‘Neymar is bereid om salarisverlaging van 14 miljoen euro te accepteren’

Zondag, 23 juni 2019 om

Neymar was het afgelopen seizoen vanwege meerdere zaken die op en naast het veld speelden onderwerp van gesprek en de aanvaller lijkt zich niet meer zo op zijn plek te voelen bij Paris Saint-Germain. De dribbelaar zou zijn zinnen dan ook hebben gezet op een terugkeer naar Barcelona en volgens Mundo Deportivo is hij bereid om een flink offer te brengen om dit mogelijk te maken.

De Catalaanse sportkrant schrijft zondag namelijk dat Barcelona de rentree van Neymar wel ziet zitten, maar dat het bij lange na niet in de buurt kan komen van het jaarsalaris dat hij momenteel in Parijs opstrijkt. De Braziliaan verdient maar liefst 36 miljoen euro op jaarbasis in het Parc des Princes en zal met een flink lager salaris genoegen moeten nemen. De kampioen van Spanje wil hem opnieuw 22 miljoen, het loon dat hij opstreek toen hij twee jaar geleden naar PSG vertrok, per jaar gaan betalen als hij inderdaad terugkeert.

Deze salarisverlaging vormt voor naar verluidt geen probleem voor de gretige Neymar, al zal hij Barça op nog een aantal manieren tegemoet moeten komen om een rentree in het Camp Nou mogelijk te maken. De aanvaller heeft namelijk nog een rechtszaak tegen zijn oude club lopen, aangezien de Catalanen weigeren om hem een loyaliteitsbonus van 26 miljoen te betalen na zijn vertrek naar PSG. Wat er gebeurt met deze zaak valt te bezien als hij er inderdaad voor kiest om weer terug te keren naar Barcelona.

Het bestuur van de club wil daarnaast dat hij zijn excuses aanbiedt aan de achterban voor de manier waarop hij vertrok. Een onlangs gehouden enquête onder de fans heeft namelijk uitgewezen dat een dikke zeventig procent van de socios niet zit te wachten op een terugkeer van de aanvaller, die in de kleedkamer overigens wel met open armen zal worden ontvangen.

Voorzitter Josep Maria Bartomeu bemoeit zich volgens Mundo Deportivo vanwege de complexiteit van de situatie persoonlijk met de onderhandelingen met PSG. De verwachting is dat Barça naast een groot geldbedrag ook minstens een speler in de deal zal moeten betrekken en Philippe Coutinho lijkt op dit moment de meest waarschijnlijke kandidaat. Op de achtergrond speelt ook nog de interesse van aartsrivaal Real Madrid, dat probeert om de deal te ‘torpederen’.


Poll

Denk jij dat Neymar volgend seizoen voor Barcelona speelt?


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Ja, Neymar gaat van 36 miljoen terug naar 22 miljoen, omdat hij zo gretig is. Hij voetbalt niet voor het geld, vandaar al die belastingontduikingsperikelen....

Ik claim #bullshit

Real Madrid zit ook nog te loeren, en die hebben het enorme salaris van Ronaldo niet meer op de begroting drukken, dus wie weet. Maar ik denk dat Neymar nergens heen gaat.

23 juni 2019 om 11:53

Ze hebben natuurlijk wel Hazard aangetrokken en die zal ook wel een vermogen kosten qua salaris.

23 juni 2019 om 15:01

Hazard zal in de 300-350 k per week gaan vallen, onder andere Ramos krijgt iedere week meer bijgeschreven op zijn rekening dan Hazard. Ronaldo zat in de 700 k per week. Als Real Bale van de loonlijst kan krijgen (op iets van 500 k per week) dan is het voor Real echt wel mogelijk om het salaris van Neymar bij PSG te evenaren.

23 juni 2019 om 11:59

Ik denk dat Neymar echt niet meer bij PSG wil voetballen na wat er allemaal is gebeurd. En met het geld op zijn rekening, kan hij het ook wel met 12 miljoen doen hoor.

23 juni 2019 om 12:46

Vergeet Bale niet

23 juni 2019 om 14:13

14 miljoen is wel erg veel ja. Ook voor voetballers. Ben benieuwd of dit klopt, ik hoop van wel

23 juni 2019 om 18:56

Blijkbaar staat Perez er juist bekend om hee gierig en strik te zijn wanneer het aankomt op salarisonderhandelingen. Als Ronaldo als Real legende al niet kreeg wat hij wou, waarom een Neymar dan wel?

Een geweldige speler en altijd mist Barcelona iemand met zijn kwaliteiten in de selectie. Maar of het verstandig is weer een boel te investeren in Neymar weet ik niet gezien zijn blesure gevoeligheid van de laatste jaren. Stiekem hoop ik wel op zijn komst.

23 juni 2019 om 12:06

zijn blessures zijn toch echt wel gekomen dooor natrappen en overtredingen.

Het is niet alsof zijn lichaam het aan het begeven is zoals een robben of gareth bale.

Voor al die aantal keren dat neymar duikt en rolt wordt hij echt wel vaak nagetrapt en smerig aangepakt, dat mag ook wel eens gezegd worden

23 juni 2019 om 13:08

Bekijk het andersom. Vanwege zijn maniertjes gaan mensen natrappen. Als ik iemand een schop zou verkopen zou het, helaas ook Neymar zijn. Na al de uitlokken en zijn maniertjes op het veld krijg je de schijn tegen waardoor mensen simpelweg harder ingrijpen.

Je kan Neymar goed vergelijken met Hazard als het om passeren gaat, maar ondanks dat er veel overtredingen op Hazard worden begaan zie ik nagenoeg geen natrappen tegen hem.

23 juni 2019 om 13:32

@arsenallz..

Of je bekijkt het zoals het is.
Verdedigers pakken hem smerig hard aan. EN hij rolt en duikt hier en daar dan weer om een kaart aan te naaien.
De een probeert neymar te blesseren de ander probeert hem een kaart aan te naaien.

Je kan alle schuld op neymar afwijzen of je kan bekijken zoals het is. EN dat is dat beide een smerig spel spelen.

Dat je dribbelen provoceren noemt is het meest belachelijke ooit wat ik gehoord heb. De momenten waarop neymar provoceert is als hij gaat duiken of als hij de tegenstander uitscheld.
Niet als hij dribbelt

23 juni 2019 om 15:05

bf1994, Neymar lokt het wel degelijk uit. Als hij om niets doet alsof zijn been er net is afgehakt met een roestige bijl dan kan ik begrijpen dat sommige verdedigers denken: Als hij toch doet alsof zijn been er half af ligt, laten we het er dan ook maar half aftrappen. En dan heeft Neymar nog het geluk niet tegen een Keane, Vieira, Adams, Stam, Chopper Harris of Vinnie Jones te spelen. Dan had hij al in drie stukken in het ziekenhuis beland. Ik mis die oude stijl van verdedigers echt.

Je ontkracht ook je eigen argument. Hazard is ook een dribbelaar, Messi ook, die worden niet neergetrapt omdat ze dribbelen. Die hebben ook veel minder maniertjes op het veld, en gaan veel minder liggen.

23 juni 2019 om 15:44

@ stravven

Okay. neymar is de duivel.

De verdedigers zijn allemaal poeslief en zullen nooit een vlieg kwaad doen.het zijn allemaal engeltjes
Ik ben overtuigd

Uitstekend weg met coutinho en neymar heeft niks te zoeken in real

Die is supergoed bezig zn carriere helemaal naar de klotuh te helpen,en met hem al die adviseurs,graaiers en familieleden van hem..Wanneer heeft ie voor het laatst een fatsoenlijke wedstrijd gespeeld???????

23 juni 2019 om 12:21

Dit vind ik altijd zulke domme opmerkingen.. neymar is een simpel doelwit door zijn gedrag maar heb je zelf uberhaupt wedstrijden van hem gekeken? Hij is veel geblesseerd geweest en dus weinig wedstrijden gespeeld dit seizoen. Een snelle blik op wikipedia leert mij: dit seizoen 22 wedstrijden gespeeld en 19x gescoord. Er staat niet eens bij hoeveel assists maar dit zal ook in de dubbele cijfers zijn. Dusja zeg jij het maar, wanneer heeft hij voor het laatst fatsoenlijk gespeeld? Aan zijn voetbalkwaliteiten ligt het zeker niet. Maargoed het is neymar dus makkelijk afgeven

23 juni 2019 om 12:25

hij kan er toch niks aan doen dat hij lang geblesseerd is geweest.
en de twee grote blessures die hij gehad heeft zijn gekomen door smerige overtredingen op hem

Wat hoop ik dat dit waar is joh.
Neymar en messi dat is toch om te smullen.

23 juni 2019 om 13:12

Niet te nostalgisch worden. Neymar heeft weinig ritme en Messi wordt ook een dag ouder (al valt het nog niet op).

23 juni 2019 om 13:38

Dat messi ouder wordt zegt blijkbaar nog helemaal niks want hij speelt gewoon weer een geweldig seizoen.
Zijn "rivaal" ronaldo laat ook geen tekenen zien van slechter worden en die is 2 jaar ouder.

En dat neymar weinig ritme heeft maakt weinig uit want het seizoen is al klaar.......
er komen weer voorbereidingen aan enzo waarop die helemaal klaar gestoomd zal worden voor het nieuwe seizoen

23 juni 2019 om 15:06

Messi was dit seizoen in twee standen te vinden: Briljant, of zwaar afwezig. Dat wisselde net per dag. Dus of je had een geweldige speler aan hem, of je speelde met een man minder.

23 juni 2019 om 15:45

van een speler die 55 doelpunten in het seizoen heeft gemaakt om daaarvan te zeggen dat hij wisselvallig was is zwaar lachwekkend en niet serieus te nemen.

Enige dag dat je kan zeggen dat hij afwezig was was in liverpool en zelfs dat valt een beetje te betwijfelen omdat hij desondanks wel degelijk voor gevaar zorgde toen

23 juni 2019 om 19:43

@bf1994

Nee, je blindstaren op statistieken alleen is niet serieus te nemen. Stravven heeft gelijk. Dat de Barca boys je upvoten zegt natuurlijk niks.

23 juni 2019 om 21:35

Stravven heeft gewoon helemaal geen gelijk. Messi was topscorer van CL en La Liga plus meeste assist in la liga en ook nog meeste dribbels, keypasses en MOTM verkiezingen in la Liga. Als Messi wisselvallig was, dan was bijvoorbeeld Ronaldo constant afwezig gezien zowel statistieken als veldspel

23 juni 2019 om 23:56

Joey91

Staar je blind op statistieken. Als je een wedstrijd er vier inlegt en de wedstrijd daarna niks raakt sta je er gemiddeld nog steeds goed op. Dat betekent dat je met goede statistieken niet altijd goede wedstrijden speelt. Dat kan je zelf toch ook wel verzinnen?

En dan ga je in op Ronaldo, natuurlijk. Had niks anders verwacht van de Barca boys.

24 juni 2019 om 01:33

@arsenall
Je zegt dat ik mij blindstaar op statistieken maar geeft zelf helemaal geen concreet voorbeeld.
Heb elke wedstrijd van barca gevolgd. Messi was ongelooflijk goed en zijn statistieken onderbouwen dat ook.

Dat jij het wiel opnieuw uit probeert te vinden door tegendraadse uitspraken te doen valt weinig mee te bereiken.

24 juni 2019 om 02:08

Verwacht je dat ik nu letterlijk alle mindere wedstrijden van Messi ga opsommen? Je staart je ook blind op statistieken. Je logica is als volgt: Je bent niet serieus te nemen als je zegt dat iemand niet elke wedstrijd goed speelt, als zijn statistieken goed zijn. Maar zoals ik al heb aangegeven zeggen statistieken niet perse iets over de stabiliteit van je prestaties. Je kan de ene wedstrijd 3 goals en 2 assists op je naam schrijven (voorbeeld: tegen Levante in de 0-5) en andere wedstrijden helemaal niks doen (0-1 tegen Valladolid). Dan zijn over het algemeen je statistieken goed. 3 goals en 2 assists in 2 wedstrijden, prima.

Je laatste alinea geeft simpelweg aan dat je het niet snapt, vandaar de bovenstaande uitleg. Er is namelijk niks tegendraads aan de uitspraak: Goede statistieken staat niet gelijk aan elke wedstrijd goed spelen.
Bovendien: Je bent heel ongeloofwaardig als je alle wedstrijden van Barcelona volgt en beweert dat hij elke wedstrijd ongelofelijk (zo spel je dat) goed is. Dan mis je simpelweg een kritische blik op je favoriete speler. Dat lijkt nu in ieder geval zo te zijn.

24 juni 2019 om 10:28

@arsenallz.
Het probleem is dat er feitelijk gewoon niks klopt van wat je zegt.
Heb elke wedstrijd gevolgd en van wat jij zegt klopt echt bijna niks.

Die gozer haalde het hele seizoen een hoog nivieau en zoals ik eerder zei. Zijn statistiek OUNDERBOUWEN dat.

Maar goed ga lekker het wiel opnieuw uitvinden want jij snapt het blijkbar wel.
Van een speler die eerder is gezegd de meeste dribbels , assists en weet ik veel wat allemaal had om daarvan te zeggen dat hij wisselvallig is betekent gewoon je lekkker tegendraads wilt zijn.

Heeft niks met favoriete speler te maken.

24 juni 2019 om 10:29

@arsenallz. Het probleem is dat er feitelijk gewoon niks klopt van wat je zegt. Heb elke wedstrijd gevolgd en van wat jij zegt klopt echt bijna niks. Die gozer haalde het hele seizoen een hoog nivieau en zoals ik eerder zei. Zijn statistiek OUNDERBOUWEN dat. Maar goed ga lekker het wiel opnieuw uitvinden want jij snapt het blijkbar wel.

Terughalen die Neymar. Barca is bezig om zowel Griezmann als Neymar te halen. Wat zou dat een kraker van een zomer zijn! Beide spelers zijn verschrikkelijk goed maar met een smetje richting Barca. Die zullen gebrand zijn dat smetje, middels prestaties, snel weg te poetsen.

Na al deze heisa de afgelopen tijd over Neymar en PSG, denk ik dat hij inderdaad zal vertrekken. Weet je hoeveel over elkaar is geschreven? Al zal misschien niet alles waar zijn. 'N deel zeker wel. Ze liggen elkaar niet meer. Dat is nu wel duidelijk. Voor Barca de zaak om er nu zo snel mogelijk van te maken. Hij zal zijn excuses wel aanbieden denk ik. Salarisverlaging lijkt geen probleem. Al die plooien glad strijken en die kerel zal weer schitteren in het Barca-tenuetje. We weten allemaal dat die combinatie Neymar-Messi een gevaarlijk wapen is. Ik hoop dat het door gaat.

Ik neem aan dat die bedragen op maandbasis zijn en niet op jaarbasis.

23 juni 2019 om 13:40

Ik hoop dat zowel Neymar als Griezmann niet naar Barcelona gaan. Zie liever een Mohamed Salah of Sadio Mane

Als je het toch hebt over een negatieve invloed op je team of over een negatieve uitstraling.. Barcelona moet niet weer in die kwal Neymar trappen! Ik hoop dat ze hem lekker laten verpieteren in Parijs..

Neymar ging weg met idee dat hij de absolute ster zou zijn bij PSG. Hij gaf stoer aan dat hij bereidt was om een team op sleeptouw te nemen. Maar niets bleek minder waar. Hij wilde heel geforceerd de leider van het team zijn, zorgde voor herrie en onrust, en verloor al snel liefde vannde fans. En tegen al zijn verwachtingen in was niet hij de ster maar een 19jarige jongen genaamd Mbappe. Nu komt hij met zijm staart tussen zijn benen huilend terug naar Barcelona. Neymar is een topvoetballer, maar absoluut geen leider. Hij zal vanwege zijn maniertjes nooit de gouden bal pakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4891 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga

1270 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona krijgt twee weken om bod van 300 à 350 miljoen uit te brengen’

Barcelona wordt al geruime tijd in verband gebracht met een rentree van Neymar en de Catalanen hebben volgens L’Équipe dinsdag een eerste, mondelinge aanbieding neergelegd voor de sterspeler van Paris Saint-Germain....Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
Bayern München is al tot een persoonlijk akkoord gekomen met Marc Roca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren