‘AS Roma hoopt Karsdorp te kunnen gebruiken in binnenlandse transfer’

Zaterdag, 22 juni 2019 om

AS Roma wordt al geruime tijd in verband gebracht met de komst van Jordan Veretout, maar i Giallorossi zijn er nog altijd niet in geslaagd om de middenvelder van Fiorentina binnen te hengelen. La Viola wil naar verluidt 25 miljoen euro ontvangen voor de 26-jarige Fransman en dat bedrag is Roma vooralsnog te gortig.

Sportitalia weet echter te melden dat de Romeinen gaan proberen om een deel van die som in te lossen door Rick Karsdorp in een eventuele deal te betrekken. De rechtsback is geen vaste waarde in het Stadio Olimpico en staat er naar verluidt goed op bij de directie van Fiorentina.

De zaakwaarnemer van Veretout arriveert in de komende dagen in Rome om met algemeen directeur Guido Fienga en technisch directeur Gianluca Petrachi om de tafel te gaan. Fiorentina nam Veretout twee jaar geleden voor zeven miljoen euro over van Aston Villa en de middenvelder is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke schakel in Florence.

Datzelfde kan nog niet gezegd worden over Karsdorp in Rome. De back raakte sinds zijn komst voor zestien miljoen in 2017 twee keer zwaar geblesseerd aan zijn knie en ontbrak in het afgelopen seizoen ook verschillende malen door diverse blessures. De ex-speler van Feyenoord speelde tot nu toe vijftien officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Roma.


Poll

Zou jij Fiorentina een goede club vinden voor Rick Karsdorp?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door gloryunited)

Hoe die ooit bij Roma is geraakt is echt ongelofelijk, zou zelfs bij Willem 2 niet in de basis staan. Doet me echt denken aan die waardeloze Jordan Lukaku bij Lazio

22 juni 2019 om 11:43

Wat zeg jij nu ?

Karsdorp is -mits fit- met afstand de beste rechtsback van NL. Het probleem is zijn belsuregevoeligheid die m.i. al bij Feyenoord begon.

22 juni 2019 om 11:57

@NJ Dat vind ik zo respectloos tegen alle andere Nederlandse rechtsback.. Op basis van 2 seizoenen waar die alles bij Feyenoord speelde? Dat is het zelfde als zeggen dat normaal gesproken Dolberg by far de beste spits van Nederland is.

22 juni 2019 om 11:59

Helemaal niet hetzelfde. Dolberg kreeg dit seizoen kans na kans om zich te laten zien. Doet dat niet. Karsdorp kan door blessures gewoon niet in actie komen.

22 juni 2019 om 12:16

Karsdorp was dit 2e seizoenshelft grotendeels fit en vooral in de champions league heeft hij Roma de kop gekost.

22 juni 2019 om 12:21

Met afstand? Hij heeft bij Roma misschien 10 wedstrijden gespeeld. Bij Feyenoord was die goed ja maar dat waren Dumfries en Tete ook bij Ajax en PSV. Karsdorp moet eerst maar laten zien of hij het niveau van Roma aan kan.

22 juni 2019 om 12:48

Tuurlijk is Karsdorp de beste rechtsback van NL mits fit. Jij heb duidelijk geen kennis van voetbal.

Dumfries is in alles veel beter. Tete is zelfs beter. Een voetballer die zo weinig voetbalt kan je nooit de beste noemen. Die zit alleen maar de bank te verwarmen.

22 juni 2019 om 12:50

Grotendeels fit? Dat valt echt heel erg mee. Is nooit klachtenvrij geweest. Was dan ook ene week wel en dan weer andere week niet spelen. Door al die klachten.

22 juni 2019 om 13:03

Mij een gebrek aan voetbalkennis verwijten en zelf met Dumfries en Tete aankomen.
Laat ze eerst eens een pass als karsdorp op Jorgensen tegen AZ afleveren an dan praten we verder. Dat gaat zo'n hersenloze draver als Dumfries nooit doen.

Voor je geheugen
https://nos.nl/artikel/2162838-joergensen-doet-van...

22 juni 2019 om 14:28

@njfromvol, Karsdorp is een dramatische rechtsback om de volgende redenen:

Zijn gevoel voor ruimte is nihil, hij stoomt blind op en loopt 9 van de 10 keer de ruimte van de buitenspeler dicht (ik zie Robben nog zo gebaren, "blijf weg!" ), ook is hij blind voor de gaten die hij achterlaat waar de tegenstander dankbaar gebruik van maakt. Hij maakt onbesuisde slidings, en moet door zijn eigen falen vaak de noodrem hanteren, wat resulteert in vrije trappen tegen en kaarten. Zijn positionering is lachwekkend, hij dekt stelselmatig verkeerd. Hij is niet (meer) snel. Hij kan niet koppen. Hij verliest praktisch ieder lichamelijk duel. In de drukte heb ik hem nog nooit een goede pass zien geven. In niets, maar dan ook niets, is hij geschikt voor de rechtsbackpositie in een 433 systeem.

Toen hij op zijn top was kon het bij gebrek aan beter net nog in een 523 systeem, maar zelfs toen konden we alleen maar dromerig terugdenken aan het toernooi waarin Dirk Kuyt (nota bene een spits) die positie invulde en dat honderd keer beter deed dan Karsdorp.

Blijft over de voorzet die hij in 1923 een keer op Jorgensen gaf. Die geef ik je. Mooie pass van een middenvelder, wat hij van origine ook is. Maar laten we in godsnaam voor eens en voor altijd stoppen met Karsdorp in Oranje te praten. Hij is geen optie op rechtsback. We spelen 433 en daarvoor ontbreekt het hem aan alles, echt alles, om competitief te zijn.

22 juni 2019 om 15:31

Toen was janmaat de rechtsback die ' geslachtofferd' werd voor kuyt niet karsdorp.

22 juni 2019 om 15:58

@mt87

Dit is echt een hele slechte argumentatie en een compleet verkeerd gebruik van overdrijving... Jouw hele toon is echt zo belachelijk onterecht.

Dat hij een keer de ruimte van Robben dicht liep, kan gebeuren. 1 wedstrijd een keer een verkeerde beslissing nemen, betekent niet dat Karsdorp dat altijd maar doet. Daarnaast speelde hij voor het eerst samen met Robben. Logisch dat het dat niet meteen naadloos op elkaar aansluit.

Karsdorp was in de jeugd een 10 en is toen omgeschoold tot rechtsback. ik heb geen idee wat je bedoelt met veel kaarten pakken. Karsdorp heeft in 164 slechts 10 kaarten gepakt....

Een rechtsback hoeft tegenwoordig niet meer goed te kunnen koppen. Of vind jij Alves, Lahm en walker ook slechte backs? Dat Karsdorp nu misschien niet meer zo snel was als in zn topjaren bij Feyenoord komt natuurlijk door zijn blessures. Gelukkig kan snelheid zeker terugkomen als hij wat langer fit is.

We zouden nu nog steeds dromerig moeten denken aan Kuyt als back. Kuyt van 2014 zou nu nog steeds de beste links of rechtsback zijn die we hebben. Kuyt was een hele goede voetballer. Niet de verfijnste maar wel erg goed.

Karsdorp heeft in 78 eredivisiewedstrijden 16 assists gegeven. dat is per 4 a 5 wedstrijden een assist. Zo slecht is dat niet.

Mits iedereen fit is, zijn er voor mij 3 opties voor de RB: Karsdorp, Tete of Dumfries. Janmaat is te oud en Veltman speelt vooral vals.
Tete is aanvallend minder goed dan Karsdorp en moet zelf ook veel corrigeren met tackles.
Dumfries is nog meer een draver dan Karsdorp en heeft geen goede voorzet.

Alle rechtsbacks die nederland heeft zijn niet geschikt voor een 433. Alle Linksbacks ook niet. Daarom zou het beter zijn als Nederland 352 zou spelen.
Dan speel je met je beste spelers en kan je het gebrek aan goede buitenspelers compenseren.

Keeper
De ligt Van Dijk de Vrij/ake
Karsdorp de jong vd beek wijnaldum blind
promes en depay

22 juni 2019 om 16:07

@gloryunited, je hebt gelijk. Ik overdreef. Dirk Kuyt was natuurlijk niet honderd keer beter, maar slechts twee keer beter op rechtsback. Voor de rest is het slechts een analyse van Karsdorp anno 2019. En dan spreken we over een slechte speler. Het heeft toch geen zin om dat te verbloemen? Helemaal niet door te wijzen naar het verleden. Daarbij gaan we niet het hele systeem omgooien, het systeem waarmee we eindelijk weer eens een reeks goede resultaten neer hebben gezet met Oranje, om Rick Karsdorp een plekje te geven. Wat een geforceerd gedoe allemaal. Laat het los. Kijk verder. Karsdorp is niks op dit moment.

22 juni 2019 om 16:11

@miscroots, dat weet ik. Daarna stopte Kuyt en moesten we het dus met Karsdorp doen. In die wedstrijden heeft hij mij nooit overtuigd, daar waar Dirk Kuyt dat op zijn laatste WK wel deed terwijl het verre van zijn natuurlijke positie was.

22 juni 2019 om 17:52

Niks zijn en niet geschikt zijn, is iets anders. Hij is momenteel door zijn vorm en herstel niet geschikt voor oranje. Dat maakt hem echter geen slechte back indien helemaal fit. Er wordt naar zijn verleden gekeken puur omdat hij daar fit was en een lange reeks gespeeld heeft. Daar kan je hem op oordelen.

22 juni 2019 om 18:33

@RobinRuiter, Roepen dat iemand geen kennis van voetbal heeft en dan roepen dat Dumfries en Tete in alles veel beter zijn? Hahaha! Ik heb Karsdorp in oranje betere wedstrijden zien spelen dan Dumfries en Tete mocht willen dat hij 10% de techniek van Karsdorp zou mogen. En er wordt gezegd wanneer Karsdorp fit is, hij de beste is. Probeer maar op niveau te komen na 2 zware blessures... zoiets kost tijd, maar dat snappen mensen met kennis van voetbal.

22 juni 2019 om 18:40

@MT87, misschien moet je eerst je feiten juist hebben... Kuyt speelde op die positie ten kosten van Janmaat inplaats van Karsdorp, die pas twee seizoenen later in oranje speelde... als je dat al niet weet hoe serieus is je kijk op Karsdorp... misschien ben je in de war met Janmaat

22 juni 2019 om 20:30

@DNeres, ik zei nergens dat Kuyt voor hem in de plaats speelde op de desbetreffende wk. Ik zei dat Kuyt toen hij op rechtsback speelde dat beter invulde dan Karsdorp. Daarna heb ik dat nog eens geduid in een reactie op MiscRoots, maar daar zul je wel overheen gelezen hebben. Mijn kijk op Karsdorp is misschien wat hard maar bloedserieus. Helaas kan ik door jouw ongefundeerde insinuaties jouw bijdrage aan de discussie niet serieus nemen. Doe ik dus ook niet.

22 juni 2019 om 20:36

@Gloryunited, akkoord. Ik heb geen glazen bol dus zal niet zeggen dat het nooit wat wordt. Ik zal hem zeker blijven volgen en beoordelen naar de maatstaf voor een oranjebasisspeler. Het streek me simpelweg een beetje tegen de haren in dat mensen naar Karsdorp kijken alsof hij de reddende engel op rechts is, terwijl hij - op dit moment - daar geen enkele aanleiding toe geeft. Hopelijk gaat hij naar een club waar hij alle wedstrijden kan spelen! Dan zullen wij het er tezijnertijd nog eens over hebben. Ik beloof je dat ik dan waar nodig mijn mening zal bijstellen en vertrouw er op dat jij dat ook zult doen indien nodig.

22 juni 2019 om 11:45

Was er samen met Kongolo op de linkerflank verantwoordelijk voor dat Botteghin en JA VD Heijden een goed duo leken. Hij is nooit fit, maar mits fit is hij een prima vleugelverdediger, ook voor dit Roma.

22 juni 2019 om 11:56

@ilcapo

ik vind het in potentie de beste Nederlandse rechtsback. hij speelde toen ook een dijk van een wedstrijd voor Oranje tegen Frankrijk 2 jaar terug. het is geen wereldster ofzo maar hij heeft mits fit wel bepaalde kwaliteiten die een goede back moet hebben

Fiorentina zou een prima club zijn voor Karsdorp, maar ik hou liever Veretout in Firenze. Belangrijke speler en Fiorentina moet juist weer opbouwen na een dramatisch seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Benevento6-4
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. MiranteKeeper40
IbañezVerdediger40
G. ManciniVerdediger40
D. SantonVerdediger40
L. SpinazzolaVerdediger40
H. MkhitaryanMiddenvelder40
L. PellegriniMiddenvelder40
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

38 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Paris Saint-Germain en Manchester United hebben Christian Eriksen hoog op hun lijst met winterse transferdoelwitten gezet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren