Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gastland Frankrijk voorkomt stunt in achtste finale van WK

Frankrijk is doorgedrongen tot de kwartfinale van het WK voor vrouwen. Het gastland had zondagavond een verlenging nodig tegen Brazilië en trok daarin aan het langste eind: 2-1. Dankzij de moeizame overwinning in Le Havre mag Frankrijk het opnemen tegen de winnaar van de achtste finale tussen Spanje en de Verenigde Staten.

Het meest besproken moment van de eerste helft betrof een afgekeurd doelpunt van Frankrijk na 22 minuten. Valérie Gauvin reageerde in het strafschopgebied op een voorzet vanaf de rechterflank. Ze werkte de bal met wat geluk binnen, nadat de uitgekomen keeper Barbara mistastte. De arbitrage was na het bestuderen van de videobeelden echter van mening dat Barbara werd gehinderd door Gauvin en zodoende werd het doelpunt geannuleerd. Hoewel de score onveranderd bleef, zorgde het incident er wel voor dat de wedstrijd tot leven kwam. Het tempo werd opgevoerd, al hoefden beide keepers zelden in actie te komen.

Frankrijk zocht in de laatste minuten de aanval en in de blessuretijd kreeg Amel Majri een aardige kans, maar de linksback van Olympique Lyon schoot hoog over. Zes minuten na rust wist Frankrijk de ban toch te breken. Kadidiatou Diani passeerde haar bewaker aan de rechterflank met een behendige actie en bracht de bal voor het doel. Keeper Barbara zat mis en Gauvin werkte de openingstreffer tegen de touwen. Brazilië reageerde al snel: op aangeven van Marta kopte Cristiane hard tegen de lat. Frankrijk kwam goed weg, maar niet veel later kwam Brazilië toch langszij.

Debinha werd gelanceerd aan de linkerflank en haar voorzet kwam via verdediger Wendie Renard voor de voeten van Thaisa: 1-1. Het doelpunt werd aanvankelijk afgekeurd, maar uit de beelden bleek dat Debinha net niet buitenspel stond toen ze werd weggestuurd. De 1-1 stand bleef staan in de reguliere speeltijd en dus moest er verlengd worden. In de verlenging kwam Frankrijk goed weg, toen Griedge Mbock Bathy een bal van de lijn haalde, en trokken les Bleus het duel uiteindelijk naar zich toe: na 105 minuten maakte aanvoerder Amandine Henry er 1-0 van door een vrije trap van Amel Majri met succes te verlengen.

Denk je dat Frankrijk het WK gaat winnen?