‘Ajax liet me niet gaan, omdat ze niet wisten wat er met Neres zou gebeuren’

Maandag, 24 juni 2019 om

Ché Nunnely maakte vorige week de overstap van Ajax naar Willem II. De twintigjarige rechtsbuiten kwam in dienst van Jong Ajax tot 42 competitiewedstrijden, maar debuteerde nooit in het eerste elftal. Nunnely werd door het Brabants Dagblad omschreven als 'een van de slachtoffers' van het succesvolle seizoen bij Ajax, maar wil zichzelf niet zo noemen. In gesprek met Ajax Showtime vertelt Nunnely niet in de 'slachtofferrol' te kruipen.

"Een slachtoffer wil ik het niet noemen, maar je ziet of je in de plannen voor komt of niet. In mijn geval was dat niet zo, dus dan moet je verder kijken", legt hij uit. Aan het begin van het afgelopen seizoen merkte de aanvaller al dat het perspectief beperkt was. In januari had Nunnely contact met directeur Marc Overmars over zijn situatie. 'Als ik niet meer ga spelen, lijkt het me beter om mijn geluk elders te zoeken of verhuurd te worden", was de boodschap van Nunnely.

Willem II was toen al concreet in de markt en de jeugdinternational leek daar op huurbasis naartoe te gaan. "Op een gegeven moment mocht ik echter niet meer gaan van Ajax, omdat ze nog niet wisten wat er met David Neres zou gebeuren, die in de belangstelling van een club uit China stond. De laatste week van de transferperiode kreeg ik te horen dat ik alsnog kon gaan kijken, maar toen was het al te laat om alles concreet te regelen", roept Nunnely in herinnering.

"Toen ben ik naar Michael Reiziger (trainer van Jong Ajax, red.) gegaan en heb ik gezegd dat ik het seizoen bij Ajax zou eindigen, maar ook gevraagd hoe het zat met mijn speeltijd. Hij zei dat hij zou kijken wat hij zou doen, maar het bleven weinig minuten. Toen heb ik de beslissing genomen om een andere stap te zetten", aldus Nunnely. Het jeugdproduct van Ajax teknede vorige week woensdag een contract voor drie seizoenen in Tilburg.


Poll

Neemt Ajax de juiste beslissing door Ché Nunnely te laten gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door koftheprof)

Hoop op een succesvol vervolg van zijn carriere bij Willem 2 voor hem. Ben benieuwd hoe hij het daar gaat doen!

Zelfs als Neres was vertrokken, denk ik niet dat Nunnely zijn vervanger zou zijn.

Dan zou Ajax gewoon een nieuwe vleugelaanvaller aantrekken. Nunnely was in de jeugd bij Ajax best wel een groot talent en hij komt uit dezelfde lichting als Justin Kluivert en Nunnely werd binnen de jeugd van Ajax zelfs ook als een groter talent dan Kluivert gezien, maar blessures hebben ervoor gezorgd dat Nunnely 'geremd' werd in zijn ontwikkeling.

Ondertussen heeft Kluivert er 'n seizoen met best wel wat speelminuten opzitten bij AS Roma en speelt Nunnely aankomend seizoen voor Willem ll. Niet dat dat slecht is voor Nunnely, want ik denk dat hij een prima aanwinst voor Willem ll zal zijn en dat hij in de toekomst zeker weer omhoog kan klimmen.

24 juni 2019 om 10:30

Dat denk ik ook, maar ik denk wel dat Ajax voor de zekerheid Nunnely nog even behouden werd voor het geval dat. Buitenspelers waren al schaars bij Ajax en mocht het onverhoopt niet lukken om een vervanger te zoeken dan heb je altijd nog Nunnely achter de hand gehad. Had je hem ook verkocht en was er geen vervanger dan moest je weer gaan toveren met de selectie. Prima om even te wachten en idd Nunnely was (nog) niet goed genoeg voor Ajax. In een week heb je trouwens ook nog wel de mogelijkheid om te vertrekken als er clubs concreet zijn. Wens hem nu het allerbeste bij Willem ll als hij zich tegen Ajax maar een beetje inhoud haha

24 juni 2019 om 11:40

Nunnely is terug kijkende erop veel te snel doorgeschoven steeds, is volledig gestagneerd omdat hij elke keer als hij beetje goed begon te spelen team hoger kwam. Kluivert heeft enorme stappen gezet in periode dat hij niet team hoger mocht spelen maar moest beginnen bij leeftijdsgenoten in o16. Jaar later speelde hij in o19 en begon hij op te vallen, ging erna enorm snel. Nunnely speelde toen al soms met o19 mee. Heeft iets van 4 verschillende seizoenen in o19 gespeeld, dat is bijzonder te noemen. Ben heel benieuwd naar hem, heeft wel iets namelijk. Is pijlsnel, kan aardig dribbelen en heeft een degelijke techniek, nu rust in spel zien te krijgen en aan voorzetten werken en kan best wel eens een goede speler voor Willem II worden

Toch zonde. Die jongen leek in elk geval eenzelfde weg als Kluivert te kunnen gaan volgen bij Ajax 1. Jammer dat die zware blessure hem toch een paar stappen terug heeft geworpen in zijn ontwikkeling.

24 juni 2019 om 16:01

Ja precies, was inderdaad een groter talent dan Kluivert. Had ook echt verwacht dat deze jongen er wel zou komen, terwijl hij nu eigenlijk blij moet zijn als hij uiteindelijk bij een subtopper in de Eredivisie terecht kan. Dit is dan ook een voorbeeld van een speler die achteraf wel spijt zal hebben gehad dat hij niet naar het buitenland vertrokken is! Dan was hij nu waarschijnlijk even ver geweest of misschien zelfs verder, maar had hij in ieder geval meer geld op zijn rekening gehad.

25 juni 2019 om 12:41

Willem II subtopper in de eredivisie. Ben heel blij dat je ons zo ziet maar ik denk nog te vroeg. Eerst nog maar eens een jaar in de top 8 / 10 komen voor we ons zo mogen nummer. Ik zie mijn club vooral als middenmotor met potentie om subtopper te worden. Vwb Ché...ben heel erg benieuwd naar hem hoop een beetje een 2e Vrousai. Zou leuk zijn twee van dit soort spelers op de vleugels te hebben!

Zonde dat ze hem laten gaan zonder hem te testen. Veel mensen zullen zeggen dat hij te ligt is naar eigenlijk weet je dat nu dus niet. Kan maar zo zijn dat je hem over een paar jaar terug moet kopen. Eerst testen zou ik zeggen. Desnoods de komende wedstrijdjes ( oefen ) maja het zal wel weer...

Opmerkelijk dat Ajax hem niet liet gaan. Had minimaal 6 anders flankspelers voor hem voor hij ooit in de basis zou starten in het 1e.

Hij komt tekort voor Ajax 1, ook al was Neres weggegaan dan was hij er nu nog niet in gekomen. In de tijd dat we het moesten doen met jongens als Ebecilio en Özbiliz had hij misschien nog kans gehad, maar die tijd is gelukkig voorbij.

Nunnely was een talent die al vroeg weg kon naar psg en Man city als ik het goed heb, maar er werd hem door ajax mooie dingen beloofd. Hij had ondanks mooie beloften van ajax zelf in de spiegel moeten kijken en moeten denken of hij het eersts wel ooit zou halen. Er zijn genoeg talenten voor hem geweest, die naar mooie praatjes van ajax luisterden en nooit het eerste hebben gehaald, en op een zij spoor zijn beland. Het valt toch op dat de meeste buitenlandse talenten van ajax vroegtijdig weggaan ondanks dat ajax hun een mooie toekomst belooft. Maar Nunnely was er blijkbaar van overtuigd dat hij het eerste zou halen ( mischien ook slecht advies) dankzij die mooie ajax praatjes die ze hem wijs hebben gemaakt.

24 juni 2019 om 12:25

Welkom in de wereld van het profvoetbal. Nunnely was/is gewoon niet goed genoeg voor een basisplaats bij Ajax.

24 juni 2019 om 17:18

@stevan idd

Dit is precies de reden waarom ik zeg dat je altijd de keuze voor jezelf moet maken. In plaats van dat hele "je bent niet loyaal naar je club'' moet luisteren.

Want als de club dat doet hoor je nooit iemand praten, van hey dat kan niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Vitesse143
2.Ajax1314
3.PSV1311
5.Willem II12-1
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1 fan
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Zondag 22 september
Frank de Boer raakt Josef Martínez mogelijk kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren