Curacao schrijft mede dankzij sublieme Eloy Room geschiedenis op Gold Cup

Zaterdag, 22 juni 2019 om 06:37Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:31

Curacao heeft de eerste overwinning ooit op het toernooi om de Gold Cup geboekt. De ploeg van bondscoach Remko Bicentini zegevierde vrijdagavond lokale tijd met 0-1 over Honduras in het BBVA Stadium in Houston. Leandro Bacuna groeide enkele minuten voor rust uit tot matchwinner, maar het was doelman Eloy Room die alle aandacht op zich vestigde.

Room verrichtte liefst vijftien reddingen in het tweede groepsduel; een van de hoogste aantallen in de geschiedenis van het kampioenschap van Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben. Hoe Honduras het ook probeerde, de bal wilde maar niet achter Room. De doelman keerde alleen al voor rust zeven doelpogingen van de Hondurezen.

De 0-1 in de veertigste minuut was dan ook tegen de verhouding in: na een lage pass haalde Bacuna in een keer uit en belandde de bal in de touwen. Ook pogingen van Honduras na rust om minimaal een gelijkspel af te dwingen sorteerden geen effect. Een doelpunt van Rubilio Castillo na een uur spelen werd wegens buitenspel afgekeurd.

In 2017 plaatste Curaçao zich voor het eerst voor de Gold Cup. Destijds leed men drie nederlagen in de groepsfase en afgelopen maandag was El Salvador met 0-1 te sterk. Het kan in Groep C nog alle kanten op. Jamaica en El Salvador leiden de dans met vier punten; daarna volgt Curacao met drie punten. Het team van Bicentini moet in het laatste groepsduel van Jamaica winnen om de knock out-fase te bereiken. El Salvador sluit de groepsfase af tegen het puntloze Honduras.Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties

Wat een wedstrijd !! We zijn de eerste 30
minuten helemaal scheel getikt en het was een wonder dat Honduras niet scoorde. De eerste de beste counter van Curacao vliegt er gewoon in ! Heel slecht gespeeld maar fantastic result. Bicentini, please roep nooit Micheal Maria nooit meer op .. ongelofelijk dat hij prof voetballer is. Room Room Room .. Geen woorden voor wat een keeper hield ons x op x in de wedstrijd en krijgt alleen maar lof en complimenten van de Amerikaanse en Mexicaanse comentatoren.

22 juni 2019 om 09:53

Ik twijfel aan de professionaliteit van Bicentini en zijn inhoud als Coach. Hoe is het inderdaad mogelijk dat jongens als Maria en Hooi blijven staan? Het is dat Arias ook zelf eruit ging terwijl ik die allang had gewisseld. Bacuna was zelf opgegeven moment boos omdat Bicentini niet echt door had dat hij tijd wilde trekken en hem wisselde toen hij op de grond zat. Bicentini laat Curacao visieloos voetbal spelen, zit niet echt een idee achter het spelletje daar. Het middenveld beginnen met Hooi en Maria is niet echt slim, Bacuna was de enige die mee verdedigde.

De euforie is natuurlijk groot omdat het de eerste overwinning en doelpunt is ooit van Curacao op de gold cup. Maar als je een beetje kritisch ben was Curacao met name eerste helft gewoon weer slecht, dat reken ik Bicentini aan. Als Room niet in het doel stond had het 7-0 ofso gestaan voor Honduras. Ongelofelijk wat die stond te doen, ik heb een keeper nog nooit zoveel redingen zien maken, als je hem zo ziet keeper zou je toch denken dat die beter een klasse beter is dan Zoet? Afijn, laten we hopen op nog een wonder tegen Jamaica zodat we kunnen blijven dromen.

22 juni 2019 om 10:58

Idd, Ik zat er echt van te kijken toen Bacuna riep ‘Ma bisa bosnan no sakami, bosnan no ta tende anto’ ( ik heb jullie gezegd om me niet te wisselen, horen jullie niet ?) De commentatoren op FoxSports USA hadden het ook gelijk door dat Bacuna gewoon tijd aan het doden was. Om even terug te komen op Bicentini, Ik heb het al vaker aangegeven dat hij geen goede coach is. Hij heeft geluk dat Curacao meer kwaliteit heeft dan de meeste andere eilanden en dat we daarom simple winnen. Als het er echt op aankomt tegen landen die maar een beetje kunnen voetballen dan zie je dat hij tactisch super zwak is. Maria & Arias spelen door gebrek aan beter en Hooi voelt zich al het mannetje na z’n winnende doelpunt tegen Jamaica in de Caribbean cup finale.Het rommelt ook een beetje aan alle kanten. Er is een video op Facebook waar Bacuna aangeeft dat het raar is dat benschop z’n team in de steek laat alleen om een transfer te kunnen maken midden in een toernooi. De beslissing van Kuwas en Bonevacia om dit toernooi te laten schieten is ook niet goed bevallen in het team.

22 juni 2019 om 11:59

Klopt, als coach moet je dan gewoon een statement maken van of je blijft erbij of we roepen je nooit meer op. Heb het idee dat Benschop niet echt onder het indruk was van het niveau van de eerste wedstrijd en hierbij gedacht zou hebben van ik ga hier niet bij blijven. Een transfer afronden laat je aan de zaakwaarnemer over, keuren en dergelijk doe je wel na het toernooi. Volkomen onrespectvol wat Benschop hier doet, van mij part wordt die nooit meer opgeroepen. Of je komt graag voor je land uit of niet.

Prima keeper, bewijst zich hier toch maar weer eens. Jammer dat het bij PSV niet gelukt is, ging daar bij de sporadische beker wedstrijden toch veelvuldig in de fout. Kreeg er een beetje “kuipvrees” gevoel bij. Zoals Babos destijds de sterren van de hemel keepte bij NEC en NAC, maar bij Feyenoord toch met knikkende knieën onder de lat stond. Hoop dat ie een mooie club vindt via dit sterke toernooi.

Een waanzinnig resultaat. De strijdlust van het team en een fantastische Room hebben de overwinning gebracht. Vooral voor Room geen beter moment om zo boven zich uit te stijgen. Dat kan een mooie vervolgstap in zijn carrière zijn.

15 reddingen, dat doet hij toch echt knap. Vond het bij Vitesse ook helemaal geen verkeerde keeper moet ik zeggen. Ben benieuwd waar hij volgend jaar aan spelen toe zal komen!

Mocht Honduras winnen van El Salvador, zou een gelijkspel dan ook genoeg zijn?

22 juni 2019 om 11:54

Goede vraag, ik denk het niet omdat wellicht onderling resultaat mee gaat tellen. Dit zou inhouden dat El Salvador en Jamaica door gaan, ook van doelsaldo moet Curacao het niet hebben. Opdracht is simpel, gewoon winnen van Jamaica zoals ze dat in Caribbien Cup deden en dan ben je door. Heb er een hard hoofd in omdat er bij Jamaica mannen als Leon Baley rondlopen.

22 juni 2019 om 14:27

Doelsaldo komt eerst, als Honduras dus met 2-0 wint van El Salvador is een gelijkspel genoeg. Onwaarschijnlijk, maar misschien wel waarschijnlijker dan van Jamaica winnen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Curaçao

FIFA ranking: 76
16 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. KuwasAanvaller41
G. NepomucenoAanvaller10
T. BodakKeeper00
E. RoomKeeper60
S. AlbertoVerdediger50
J. GaariVerdediger60
D. LachmanVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Curaçao.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Curaçao.

10 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Chelsea is serieus geïnteresseerd in Matthijs de Ligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren