoken. Promes is een goede aankoop. In de jeugd hebben we op de flanken nu weinig talent rondlopen. Ik denk dat Driessen graag zou willen dat Nunnely en Cerny een basisplek zouden krijgen zo dat hij daarna kan zeggen dat Overmars en Ten Hag moeten opstappen. Serieus, deze achterbakse journalist moet lekker zo doorgaan. Komt wel goed met Ajax en de jeugd. Er zijn wat jonge leuke spelers in aantocht, maar die hebben nog tijd nodig.

Welke spelers brengen Ajax dan wel verder volgens Driessen? Die zijn waarschijnlijk onhaalbaar. Kom dan ook met alternatieven als je toch wat roept. Wat mij betreft prima aankoop.

Wat heeft deze man er toch zeldzaam weinig kijk op. En hij is nota bene hoofdredacteur voetbal bij de grootste krant van Nederland. Onbegrijpelijk.

A) Waarom Valentijn Driessen in hemelsnaam nog zijn mening laten ventileren?
B) Is deze titel niet identiek aan toen Daley Blind terug kwam?

Ik zie het probleem niet zo, die jonkies waar hij het over heeft zijn nou niet jonkies die er al meteen staan, ook hun zullen tijd nodig hebben, in de tussentijd kan de wat oudere Promes de jongere spelers die er nu spelen het 1 en ander bijleren.
Als de tijd rijp is voor die jonkies schuiven ze gewoon door.
Het echte talent komt toch wel boven drijven.
Ook gaan die jonkiies waar hij het over heeft nog geen 90 min zo hoog niveau voetbal zovaak aankunnen.
En promes gaat ajax niet evrder kunnen brengen? Maar hij is wel international? Dan wat zegt dat?
Ikcind het een prima en ook redelijk verrassende aankoop. Hij is net als Neres ook wel iemand die dreiging brengt en iniedergeval probeert zijn directe tegenstander uit te schakelen.en zowat beste speler zijn in russische comp zegt ook wel dat hij heus wel kan voetballen.want het is niet dat russen niet kunenn voetballen.en t ajax niveau kan hij wel aan.
We gaan zien hoe hij t gaat doen.

Hopelijk voor hem presteert ie wel wat constanter , want soms is het wel wat wisselvallig toegegeven.
Mjah nieuw team ook dus wie weet.

En nog een klein puntje: juist omdat ajax afgelopen seizoen een mooie mix had van jonkies en wat oudere plus buitenlandse toppers als Tagli , Tadic , juist daarom reikte ajax ver in CL. Zou niet gebeuren als ajax veel meer jonkies nu al kansen gaf.

Eerlijk gezegd vind ik Promes wel een topaankoop. Vind hem zo goed bij Nederlandse elftal op de een of andere manier. Dus ben echt benieuwd. Maar heerlijke aanval in ieder geval met Neres, Tadic, Promes en dan Ziyech op 10 bijvoorbeeld...

24 juni 2019 om 21:03

Dat zie je goed. Geloof dat je dan 3 of. 4 vreselijke dynamische spelers in de gaten moet houden als tegenstander. Hopelijk verdedigen ze allemaal mee.

Vind het echt een net niet speler. Die zich meer bezighoudt met randzaken en social media, dan echt aan zijn carriere timmert. Matige aankoop

17 miljoen voor een international. Keurig gedaan! Op de juiste manier gebruikt zal hij zeker in de eredivisie een topaankoop blijken. Met het nodige vertrouwen (opgedaan in de eredivisie) zal hij ook leuke dingen laten zien in de CL.

Hahaha, waar komt het idee vandaan dat Promes het slecht heeft gedaan bij Sevilla? Speelde na een moeilijk begin alles, en deed dat goed op een positie waar hij niet wilt spelen. 17 miljoen, top aankoop.

Alleen omdat Valentijn het beweert hoop ik dat Promes er 25 inschiet en een van de blikvangers van Ajax wordt dit seizoen. Ik kan me enorm verheugen op weer een jaargang vol analytische flaters van Driessen en de cynische, zelfingenomen toon waar hij ze mee presenteert. Maar ik vrees wel dat hij gelijk krijgt en als Psv'er ben ik niet bijzonder ongelukkig met deze aankoop. Zijn Russische cv daargelaten, staat vooral Promes povere spel en prestaties bij Oranje me op het netvlies. Een net-niet-speler zonder nog veel potentie om door te groeien. Dit wordt denk ik geen Tadic-scenario. En als fan zou ik liever zien dat Ajax 15 miljoen pompt in een nieuwe Neres; kan me nauwelijks voorstellen dat een supporter ten opzichte van die optie Promes de voorkeur geeft omdat-ie Nederlands is.

Die Valentijn kunnen we toch niet meer serieus nemen. Gast snapt er he le maal niks van. Promes kan je zeker ook vrij voor de goal laten?!
Valentijn zit mij in de weg. Prutser!

Want gravenberch ekkelekamp en eiting zijn het zelfde als bergwijn en promes?😅

Vorig jaar zei Driessen nog dat Ten Hag Ajax niet verder ging helpen. Hij bleef dat zelfs nog volhouden in de winterstop. We hebben dus nog wel even te gaan voor we kunnen vaststellen wat de woorden van Driessen komend seizoen weer (niet) waard zijn....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

81 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Sevilla 33 2 2 0
2018/2019 Spartak Moskou 5 1 1 0
2017/2018 Spartak Moskou 26 15 5 0
2016/2017 Spartak Moskou 26 12 4 1
2015/2016 Spartak Moskou 30 18 3 0

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Sergej Milinkovic-Savic maakt voor minimaal 75 miljoen euro de overstap naar Manchester United, dat een vijfjarig contract heeft klaarliggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren