‘Ajax pakt door en richt zich tot Bergwijn na komst van Promes’

Maandag, 24 juni 2019 om

De naderende komst van Quincy Promes bij Ajax heeft geen gevolgen voor de mogelijke komst van Steven Bergwijn, zo verzekert De Telegraaf maandagochtend. Hoewel het Algemeen Dagblad eerder meldde dat Ajax zich graag met Promes of Bergwijn wilde versterken, stelt De Telegraaf dat de aanvaller van PSV 'het volgende doelwit' is van directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Ajax presenteert Promes naar verwachting op maandag nog. Voor de aanvaller ligt een vijfjarig contract klaar in de Johan Cruijff ArenA. Volgens de krant had de kampioen van Nederland 'drie toptargets', waarvan het er minstens twee wil aantrekken. "Met Promes heeft Ajax een van de drie gestelde transferdoelen binnen. Het volgende doelwit is PSV'er Steven Bergwijn", zo klinkt het. Wie doelwit nummer drie is, wordt niet duidelijk. Het zou gaan om een rechter centrale verdediger.

Promes wordt na keeper Kjell Scherpen, verdedigers Lisandro Martínez en Kik Pierie en middenvelder Razvan Marin de vijfde zomeraanwinst voor Ajax. De komst van de Oranje-international past binnen 'het nieuwe beleid van Ajax om flink in de buidel te tasten voor aanwinsten', stelt de krant, waarbij men verwijst naar Daley Blind en Dusan Tadic. Het is echter onduidelijk hoeveel Ajax gaat overmaken om Promes over te nemen van Sevilla.

Bij Bergwijn zou juist het transferbedrag een obstakel kunnen vormen. PSV wil de grote concurrent niet versterken, terwijl Ajax de aanvaller graag wil halen, maar niet tegen elke prijs. De 21-jarige aanvaller, die net als Promes een verleden heeft in de jeugdopleiding van Ajax, ligt tot de zomer van 2022 vast in Eindhoven. Hoewel PSV een transfer naar Ajax aanvankelijk uitsloot, hield Mark van Bommel de deur onlangs open. De trainer stelde dat PSV geen clubs uitsluit en gaat nadenken als er een bod komt.

Transferprofiel - Steven Bergwijn
Meer video's

Poll

Denk je dat Steven Bergwijn naar Ajax gaat?


Gerelateerd

217 reacties (laatste reactie door onelovechris)

Wat? Afgezien van het feit dat Bergwijn mij onhaalbaar lijkt voor de prijs die Ajax wilt betalen zou dit aangeven dat je al zo goed als zeker weet dat zowel Neres als Ziyech weg gaan, anders ga je niet na Promes nog een buitenspeler kopen.

24 juni 2019 om 10:32

En dat op de dag dat David Neres himself heeft verkondigt te verwachten dat hij gewoon nog in het rood-wit speelt na de zomer. Bayern van Nederland neemt in rap tempo vormen aan. Wat anders dan Boerrigter of Zimling.

24 juni 2019 om 10:45

Eerder het Celtic van Nederland dan

24 juni 2019 om 10:49

Dat hoop ik niet. Hoop (en geloof) dat PSV gewoon blijft meedoen voor de titel elk jaar.

24 juni 2019 om 10:50

@sjonny
ho ho. Zeker geen Bayern van Nederland. Bayern pikt de beste spelers van de concurrenten transfervrij op! dat is de volgende stap.

Daarnaast zie ik Ajax niet 40 miljoen voor Bergwijn neerleggen

24 juni 2019 om 10:51

@sjonny
ho ho. Zeker geen Bayern van Nederland. Bayern pikt de beste spelers van de concurrenten transfervrij op! dat is de volgende stap.

Daarnaast zie ik Ajax niet 40 miljoen voor Bergwijn neerleggen

24 juni 2019 om 11:37

Ajax heeft ook door dat als ze internationaal willen doorpakken sterkere voorhoede moeten hebben. Met alleen Tadic en Neres kom je er niet.

24 juni 2019 om 11:42

Zimling ook hahaha die was ik haast vergeten wat een top aankoop was dat

24 juni 2019 om 11:49

Was geen aankoop, was een huurling van Mainz

24 juni 2019 om 12:02

Vooral ook meer breedte. Want de derde naam van de 3 doelwitten zal ongetwijfeld een verdediger zijn. 'Europa Proof' - E. Ten Hag, 2018.

24 juni 2019 om 12:07

Als je reëel gaat kijken was afgelopen seizoen een uitschieter. Het is goed dat de trainer en het bestuur zich daardoor niet laten verblinden, want zo fit als afgelopen seizoen blijven alle spelers natuurlijk niet altijd. Met Frenkie en De Ligt - 2 spillen in het succes - had je niet alleen 2 geweldige voetballers maar vooral ook 2 ware atleten. Op en top fit, zowel fysiek als mentaal. Tadic past ook perfect in dat rijtje en als ik zo'n Magallan voor de camera zie bijvoorbeeld, maar ook Martinez, passen zij ook goed in dat straatje. Succes behaal je niet alleen met veel talent maar vooral ook met de juiste mindset en mentaliteit binnen een team. Europa Proof, wat Ten Hag destijds zei, bestaat hier ook uit. En natuurlijk genoeg goeie spelers hebben voor een lang seizoen. Per linie een basis waardige speler op de bank is dan bijvoorbeeld ook nodig.

24 juni 2019 om 12:08

Magallan bijvoorbeeld wordt door velen al afgeschreven maar ik moet het nog zien. Dat is iemand die het met minder talent moet doen weliswaar, maar wat dus vooral ook veel zegt over z'n mentale en fysieke gesteldheid. Reken maar dat die nog belangrijk kan worden.

24 juni 2019 om 14:40

Sjonnie

"bayern van Nederland neemt in rap tempo vormen aan."

Rap tempo zelfs, zozo. Er is nog geen speler van de belangrijkste club weggekocht en de begroting hangt nog steeds rond een punt dat structureel succes in Europa onmogelijk maakt maar jij ziet al wel een 'rap tempo'?? Okay, mooi dat er mensen zijn die in elk glas wel een vol glas willen zien maar dit optimisme is echt aandoenlijk hoor.

Bayern van Nederland, please joh, wie houdt je nou voor de gek? De begroting zul je moeten gaan verviervoudigen (in een mini marktje zoals dat in Nederland) en je zult niet alleen Bergwijn moeten kopen, maar ook Lozano, Berghuis en nog veel meer spelers en zeg nou eens even zelf: denk jij werkelijk dat PSV met 25-30 miljoen genoegen zou willen nemen voor Bergwijn?? Dan ben je niet realistisch bezig. Nog los van het simpele gegeven dat Ajax niet het Bayern van Nederland is. En een stap van PSV naar Ajax op dit moment is een stap zijwaarts. Geen stap omhoog. Waarom zou Bergwijn een stap opzij willen doen? Dat salaris dat Ajax kan bieden, dat kan hij in het buitenland makkelijker verdienen. En belastingtechnisch nog voordeliger ook voor hem.

Dus nee, dat Bayern van Nederland komt niet naderbij laat staan in een rap tempo.

24 juni 2019 om 14:50

@sjonnyvdbeek

" En dat op de dag dat David Neres himself heeft verkondigt te verwachten dat hij gewoon nog in het rood-wit speelt na de zomer. Bayern van Nederland neemt in rap tempo vormen aan."

Kan je dat ook met argumenten onderbouwen. Om zich het Bayern van NL te mogen noemen, moet Ajax of een keer of 8 achter elkaar kampioen worden of de beste spelers bij de concurrentie weg kopen en geen van beiden is vooralsnog het geval. Wellicht gaat Ajax ooit het Bayern van NL worden, maar dan zijn we minimaal 10 jaar verder. Op dit moment zit er hooguit 25 miljoen verschil tussen de begrotingen van Ajax en PSV en dat is veel te weinig voor Ajax om in NL dezelfde dominante positie in te nemen als Bayern. Bovendien is het de vraag of je dat als voetballiefhebber moet willen. De nederlandse competitie staat al slecht aangeschreven, als je de kampioen al van te voren aan kan wijzen, zal dat er niet beter op worden. Ook als Ajacied zou het veel meer voldoening moeten geven als je de titel na een slopend gevecht met de concurrentie weet binnen te krijgen, dan dat je die bijna in de schoot geworpen krijgt. Voor mij hoeft Ajax in ieder geval niet het Bayern van NL te worden, ik heb veel liever dat ook Feyenoord er weer bij komt zodat de klassieker weer een echte klassieker wordt. Bij voorkeur met uitpubliek.

24 juni 2019 om 15:11

@scepticus38 Ik ben vergeten er een knipoogje achter te zetten. Dat was m'n bedoeling toen ik het er neerplofte. Speldenprikje richting de fans van de concurrentie, beetje dollen op deze zonnige dag.

Wat betreft je laatste punt; mwah. Ja, het is misschien mooier om na een strijdend jaar kampioen te worden. Maar doe mij maar 10 gemakkelijkere kampioenschappen en zo meer ademruimte in Europa dan 10 spannende kampioensgevechten waarvan er 'maar' 5 in het voordeel van m'n club eindigen.

Allemaal leuk die romantische gedachten maar doe mij maar gewoon een gigantische bult prijzen, hihi

24 juni 2019 om 18:56

Heb jij een zonnesteek opgelopen? Van PSV naar Ajax een stap zijwaarts???

24 juni 2019 om 19:12

Constant Kante Je noemt geen enkel argument waarom Ajax geen Bayern van NL aan het worden is. Begroting verviervoudigen? Is ook het verschil tussen Bayern en Dortmund niet. Berghuis, Lozano en Bergwijn kopen doet Bayern ook niet. Kopen hooguit 1 speler van Dortmund per jaar. Ajax heeft nu simpelweg de allerdikste portemonnee en is bezig met één van de beste spelers van PSV. Als Bergwijn daadwerkelijk komt is dat wel degelijk een Bayernachtige transfer. Ook zie je dat Ajax flinke transfersommen neer legt voor goeie spelers. Dat het de kant van Bayern hard op gaat kan je gewoon niet ontkennen.

24 juni 2019 om 19:50

Zonnesteek Frank? Omdat ik had moeten zeggen dat de stap naar Ajax een stap omlaag is?? Nee, dat vind ik wat te overdreven. Het is wat het is: van PSV naar Ajax is geen stap omhoog. Dat is zo helder als dat het logisch is.

24 juni 2019 om 20:14

Johan

"constant Kante Je noemt geen enkel argument waarom Ajax geen Bayern van NL aan het worden is. "

In dit stuk noem ik alleen al die begroting inderdaad. Dus ik noem wel een argument. Los daarvan heb ik in het kader van deze 'discussie' (die natuurlijk helemaal geen discussie is, want 'het Bayern van Nederland' is behalve een utopie eigenlijk ook nu al een sprookjesverhaal) hier al heel erg vaak heel veel argumenten op tafel gelegd. Voor jou nog even wat puntjes dan:

1. Ajax zit, net als Psv, gevangen in een veel te kleine markt. Dat heeft Harrie van Raaij ons allemaal al in het jaar 2000 uitgelegd (toen PSV op weg was het 'bayern van Nederland' te gaan worden). Die markt is bovendien verzadigd. Heel veel nieuwe sponsorgelden vallen dus niet meer uit onze eigen markt te peuren. Althans, niet structureel.

2. Omdat Ajax gevangen is in de kleine markt is het niet in staat om de begroting (thans tussen de 90 en 100 miljoen) op een structurele manier te verhogen. En dat laatste is wel nodig als je het Bayern van Nederland zou willen worden. Want dan heb je dus, als je structureel wilt gaan concurreren met de subtopclubs van Europa, geen begroting van 90 miljoen voor nodig, maar eentje van 300-300 miljoen. Om je daarbij een idee te geven, dankzij de tv gelden deal van FOX ontvangen de clubs per seizoen gezamenlijk een bedrag te verdelen van zo ongeveer 100 miljoen. Daarvan krijgt Ajax er negen per seizoen. Brighton, om maar een club uit de onderkant van de PL te noemen, krijgt per seizoen ongeveer evenveel uit alleen al TV gelden als de totale begroting van Ajax. Dus ja, je zult je begroting verdrie- of verviervoudigen. Structureel dus he, dus zonder rekening te houden met inkomsten uit transfers en CL voetbal. Want die zijn nu eenmaal niet gegarandeerd.

3. Er is nog niet één speler van PSV naar Ajax gegaan. Althans, geen basisspeler. Eerder gingen wel ooit Bazoer en eerder Aissati naar Ajax. Omgekeerd, saillant detail is dat dus wel gebeurd. Diverse keren ook trouwens. Vanenburg, Ronald Koeman en via omwegen nog veel meer Ajacieden. Dus ironisch genoeg zou dus eigenlijk PSV allang het Bayern van Nederland geweest zijn, al decennia voordat Ajax de ambitie zou krijgen om dat te gaan worden!

Maar mijn punt is wel duidelijk denk ik. Haal eerst maar eens een paar spelers van PSV op dan en daarna zien we wel verder of dat tot de conclusie zou kunnen leiden dat Ajax het 'bayern van Nederland' wordt. Want mijn conclusie is dat die tijd nog lang niet aangebroken is. Laat Ajax eerst eens beginnen weer een paar keer vaker kampioen van Nederland te worden. En laat Ajax eerst maar eens bewijzen dat het in Europa structureel weer kan presteren. PSV haalde in 2005 ook de halve finale van de CL en ging toen hardverscheurend vlak voor tijd onderuit. Net als Ajax. En PSV won dat seizoen de dubbel. Net als Ajax nu. Dus qua prestaties is er ook verder nog geen enkel uitzicht op meer. Sterker, ik moet nog maar eens zien of Ajax dit seizoen datzelfde kan gaan presteren als afgelopen seizoen.

Het neerleggen van fikse transfersommen, op zichzelf, zegt immers niets. PSV heeft inmiddels ook al een paar keer fikse transfersommen neergelegd. So what? Dat zegt verder niks. Het zegt zelfs niet dat het 'die kant op gaat' Laat Staan dat het 'hard' die kant opgaat. Dus ja, het is niet alleen te ontkennen, het is gewoon niet eens waar! Jij, en al die anderen die in deze droom geloven, lopen gewoon zwaaren volkomen onterecht op de zaken vooruit.

3. Ajax is een opleidingsclub en als gevangene in een kleine markt gedoemd om elk seizoen opnieuw weer met een nieuwe selectie te moeten beginnen en is niet in staat om die selectie een paar seizoenen bij elkaar te houden. Dat heeft nog niet eens zozeer met geld te maken trouwens. Dat is puur de realiteit. Spelers willen niet eeuwig en elk seizoen naar Kerkrade, Waalwijk en Venlo of lekker naar Emmen om daar op een kunstgrasmat in een sfeerloos stadion te mogen voetballen. De betere spelers willen uiteraard altijd een stapje hoger. En dus het buitenland. Spelers laten zich niet vangen met beloftes van salarissen van 3 of 4 miljoen (waarbij Ajax niet eens in staat zou zijn om tien of elf spelers dergelijke salarissen te betalen) als ze die bedragen ook al bij Sevilla, Everton en bij Inter kunnen verdienen. Dus de beste spelers gaan elke seizoen weg en moeten door nieuwe spelers worden vervangen. Dus je kunt nooit echt werken met een en dezelfde selectie.

4. Bayern heeft een eigen stadion.

Dus dit zijn al vier argumenten. Er zijn er nog wel een paar. Maar hieruit maak ik dus op Ajax voorlopig helemaal niet op weg is om het 'bayern van Nederland' te worden. Laat staan heel hard. Sterker, Ajax is momenteel eerder gewoon op weg om (weer) het 'ajax van Nederland' te worden. Aangezien die titel een jaar of vijftien van PSV was. En heel veel verder dan dat gaat het allemaal voorlopig totaal niet. Want laat ik het anders even omdraaien voor je. Jij zegt dat ik geen argument op tafel heb gelegd waarom Ajax geen Bayern van Nederland aan het worden is. Maar welk argument heb jij dan om aan te tonen dat Ajax wél het Bayern van Nederland aan het worden is precies dan? Ik tel exact één argument: Ajax heeft 'de allerdikste portemonee'. Ja, dat klopt inderdaad. Maar dus wat? So what? PSV heeft in de afgelopen 35 jaar ook heel vaak de dikste portemonee van Nederland gehad. Dus PSV was al die tijd dan op weg om het Bayern van Nederland te worden? Is dat je argument? Vast niet. Dus waarom Ajax dan nu opeens wél het Bayern aan het worden is, dat wordt door jou verder op geen enkele manier onderbouwd of duidelijk gemaakt.

Oftewel, vooralsnog is je stelling een luchtkasteel. Fantasie! Een droom, wellicht. En vooralsnog is de kans dat binnenkort de wekker gaat groter dan dat de droom werkelijkheid wordt.

24 juni 2019 om 20:42

@Constant, wat een betoog zeg. En volgens mij ga je in je betoog vaak redelijk scheef omdat je de vergelijking maakt met een Bayern en komt zelfs aan met een PL club terwijl de stelling was de Bayern van NED. Niet dat ik denk dat Ajax de Bayern van NED is of gaat worden aangezien dat niet realistisch is en appels en peren. Wat me ook opvalt is dat jij PSV een stap zijwaarts vind. Heel bijzonder aangezien Ajax nu en dit moment een stuk verder is dan PSV. Een speler kiest dan ook voor de situatie NU en niet afgelopen jaar/jaren. Met de miljoenen en aankopen en beleid en jeugd opleiding is het voor de meeste spelers een kleine stap omhoog. Dat is ook de reden dat Bergwijn niet meteen nee zegt tegen Ajax. En dan nog de kampioenschappen, zegt niets over waar je staat als club. Ajax wint 4 titels achtereen maar was toen een stuk verder weg dan dat ze nu staan met minder titels maar een succesvolle CL campagne vlak na een mooie EL campagne. Ziet er voorlopig goed uit voor Ajax.

24 juni 2019 om 21:23

Thami

"@constant, wat een betoog zeg."

Ja, vind je dat gek? Er wordt mij verweten dat ik 'geen enkel argument' op tafel gelegd zou hebben om te betogen dat Ajax niet het Bayern van Nederland aan het worden is. Dan doe ik dat en dan krijg je 'wat een betoog zeg....'....

" en komt zelfs aan met een PL club terwijl de stelling was de Bayern van Ned"

Slimme mensen zouden snappen dat ik daarmee al laat zien dat als Ajax al niet kan concurreren met dat soort clubs Bayern al zeker drie brugge te ver is. Financieel is dat in ieder geval al een gegeven.

"wat me ook opvalt is dat jij PSV een stap zijwaarts vind. Heel bijzonder aangezien Ajax nu en dit moment een stuk verder is dan Psv. "

Inderdaad. Als je alleen leeft in het 'nu' dan wel ja. Maar anders dan jij beweert leeft niemand in het 'nu'. Niet echt. Omdat als je 'nu' zegt, dat moment al voorbij is! En daarnaast, als wat jij zegt klopt, dan was het dus een seizoen geleden (ajax niets en al vijf jaar niets, PSV net kampioen) dus een stap omhoog geweest als een speler van Ajax naar PSV was gegaan? Is dat wat je bedoelt te zeggen? In dat geval, okay, prima, dan heb je een punt. Maar als je bedoelt dat dit alleen voor Ajax geldt en omgekeerd niet, dan zijn we bij de kern. Qua dit soort dingen bestaat er echt geen groot onderscheid tussen PSV en Ajax. Ook niet na één zeer succesvolle en geweldige CL campagne. Dat zou pas weer anders kunnen zijn als Ajax de komende vijf jaar minstens kwartfinales CL haalt. Tot die tijd: stap zijwaarts inderdaad. Of, als je dat beter vindt, pas op de plaats.

24 juni 2019 om 21:54

Nog steeds geen enkel argument. Het Bayern van NL betekent dat Ajax de komende 10 jaar 8x kampioen gaat worden. Het heeft helemaal niets te maken met Europese successen en ook niet met een begroting van 300 miljoen. Het heeft te maken met een grotere begroting dan de rest van NL en een enorm eigen vermogen. Meer ga ik je niet uitleggen hoor. Ik snap dat het niet leuk is om te horen, maar Ajax is natuurlijk wel een stap omhoog vanaf PSV. Het is namelijk alleen al een club met veel meer aanzien en een grotere kans op een goeie vervolgclub.

24 juni 2019 om 10:36

Buiten Neres had Ajax dit seizoen helemaal geen buitenspeler die snelle diepgang heeft. Zulke overbodife luxe is dit dus nou ook weer niet. Al lijkt het mij heel sterk dat Bergwijn naar Ajax gaat.

24 juni 2019 om 11:34

Bergwijn heeft niet zoveel diepgang hoor. Promes heeft meer diepgang.

24 juni 2019 om 11:57

Zonder bal heeft Promes inderdaad meer diepgang, Bergwijn doet veel aan de bal wel maar heeft weinig diepgang zonder bal.

24 juni 2019 om 10:41

Ik krijg door dit soort berichten ook steeds meer het gevoel dat Neres en Ziyech zullen gaan vertrekken.

Tadic op de plek van Ziyech, Promes op linksbuiten en Bergwijn op rechts..?

Ik blijf van mening dat Ajax niet de absolute hoofdprijs moet betalen voor Steven. Je hebt Promes al binnen die beschikt over de Nederlandse nationaliteit, zoals gewenst.. Ga voor die 30-40 miljoen lekker over de grens kijken,

24 juni 2019 om 10:54

@grasveld7

Neres geeft een slechte visitekaartje af bij brazilie momenteel. Welke club wil nu 40 miljoen voor Neres betalen?

Welk toptalent wilt voor 40 miljoen naar de eredivisie komen?

Ik denk dat Ten Hag soort 433 wilt spelen van Barca onder pep.

Tadic als nummer 9.5 en Promes en Bergwijn 2 buitenspelers met diepgang die naar binnen trekken zoals Pedro en Villa/ Henry.

24 juni 2019 om 11:04

Lijkt me moeilijk aangezien Ziyech op rechts speelde afgelopen jaar. dan krijg je er dus 2 op dezelfde plaats. Tadic als spits of bergwijn erachter. beide is een optie afhankelijk van de tegenstander en de vorm van de eigen spelers

24 juni 2019 om 11:25

@steeck

Je helemaal hebt gelijk! Haha, we zijn er alweer even wat weekjes uit en heb er ondertussen alweer een rondreis door Azië op zitten.. excuses.

Ik bedoel natuurlijk een plaats terug op het middenveld/aanvallend. Ook daar komt Tadic prima tot zijn recht.

@glory

Waan van de dag reageert..

Dus omdat hij twee slechte wedstijden speelt is hij plotseling geen stuiver meer waard? Onzin natuurlijk. Ik hoop dan ook dat Neres volgend jaar nog in Amsterdam speelt.

''welk toptalent wilt voor 40 miljoen naar de eredivisie komen?''

Ik denk dat je voor dat bedrag aardig wat spelers en clubs kan verleiden hoor.

24 juni 2019 om 11:41

@grasveld7

Uiteraard regeert de waan van de dag. Zo is die vraagprijs van 40 miljoen ook gekomen. Dat Atletico dat bood kwam ook door de waan van de dag. na een periode van hype is Neres wel beetje dichter bij de aarde gekomen hoor.

24 juni 2019 om 11:54

Ik denk dat Ajax naar een status wilt dat het normaal is om 22 basisspelers te hebben. Ipv 13. Zeker als je permanent wil aanhaken en wilt meten met de Europese top.

24 juni 2019 om 12:15

Denk dat de spelers het alleen wat minder leuk vinden om 22 basisspelers in een selectie te hebben. Hebben we dit seizoen al gezien bij van de Beek en Neres, als het ff niet meezit willen ze gelijk weg. Uiteindelijk kregen ze wel allebei hun zin..

24 juni 2019 om 13:07

Voor 40 miljoen doet Ajax Neres niet van de hand, hoor. Clubs mogen minimaal bieden wat die chinezen deze winter boden.

24 juni 2019 om 10:55

Ziyech kan dan nog best blijven, alleen Neres zou weg moeten. Ik neem aan dat Bergwijn, Promes en Neres alle 3 erg ontevreden worden als ze niet regelmatig basis staan (ook als je kijkt naar de transferwaardes van deze 3 spelers zou het kapitaalvernietiging zijn van ajax om zoveel geld op de bank te zetten)

Onana
Mazraoui
Aankoop?
Blind
tagliafico
Marin
Ziech
v. Beek
Promes
Tadic
Bergwijn
24 juni 2019 om 11:14

Waarom? Ziyech kan ook naar het middenveld.. We gaan daar creativiteit missen. Daarnaast kunnen Bergwijn en Tadic ook als spits uit de voeten.

24 juni 2019 om 11:23

Ajax gaat vanuit dat ziyech weg gaat. Alleen ziyech wil weg voor een club waar hij op vooruit gaat. Voordeel van ziyech dat hij ook op het middenveld kan.

24 juni 2019 om 11:32

Promes speelde bij Dordrecht onder Ten Hag als 10 dus mss gaat Donny wel weg

24 juni 2019 om 12:34

Ja, die gaat zeer waarschijnlijk vertrekken.

24 juni 2019 om 14:03

Wat heb je daar voor bron voor, behalve je dikke duim?

24 juni 2019 om 11:34

@dybala

Kan best zijn dat Neres ook gewoon blijft. Ten Hag heeft aan het einde van vorig seizoen gezegd dat hij graag een nieuwe spelmaker als vervanger van Ziyech wilde, en graag meer snelheid voorin wilde omdat Neres de enige was die dat had. Als je Promes en Bergwijn haalt, heb je dus precies aan die twee eisen voldaan. Het wordt wel druk voorin, omdat je Bandé ook nog terug krijgt, maar vorig jaar hadden we daar in een cruciale fase (halve finale CL) te weinig mogelijkheden en moesten Dolberg en Sinkgraven opdraven in de spits en als veredelde linksbuiten. Dat is zeker weten een van dingen die ons die wedstrijd heeft gekost. Als je Bergwijn haalt, en Neres blijft, heb je voor de 'drie tienen', zoals Ten Hag dat noemt: Promes, v/d Beek, Neres, Bergwijn, Bandé. Dat is dan als je er van uit gaat dat Tadic in de spits speelt. Het is inderdaad veel. Ik zou nu ook eerder de RCV positie prioriteit maken en eventueel nog voor Pröpper gaan, en Neres sowieso behouden.

24 juni 2019 om 12:02

Of Dolberg en tadic spits. Ziyech gaat zeker wel. Neres is nog niet zeker natuurlijk. Maar z’n waarde zal ws niet nog meer gaan stijgen. Denk dat hij nu rond de 60 kan opbrengen. Bergwijn is alleen haalbaar als psv dat wilt. Zelf wilt hij wel volgens mij.

24 juni 2019 om 12:18

Het zou me verbazen als een club 60 miljoen neerlegt voor Neres. In Engeland zou die het op dit moment zeker niet redden. Misschien een Atletico of PSG..

25 juni 2019 om 09:21

Ja, maar normaal gesproken gaat Neres niet nog beter presteren. Hij is nu een Selecao lid en heeft goed gepresteerd in de CL met Ajax. Die prestaties overtreffen is niet realistisch. Dus ergens kan ik mij voorstellen dat Overmars denkt, laten we dat nu maar 'ten gelde' maken..

Sportief gedacht kun je hem beter houden. Volgens mij heeft hij het ook wel goed naar z'n zin in Amsterdam.

Overigens heeft Sao Paulo ook een doorverkoop percentage van 20% ofzo. Dus Ajax moet wel een heel hoog bod krijgen willen ze hem verkopen. Ik bedoel voor 30 miljoen dan moeten ze 6 miljoen afstaan, heeft 12 miljoen gekocht en houden ze dus 'maar' 12 miljoen over. Dat is in deze markt weinig om een speler dan te kopen die net goed is als Neres nu voor Ajax.

24 juni 2019 om 12:29

Steven Bergwijn heeft een nieuwe woning in Amsterdam gekocht dus wellicht speelt er op de achtergrond meer dan wij weten en denken. Ik hoef hem niet bij Ajax te zien want dat kost veel te veel geld, geld dat naar PSV gaat. Aan de andere kant is her gunstig als PSV zich kan versterken. Maar dan liever met buitenlands geld. Overigens lijkt Donny vd Beek te gaan vertrekken. Wellicht is Promes voor zijn positie gehaald. Andere speler maar zou daar zeker kunnen spelen. Verdedigen en aanvallen, hij kan het allebei genoeg voor die positie.

24 juni 2019 om 14:37

Vergeet niet dat Bergwijn gewoon een geboren Amsterdammer is. Het aankopen van een woning in Amsterdam kan inderdaad het vooruitlopen op een aanstaande transfer zijn, maar hij kan ook gewoon een huis daar kopen zodat hij dichtbij zijn familie woont en niet elke keer terug naar Eindhoven hoeft te rijden als 'ie bij vrienden of familie langsgaat.

24 juni 2019 om 12:40

Ik denk dat Ajax Bergwijn voor de spitspositie haalt...

24 juni 2019 om 13:48

Ziyech zal inderdaad vertrekken, al had hij de afgelopen twee zomers al de intentie om te gaan vertrekken.

Er moet soms ook wat te wisselen zijn als het niet loopt; Ajax heeft het vorig seizoen getroffen dat voorin iedereen vrij constant was, heel bleef en er geen langdurige schorsingen waren, maar dat kan uiteraard ook anders lopen. Zelfs als iedereen blijft, lijkt het mij mooi dat Ajax opties op de bank heeft zitten die de wedfstrijd open kunnen breken. Lassina Traore of Noa Lang kan je prima in de 60e minuut inbrengen als het 0-0 staat tegen Fortuna, maar tijdens de kwartfinale CL zul je uit een ander vaatje moeten tappen.

In de breedte versterken lijkt mij de volgende, logische stap vooruit.

Overigens moet er ook gepuzzeld worden op het middenveld, dus wie weet wie daar komen te spelen. FdJ is reeds vertrokken en Schone heeft niet het eeuwige leven en een aantal Ajax aanvallers zijn ook mogelijke kandidaten voor het middenveld.

Als Neres zoals het er nu uit ziet ook blijft vind ik dit een overbodige aankoop. Heb geen zin dat Ten Hag gaat denke dat Neres op 10 een goed idee was zoals we aan het begin van het seizoen hadden want dat was niks.

24 juni 2019 om 11:44

Ajax kwam duidelijk een aanvaller te kort toen neres wegviel door een blessure. Dus een extra aanvaller is echt geen overbodige luxe.

24 juni 2019 om 15:05

Promes op 10? Een beetje zoals bij Spartak.

Bergwijn is veel te aanvallend voor Ajax. Dit gaat hij nooit willen. Is ook geen ajax-type. Wat ik bedoel te zeggen is dat Bergwijn het best tot zijn recht komt in een vrije rol. Bij Ajax zal hij zich veel meer aan de instructies moeten houden. Daarom is het geen goede match.

24 juni 2019 om 10:48

Als Mannschaft88 met te aanvallend bedoeld dat hij alleen maar aanvalt en niet genoeg mee verdedigd voor het ajax aanvalsspel (hoog druk zetten) ja dan heeft hij gelijk....

Dat betekend dus dat van Neres, Ziyech en Tadic er 2 gaan vertrekken. Ziyech staat wel vast, maar als bergwijn nog komt zal er wel een niet te weigeren bod voor Neres zijn gekomen van PSG ofzo. Of ze denken 30 miljoen voor Tadic krijgen we nooit meer en we gunnen Tadic die 50 miljoen in China wel.

24 juni 2019 om 10:32

Hoezo staat Ziyech vast dat weet ik zo net nog niet hij weet wat hij bij Ajax heeft en bij Ajax kun je ook gewoon een goed salaris krijgen en je binnen spelen hoor , plus dat je altijd speelt en Ziyech gaat niet zomaar naar een club die moet echt een goed gevoel hebben bij zijn nieuwe club .

24 juni 2019 om 10:38

Sloep01 Het staat vast dat Ziyech weggaat dat heeft die zelf al meerdere keren aangeven. Het is voor hem alleen wachten op de juiste club.

24 juni 2019 om 10:51

Ziyech staat wel vast denk ik. Die bleef dit seizoen onverwachts, maar ik verwacht dat er nu wel een Dortmund of Arsenal gaat komen en dan is hij weg. Door de Copa America en Afrika Cup is het echte transfergeweld nog niet op gang gekomen, maar zodra een club als Arsenal, Dortmund of Atletico een creatieve speler verkoopt zal de naam van Ziyech bij zulke clubs wel gaan vallen denk ik en dan is hij weg.

24 juni 2019 om 14:49

Werd vorig jaar ook niet gezegd dat Ziyech 100% zeker zou vertrekken? En toen bleef hij, ondanks dat hij toen niet altijd even lekker lag bij (een groep van) de supporters, zijn contract minder was en Ajax in Europa nog geen grote(re) naam had gemaakt. Nu is Ajax verder, zijn band met de supporters is geweldig, Ajax maakt grote stappen (zie aantrekken spelers als Blind, Tadic, Promes, Tagliafico en ook het langer houden van spelers gaat steeds beter). Kortom, het huwelijk tussen Ajax en Ziyech is alleen maar hechter geworden. Tel daarbij op dat Ziyech inderdaad heel erg kritisch is op zijn volgende club qua niveau, speelstijl, speeltijd, zijn nieuwe positie/rol etc. Ik zie hem echt niet snel vertrekken. Daarbij kan Ziyech, wat mij betreft, ook weer terug naar het middenveld. Door het vertrek van Frenkie leveren we daar toch wel wat creativiteit in.

Kom die miljoenen maar brengen Ajax!!! 45 minimaal!!

24 juni 2019 om 10:34

Maak er maar 50 van. Ze kunnen vragen wat ze willen. Dus ga ik er vanuit dat deze transfer geen doorgang zal hebben.

24 juni 2019 om 10:38

Met 40 mil brn ik al tevreden. Malen vind ik veel explosiever

24 juni 2019 om 10:39

Ik denk dat Bergwijn van die 3 ‘toptargets’ de 1e is die niet gaat komen. Word veel te duur voor zijn kwaliteiten. Wie zou die andere toptarget zijn? Opvolger van De Ligt?

24 juni 2019 om 10:45

Ik denk dat Ødegaard de ontbrekende toptarget was.

24 juni 2019 om 11:01

Dat zou betekenen dat ze 3 buitenspelers wilden halen, lijkt me sterk.

24 juni 2019 om 11:06

Ze kunnen inderdaad vragen wat ze willen maar als Bergwijn een transfer wil forceren zal 't er niet gezelliger op worden. Dan kun je wel heel hard blijven roepen dat je geen spelers aan Ajax verkoopt maar met een ongemotiveerde Bergwijn schiet je ook niks op. Het zou niet de eerste keer zijn dat een transfer zo tot stand komt natuurlijk. Ik vind het sowieso een idiote instelling van Psv. Er zijn in het verleden genoeg spelers tussen de top 3 gewisseld. Daarnaast ga je toch niet openbaar aankondigen dat Ajax 'n speler nooit mag kopen, maar juist de prijs opdrijven omdat Ajax ook interesse heeft.

24 juni 2019 om 11:11

Hoe kun je nu tevreden zijn met de verkoop van je beste speler aan de concurrent? Dan zet je je als club compleet voor lul.

24 juni 2019 om 11:29

@benzema,

Tevreden is anders maar als de speler graag wil dan moet je iets als club zijnde iets. Ajax weer wat miljoentjes armer en de opvolger (malen) hebben we al in huis.

24 juni 2019 om 11:33

Ja, denk dat ze 2 van die 3 wilde halen. Dat dit over aanvallende impulsen gaat, anders zou je verwachten dat bijvoorbeeld Marin de 3e zou zijn, die is ook voor eerste gehaald. Als het geen buitenspeler is dan denk ik een rechtsbenige CV.

24 juni 2019 om 11:38

@rossum

Maak er maar 25-30 van. PSV kan niet vragen wat ze willen, want Bergwijn wil weg en heeft een hele sterke voorkeur voor Ajax; dat betekent dat je hem óf aan Ajax verkoopt, óf blijft zitten met een speler die eigenlijk naar je concurrent wilde. Die situatie hebben ze nu bij PSV ook in de gaten, want nadat van Bommel en de Jong eerst om het hardst 'nee, komt niets van in' riepen, heeft van Bommel nu gezegd dat hij weg is als Ajax het juiste bod doet. Ik denk dat Overmars het nog rustig een week of 5 laat garen, tot ze helemaal in paniek zijn in Eindhoven en genoegen nemen met 25 miljoen.

24 juni 2019 om 11:41

@panerai

Je gaat toch niet als club zaken doen om de concurrent wat miljoentjes armer te maken? Daarnaast haalt Ajax nu en in de nabije toekomst zoveel geld binnen dat zoiets weinig effect zal hebben.

Als de speler weg wil dan laat je hem naar het buitenland gaan. Niet naar de directe concurrent. Er gaan echt verschillen ontstaan tussen Ajax en PSV als deze transfer doorgang vindt.

24 juni 2019 om 11:55

@hoogindeconcen,

Nee inderdaad. Ajax mag voor iedere speler 100 miljoen of meer vragen, maar PSV moet het bij 25-30 houden. Echt wat een complete onzin. Je denkt toch echt niet dat PSV staat te springen om zijn beste speler aan Ajax te verkopen? Ja Bergwijn wil misschien wel naar Ajax, maar hij heeft al aangegeven ook gelukkig bij PSV te zijn. Dus laten we het inderdaad maar op bedragen van 45/50 houden, want dat is wat Ajax op tafel moet leggen. Buitenland zou naar mijn mening 35 op tafel moeten leggen om hem binnen te halen. Dat je 25 miljoen ook maar uitspreekt tekent dat je er geen zicht op hebt. 25 miljoen voor onze beste speler. Zou 6 jaar geleden een prima deal zijn. PSV gaat dat nu echt niet doen.

24 juni 2019 om 12:02

PSV heeft ze heel hard nodig. Anders hadden ze wel adequater gehandeld bij Bruma.

24 juni 2019 om 12:10

Doe maar niet is hij bij lange na (nog) niet waard. Ook zijn de prestaties van PSV zo dusdanig matig europees dat je moeilijk 40 miljoen kan gaan beten imo. Leuke prestaties in de ED zijn niet genoeg voor zo'n transfersom. Is niet voor niets dat de transfer van Lozank niet door gaat. Is misschien wel 50 waard maar heeft het met PSV niet laten zien afgelopen seizoen.

24 juni 2019 om 12:14

@Rossum: grote verschil is dat de spelers van Ajax iers gepresteerd hebben die van PSV niet afgelopen seizoen. Mogen vragen wat ze willen maar voor de bedragen die ze willen voor Lozano en Bergwijn gaan ze ze niet verkopen. Te weinig laten zien europees. Lozano alleen maar voor zichzelf en Bergwijn soms aanwezig. Maar zeker niet geweldig.

24 juni 2019 om 12:23

Bergwijn zal geen transfer forceren omdat hij ook wel weet wat PSV voor hem heeft gedaan en hij ook gewoon naar het buitenland kan. En omdat een speler naar Ajax zou willen, moeten ze hem maar voor het bedrag weg doen wat Ajax wil betalen? Denk dat ze aan Ajax minimaal 40 (waarschijnlijk meer) miljoen vragen en dat gaat Ajax toch niet betalen dus snap die geruchten ook niet..

24 juni 2019 om 12:30

@rossum

Waarom denk jij dat van Bommel zijn toon heeft aangepast? Dat is omdat PSV te horen heeft gekregen wat Ajax al langer wist: Bergwijn wil naar Ajax. PSV heeft dan op een gegeven moment weinig keus meer, als er geen deals worden gesloten met andere clubs: óf je blijft zitten met een speler die eigenlijk bij Ajax wil spelen, óf je verkoopt hem aan Ajax. Dan zal PSV voor het laatste moeten kiezen, en als dat dan straks in augustus is, gaat Overmars de onderhandelingen op 20 miljoen beginnen hoor. Je kan ook niet gaan zeggen dat je een bod van 35 miljoen van Inter accepteert, en van Ajax niet, je denkt toch niet dat Bergwijn en zijn zaakwaarnemer dat gaan pikken?

24 juni 2019 om 14:51

Hoogindeconcentratie

"psv kan niet vragen wat ze willen, want Bergwijn wil weg en heeft een hele sterke voorkeur voor Ajax; dat betekent dat je hem óf aan Ajax verkoopt, óf blijft zitten met een speler die eigenlijk naar je concurrent wilde."

Bergwijn heeft een sterke voorkeur voor Ajax??? Hoe kom jij aan deze informatie eigenlijk? Bergwijn is weggestuurd uit de jeugd van Ajax. Dus hoezo heeft hij nu opeens een voorkeur voor Ajax dan? Je verzint het ter plekke.

Los daarvan vind ik je analyse over wat PSV kan vragen enorm interessant. Dus, hoewel PSV een contract heeft met Bergwijn en ik altijd lees van jou dat Ajax voor haar spelers altijd een 'onbeperkt' bedrag mag en kan vragen, kan PSV volgens jou niet vragen wat ze willen, 'omdat Bergwijn weg wil'. Interessante stelling. Waar haal jij vandaan dat Bergwijn 'weg wil'? Of heb je dat ook al verzonnen? Verder, zelfs al zou dat kloppen, hoezo zijn er dan maar twee opties eigenlijk? Alleen of aan Ajax verkopen of een ontevreden speler overhouden? PSV kan hem toch aan het buitenland verkopen?

Maar los van dit gedoe om niks (bergwijn gaat echt niet naar Ajax, hij is veel en veels te duur voor Ajax en dat is logisch, jij gaat ook niet jouw concurrentie versterken voor een fooi, je concurrentie moet extra betalen, zo werken die dingen) wat nergens over gaat: ik vind je insteek gewoon bijzonder interessant. Dat zou bijvoorbeeld ook betekenen dat Ajax, dus, helemaal niet zo vrij is als jij altijd beweert om te vragen wat ze willen, of wel soms? Ajax spelers willen ook weg. Naar grotere clubs in het buitenland bijvoorbeeld. En als die spelers dus weg willen, dan kan Ajax dus niet onbeperkt alles vragen want anders blijven zij ook met een gefrustreerde speler zitten toch? Dus voor Neres ook geen biedingen van 80 miljoen of zo. In dat geval moet Ajax ook met minder genoegen nemen dus, als ik jou goed begrijp.

Mooi dat we dat dan weten voortaan. Ajax kan niet vragen wat ze willen. Mooi dat je dat even aan ons allemaal uitgelegd hebt.

24 juni 2019 om 14:55

@hoogindeconcen

In de voetbalwereld is het al vaker gebleken dat niet de speler maar de club betaald. Dus als de Ligt naar Fortuna wil, terwijl die maar 10 miljoen betalen, moeten ze het gelijk doen. Want anders is de Ligt ontevreden? Je spreekt overal uit dat Bergwijn graag naar Ajax wilt. Waar staat dat ergens? Heb je een artikel of iets? Ik denk zelf dat hij ook wel naar Ajax wil, maar nog steeds staat er ook dat hij gelukkig is bij Psv. Als Ajax 20 miljoen biedt, dan blijft hij mooi bij Psv. Ontevreden is Bergwijn gelukkig niet. En gelukkig is PSV niet zo gek als dat ze bij 20 miljoen gaan praten. En in Augustus al helemaal niet meer. Dan is het seizoen begonnen en worden sterspelers alleen maar duurder.

@bjp79

Zoals jij zegt mogen ze inderdaad bepalen wat ze vragen. Dus dan begin maar bij 45/50 miljoen. Moet hij weg ofzo? Zo zeggen jullie het bij Ajax toch ook altijd. Als een speler niet weg hoeft vraag je toch gewoon het dubbele/driedubbele. Iedereen doet hier alsof PSV hem weg wilt hebben.

24 juni 2019 om 14:57

@ Constant kante

Je slaat met dit verhaal de spijker op zijn kop. Maar laat ze maar denken dat ze Bergwijn voor 18 miljoen op kunnen halen. Ik lach hier de ballen uit mijn broek

24 juni 2019 om 15:04

Hoogindeconcentratie

"je kan ook niet gaan zeggen dat je een bod van 35 miljoen van Inter accepteert, en van Ajax niet, je denkt toch niet dat Bergwijn en zijn zaakwaarnemer dat gaan pikken?"

Eh, jazeker wel. Uiteraard kun je dat zeggen. Dat kun je uisttekend zeggen. Weet je waarom? Omdat iedereen, maar dan ook echt iedereen, dat zal begrijpen, tenzij je Ajaxfan bent waarschijnlijk. Want het is zo klaar als een klontje waarom je dat kunt zeggen. Sterker nog, je kunt ook gewoon de waarheid zeggen en aangeven dat als Inter 35 miljoen biedt, Ajax daar minstens vijf miljoen extra op moet leggen. Omdat Ajax een concurrent is. Iedereen snapt dat. Tenzij je Ajaxfan bent. Dan snap je het niet.

Hoewel, omgekeerd zou jij het namelijk allemaal wel snappen.

24 juni 2019 om 15:05

@rossum: idd daar heb je helemaal gelijk en zal het ook niet ontkennen dat het zo werkt maar denk niet dat iemand dat gaat betalen. Maar vragen staat vrij.

24 juni 2019 om 16:07

@j0rnnn

Wat een lulverhaal van de bovenste plank. PSV was er al uit met de club. Bruma wil gewoon liever naar zijn thuisland naar Porto i.p.v. naar de eredivisie, is toch niet zo vreemd, hij is Portugees.

24 juni 2019 om 17:41

Ik geloof niet dat Bergwijn moeilijk zal doen bij niet doorgaan van evt transfer naar Ajax. Hij zal moeten spelen om bij Nederlands elftal te blijven.

24 juni 2019 om 11:20

Haha 45, als ik Ajax was zou ik tot 18/20 gaan. Anders lopen er echt betere en goedkopere opties dan Bergwijn.

24 juni 2019 om 11:26

Haha 18/20, als je denkt dat PSV hem voor dat bedrag naar Ajax laat gaan dan begrijp je er weinig van.

24 juni 2019 om 14:51

Ja Panerai, Rugu zegt ook niet dat PSV dat moet accepteren.. Hij zegt dat hij dat maximaal zou bieden en anders verder zou kijken. Ik zou ook nog wel tot 25 en misschien zelfs 30 miljoen willen gaan voor Bergwijn, maar ik vind het ook heel belangrijk dat Ajax een Nederlands (liefst zelfs Amsterdams) karakter houdt. Dat is mij wel wat extra waard. Verder denk ik dat Ajax hem dan ook nog wel met winst kan verkopen.

24 juni 2019 om 14:52

Rugu

Ik vind die 18/20 eigenlijk nog tig keer grappiger dan die suggestie van 45.
Ik vraag het anders maar gewoon even op de man af. 20 miljoen, Rugu, seriously?? Meen je dat echt??

24 juni 2019 om 15:00

De Toekomst

"hij zegt dat hij dat maximaal zou bieden en anders verder zou kijken."

Ja, dat snapt iedereen dat dit in feite is wat hij zegt. Maar kunnen we het erover eens zijn dat hij dus in feite zegt: 'bergwijn gaat alleen naar Ajax als PSV zo dom zou zijn een fooi te aanvaarden?'

Of laat ik het even omdraaien. Stel dat PSG komt en zegt: 'die Neres, interessante speler, hier is 25 miljoen', dan zou jij dus zeggen 'ja hoor terecht en begrijpelijk, er lopen namelijk betere vleugelspelers rond en anders gaan we daar wel voor.' En dat Rugu en jij dan moeten gaan vinden dat dit echt het maximale bedrag is dat op Neres geboden zou moeten worden. Snap je het nu?

Bergwijn gaat niet naar Ajax. Want Ajax gaat geen 35-40-45 miljoen betalen. En in de huidige markt zijn dat wel degelijk de bedragen voor spelers van het kaliber Bergwijn. En dat is nog zonder Ajaxtaks. Dus Ajax maakt van Bergwijn de duurste binnenlandse transfer ooit, met stip, of Steven Bergwijn gaat niet voor Ajax spelen. Zo simpel is het gewoon.

24 juni 2019 om 15:19

Eerst worden er woorden bij Rugu in de mond gelegd/zijn reactie expres anders geïnterpreteerd en nu ben ik aan de beurt? Ik zeg helemaal niet dat PSV genoegen moet nemen met een lager bedrag dan zij Bergwijn waard vinden....

24 juni 2019 om 15:40

Toekomst

Daar gaat het uiteraard niet om. Waar het om gaat is of jij zelf geloofd dat PSV Bergwijn voor 18 miljoen zou overdoen aan Ajax. Want dát is uiteindelijk de kern van dit verhaal toch? En inderdaad, je zegt ook al dat PSV dat niet hoeft. Maar alleen die gedachte even. Hoe realistisch is die vind jij?

Nou dan! Dáár gaat het om. Want iedereen weet wel dat PSV geen genoegen hoeft te nemen met 20 miljoen (ja, op Hoogindeconcentratie na dan, die denkt dat PSV daar wel genoegen mee zou moeten nemen).

24 juni 2019 om 16:00

Ik vind het totaal niet realistisch dat PSV Bergwijn voor een bedrag van 20 miljoen aan Ajax gaat verkopen. Dat zie ik echt helemaal niet gebeuren. Wel mogen mensen zeggen dat zij niet meer voor Bergwijn zouden betalen. Ook daar kan ik nog inkomen. Ik zie dat Ajax Neres haalde voor 13 miljoen of zo. Nou, die vind ik vergelijkbaar qua potentie en niveau met Bergwijn en van zulke spelers zullen er ongetwijfeld meer rondlopen op de wereld. Die Pavon werd ook genoemd voor 15 miljoen, Skov voor 13 volgens mij en zo zijn er wel meer goede buitenspelers die goedkoper zijn dan Bergwijn. En nogmaals, daarmee wil ik echt niet zeggen dat PSV teveel vraagt of genoegen moet nemen met 20 miljoen, want ik vind dat PSV gewoon lekker moet vragen wat het wil. En als PSV 40 miljoen vraagt, kan ik ook net zo makkelijk spelers opnoemen die vergelijkbaar zijn met Bergwijn en voor vergelijkbare of hogere bedragen zijn verkocht.. Kortom, het is maar net waar je naar kijkt qua vergelijkbare transfers om te bepalen wat je een speler waard vind.

24 juni 2019 om 11:25

Gaat niet gebeuren deze transfer als ik jouw stelligheid moet geloven bij alle voorgaande topics hierover...

24 juni 2019 om 11:26

Ik denk het ook niet, maar ik zou het niet erg vinden voor zo'n bedrag.

24 juni 2019 om 12:10

Je klinkt al een heel stuk anders dan bij de eerste geruchten..😜

24 juni 2019 om 12:31

@blackpool

Dat zie je wel meer inderdaad, heb ik ook gezien bij dhr. M. van Bommel.

24 juni 2019 om 14:31

@ Blackpool

Klopt helemaal. Eerst geã¯rriteerd maar nu vol hoop. Ajax ergens de hoofdprijs voor laten betalen, er zelf rijker van worden en er nauwelijks op achteruit gaan is nooit verkeerd toch!

24 juni 2019 om 14:49

Je mening kan snel veranderen zeg. Een paar weken geleden ging dit nooit gebeuren. Jou kunnen we dus ook niet meer serieus nemen

24 juni 2019 om 15:15

@vaporeon

Ik hou teminste niet koppig vast aan mijn eerste emotionele reactie. Uiteraard zou ik het klote vinden als dit gebeurd en denk ik nog steeds dat de kans klein is. Maar als het gebeurd dan alleen voor heel veel geld dan kan ik er mee leven.

Totaal zinloos. Of je koopt hem voor veel te veel geld waarmee je de concurrent financieel veel sterker maakt. Of je hebt nu tijd gespendeerd aan een speler die toch niet kom. Tijd die je had kunnen gebruiken voor een betaalbare en beter alternatief.

24 juni 2019 om 15:17

En wat is veel te veel geld? Bij Neres worden nu ook bedragen genoemd van 80 tot 90 miljoen en persoonlijk vind ik Bergwijn van een vergelijkbaar niveau en potentieel..

24 juni 2019 om 15:35

Ik vind dat je als Ajax zijnde niet meer dan 20 miljoen moet spenderen. Wij zijn een opleidinsclub en geen koopclub. Wat je koopt moet iets toevoegen tot je opleiding dus. En al dat geld stuur je naar je concurrent die er vervolgens beter van wordt.

24 juni 2019 om 16:08

Opleiden klopt, helemaal mee eens, maar op het niveau waar Ajax nu zit of althans een poging doet om naartoe te groeien, wordt het lastig om jaarlijks 3 a 4 spelers op te leiden die mee kunnen in het eerste. De afgelopen jaren slaagde we daar over het algemeen prima in, maar vorig seizoen werd al minder. Het is daarom echt geen schande om directe versterkingen voor het eerste te halen nu. En daarbij, jeugdspelers door laten stromen zit echt in het DNA van onze club. Het mooiste voorbeeld vind ik nog Mazraoui. We doen twee miljoenenaankopen voor de rechtsbackpositie, maar uiteindelijk turnen we een middenveld om tot rechtsback en geven hem de kans en vertrouwen. Dat is Ajax. Of bij het vertrek van Cillessen konden we met Boer op safe spelen, maar kozen we voor een toen nog onzekere en jonge goalie van Jong Ajax. Spelers als Ekkelenkamp en De Wit krijgen speeltijd in de Champions League, terwijl we ook iemand als Labyad op de bank hebben. Kortom, aankopen zullen er altijd zijn, maar talenten komen altijd bovendrijven. Het zou mij echt niks verbazen als jongens als Traore, Danilo, Gravenbeeck, Ekkelenkamp of heel iemand anders volgend jaar ineens een basisplaats heeft een koste van Marin of Promes.

Wie is dan die 3e toptarget? Als je het weet dan schrijf je dat toch op?
(Ik denk Pröpper overigens) Wat denken jullie?

"ajax had drie toptargets - waarvan het minstens twee wilde aantrekken - op het oog om de selectie te versterken en Overmars liet al weten het te willen zoeken in het Nederlands elftal. Met Promes heeft Ajax één van de drie gestelde transferdoelen binnen. Het volgende doelwit is Psv’er Steven Bergwijn."

24 juni 2019 om 10:40

Ik denk eerder een top CV voor naast Blind. Ik hoop op een type Sanchez. Niet perse heel goed voetballend maar een keiharde verdediger als Tagliafico. Al moet je Magallan niet afschrijven.

24 juni 2019 om 10:46

Ødegaard lijkt me, althans, zou logische opvolger van Ziyech zijn. Speler die 1 op 1 dichtste bij type Ziyech zit en Ajax echt aan gelinkt is.

24 juni 2019 om 11:02

"Met promes heeft Ajax een van de 3 gestelde transferdoelen binnen. Het volgende doelwit is psv'er steven bergwijn", zo klinkt het. Wie doelwit nummer drie is, wordt niet duidelijk." Ik denk dat het dan niet om odegaard gaat omdat hij defenitief niet komt lijkt het. Ik verwacht eerder dat het dan om 3 Nederlanders gaat en dat nummer 3 propper is.

24 juni 2019 om 13:04

Er staat nu dat het om een rechter centrale verdediger gaat. Enige die ik zou kunnen bedenken is De Vrij. De rest is gewoon niet goed genoeg lijkt me. Overigens lijkt De Vrij wel een enorm kansloze missie worden aangezien hij dit seizoen alles heeft gespeeld en op 50 miljoen wordt geschat.

24 juni 2019 om 10:57

Odegaard inderdaad. Die had ik ook liever gezien dan Promes. In Promes zit weinig groeipotentie en restwaarde. Odegaard zie ik de belofte van zijn talent nog wel inlossen als hij bij de juiste club terecht komt. Ajax had dat voor hem kunnen zijn. Bovendien vind ik Odegaard een zelfde type speler als Ziyech. Maar Real Madrid wil blijkbaar niet meewerken. Huur of koop met terugkoopoptie tegen een lage prijs moet je als Ajax niet willen.

24 juni 2019 om 12:05

Geen groeipotentieel? En geen restwaarde? Die gast is in de bloei van zijn leven.

24 juni 2019 om 12:23

Je zegt het zelf: Die gast is in de bloei van zijn leven. Dus m.a.w. hij zou nu op zijn top moeten zijn en zal niet meer beter worden. Hij is ook 27 en dus nog ouder als hij het bij Ajax goed heeft gedaan. Dan gaan clubs geen Milik, Sanchez, Frenkie of De Ligt-achtige bedragen meer betalen.

24 juni 2019 om 15:16

Zei men dat ook niet over Tadic? En die kan voor een grote zak geld naar China, volgens de geruchten althans.. Als Promes een succes wordt bij Ajax en Ajax perse aan hem wil verdienen, is er altijd wel een club met geld die hem wil kopen.

24 juni 2019 om 19:55

Dus als we een speler in zijn topjaren kopen, gaan we het over restwaarde hebben? Tadic en Blind heeft Ajax in 1 seizoen terugverdient met de kwalificatie voor de CL. Niks restwaarde, deze spelers koop je voor hun prestaties in het veld. Dat een jongen van 27 jaar ook naar Ajax wil komen is een machtig mooie ontwikkeling. Wees blij.

Ik ben niet onder indruk van promes. Vind het een momenten voetballer. Bergwijn mag van mij gerust naar ajax zeg ik als Psver. Vind het geen speler die constant presteerd en steeds gevaar is voor de verdedigers.

"met Promes heeft Ajax een van de drie gestelde transferdoelen binnen. Het volgende doelwit is Psv'er Steven Bergwijn", zo klinkt het. Wie doelwit nummer drie is, wordt niet duidelijk."

Is onzin. Ajax kan Bergwijn niet betalen, Overmars heeft letterlijk uitgesproken dat 20 miljoen het maximum is dat de club voor een enkele speler wil uittrekken. Bergwijn kost minimaal het dubbele. Volgens mij is ook duidelijk dat het of Bergwijn of Promes zou worden en niet allebei. Bovendien heeft Ajax met Cerny, Johnson, Bande, Neres, Zyech en Tadic al meer dan voldoende spelers die op de vleugels uit de voeten kunnen, nog 1 erbij en dan voor zo een hoog bedrag lijkt mij volstrekt ondenkbaar. Ook Kuhn is een heel groot talent voor die positie. Er van uitgaande dat de Ligt weg zal geen, lijkt mij een verdediger met lengte een veel hogere prioriteit hebben dan een aanvaller.

24 juni 2019 om 10:56

"overmars heeft letterlijk uitgesproken dat 20 miljoen het maximum is dat de club voor een enkele speler wil uittrekken."

Meer kun je in principe ook niet uitgeven, want spelers die meer dan 20 miljoen waard zijn willen normaal gesproken niet in de eredivisie spelen.

24 juni 2019 om 10:56

Helemaal met je eens Scepticus38. Indien Promes is gehaald, is Bergwijn niet meer nodig. Daar moet veel te veel voor betaald worden en dat geld kun je beter gebruiken voor die degelijke centrale verdediger die naast Blind moet komen te staan. Dat zal ook wel dat derde doelwit zijn en indien dat een Nederlander moet zijn, dan kom je uit bij Hoedt of Mensah. Ik ben benieuwd, maar het is wel duidelijk dat Overmars snel zijn zaken op orde wil hebben zodat in de voorbereiding de nieuwe spelers al vast kunnen wennen.

24 juni 2019 om 11:02

Cerny gaat toch naar Utrecht? Of gaat dat niet meer door? Johnson gaat m voorlopig ook niet worden. Ziyech wil nog steeds weg En neres zou ook zo maar weg kunnen zijn

24 juni 2019 om 11:46

@scepticus

Cerny en Johnsen? Meen je dat nou? Die gaan weg hoor, die mogen voor elk aannemelijk bod vertrekken. Ziyech noem je ook nog, ik weet niet of je opgelet heb, maar die vertrekt deze zomer bij Ajax.
Wel is Promes dus net gehaald, dus je hebt voor de flanken als opties: Promes, Neres, Bandé, Tadic.
Tadic zal misschien ook weer veel in de spits spelen he, tenzij Dolberg ineens zijn vorm van de periode Bosz weer gaat oppakken. Dan heb je dus Promes, Neres en Bandé over, dat is niet zoveel. Ook nog Bergwijn er bij is wél veel, dat ben ik met je eens, het wordt daar dan erg druk. Het kan zijn dat Ten Hag het toch ziet zitten om Donny wat terug te schuiven, als een van de twee zessen, en met Promes op 10 wil spelen. Dan kan je met Neres - Promes - Bergwijn achter Tadic gaan spelen. Ik zou niet zoveel willen veranderen en gewoon Promes op de plek van Ziyech zetten en Neres en Donny lekker laten staan, en inderdaad ook prioriteit geven aan een verdediger.
Ajax kan Bergwijn trouwens wel betalen. Je doet alsof Ajax geen 40 miljoen kan betalen voor een speler, maar er is deze zomer nu al meer dan 45 miljoen uitgegeven (ff er van uit gaande dat er voor Promes minimaal 20 is betaald), net als trouwens vorige zomer (blind, Tadic, Labyad, Bandé), en dan reken ik de winterperiodes (neres, Tagliafico, Kristensen, Magallan) nog niet eens mee. Overmars zegt dat gewoon om prijzen te drukken, en Bergwijn zal uiteindelijk ook geen 40 miljoen kosten. Als hij daar over een maandje nog steeds zit, en hij wil nog steeds het liefste naar Ajax, dan beginnen ze de Jong en van Bommel te zweten, en gaat die prijs wel zakken. Het is nu al van 'nee!' naar 'kijk, als Ajax met het juiste bod komt, dan is hij weg' gegaan binnen een paar weken, Overmars vreet die gasten op.

24 juni 2019 om 15:37

Hoogindeconcentratie

"ajax kan Bergwijn trouwens wel betalen. Je doet alsof Ajax geen 40 miljoen kan betalen voor een speler, maar er is deze zomer nu al meer dan 45 miljoen uitgegeven"

Nee hoor, dat 'kunnen' ze niet nee.

Het is echt heel simpel. Ajax heeft een vennootschapssctructuur. Dat betekent dat de directie voor dergelijke uitgaven toestemming nodig heeft van de Rvc. Die commissarissen zijn, uiteindelijk als het mis zou gaan, hoofdelijk aansprakelijk voor het toezicht dat zij houden op de directie. Als zij Overmars toestemming geven om 45 miljoen uit te geven en alles gaat mis, dan zijn die commissarissen dus het haasje.

Oftewel, zij weten echt wel hoe de financiële situatie van Ajax is. Die commissarissen zijn geen supporters, die met een blocnootje even rekenen dat Ajax na de zomer 300 miljoen 'op de bank heeft staan' omdat ze Frenkie en De Ligt voor 150 miljoen hebben verkocht (en 150 miljoen plus 150 miljoen die al op de bank stond is toch 300 miljoen nietwaar??), nee die commissarissen weten dat er een verschil bestaat tussen 'eigen vermogen' en 'cash op de bank' en die weten dat als je bedragen ontvangt dat in termijnen gebeurd. En die commissarissen weten dat je best een enorme berg geld in één keer kunt wegsmijten, maar dat er een gevaar bestaat omdat je als club teveel structurele kosten maakt terwijl de begroting maar heel erg moeilijk structureel omhoog kan. Want je inkomsten uit transfers en uit CL voetbal zijn incidenteel. En dus is de uitgave van 45 miljoen ook voor Ajax (namelijk de helft van de begroting) gewoon risicovol. Vraag maar aan Van der Boog en Jaakke. En dus gaan die commissarissen Overmars daarvoor geen toestemming geven. En dus gaat Ajax dat bedrag niet betalen voor één speler.

Mag best zo zijn dat jij als fan en zonder enige kennis van bedrijfsfinanciën denkt dat Ajax dat allemaal wél kan (want: als je 300 miljoen op de bank hebt, dan kan je dus echt wel 45 betalen, toch...??) maar dan zit je er gewoon naast.

24 juni 2019 om 17:44

@hoogindeconcen

" Ajax kan Bergwijn trouwens wel betalen. Je doet alsof Ajax geen 40 miljoen kan betalen voor een speler, maar er is deze zomer nu al meer dan 45 miljoen uitgegeven (ff er van uit gaande dat er voor Promes minimaal 20 is betaald), net als trouwens vorige zomer (blind, Tadic, Labyad, Bandé), en dan reken ik de winterperiodes (neres, Tagliafico, Kristensen, Magallan) nog niet eens mee. "

Ik weet niet of je het weet, maar in een financieel boekjaar begint iedere club net als in een voetbalcompetitie weer gewoon op nul. De winst uit het vorige jaar is aan het eigen vermogen toegevoegd of als dividend uitgekeerd en in het nieuwe boekjaar wordt een nieuwe begroting ingediend. Dus wat er vorig jaar is gebeurd, is dan irrelevant. De reden dat Ajax geen 40 miljoen voor 1 speler kan betalen is juist dat er al 45 is uitgegeven, waardoor het bedrag op 85 zou komen. En er is ook nog een middenvelder en RCV nodig waardoor de totale uitgaven de 100 miljoen zou overschrijven. Aangezien de transfersommen fiscaal afgeschreven moeten worden en dus ook effect zullen hebben op de begrotingen van de komende jaren, kan Ajax zich die weelde niet permitteren. Maar als jij vind dat het wel kan, vind ik dat ook goed. Het zou je sieren als je ook weet te vertellen hoe, maar daar reken ik eerlijk gezegd niet op.

24 juni 2019 om 18:06

@scepticus

Je geeft nu in je verhaal zelf aan dat Ajax misschien wel 100 miljoen gaat uitgeven (lijkt mij nogal overdreven, maar ok), en dat de enige reden dat ze geen 40 miljoen voor een speler kunnen uitgeven, is dat er al 45 miljoen is uitgegeven en er nog andere spelers moeten komen. Dat is een ander verhaal dan je eerst hield, en illustreert precies mijn punt: als je 60 miljoen in een transferzomer kan uitgeven (en het verhaal over vorig jaar was om te laten zien dat het niet incidenteel is, niet om het bij elkaar op te tellen, ik ben niet achterlijk), dan kan je ook 40 miljoen aan één speler uitgeven.

@constant
In jouw verhaal gaat het over de commissarissen. Okay, dat zijn geen supporters en die zijn wat voorzichtiger. Maar nogmaals: zij geven groen licht om in 2019 tot nu toe al meer dan 50 miljoen euro uit te geven, en daar zal nog meer bij komen. Het gaat er om of Overmars hen kan overtuigen dat de investering het waard is en het risico miniem is. Als je dus die mensen er van kan overtuigen dat er een hele goede kans is dat Bergwijn als je hem nu voor 30 miljoen koopt (want dat is denk ik genoeg, overigens), over twee jaar gewoon meer waard is, en dat zelfs als dat niet zo is, je hem nog wel kan verkopen voor 20 miljoen, of 15 (El Ghazi ging een paar jaar geleden al voor 9 miljoen, zou ik dan zeggen als ik Overmars was, en Neres gaat straks voor 60, nou wij denken hier op directie dat Bergwijn ook wel zoveel waard wordt, meneren comisssarissen). Die commissarissen zijn niet achterlijk, daar zit bijvoorbeeld ook Danny Blind tussen, die snapt echt wel dat Bergwijn bij Ajax direct meer waard wordt hoor.

@allebei
Wat kansloos dat jullie meteen zo pedant gaan doen, zo van 'jullie weten niets van bedrijfsfinanciën'. Jullie zaten denk ik onder de mensen die lacherig op mij reageerden toen ik zei dat Ajax deze zomer gewoon 60 a 70 miljoen gaat uitgeven, nu kom je zelf met 100 aanzetten. Grapjas..

24 juni 2019 om 20:23

Hoogindeconcentratie

"wat kansloos dat jullie meteen zo pedant gaan doen, zo van 'jullie weten niets van bedrijfsfinanciën'."

Jij draait het nu om. Jij bent diegene die hier, met grote zekerheid, allerlei dingen roept over eigen vermogen, geld, cash en hoeveel Ajax op de bank heeft staan (en dus alles en iedereen maar eventjes kan kopen 'als ze dat willen'. Terwijl wat je zegt gewoon prietpraat is.

Kun je wel beginnen over pedant dit en dat, maar de kern ligt bij het accepteren dat jij gewoon niet die wijsheid in pacht hebt en er dus ook maar beter niet in die termen over kunt praten. Hier zit je niet in een kamertje met jaknikkers. Hier geven mensen feedback op wat jij zegt. Deal daarmee of reageer niet meer, is mijn oprecht goed bedoelde advies. En dan ben ik maar pedant. Wat ik zei snijdt niet alleen hout, jij zou daar ook notie van kunnen nemen.

24 juni 2019 om 22:20

@hoogindeconcen

"je geeft nu in je verhaal zelf aan dat Ajax misschien wel 100 miljoen gaat uitgeven (lijkt mij nogal overdreven, maar ok), en dat de enige reden dat ze geen 40 miljoen voor een speler kunnen uitgeven, is dat er al 45 miljoen is uitgegeven en er nog andere spelers moeten komen. Dat is een ander verhaal dan je eerst hield, en illustreert precies mijn punt: als je 60 miljoen in een transferzomer kan uitgeven (en het verhaal over vorig jaar was om te laten zien dat het niet incidenteel is, niet om het bij elkaar op te tellen, ik ben niet achterlijk), dan kan je ook 40 miljoen aan éã©n speler uitgeven."

Probeer eens goed te lezen. Ik schrijf helemaal niet dat Ajax 100 miljoen gaat uitgeven, maar dat de club al 45 (blijkt nu minder dan 40 te zijn) miljoen heeft uitgegeven en nog meer aankopen wil doen, waardoor het bedrag als men inderdaad 40 miljoen voor Bergwijn op tafel zou leggen over de 100 zou heen gaan. En dat Ajax zich zulke uitgaven niet kan permitteren. Dat is dus precies het tegenovergestelde van wat jij beweert. Ik heb ook helemaal geen ander verhaal verteld, maar gewoon op het gezonde verstand van andere mensen geappelleerd. Omdat het me niet meer dan logisch lijkt dat als je 40 miljoen voor 4 spelers op tafel kunt leggen, je dat bedrag ook voor 1 speler kunt uitgeven. Als ik dat soort simpele dingen ook al moet gaan vermelden of uitleggen, kom ik helemaal tijd en papier te kort.

25 juni 2019 om 00:04

@kante en scepticus Ok ik spreek jullie wel weer na de transferzomer. De teller staat nu alvast op 40 miljoen.

24 juni 2019 om 15:15

Scepticus

" Overmars heeft letterlijk uitgesproken dat 20 miljoen het maximum is dat de club voor een enkele speler wil uittrekken."

Ja, en dus?

Was het niet deze zelfde Overmars die destijds aan het begin van zijn bewind hetzelfde al eens gezegd had. Maar toen was het vijf miljoen. Oftewel, dat heet inflatie beste kerel!

Los hiervan, Overmars is geen priester of iets dergelijks. Beetje lachwekkend dat jij net gaat doen alsof je wat een TD van een club allemaal de media in strooit ook echt serieus genomen zou moeten worden. Naief ook. Sinds wanneer is eerlijkheid een onderdeel van de taakopvatting van een bestuurder? Dat is dan nieuws. Een manager's taak wordt niet gedefinieerd door zijn eerlijkheid, maar door zijn besef dat alles wat je doet ten dienste moet staan aan het belang dat je dient. En als je dus leugentjes moet verspreiden of als je de media moet gebruiken (of misbruiken zo je wilt) voor het belang van je club, dan doe je dat dus. En dus, als Overmars een signaal wil afgeven aan clubs waar hij wil shoppen (wat hij wel moet, want al die clubs weten dat Ajax geld heeft en die vragen dus, terecht, het onderste uit de kan) dan gaat hij dus dit soort dingen roepen. Dingen die hij nooit waar kan maken, maar waardoor ook supporters, zoals jij, dan opeens een leitmotiv hebben om zich achter te verschuilen en niet meer rationeel na hoeven te denken.

'nooit meer dan 20 miljoen', hahaha, wat een giller.

Overigens, zelfs deze ene zin 'nooit meer dan 20 miljoen uittrekken voor een speler' is al een grote leugen. Zelfs Neres heeft al ruim meer dan 20 miljoen gekost. Want naast die 12,5 plus bonussen heeft hij ook een vijfjarig contract plus salaris, wat, dat weet jij ook namelijk, ook meegenomen moet worden in de begroting binnen het salarishuis. Plus alle heffingen, belasting, etc en uiteraard de fees voor de zaakwaarnemer van Neres (jij weet ook donders goed dat Ajax twaalf miljoen per seizoen betaalt aan zaakwaarnemers). Dan zit je al dik boven die 20. Laat staan de bedragen die uitgegeven zijn voor Blind en Tadic. Dus zelfs dát is al een leugen van Overmars.

Tja stel dat Neres vertrekt voor +- 50 miljoen en Ziyech voor +- 35 a 40 miljoen dan kun je dat geld maar beter meteen terug investeren in een paar leuke spelers. Persoonlijk had ik liever Odegaard gezien ipv Promes maar zo te lezen is Overmars goed bezig!

Het zou ergens wel humor zijn als Ajax na Promes nu ook Bergwijn zou halen. Dan zouden ze dus 20 miljoen en 40-50 miljoen betalen voor twee spelers die ze zelf weg hebben gestuurd uit hun eigen jeugdopleiding...

24 juni 2019 om 10:57

You win some you lose some. Vorig jaar ook al 18 miljoen betaald voor Blind die zelf opgeleid is. Dus dat is niks nieuws. Zolang er maar kwaliteit op het veld staat dat is het belangrijkst.
Persoonlijk denk ik dat Bergwijn en Promes als twee geboren Amsterdammers zich ook wel goed op hun gemak gaan voelen bij Ajax. Liever veel geld neertellen voor spelers die de omgeving en de club goed kennen dan de hoofdprijs voor een Braziliaan waarvan het maar de vraag is of hij het uberhaupt wel naar z'n zin gaat hebben in het koude Nederland.

24 juni 2019 om 11:01

"you win some you lose some."
Uiteraard, maar 60-70 miljoen voor twee spelers die je gratis de deur uit hebt laten lopen is wel heel pittig.

"vorig jaar ook al 18 miljoen betaald voor Blind die zelf opgeleid is."
Maar die is destijds in elk geval nog (naar de maatstaven van 2014) voor veel geld verkocht.

24 juni 2019 om 11:09

Je betaald nu misschien zoveel geld voor een paar spelers maar Ajax moet ook wel flink investeren om de selectie op pijl te houden. Aanvallend zijn de talenten die eraan komen geen basis materiaal. Wellicht dat Traore en Brobbey het ooit kunnen laten zien maar van zwaar geblesseerde spelers als Cerny en Bande heb ik geen hoge verwachtingen meer. Daarnaast heeft Ajax al veel geld en incasseert het ook veel geld aan transfers: 86 milj van Frenkie + 70 milj van de Ligt + eventueel 50 milj voor Neres + eventueel 35 miljoen voor Ziyech. Daarnaast heeft Ajax vorig seizoen aan de volledige CL net geen 100 miljoen verdiend. Dat zijn totale inkomsten van tussen de 250 en 340 miljoen. Nou hebben ze voor Marin al een mooi bedrag betaald maar er is nog genoeg budget voor een paar leuke spelers. Daar kan best 70 miljoen vanaf. Of die spelers nou ooit in de jeugd rond hebben gelopen? Ach wat maakt dat nou uit, alleen maar leuk dat ze straks weer terug zijn.

24 juni 2019 om 11:10

Wat boeit het dat je een Promes voor dit geld terughaalt? Die jongen werd toen weggestuurd, omdat zijn mentaliteit nog niet juist was en dat erkent hij zelf ook. Mij maakt het echt totaal niet uit dat Ajax voor een oud-jeugdspeler wat geld op tafel neer wil leggen. Zolang de club het kan betalen en hij de kwaliteit van de ploeg omhoog kan brengen, zie ik er geen probleem in.

En wie zegt dat Bergwijn 40-50 miljoen moet kosten? Vooralsnog heb ik nog weinig over echte concrete interesse gehoord vanuit het buitenland, wat de prijs aardig kan drukken. En moet het nog maar zien of Ajax 40-50 miljoen voor Bergwijn wil betalen. Denk het persoonlijk niet.

24 juni 2019 om 11:17

Zo'n dingen hou je toch altijd. Zeker met 'n jeugdopleiding die zo breed is als die van Ajax. Zo heeft PSV Huntelaar ook voor 'n schamele 900.000 naar Heerenveen laten vertrekken en heeft Ajax hem uiteindelijk verkocht voor 27.000.000
Zoals afcavosje al aangaf: you win some, you lose some.
Zolang je niet alleen maar 'eigen' spelers aan het terugkopen bent en zolang je onderaan de streep maar financieel gezond bent en een goed team de mat op kan sturen.

24 juni 2019 om 11:48

@cabinessence

Leuk dat je dit punt wil overdrijven, maar je gaat wel aardig te ver met je 50 miljoen voor Bergwijn.

24 juni 2019 om 12:01

"je gaat wel aardig te ver met je 50 miljoen voor Bergwijn."

Tja, of hij dat waard is, daar kun je over discussiëren. Maar ik denk dat iedereen wel begrijpt dat PSV hem echt niet voor veel minder dan dat naar de directe concurrent zal laten gaan. Dus als Ajax echt serieus werk van Bergwijn wil maken, dan zullen ze toch in de richting van dat bedrag moeten komen.

24 juni 2019 om 12:11

Ik lees hier dat bijna alle PSV supporters hem minder vinden dan Malen. Dan denk ik niet dat Bergwijn veel meer dan 20 miljoen zal opleveren. Wellicht met wat bonussen en doorverkoop je op 30 komt.

24 juni 2019 om 12:34

@cabinessence

Natuurlijk niet man. PSV heeft straks de keus om een ontevreden speler die veel waarde vertegenwoordigd in de selectie te houden, een jongen die openlijk met Ajax flirt en daar eigenlijk naar toe wil, of die speler voor een degelijk bedrag verkopen. Met een degelijk bedrag bedoel 25 a 30 miljoen. Ze gaan dan voor het laatste. Er is geen club die 50 miljoen voor Bergwijn gaat betalen, en PSV heeft niet zoveel keus als hij gewoon naar Ajax wil en er geen andere deals rondkomen. Let maar op, van Bommel heeft dat inmiddels al te horen gekregen en is daarom al een toontje lager gaan zingen.

24 juni 2019 om 12:55

"ik lees hier dat bijna alle PSV supporters hem minder vinden dan Malen."

Dat heb ik serieus nog nooit een PSV-supporter horen zeggen...

24 juni 2019 om 13:10

Voor een club die met moeite 15 miljoen op tafel kan leggen voor Bruma vindt ik dat nogal een stelling om in te nemen. Ik ben benieuwd wat PSV doet wanneer Ajax een bod van 35 miljoen in Eindhoven neerlegt.

Al met al vooral een storm in een glas water. PSV zou prima verder kunnen zonder Bergwijn en Ajax heeft hem ook helemaal niet nodig. Met Promes heb je nu al een gewenste Nederlandse speler dus ik zou liever nog een type Neres uit Zuid-Amerika erbij hebben.

24 juni 2019 om 15:44

"voor een club die met moeite 15 miljoen op tafel kan leggen voor Bruma vindt ik dat nogal een stelling om in te nemen. "

Ik zie even niet het verband tussen het één en het andere. Leg mij dat eens even uit.

Want Ajax vraagt wel 70 miljoen voor De Ligt maar heeft er, kennelijk, moeite mee om 35 miljoen neer te leggen voor Bergwijn. Dus hoe zit het nou precies, welk verband probeer jij aan te tonen met je stelling?

24 juni 2019 om 11:04

Als bergwijn komt dan maximaal voor 30 miljoen denk ik. Ik zou niet weten welke club 50 miljoen voor bergwijn gaat betalen.

24 juni 2019 om 11:07

"als bergwijn komt dan maximaal voor 30 miljoen denk ik."

Ik denk niet dat PSV hem voor dat bedrag laat gaan. En zeker niet naar Ajax.

24 juni 2019 om 11:21

PSV kan financieel gezien een bod van 30 milj niet weigeren , en als Bergwijn echt naar Ajax wil houd PSV dat echt niet tegen hoor want Bergwijn bepaalt waar hij eventueel heen en niet PSV ,

24 juni 2019 om 11:33

Want jij bent zeker directeur bij PSV omdat je dat hier even beweert. Volgens mij kraam jij gewoon onzin uit want naar mijn weten heeft PSV al een bod van 10 miljoen (vojinovic) en 15 miljoen (bruma) uitgebracht. Het lijk mij dan ook heel apart dat PSV een bod van 30 miljoen niet zou kunnen weigeren. Op basis van wat zou PSV zo’n bod niet kunnen weigeren?

24 juni 2019 om 11:33

"psv kan financieel gezien een bod van 30 milj niet weigeren"

Natuurlijk wel. PSV is financieel gewoon gezond, heeft vorig jaar 40 miljoen verdiend aan de CL en weet dat er deze transferperiode waarschijnlijk voldoende binnen zal komen. PSV heeft geen enkele reden om spelers te verkopen voor minder dan de marktwaarde. En 30 miljoen voor Bergwijn is echt wel minder dan de marktwaarde.

"als Bergwijn echt naar Ajax wil houd PSV dat echt niet tegen hoor want Bergwijn bepaalt waar hij eventueel heen en niet Psv"

Wat een onzin. Hij heeft toch een contract bij Psv? Als PSV nee zegt, dan is het nee.

24 juni 2019 om 11:49

Ja dat klopt maar dan blijft hij bij PSV en gaat hij niet naar het buitenland als hij dat niet wil , ik zeg niet dat hij naar Ajax komt maar als hij echt wil en niet naar een andere club kan PSV daar niet aan veranderen , dat bedoel ik te zeggen en nog eens Bergwijn bepaalt waar hij heen wil en niet PSV als hij echt weg wil

24 juni 2019 om 11:55

"ja dat klopt maar dan blijft hij bij PSV en gaat hij niet naar het buitenland als hij dat niet wil"

Prima toch? Van mij mag hij zeker blijven. Dat heeft PSV er nog een jaar plezier van en dan verkoop je 'm gewoon volgend jaar alsnog. Hij heeft een contract tot 2022, dus PSV hoeft nog geen haast te hebben.

24 juni 2019 om 14:43

Ja zal dus ook niet rond gaan komen. Ajax gaat niet meer dan 30 betalen en psv wil minimaal 40. Enige manier hoe het rond kan komen is bij gebrek aan interesse van rijke clubs (is mogelijk aangezien bergwijn nog niet zo klaar is als De Ligt), bergwijn die graag wil (is mogelijk, maar betwijfel ik) en psv die geld nodig heeft (is mogelijk, maar als lozano en angelino weg zijn dan hebben ze het niet per se nodig). Hangt van deze factoren af en ik verwacht niet dat aan alle factoren voldaan gaat worden, dus verwacht niet dat hij komt.

24 juni 2019 om 15:46

sloep

"en nog eens Bergwijn bepaalt waar hij heen wil en niet PSV als hij echt weg wil"

Aha. Dus De Ligt bepaalt wel waar hij heen wil, zoals ook Ziyech, Neres en Tadic (eventueel) wel zelf bepalen waar ze heen willen als ze weg willen en niet Ajax.

Mooi dat we dat weten dan.

24 juni 2019 om 16:09

Ja daar heb je gelijk in ook de spelers van Ajax bepalen dat , als Ajax bv 100 milj kan krijgen van club x voor de ligt en de ligt wil niet naar club x dan gaat de deal niet door hoor dat bedoelde ik

24 juni 2019 om 11:56

Ach, destijds waren ze niet goed genoeg. Valt Ajax weinig te verwijten denk ik. Ook omdat ze dat totale bedrag zeer waarschijnlijk terug gaan verdienen aan één jeugdproduct.

24 juni 2019 om 14:56

Dat hebben we voor een deel kunnen financieren met spelers die uit jullie jeugdopleiding kwamen, dus dan geven we weer wat aan jullie terug (Huntelaar, Bazoer). Zie het als een soort laat bedankje.

24 juni 2019 om 15:09

"dat hebben we voor een deel kunnen financieren met spelers die uit jullie jeugdopleiding kwamen, dus dan geven we weer wat aan jullie terug (huntelaar, Bazoer). Zie het als een soort laat bedankje."

Had niet gehoeven, hoor. Het was al best attent dat PSV Viergever, Rosario, Malen en Bergwijn (direct of indirect van Ajax) gratis heeft gekregen en dat Ajax nu aan het helpen is met het opdrijven van de waarde van Bergwijn.

24 juni 2019 om 15:48

De Toekomst

Aangezien het bij Bergwijn om tientallen miljoenen gaat zou ik niet meer willen sprelen van een laat bedankje, maar van een hele lucratieve investering van Psv.

Enfin, PSV is financieel altijd al beter en slimmer bezig geweest dan Ajax. Dat is in de afgelopen 35 jaar wel bewezen.

24 juni 2019 om 19:18

Aha, vandaar dat ze ook altijd die 50 Mil als eigen vermogen hebben gehad en de grond waarop het stadion staat ook nog steeds van PSV is. Of was het nou - 50. Inderdaad , PSV is veel slimmer. Enfin , Bergwijn is nog niet verkocht en met een aankomend seizoen zonder Europees voetbal is hij volgend jaar voor 15 mil op te halen.

24 juni 2019 om 20:28

Geen idee wat je punt is, Maar PSV en Ajax bestaan wat langer dan vijf seizoenen. Kennelijk kijk jij alleen naar nu, okay, prima. Maar toen ik schreef wat ik schreef had ik het over een periode van veertig jaar. Dat is, linksom of rechtsom, een wat beter prespectief dan kijken hoe warm het vandaag is en op die basis een klimaatvoorspelling te geven voor de komende 20 jaar.

Maar nogmaals, ga gewoon je gang hoor. PSV was altijd al slimmer, creatiever en handiger met financiën dan Ajax. En in zeker zin is dat nog steeds zo. Of wellicht kun jij anders verklaren dat Ajax al bijna acht seizoenen veel en veel meer geld heeft dan Psv, terwijl PSV de laatste vijf seizoenen drie keer kampioen was en Ajax (maar) één keertje! Kennelijk doen ze met al die poen iets niet helemaal goed in Mokum.

Ajax begint wel erg arrogant te worden.

Een onbetwiste PSv-aanvaller voor op de bank er even bij te halen....

Promes-Tadic-Neres (op de bank Bergwijn, Dolberg, Huntelaar, Traore, Bandé)
Promes-Dolberg-Tadic (op de bank Bergwijn, Neres, Huntelaar, Traore, Bandé)
Neres-Promes-Tadic (op de bank Bergwijn, Dolberg, Huntelaar, Traore, Bandé)

Eindeloze mogelijkheden...

24 juni 2019 om 11:04

Hou er ook rekening mee dat we
a) veel wedstrijden gaan spelen en er dus gerouleerd moeten worden (we hadden weinig alternatieven voor op de vleugel
b) er spelers weg gaan (hakim bijvoorbeeld) waardoor er ook spelers op het middenveld geplaatst gaan worden

Je kan het arrogant noemen of je kan het een poging noemen om het algehele niveau van de selectie op te krikken.

24 juni 2019 om 11:11

"een onbetwiste PSv-aanvaller voor op de bank er even bij te halen...."

Bergwijn zal sowieso twee keer zo duur zijn als Promes. En Promes is bij Oranje inmiddels z'n basisplaats kwijtgeraakt aan Bergwijn. Dus waar baseer jij op dat Promes bij Ajax zeker de strijd zou winnen van Bergwijn?

24 juni 2019 om 12:10

Wat heeft dat nou weer met arrogantie te maken. Lekker simpel zeg, maar goed, Ajax en arrogant in een zin scoort goed.

Ooit aan gedacht dat een van de twee ook op tin kunnen spelen? Wellicht dat Neres ook nog weggaat. Wat een conclusie zeg, het is pas Juni.

Als vervanger van de Ligt zie ik graag Jhon Lucumí van Genk overkomen. Is 21 jaar, international van Colombia en 1,88. Zal denk ik tussen de 10 en 15 miljoen op te halen te zijn. Enige nadeel is dat hij linksbenig is.

Sinds eTh rn mVb trainers zijn geworden bij ajax en psv lijken de culturen binnen de clubs te veranderen. Ajax koopt grof wat Psv destijds deed. Psv dat zich meer richt op de eigen jeugd. Doet Ajax dit omdat psv deze eeuw meeste succesen heeft geboekt tov Ajax?! Doet psv dit omdat Ajax deze eeuw meeste succesen heeft geboekt op grof winst tov Psv?! Of is het hem beide?

24 juni 2019 om 11:39

"ajax koopt grof wat Psv destijds deed. Psv dat zich meer richt op de eigen jeugd."

Dat is wel logisch te verklaren. Ajax koopt veel omdat de club nu rijker is dan ooit. De bankrekening puilt uit en daar moet je dan natuurlijk wel wat mee doen. En PSV is zich vanaf 2013 meer op de jeugd gaan richten, destijds uit financiële noodzaak (dat was kort na de gemeentedeal), en nu het daar de vruchten van begint te plukken is het natuurlijk logisch dat ze daar op voortborduren. Bovendien is de markt inmiddels dusdanig op hol geslagen dat een club als PSV (wel gezond, niet steenrijk) niet meer de middelen heeft om een heel elftal bij elkaar te kopen.

24 juni 2019 om 15:01

Een heel elftal lukt natuurlijk wel, maar kwalitatief ga je er dan wel op achteruit. Je kan inderdaad beter gaan voor enkele toppers in plaats van veel middelmaat. Lozano, Angelino, Dumfries. Dat is gewoon mooi. Jammer wel weer dat die constructies bij Lozano en Angelino het rendement op die spelers flink verpesten, maar je hebt in sportief opzicht sowieso de vruchten ervan geplukt. Het is voor PSV wel te hopen dat dure spelers als Guti en Romero zich herpakken. Ramselaar heb ik eigenlijk al afgeschreven en Pereiro voor PSV ook, maar voor jullie is het mooi dat hij goed in de markt lijkt te liggen. PSV heeft namelijk denk wel een groot probleem als ze nog enkele dure miskopen doen. En met probleem bedoel ik dan dat het geld voor zulke spelers een keer op is en je dan maar moet afwachten wat de jeugd doet/geluk moet hebben met wat goedkopere spelers.

24 juni 2019 om 12:14

PSV koopt anders ook voldoende toch? Zowel PSV als Ajax heeft jeugd rondlopen, en kopen beide versterkingen als jeugd niet voldoet (geen goede vleugels Neres, Tadic, Geen goede backs - Dumfries, Angelino). Ajax heeft alleen wat meer om uit te geven.

24 juni 2019 om 13:51

"zowel PSV als Ajax heeft jeugd rondlopen, en kopen beide versterkingen als jeugd niet voldoet"

Uiteraard. Maar het is wel opvallend dat traditioneel Ajax altijd de opleidingsclub was en PSV de koopclub, maar dat de rollen zich nu toch wel een beetje om aan het draaien zijn. Ajax heeft inmiddels al 26 (!) gehaalde spelers in de A-selectie en de kans is groot dan er volgend seizoen (met het te verwachten vertrek van De Ligt in acht genomen) nog hooguit twee jongens uit de eigen jeugd in het basisteam staan.

24 juni 2019 om 12:19

Ik heb niet het idee dat Ajax de jeugd geen kans meer geeft. Ajax koopt nu even, maar zal straks “gewoon” weer de nieuwe lichting in gaan passen. Er lopen namelijk weer wat smaakmakers rond.

24 juni 2019 om 15:52

jornnn

"ajax koopt nu even, maar zal straks “gewoon” weer de nieuwe lichting in gaan passen."

Is dat zo? Dit is nu 'even' zo?
Dus wat je zegt is dat Ajax dan weer even een stapje terug gaat zetten en weer in de marge van het Europese voetbal terug gaat? Of willen ze op niveau blijven spelen? Dát is namelijk wel het verschil als je een middenveld hebt met gehaalde spelers, zoals nu, of een middenveld met eigen jeugdspelers (anita, Siem de Jong, Daley Blind) zoals onder Frank de Boer.

Als PSV hier in meegaat maakt de club zichzelf belachelijk. Vanaf dat moment worden Ajax en PSV niet meer op hetzelfde niveau gezien. Ik ga er van uit dat PSV alle biedingen van Ajax direct afwijst.

24 juni 2019 om 11:35

Psv kan alles wel tegenhouden maar als Bergwijn nu eens zoveel kan verdienen bij Ajax dan gaat hij mokken. Dat leidt weer tot een slechte sfeer en eventuele arbitragezaken. Als club zijnde moet je dat ook niet willen. Als het gewenste bedrag op tafel komt dan heeft Psv eigenlijk niet zoveel te vertellen als Bergwijn naar Ajax wil. In de jaren 80 hebben we het tegenovergestelde gezien toen Psv de rijke club was en spelers als Koeman en Vanenburg naar Eindhoven haalde.

24 juni 2019 om 11:38

Er is ook veel interesse uit het buitenland. Daarnaast is het helemaal geen zekerheid dat Bergwijn gaat mokken. PSV heeft alles te vertellen want zij bepalen of de transfer doorgaat of niet.

24 juni 2019 om 11:40

Je begrijpt het niet, er is geen clausule. Wat is se definitie van gewenst bedrag? PSV kan vragen wat het wil en Ajax weet wat dat bedrag is. Anders houdoe en bedankt!

24 juni 2019 om 11:43

Als een speler een transfer wil maar z'n club wil niet meewerken dan leidt dat vaak tot vervelende situaties. Dan is ie minder gemotiveerd, zit ie op de bank, keldert z'n transfer waarde en z'n medespelers raken geïrriteerd. Als het goede bedrag op tafel komt kunnen ze beter gewoon meewerken dat is voor hunzelf ook het beste.

24 juni 2019 om 11:51

"dan is ie minder gemotiveerd, zit ie op de bank, keldert z'n transfer waarde en z'n medespelers raken geïrriteerd."

Zo reageer je inderdaad als je het karakter van een kleuter en de mentaliteit van een amateur hebt. Maar een ambitieuze topsporter gaat toch niet z'n eigen loopbaan en reputatie om zeep helpen omdat 'ie even op z'n pikkie getrapt is? Dan is het gewoon een kwestie van een keer goed vloeken en misschien met een deur smijten, maar daarna moet de knop weer om.

Het zou wat zijn als je een speler altijd z'n zin moet geven uit angst dat hij gaat mokken. Wat voor waarde heeft een contract dan nog?

PSV vraagt €50 miljoen euro, hij is international, potential en zal niet voor een appel en ei verkocht worden. Heerlijke deal van PSV en ontzettend dom van Ajax om een te licht bevonden speler na jaren van data weer terug te kopen voor de hoofdprijs. Als PSV nu ook Lozano voor €50 miljoen slijt aan Napoli heeft het €100 miljoen euro voor 2 spelers. Beter kan niet, het heeft een hele goeie lichting klaarstaan en in principe kunnen ze een hele nieuwe selectie kopen. Het bestaansrecht van PSV is nu weer met minimaal 15 jaar verlengd.

24 juni 2019 om 11:55

Droom lekker verder 100 miljoen voor deze 2 spelers dat gaat niet gebeuren denk ik , voor dat bedrag zijn wel betere te halen denk ik , alax heeft een beetje mazzel met de jong en de ligt , maar ook voor Neres en Ziyech en dan heb je het over een de beste spelers uit de ere divisie gaat ook geen 50 milj betaald worden .

Als het allemaal doorgaat en Neres en Ziyech en van de Beek blijven ook nog, dan is Ajax er zeker niet zwakker op geworden.......als ik De Ligt was zou ik ook nog een jaartje blijven, dan kan ie volgend jaar de CL winnen met Ajax.

Ik ben erg benieuwd wat Ajax gaat bieden. Ajax weet namelijk dat ze niet te laag kunnen inzetten, want dan schieten ze zichzelf in de schoenen. Ik denk dat ze met 25 gaan beginnen met een doorverkoopperc.

Overmars heeft even warmgedraaid met Marin, Scherpen, Pierie en Martinez, en nu gaat het vuurwerk komen. Promes is het eerste kanon. Lekker gewerkt Marc, ga zo door!

Natuurlijk is Bergwijn n prima speler voor PSV en ook Sjax Rrageerders missen wel het punt: Ajax haalt Bergwijn niet pm Ajax beter te maken, maar om PSV zwakker te maken! Die 22 miljoen ( schat ik) interesseert A weinig wanneer je (mede) daarmee het kampioenschap 'koopt'. Methode Bayern

24 juni 2019 om 12:05

"ajax haalt Bergwijn niet pm Ajax beter te maken, maar om PSV zwakker te maken!"

Zou het dan niet slimmer zijn om eerst even af te wachten tot een andere club hem wegkoopt bij Psv?

"die 22 miljoen"

22 Miljoen voor Bergwijn? Dat mocht Ajax willen. In de media wordt de waarde van Bergwijn doorgaans geschat op 35 tot 50 miljoen. En reken maar dat Ajax sowieso meer zal moeten betalen dan een buitenlandse club (die geen directe concurrent is van Psv).

24 juni 2019 om 16:28

begrijp me niet verkeerd: ik zou t doodzonde vinden, ja ook als Ajax 35 mio biedt. En Psv hapt. Competitie wordt pm zeep geholpen door. geldclubs als juventus, bayern, psg en ajax... Aan je woord houden: nooit verkopen, al biedt A. 100 miljoen

Ik zou beide echt uitstekende aanwinsten voor Ajax vinden. romes heeft het inderdaad niet heel goed gedaan bij Sevilla, maar we hebben allemaal bij onder andere Twente en in Rusland gezien wat hij allemaal kan. Niet voor niets topscorer in Rusland geworden!

Daarnaast is Bergwijn ook gewoon een fantastische speler. Heeft een geweldige eerste seizoenshelft gekend vorig jaar en ik denk eigenlijk dat hij talentvoller is dan Lozano, maar dat zal de tijd moeten uitwijzen.

Ik zou het daarom fantastisch vinden als Ajax beide spelers weet aan te trekken! Een kanttekening hierbij is wel dat ik niet hoop dat Ajax meer dan 30 miljoen voor Bergwijn gaat betalen, omdat mij dat echt teveel lijkt.

Steven Bergwijn heeft een nieuwe woning in Amsterdam gekocht dus wellicht speelt er op de achtergrond meer dan wij weten en denken. Ik hoef hem niet bij Ajax te zien want dat kost veel te veel geld, geld dat naar PSV gaat. Aan de andere kant is her gunstig als PSV zich kan versterken. Maar dan liever met buitenlands geld. Overigens lijkt Donny vd Beek te gaan vertrekken. Wellicht is Promes voor zijn positie gehaald. Andere speler maar zou daar zeker kunnen spelen. Verdedigen en aanvallen, hij kan het allebei genoeg voor die positie.

24 juni 2019 om 14:56

Hoe kom je er bij dat Donny lijkt te vertrekken?

Bergwijn ook nog naar Ajax, nu Promes vrijwel binnen lijkt voor Ajax?

Dat lijkt mij onnodig. Van Ziyech verwacht ik dat hij sowieso zal vertrekken en daarvoor zal Promes gehaald worden. Bergwijn zal alleen nodig zijn indien Tadic of Neres vertrekt, maar Neres gaf aan gisteren aan dat hij zo goed als zeker bij Ajax blijft spelen aankomend seizoen en een paar dagen geleden gingen er geruchten dat Tadic een waanzinnig aanbod uit China had ontvangen, misschien dat Ajax mee zal werken aan een vertrek van Tadic en dat ze dan Bergwijn binnen zullen halen.

Promes kan in principe de rol van Tadic overnemen, aangezien Promes bij Spartak Moskou ook vrij vaak als valse nummer 9 speelde zoals Tadic dat bij Ajax heeft gedaan de afgelopen maanden. Ergens zou ik het toejuichen dat zowel Promes als Bergwijn binnengehaald worden, maar ik verwacht niet dat ook Bergwijn binnengehaald zal worden.

De Ligt lijkt nu zo goed als zeker op weg naar Juventus en ondanks dat Ajax Magallán heeft en ik ook echt wel vertrouwen in Magallán heb, zie ik Ajax echt nog wel een extra centrale verdediger binnenhalen als de Ligt definitief vertrokken is en Ajax wilt blijkbaar een Nederlandse centrale verdediger binnenhalen en iemand die dan bij mij binnenschiet en waarvan ik zelfs niet uitsluit dat Ajax hem binnenhaalt, is Timothy Fosu Mensah.

Hij komt natuurlijk uit de jeugd van Ajax en is ook geboren in Amsterdam. Voor de rest zie ik niet zo gauw een andere Nederlandse optie voor Ajax als vervanger van de Ligt en zelf vind ik Fosu Mensah ook gewoon een goede speler, die nog altijd pas 21-jaar is en ik zie ook echt wel potentie in hem.

En voordat er weer reacties komen dat Fosu Mensah geen basisspeler was bij Crystal Palace en Fulham: er zijn genoeg voorbeelden van spelers die bij andere clubs geen basisspeler waren, maar van waarde zijn geweest voor clubs hier in Nederland:

- Arek Milik. Werd door Bayer Leverkusen verhuurd aan FC Augsburg en was daar geen basisspeler. Uiteindelijk vertrok Milik naar Ajax en ondanks dat Milik nooit het volledige vertrouwen van de Boer had, was hij echt wel van grote waarde voor Ajax en inmiddels is Milik (ondanks 2 zware blessures) uitgegroeid tot een van de betere spitsen in Italië.
- Angeliño. Werd door Manchester City verhuurd aan New York City, Girona, Real Mallorca en NAC Breda. Bij New York City en Girona (vertrok daar na een halfjaar zonder ook maar 1 wedstrijd gespeeld te hebben) was Angeliño geen basisspeler en bij NAC Breda herpakte hij zich, waarna hij een transfer naar PSV verdiende en inmiddels op het punt staat om terug te keren naar Manchester City.
- Luuk de Jong. Mislukte bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United, maar is nu toch al een paar jaar van grote waarde voor Psv.
- Steven Berghuis. Mislukte bij Watford, maar is toch al een paar jaar een belangrijke speler voor Feyenoord.

En zo zijn er nog wel een aantal voorbeelden. Voor aankomend seizoen hoop ik dat Ajax spelers als Kristensen, Lamprou, Černý, van Leer en Siem de Jong zal verkopen of laat vertrekken, want dat zijn spelers die geen toekomst meer hebben bij Ajax en zoals ik al aangaf: van de Ligt (lijkt op weg naar Juventus) en Ziyech verwacht ik dat ze nog zullen vertrekken en van Tadic denk ik dat hij blijft, waardoor Bergwijn ook niet zal komen verwacht ik en dan hoop ik aankomend seizoen op ongeveer zo'n selectie:

GK: André Onana - Bruno Varela - Kjell Scherpen.
RV: Noussair Mazraoui - Joël Veltman - Sergino Dest.
CV: Timothy Fosu Mensah - Lisandro Magallán - Daley Blind - Kik Pierie - Perr Schuurs.
LV: Nicolás Tagliafico - Lisandro Martinez.
CM: Răzvan Marin - Lasse Schöne - Carel Eiting - Jurgen Ekkelenkamp - Ryan Gravenberch.
AM: Donny van de Beek - Davy Pröpper - Zakaria Labyad.
RB: Quincy Promes - Danilo Pereira.
CA: Klaas Jan Huntelaar - Kasper Dolberg - Lassina Traoré.
LB: David Neres - Dusan Tadic - Hassane Bandé.

Ik hoop ook dat Ajax Pröpper binnen zal halen en ja, die zal ook wel wat kosten maar ik zie hem graag komen. Hij is best creatief en als Ziyech vertrekt heeft Ajax in mijn ogen wel weer een creatieve speler op het middenveld nodig en ja, ik weet dat Ziyech de afgelopen maanden in een vrije rol vanaf de vleugels speelde, maar dan nog.

En ja, ik weet ook dat Pröpper een andere type speler is dan Ziyech. Maar Pröpper is ook creatief en heeft ook scorend vermogen. Pröpper speelt nu bij Brighton & Hove Albion meer controlerend (wat hij ook prima doet en kan), waardoor hij minder in scoringskans komt maar hij kan ook prima aanvallender spelen.

In mijn opstelling staat het op papier als 4-3-3, maar in praktijk zal het in een soort 4-2-3-1 formatie uitvallen zoals afgelopen seizoen het geval was. Dan zal van de Beek als een scoort nummer 10 komen te staan en Pröpper en Marin wat meer controlerend, terwijl in de aanval Promes, Tadic en Neres continu voor positiewisselingen zullen zorgen.

Onana
Mazraoui
Fosu Mensah
Blind
Tagliafico
van de Beek
Marin
Pröpper
Promes
Tadic
Neres
24 juni 2019 om 12:43

Ik snap echt niet op basis waarvan mensen Fosu-Mensah bij Ajax willen zien, alleen omdat hij bij Ajax vandaan komt? Hij heeft de mazzel gehad dat van Gaal even bij United zat en heeft daardoor een handjevol wedstrijden voor United mogen spelen op jonge leeftijd. Daarna is hij steeds verder afgegleden bij Crystal Palace en Fulham. Hij is ook veel geblesseerd geweest, en heeft trouwens pas een knie-operatie gehad waarvan hij nog herstellende is. Hij staat er dus sowieso niet meteen. We hebben al een aantal jonge verdedigers met potentie, we moeten nu juist iemand er bij hebben die er meteen staat, zodat we volgend seizoen weer de CL-groepsfase door komen. Dat is Fosu-Mensah niet.

24 juni 2019 om 13:45

"er zijn genoeg voorbeelden van spelers die bij andere clubs geen basisspeler waren, maar van waarde zijn geweest voor clubs hier in Nederland:"

Er zijn nog wel een paar extremere voorbeelden te noemen dan de voorbeelden uit jouw rijtje:

- Brad Jones zat in 2015 nog in Engeland op de bank bij Bradford City op het derde niveau en werd in 2017 in Nederland kampioen als basisspeler van Feyenoord.
- Lars Unnerstall zat twee seizoenen geleden nog op de bank bij Fortuna Dusseldorf in de 2e Bundesliga en werd afgelopen seizoen met Onana en Zoet gerekend tot de drie beste keepers van de eredivisie.
- Zakaria Labyad zat bij Fulham, toen een degradatiekandidaat op het tweede niveau in Engeland, op een gegeven moment zelfs bij het tweede elftal op de bank en pikt nu z'n invalbeurtjes mee bij Ajax.

24 juni 2019 om 15:11

Ziyech zie ik nog wel blijven. Is gewoon op zijn plaats bij Ajax en de band tussen speler en club is echt heel veel hechter geworden afgelopen seizoen.

24 juni 2019 om 16:11

@ De Toekomst.

Ergens heb ik ook ongeveer hetzelfde idee als jouw, maar toch sluit ik niet uit dat Ziyech zal vertrekken. Het is wel opvallend stil rondom hem en als dat zo blijft dan zou ik als Overmars-zijnde Ziyech gewoon een aanbod doen om z'n contract te verlengen en hem wederom een salarisverhoging geven waar hij dan naar 5 miljoen (of meer) per jaar gaat.

Dat is dan weliswaar een groot verschil met andere spelers binnen de selectie van Ajax, maar Ziyech is dat geld echt wel serieus dubbel en dwars waard. En dan heb je ook echt gewoon serieus een fantastische selectie waarmee je wederom een mooi seizoen kan hebben (zie opstelling).

Onana
Mazraoui
Magallán
Blind
Tagliafico
van de Beek
Marin
Ziyech
Promes
Tadic
Neres

Bergwijn, De Vrij en Pröpper er bij halen en je bent klaar.
De Vrij gaat banken bij Inter omdat hij Skriniar en Godin voor zich krijgt, dus die wil misschien wel weg.
Bergwijn moet op de bank beginnen, tenzij Neres ook gaat, maar die kan je beter behouden.
Dan heb je op de bank:
Varela, Veltman, Schuurs, Mallejan, Pierie, Martinez, Schöne, Ekkelenkamp, Eiting, Gravenberch, Bandé, de Wit, Bergwijn, Huntelaar, Dolberg.

Verkopen/laten gaan: Kristensen, van Leer, Siem de Jong, Labyad, Cerny, Johnsen en nog een paar van Jong.

Onana
Mazraoui
De Vrij
Blind
Tagliafico
Marin
Pröpper
Promes
Donny
Neres
Tadic
24 juni 2019 om 13:26

als de vrij gaat banken bij Inter kan de vrij gewoon naar europese top. Waarom zou de Vrij nu naar Nederland terugkeren om bij Ajax te gaan spelen.
De kans dat de Vrij naar Ajax gaat is net zo groot als de kans dat Ajax de Bundesliga wint. nul dus

24 juni 2019 om 14:55

Haha jij stond zeker ook vooraan om te roepen dat Ajax Blind, Tadic en Promes niet zou kunnen halen? En Bergwijn is ook onmogelijk?

24 juni 2019 om 15:34

Blind had ik wel terug verwacht. Van Tadic was ik inderdaad verbaasd. Alleen het verschil is dat Tadic van de nummer 17 van de BPL kwam en geen aanbiedingen van de top heeft gehad. Terwijl de Vrij vorig jaar op de radar van veel topclubs stond. Dus als de vrij beschikbaar is, staat hij weer op die radar.
Bovendien heeft de Vrij helemaal niks met Ajax dus nogmaals waarom zou hij daar heen willen?

Daarnaast speelt inter CL en is Godin al bijna bejaard en heeft hij uberhaupt nog niet getekend bij inter. maargoed 38 serie A wedstrijden en nog eens 6 CL wedstrijden en een beker wedstrijd. Dan heb je 45 wedstrijden in 1 seizoen minimaal. Dat levert dus 90 plekken als cv op. dat is minimaal 30 wedstrijden per CV. Soms speelt inter ook nog met 3 cv's.

Come on PSV, je kan een van je beste spelers toch niet wegdoen? En al überhaupt naar je directe concurrent. Beter doe je hem weg naar een buitenlandse club. Die zullen ook waarschijnlijk meer betalen dan die club uit Amsterdam genaamd Ajax.

Als PSV supporter begrijp ik niet waarom andere PSV supporters zo op hun pik getrapt zijn. Mocht Ajax Bergwijn over willen nemen zal PSV hem niet voor een habbekrats wegdoen en al helemaal niet aan een concurrent. Zie het wel gebeuren dat PSV gewoon een miljoentje of 50 vraagt. Mocht Ajax dat willen betalen is PSV 50 miljoen rijker je concurrent is 50 miljoen armer en voor die 50 miljoen haal je minimaal twee spelers die even goed zijn als Bergwijn. Erg stom als Ajax dat zou doen.

Maar zie Ajax nooit 40 of 50 miljoen betalen dus dit gaat niet gebeuren.

24 juni 2019 om 16:35

50 mio is vr Psv heel veel geld. Maar voor Ajax peanuts. Zo werken Juventus en Bayern al jaren: concurrentie klein houden dr brste spelers weg te kopen; een kampioenschap, CL etc leveren veel meer op dan de 50 mio

24 juni 2019 om 16:40

50 miljoen is echt geen peanuts voor Ajax hoor je overdrijft echt. Ajax zou nooit 50 miljoen uitgeven aan een speler we gaan nou niet doen als of Ajax de zelfde financiele positie heeft als de grootste clubs. 50 miljoen gaat Ajax nooit betalen mochten ze dat doen breng ik hem nog weg op mijn schouders. Voor 50 miljoen haal je drie aanvallers die minstens even goed zijn als Bergwijn.

24 juni 2019 om 16:41

@el_guaje7:

"als PSV supporter begrijp ik niet waarom andere PSV supporters zo op hun pik getrapt zijn."

Mits er inderdaad een idioot bedrag betaald gaat worden zou ik het ook niet zo'n enorme ramp vinden, hoor. Sterker nog, ik zou er ergens wel de humor van in kunnen zien: Ajax stuurt een jeugdspeler weg, PSV pikt 'm gratis op en jaren later moet Ajax z'n eigen clubrecord breken om 'm terug te kopen. Waarna PSV met het geld van Ajax kan gaan shoppen.

24 juni 2019 om 16:57

Precies! Je ziet het zoals ik het zie, maar dan zou het wel voor het juiste bedrag moeten zijn. Dat zie ik niet gebeuren, zie Bergwijn gewoon naar het buitenland vertrekken.

Dit gaat natuurlijk een lange zit worden, want PSV wil natuurlijk never nooit aan Ajax verkopen. In deze zal PSV de prijs bepalen en erg hoog gaan zitten, ik denk dat het tweemaal worden voor Ajax en dat ze dit wellicht ook doen om de mindfuck erin te brengen zodat Bergwijn zich misschien teveel bezig gaat houden met een transfer dan het begin van een nieuwe competitie.

Dit is een gevalletje ‘onrust veroorzaken bij de concurrent’. Laat PSV maar alle energie steken in Bergwijn, Ajax voedt de geruchten. Bergwijn gaat natuurlijk niet naar Ajax komen, al helemaal niet als Promes gehaald wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

42 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 0 0
2018/2019 PSV 33 14 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

ED: PSV neemt geen genoegen met ‘nee’ van Feyenoord

PSV zet de komst van Steven Berghuis niet uit het hoofd, zo verzekert het Eindhovens Dagblad woensdagavond. Ofschoon Feyenoord weigert om medewerking te verlenen aan een transfer van de aanvaller, neemt...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 18 juli
Christopher Nkunku gaat definitief overstappen naar RB Leipzig. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren