TOTO's Tips: dit moet je weten over Nederland - Japan

Dinsdag, 25 juni 2019 om

De Oranje-gekte barst los. Na drie overwinningen in de groepsfase wisten de Oranje Leeuwinnen zich als groepswinnaar van Poule E te plaatsen voor de achtste finales van het WK 2019 in Frankrijk. Daarin is Japan de tegenstander, dat aan één overwinning, één gelijkspel en één nederlaag voldoende had om tweede te worden in Poule D. Aanstaande dinsdag om 21:00 uur is de clash tussen Nederland en Japan. Samen met TOTO blikken wij vooruit op deze wedstrijd.

Op het vorige WK in 2015 ontmoetten Nederland en Japan elkaar ook in de achtste finale. Destijds trok Japan door een 2-1 overwinning aan het langste eind. Uiteindelijk haalde Japan in dat toernooi zelfs de finale, maar de Oranje-vrouwen wisten zich daarna meer dan eens te revancheren. Na het WK van 2015 kwamen Nederland en Japan elkaar namelijk nog vier keer tegen, Oranje wist drie van die wedstrijden te winnen. De ploeg scoorde daarin liefst twaalf keer, een gemiddelde van drie doelpunten per duel. Met name de laatste onderlinge ontmoeting zal vertrouwen geven. In februari 2018 werd Japan door de vrouwen van bondscoach Sarina Wiegman met maar liefst 6-2 aan de kant geschoven.

Neemt Nederland revanche voor de verloren achtste finale van 2015? Bekijk hier de quotering voor een overwinning van de Oranje Leeuwinnen.

Dat het Nederlandse vrouwenelftal graag scoort tegen Japan is dus duidelijk, maar vice versa is dat ook zo. In totaal speelden Nederland en Japan acht keer tegen elkaar en in al deze wedstrijden kwamen de Aziaten tot scoren. Dertig doelpunten vielen er in totaal in de acht onderlinge duels, gelijk verdeeld over beide landen. In de laatste zeven wedstrijden werd gemiddeld vier keer gescoord, en in zes van deze duels kwamen beide ploegen tot scoren.

Komt er weer een doelpuntrijk treffen aan tussen Oranje en Japan? Bekijk hier de quotering voor een doelpunt van beide teams.

Lieke Martens heeft zich dit WK nog niet kunnen onderscheiden met een doelpunt of assist. In totaal staat de linksbuiten al vier wedstrijden droog voor Oranje. Haar laatste interlanddoelpunt dateert van april tegen Chili. De voormalig beste voetbalster ter wereld zal dan ook gebrand zijn om zich tegen Japan wel te laten gelden. En laat die tegenstander haar nou net goed liggen. Van haar 42 interlanddoelpunten maakte Martens er 4 tegen Japan. Tegen geen enkel ander land scoorde ze vaker (ook vier tegen Zwitserland). In haar laatste wedstrijd tegen Japan wist ze zelfs twee keer tot scoren te komen.

Beëindigt Lieke Martens haar doelpuntendroogte door te scoren tegen Japan? Bekijk hier de quotering voor een treffer van Martens.

Let op, deelname alleen voor 18 jaar en ouder


Poll

Gaan de Oranje Leeuwinnen door naar de kwartfinale?


0 reacties

Reacties zijn niet zichtbaar.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Valentin Rongier is in beeld om de opvolger te worden van Nabil Fékir bij Olympique Lyon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren